.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

2006 vs. 2010

Bu iki senenin de birbirine çok benzeyen yanlari var... Ikisinde de biz sampiyon olamadik maalesef... Birinde kupa aldik, Izmir'de; cok eglenceliydi acikcasi... Ikincisinde elimiz bos, anca Manchester'i yendigimiz kaldi yanimiza... Bir benzerligi daha var... Bugun onbes dakika konussaniz Fenerli oldugunu fark edemeyeceginiz cok deger verdigim bir insan "Cordoba satmisti, Rustu niye satmasin?" diyebiliyor mesela... Cordoba'nin doksan kusurda yedigi golu, ustelik lideri degistirmeyen o golu, hala gelip isitip onume koyabiliyor. O sezonun sonunda sari laciverti giyen takim arkadasinin da Cordoba'ya kizdigini anlatip; kendini saglama aldigini dusunuyor... O gole bakin, acin izleyin her yerde, o gole, gelisimine falan satis diyor adam... Bugune gelelim... Toraman'a laf ederler diye beklerken; Rustu'den giriyorlar ayni konulara... Her seyi nasil hallettiklerini herkes biliyor... Transferde kullandiklari yontemden farkli bir sey yapmadiklarini tahmin ediyoruz, ispat etsinler diye bekliyoruz; aleni itiraflar, akla hayale sigmaz savunmalar geliyor bu sefer... Soracagiz on sene sonra, yine diyecekler ki "Rustu maci sattigi icin sampiyon olamadik"... Vay anasini... Ne oluyor sonucta? Baslarinda bir coban, 13 yilda 26 kupada yarismislar... 4 tanesini kazanmislar iste... Biz surunduk geberdik diyoruz, biz bile almisiz 6 tane kupa... Bir tane ceyrek final var dogrularla gelen; onu da yakip yikmislar... Ne oluyor lan bize dogruyu yanlisi gostermeye calisiyoruz. Her uc bes senede bir sampiyon olsunlar, sonra dunyaya rezil olsunlar; bize mi kaldi derdi... Alin basiniza calin tek buyugunuzu de ubermensch baskaninizi da... Neticede Pazar aksami, alelade bir sekilde biz de sizin sampiyonlugunuzu beklerken oyle rezil oldunuz ki, ne oldugunuzu o kadar guzel ortaya koydunuz ki; daha fazla soyleyecek sey birakmiyorsunuz... Hak ettiginiz sekilde, oldugunuz gibi hayatiniza devam etmeniz dilegiyle...

13 Yorum:

Great White dedi ki...

Son haftaya girilirken farklı kombinasyonlarda ve biribirinden fantastik öylesine çok komplo teorileri üretildi ki, gerçekleşebilecek her türlü neticede en az birkaç teorisyen, kendi zırvalarını bir şekilde haklı çıkaracak argümanlar bulabildiler kendilerine..

Fakat Rüştü dedikodusu harbiden de aralarındaki en ütopik olanıydı sanırım.

Eline sağlık Fevzi. İnceden keskin ifadeler kullanmış olsan da kısa ve öz tulum çıkarmışsın:)

mrt309 dedi ki...

Beşiktaşlılarda 8-0 diyor, Ankara'yı unutma diyor. Bursalılar Sergen Yalçın & Sinan Engin diyor, Rize maçı diyor. Herkesin herşeye bir bahanesi var. Kimse başarısızlığını kabullenemiyor. Sırf bu yüzden futbolumuz şaibe söylentileri ile dolu. Bu şartlar altında oynanan bir ligten nasıl keyif alınır bilmiyorum.

Anladığım kadarıyla Aziz Yıldırım bunları son haftalarda ortaya atılan Serkan Kırıntılı, Murat Şahin, vs. şeklindeki kaleci iddialarına karşı söyledi. Başkalarının hatalarına kendisi de düştü. Olan biz futbolseverlere oluyor.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bir kulüp başkanının hem de 3 büyüklerden birinin başkanının bu kadar açık açık bir futbolcunun şike yaptığını söylemesi nasıl bir utanmazlıktır. Bu kadar aşağı düşülür mü. Nasıl bir terbiyesizlik bu. Amacı gündem değiştirmek veya başka bir şey olsun bu kadar kolay mı, koca bir kulübün başkanı bu. Ve kendi takımında sembol olmuş bir oyuncuya, taraflı tarafsız kimsenin bir antipatisi olmadığı, bu yaşına kadar böyle söylentilerle adının yanından geçmediği bir insana yapılan bu ucuz numaralar.Nedir bu kendisine karşı ürkek tavırlar. Bir de Şekip M.oğlu var. Bu adam federasyon görevlisiydi kaç yıldır. Şu hale bakın. Milli takımın en çok forma giyen 3-4 oyuncusundan birine neler diyor. Takım elbiseli magandalar.

AQ-47 dedi ki...

Mantığın bittiği yerde aziz başkan devreye girer...

biri leri dedi ki...

Kim o Cordoba satmıştı diyen ahmak?

onur dedi ki...

Ben Yıldırım Demirören'in yerinde olsam hemen jübilesini yapıp yanıma oturturdum Rüştü'yü. Aktif oynarken FB'nin rakipleri üzerinde sözleri ile bu kadar etkili ise düşünsenize yönetimde olsa nasıl korku salar FB'lilerin gönüllerine?

azapaza dedi ki...

rüştü sattı diye şampiyonluk gitti diyen yok,tr'de ilk defa sahada bir şampiyonluk kaybedilmiştir.evet fenerbahçe şampiyonlukların kaybedilebileciğini, satma,şaibe,teşvik,hatır şikesine girmeden göstermiştir.son 5 haftadır fbnin attığı golleri şaibeye bulaştıranlar yediği gollere ne diyecekler babında bir söylem olmuştur.maalesef bjklılar ısrarla lafı dolandırıp boş konuşuyorlar.kaleye girmeyen 14 kemiksiz gol pozisyonundan biri girmiş olsaydı bugün türkiyede neler konuşulacaktı,ekşibeşiktaş yazarları neler yazacaktı.bunu düşünün 1 saniyelik ve sonra tekrar yazın mümkünse.

Ustaca hazırlanmış, hedef saptırma taktiklerinden birini daha yaşıyoruz sadece.İnanın hiç şaşırmadım böyle birşeyle gündeme gelmesini.Belli bir süre kullanacaktır, 3 gün içinde yalanlar üzerine kurduğu tezgahı.Camiasını ve taraftalarını dizginledikten sonra ikide transfer patlattımı...Padişahım çok yaşa!!!

schmerzlos dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cherubim dedi ki...

Fenerbahçe yönetimi seneye en iyi orijinal senaryo dalında Oscar adaylığını hakediyor. Sahada şampiyon taklidi yapanlarla beraber 55,000 taraftar da en iyi kadro performansı ödülünü hakediyor kesinlikle..

schmerzlos dedi ki...

Etrafımdaki Fenerliler daha maç başlamadan "Beşiktaş şike yapmıştır, kaybeder maçı." şeklinde yorumlarla bakış açılarını ortaya sermiş; maçı alamamalarında kusur aramamış, Beşiktaş'ın maç sonucunu eleştirmiştir. Hala da kimse demiyor ki "arkadaş evet takım maçı alamadığı için kaçırdık kupayı"... Önce kendine bakacaksın.

tearkan dedi ki...

Bir hafta boyunca kendi göbeğimizi kendimiz kesicez, sizin maç umrumuzda değil diye dolaştılar ve şimdi gelinen noktaya bak.

Pamukk dedi ki...

daha önce de gördüğümüz gibi; her döt olmanın ardından gündemi değiştirme oyunlarına gelinmemeli. diğ mi medya.

Yorum Gönder

Ara