.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Sarı Fırtına

Beşiktaş tarihinde tek bir Sarı Fırtına vardır. Onun adı da Metin Tekin'dir. Metin Tekin Beşiktaş'ın, Guti Hernandez Real Madrid'in efsanesidir... Guti'nin efsane olduğu takımın adı Real Madrid'tir... Bugün Guti dendiğinde akla Real Madrid, Metin Tekin dendiğinde de akla Beşiktaş gelir. Oldu olacak Delgado'ya "Şifo", Hilbert'e "Atom Karınca" diyelim... 10 günde 100 yıllık tarihimizin üzerinden geçip gidiyoruz ya, Demirören de yeni Süleyman Seba olsun...

Yakışır...

51 Yorum:

Pamukk dedi ki...

blog sapıtmış diyecektim tam.

guti "sarı çocuk" olsun

kalashnikov dedi ki...

aynen, karılıyorum. sarı fırtına' ya yeni yaklaşımlara bu kadar hevesliydik de, başka bir "sarı fırtına" yı hoca yapacağımıza metin' e sahip çıkıp elinden tutsaydık da teknik direktörümüz o olsaydı. her neyse çok kaybedilmiş bir şey yok ben kendisinin karakter ve mantalite olarak ileride beşiktaş' ın başında görev alabileceğini umuyorum.

ederlezi12 dedi ki...

Ya ben sanmıyorum ki Sarı Fırtına lakabını daha dün imza atmış adama taksınlar. Sırf sarı saçlı diye mi yani ? Trübündekilere sorsak eminim ki bir çok insan da Sarı Fırtınanın her daim Metin Tekin ' in lakabı olarak kalacağını söylerler. Gerçi siz de dersiniz ki daha geçen aylarda Yeter diyenler şimdi Yetmez diyor ?

.....

serkan dedi ki...

o değil de resimdeki Beko vs Fıratpen rezilliği de bambaşkaymış..

alper dedi ki...

nasıl bir formadır o ya.nasıl bir forma reklamıdır o.yarısı beko yazıyor yarısı fıratpen yazıyor.ilginç.

acaba tribünlere veya taraftarlara demirören mi bağırtmıştır sarı fırtına diye.?? isterse paris hilton gelsin ben sarı kelimesini dahi duyunca adıma metin tekin geliyor valla.

konuyla alkası yok ama şu resimde metini omuzlayan hikmet iyi bir orta saha oyuncusu idi.o takım iyi bir takımdı.

ercan dedi ki...

Guti hava topuna ölümüne kafa uzattığı an bizde efsane olur.

Sarı Fırtına; Metin TEKİN'dir !!!

sozcelyk dedi ki...

guti 'sarı fırtına' değil 'altın yeleli sarı fırtına'dır metinin yelesi yoktu.

ayrıca benzetme ispanyol as gazetesinden arak

Pamukk dedi ki...

başlık göremedim

"yetmez" demek ha. vay be.

helldoradotcom dedi ki...

yine kombine almamak icin zorlandigim donemlerden birinde guti'nin imza toreninden gelen goruntuler, "sesler" irademi kamciladi. iki transferle saf degistiren adamlarin arasinda takimini seven gercek besiktas'linin isi olmaz. Kulube yardimsa amac gidin kapinin altindan atin akaret'lerde gonlunuzden kopan tutari.

o forma normalde beko reklamlı forma kullanan beşiktaş'ın sarı fırtına jübilesinde metin'in fıratpen tarafından desteklenmesi neticesinde olmuştu. (diye hatırlıyorum)

eskiden ha deyince forma şeyedilemiyordu

gnyz dedi ki...

Bazılarıda yeter/yetmez demiröreni duyunca harbiden demirören protesto ediliyor sanmış. Safmısınız arkadaş 6 senedir uzaydamı yaşadıyordunuz.

ozy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozy dedi ki...

Fotografı goruncu aklıma o zamanki genc yetenekler geldi!
Fotografta sagda Yusuf solda Hikmet var. İkisi içinde zamanında cok ümit beslemiştik. Yusuf yeni 10 numaramız, Hikmet ise savascı orta sahamız olacaktı.....ama hepsi hayalden öteye gecemedi.

Ayrıca Sarı Fırtına Metin'in yanında Guti şimdilik yalnızca meltem etkisi yaratır..

tathar dedi ki...

bi takım bu kadar mı değerlerine sahip çıkmaz...

tearkan dedi ki...

Dün Ntvsporda bu saçmalığı duyduğumda aynı şeyler gelmişti benim de aklıma. Acaba Metin ne düşünmüştür bu konuda çok merak ediyorum. Eğer böyle bir çaba yada düşünce varsa tek kelimeyle saçmalık.

erdem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Manu dedi ki...

Kim demiş arkadaş bunu?Tribünler mi hep bir ağızdan bağırmış?Muhtelif sitelerde rumuz arayışına mı girilmiş?
Şahsen ben ntv/ntvspor muhabirlerinin halt etmesi diye düşünüyorum.
ispanyol basınında ,ntv muhabirleri adres gösterilerek "the storm blonde" denildiği belirtilmiş.

Yok öyle bir dünya.

RuFF dedi ki...

Anlamlı bir topic.Sarı fırtına diye taraftarın bağıracağını sanmıyorum o basının uydurması orası ayrı konu.

CDiS dedi ki...

en soldaki gençte emre.. uzun boylu, çelimsiz bir futbolcuydu. şimdi nerede acaba??

Pamukk dedi ki...

ben de bi ntvspordan duydum kim nerden uydurduysa

kalashnikov dedi ki...

zamanında ayhan akman da sarı fırtına diye çağırılmıştı tribüne.

Adsız dedi ki...

@kalashnikov
aman tanrım demek istiyorum,şaka gibi.

matiasemilio dedi ki...

ben de ntvspordan duydum ve tribünün o şekilde bi tasarrufunun olduğunu sanmıyorum ama burda daha iyisini bilenler vardır tabi eğer giden olduysa..
unutmadan;
Beşiktaş;aşktır aşk!

Pamukk dedi ki...

ya yan tarafta yorumlar niye çıkmıyor.çıksın.!

Jose maria gutierrez hernandez=gutidir
metin tekin=sari metindir


isiniz gucunuz muhalefet herseye salca olmak.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sizin de işiniz gücünüz goygoyculuk. iyi mi oldu bu?

Adsız dedi ki...

@jessie lafı ağzımdan aldın.

opposite13 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
uncolored dedi ki...

Çok ilginç yaklaşımlar. Yok sarı fırtına demişler. Guti geliyor, en önemli Beşiktaş platformunun ana sayfasına bakalım; transfer şeyi, şairler parkı. Hassas olunan noktaları anlıyor paylaşıyorum. fakat Guti geldi beyler. Umarım bunları Barcelona sevgisi yaptırmıyordur :)

opposite13 dedi ki...

@RuFF

daha geçen seneye kadar beşiktaş'ın tarihinin en kötü başkanına "yeter demirören" diye bağıran, ama dün akşamda iki transfer yaptı diye "yetmez demirören" diye bağıran sözde dünyanın en iyi tribünü, kendi efsanesine de ihanet etmekte zorluk çekeceğini sanmıyorum.

QuaresmA dedi ki...

guti hızlı değil ki, ne alaka yani sarı "fırtına" ?

Adsız dedi ki...

@uncolored
guti'nin heyecanı ilk geldi denildiğinde yaşandı,yaklaşık bir hafta kadar önce yani.şimdiki tepkiler çok ateşli değil,"hee oh be imzaladı sonunda" tadında.yoksa kimsenin guti transferine heyecanlanmadığını sanmıyorum.mesela ban açıp açıp formalı resimlerine bakıyorum,videolarını izleyip duruyorum =)

Salvatore dedi ki...

Harika bir Vikingur röportajı ile tekrar sevmiştim buraları, ama jessie'nin anlamsız paranoyaklıkları heyecan söndürmekten başka hiçbir şeye yaramıyor.

Zaten sarı fırtına diyenler -ki ben demedim ama hoş bir hatırlama olmuş- ; düşünmüşler, demişler ki Beşiktaş manevi değerlerine nasıl savaş açalım, nasıl yıkalım, bunu uygun görmüşler, ama sağolsun yılmaz savaşçı jessie hemen aydınlattı bizi.

Biz de biliyoruz sarı fırtına kimdir, seba kimdir, güzel transferler oluyor, yaz günü 20000 kişi ile stada dolmak heyecan veriyor işte, özlenen ortamı zamansız tekrar bulmak sıcakta.

Herkes jessie kadar Beşiktaşlı, şüphesi olmasın bu konudan, artık insanları itham etmekten vazgeçsin, ayıp oluyor, bu bloga yakışmıyor.

cesc dedi ki...

@Salvatore

Beşiktaş'ın manevi değerlerine savaş açalım diye düşünmemişlerdir belki ama ''ulan biz n'apıyoruz?'' diye düşünseler hiç fena olmaz.


''Jessie hareket'' engellenemez!

Salvatore dedi ki...

@sesk

ben de biliyorum abi sarı fırtına kimdir.

bak mesela adam ronaldo nasıl dersin,

abi o korkunç frikik ve driblingleri beni benden alıyor der, geçersin bu adamı.

sonra başkası gelir, ronaldo dersin, ahh ulan der ahh o lazio maçı ahh o dönen diz, çok erken oldu der.

vefa nedir, insan bir takıma neden aşık olur, bu alemde kaç tane sarı fırtına vardır ve metin'in bu takıma anlamı nedir, biz de biliyoruz, herkes biliyor ve seviyor. ama her transfere kulp takıp, burda muhalefet olmak için muhalefet olmaya çalışmak, hem etkili muhalefet gücünün gitmesine sebep oluyor, hem de insanları gereksiz itham edip heyecanı baltalıyor, yakışmıyor, hoş olmuyor artık. Quaresma için de bu vardı, forvet gelince de jessie yazacak buralara.

Benim dediğim şahsi fikirleri kendine aittir ve saygım sonsuzdur, ama herkesi itham edip, kendisini herkesten Beşiktaşlı ve vefalı göstermeye hiç ama hiç hakkı yok, öyle bir durumda yok zaten.

cesc dedi ki...

@salvatore


''Ronaldo''... Güzel örnek.. Eskisini izlemeyen şimdikini ''mükemmel'' sanar dimi..Haklısın.

Şimdiki nesil nereden bilecek ''sarı fırtına'' kim? Ya da az çok bilse bile ''Guti'' gelmiş; unutsa n'olur dimi?

Ama işte benim hevesimi bu baltalıyor, Jessie'nin bu postları değil. ''Jessie hareket'' hevesimi kırıyor derken, değerlerini, geçmişini unutanlar, araştırıp öğrenmeyenler, bırak çok uzağı yakın geçmişini; dün ''yeter'' diye bağırdıkları günü unutanlar insanın hevesini nasıl baltalamaz, Guti'nin içinde yarattığı heyecanı nasıl azaltamaz ben anlamıyorum.

Jessie'nin, Şairler Parkı'nın Guti'nin geldiği günlerde ''söyledikleri'' benim Guti heyecanımı azaltmamakta, hevesimi baltalamamakta, aksine benim gibi düşünenler, böyle düşünenler hala var dedirtip benim biraz olsun mide bulantımı dindirmektedir.

BROTHER ALI JESSIE SANA AVUKATLIK ICIN NE KADAR VERIYOR?

Adsız dedi ki...

ne iğrenç,ne medeniyet yoksunu bi mahluksun sen ya.insanlar burda yorum yapmak için bir araya geliyor,doğru veya yanlış,herkes fikrini ortaya koyuyor,paylaşıyor.sen gelip kısıtlı kelime dağarcığınla (ki yarısı küfürlerden oluşuyor) millete yok laga luga yapmayın,yok herşeye salça olmayın,yok kesin ötmeyin diyorsun.kimsin arkadaş sen,kendine göre çok delikanlısın belli.geç bu racon ayaklarını,herkes küfür etmesini biliyor.senin kumaşın tello'nun golü için seçtiğin kelimelerden belli zaten: "marsilya macinda topu o 90 daki orumcegin gotune sokmustu oda guzeldi be abi"
http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/07/old-traffordda-heyecanlanmak.html
ne ayaksın en ben çözemedim.şimdi gelip küfür ediceksin bunu de biliyorum adım gibi,kumaş belli.

cha dedi ki...

istanbul dışında olduğum için guti'nin törenine falan katılamadım. şu postu açıp okuduğumda törende 20 bin kişi sarı fırtına guti diye bağırdı sandım. hatta metin ali feyyazla bestesini guti ali feyyazla diye revize ettiklerini falan düşündüm. keşke jessie nerde duyduğunu da yazsaydı.

bir de seviye gittikçe düşüyor mu ne?

Kim sarı fırtına demiş Guti'ye,sanki kapalıda pankart falan açıldı,muhabirlerin uydurduğu saçma sapan bir haber.Melankolik ruh halinizi yansıtmak için fırsat kolluyorsunuz resmen.

Adsız dedi ki...

@cha
kusura bakmayın burda ağız dalaşına girmek istemezdim ama bu adamın tarzı artık rahatsız etmeye başladı,yorumları okurken "allahım nolur gelip saçmalamasın" diye dua ediyorum artık.birazcık seviyeyi korumak lazım,babasının oğlu değil herkes bilsin.

brother ali ne ictiyse bende ondan istiyorum.

cha git ogretmenini cagir

RuFF dedi ki...

@ opposite13

Bunların olduğuna neden şaşırdınız anlamadım açıkçası.Zaten biliyorduk böyle olacağını.Bu ülkenin insanları neleri unutmadılarki.Bu ülkenin başbakanının/cumhurbaşkanının bundan 10 sene önceki konuşma videolarını izlemediniz mi?

Bunları unutan milletin insanları Y.D i mi unutmayacak.Bunun Beşiktaş ı Gs si Fb si yokki bir torba kömüre oyunu satan ülkenin insanlarısınız.Açıkçası ben şaşırmanıza şaşırıyorum.

Bundan sonra bu yorumlarda baskasina direkt laf atan olursa yorumu silinecektir. Usttekiler de ibretlik kalsin.

meto dedi ki...

Beşiktaşlı olmazdan ileri gelen bir alıngan ve protest ruh halimiz var ama Guti= Sarı Fırtına, Delgado= Şifo diye bir düşünce olduğunu zannetmiyorum.

ntvspor'da Hakan Gündoğar'ın patavatsızlığından ortaya çıkan bir benzetme, böylesine bir blogda konusunun ortaya çıkması bile anlamsız.

Gereksiz bir alınganlık..

http://kapalikartallari.blogspot.com/

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hakan gündoğar benzetmeyi kendi yaptı diyorsunuz yani?

meto dedi ki...

Ben Hakan Gündoğar'a kadar hiç bir yerde duymadım, duyduğumda da üstelemedim, herhangi bir blogda da rastlamadım.

Bilen duyan gören varsa bilgilendirsin biz de bilelim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hadi metin'i geçtik. yeter yıldırım demirören tezahüratının espri malzemesi bile yapılması başlı başına ayıptır.

ya 6 ay önceki tribün gitti yeni bir tribün geldi. yada aynı adamlar kendileriyle de dalga geçiyorlar.

meto dedi ki...

Sarı Fırtına konusunda ne kadar katılmıyorsam,

Yeter YD konusunda % 1 mio haklısın. Başla başına rezillik kepazelik.

Forza'da " Kötüyken istifa dedik, iyi oldu destek veriyoruz" edebiyatı (geri vitesi) yapılması omurgasızlaştıramadıklarımızdanmısınız sorusunun cevabı gibi.

yapılan transfer, şampiyonluk, kupa vs. ayrıdır, denizli maçı ve kongre dönemi densizlikleri unutulmaz.

Denizli maçı, istediğin kadar mutlu olursan ol, aklından hiç bir zaman çıkaramayacağın bir korku filmidir.

http://kapalikartallari.blogspot.com/

uncolored dedi ki...

Metin Tekin'in büyük futbolculuğunu, futbolcu zamanındaki karizmasını değil ama Beşiktaş efsaneliğini tartışılabilirim. En azından benim gönlümdeki yerine hasarlar vermiştir. (Bkz.Terim şakşakçılığı Guti'ye sarı fırtına yakıştırması yapılması, Guti açısından daha kabul edilmez geliyor benim için.

Yorum Gönder

Ara