.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Mayıs 2010 Cuma

Karşıt Görüş: Sunum

Sevgili Eser Gökulu, kendi doğruları üzerinden bir yazı yazmış. Bense tam tersini düşünüyorum. 2016 adaylığı için hazırlanan sunumda Galatasaray ve Fenerbahçe'ye yer veriliyorsa, bir saniye arkadaşım demek lazım. Türk futbolu sadece Beşiktaş'tan ibaret değil evet ama sadece Fenerbahçe ve Galatasaray'dan da ibaret değil. Haber1903'ün olayı nasıl yanlış sunduğu noktasında da katıldığım noktalar olabilir ama hadisenin özü yine değişmiyor. Euro 2016 seçmeleri için hazırlanan sunumun ana amacı izleyici kurulu etkilemek, kamuoyundan artı puan kazanmaktır. Bunu yapmanın bin türlü yolu var ve Türkiye'deki futbol aşkını göstermek için de belli takım renkleri üzerinden gitmeye gerek yok. Ama illa ki böyle bir yol izlenecekse de bunun bir adabı, ahlakı var. Türkiye'nin dört bir yanından stadyum görüntüleri ve oradaki coşkulu kalabalıklar gösterilebilirdi. Geniş bir skalada, yapılacak kaliteli bir araştırma ve çalışma ile taraftar coşkusu dediğimiz şey izleyenlere aktarılabilirdi. Ya da binbir çeşit renkte forma giymiş bir kalabalık görüntüsü aktarılabilirdi. Bunları yapmayıp sadece renkli iki takımı öne sürmek bayağılıktır. Bugün için evde, işte, sokakta kısacası her yerde insanların zihnine nakış gibi işlenmek istenen bir 2 büyük aldatmacası var. En büyük pasta dilimleri onların, en büyük kupalar onların, en güzel arsalar onlara peşkeş çekiliyor, gazete manşetlerini en çok onlar süslüyor. Peki, biz Beşiktaşlılar her fırsatta bu renkli faşizmi eleştirmiyor muyuz? Çok kısa ve öz bir örnek vereceğim. Bundan 2 sezon önce Bobo, Brezilya Milli takımına çağrıldı. Aynı gün, Milliyet Gazetesi bu haberi Carlos ve Alex çağrılmadı şeklinde ana sayfasından duyurdu. Haberin içeriğine bakıldığında ise 15 paragraf boyunca Alex ve Carlos'un üzüntüsüne yer verilirken en son paragrafta Bobo'nun ertesi sabah Brezilya uçağına bineceği lütfederek belirtilmişti. Bunun gibi binlerce örnek var. Bu bir algıdır. Türkiye'de yaratılmak istenen 2 büyük algısının sonucudur. 2004 yılında kaybedilen şampiyonluktan 2010 yılında kazılan çukura kadar her zaman Beşiktaş, Türk futbolunun kemikleşmiş yapısından çıkarılıp atılmak istenmektedir. Hal böyleyken, Futbol federasyonunun bilinçli veya bilinçsiz olarak iki renkli takımını öne çıkarmasını bir Beşiktaşlı olarak elbette eleştireceğim. Ama adabıyla elbette. Biz kendi naif kabuğumuza çekildikçe bunlar meydanı boş buluyor. Meydan boşaldıkça da pislikleri daha fazla ortaya çıkıyor. Artık şu birilerinin aklına kazınsın, Türkiye'de nasıl yalnız Beşiktaş yoksa sadece Fenerbahçe ve Galatasaray da yok...

6 Yorum:

esgo dedi ki...

Şimdi 2.paragraftaki ''yapılabilirdi'' deyip de sıraladığın bir çok şey evet gerçekten de yapılabilirdi, hatta ilk bakışta bir çok kişi de bu yönde düşüncelere kapılmıştır (yapılması halinde bunların ne şekilde sonuç vereceğine girmiyorum)

''ama madem tüm bunları es geçtiniz, ne diye F.bahçe ve G.saray'ı ön plana çıkardınız'' kısmına takıldım ben; yani gerçekten böyle bir durum var mı ? Varsa, evet bunun üzerinden daha sağlıklı tartışabiliriz tabii :)

molosztash dedi ki...

2 büyük olmadığı konusunda kesinlikle haklısın Jokond, tek büyük var o da Fenerbahçe...

cCc Aziz Başkan cCc

Unknown dedi ki...

adam haklı beyler

biri leri dedi ki...

Beşiktaş'ı "kemikleşmiş yapı"dan çıkarmakta kimin çıkarı var? Neden böyle bir şey yapılmak istensin, nasıl uygulamaya geçirilsin? Genel Yayın Yönetmenleri belirli aralıklarla bir araya gelip "bakın beyler Beşiktaş'ı kemikleşmişten çıkarıyoruz ok?" mi diyorlar?

Türk spor medyası çok rezil bir durumda o tamam, Ercan Saatçi gibi fanatiklerin, Hıncal gibi nobrainlere düşesice dedelerin at oynattığı bok çukuru ona da tamam da, bu paranoya, bu saçma komplo teorisi akılları da ancak Ercan kadar, Hıncal kadar mantıklı.

Jokond, bu tempoyla senden bi de "Abi Türk'ün Türk'ten başka dostu yokmuş ondan vermezler bize EURO 2016'yı cCc ekŞi beŞiktaŞ cCc" postu bekliyorum

Deniz dedi ki...

Manga'nın robotu da Eurovision'da siyah beyaz bayrak açıyor, bence yendik. Galatasaraylılarla Fenerlilerden açıklama bekliyorum, orada diğer iki takımın da renkleri olmalıydı diye.

Ya şu büyüklük kompleksinden ne zaman kurtulacağız ki? Olmayıverelim, daha doğrusu, büyüklerle beraber adımız geçmesin varsın, ne olur? Adımızı-renklerimizi sikindirik spor gazeteleri ile ya da Sinan Çetin'in boktan propaganda filmleri ile duyurmak yerine başarılarımız ile duyuralım, ne olur ki?

Başarı yok, o yüzden sentetik yollardan da olsa popüler kalmalıyız diyosanız bilemiyorum.

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara