.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Temmuz 2010 Cuma

İyi Polis Kötü Polis: Vikingur Deplasmanı

İYİ POLİS -Rakibin bütün zayıflığına rağmen, Beşiktaşlı futbolcuların aşırı iştahlı ve mücadeleci oyununu takdir etmek gerekiyor. -Quaresma, Bobo, Nihat, Ekrem, İsmail günün iyileri olarak ön plana çıktı. -Onur Bayramoğlu'nun oyuna girmesi belki de karşılaşmanın en önemli kazancıydı. Schuster'in Onur'u fark etmesi çok önemli. -Maçın oynandığı mekanın arka kısmında şahane mangal yapılır. Bir tarafta dağ manzarası, ayağının dibinde su var. Ölme de yanında yat! -Bobo'nun gol atma stresini üzerinden ekren atması iyi oldu. KÖTÜ POLİS -Schuster bu iki maçta da takımını tartamadı. Rakip o kadar zayıftı ki Beşiktaş'ın hiçbir eksiği, gediği ortaya çıkamadı. Bir sonraki turda umarız büyük bir kaza yaşanmaz. -Ferrari tamamen gözden çıkarılmış gibi gözüküyor. Evet doğrudur, Ferrari topu oyuna sokan savunmacı değil ama diğerleri sanki bu işi çok mu iyi yapıyor? Schuster'in bir de defans oyuncularını zamanlama hatasına göre değerlendirmesi lazım. İki sezon önce Zapo, geçen sezon Sivok kaç hata yapmış Ferrari kaç tane "yapmamış" incelenmesi gereken bir durum. -Maçın oynandığı stadyuma ve zemine söylenecek laf yok. Bu amatörlükte Türkiye'deki birçok stadyumdan daha iyi durumda olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. -İkinci yarıda oyunun rölantiye alınması, futbolcuların sakatlık korkusu yaşamasına bağlanabilir. Ama ya Delgado'nun top kayıplarına ve silik futboluna ne demeli? Bu kadar amatör bir rakibe karşı bile bu kadar pas hatası yapması inanılır gibi değil. -Bu maçtan önce birisi çıkıp "Beşiktaş uzun zaman sonra 4 golle bir maç alacak ve sen bu karşılaşmadan hiç zevk almayacaksın" dese güler geçerdim. Goller dahil hiçbir şey tat vermedi...

18 Yorum:

QuaresmA dedi ki...

kulüp içinde bir kişi bile çıkıp demiyor mu ki, ferrari'nin stoper mevkisinde kalitesi ne zapo ile, ne sivok ile, ne de toraman ile kıyaslanmayacak kadar yüksek ? yok mu bu adama yol gösteren biri ?

schuster'e ulaşmak için mail, telefon falan bileniniz varsa yazsın, artık ben açıklayacağım adama ferrari'yi.

xabialanso dedi ki...

ahaa buraya yazıyorum, ferrari giderse geçensenki gs nin durumuna düşücez. kolay maçlarda gollü galibiyetler, zorluk derecesi yüksek ve deplasman maçlarında ciddi puan kayıpları. ferrari ve ernst takımın iskeleti, burayla oynamak pahalıya mal olur. beşiktaş tarihinin en kaliteli stoperini kaybetmek üzereyiz. şusterin idmanalra ve dandik hazırlık maçlarına bakarak ferrariyi yollama düşüncesine anlam veremiyorum...

bLAck_eAgle dedi ki...

Nihat, Ekrem, İsmail günün iyileri olarak ön plana çıktını sanmıyorum 3 ude vasattı..bu arada shuster zapotcty nın art arda ıkı sampıyonluk yasayan bır futbolcu oldugunu ve takımda kalması gerektıgını soylemıs..

xabialanso dedi ki...

biri şustere geçen sezon zaponun 33 lük ömer erdoğanın arkasında yedek beklediğini söylesin

Farkettiniz mi bilmiyorum ama Ferrari 2.yarı oyuna girdikten sonra anlayamadığım şekilde defans hattı gene geriye doğru çekildi,defansla forvet arasındaki mesafe gene arttı ve dolaysıyla kale önündeki baskımız azaldı.
Şunu kabul edelim ki Zapo,Ferrari'nin yerinde oynadığı zaman takım biraz daha baskılı oynuyor.Özellikle içerideki maçlarda daha çok işimize yarayabilir bu durum ama Zapo'nun stoper özellikleri Ferrari'ye göre çok kötüdür.Zapo'nun yaptığı bireysel hatalarla çok gol yiyebiliriz ama Schuster sanırım bunu çok önemsemiyor ya da Ferrari'nin stoper özelliklerinin,Zapo'ya göre çok çok önde olduğunun daha farkına varmadı ya da son ihtimal olarak biz futboldan anlamıyoruz.Ayrıca Türkiye'de defansı bu kadar ileride kurmak çeşitli facialara yol açabilir ve öne geçtiğimiz maçlarda skoru tutmak için nasıl bir taktik uygulayacağız onu anlamadım.

ceyhun dedi ki...

ferrari niye topu oyuna sokan savunmayı değil onu anlayamıyorum. bence tam tersi şekilde topu en hızlı ve etkin oyuna sokan savunmacımız ferraridir.

Ze1903 dedi ki...

Ferrari'yi göndermek yapılan bütün transfer doğrularını çöpe atmaktır.Zapo tek hamleli bir futbolcu bu yüzden de Mehmet Yılmaz Veysel gibi adamlar bile delik deşik etmişti bizi.Takımdaki stoperler içinde en iyi olanı gönderirsek hiç bir iddiamız kalacağını zannetmiyorum.Q7 ile avuturuz artık kendimizi.Vikungura karşı savunmayı ilerde kurarsın ama daha 1 tane bile güçlü rakiple hazırlık maçı yammaışsın gün gelecek baskı yiyeceksin ozaman işte görüzez Zapo ile Sivok un farkını.Ayrıca Bursa şampiyon olurken genellikle Zapo yedekti.

Ferrari'yi istememesinin sebebi ayağının kötü olması değil ağır olması çünkü defansı önde kuruyoruz.Del Bosque'nin sistemine benziyor aslında.O sezonda tandemde Ahmet Yıldırım-Ronaldo ikilisiyle başlayıp 6.haftada ligden kopmuştuk.Daha sonra Emre-Mustafa Doğan ikilisi tandemimiz olmuştu.Ligde 8-9 maçlık bir seri yapıp Feneri,Bilbaou'yu fln yenmiştik.Taraftarın göz bebeği Ronaldo'yu kadroya almıyordu Del Bosque.Aslında epey bir benzerlik varmış 6 sene öncesiyle :)

baris dedi ki...

ben de ferrari'yi zapo'ya tercih ederim de, zapo'ya işkembe-i kübradan sallayınca ne oluyor onu anlamıyorum.

"Bursa şampiyon olurken genellikle Zapo yedekti"

34 maçın 27'sinde oynamış, 23'ünde ilk 11. bu mu "genellikle yedek" anlayışınız?

"33 lük ömer erdoğanın arkasında yedek beklediği"

hayır beklemedi. oynadığı maçların neredeyse tamamında ömer'le birlikte oynadı. oynamadığı maçlarda da zapo'yu kesen ömer değil ibrahim öztürk'tü. ayrıca 33'lük olsun, 43'lük olsun, adam geçen sene ligin en iyi defans oyuncularından biriydi, 33 yaşında olduğu için görmezden mi gelelim?

alper dedi ki...

ben de zıt bir görüşü savunayım.geçen yıl tüm maçlarda ferrarinin solak mı yoksa sağlak bir futbolcumu olduğunu bile anlayamadım ben.lakayt lakayt topa vurmalar.ibrahim üzülmez gibi tüm gücüyle vurduğu topların bile 20 metre mesafeye gitmesi.hava toplarında vurmaktan çok rakibi bozup vurdurmamaya çalışan bir stoper.zaponun bir kaç kafa golünü hatırlamamıza rağmen ferrarinin hücumda hava toplarında hiç bir varlık gösterememesi vs vs bir sürü şey sayabilirim.bize geldiğinde bonservis kims evermemiş diye eleştirilen bir adamı eğer söyledniği gibi 4 milyona falan satabiliyorsak ben sırtımda hava alanına götürmeye razıyım.ayrıca da yine şahsi görüşümdür zapo ile ferrariyi kazanma hırsı açısından tartacak bir terazi icat edildiğini sanmıyorum.belki biri sadece görevini en iyi yapmaya çalışırken diğeri kazanmak için pislikte dahil herşeyi yapabilecek biri.ki ben olsam tercihimi zapodan yana kullanırım.ve son olarak zapo sanırım doğuştan kazanan biri gittiği yere bereket getireen bir adamı görmek isterim takımda.

yapay dedi ki...

Gönlümden geçen kadro şu şekilde:

http://www.footballuser.com/Formations/2010/07/6536_Besiktas_JK.jpg

tearkan dedi ki...

Bu kadroyu ciddi mi yazdın? Defansın önünde Guti oynayacak yani yada hiç sanmıyorum ama eğer alırsak Robinho'yu forvette oynatıp sol taraftan ona Ekremle top taşıyacağız yanlış mı anladım?

yapay dedi ki...

Guti aslında AMC. Nihat'ta AMC/FC, işler çok karışıyor Nihat'ın yanına kaydırılırsa. MC Dedim ben Guti'ye. Onur/Ernst yapılabilir ama o zamanda 6 yabancı hakkı dolacağından Ekrem/hilbert değişikliği olamayacak. Bence Ekrem sağlam adam, kimse beğenmiyor ama bence hırslı ve mücadeleci.

QuaresmA dedi ki...

"ferrari'nin uymadığı, zapo'nun uyduğu sistemin içine tükürürüm." (melih gökçek)

BJK4EVER dedi ki...

@yapay

Sen en iyisi hic kadro yapma hocam:)

Zapo ile Ferrari kiyaslanmaz bile. Biri Guiza'ya gol attiran stoper, digeri Rooney ve Grafite'ye adim attirmayan stoper. Evet, belki Zapo daha hizli, ayagi daha duzgun, fakat saf stoper olarak Ferrari diger stoperlerimizden cok cok ustun. Kaldi ki diger stoperlerimizden Sivok gayet teknik, Toraman da cok hizli, illa savunmayi onde kurmak istiyorsan Ferrari'yi kulubeye cekip bunlari oynatirsin. Belki icerideki Karabuk macinda oynatmazsin, ama yarin oburgun UEFA'da Liverpool veya Juventus deplasmanina gidince sen stoperde Sivok-Zapo-Toraman uclusunden ikisini oynatirsan 4 (M.Kharkiv) ya da 8 (Liverpool) yiyip dondersin, ama Ferrari'li ve hatta Fink'li bir takimla Almanya veya Ingiltere sampiyonuna karsi (United, Wolfsburg) deplasmandan gol yemeyerek donebilirsin. Bunun farkina varmali Schuster bence, ki sampiyonlar ligi maclarini seyrettiyse varmistir da.....

matiasemilio dedi ki...

bjk4ever: cl maçlarını seyrettiğine ihtimal vermiyorum,özellikle dışardaki wolfsburg maçını seyreden bi hocanın tahtaya ilk yazacağı isimdir ferrari..
*iki hızlı bek ve bir de hızlı stoperin yanında sırıtacak bi yavaşlığı yok ferrarinin,abartılıyo..
ayrıca topu oyuna sokmakta zaponun bu kadar değerli görülmesini anlayamıyorum,ben iki yıldır bir kere 50 metreye ters kanada isabetli pas attığını hatırlamıyorum mesela bu adamın..ne buldun ne gördün bu adamda da bu kadar kıymetli oldu anlamıyorumki..

AQ-47 dedi ki...

stoperde ilk ardığımız şey birincil işini yani savunmayı iyi yapması mı yoksa ayağının düzgün olması mı? bu soruya cevap verebiliyorsak artık zapo ile ferrariyi kıyaslamamalıyız, zapo önce savunma yapsın sonra oyuna top soksun...hem sivok da ayağı oldukça düzgün bir oyuncu, ferrarinin böyle bir eksiği varsa zate iyi bir ikili olacaktırler hatta olmuşturlar...zapo diyor adam ya, ayağı düzgün diyor ya...

tearkan dedi ki...

Ben yazamadan AQ-47 yazmış söylemeyi düşündüklerimi. Abi defansta ayağı düzgün adam arıyoruz madem Kü7yi Tabat'yı, Delgado'yu falan koyalım defansa. Onların ayağı zapodan daha düzgün. Kenarda iki hızlı bek ve yanında nisbeten süratli bir stoperle Ferrari'nin bütün zaafları kapanır zaten. Ayrıca Ferrari zaten fm tabiriyle 'commanding centre back' Kimin nereye gideceğini gösteren, görev dağılımını yapan ve defansı derleyip toparlayan bir adam. Zaten bizimkilere de lazım olan bu. umarım bunun farkına varmakta geç kalmayız.

Yorum Gönder

Ara