.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Nisan 2010 Cumartesi

yazık...

Neşe içindeydim, geldim eve ailemle maç izleyim diye, tribünden koro halinde o... ç... Aziz YILDIRIM seslerini duyana dek her şeyde iyi gidiyordu. Kızım soruyor baba ne diye bağırıyorlar diye? ne cevap vereyim? Nedir Allah aşkına bu rezillik, yazık sadece yazık...
Ekleme: Kirlilik olmasın diye ben de diyeceklerimi tathar'ın post'unun altına iliştirmek istedim.
Federasyonun bahçesine çukur kazmak çok akıllı bir protesto biçimi idi, ki hani o hep değindiğimiz Beşiktaş taraftarı unsuruna da yakışır. Bu maça ne yaparsın? Balon hazırlatırsın kinayeli, pankart açarsın vs. Ama gidip de küfür etmek midir protesto, bu mudur tepki? Seviye bu mudur? O.. ç.. deyince hakkını aramış mı oluyorsun?
Hadi diyelim "oyunu kurallarına göre oynuyorsun", sert tepki vermek istiyorsun kinayeli yerine, seçtiğin kelimeler topluluğu bu mudur? Bilmez misin ki Türkiye'de küfür ettiğin anda haklı olsan bile haksız olursun?
Hakikaten yazık...

39 Yorum:

tearkan dedi ki...

azize ettikleri küfür yetmedi yedek serdara da küfrettiler devre sonunda.

Ryu dedi ki...

Dünkü akıllı protesto ne kadar yankı uyandırdı ki yada adam gibi protesto ne zaman amacına ulaştı ki edilen küfürlerden yakınıyoruz. Ben bu zamana kadar takımımda çirkef diye nitelendirebileceğim, her pozisyonda hakeme itiraz eden, sürekli rakibiyle dalaşan, hakemi aldatan Bilica,Lugano,Emre,Bulent,Sabri vs gibi bir futbolcu görmedim gördüklerim de tribünden hakettiği tepkiyi alıp defolup gitmiştir.(bkz: Burak Yılmaz)
Edilen küfürleri sonuna kadar destekliyorum çünkü o küfürlerin muhatabı kişiler o küfürleri sonuna kadar haketmişlerdir. "10 dakikadır kötü tezahüratlardan dolayı sesi kısmak zorunda kaldık" diye açıklama yapmak zorunda hisseden Lig TV geçen hafta 55bin kişi Toraman'ın ailesine söverken neredeydiniz?

asist time dedi ki...

En ilginici de mac hiçkimsenin umrunda degil ama hala gol yememek için takım 7 kişi ile rakibi bekliyor.

Sertug Ozgur dedi ki...

Oyunu kuralına göre oynamak gerek. Dünkü protesto çok mu yankı uyandırdı Ryu'nun dediği gibi.

Bilica'nın hareketini savunanlar, ceza vermeyenler, çirkin parkantları hazırlayanlar, yağ gibi üste çıkanlar Beşiktaş taraftarına ahlak dersi vermeye kalkarlar.

Ne var canım her stadta olan küfürler bunlar diyorum onların anlayacağı cinsten.

marpione dedi ki...

lakerda oyunun kuralı 45 dk aziz yıldırım'a küfredip milleti kendine güldürmek mi? lütfedip anlatsana bunun sonucunda ne kazanacağımızı?

Kufur olmayan ama kufur gibi olan bir suru laf var yahu, "Aziz Yildirim, defol git artik" diyemez misin? "Yeter Aziz Yildirim Yeter" demek zor mu? Illa ki o.c. mi demek sart?

Benim kizdigim nokta bu.

Bak illa ki kufur etmek istiyorsan git Ingilizce, Ispanyolca falan kufur et, bir estetik payi, bir espri koy oraya. Gidip de "Kaba, namedeni taraftar" portresi cizme. Adamlarin bir haftadir bekledikleri zaten bu.

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Ryu dedi ki...

Şu maç sonu hakemle yaşanan diyaloğu kadıköyde neredeyse her maç görüyoruz ve en ufak bir yaptırım olmuyor. Küfürü savunmuyorum, bu hakemin etrafını çevirip itiraz etmeyi de ama herşeyin bir had noktası var değil mi bu takım 1 hafta önce kadıköyde resmen ezdirildi bunca olandan sonra bu tepki az bile.

berthelemy dedi ki...

çarşı'dan kurtulmadıkça beşiktaş düzlüğe çıkmaz.

TA dedi ki...

küfürde bir söz söyleme biçimidir.argo da öyle.tercih meselesi.bazen söylemek istediğini ancak küfür ile söyleyebilirsin.bazen argo bazen de marşlarla.

aşağıdaki yorum alıntıdır;

''Bir adam kahve gürültüsü içinde konuşup, sözlerinin neye değdiğini anlatamaz. Diyelim ki bir kahvehanedeyiz. Herkes patır kütür konuşuyor. Bir adam da 'Biraz sonra bu kahvehane bombalanacak' diyecek. Bu adam, 'Yanındakine söylesene bu kahve bombalanacak' diyemez.

*Sandalyenin üstüne çıkıp......

'Susun lan!' der. 'Laga luga yapmayın. Biraz sonra bu kahve bombalanacak!' Böyle demezse hiçbir şey anlaşılmaz. 'Ey muhterem kahvehane sakinleri' diye lafa başlasa herkes ticari kaygılarla böyle konuştuğunu, sirk palyaçosu olduğunu düşünür. Benim de bir şekilde 'Bakın, bu böyledir' demeyi sağlayacak bir üslup tutturmam gerekir.''

Sertug Ozgur dedi ki...

Şimdi takım süper tek suç hakemlerde gibi bir algı oluştuğu için eleştiririm bu 1.

Protesto yapılması da gereksiz bana göre bu 2. Geçen günkü federasyon yürüyüşü dahil.

Madem bir protesto yapılacak, protestonun amacı gereği ses getirmesi gerekir. İnsan hayatına kast edecek hareketleri kesinlikle istemem. Sahaya yaralıyıcı madde fırlatma olmadığı için benim için sorun yok. Bu açıdan Türkiye'de açık açık küfür etmek en ses getirici tepkidir. Irzına geçilmiş ligde aziz yıldırım'a veya başkasına 1saat küfür edilmesi yadırganmamalıdır . Geçen günkü kazma kürek eylemi veya nükteli pankartlar kimsenin ilgisini,tepkisini çekmez.

Ha ne kazanılacak diye sormuşsun marpione? Küfürlü veya küfürsüz protesto hiçbir şey kazandırmaz. Ama küfür edersen sesini daha çok duyurursun, sorun çıkarmış, ortalığı germiş olursun, proteston rahatsızlık yaratır.

Bir de aziz'le federasyonun ekmeğine nasıl yağ sürülmüş olunuyor küfür ederek onu anlamış değilim. Ekmek mi yağ mı kaldı iş işten geçmiş.

ian dedi ki...

bu tribünlerin protestoyu zekice ve esprili bir şekilde yapabilme yetisi var bunu hepimiz biliyoruz. varsın her stadda çirkin olaylar yaşansın, ama biz beşiktaş taraftarı olarak bu küfürün ve taşkınlıkların önüne geçelim. geçen hafta maruz kalınan olaylar nedeniyle çok da kızamıyorum gerçi ama varsın onlar yapsın, biz içimizi temizlemeye çalışalım. sadece kendimiz için, yani beşiktaş için. başkalarına birşey ispat etmeye ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.

bacon1903 dedi ki...

Birde aziz yildirimin anasinin gunahi ne??Acikcasi bende yalis yapildigini dusunuyorum.Kufurun hepsi yanlis ama bari annesini karistirmasaydik.Butun anneler kutsaldir.Ayni sey toramanin annesine kufur edenler icinde gecerli.Biz aziz yildirimin ne oldugunu gayet iyi biliyoruz ama daha esprili bir sekilde protesto edilebilirdi.

cha dedi ki...

bence çok güzel oldu. diğer ezeli rakibimiz bize evinde 3 atıp gönderdikten sonra kimse o.ç adnan polat diye bağırmadı. kusura bakmayın ama benim bir sene boyunca emek verdiğim şeyin bazı o.ç ler tarafından engellenmeye çalışılıyorsa ben ona küfürümü ederim.

posta ekleme yapan arkadaşım, kızın geçen hafta sormadı mı ibrahim toraman'a ne dendiğini... ya da sami yen'de fenerlilere ne dendiğini... ya da hepsini boş ver her gün sağda solda edilen binlercesini...

bjk taraftarı yaratıcıdır, farklıdır, tepkisini başka türlü koymalı diyen arkadaşlarım, kazmayla tff binasına gittiğinde kaç kişi salladı yaratıcı protestonu. haksız duruma düşmekse sorun geçen hafta da haksızdık. sadece iki tane penaltı pozisyonundan başka bjk ne oynadı diyordu bütün boyalı basın. yani iki tane %100 gollük pozisyon. sanki her kadıköy'e gittiğimizde 4 tane atmamız zorunluymuş gibi.

sonuç olarak, geçen haftada haksızdık; o futbolla şampiyon olunmazdı, bu hafta da haksızız; hakemleri sezon boyu etkisine alanların, 2 maçta bjk'yi potadan düşerenlerin analarına küfür ettik.

Birader o zaman "Biz Besiktasliyiz, biz farkliyiz" falan demeyeceksin. Gecen hafta laf attığın taraftar profilinden su an hiçbir farkının kalmadığını kabul edip oturacaksın yerine.

ian dedi ki...

bizim içimizdeki pislikleri temizleyip, göğsümüzü gere gere "biz farklıyız" dememiz gerek. bu taraftarda bu potansiyel herkesten fazla vardır. beşiktaş camiasının da her türlü güç odağını yenebilecek maddi ve manevi kuvveti vardır. yeter ki biz akıllı olalım, bırakalım onlar küfür etsinler, biz etmeyelim, birşey kaybetmeyiz.

TA dedi ki...

çarşı küfüre karşı :)

sihroje dedi ki...

Herkese anladığı dilden haber vereceksin.

Çocuk mevzusuna gelince ; 23 Nisana denk gelen bir maçın daha güzel geçmesi gerekirdi ama olmadı. Başka bahara diyelim.

Güzel günler göreceğiz...

marpione dedi ki...

shelbyl +1

başkasını eleştireceksen sen de aynısını "hiç bir surette" yapmayacaksın.

küfür edilir elbet hayatın da bir parçasıdır ama 30 bin kişi stada doluşup 45 dakika her önüne gelene saydırınca onun adı mallık olur.

bu şekilde davranırsan tv kanalı da seni lanetler, çaat diye çeker ordaki 23 nisan pankartı ile çocukları sen anında haksız duruma düşersin. federasyonda basar cezayı oturursun yerine.

2 kere 2 eşittir 4. bunları bilirken hala "küfür de bir protestodur" demek isteyen evinde geçsin tv'nin karşısına sabahtan akşama küfretsin.

kendi rahatlayacak diye kulubü zor durumda bırakan adam taraftar değil, beşiktaş'ı kullanarak mental mastürbasyon yapan zavallıdan başkası değildir.

milletin ağzına aylarca konuşacak malzeme verildi. kimse "protesto" falan konuşmayacak bunun üzerine, "geçen hafta yendiğimiz ezikler ağlıyor" olacak bunun sonucu.

--o--

blogda da bir süredir dokunmuyoruz diye gemi azıya alanlar var zaten. bundan sonra "ya adam bu kadar yazmış bir kelime için silmeyelim, yazıktır" falan da yok benim için. kısaltma, gönderme, eksk hrfle, n.kt.lı vs. suyu çıktı bu işin iyice.

aramızda küfür destekçisi / karşıtı diye bölüneceksek de bölünelim olsun bitsin. sizin burda ettiğiniz küfürlerin sorumluluğunu almak zorunda da değiliz, sizin küfürlerinize sinirlenenlerin bize küfretmesi ile de uğraşamayız.

derdinizi küfürsüz anlatamıyorsanız yazmayın. herkes lütfen seviyesini ona göre ayarlasın. duyan duymayana, bilen bilmeyene, hatırlayan hatırlamayana hatırlatıversin..

şimdi kızacaksınız ama daha önce başkanınıza sövüyordunuz o da protokolden size sövüyordu hatta tribüne paralı fedailerde getiriyordu şimdi bizim başkana sövüyorsunuz ama haklı ama haksız yalnız şu var ki sürekli birşeylere sövüyorsunuz gibi geliyor bana.
bu iyi birşey değil bence.

ergin aslan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...

aslında sövülen aziz yıldırım değil.adaletsizliğe sövülüyor.aziz bahane.

TA dedi ki...

aziz yıldırım adaletsizliğin başı olduğuna göre. yoksa mhk mi? olabilir.

admin dedi ki...

İbrahim Toraman'ın annesine küfür edenler gerizekalıdır, Aziz Yıldırım'ın annesine küfür edenler de gerizekalıdır. Herhangi birinin annesine küfür edenler zaten gerizekalıdır. Bunu savunanlar onlardan da gerizekalıdır

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sembolist dedi ki...

olacağı bu..
basında aziz yıldırım'ı adam akıllı,isim vererek eleştiren bir tane yürekli gazeteci yok.(hıncal uluçun hakknı veriyorum bu noktada)
Aziz yıldırım eleştirisi yapma noktasına gelindiğinde,(mesela hakemi soyunma oadasında tartakladığı hafta)ya bjk ve gs başkanlarını da işin içine katıp genel eleştri yapılıyor,ya da 'türk futbolunun problemleri' ana başlığında korkaklığın versiyonu sergileniyor.
sonuçta medyadaki bu anlamsız aziz yıldırım korkusuna bir çeşit isyandır bu.keza aliamiyende ve anadoluda başka stadlarda da benzer görüntüler sıkça yaşanıyor.Deplasmana gittiği ilin valilerini gol sevinci yüzünden azarlayan bir başkandan bahsediyoruz.Federasyon-mhk-medya tarafından'oluşturulan dokunulmaz ve eleştrilemez' zırhının yıkılmak istenmesi güdüsüdür küfür ettiren..
(küfürü onaylayıp onaylamama gibi etik tartışması bu özel durumdan farklıdır).
Şansallar,faik çetinerler,rıdvanlar,demirkollar,sinan enginlerin sıkı skıya koruduğu aziz yıldırım korku şatosunun duvarlarına karşı bir haklı isyanın reflexidir bu küfür..

TA dedi ki...

sembolist seni kutluyor ve ekliyorum,bu bir sivil itaatsizliktir.

Ryu dedi ki...

@marpione
Duyarlı blogger seni. Bugün o stadın %90'ı küfür etti belki. Bu kişilerin içinde de elbette senin kadar düşünebilen ya da senden daha zeki insanlar vardır. Daha önce de yazdım bir had noktası var ve bu çoktan aşıldı. Trabzon ve Fenerbahçe maçları aleni şekilde yapılanlar yüzünden o zavallı tribün patlama noktasına gelmişti ve bugün patladı, tepki gösterilmesi gereken insanlara anlayacakları dilden seslendi bu kadar basit ve net.
Zavallı küfürbazlar bizi.

@sembolist
ağzına, yüreğine sağlık.

tathar dedi ki...

burada yazan çoğu arkadaşımız gibi benim içinde beşiktaşlılık beni tanımlayan en önemli özeliklerimden biridir hatta şu kadarını söyleyim kızım, karım, beşiktaşım diyecek kadardır. ben şimdi elitist havalarında yaa niye küfür ediyoruz küfürsüz bir tribün istiyoruz falan diye yazmadım bu yazıyı benim inandığım sevdiğim ve hatta taptığım beşiktaş o adama gerekeni annesine küfür etmeden de söylerdi, söyleyebilmeliydi, başkanı bir tepki koyduğu zaman herkesin dikkatini çekerdi, olur olmaz açıklama ve hareketleriyle kendisine güldürmezdi...

ne yazık ki biz zaten o istediğimiz beşiktaşı başımıza 4 dönemdir seçtiğimiz beşiktaşa yakışmayacak başkanlarla çoktan kaybetmişiz buda benim ve benim gibilerin kabullenemediği acı gerçek olsa gerek.

yukarıda birileri sormuş kızın toraman'a edilen küfürleri sormadı mı diye evet sordu ama ona verecek cevabım vardı; "onlar fenerli...!"

Bilica'nın hareketini savunanlar, ceza vermeyenler, çirkin parkantları hazırlayanlar, yağ gibi üste çıkanlar Beşiktaş taraftarına ahlak dersi vermeye kalkarlar.

Ne var canım her stadta olan küfürler bunlar diyorum onların anlayacağı cinsten.

marpione dedi ki...

ryu,

küfür, kendini ifade etme acziyetinde olan zayıf bünyelerin dayak ve kavgadan önceki ilk sığınağıdır. sorunlara akılcı bir çözüm veya uzlaşma bulamayan zekanın yetersizliğinin ifadesidir.

küfrederek camianın makus talihini değiştirebileceğine inanan bir düşünce yapısı ile zaten bir yere varamayız.

tümer metin'e "beşiktaş çarşısı erkeğe küfreder" deyip hayatının ayarın verebilmiş bir tribünün bundan çok daha iyisini yapabileceğini de biliyoruz.

siz sanıyorsunuz ki "dikkat çekildi" dün. yahu tüm türkiye 1 haftadır o maçı konuşuyor, neyin dikkatini çektiniz? kim ciddiye alacak o küfürleri? gökten zembille küfür tanrısı inip adaleti mi dağıtacak?

-yaa beşiktaş kapalısı da 90 dakika
küfretti her önüne gelene, belki haklılardır yahu bir daha bakalım şu olaya baştan..

bunu mu diyecekler sanıyorsunuz? sence aziz "ya çok küfür yedim ben bırakayım bu işleri" mi diyecek? bu mu yani vizyonunuz? bu mu derdinizi anlatma kapasiteniz.

30 bin kişi orda mental mastürbasyondan başka bir iş yapmadı. aç izle maçın bant yayınını. ikinci devre sivas golü attıktan sonra seyirci küfürü bıraktı ve sadece takımı desteklemeye başladı. bak bakalım o dönemde mi faydalı olmuşlar takıma yoksa koskoca ilk yarıyı küfrederek geçirince mi?

hayatında kendisi bir tane sorumluluk almamış binlerce adamın kulube zarar vermesinden öte bir şey değildir bu. sahamız kapatılacak ve ceza ödeyeceğiz. inönü'deki bir tane maçın hasılatı ne kadar?

bu iş nerden baksan 1 milyon $ zarar yazacak kulubün hanesine. bu da 1 tane futbolcunun koca senelik maaşı demek biliyorsun di mi?

30 bin kişi dün resmen 1 milyon doları yaktı "kişisel tatminleri" için. bu noktada ben duyarlı falan değil akılcıyım. babanızın parası değil o çöpe atılan.

daha önce de böyle hezeyanlara girdi bu tribünler. bir sürü olay var geçmişimizde.

o gün küfürle kulubü kurtardıysanız bugün neden bu haldeyiz? buna cevap versenize? küfür ederek ne kazanmış bu camia bugüne kadar. kıvırmadan şunu anlatın bana. dünya üzerinde küfürle şampiyon olan takım var mı?

ayrıca duyarlı falan da değilim, küfür etmeyen bir insan da değilim. yalnız sonunda acısının benden çıkacağı mallıkları yapmayacak kadar akılcıyım. kendi sorumluluğunu alamayıp kulubü zor durumda bırakan küfürbazların cezasını da onlarla çekmek zorunda değilim.

ya hepimiz adam olacağız ya hepimiz batacağız. küfürle adam olan bir camia veya çözülmüş bir sorun varsa çıkar koy önümüze görelim. alaycı alaycı cevaplar yazmaktansa icraatını koy benim önüme:

hayatında küfürle neyi çözdün bugüne kadar (kendi acizliğini ilan etmekten başka) ?

Muhoo dedi ki...

Bu ülkede sadece küfür edince olay oluyor. Öbür türlü 24 saatten fazla konuşulmuyor. Ben de staddaydım, bilerek sadece küfür etmek için gittim.

miracsaral dedi ki...

Aziz Yıldırım harbiden efsane bir başkanmış Hem Fenerbahçe'yi, Hem Türk Futbolu'nu, hem Türk Medya'sını hem de Beşiktaş'ı yönetiyor. Çok fena :)

Bu durum Fenerbahçe'nin ekmeğine daha da yağ sürüyor bence. Küfür sadece sahibine zarar verir, başka kimseye değil.

Bu arada Allah aşkına Yıldırım Demirören nerede? Camiaya sakinleştirici bir açıklama yapsın ya da video şov yapsın, bir tepki göstersin yani. Burada olduğunu bilelim.

TA dedi ki...

kasımpaşa-fb maçını izleyince ve başlığı görünce gerçekten yazık olmuş beşiktaşa.demek ki fb biryerlerden garanti almış ki futbol dışı sertlik uyguladı beşiktaş maçında.aynı futbolcular kasımpaşa maçında kuzu gibiydiler.cüneyt çakırı sezonun en önemli maçında neden atamadılar acaba?sezonun son derbisi ve ligin en kritik maçında yok.ilginç değil mi?cüneyt çakırı bu maça atamaları gösteriş başka birşey değil.bu maçta hakeme ihtiyaçları yoktu.ama beşiktaş maçında çok ihtiyaçları vardı ve o haklarını hüzeyinle iyi kullandılar.

TA dedi ki...

şu anlaşıldı ki asıl sorun bu atamaları yapan MHK da.

Factotum dedi ki...

2 hafta once fb derbisinde stadta dagitilan balonlari gorunce bence tum besiktaslilar birilerinin kulagini cinlatmislardir. ya da 'rıza efendi' pankartını goren besiktaslı 'eki eki komik olmus' dememistir.

bu macta protestocu tribun pek yaratici degildi diye yorumlar var. Degildi ancak onemi yok: coşku beleştepeyi ve sivas tribununu dahi icine aldi. Stadtaki taraftar Bobo'yu, cezali Ernst'i, cezali Toraman'ı ve takımı kucakladi. tribunler tum yil boyunca gosterdikleri iyi niyetli mucadeleden dolayi takımı defarlarca kutladılar. Mustafa Denizli ile kucaklastik. Ben ve cevremdeki tum Besiktaslilar duygusal anlar yaşadı mactan once...

marpione'nin yazdiklari uzerine laf etmeye gerek yok, guzelce aciklamis zaten.

Pamukk dedi ki...

takımını karşılayan onlara sahip çıkan herkese teşekkürler.tebrikler. bunu anlayamayan, ufak beyinleriyle dalga geçen başarı müptelası beyinsizlere de saygılar.

Yorum Gönder

Ara