.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Fut 101

Bir kişinin futbol bilgisini ölçmek için kullanılabilecek en basit yöntem, kadro yapmasını istemektir... "Beşiktaş'ın kadrosu nasıl olmalı?" sorusu o kişinin az çok ne seviyede olduğunu ortaya koyar. Ancak benim takıldığım yer soru değil, cevap. Forumlarda, sözlüklerde takip ettiğimiz kişilerin çok büyük bir bölümü 6+2 kuralından bile haberdar değiller. Adam Beşiktaş'la ilgili haber alma amacıyla siteye girecek kadar iyi Beşiktaşlı ama kuraldan haberdar değil. 6 forvetle oynayanları falan saymıyorum bile. Çünkü 6 forvet, 8 defans birer futbol yorumudur. 12 yabancının 10'unu sahaya koymak ise kural bilmemektir. "Robinho gelsin, çok faydalı olur" diyenlerden "bir forvet, bir sol açık, bir orta saha lazım" diyenlere kadar... "Yahu Delgado'yu o maaşla nasıl elden çıkaracaksın?", "Nobre yabancı değil ki", "Bahsettiğin yabancılar gelirse birilerinin de gitmesi gerekecek farkındasın değil mi?" şeklindeki sorulara henüz gelebilmiş değiliz. Onlar bir sonraki kademenin soruları. Sinan Engin televizyonda konuşuyor. Beşiktaş müthiş bir kadro kurdu ve en hazır takım diyor. Kadro yapmayı da sever... Yaptığı kadro şu; Toraman - Sivok - Ferrari - Üzülmez / Ekrem - Ernst - Delgado - Tello / Holosko - Bobo. Vay anasını arkadaş. Bırakın sade vatandaşı, basın mensupları arasında 6 yabancılı bir kadro kurabilen çok az isim bulabilirsiniz... 4-4-3 oynatanlar vs cabası. Sinan Engin 12 yabancıyı yan yana yazarak "çok iyi kadro" diyor Beşiktaş'a. Kendisi görevde olsaydı demek buna göre yürütecekti transferi. Beşiktaş bugün itibariyle oyuncu satmak ve yerine almamak zorunda. Yani zayıflamak zorunda. O kadrodan Zapotocny'i çıkar bakalım elinde alternatif stoper kalıyor mu? Ernst'in partneri Uğur İnceman mı Necip mi olacak yazsana Sinan Engin! Beşiktaş hala Ozan İpek'in, Volkan Şen'in peşinde. İyi oyuncular, hiç şüphesiz. Madem öyle, alsınlar ikisini de Quaresma ile Hilbert yedek kalsın. Kızmayın, onlar da iyi oyuncular, ama malum, yabancı kontenjanı... Ozan İpek'e gittiklerine göre böyle bir düşünceleri var sanırım... Evet Robinho'yu almak için Sivok'tan feragat edersiniz siz... Sonra da "ne güçlü bir kadro kurduk be hacı" dersiniz... Toraman stopere geçer. Sağ beke de Ekrem :) Helal olsun size, Quresma'yla Ekrem'i aynı takımda buluşturdunuz... Tarihe geçtiniz... Ama Fut 101'den kaldınız. Parasıyla değil mi, seneye tekrar alırsınız.

86 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

julio cesar

toraman ferrari saruman

ernst

quaresma delgado robinho

guti

bobo


---------cCc beşiktaş cCc--------

Cherubim dedi ki...

Rüştü
Toraman Sivok Ferrari İsmail
Ernst Necip
Quaresma Hilbert?
Nihat Bobo

10 numara tabir edilen oyun kurucu olmasa da görünürde gerideki ikiliden Necip'in bu tip fonksiyonları kullanmanın ya da en azından ortaya çıkmasına katkıda bulunmanın gerektiğini düşünüyorum..

Gökhan dedi ki...

yeni bir yabancı gelmezse ben de cherubim'in kurduğu kadroya katılırım, yok guti gelirse de hilbert'i kesip, orta sahada ernst-necip-guti, ileride de nihat-bobo-quaresma oynasın derim.

fink yedek kalıyor ama ne yapalım artık, eldeki türklerden en iyisi necip. ekrem, uğur falan oynayacağına o oynasın daha iyi.

ya da guti yerine bursa'nın kanat oyuncularından birini alıp, yine hilbert'i kesip, orta sahada ernst'in yanında necip yerine fink'i de oynatabiliriz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Hilbert'i bursaya kiralayalim o zaman :)

GOKHAN dedi ki...

Jessie git gide Engin Ardıç oluyorsun :)

yilmaz dedi ki...

kadroyu yapan yöneticiler düşünmemiş bunları, sokaktaki taraftar mı düşünsün :)

Eziyeti yine teknik direktör çekecek. adam elinde sivok varken toromanı stopere koyacak ya da ofansif bekten feragat edip toromanı sağ beke çekip, finkin ya da bobonun yerine yerlisini 11'e koyacak. sonra 6 aya kalmadan bu adam beşiktaşın hocası değil denip sessiz sedasız atatürk havalimanından el sallıcak.

avrupa kupası maçlarında yabancı sınırını düşünmeden bi şekilde kadro kurarsın. sorun türkiye ligi ve kupasında. şimdi şu yabancılara bakınca oynaması kesin olan adamlar; ferrari, sivok, ernst, quaresma gibi duruyor. geriye 2 yabancı hakkın kalıyor. bana kalsa şöyle bir kadro kurarım;

rüştü
ibrahim toraman
ferrari
sivok
ismail (deli ibo heran kesebilir)
quarema
fink
ernst
hilbert
nihat
nobre (mecburiyetten)

yilmaz dedi ki...

forvet nobre olduktan sonra öbür kanada robinhoyu da alsak bişey değişmeyecek gibi gözüktü ilk hazırlık maçı itibariyle.

cesc dedi ki...

Acaba bu Fut 101 dersinin curve'ünü alsak kaç çıkar?

ynwa dedi ki...

jessie aksine, volkan ya da ozan'dan birinin alınmasını; defans ve orta alanda sivok-ferrari-fink-ernst dörtlüsünün bozulmaması açısından elzem görüyorum.

yani;

rüştü
toraman sivok ferrari ismail
volkan ernst fink quaresma
nihat bobo

volkan değil de ozan gelirse q7 sağa, ozan sola geçer.

delgado ve hilbert +2 olur.

zapo da tribün 4.stoper olarak.

tello, holosko, tabata ise yolcu.

ederlezi12 dedi ki...

Önüne gelen kafasına göre 11 yapıyor , onu kesiyor , kestiği adam yerine başkasını koyuyor , o olmuyor transfer yapıyor kafasına göre vs.....

Kimse de bu takımın geçen sene en önemli sorununun '' organizasyon '' olduğundan bahsetmiyor.. Bahseden varsa ne ala ama çoğunlukla kadro kurmakla iş bitiyıor zannediyor bir çok arkadaşlarımız .

Gürcan Ulusoy dedi ki...

organizasyon olabilmesi için doğru bir 11 olması lazım.

bir oyuncu için 6 oyuncunun yeri değişiyorsa orada organizasyon olmaz zaten.

ekrem geçen sene sağ bek başlayıp sol açığa geçip ön liberoda bitiriyordu. sırf bu yabancı kısıtı nedeniyle. o vakit, nasıl olacak organizasyon.

bursa niye gözümüze organize geliyor? çünkü yabancı sayısı azdı. hiç bi zaman yabancı sınırını da düşünmek zorunda kalmadılar. verimsizin yerine verimlisi girdi.

ufuk dedi ki...

Sinan Engin, Avrupa Ligi'nde oynayacak kadroyu yazmış heralde, ya da kafası güzeldi.

tearkan dedi ki...

Yerli oyuncu kadrosunu genişletmediğimiz sürece daha çok 11 yazar siler sonra tekrar yazarız. Allah'tan Mustafa Hoca ayrıldı da yedi yabancı oynatmak gibi bir tehlike kalmadı.

onur dedi ki...

Sanırım ilk önce 6 yabancıyı saymak yerine 5 yerliyi sayıp onları yerleştirdikten sonra kadro yapsanız daha efektif bir süreç yaşanabilir...

kafsinkaf dedi ki...

arkadaşlar alakasız olucak ama vikingur maçının biletleri ne zaman satışa çıkar ?

RuFF dedi ki...

Yazı mantık olarak doğru bir yazı ama en sonda kendi ile çelişiyor ne yazıkki.
Bu takımın % 100 olarak yerli oyuncu almasının lazım olduğunu en baştan beri sen ve Shelby söylüyordunuz ki bu doğru bir sav.

Volkan Şen bana kalırsa Türkiyedeki en iyi yerli kanat oyuncusudur ve keşke ilgileniyor olsak ve alabilsek.Hilbert yedek kalabilir, sorun da çıkartacak bir adam değil.
Yedek olayının dışında bu işin sakatlığı var kart cezası var.Her türlü işine yarar senin Volkan Şen.
Ozan ı fazla izlemediğim için yorum yapamıyorum ama Sercan da forvette iyi bir alternatif olabilirdi.

Bir kere sağ bek alınması gerektiği belli ama kimi alacaksın bu satten sonra ?
Bir tane iyi sağ bek sayabilirmisiniz Türk olarak ?
Kaldı ki elinde Erhan ve orada oynatabileceğin Hilbert var.

Nasıl Deşgadoyu ev Nobreyi maaşlarından yollayamıyorsak iyi bir Türk sağ bek bulup onu ucuza mal etmek te en az onun kadar imkansız birşey.
Bir devre sabredip Rıdvanı beklemekte da fayda olduğunu düşünüyorum.

Stoper konusunda ise neden Atınç a veya Furkan Şeker e güvenilmiyor anlamış değilim.Hem Arsenal olalım deniliyor hemde 4. stoper olarak bile altyapıdan bir adamı koyamayıp yeni oyuncu alınmalı deniliyor.Bende bunu anlamıyorum arkadaş.

Sonuç: Oyunculardan önce , hatta herşeyden önce Schuster e birinin bu takımın tek ön libero ile yani 4-1-4-1 sistemi ile oynarsa paket olacağını ve kendisinin burada çok kalıcı olamayacağını anlatması lazım diye düşünüyorum.

hunter dedi ki...

bence fink ve holosko gitmeli ve tabiki zapo tello altyapıdan savunma oyuncusu çıkartılmalı birtane sivok mutlaka oynamalıı ortasahada istikrarsız uğur dansa necipi tercih edilmeli nihat bu sene iyi bir performans gösterirse eğer hilbert göbekde de oynaya bilir tabiki yabancı bir forvett

Unknown dedi ki...

@ruff

volkan ligin en iyi kanadi ama ozani cok izlemedim demissin. ?? volkani kac kere izledin ki?

Deniz dedi ki...

Ernst Fink Ferrari Sivok bozulmamalı.
Quaresma ve Bobo da 5. ve 6. yabancılar olarak takımda yer alırlar. O zaman geriye kalan oyuncuları şöyle düzenlemek gerekir ki sistemi bozmayacaksan yapacağın değişiklikleri kafan rahat yap:

kalan 5 yerli oyuncunun alternatifleri kesinlikle yerli yapmalısın. Yani 6+2+2'de toramanın ya da rıdvan'ın yedeğini hilbert yapma lüksün yok, yaparsan hilberti oyuna alıcam, toramanı çıkarıcam derken bi yabancıyı daha çıkarman onun yerine yerli alman gerekir, saçmalık. Yani bizim sol bekimiz, sağ bekimiz, bir forvetimiz bir kanat oyuncumuz yerli olacaksa, bunların da kaliteli yerli alternatifi olması lazım. Hilbert'le Quaresma beraber oynamayacaksa quaresma'nın yedeği olur ancak hilbert, ya da bir yabancıya daha yer açmak için bir yabancı stoper ya da bir geçen seneki almandan vazgeçecek.

Demek istediğim şu: bu kurallar ile dizilişinden çok alternatiflerin önemli, istediğin kadar 4-4-2 ya da 4-3-3 ya da 4-5-1 de, bir yabancıyı oyuna sokarkan jessie'nin de dediği gibi bir oyuncuyu daha değiştireceksen orada sistemden, istikrardan vesaireden söz edilemiyor.

RuFF dedi ki...

@aliveli

Güzel tespit
Bende dışarıdan okumasam senin gibi düşünürdüm.
Şöyle açıklayim.Bursa nın iki FB maçını, bizim maçları, Gs nin maçlarını ve son haftalardaki 3-4 maçını izledim.Fakat izlerken dikkat ettiğim 1-2 kişi oluyor genelde maçlarda.Ben Volkan Şen i ligin en başından beri beğenen birisi olarak genellikle hep onu seyrettim maçlarda.
Özellikle Kadıköyde 3-0 yenildikleri maçı canlı izleme fırsatım oldu.İnanılmaz soğukkanlı ayağa pas yapan, orta kesen, çabuk bir oyuncu.
Keza gtümüzün donduğu bizim stadtaki maçta da inanılmaz oynamıştı ve yanlış hatırlamıyorsam gol pasını sağdan o kesmişti.

Bunu şöyle bir örneklede anlatabilirim.G.Antep maçlarını izlerken hiçbir zaman Beto ne yapıyor, nereye koşuyor, diye bakmam, dikkat etmem.
Fakat her Antep maçında mutlaka Murat Ceylan ı çok dikkatli izlerim.
Bu da onun gibi bir durum.

Ozan İpek diye birinin var olduğundan bile son haftalara kadar haberim yoktu fakat Volkan Şen i en baştan beri biliyordum, aklımdaydı.Ama onun kadar iyi ayağa pas yapan başka bir adam olsaydı emin ol fark ederdim.

Olay budur.

wonderkid dedi ki...

genelde herkes kadro yazaren fink ernst veya ernst necip yazmislar.gecen sene mustafa hoca da bu kadroyla cikiodu ve iki on liberoyla besiktas gibi bir takim oynamamali diye elestiriliyodu.yine ikisi oynarsa ayni sorun yine olacaktir.bence robinhodan once orta sahada oyun kurabilecek ve top dagitabilecek bir oyuncu alinmasi.yada eldekilerden bir tanesini kesin kadro yazarken dusunmeliyiz.yoksa quaresma kac mac bizi kurtarir bilemem ama yine elestirilen ve arka planda kalan bir takim oluruz...

hunter dedi ki...

volkan şen için tello +holosko+zapo gönderilse nasıl olur acaba ? ama ozan ipek yerine ali kuçik ve erkan kaş neden olmasın doldurabilir aslında

tearkan dedi ki...

Ntv.de söylenene göre (doğrudur yanlıştır bilemem)yarın kurtuluyoruz bu kim gidecek ne olacak ne bitecek derdinden. Schuster yarın verecekmiş takımla ilgili raporunu. 28 kişilik kadronun 24e düşürülmesi bekleniyormuş. Ayrıca başkan teknik direktörümüzün raporu da önemli ama başka transfer yapmayı düşünmüyoruz demişti fakat bugün de bir kişi daha transfer edip transferi kapatacağımız söylendi. Guti'den geçtim artık da mutlaka bir tane yerli ortasaha, bir tane de yerli kanat oyuncusu lazım bu takıma.

Yav bana göre Robinho ihtiyaç dahilinde olmayan bir transfer.Bize Klose gibi bir adam lazım.Ama mevcut ekonomik şartlar ve yabancı sayısı durumunda gelir mi bilmem. Ama schusterin yabancı bir forvet istediği söylendi ntvsporda bakalım ne olucak. Bu arada herkes 11 yazmış bnde yazıyım.
rüştü-rıdvan(sakat)-i.toraman(ferrari)-sivok-İ.üzülmez-ernst-necip-q7-tello-bobo-Klose(keşke ama sanırım delgado)

TA dedi ki...

--------------rüştü---------------

hilbert--toraman-ferrari----ismail

----------ernst--fink-----------

querasma-----delgado---------tello

------------bobo--------------


sınırsız yabancı ideal 11

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

Bir kere Quaresma ve Hilbert'ten sonra Robinho transferi gerçekten büyük bir saçmalık olur. Ki zaten olacağını düşünmüyorum.

Öncelikle kesinlikle iyi bir orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var. Yabancı transferi yapılacaksa bu bölgeye yapılmasını isterim.

Ernst yaşlanıyor ve formunun düşmesi olası. Ayrıca Ernst-Fink'li bir orta sahanın Schuster'in düşüncesinden uzak olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Delgado ve Tabata gönderilmez ise orta sahada değerlendireceğini düşünüyorum ve bildiğimiz senaryo gerçekleşeceğinden zaman kaybetmemiz ve hayal kırıklığına uğramamız olası. Birinin yol yakınken Schuster'i bu konuda uyarması gerekir.

Ernst ve Fink ideal bir 4-4-2 için birbirini tamamlayan ikili değil.
Özellikle Ernst'in üçlü orta sahada sağ iç veya sol iç oynamasının daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Evet çok boktan bir yabancı oyuncu planlamamız var ve Sivok'un genel olarak yedeğe çekilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Formuna göre Ferrari de olabilir. Geçen seneki az gol yememizin önemli bir nedeni oyunu geride kabullenmemiz idi. Bu sene daha ofansif bir anlayış ile ve yabancı sınırlamasından dolayı kırılgan bir orta saha ile bu ikilinin çok zorlanacağını düşünüyorum. Bu açıdan orta sahayı etkili kurup geride Toraman'ı oynatmak bana daha mantıklı geliyor.

Tamam Sivok yedeğe çekilip sağ bekte Ekrem Quaresma ile aynı takımda oynayacak ama, Sivok'u geriye çekince orta sahada İnceman veya mesela gene Ekrem Quaresma ile yanyana oynayabilir. Keita ve Kewell'ın sarp-topal-barış ile beraber oynadığı gibi..

Unknown dedi ki...

Bence eldeki kadroda kanat adamlarını ters oynatma pahasına yabancıları kendi içlerinde alternatif olarak düsünmeliyiz. Aksi takdirde ne yardan ne serden vazgeçelim derken yine bir sene heba olur.

Hersey bir tarafa da forvette allah korusun Bobo'ya birşey olsa ne yapacağız çok merak ediyorum. Nobre'den beklenmeyecek bir performans tek umudumuz sanki..

6 yabancılı bol alternatifli bir kadro oluşturulabilir belki. Sağ ve sol açıklar dönüşümlü..

Bu da benden olsun;

-------------rüştü-------

hilbert---toraman---Ferrari(sivok)---ismail(delinho)

---ernst(fink)---Necip(ugur)

Nihat---delgado(tabata)---q7(holosko-tello)---

--------Bobo------

not: biliyorum yabnacıları alternatiflendirebilmek için ters ayaklı çok açık oyuncusu oldu.. Yapacak başka birşey var mı?

yilmaz dedi ki...

ben gönderilecek oyuncular konusunda aynı bölgelerdeki gruplandırarak şöyle düşünüyorum:

zapo-sivok-ferrari :3 stoper fazla. en az biri gönderilmeli. (zapo)

ernst-fink: bence ideal. ama başka çıkış yolu yoksa fink.

tabata-delgado: ikisinden biri kesinlikle gitmeli, ikisi de gidebilir. (delgado)

holosko-tello-q7-hilbert: 4 tane kanat hücumcusu çok fazla. tello kalabilir bence. geçen sene tellonun olmadığı maçlarda uğur-serdar kullanmıştı duran topları.

bobo : eğer taş gibi bir forvet alınacaksa gitmeli. yoksa boboyu satan şampiyonluğu satar :)

tabi bu arada şunu ekleyeyim. beşiktaş forması giyen hiçbir oyuncunun takımdan gitmesine sevinmem. (zan, sözkan, kaş hatta nobre bile) onlar her zaman benim kahramanlarımdır. ama demirören utansın

Pamukk dedi ki...

arjantin gibi hücum hattımız olsun yeter zaten

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@lakerda o zaman beşiktaş'ın iyi bir kadrosu yok demektir. ben bunu söylüyorum. 12 yabancıyı yanyana yazarak beşiktaş müthiş takım kurdu diyorlar, onu eleştiriyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

4-4-2 oynarsan delgado ve tabata'yı bu saniyede elden çıkaracaksın. çünkü ilerideki 2'nin biri türk olmak zorunda. diğeri de bobo.

önde nobre arkasında delgado veya tabata olabilir 4-4-1-1 olarak.

o zaman da bobodan vazgeçeceksin.

mevcut kadrodan ideal 11'im şudur;

toraman sivok ferrari ismail
hilbert ernst necip quaresma
delgado
nobre

nobre-delgado
nihat-bobo ikilileri olur. değiştire değiştire kullanırsın.

sivok'tan vazgeçtiğinde kadroya giren adam ekrem

bobodan vazgeçtiğinde kadroya giren adam nobre ise ben nobreyi tercih ederim.

Pamukk dedi ki...

özet:arjantin gibi hücum hattımız olsun her kupayı alırız. istenen ve sonucu bu.

tomates dedi ki...

Her siteye yazıyorum kimse anlamıyor. İronik ama; Beşiktaş Avrupa için yeterli, Türkiye için eksik bir kadro kurdu.....

kma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

olması gereken bir postdu bu. süreli söylüyorum 6+2+2 kuralını 10 yabancı olabiliyor diye yorumlamamak lazım.

kadro şöyle olursa nasıl olur?

rüştü
hilbert toraman ferrari ismail
necip sivok fink(ersnt)
nihat bobo quaresma

Yaz Helvası dedi ki...

Beşiktaş'ta 6+2+2'li denklemlerin içinden çıkamamamızın en önemli sebebi gönderilecek/gelecek yabancıları tartışmaktan takımın yerli oyuncu rotasyonunu ve alternatifler sağlamak adına gereken transferleri konuşmaya vakit bulamamamız. Beşiktaş'ta sahaya çıkacak olan 6 yabancıdan daha çok geri kalan 5 Türk'ten nasıl verim alacağımız önemli. Bu konuyla ilgili bir şeyler karaladım, bakmak isterseniz:

http://bonlibero.blogspot.com/2010/06/besiktasta-yerli-oyuncularn-durumu.html

g dedi ki...

bir kere olumlu bir yazı yaz, biz de şaşıralım.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Arkadaşlar oynayacağamız sistem belli.Ben de ernst'in yanına bir oyuncu istiyordum ama hocamızın sisteminde ernst'in yanı yok,tek ön liberoyla oynuyoruz.Kadrolarımızı ona göre yaparsak daha gerçekçi olur.Benim kadrom:

--------------Rüştü------------
Toraman--Ferrari--Sivok--İsmail
---------------Ersnt-----------
Quaresma------Delgado-----?????
----------Nihat------Bobo------

Böyle kadro olur mu demeyin.İki hazırlık maçına da bu tür kadrolarla çıktık.Ya schuster TSL'ni çok küçümsüyor ya da Delgado'nun topsuz oyunda etkisiz eleman olduğunu daha anlamamış.

Benim kadrom dediğim,Schuster'in çıkaracağı ilk 11 tahminimdi bu arada yanlış yazmışım.

AQ-47 dedi ki...

Jessie'nin 4-4-1-1 taktiğini daha önce buralarda bir yere yamıştım, ama bence şöylesi daha şık olur:
1-Sol bek ismail değil, Üzülmez olmalı (ya da oynar derseniz ekrem)
2-orta 4ün solunda ismail olmalı
3-Q7 orta 4ün solunda değil Jessie'nin delgadoyu koyduğu forvet arkası olmalı, ancak sola yakın oynamalı bir nevi sol açık, eğer öyle olursa hem yabancı sınırına takılmadan ilerde tek forveti daha başarılı oynayabilen Boboyu takıma alabiliriz, hem sol kanatta İsmail'in hücum etkinliği artar hem de üzülmez ya da Ekrem sayesinde defansif yönde sol kanat açık vermez, Q7 sola yakın serbest oynarsa orta 4lüden necip ve İso da ceza sahasına doğru hareketlenip bol uzaktan şut atabilirler
Sağ kanada gelince, Hilbertin yükü biraz ağır olsa da hücum anlamında rahat olacak, arkasında toraman olduğundan. Q7nin sola kaçarak keseceği toplara sağdan gelip uzaktan şut atma imkanı olacak ama atak açısından Toraman İsmail'in Q7ye yapacağı katkıyı yapamayacaktır...Bu sistemde Q7 yedeği Nihat/belki Delgado, İso yedeği ekrem/delinho, Ernst - Necip yedeği inceman /fink, Bobo nun yedeği yok, Ferrari-sivok yedeği yok/kalırsa zapo. Bu durumda mutlaka sağ bek pozisyonuna biri bulunmalı ki toraman ferrari/sivok rotasyonuna girsin, ozan ipek alınmalı ki ismail sol beke çekilebilsin, bir adet yerli forvet alınmalı ki Bobıo'yu yedeklesin. Efendim, Necati mi? Yok, O Antalya'da kaldı...evet bonservisi yoktu...Sercan mı dediniz? Ama Ozan ipek de lazım?

Unknown dedi ki...

işte bjk duruşu!!

http://www.haber1903.com/Haber-14567-dogru-anons-22

Gökhan dedi ki...

@ aliveli

hoşunuza gider diye yapmışlardır, nerden bilelim bu kadar kızacağınızı :))

relax...

BJK4EVER dedi ki...

Yazik lan, adam timsah yuruyusune baslayip tekrar husrana ugradi herhalde, cok kizmis. Siz en iyisi bir macta skor 2-1 oldu mu kapatin televizyonu/interneti ve dis dunyayla iliskinizi kesin, olmuyor boyle....

aliveli haber1903 de ne işin var ya:)

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
renom dedi ki...

adam liseli beyler...

spirit dedi ki...

yapılan sözde kadrolarda genclere hiç şans verilmemesi oldukça üzücü. o herifler oraya "bu sefer" bosuna götürülmedi gibi bir his var icimde.

Pamukk dedi ki...

geçen seneki gibi hazırlık maçı kazanamadan belabele belabele gidiyoruz. sonu aynı olmasın.

Pamukk dedi ki...

sivok-ferrari ikilisini bozmuş schuster, takip ettiğim kadarı ile:/

Pamukk dedi ki...

zapo gitmiş es-es e

matiasemilio dedi ki...

şampiyon eskişehir o zaman..

bLAck_eAgle dedi ki...

iddiA ediyorum şuan tarihinin en kotu kadrosu olsa bıle sinan engin y.demıroren oldukça harıka bı kadro dıyecektir.. gecen sene bile bu kadro bu lıgın cok cok ustunde dıyodu nıye tupcu var çıkarı vAr...

bLAck_eAgle dedi ki...

bıde demezmi yeanii serhat cım koy sunu oraya bunu koy sura hacaya bıle gerek yook yanı serhat cım bjk nın harıka bı kadrosu var bı ınsan para için bu karamı degısır.. bugun FİKRET ORMAN veya HASAN ARAT baskan olsa dunyanın en ıyı kadrosuna bıle laf atar (ki onlar bu herifi konuturmazlar ya neyse)

bLAck_eAgle dedi ki...

-------------rüştü-------------------

toroman----sivok--ferrari---ismail---


------ernst----ceyhun gülselam-------

----Quaresma---delgado---tello-------

---------------nobre-----------------

bLAck_eAgle dedi ki...

----------AVRUPA KODROMUZ------------

-----------RÜŞTÜ---------------------

-TOROMAN--SİVOK---FERRARİ--İSMAİL----

--HİLBERT------ERNST--------TELLO----

HOLOSKO--------BOBO----QARESMA-------

kma dedi ki...

jessie ve shelby'den de kadro bekliyoruz. :)

posedion dedi ki...

Ahanda bu da benden

-------------rüştü-----------------

toroman-----ferrari-------ismail---

--------ernst------Necip-----------

-------------tello-----------------

Nihat--------delgado-------Quaresma

---------------Bobo----------------

He ne olur, 3 yersek 5 atarız o olur.

ozy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@kma

Yahu kadro yapabilecek durumda olsam, sezon basindan beri transfer elestirisi yapmazdim zaten :)

Gecen sene kadro siskinligi basimizi agritti dedik, bu sene kadro daha da sisti.

Adam gibi sag-sol acigimiz yok dedik, ikisi de yabanci geldi bu sefer gecen senenin omurgasi bozuldu.

Ortasahaya hem saglam duracak, hem de pas dagitimi yapabilecek adam lazim dedik (bu "iki yonlu" geyiginden biktigim icin boyle uzun uzadiya anlatiyorum), o daha gelmedi.

Ben hangi kadroyu yapayim ki simdi?

Pamukk dedi ki...

fink gidicekmiş galiba harbiden :s

oynatmamış bile son hazırlık maçında :s

kma dedi ki...

@shelbly

eldeki mevcut kadroyla tutarlı, istikrarlı bir kadro yapmak zor kabul ediyorum. yabancı kontenjanı şişkin, yerlilerde kalite eksikliği var.

peki kadro planlamasını sen yapsaydın bu şişkinliği hangi oyuncuları göndererek indirirdin?
orta sahaya pas dağıtımı yapabilecek ve sağlam da durabilecek birisi lazım. peki kim bu? guti mi? gelirse hangi yabancı gitmeli?

bu arada tabata, delgado, holosko, tello dururken finki göndermek aptallık resmen.
geçen seneki gesenin durumuna düşmeyiz inşallah.

tearkan dedi ki...

Fink gidecek olursa geçen seneki geseden beter duruma düşeriz. Hangi yabancıların gitmesi gerektiğini görmek bu kadar mı zor anlamakta güçlük çekiyorum cidden.

Hele ki bir de forzada Dünya Kupası'nda Arjantin'in halini görmeyip de Robinho da alınırsa uçarız diyen zekasızları görünce insan iyice çileden çıkıyor.

Ideal kadro nedir 23 kisi icin?

3 kaleci, 8 defans, 8 ortasaha, 4 forvet.

Sizin taktiksel durumunuza gore ortasahaya forvetten 1 eklersiniz vs.

Dortlu defans oynayan bir takimin 4 stoper, 2 sag iki de sol beke ihtiyaci vardir. Bu beklerin, rotasyon acisindan biri hucumcu, biri daha savunmaci olabilir. Toraman-Ekrem-Ismail-Ibo bek rotasyonu olsun. Stoperler Sivok ve Ferrari. Zapo da raziysa tribun elemani bile olabilir. Toraman yedek stoperin ise ayni zamanda, bir tane daha beke ihtiyacin var (Erhan). Burasi tamam.

Ortasahaya gecince sorunlar basliyor. Ernst-Fink-Necip-Ugur Inceman rotasyonu yapiyorsan (ki mantiklidir), 4-2-3-1 oynayacaksin. (Burada Fink ya da Ernst yerine Guti ya da Michael Bradley tarzi bir adam benim icin idealdir.) Eger soyleyse o uclu icin iyi bir rotasyona ihtiyacin var. Iste bizim uclu siciyor.

Hilbert ve Ekrem 4-4-2'nin kanadi. Nihat 4-4-1-1'in forveti. Quaresma 4-2-3-1'in sol acigi. Holosko taktikler ustu bir adam zaten. Tello desen uclu ortasahada en iyi performansa ulasiyor. Kucik ve Kas ise daha hamlar, oyle ya da boyle.

Ki zaten 2, bilemedin 3 yabanci hakkin kaldi defans ve ortasahayi kurduktan sonra. Buraya bir yerli sart. Elindekilerden kimi koyacaksin oraya? Nihat? Nobre? Hepsi farkli taktik demek...

Iste planlama bu noktada bitiyor. Sen taktigini bilmiyorsun, nasil planlama yapacaksin ki?

Ben o yuzden diyorum ki, genel bir futbol akli olmali. Bu adam demeli ki, elimizdeki kadro su su su. Buradan ciksa ciksa bu cikar. Buna gore takimi oynatacak hoca bulalim.

Biz niye Schuster ile anlastik? Fikri olan?

Eger "Bence su yabanci gitmeli" diyorsan o fikrin altyapisini da vermelisin. "Tello gitmeli, cunku biz 4-4-2 oynayacagiz."

Biz adamlari neye gore gonderiyoruz? Taktigi bile bilmiyoruz ki?
* * *
Ha, hepsinden ote bir fikrim var ki, taktik ne olursa olsun bu takima hem Delgado hem de Tabata fazla. En azindan biri gitmeli.

Sertug Ozgur dedi ki...

Eğer orta sahaya oyunun hücum yönünü de oynayabilen bir yabancı alınacaksa
Fink'in gönderilmesi isabettir.

Baktığımızda Ernst-Fink ikilisi şusterin sistemine oldukça uzak. Daha önce de dediğim gibi iyi ve çağdaş bir ikili değiller. Ernst'in de yaşlandığını ve muhtemel performans düşüklüğünü gözönüne alırsak ve buradaki yerli oyuncuları düşünürsek iyi bir orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var ve bu yüzden Fink gereksiz gözüküyor. İyi kötü kendisinin Alman liginden takım bulacağına inanıyorum.

Anladığım kadarıyla Bursa ile transfer konusunda ipler koptu. Salcido haberleri de çıktıktan sonra, büyük ihtimal Zapo Es-Es yolcusu olacak. İnşallah. Hazır Eskişehirle görüşülürken Rıza Hoca'nın Tabata konusunda da aklının çelinmesi gerek. Kendisinin daha önce tabatayı istediğini biliyoruz. Delgado ve Tabata ikisi birden çok fazla..

Bir an önce u yabancı sorununu çözsek iyi olacak..

Yerli transferi konusunda ise ucuz oyuncu bulunursa alınması niyetindeyim, stoper-sağ bek olarak. Ozan-Volkan gibi büyük olasılıkla yedek kalacak adamları almak saçma, ki zaten böyle bir şey de olmayacak gibi gözüküyor. A2'deki oyunculara şans verilmesi taraftarıyım.

İyi bir yerli forvete ihtiyaç gözüküyor, Nobre'nin yetersiz kalcağını düşünerek, bu isim nasıl-kim olacak hiç bilmiyorum.

sozcelyk dedi ki...

sistem belli değil gidecek gelecek oyuncu belli değil kadro yapmanın kime faydası var.

garanti olanları yazalım da gerisini schuster doldursun.

rüştü

üzülmez

ernst

quaresma

bobo

geri kalan 6 oyuncuyu bilmemiz mümkün değil, ben bile oynayabilirim o derece.

bLAck_eAgle dedi ki...

Millet gs yi eleştiriyo transfer konusunda yine en iyi hamle yi LORİK CANA yi alarak gs yaptı...... Aslında tam bizim adamimizdi ama tupcu de nerde o kafa. .

Galatasaray, bu sene transferi tamamen gelir-gider dengesi gozeterek yapiyor. Elestirirsiniz, begenmezsiniz vs. lakin arkasinda bir akil var. Topal'i, Ugur'u, Keita'yi vs. iyi fiyata okuttular.

Biz yabancilari elden kaca cikaracagiz acaba cok merak ediyorum.

AQ-47 dedi ki...

Geçen sene de Elano ve Keitayı alarak müthiş transfer yapmışlardı di mi?

sozcelyk dedi ki...

keita - elano transferiyle holosko ,tabata transferi bir değil.

bizim aldığımız oyuncu çok çok üstün bir performans sergilemezse satacağımız yer bursa'dır antep'tir hatta satacağımız demeyelim zorla kurtulmak isteyeceğimiz.

oysa keita , elano , quaresma , carew gibi futbolcular piyasası olan futbolcular isteneni bekleneni veremediğinde alıcısı her zaman bulursun.


galatasaray 7 milyona aldığı keitayı üstelik geçen yıl en iyi performans veren futbolcusuyken 1 milyon kara elden çıkarıyorsa o kuküp sportif başarıyı değil kulüp ekonomisini 1. planda tutuyor demektir , fener galatasaray taraftarının buna pek olumlu bakacağını sanmıyorum.

@black eagle

misal benim beşiktaşta görmek istediğim oyuncu lori cana - ismail güldürüen değil michael bradley - fabian ernst

Çana tam 4-3-3 ön liberosu Gs için nokta transfer ama asla bizim aradığımız adam değil.Bize ilaç olacak adam Kim kallstrom'dür.Robinho'yla falan uğraşılacağına şu adam 4-5 milyon euroya alınsa süper olur.Jem Karacan,Ozan İpek,Necati ve Veli Kavlak'la da yerli rotasyonunu sağlarsın.Al sana taş gibi takım.

bLAck_eAgle dedi ki...

Bence lorik cana bizim oynamamız gereken 4-2-3-1 sistemine cuk diye oturacak adam.... Şunu da söylemek istiyorum 4-1-4-1 sisteminde oynarsak eğer ernst tek başına bu takımın defansif yükünü kaldıramaz

Ya ben demiyorum ki Galatasaray nokta atisi transfer yapti falan, aman yanlis anlasilmayayim. Ben hayatimda Cana'yi iki defa izlemis adamim, ne diyebilirim ki hakkinda?

Dedigim su ama, adamlar ellerine para gectikce harciyorlar. Bu da oyle ya da boyle biraz onlerine baktiklarini gosterir.

Biz yazdik Serdar Adali'ya borcu 10 milyon mesela.

tA dedi ki...

ahaha yorumlarda da 11 yabancılı kadro kuranlar var lan!! yazıyı bi daha okuyun gençler yapmayın böyle, sonra arkamızdan "mal lan bunlar" demesinler:(((

alper dedi ki...

ernst-fink-necip-uğur inceman dörtlüsünden ikisini sahaya çıkarmazsa beşiktaş koskocaman bir hüsran yaşarız.sistem-taktik -diziliş her ne olursa olsun yukarıda saydığım 4 lüden en az ikisi sahada yoksa avrupada değil tsl de bile nal toplarız artık.(bence)

1 kaleci
4 defans
2 ön libero
yani toplam 7 kişi yazacaksın sahaya geri kalan 4 kişi nasıl oynarsa oynasın onu hoca düşünsün mevcut kadrısuna ve eldeki yabancılara göre.bu açıdan yani benim penceremden bakıldığında 4-2-3-1 elzem ve mutlaka uygulanması gereken tek sistem olarak düşünüyorum beşiktaş için.ben hoca olsam delgado-tabata ikilisini antrenmana dahi almam.
benim kadrom.
hakan
toraman-sivok-ferrari-ismail
fink-necip
nihat-ernst-Quresma
bobo

Pamukk dedi ki...

robinho geliomuş ne güzel

fink gitsin ama sakın kalmasın

4-1-4-1 sisteminde Delgado ve Tabata oynarsa hüsran yaşarız zaten.Ben kallstrom'ü Delgado'nun yerine düşünmüştüm.Şöyle yani


--------Ernst----------
Q7----Kallstrom----Ozan
-----Nihat----Bobo-----

Bu arada Q7'yi sola yazanlara hayret ediyorum.Bu adamın en iyi oynadığı mevki sağ kanat.Sola koyup neden performansını düşürelim.Kadro yapılırken ilk önce Q7 sağ kanada yazılır ondan sonra kadro yapılır.

renom dedi ki...

sakatlık ve ceza olmadığı sürece defansın göbeğinde ki sivok - ferrari ikilisinin bozulması saçma olur bizim için. toraman her ne kadar hırsı ile saha da ki bazı açıklarını kapatsa da sivok kadar iyi bir stoper değil maalesef. ön libero da ernst oynayacaksa mutlaka yanında fink veya necip ikilisinden birisi olması gerekir ve yabancı kontenjanından dolayı bu isim necip olacak bence.tek ön liberolu sistem de ernst'in dibi düşer maç sonunda , schuster böyle bir şey denemez umarım. geriye kalan 3 yabancı hakkından 2'sinin bobo-quaresma olacağını düşünürsek. son yabancı hakkı için hocanın taktik planına uygun isim seçilir , tello - tabata - delgado - holosko - hilbert içerisinden..

bLAck_eAgle dedi ki...

Alper bize mustafa denizli yi hiç aratmıyosun...

GoDLeSS_FroG dedi ki...

benim anlamadığım herkes nasıl da rahat toraman'ı sağa yazarken.
bana kalsa fink'le beraber ernst'i gönderip necip sivok ikilisinden tek bir ön liberoyla oynar toramanı göbekte kullanırım. rıdvan iyileşene kadar bi şekilde tamam toraman sağ bek kullanılabilir. ayrıca elinde erhan'da var. o da sağ bek.

GoDLeSS_FroG dedi ki...

ahan da kadro o zaman size.

Kaleci
Erhan - İbo - Ferrari - İso
Necip (Sivok)
Quaresma - Guti - Delgado ( Tello )
Nihat ( Sercan ) - Bobo

Ernst ve Fink gereksiz bence bu takıma. Oyunlarıyla değil. Yabancı olmaları ve Necip'in önünü kapatacakları için.
Ben futboldan anlamıyorum sanırım.
Ha olmadı tut Ernst'i, Sivok Toraman - Erhan - Necip - Ernst arasında keyfine göre sok aralara.

Al bi de Volkan Şen'i orta saha için de alternatif sana. Hilbert ile birlikte.

Ben futboldan anlamıyomuşum lan harbi. Pardon.

GoDLeSS_FroG dedi ki...

Ernst yerine Sutil'i de alabiliriz. İyi kesti valla Schumaher'i.

Yorum Gönder

Ara