.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Mayıs 2010 Cuma

Sevgili Bursa Camiası

Evet sizle bir hesabı sonlandırmanın zamanı geldi: Yıl 2004: Beşiktaş haftalar öncesinde havlu attığı ligin son haftasında Akçaabat Sebatspor'a yenilir. Bursaspor küme düşer. Yıllarca Beşiktaş'a kin büyütür taraftar, bir numaralı düşman ilan edilir Beşiktaş. Yıl 2010: Beşiktaş haftalar öncesinde havlu attığı ligin son haftasında Bursaspor'a yenilir. Bursaspor şampiyon olur. Bursasport taraftarı yıllarca sürecek bir kutlamayı başlatır. Haftalar öncesinde havlu atmış Beşiktaş'ın son hafta performansları konusunda bir fikir sahibi oldunuz. Genelde uğruna oynayacağı şey Şampiyonluk olmuyorsa yenilir Beşiktaş, hep böyle olmuştur. Ama 2004 yılında Bursaspor Beşiktaş yüzünden küme düştüyse, şimdi de bileğinin hakkıyla değil Beşiktaş yüzünden şampiyon olmuş demektir. Yok Bursaspor şimdi bileğinin hakkıyla şampiyon olduysa, Akçaabat Sebatspor da o sene bileğinin hakkıyla ligde kalmış demektir. İkisinin ortası, arası yoktur. Bu nedenle bir karar vermek şarttır.
Bu nedenle bir karar verin sevgili arkadaşlar. Bu vesileyle şampiyonluğunuzu en içten dileklerimle kutlarım.

15 Yorum:

Deniz dedi ki...

"...bursaspor eğer bikaç sene önce düştüğünde beşiktaş maç sattıysa, dün de sattı.
dün eğer beşiktaş'ı hakkıyla yendiyse bursaspor, bundan beş yıl önce de hakkıyla küme düştüğünü kabul edecek.
ya herşeyin temiz olduğunu kabul edeceksiniz, ya da kendi başarılarınızın da kirli olduğunu."

böyle yazmıştım sözlüğe, aynı fikirdeyim, hadi, şimdi de şikeci desinler.

Pamukk dedi ki...

ödeşmiş oluyoruz bu hesapla hı

erdem dedi ki...

bu hesaba göre niye hep biz yeniliyoruz. böyle ödeşme mi olur?

bursa amacına ulaştı bizi kullanarak bir yerlere geldi tebrikler

Neo Wan dedi ki...

orhan babanın "kır gönlünün zincirini" filmindeki diyalog
- önce ben senin bacını şimdi sen benim bacımı ... ödeştik değilmi? (bu şekilde düşünmeyip keşke sadece barışsaydınız !!!!)

Bizim konuk Bursaspor yazarimizla irtibata gecelim; bakalim ne dusunuyorlar simdi...

tearkan dedi ki...

Hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Daha ne kadar açılayıcı olunabilir bilmiyorum; ama söylenmek istenen şu:

O dönem Beşiktaş'ın maç sattığını ve bu yolla sizi ligden düşürdüğünü iddia ediyordunuz, şimdiyse aynı Beşiktaş'ı yenip şampiyon oldunuz; bu durumda siz de maç satın alarak mı şampiyon oldunuz? Alakası yok diyorsanız eğer bu durumda zamanında hak ederek ligden düştüğünüzü de kabul edin.

Husumeti bitirin, ödeşmiş olduk işte vs. diye yazıldığını düşünmüyorum bu yazının. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok diye boşuna dememişler. Ödeşmesek kaç yazar? :)

Unknown dedi ki...

iki maçı da bjk satmıştır.

Zibidi dedi ki...

@aliveli ironi yapmıyorsan yazıklar olsun. Daha fazlasını da söylerdim ama yeri değil.

mrt309 dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş. Yalnız benim bildiğim Bursasporluların kızgınlığının sebebi o sezon Beşiktaş hakkındaki iddialarına dair bazı telefon görüşmelerinin basında yer alması. Bursasporlular bunu ispat olarak görüyor. Bu nedenle ben hala bu konuda Beşiktaş'a karşı kızgın olduklarını düşünüyorum.

Benim konuştuğum Bursasporlular böyle söylüyor. Bu sezon bileğimizin hakkıyla aldık ama küme düşmemizin sebebi Sinan Engin'in çevirdiği bazı pis işler diyorlar. Ben bu konuyu derinlemesine bilmiyorum. Google'da aratınca birşeyler çıkıyor.

Iste hukuk devleti olamazsan adam g, boyle olur sonra.

Sinan Engin'in telefon konusmalari ispat oluyormus. Sozde "yasalar onunde aksi ispatlanana kadar herkes masumdur." O kadar islemez ki sistem, bizde tam tersi. Suc atan sucu ispatlamaya calisacagina, suc atilan sucsuzlugunu ispatlamaya calisiyor. Rezil bir anlayis.

Ha, onu gectik, Sinan Engin'in boyle bir seyi yapmis olmasi kuvvetle muhtemeldir tabii. En guzeli acarsin davayi, baslatirsin sorusturmayi; herkesin kafa rahat eder.

Ama pardon, daha ortada fol yok yumurta yokken biz Rustu'yu mac satti ilan etmistik iki gun once degil mi?

Kendimizi kandirmayalim; Bursasporlularin o iddialardan once bakmalari gereken cok seyler var.

sihroje dedi ki...

Güzel bir noktaya değinmişsin.

Fakat Beşiktaş son hafta Çaykur Rize'ye yenildi, düzeltirsen iyi olur.

Akçaabatspor da bursanın kardeş takımı ankaragücünü yenerek ligde kaldı. Çoğu bursalı bunu bilmez. Nerde kardeşlik nerdeee :)))

mrt309 dedi ki...

Sevgili shelbyl

Sinan Engin hakkında dava açılmadı bildiğim kadarıyla. Sadece yurtdışına kaçırma olayıyla ilgili davası vardı. Zaman aşımına uğradığı için düştü.

Mesela Fenerbahçe'nin de Cihan Oskay davası vardı. Fenerbahçe bu kişinin yargı önünde hesap vereceğini söyledi. Ancak Cihan Oskay ceza almadı bildiğim kadarıyla.

Senin söylediğin suçu ispatlanana kadar herkes masumdur ilkesi gerçek bir hukuk düzeni varolduğu zaman geçerlidir. Türk futbolunda varolan hukuk sistemi çok zayıf. Bu nedenle kimsenin adalete inancı yok. Sen bile Sinan Engin büyük ihtimal yapmıştır diyorsun. Taraftar kendi beyninde yargılıyor insanları.

Mesela 8-0 lık Ankaragücü - Galatasaray maçı sonrasında da kimse yargılanmadı. Maçtan sonra bazı verilen demeçler var. Bunlara dayanarak Beşiktaş taraftarı o maçın şaibeli olduğunu iddia ediyor. Bunu ispatlaması mümkün değil gibi duruyor. Bursasporlular benzer durumda.

Galatasaray ve Beşiktaş suçlu yada değil demiyorum. Demem mümkün değil zaten. Herkesin bu şekilde taraf olduğu bir yerde adalet ve yargı gibi kavramlar havada kalıyor. Rüştü'yü maç sattı ilan ettiler diyorsun. Bunu iddia eden pekçok adam Fenerbahçe'nin attığı goller şaibeli diyordu iki hafta önce. Herkes kendi tarafından bakıyor herşeye. Ben de Bursasporluların ne taraftan baktığını açıklamaya çalıştım.

Ayni seyleri diyoruz zaten. Su hukuk duzeninde bir halt olmaz. Italya yapti Temiz Eller'i kurtuldu; biz Susurluk'u da Ergenekon'u da elimize yuzumuze bulastirdik.

Gene aklima geldi bak: Ali Ipek "Konusacagim, konusacagim!" diyordu; takimi ligde kalinca sustu. Konusur simdi belki.

Yalniz Zalad'in yedigi gollerden birinde kucagindaki topu GS'li futbolcunun onune birakisi var ki, o goruntu sittin sene benim gozumun onunden gitmeyecek.

Bursasporlular once suna baksin derken de, ayni sene kendilerinin nasil ligde kalma potasina girdiginden, Kizil Levent'ten falan bahsediyorum.

Oyle bir sistem ki herkes camurda...

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Artık Bursa maçlarında iki takımın taraftarlarıda sahaya alınmalı..

Yorum Gönder

Ara