.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Haziran 2010 Pazartesi

İnanalım Mı?

Bugün kulübümüz borsaya bir bildirimde bulundu:
"Mustafa Denizli’nin ayrılması ile boşalan Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlük görevi için, Yönetim Kurulumuz’un verdiği yetkiye istinaden, Yönetim Kurulu Başkanımız öncelikli olarak ;
- Bernhard Schuster - Manuel Pellegrini, - Felix Magath - Mircea Lucescu - Ronald Koeman - Juande Ramos
ile teknik direktörlük görevi için yurtdışında görüşmelere başlamıştır."

Hafıza tazeleyelim:
Perşembe günü Beşiktaş'ın Schuster ile anlaştığı haberleri medyaya düştü. Menajeri açıklama yaptı, Bild'e haber oldu vs. Aynı gün bu yalanlandı. Gene aynı gün Mustafa Denizli acilen hastaneye gitti, evet kendisi kalkıp İzmir'den İstanbul'a gitti, ve rivayetlere göre beyin kanaması geçirmişti.
Cuma günü Denizli istifa etti. Kulüp hala daha Schuster ile sözleşme imzalandığını bırakın, görüşüldüğünü dahi yalanlamakta idi.
Bu sırada gündeme Pellegrini ismi de düştü.
Gelelim bugünkü açıklamaya. İhtimaller şunlar:
1. Biz Schuster ile anlaştık, yönetim bizi yiyor.
2. Schuster ile görüşülmeye başlanmıştı, ama haberler çıkınca yönetim böyle olayı dolandırmak zorunda kaldı.
3. Olaylar cidden bize anlatıldığı gibi gelişiyor, yönetim %100 doğruyu söylüyor.
1 doğruysa bu yapılan ayıptır. 2 doğruysa bu işbilmezliktir. 3 doğruysa yönetim basının tavsiyesi ile teknik direktör arıyor demektir ki, bu da yetersizliktir. Ki bakın daha Quaresma demedim.
Sağdan soldan asağıdan yukarıdan bakıyorum, şu son 5 günlük süreci bir türlü anlamlandıramıyorum. Yapabilen varsa bana da anlatsın bir zahmet.
Neticede gene yaz dönemine skandal transferlerle başladık. Bereket Dünya Kupası yaklaşıyor, İsrail olayı falan çıktı da geçen seneki kadar yer kaplamadık gündemde.
Yönetim ya ağzını sıkı tutmalı, ya da elini. Yapamıyorsa da yapabilen birisini alıp "Hocam buyur sen yap şu transfer işini biz beceremiyoruz" demeli.
"Nasıl kriz yönetilmez 101" dersini vereli çok oldu biz.

45 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

forma tanıtımına quaresma + schuster ile gelecekmiş bizim YD

erdem ulus çok emin.

kadir inanır.

Diyelim oyle oldu:

Quaresma gorusmeleri basina hic yansitilmadan devam etse, Denizli ile sozlesme yenilenmese...

Basin surekli isim sallasa ama tutturamasa, bu isimler sok etkisi yaratsa...

Gundem paspasi olmak yerine, 10 Haziran'da, Dunya Kupasi baslamadan bir gun once "GUM" diye dussek medyaya...

Guzel olmaz miydi?

sta dedi ki...

schuster haricindeki 5 kişiyi çok düşündüler mi acaba?

pseudotimes dedi ki...

o değilde içerisinde Quaresma geçmeyen postlar okumayı özledim.

sozcelyk dedi ki...

2 ay önceden quaresmayı hem de resmi siteden sızdırmak

deni,zli gitmeden schusterle anlaşıldığının kesin bir şekilde ifade edilmesi ardından yönetimin yalanlaıp alternatifleri götünden uydurması ( felix magath önümüzdeki yüzyıl schalekden ayrılmaz )

vs vs

fiyasko

sozcelyk dedi ki...

schuster olayı bir nevi anlaşılabilir de

haber1903 ün quaresma haberi 3. sayfaya düştüğü halde dakka başı güncel yorum alıyor

taraftarı bu hale getirdikleri için de yazıklar olsun bin kere

Borges dedi ki...

burada tuhaf olan ya da isi ciddiyetsiz boyuta getiren Magath sikkidir. birazcicik, birazcicick arastirma yapan insan Magath'in Schalke'den ayrilmasinin su zamanda imkansiz oldugunu bilir. Böyle bir seyin ihtimal idahi yoktur. Adam hayatini vermis, gelecek yila yani bu yildan itibaren calisacagi oyunculari secmis, klubün stadinin hissesini almis, söz vermis filan felan.. Magath ihtimali geyiktir, önemli degil ama bu siklarin arasinda yer almasi oldukca tuhaf.. laf olsun diye isim koymuslar gibi oraya..

pseudotimes dedi ki...

Başkanımız parası neyse cebinden verir, Schalke'yi bile satın alır. Ne cep bu arkadaş

matiasemilio dedi ki...

bu arada gordon sgjhkjlkd'den para kazanacağımız aklımın ucundan bile geçmezdi :)

simplextablosu dedi ki...

erdem ulus mevzusu çok acaip. haber1903 bir şekilde iki senedir beşiktaşlıların en çok güvendiği haber kaynağı halini aldı. bunda başkan ile olan yakın ilişkilerinin falan payı var. onlarda taraftarın bu güvenini sıcak tutmak için basına sızdırılmaması gereken ne kadar haber varsa hepsini manşetten veriyorlar. yani şöyle bir şey var, yönetim bunlara verdikleri haberlerin dakikasında internete düşeceğini biliyor. e bile bile konuşuyorlarsa da demek ki onlarda hallerinden memnun, iyi birşey yaptıklarını düşünüyorlar. ama zaten olay transfer haberini çaktırmadan yapmak değil. bunlar süreç yönetimini bilmiyorlar. kiminle ne zaman irtibata geçilecek, hangi menejerle hangi koşullarda görüşülecek (gerekirse menejerlere basına konuşması halinde yaptırım uygulasınlar), borsaya ne zaman ne bilgisi verilecek bunları oturup bi düşünsünler. kendi işlerini bu kadar acemice yaptıklarını sanmıyorum, ona uyuz oluyorum esas

esgo dedi ki...

Denizli'nin sağlık sorunları -yönetim cephesinden- en başından bu yana bilinen bir gerçekti.

Bu doğrultuda 1.5 - 2 ay önce yönetimin '' B planımız Schuster '' açıklamaları doğruydu. Nitekim kendisiyle de görüşüldü. (ki bence bu hazırlıksız yakalanmamak adına doğru bir hamleydi)

Denizli'nin sağlık sorunları ayyuka çıkmadan -o veya bu şekilde- Schuster haberi yayılınca da Ertuğrul'da düşülen hataya düşmemek (daha doğrusu o dönemki benzer eleştirilerle tekrar muhattap olmamak adına) Schuster yalanlanıp, Denizli bırakmadan bir başka isimle görüşmemiz etik değildir, bu doğru olmaz yalanına sığınıldı.

Denizli resmen bırakınca da daha önceden söz alınan Schuster'e tekrardan yönelme durumu oluştu.

Diğer isimler de bana kalırsa tamamen '' hikâye '' o yüzden hiçbirine şaşırmamak lazım. ''Bakın her yerde Schustera'i yazıp, bizi Denizli'nin arkasından iş çevirmekle suçladılar, ama bizim gündemimizde bir çok isim var''

yersen ...

işte, işin içine böyle basit oyunlar ve yalanlar girdiği vakit, Borges'in değindiği gibi insanların dötüyle gülmesine yol açacak kel alaka isimler de kaçınılmaz oluyor.

Schuster camiamıza hayırlı olsun.

kveldsmork dedi ki...

Görünen beceriksizlik,haber1903istemez :)

schuster neler yapacak göreceğiz.

yöneticiler nasıl yönetemiyor ,onu biliyoruz zaten

Buraksem dedi ki...

yönetimin haber sızdırmsı tam bir kepazelik ama şunu da göz ardı etmemek lazım, beşiktaş mali ve kurumlsal yapısı sebebiyle, kesinleşmemiş bir ağızdan çıkan her bilgiyi manipülasyon riski nedeniyle yalanlamak zorundadır.schuster olayı da bu şekilde düşünülmelidir.ondan daha ziyade, celal kololettin gibi karı kılıklı adamların medyaya dedikodu satması nasıl bir adamlıktır ilginç doğrusu.

Unknown dedi ki...

kim gelirse gelsin su takıma kimyası uysun taraftara heyecan versin istikrarlı olsun ve en azından bi 3 yıl basımızda kalsın ya bikere ya dogdumdan beri 3adam var 3 yıl kalan milne daum ve nerdeyse lucescu

asist time dedi ki...

Taraftarları bu kadar beklenti icine sokan ve butun bu tartısmaların alevlenmisinin tek nedeni bence haber 1903'tur. Belki farkında olmadan takıma zarar bile verebiliyorlar. Mesela;
Az once de basketbol için Shipp haberini yayınlamışlar. Bu ismin basına yansıması demek bi nevi transferin tamamen zora sokulması demektir. Shipp, gecen sene Bornova'da oynadıgı icin olası yurt ici transferinde bonservis ucreti odenmeli. Sessiz bicim de bu transfer ile ugrasılırken bir anda haber1903 un bu ismi haber yapması ile dogal olarak diger takımlarda isin icine girip kontrat'da zorlasıyor.

MadLover dedi ki...

6 isim hedef şaşırtma olabilir, quaresma konusunda ümidim kalmadı cıkan haberlere aldırmıyorum artık suan tek beklentim yeni sezon formaları umarım cok güzeldir..

okka dedi ki...

al gelin felix'i şaşırtın beni.

delgado dedi ki...

biraz karabük konuşalım. adamlar kadroyu korudular, eski antrenörle devam ediyorlar ve iki süper transfer yaptılar. bu sezon çok can yakarlar ligde.

@okka

Yonetim Felix Magath'i alsin, ben bir daha kendilerini elestirirsem elim kolum kirilsin.

Magath'i, su sartlarda Schalke'den koparip, bir de Besiktas'a, hem de bu durumda getirmek var ya... Tarihe gecerler.

TA dedi ki...

dünyada merak ediyorum futbolda transfer söylentilerini transferleri borsaya bildiren kulüpler var mıdır? bana oldukça garip geliyor bu sistem.kendimize ait saçma sistemler yönetimler tarzlar bulmakta üstümüze yok.herşeyi transfer ederizde avrupadan ama yönetim şeklini transfer etmeyiz nedense.

spor-futbol-imkb nedir yau

TA dedi ki...

Mustafa Denizli’nin ayrılması ile boşalan Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlük görevi için, Yönetim Kurulumuz’un verdiği yetkiye istinaden, Yönetim Kurulu Başkanımız öncelikli olarak ;

- Bernhard Schuster
- Manuel Pellegrini,
- Felix Magath
- Mircea Lucescu
- Ronald Koeman
- Juande Ramos

ile teknik direktörlük görevi için yurtdışında görüşmelere başlamıştır."

bu açıklama nedir yau.komedi.komedi oynanıyor ama ciddi ciddi üzerinde konuşuluyor.

Unknown dedi ki...

@TA
kesinlikle katılıyorum sana basak kluplerınde var imkb hissesi ama ne baros ne kewell da ben böle bi haber duymadım yani biz hemen yaygaraya verioz ondan sonra ucsun 8mlyon eurolar ucsun 6mılyon eurolar ohhhhhhh
para babanın parası tabi YD ohhhhh(harbiden öle ama babasının parası:D)

TA dedi ki...

@mustafa
babasının parası olsa kimse bir eleştiride bulunamaz da babasının parası değil.beşiktaşın parası.verdiklerini faiziyle geri alır merak etme.babasının parası olsa bile böyle kolay harcayamaz.ne babasının ne kendisinin parası.beşiktaşın parası.yani taraftarın.

erosabi dedi ki...

@mustafa can @ TA

galatasaray'ın kewell, baros gibi isimlerin transferini borsaya bildirmemelerinin sebebi futbol a.ş ile sportif a.ş'nin ayrı şirketler olmasıydı. satış gerçekleşti. artık bildirmek zorundalar. serdar özkan ve mehmet batdal bildirildi borsaya örneğin. dünyada önemli kulüplerde var borsaya bildiri yapan. örneğin glazer satın alana kadar man utd, londra borsasının önemli şirketlerindendi. kötü örnekler de var.

mesela checci gori kulübün büyük hissedarıydı. ekonomik zorluklar yaşadığı duyuldu. kulüp hisseleri çakıldı. kulüp battı nerdeyse. uzan ve istanbulspor örneği de malum.

futbolda şirketleşme, iyi yönetilirse gelirleri maksimize edebilecek bir olay.

selo dedi ki...

felix magathı alsınlar daha ağzımı açmam.bana geliyor ki sırf demesinler diye schusteri almayacaklar. Başka bir antrenörle anşalacaklar.
Juan De Ramos olmasında o başka antrenör kim olursa olsun.

renom dedi ki...

felix magath , schalke'de başlattığı yapılanmayı bırakıp başka bir kulübe filan gitmez , lucescu desek adamın buraya gelmesi için ben orta da bir neden göremiyorum. ukrayna'da hem iyi para kazanıyor hem de shaktarla kazandığı başarılar ortada. buraya gelse panda sinan bir yerden , lağım ağızlı hıncal bir yerden adamı yıpratmak için elinden geleni yapar. bildiğim kadarıyla pellegrini de sözleşmesi fesh edildiği için real'den sağlam bir ücret alıyor. eğer bir anlaşma durumu olursa mevcut tazminattan vazgeçirmek için maddi olarak kulübun 'kesenin ağzını' açması gerekiyor. kalan schuster - ramos -koeman üçlüsünden ben schuster'in başa geçmesini isterim açıkcası.eğer gelirse işine kimseyi karıştırmasın , transferleri kendisi yapsın mümkünse :)

okka dedi ki...

@shelbyl
benim ki hayal aleminde yaşamak işte.olacağında değil.

Sade dedi ki...

Bu saatten sonra Schuster'in gelmemesi büyük süpriz olur. Yine eline yüzüne bulaştırma hikayesi...

Bu konuya birde borsa penceresinden baktığımızda; Spekülatif haber üretmekten dolayı şirkete ceza da verebilirler üstüne düşseler...

EnisteKolaKoy dedi ki...

B planının açığa çıkmasında suç kiminse, o afaroz edilmelidir. yöneticilerin ilk amacı, "ilk mikrofonu görünce atlamak"; "basınla haşır neşir olmak" olmadığı takdirde; bunların hiçbiri olmaz. sen basına yaranmaya çalışma arkadaş, taraftarına yaranmaya çalış!

Pamukk dedi ki...

boşuna o kadar küfür etmedim yani

sozcelyk dedi ki...

bu 1903haber hakkında herkesin kendince bir fikri var sanırım.

yeni bir postta bu konuyu tartışabilirz.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben denizli'nin hala kendi isteği ile bıraktığına inanıyorum, hatta "kenarda bi b planınız bulunsun" diye de o demiştir ama işte bu konuyu basına sızdıran yönetici cidden yönetici falan değildir. meşhur olmak istiyorsan, basın seni tanısın istiyorsan; o kadar paran var kardeşim, git mankenin birisiyle takıl, şarkıcı manita falan yap.

özetle, b planının olmasında hiç bir sorun yok, hatta gayet doğru bir hamle. ama bu b planını açığa çıkaranın...

Melih dedi ki...

makat gelse ne güzel olurdu be ..

renom dedi ki...

erdem ulus hergün kendini aşıyor : http://www.haber1903.com/Haber-13821-mektup-mektup-icinde

sozcelyk dedi ki...

erdem ulusun yıldız oyuncu transferi istemesi tartışılabilir biz öyle bi takım değiliz çok para vs vs

ama

adam yalan haber vermiyor, yönetime çok yakın ve söyledikleri bir bir gerçekleşti bugüne kadar.

quaresma konusunda en net bilgi veren yer 1903haber diye düşünüyorum

ayrıca mete dürenden daha inandırıcı olduğunu söyleyebilirm.

Haber1903'un gorevi transferler daha gerçekleşmeden download programı gibi "yüzde 50 bitti, yüzde 80 oldu" demek olmamalı. Biliyorum, "biz demiştik" deme egosunu kırmak kolay birsey değil. Herkese ne duyumlar geliyor, ama çenesini kapatıp bekliyor insanlar bazen.

Erdem Ulus tamamen iyi niyetli olabilir, belki yönetim yap diyor diye yapiyordur; ama su "bomba" olabilecek transferin "ehue anca aldılar lan, nasıl ikna ettiler acaba ehue" boyutuna gelmesinin sebeplerinden birisiidir ne yazık ki...

sozcelyk dedi ki...

erdem ulusun samimiyetine inanıyorum ben.

2 ay önce borsaya bildirilen yıldız oyuncunun akibetini her taraftar muhakkak merak ediyordur zaten , adam bu konu hakkında hiçbir zaman quaresma imzaladı hayırlı olsun demedi her defasında itidalli davranıp beşiktaşın teklifine ne yanıt vereceği bekleniyor dedi.


quaresma gibi bir adamı borsaya bildirdikten sonra transferi resmi olarak gerçekleşene kadar taraftara hiçbir şekilde haber vermemek de adil değil bu bilgi akışınıyönetim sağlıklı bir şekilde gerçekleştiremediğine göre meydan erdem ulus ali ece gibilerine kalıyor doğal olarak.

yönetime yakın birisi olduğu belli bikaç görüşmeyle hangi aşamada olduğunu 'refresh' yapan tayfaya aktarıyor direk adamı quaresma üzerinden taraftar beceriyor diye yaftalamayalım.

ha 2 ay önce bak biz bununla görüşmeye başladık aklınızda bulunsun yıldız oyuncu spektaküler hareketleri var uu beybi demek bütün bu yaygaranın kopmasının tek sebebi.

tearkan dedi ki...

Magath gelse üçüncü hafta başlardı bizim takımda adele sakatlıkları:) Hele Delgado arkasına bakmazdı sanırım kaçarken.

Ulus'un samimiyetine ben de inaniyorum zaten. Benim elestirdigim su: Erdem Ulus yonetimle samimi ise, yonetimin basiretsizligini de goz onunde bulundurmali.

Ben Haber 1903'te simdiye kadar en az 3 tane "Q7 bitti!" haberi okudum. Boyle "bitti, yok bitmemis, %68 tamamlanmis, Rapid hesabi olan var mi?" diye surekli gundeme tasimamak lazimdi. Yalama oldu olay resmen amiyane tabirle.

Ulus da gazini almaya calisiyor refresh'ci taraftarlarin, hakki var; ama olay iyice zivanadan cikti artik.

Bakalim, yarin 10 Haziran, neler olacak...

sozcelyk dedi ki...

10 haziranın önemi nedir ?

Abi sen dedin ya?:

sozcelykk dedi ki...
forma tanıtımına quaresma + schuster ile gelecekmiş bizim YD

erdem ulus çok emin.

:)

sozcelyk dedi ki...

forma tanıtımı yarın değil 23 hazirandaymış :)

Pamukk dedi ki...

nedense ertelediler çünkiiii

http://www.haber1903.com/Haber-13842-ilk-formada-gecikme-olacak

"Bu gecikmenin Quaresma transferi ile kesinlikle alakası yoktur. Öyle bir durum olsa çıkar Hakan Aksoy olarak bunu taraftarımıza duyururdum."

ehuehuehue. Afacan seni.

gnyz dedi ki...

q7 işi pazertesi netleşiyor, q7 çarşambaya kaldı, q7 tamam, q7 de pürüz çıktı, q7 %60 tamam, yok %80 tamam, başkanla görüştük tamam, duyum aldık tamam... Son iki ayda çok güzel reklam yaptılar iyide tıklanmışlardır. Diğer gazetelerden internet sitelerinden kopyala yapıştır araya bir q7 haberi, birde yöneticiyle röportaj al sana Beşiktaşın sesi! Erdem Ulus'a da helal olsun taraftarı çözmüş işinide çok iyi biliyor.

Yorum Gönder

Ara