.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Haziran 2010 Cumartesi

Güney Kore 2 - 0 Yunanistan

I. Maç Öncesi
shelbyl: Bu maçı işini gücünü bırakıp izleyecek kimsenin olduğunu pek sanmıyorum açıkçası. İki takım daha önce iki dostluk çaında kariı kariıya gelmişler, Ocak 2006'da 1-1 berabere kalmışlar, Şubat 2007'de de 1-0'lık skorla Koreliler gülmüş. Bu skorların oldukça indikatif olduğunu düşünüyor, ve de maçın berabere ya da tek gollü bir galibiyetle biteceğini öngörüyorum.
Ji Sung Park olursa maçın yıldızı olur. Yunanistan'ın Nikodopoulos sonrası kalecisini çok ama çok merak ediyorum. Bir de ilginç not: Yunanistan daha önce Dünya Kupası'nda hiç gol atamamış (zaten tek 1994'te katılmışlar), şeytanın bacağını kıracakları maç olabilir, gol de Karagounis'ten gelir gelirse.
II. Maç Sonrası shelbyl: Güney Kore'nin tam anlamıyla domine ettiği bir 65 dakika izledik, sonrasında da Yunanistan "olm topu 60 metreden değil 40 metreden şişirirsek belki daha iyi olur" deyince ve Kore salınca bir 25 dakika da Yunanistan dominasyonu. Açıkçası izlemeyi dünkü Uruguay - Fransa maçına tercih edeceğim bir maçtı, bunun sebebi de Güney Kore'nin ciddi bir disiplinli ve etkinlikle uyguladığı hücum presi. Bunun yanısıra da cidden efektif bir oyun oynadılar genel anlamda. Şimdi "Kore'nin menajeri Jung-Moo Rehhagel'in Yunanistan'ını çok iyi etüt etmiş" desem saçmalıyor olabilirim, ama hakikaten iş oraya geliyor. Jung-Moo demişken, Jung-Moo Kore'nin Hiddink öncesi menajeri imiş. Takımı oluştururken fazla isimsiz oyuncu seçtiği için eleştirilmiş ve de ipi çekilmiş başarısız olunca. Fakat o seçtiği "isimsiz" oyuncular şimdi isimli oldular: Park Ji-Sung, Lee Young-Pyo ve Seol Ki-Hyeon gibi. Tabii federasyon da muhtemelen "Olm bu herifin bir bildiği varmış lan?" diyerek adamı yeniden milli takımın başına getirdi. Bu maç için ben Lee Young-Pyo'ya ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Ji-Sung tabii ki yıldız oldu, golünü attı falan; ama Young-Pyo o klişe tabirle defanstaki "tecrübeli" isimdi hakikaten. Bütün olayı kontrolü altında tuttu, bir yerde sonra özellikle onun jestlerine dikkat ettim hatta. Avrupa görmüş adamın hali başka oluyor tabii. Yunanistan'dan da Seyit Ali İdris'in hakkını yememek lazım, etkili bindirmeler ile Yunanistan'ın son çeyrek dominansında pay sahibi idi. Neticede Yunanistan'ın işi 1994'te kendisini hacamat eden Arjantin ve Nijerya'ya bu sefer gol atabilmesine kaldı. Bu trivia'yı önümüzdeki günlerde fazlasıyla duyacaksınız, ben şimdiden alıştırayım sizi.

10 Yorum:

Cherubim dedi ki...

Güney Kore mevcut kadrosu ve formuyla Yunan katenaçyosunu altedecektir..

matiasemilio dedi ki...

pozisyonu kısır az gollü bir maç olur,sıkar..
alt,iy 0,ms 0,oran yükseltmek isteyene iy0/ms0

hunter dedi ki...

hidink in kalıntıları mutlaka vardırr umarummm kazanırlar

sozcelyk dedi ki...

öyle bir takım düşünün ki 11 futbolcusuyla birlikte top şişiriyor.

lan gekasa bile şişiriyo insafsızlar.

kore çok sempatik takım 2 pasla rakip sahadalar .

matiasemilio dedi ki...

yunanistan bu turnuvayı da puansız bitirir

hunter dedi ki...

daha kötüsü henüz dünya kupasınbunda hiç gol atamamışlar bundan önce katıldıkları 1994 dünya kupasında (-10) averajla tamamladılar güney kore dende 2 gol yediklerini düşürsek (-12)

RuFF dedi ki...

Siz eksibesiktas yazarları hakkaten futboldan anlamıyrmuşsunuz ajan :)
Ne deseniz farklı bir skor ortaya çıkıyor.Güney kore ırzına geçiyor yunanistanın.Doldur boşalt yapmaktan başka hiçbirşey yapamıyor Yunanistan :)

Cherubim dedi ki...

@RuFF

Lütfen, ilk yorumu da dikkate alalım :)

Hocam bak Ji-Sung Park demisiz, yanlis mi oldu? :)

Ayrica futbol beklentiyle gercegin ortusmesi isi olsa, Tahminci Abi FIFA Baskani olurdu.

QuaresmA dedi ki...

Kore'yi fazla küçümsemişsiniz sanki ?
Bu gruptan kaçıncı olursa olsun çıkar Kore. Arjantin'e bile çakabilir. Nijerya; Etuhu, Yakubu, Enyeama ve Taiwo dışında apaçi kaynıyor. Taiwo da sakatlandı zaten. Kore çakar.

A grubundan kim gelirse gelsin ona da çakar ve çeyrek final yapar Kore. Gerisi nasip kısmet.

cCc Japonlar cCc

Yorum Gönder

Ara