.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Haziran 2010 Perşembe

Roberto Hilbert

Üst düzey futbol arenasında boy gösterdiği yıl; 2006-2007 sezonu. İlk sezonunda Vfb Stuttgart takımının 11'inde düzenli olarak forma şansı buluyor. İlk sezonunda 15 yıldır şampiyon olamamış takımıyla şampiyonluk yaşaması da kariyerinde önemli başarılardan biri olarak gözüküyor.
Hilbert bir ofansif kanat oyuncusu. İkamet ettiği yer; sağ kanat. Ancak dönem dönem sağ bekte ve daha ofansif rollerde de görevlendirilebiliyor. Hızlı, güçlü, çevik, mental değerleri gelişmiş, işin savunma yönünde de var olan bir kanat oyuncusu... Şüphesiz, Ricardo Quaresma yaratıcılığında veya teknik kapasitesinde değil. Lakin futbolun da tek bir doğrusu, tek bir yöntemi yok.
Aynı transfer listesinde hem Ricardo Quaresma'nın hem Roberto Hilbert'in bulunması, yetenekleri ve tarzları açısından oldukça abzürt dursa da, Hilbert'in devamlılığı ve istikrarı ve hiç şüphesiz maliyeti, onu özel bir transfer yapmaya yetiyor.

62 Yorum:

zubi dedi ki...

yetiş borges!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yıl 2007. borges diyor ki;

... bir de deginmek istedigim futbolcu: Roberto Hilbert. Stutgart'in gecen sene sampiyon olmasinda buyuk payi vardi. Asistleri ile.. Gercekten cok iyi bir takim oyuncusu. Bir bakima Olic ile yer degistirirdim listeyi yapan ben olsaydim eger, ayni sekilde Hannover'in hustzi'si performans olarak daha yukariyi hakediyor..

Pamukk dedi ki...

sağ açıkmış holoskoyu napces

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kabiliyetli olduğu sporlara yönelcek.

Sercan dedi ki...

Holosko ya forvete ya da yolcu. Nihat ve Bobo varken bence yolcu.

Sercan dedi ki...

Tello ve Tabata gider ve yerlerine sağlam bir sol açık bulunursa güzeldir. Tello tabata zapo holoskoyu yu verip ozan ipek volkan şen i alsak
hem yabancıdan yerliye hem pahalıdan ucuza geçiş süper olur.

TA dedi ki...

başarılı bir transfer.

TA dedi ki...

hilberti bek olarak oynatabilir.hücumcu bek. maicon-alves tarzı. hilbert-holosko yada hilbert -nihat ikilisi sağ kanat için düşünülür.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

4-4-2 ye dönülüp tello, delgado ve tabataya yol verilecek ve sol kanada al-ver'i olan bir oyuncu gelirse tarihin en müthiş transfer hamlesi olur.

hem quaresmayı almamak, hem hilbert'i almak hem de takımdaki paşaları elden çıkarmak anlamında.

hilbert necip(fink) ernst X

X'i rosicky tarzı hem forvet arkası hem kanat oynayabilen, oyunu bilen, pas yapabilen, oyun zekası yüksek bir oyuncuyla kotarabilirsek

10 üzerinden 10 olur!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hilbert çizgiye yanaşır, diğer kanat elemanı içe kateder.

böyle bir sol kanat elemanını bulabiliriz. 5 milyon euroya alınır. inanılmaz olur.

hilbertin sol kanatta oynayanı demiyorum bak. rosicky tarzı diyorum.

alanzinho demiyorum.

colman diyorum. anlayın.

hilbert / fink / necip / ernst düz kalırız. tello gibi futbol zekası düşük oyuncular da kapatamaz o açığı.

delgado denenebilir ama riskli.

sol kanattan takımın beyni olacak anlayacağınız.

sağ kanattan yardırarak ilerleyeceğiz, sol kanattan da pas yaparak.

neden?

çünkü rosicky profilli oyuncum her içe kaydığında arkasından da ismail bindirecek.

ah şu takımı bana verecekler.

bacon1903 dedi ki...

Ne oluyo????Kim hoca denizli gitti mi???Schustermı geliyo???Yoksa denizli futbolun başınamı geçiyo hilbertde nerden çıktı???Ne acaip bir kulüp yönetimi???

Pamukk dedi ki...

holosko bursaya gider o zaman istiyolar da

colmanı alalım madem

Adsız dedi ki...

4-4-2 ye dönüp delgado'yu da sol kanada çekme hareketi gayet mantıklı olur bence de... kanat aksiyonlarını ismail üzerinden, içeri girip pas ve şutları delgado üzerinden gerçekleştirebiliriz.

D.A dedi ki...

delgado daha forvet arkasında mücadele edemezken sol kanattaki halini düşünemiyorum bile. kevgir olur orası.

EnisteKolaKoy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EnisteKolaKoy dedi ki...

bence de bu transfer 4 4 2 transferidir. ben kafamda hep delgado'yu kuruyordum onumuzdeki sezon icin. simdi bir de sol kanat lazim bize artik. ben delgado denizli'nin korumasi altinda, tabat da yonetimin diyordum ama bu durumda ikisinden birinin kalkani dustu gibi gorunuyor.

diger muhtemel transferler icin de rogon.tv'den futbolcu begenelim artik.

ozy dedi ki...

@Jessie

Gorunen o ki ; o kanat adamı Volkan Şen olacak gibi.. Bu kadar yabancı eldeyken, takas artı para ile bu transfer cozulmeye calısılacak gibi sanki..

Her ne kadar Volkan son dönemde sağ kanatta oynasa da iki tarafta da oynayabiliyor. Ama sizin tarifinizdeki futbolcuya cokta uymuyor olabilir o ayrı..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

benim tarife uyan bir türk oyuncu yok sanırım.

tümer metin'in gençliği olabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Yapmayin arkadaslar, buna nasil iyi transfer dersiniz? Normal sartlarda iyi transfer, yasi fena degil, bonservissiz, yillardir Almanya liginde belirli bir seviyede oynamis oyuncu, normal sartlarda iyi transfer, ama bir takimda kac vasat gorev adami olabilir ki? Bizim takimimizda 10 tane gorev adami var zaten, takimda Delgado disinda kreatif mac cevirecek adam yok yahu!


Ayrica bu adamin ilk 11 oynamasi falan imkansiz. Ferrari-Sivok ve Ernst-Fink'i bozmak intihar, bunlara ekle Bobó'ýu ve 1 tane ofansif orta saha oyuncusu, oldu iste. Simdi bazi arkadaslar Toraman stopere gececek, Necip oynayacak falan diyor. Allah askina Hilbert denen adam icin takimin en saglam bolgesini (omurgasi) bozup orada kalite varken vasat bir yerli mi koyacagiz? Ulan tke yabanci transferine ihtiyacimizvardi, o da ust duzey kreatif yildiz bir kanat oyuncusuydu, onu da beceremedik.

Simdi bu Hilbert her sezon ortalama 5 gol 5 asist yapan adam, bizde en iyi performansi asagi yukari 8 gol 8 asist olur, e kardesim vasat Holosko bile bunlari yapiyorken ne gerek var ki? Vasat bir kanat oyuncusu icin takimin agzina sictiniz, tebrikler.....

not: Hilbert'i iyi bulup orta sahada tum sezonun yukunu Necip'in cekecegini dusunen arkadaslara selam ederim....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

necip / uğur inceman
ernst / fink rotaasyonları olacak.

uğurla ben sözleşme imzalamadığıma göre demek kadro planlaması içinde düşünüyorlar.

necip bugün için yeterlidir, yetersizdir bilemem.

5 türk zorunluluğu var.

hilbert gelmeseydi de holosko oynayamazdı. çünkü o da yabancı.

quaresma gelseydi mesela necip yine ortada oynayacaktı.

selam olsun.

Deniz dedi ki...

Fink bu durumda belki +2'ye belki de +2+2'ye gider. Sivok + Ferrari değişmez ise, Ernst de onbir diyorum, Bobo da, o zaman, kaldı iki yabancı. Biri Hilbert olursa, diğerine Rothen'i alıp transferi kapatalım derim. Delgado, Fink, Holosko, Tabata falan +2+2+2+2+2.

Ha, Ortada Fink+Ernst sabit durur, yedekte Necip beklerse, o zaman sola yabancı hayal, Türk de adam yok sola.

BJK4EVER dedi ki...

5 Turk zorunlulugu varsa Ismail/Ibo, Rustu/Hakan, Nihat, Toraman'a 1 tane eklemek gerekir.

Bu da takimin eksik bolgesine kaliteli bir kanat oyuncusu (Volkan, Necati, Semih, Ozan, Yekta) olmaliydi. Sen Fink rotasyonu olacak diyorsun, Fink'in zaten bu durumda rotasyona girmesi imkansiz. Tum sezonun Necip/Ugur ile gidecegini dusunuyorsan yaniliyorsun, orta sahaya yerli adam almak da imkansiz, cunku hic yok ve olanlar (Hamit, Nuri, G.Inler) gelmez zaten.

Ice-Man dedi ki...

Bjk de kim nerede oynar, yabancı sayısı ile ilgili problem ne durumdadır bilemem. Şunu söyleyebilirim; Portekizlinin bir şekilde olmayışı ve eğer doğruysa transfer edilen oyuncunun Hilbert oluşu Bjk adına hayırlı bir gelişmedir.Hilbert ortalamanın üstünde katkı yapacak ve takım için önemli bir isim olacaktır. Marka çığırtkanları yanılacaktır.Kahin değilim, sadece tahmin.

jeankier dedi ki...

alman liginden 10 vasat oyuncu ile kadro yapacağız sanırım en sonunda.. ha ernst ayrı, canımın için.. bonus : bedava alman oyuncu baldan datlı.. yok mu daa?

mertaydin85 dedi ki...

tigana zamanında gençler maçı delgadoyu 4lünün solunda oynatmıştı ve adama hayran kalmıştım.Aslında ben fmde delgadoyu hep 4 lunun soluna koyarım ve en ıyı olduğu yerde orası.
ayrıca şu kadar maç oynamış diyen arkdaşlar tello bize gelmeden once kaç maç oynamıştı
holosko ile hılberti karşılaştıranlara yuhhh diyorum birisi forvet diğeri winger yani gerçek bir kanat
takımda 11 yabancı varken ve bunlardan 1 tanesi bile kanat değilken hibert bence iyi bir transferdir

Deniz dedi ki...

Ernst'in katkısını yapar mı dersiniz?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

en kısa zamanda borges'ten roberto hilbert değerlendirmesi bloga eklenecek. bunun da müjdesini vermiş olayım. :)

EnisteKolaKoy dedi ki...

bence necip 4 4 2 için ideal orta saha olabilecek kapasitede bir futbolcu. şu an öyle oynamıyor olabilir ancak ileriye dönük oynamayı seven biri olarak umut veriyor bana. ernstle birlikte ilk 11'de sürekli yer bulmalıdır ve banko 5 yerliden birisi olmalıdır bence.

ikinci yerli ise kaleci zaten banko.

üçüncü-dördüncü yerliler ise sağ bek olarak toraman ve sol bek olarak ismail (deli) olacak. ben açıkçası sağ beke yabancı transfer yapmayı tercih ederdim.

beşinci yerli ise büyük ihtimal nihat olacak. onun yedeği olarak holosko mu kalır + olarak ya da necatiyi mi alırlar, bu holosko'nun satışına bakar.

yabancılarımız ise ikisi stoper
üçü orta saha
ve biri forvet olacak.
sivok-ferrari
ernst-transfer-transfer(hilbert)
bobo

keşke sağ bek'e sağlam bir yabancı alıp, kaliteli yerli iki kanat oyuncusu alabilsek, ama bu da bize quaresma'dan daha pahalıya patlayabilecek gibi duruyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

söz konusu beşiktaşsa hiç bir bilgi kesin değildir.

RuFF dedi ki...

-X'i rosicky tarzı hem forvet arkası hem kanat oynayabilen, oyunu bilen, pas yapabilen, oyun zekası yüksek bir oyuncuyla kotarabilirsek -

Guti olabilir.Rosicky kadar kanat oynayamaz belki ama ortasahayı domine eder.Bu takım kreatif oyuncu almalı bunun dışında mutlaka am mutlaka çok iyi bir forvet almalı.Yabancı hakkını forvetten yana kullanmayacaksan neden Necati yi almıyorlar gerizekalımı bunlar aklım almıyor halen

jtr dedi ki...

Bu arada Rogon dan almışız gene adamı.Bu mantıkla gelecek sezonun transferlerini de tahmin etmek pek zor değil.
Seneye Bordon bizde!!!

Sertug Ozgur dedi ki...

jessie istikrarlı falan diyosun da geçen sene sadece 2 maçta ilk 11'de oynamış doğruysa..

Açıkçası kendisini izlemedim bilmiyorum. Bir yorumum yok.

Denizli kalsaydı bir şey olmaz derdim ama yeni teknik direktöre bağlı her şey.

Açıkçası ben Volkan Şen'i isterdim, ama maliyet var, gerçekler var.

Fink'in yedek kalacağını düşünürsek, Yekta'nın mutlaka alınmasını gerektiğini düşünüyorum. Sağ açıkta da oynayabilir.

Hilbert transferinin sevindiren yanı büyük ihtimalle 4-4-3 oynamayacağız. Ayrıca Nihat'ın sağ açık oynama olasılığından bahsediliyordu. Bobo-Nihat değişmez ikili olmalıdır. Nihat'ın yeri çift forvettir.

Sol açığa kabak gibi ihtiyacımız var. Delgado filan olmaz bu iş.. Açık söyliyim kevgire döner orası..
Jessie'nin dediği türden bir sol açık gerekiyor.

Dediğim gibi Yekta transferi ofansif olarak da ileriye götürür. Uğur İnceman'a dayanamıyorum. Hilbert transferinin bir anlamı da kalmaz. Necip ise o kadar çok maçı şimdilik kaldıramaz.

Ah batuhan ah diyorum.. İyi bir yedek forvete de ihtiyacımız var..

Neo Wan dedi ki...

Yönetimin en azından bir B planı olması gayet taktire şayan. Oyuncu iyidir kötüdür hiç önemli değil gayet planlı iş yapmışlar. En az 1 kaç hafta daha sürecek bir krizide önlediler.

EnisteKolaKoy dedi ki...

26 maç oynamış, 15 maçında ilk 11'e çıkmış. toplamda 1355 dakika sahada kalmış.

AQ-47 dedi ki...

Kriz masasını erken kurmuşlar, Q/ bir anda unutuldu..:) Hilbert'i çok izlemedim, ama Fink tipi pozisyonunun gerektirdiğini maç boyunca kopmadan yapan bir adamsa bence sorun yok, en azından gerçekten işleyen sağ kanadımız olur...Lütfen takımda Delgado'ya yer aramaktan vazgeçsin herkes ve lütfen ederine satılsın, tabata ve tello da tabii...

emireri dedi ki...

aradığımız adam çok uzakta ama bir o kadarda yakın olabilir. tek sorunu sakatlık olan harry kewell tam da aradığımz oyuncu değil mi?? ernst sivok ferrari bobo dışında bu takımın vaz geçemeyeceği hiç bir yabancısı yok. kalan 6 yabancının hepsini gözüm kapalı 3 e 5 e bakmadan yollarım. kartalın eksik olan kanatlarından biri için hilbert transferi tam isabettir. diğeride pekala kewell olabilir. gs'deki gibi 17-18 maç oynasa nolur?? bonservis vermiyorsunuz başta, quaresma gibi yıllık 4 milyonda istemiyor ve iş aklakı, karakteri ile takım olgusunu bir adım daha ileri taşır. bence riske girmeyip kewell alınmalı.. yukarıda saydığınız neredeyse tüm özellikler mevcut.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ama kewell'la 4-4-2 oynayamayız.

2006'dan beri oynadığı süre sürekli azalmış ve son senesinde koca sezonda sadece 2 kez ilk 11'de 90 dk oynamış.Quaresma'yı burun kıvıranlar şimdi bu adamı mı beğeniyor anlamadım.Eğer 9. veya 10. yabancı olarak geldiyse birşey demiyorum iyi transferdir ama Q7 yerine geldiyse skandal olur.

JANiTSCHAR dedi ki...

Bi durun Yaw..

Doğan Haberin Doğruluğu tartışılır Hilbert Haberi üzerine bu kadar Yorum yapılır mı?

Asıl konuşulacak konu Beşiktaş'ı Durmaksızın Yeni yeni KAosLara Sürükleyen yönetim tayfasıdır.

Bu Kaos ortamında Q7'den sonra Yeni transfer haberlerinin çıkması kadar da Doğal Şey yoktur.


Mete Düren'in İKi dakkada Mustafa Denizli'yi Genel koordinatör yapması kadar da komik Şey yoktur.

Aklını Yitirmiş Bir Yönetimin arkasına Düşülmez.

Deli bunlar.

emireri dedi ki...

ada'da uzun yıllar gerek leeds'te gerekse liverpool'da düşündüğümüz tarzda oynadı, bence başarılı olabilir.. denenmelidir. maliyeti tello'yu geçmez. ilk onbir olmasa bile, hiç yoktan tellodan çok daha iyi bir alternatif olur.. adamı geçen yıl stoper oynattılar, orada bile başarılı oldu..

berthelemy dedi ki...

beşiktaşın yeni markus münch'ü olabilir. en azından 1 sene. çünkü biliyorsunuz bize gelen yabancılar ilk senelerinden sonra saçmalamaya başlıyorlar. bu sene fink'te göreceksiniz bunu. heveslerini alıyorlar sanırım.

renom dedi ki...

hilbert'i helal süt emmiş iyi bir türk kızı ile evlendirip türk vatandaşı statüsün de oynatmayı düşünüyormuş yönetim. hakan aksoy telefon başında bekliyormuş düğün olur olmaz formaları basılacakmış hilbert'in.

www.yalanhaber1903.com yalan haberin 'doğru' adresi...

emireri dedi ki...

:) yönetim işi şansa bırakmaz bence.. çocuğu sezon öncesi kampına göndermeyip izdivaç programlarına erken rezervasyon yaptırmış.. hatta cv'sine orta gelir düzeyinde mahçup bir alman delikanlısı ibaresinide eklemiş..

RuFF dedi ki...

@ renom
ajan iyi güldürdün beni :):):)

albayrak dedi ki...

4--2--3--1

------------- Rüştü-------------
Rıdvan----Sivok-----Ferrari---İso
(Ekrem)--(Toraman)--(Atınç)--(İbo)

---------Transfer---Ernst---------
----------(Necip)---(Uğur)--------

Hilbert-------Delgado-------Volkan
(Nihat)-------(Yusuf)-------(Tello)

---------------(Bobo)--------------
--------------(Necati)-------------

Satılacaklar:
Nobre,Holosko,Tabata,Fink,Zapo
Alınacaklar:
Necati,Volkan Şen, DMC
Yabancı Sayısı: 8

albayrak dedi ki...

Bursaya verilecek teklif:Volkana
karşılık Holosko,Zapo,Fink
Antalyaya verilecek teklif:Necatiye
karşılık Nobre, Tabata..
Bu sayede Hilbert'in de bonservissiz geldiğini düşünürsek bonservis bedeli olarak kasamızdan henüz hiçbir para çıkmamıştır.Holosko, Nobre, Tabata, Zapo, Fink'e yıllık olarak ödediğimiz 7,7 milyon Euro maaştan kurtulmuş olacağız. Volkan, Necati, Hilbert'e yaklaşık 3,7 yıllık ücret verirsek ayrıca 4 milyon Euro extra yıllık kazanç da cabası...Yıllık 4 milyon Euro teklif ederek, 8 milyon Euro civarı bonservis ödeyebileceğimizi de düşünürsek(Quaresma'ya olduğuna göre)çok çok iyi bir yabancı DMC ile transfere nokta koymuş oluruz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu kadrolar olsa olsa avrupa ligi kadroları olur.

6+2 eşit değildir 8

EnisteKolaKoy dedi ki...

@albayrak
naptın abi volkan şen için holosko+zapo+fink verilir mi. necati zaten serbest kalacak, yok paraya verilmez bu futbolcuların hiç biri.

holosko kesinlikle takas futbolcusu olamaz bence. beğenmediğimiz iki oyuncumuz da muhtemelen en az 90 dakikalık bir performans gösterecek dünya kupasında. holosko'yu minimum aldığımız fiyata satabileceğimizi düşünüyorum.

delgado dedi ki...

bizim hamit altıntop'un türk pasaportlu olmayanı sanırım.

sozcelyk dedi ki...

hilbertin direk futbolundan konuşmaya başlamışız , hele bi quaresma soğuyaydı asjksdalas

bence hilbert ağzımıza çalınan bir parmak baldır beyler

basketçilerimiin hentbolcularımızın parası ödenmiyorken schustere o kadar para ödeniyorken bi de hilbert e para ödemek abesle iştigal

hem elde 11 yabancı varken bu ne büyük aptallık

hem bilmediği bir ülke finki de dehlicez zaten


ayrıca maicon hilbertten on kat daha iyi oyuncudur

milli takıma da çağrılmamış

hem istatistikleri de berbat 120 maçta 16 tane atabilmiş en çok


arapasları yerine ulaşmadığında sizi görürüm oynamadı biz napalım demiceksiniz ona göre

ozy dedi ki...

Bu arada Jessie'nin de tarif ettiği sol kanat için iyi bir aday Hleb olabilir. Zamanında Arsenal'da sag ve sol acık olarak oynadı, hatta ortada da oynadı. Ustelik Hilbert ile takım arkadaşı. Barcelona'nın gecen yıl Stuttgart'a kiralık verdiği Hleb muhtemelen satılacaklar listesinde en önde. Fiyatı cok pahalı olmayacaktır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

oynayacak merak etme.

forza sozcelykk

devotee dedi ki...

Arkadaşlar kusura bakmayın belki benden kaynaklanıyordur fakat ben hiçbir spor sitesinde bu transfer hakkında bir haber göremedim. Siz nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz, gelecek sene hakkında bu kadar net yorum yapabiliyorsunuz. Bir bildiğiniz varsa lütfen kaynağıyla paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Hilbert'in Quaresma'dan farki, Hilbert'in bonservisinin elinde olmasidir.

Ki Quaresma elestirilerinden beri emlakci federasyon bize 6+2+2 verdi.

sozcellyk'in hicivbaz elestirilerinin yarisini silebiliriz o yuzden.

Ayrica Hilbert 2 degil 22 macta oynamis gecen sene.

Ve hem maddi, hem hazirlik, hem sisteme uygunluk acisindan Hilbert cok iyi transfer olur bu yuzden.

RuFF dedi ki...

shelby
adamı izledin mi hiç ?
Hesap sormak için sormuyorum hakkaten merak ettim.Sadece bonservisi olmadığı için bu kadar olumlu yapılıyor olamaz çünkü.

Guizada İSpanya gol kralıydı buraya geldi çöp oldu adam.Sizi bu akdar kesin konuşturan nedir ?

sozcelyk dedi ki...

hilbertin bonservisini eline verdiler diye quaresmadan iyi topçu mu oldu

benim eleştirim jessie nin 5 maç bile izlemedim dediği quaresma için iki gram top oynamaz bacağının arkasıyla yanlış yere orta açınca ıslıklanır derken hilbert için daha şimdiden teknik taktik sorgulamalara geçmiş olması.

yönetim yüzünden hep bi önyargıyla baktı adama onun negatif enerjisi yüzünden alamadık qü 7 yi :)


ayrıca hafızam beni yamultmuyorsa 'çok konuşulan quaresma nın istatistiklerini verelim de herkes rahatlasın' diye quaresmanın porto serüvenini küçümseyen de sendin shelbyl

şimdi diyosun ki hilbert 22 maç oynamış

@sozcelyyk

O istatistikleri herkes "istatistiklere bakarsaniz" dedigi icin o post'ta verdim.

Ki dedigim su idi: Istatistiklere bakarsak, Tello da o istatistiklere ulasiyor.
* * *
Benim en basindan beri dedigim bir sey var, ama anlatamiyorum. Bizim kulup bu gidisle Liverpool'a donecek. Paramiz yok, batiyoruz yahu! Mansimov'u da yildizlarini da gorduk.

Quaresma kagit ustunde gelip Hilbert'ten cok daha iyi oynar, dogrudur. Bu alemde Hilbert'ten daha iyi oynayacak bir cok adam da vardir zaten.

Ama futbol sadece iyi/kotu oynama ekseninde giden bir sey degil.

Bonservisi elinde, nispeten dusuk bir yillik ucret ile alacagin, son 3 yildir istikrarli bir sekilde oynayip katkida bulunmus bir adam mi?

Yoksa bonservisine 7, yillik 5 verecegin, son 2 yildir ayagina neredeyse top degmemis, yetenekli ama sorunlu oldugu da bariz bir adam mi?

Quaresma'nin riski fazladir, o risk dogrultusunda return'u de fazla olur. Ama olmayabilir de.

Ve Besiktas o riski alacak halde degil. Biz zaten ne zaman yildiz alsak kursagimizda kaliyor.

Quaresma, bonservisi elinde olup da geliyor olsa Hilbert gibi, kimsenin agzini acip da laf edecegini sanmiyorum ben.

BJK4EVER dedi ki...

Yahu Hilbert icin dogru transfer diyenin aklindan ve futbol bilgisinden suphe ederim. Goreceksiniz, seneye yine defans yapan, hucumda kabiz essek gibi kivranan, Anadolu takimlarini zar zor tek farkla yenip zor maclarda sican bir takim olacagiz. Gecen sene bu yuzden gitti iste. Ilk yarinin ortalarinda defansin saglamligindan dolayi tum maclari tek farkla kazanip bir ivme yakaladik, ama 2. yarida kritik maclarda (A.Gucu, Trabzon, Fener) hucum silahlarinin vasatligindan dolayi sictik yine. Ihtiyacimiz olan tek sey 2, olmazsa 1 tane cok saglam mac cevirebilecek, takimi hucum anlaminda tasiyacak ve buyuk maclari alabilecek bir oyuncu.

Buyuk maclarda ne yaptik arkadaslar? FB'yi iceride yendik, onu da rakibin penaltisi verilmedikten sonra ve uzaktan imkansiz bir sutla kilidi actiktan sonra. GS'ye deplasmanda Keita, Kewell ve Baros'un kalitesi sayesinde yenildik, Trabzonu'u deplasmanda Ernst'in 40 metreden sutuyla anca yendik, 2. macta 3 tane pozisyonumuz yok. FB'ye 2. macta yenildik Alex'in goluyle. A.Gucu macinda koca 90 dakika tek pozisyona girdik, kilidi acmaya yaklasan bile oyuncu yok.

Hucumda artik kabiz esek gibi kivranan takim istemiyorum. Rakibin anasini aglatan, kenardan yardiran, zimba gibi sut ceken, takimin kitlendigi an sahneye cikan adamlar istiyorum. Tello gibi kullandigi 10 kornerden 9u rakibe giden, 2 mac oynayip 8 mac yatan, Holosko gibi rakibin icinden gecmeye calisan oyuncular istemiyorum. Alex, Keita, Kewell, Arda gibi yaratici ve takima etki eden silah istiyorum. Alacagimiz adam bunlar gibi olacak, Tello ve Holosko'yu katlayacak bir adam olacak. Ama Hilbert belki tipip kanat oyuncu olmasi acisindan iyi, bonservissiz olmasi da sahane, yasi da musait, ama kalite olarak beklentilerimizin cok cok altinda.

@Ruff

Adami izlemedim, ama Borges izledi; ve Ernst ile Fink dogrultusunda Borges'in dedigine inanirim ben.

Sade dedi ki...

Beşiktaş'ın şimdi kaç yabancısı oldu kesin ve net bir bilgisi olan var mı ? :) ve hilbert transferini kimin yaptığını merak ediyorum, Denizli mi şuster mi yoksa ?

alper dedi ki...

hilbert te bizi görecek mi?

sozcelyk dedi ki...

kanat sorunumuzu hilbert le çözeceğiz başka transfer yapmıyoruz demedikleri müddetçe ben hilberte karşı değilim gelsin ersnt olsun yalayalım.

ama

takım teknik olarak anadolu kulüpleriyle yarışıyor en teknik oyuncumuz sol bek aldığımız tello , şu şartlar altında da mücadeleci ekrem dağ ın uzunu olan 3 sene önceki performansından medet umduğumuz hilbertle quaresmayı karşılaştırmak pek sağlıklı gelmiyor bana açıkçası.

hala para yok pul yok diyoruz da hilberttten sonra alınacak olan o sol kanat yabancı olamayacak ( 12 olduk ), yerli alternatifiniz varsa bilelim ama ben eminim ki quaresmaya ödeyemediğimiz paranın 15 katını ozana bursaya ödeyip quaresma yı pahalı bulduğumuzla kalıcaz.


hala quaresma pahalı riske değmez diyorsanız yönetimden transfer konusunda umutlusunuz demektir ki bekleyip görelim.

Yorum Gönder

Ara