.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Haziran 2010 Çarşamba

Yeni Sezon Hayırlı Olsun...

İlk antremandan 10 dakikalık görüntüler
İbrahim Sezonu Sıkıntılı Açıyor. Nobre Bobo'yu Çekmiş Yanına, Muhtemelen İskambil Çevirecekler Birazdan. Sahi Tello ve Holosko Nerede? Pardon pardon... Onlar Güney Afrika'da Tatildeler...
Hilbert'in Schuster'e Endişeli Gözlerle Bakmasını Nasıl Açıklayabiliriz? Almanlar Burada Uğur İnceman Nerede? Hadi Yırttı Gene.
Quaresma'yla Takılsam Takımda Kalır Mıyım Acaba?

32 Yorum:

tathar dedi ki...

neredeyse hepsi terlik giymiş ibo kayar bunlara :))

sozcelyk dedi ki...

ernst , bobo , necip onbirin demirbaşı olacaklarından eminler ki mutlular

inceman ve nobre çok endişeli , bu alman bizi sepetlemese hesabındalar.

üzülmez mourinho da gelse oynayacağından emin , her halinden belli

delgado dedi ki...

bobo da her takım toplantısında en arka sol köşeye yerleşiyor yahu.

Unknown dedi ki...

Terlik olayını yazacaktım geç kalmışım :)

selo dedi ki...

benimde gözüme terlik olayı çarptı :)ibonun bu rahat tavırları beni benden alıyor.nedense bir mutluluk var içimde özlemişim kartalları umarım hayırlı bir sezon olur.Quaresmanında sezon öncesi antremanlara katılaması çok iyi olacak.bu sene asıl nihattan patlama bekliyorum.

esgo dedi ki...

Nihat'ın Ntvspor'daki açıklamalarını dinlediğimde ''Schuster İspanya Ligi'nden benim nerede verimli olacağımı biliyordur'' tarzında açıklamalar yaptı. O yüzden Nihat'ın bu sene çizgide kullanılacağına hiç ihtimal vermiyorum. Hoş, Schuster'den bağımsız olarak ben de çizgide veriminin düştüğüne inananlardanım.

Sağ bekte Toraman'ın alternatifi olarak Hilbert ve Ekrem düşünülebilir ama sağ önde Hilbert'in alternatifi olarak Ekrem ve Toraman beklenen katkıyı sağlayamaz. O yüzden bu kamp sürecinde bana kalırsa Erkan Zengin'in fazlasıyla şansı var. Hele ki kontejan sıkıntısını en derinden hisseden takımların başında geliyorsak ...

Üzülmez de fazla heveslenmesin.

ibrahim uzulmezin sikintisini herkesin terlik giymesine bagliyorum.

marpione dedi ki...

almanların olduğu fotoğrafta arkaplandaki kolaj pek güzelmiş. keşke bunlara benzer ürünler de satsalar.

matiasemilio dedi ki...

erhan güven vardı di mi bide :)
**orhan gülle anteple mi anlaşmış bilgisi olan var mı ?

Schuster'in kılığına kıyafetine bakın hele.Sen Real Madrid'den antrenör getirtirsen adam da seni şeyine bile takmaz kot pantalon,gömlekle gelir tabi tanışma yemeğine.Sonumuz hayrola.

AQ-47 dedi ki...

Kolej takımı hesabı...ister misin Delinho Q7'ye "terlikle beyaz çorap mı giyilir la çingen" deyip dalsın, sonra yönteim ikisini de listeye koysun?

zamaninda kahvaltiya terlikle gelen ibrahim toramani hasat etmisti uzulmez, simdi toplantilar terlikler esliginde oluyo.
tabata yine de ne olur ne olmaz g.tu saalama almis.

@bobo

Ironi miydi ciddi miydi anlamadim, ozur dilerim.

bw1903 dedi ki...

nobre ve tabata plz sie

jtr dedi ki...

konuyla alakasız ama gece gece sinirim bozuldu bu haberi okuyunca.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/15112044.asp?gid=373

galatasaray uğur uçarı 1,3 milyon liraya,Emre Güngör ü de 2 milyon tl ye "çakarken",biz neden elimizdeki futbolcuları hep ölmüş eşek fiyatına satıyoruz anlayamıyorum.

habib esener dedi ki...

delgado nerede?

bir de erhan güven sandığım kişinin yanında albino gibi gözükn birisi var o kim, var mı bilen?

Batistuta35 dedi ki...

a2den Sezer özmen o

cha dedi ki...

o değil de guti gelirse nerde oynucak? bu kadar yabancıyı adam gibi fiyatlara satarsa yönetim o zaman benim gözümde yaptıkları bu transferlerin bir anlamı olacak. tabata, delgado, tello, holosko'nun takımdan gitmesi dileğiyle. hatta guti gelecekse fink'le de yollarımızı ayıralım. sivok, ferrari, ernst, guti, hilbert, quaresma, bobo yeter. duruma göre sivok ve bobo +1 olur.

matiasemilio dedi ki...

üzülmez de ayakkabı giymiş yeni farkettim :)

Ülkü dedi ki...

Quaresma'yla Takılsam Takımda Kalır Mıyım Acaba?

Buna çok güldm. :):)

sozcelyk dedi ki...

sezer özmen de 'the observer' gibi adam

@shelybl

Ciddiydim.Bence giydiği kıyafet bulunduğu konuma,güne ve ismine göre çok özensiz.Umarım bize ciddiye almadığından değil de rahatlığındandır bu tavrı.

Abi her zaman takim elbise (formal) yerine gomlek-pantolon (business casual) diyen adami ciddiye alirim ben. Schuster eger orada takim elbise giyiyor olsaydi korkardim esas.

Ben çok korkuyorum Schuster'den zaten.Hemen ilk kötü sonuçta istifaya çağırasım var.Eğer ispanyol hocalar gibi (Hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerinin çoğunu ispanya'da geçirdiği için Schuster'i ispanyol olarak kabul ediyorum.) teknik antremanları ön planda tutup fiziksel antremanları aksatırsa helva gibi bir takım oluruz.Bizim ligde sökmüyor maalesef ispanyol ekolü.Keşke gerçek bir alman veya italyan hoca gelseydi diyorum içimden.

kma dedi ki...

guti gelirse ilk 11 içindeki yeri sarsılmaz diye düşünülen yabancılardan biri yedek olacak.
sivok-ferrari bozulmaz.
ersnt(fink)-guti kesin gibi
quaresma ve hilbert de kesin heralde. o zaman boboya yer kalmadı.
boboyu da tiganalı bordeaux'ya mı satıcaz acaba?

Gökhan dedi ki...

guti ya da o tarz biri gelecek olursa bence hilbert yedek olur ve 4-3-3 oynarız.

bobo da ancak başka bir yabancı golcü alınırsa gönderilir bence, bobo yu beğendiğimden değil ama schuster şimdi geçen sezona baksa, bobo nun dışında kimsenin doğru düzgün gol atamadığını görecek, o yüzden bobo kalırsa kesin oynar, giderse de başka yabancı santrfor gelir.

guti gelmezse de hilbert ilk 11'de oynar ve 4-4-2 oynarız bence.

fink her şartta yedek kalacak ve necip ilk 11'de oynayacak gibi gözüküyor ayrıca yabancı probleminden dolayı.

Unknown dedi ki...

guti gelmiş diyolla. iyi hoş ta napıcaz bu kadar yabancıyı anlamadım. nası göndericez biz bu adamları?

kma dedi ki...

guti gelirse ve hilbert yedek olursa tam bir fiyasko transfer politikası olur.

guti gelirse eldeki vasat ve yedek olacak yabancılar kaliteli yerli oyuncu(lar) ile takas edilmeli.
son +2 ile 10 yabancı çok gereksiz ve lüks bence. ayrıca sorun demek.

tabata, delgado, holosko, zapo, tello ve fink içinde rotasyonda yararlı olacak tek oyuncu fink. diğer 5 oyuncu satılmalı veya 2 tane kaliteli yerli ile takas edilebilir.
bunlar gönderilse bile guti gelirse bobo ve fink ile birlikte 8 yabancı oluyor yine. :)

yahu schuster bu kompleks durumla nasıl baş edecek bilmiyorum. asıl sorun yabancı konusunun bu kadar kompleks bi konu olduğunu bilmemesi. :)

threepoint dedi ki...

@ eser

erkan zengin eskişehire bonservisiyle verildi diye biliyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Schuster rotasyonu seven bir teknik adam. Tabi rotasyon diyince aklımıza mustafa denizli'nin tavşanları geliyor. Fakat burada farklı olan ben şey, schuster'in dizilişte de zaman zaman değişiklik yapacağını düşünüyorum. Daha çok 4-3-3'ün çeşitli türlerini nadir olarak da 4-4-2 oynayacağımızı düşünüyorum.

Guti'nin alınmasını elzem olarak görüyorum. Takımın çehresini,vizyonunu, oyundaki ağırlığını inanılmaz derecede değiştirecektir. Tahminim Ferrari-Sivok ikilisi bozulacaktır.
Normal şartlarda 2 tane yabancı stoper bana her zaman lüks gözükür.
Eğer bir takım yerlerde çıkan ozan ipek-sercan ve 3 yabancı takası gerçekleşirse bazı maçlarda Hilbert yedeğe çekilip, sivok-ferrari ikilisi bozulmayadabilir.

Ama dediğim gibi ben kadroda sıkça rotasyonun olacağını düşünüyorum. Zaten sezona erken başlayacağımız için böyle bir şey de bence şart.

Son ve tekrardan, orta sahaya Guti bu takımın en önemli ihtiyacıdır.

kma dedi ki...

rotasyonu gerçek anlamda ülkemizde uygulaması çok zor. özellikle de 10 yabancınız ve 6+2+2 kuralı varken.

esas olan takım rotasyonudur. örneğin solbekte ibrahim üzülmez ile ismaili rotasyonun parçası olarak düşünebilirsiniz. hatta oraya takımda kalırsa tello da girebilmeli. ön liberoda erst, fink, guti, necip, inceman rotasyona girer. ileride bobo, nihat, nobre girer. örnekleri çoğaltabiliriz. örneklerdeki püf nokta mevkiler, oyuncunun tabiyeti değil. finki neciple rotasyona koymak 6+2+2 ile mümkün değil. oynayan 6 yabancı varsa fink illaki erst veya guti ile değişmek zorunda. necip oyuna giriyorsa mutlaka işin içine başka yabancı karışacak. guti çıkacak necip girecek ama aynı anda hilbertte oyuna girecek. meğer necip aslında hilberti oyuna sokmak için yapılmış fazla değişiklikmiş..

tüm bu gerçekler içinde yedekteki bir yabancı rotasyonun bir parçası serinkanlılığında olmayacaktır. bu kural yüzünden oynayamadığını düşünüp tercih edilmeyen 7. yabancı olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğrayacaktır.
sivok-ferrari, guti-ernst, quaresma-bobo takımın ilk 6 yabancısıysa hilbert, fink ne kadar çalışırsa çalısşın onlara yer açmak mümkün olamayacak. dolayısıyla rotasyon adaletini kaybetmiş oluyor. adalet kaybolunca da yedekteki oyuncudan verim alınamıyor.

buradaki yorumları okuyorum ve birilerini yedeğe koyarken ne kadar kolay davranıldığını görünce şaşırıyorum. sistemler havada uçuşuyor. konu bu kadar mekanik değil. yedekteki oyuncu bir sonraki maçta hazır olması isteniyorsa mental olarak da sağlıklı olmalıdır. teknik direktörün en kritik meselelerinden biri de bu psikolojidir. yedek kalan daha çok çalışırsa formayı alabileceğini, taktik gereği yedek olduğunu; kısaca adaletli bir sistemin parçası olduğunu düşünürse sorun yok. ama 6+2+2 kuralı ile tüm bu adalet sistemi parçalanıyor. yedek olan kafasına oturtamadığı bi sepep yüzünden yedek kalıyor. ne kadar çalışırsa çalışsın kadroya giremeyebilir.

bu yüzden +2 +2 kısımlarını atıp, kadroda sadece kaliteli 6 yabancı bulundurup, geri kalanı iyi yerli oyuncularla değiştirmek gerekiyor.
en sağlıklı çözüm bu.

renom dedi ki...

kulübün yabancı transferinden önce elde ki mevcut yabancı oyuncuları elden çıkarması gerekiyor.tello , zapo , holosko , tabata iyi - kötü piyasası olan oyuncular bir şekil de satılabilir ama asıl sorun bu adamların aldığı yüksek ücretler. mesela holosko senelik 1.7 milyon alıyor kulüpten ve bu adamın adı volkan ve sercan'a karşılık takasta geçiyor. kulüple anlaşsak bile bursa'nın holosko için bu kadar yüksek bir ücreti vereceğini sanmıyorum. he keza diğer yabancılar için de durum öyle yıllık 1 milyon euro'dan aşağı alan yabancı yok. yönetim bu sorunu nasıl çözecek açıkcası çok merak ediyorum...

Yorum Gönder

Ara