.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Nisan 2010 Salı

Son Model Beşiktaş

Football Fans Know Better

56 Yorum:

Kerem Akbaş dedi ki...

Mustafa Denizli kendi gibi sol ayaklı oyunculara güveniyor demek ki..

highhopes dedi ki...

Sivok un stoper,toraman ın ön libero,ibrahim in ismaile tercih edildiği,adam gibi kanat oyuncusunun olmadığı takıma itirazım var

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Fenerbahçe
gökhan gönül ideal yeri
bilica ideal yeri
lugano ideal yeri
santos ideal yeri
topuz ideal yeri
selçuk ideal yeri
emre ideal yeri
özer belki biraz zorlama
alex ideal yeri
guiza ideal yeri.

yilmaz dedi ki...

garibim bobo daha çok orta sahada oynadı gibi geldi bana

makavel dedi ki...

ibrahim üzülmezin ilk geldiği yıllarda münscle birlikte oynadğı pozisyon orta saha iç sol!fenere 3-0 koydumuz bir mac vardı inönüde süper oynamıştı .ibo yaşlandı koşamıyor artık doğal olarak,ismaile 8 milyon ero verdirti hoca bırak adam sol bekde oynasın iboyuda onun önüne koy,kimse dikkat etmez ama ibonun enteresan bir teknigi var gol yollarında iyi çalım atar,bitirici paslar atar,oyun sistemimiz içler acısı zaten neredesin luce ach ach ne takımdı a.g!

Kerem Akbaş dedi ki...

İdeal nedir ki? Bu diziliş başlı başına ideal değil ki? Tamam ısrar ediliyor, istikrarla bu sistem oturtulursa bir yıl kaybeder ama gelecek yılları kazanırız. Ama bu sefer istikrarı gerektiren diğer konu oyuncu seçimi. İstikrarın "z"si bile yok. Bir oyuncu devşirisin, çalışan sistem içinde uyum sağlar. (Bkz: Ümit Özat) Ama sen tüm orta alanı devşirisen birileri de aklını başına al demez mi?

TA dedi ki...

dizilişler hikaye. bu artniyetli sertliğe hakemler müsaade ettiği sürece teknik taktik diziliş hikaye.

gnyz dedi ki...

28 maç 33 gol.

kırlangıç dedi ki...

tello

bu adam geçen sezon da on numara ya da sağ açık gibi oynuyordu. çok da güzel oynuyordu. mustafa denizlinin yaptığı en güzel iş onu sağ açık gibi oynatmak. çıkan kadro da normaldi, ne yani ismail oynamasın serdar özkan mı oynasın. uğur inceman'ı mı oynatmalıydı?
sadece sivok'un ön libero olduğu konusuna katılıyorum.

Bellamy. dedi ki...

sivok'u karıştırmayın bence, ferrari'yi iyi tamamlıyor. tamam çok süper bir adam değil ama görevini vasatın çok üstünde yapıyor.

quanch dedi ki...

beyler saçmalamayın yaa hepimiz gol yemediğimizi süper bir kadememiz olduğunu görmüyor mu?Bu sezon Tello'nun bir kaç maç dışında yatığını görmüyor mu?Sorun hücümcularımız bu sene formsuzdu o kadar seneye tabata'nın beyin olmasıyla birlikte şov yaparız.Biraz pozitif olun.Ayrıca bizi M.D'den başka kimse yönetemez bu yönetimle bunu da aklınızın bir köşesine yazın.Bizim takımda ya astığım astık kestiğim kestik olursun yada ezilirsin...

esperanza dedi ki...

Md 10.5 ayagina fena yedi bizi sezon basinda. once 7.5 ve 8.5 transfer edip orta sahayi bi gecebilelim de 10.5 u ondan sonra dusunelim...

Koca bir sezonu 2-3 mac disinda neredeyse top oynamadan 0-0 a yatarak gecirdik. Gercekten son yillardaki en buyuk hayal kirikligi oldu bu sezon

esperanza dedi ki...

Savunmamiza muthis, olaganustu falan diyenleri de cozemiyorum. Ozellikle ligin 2.yarisindan itibaren her gecen hafta duzenli bir sekilde patates olduk, nasil mukemmel cozemedim.

Sertug Ozgur dedi ki...

Kendisiyle seneye devam edilirse umarım gelecek sene hiçbirimiz denizli'ye şunu yapacak hale gelmeyiz.

http://www.youtube.com/watch?v=GBSSoGuHR-I

esperanza dedi ki...

@lakerda

kuvvetle muhtemel Ocak ayinda yolcu olur. Yerine "bizim evlatlarimiz" lardan biri gelir

Sertug Ozgur dedi ki...

@ ben de aynısını düşünüyorum. malesef

ian dedi ki...

geçen maçın özelinde eleştiri yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. uzun maratonda bakıyosun, dani alves sağ açığa, maxwell sol açığa, yeri geldiğinde puyol beke geçebiliyor, sakatlıklar cezalar vesaire. genele bakarsak, mustafa denizli'nin bu seneki en büyük istikrarı yaptığı acayiplikler oldu, kabul. rotasyon falan yapılır eyvallah da, mevkileri döndürünce başımız dönüyor yani. mustafa hocayı çok severim sayarım da şu takımın oyuncu yapısına göre bir diziliş bulsun artık (4-3-1-2). önümüzdeki sezon bahanesi de kalmaz artık, kaç zamandır takımın başındasın derler adama.

bu maçın özelinde yorum yaparsak; bence ernst ortasaha'dır ön libero değil, sivok stoperde başarılıdır. tello da solbek değil bence. portekiz'de oynamış olabilir, kaç senedir hücumcu olarak oynuyor takımda.

mehmet emir dedi ki...

Şu gördüğünüz ve çok t.şşak geçtiğiniz taktikte kanatlara adam gibi 2 oyuncu gelsin seneye hepiniz dahi Mustafa Denizli dersiniz.

Mustafa Denizli'nin çok akıllı bir iş yaptığını söyleymiyorum ama bu kadroyla yapılabilecek en iyisi bu arkadaşlar bunu anlamamak için neden bu kadar kasıyorsunuz. Fener maçında kim oynasa yine Denizli'ye yüklenilecekti ama biri bana yedekteki hücumcuları saysın fb maçında oynayabilecek.

Bu takımı sezon başında Denizli sizin istediğiniz gibi Barca taktiğiyle oynatmaya çalıştı ama bu kadronun onla uzaktan yakından alakası yok, bu kadro en iyi sizin defansif dediğiniz rakibi koşarak ısırarak buralara kadar gelebilirdi buraya kadar da geldi. Fener maçını hakem olmasa kazanabilirdik demiyordum ama puan alacağımız kesindi, Bobo o golü atsa o maçıda kazanabilirdik olmadı.

Denizli'yi savunanlar Demirören fanatiği gibi gözüküyor birçok kişiye. Ben Denizli'yi seviyorum açıkçası, bu takıma teknik taktiği .iktiredersek çok şey katan, bizlere beşiktaş duruşunu hatırlatan adamdır. Onun dışında 1.5 senedir koşan ısıran taraftarın istediği takımı kurdu az çok. Bize zamanında Vicente dışında İspnya'nın en iyi sol kanadı Juanfran geldi,, Avrupa'da önemli golcülerden Carew geldi, Kleberson, Ailton geldi biz yıldız istemiyoruz koşan ısıran canını dişine takan formayı ıslatan oyuncu istiyoruz dendi bugün bu takımı görüyoruz sahada. Tbata'yı isteyen alan Denizli değil Demirören, Denşizli'de isterdi bugün takımda Deco olsun biz bu fenerin g.tünden kan alalım ama yönetim yapacağını yaptı.

Denizli'ye yapılan eleştirliler ayıptır günahtır arkadaşlar. Bugün olduğumuz yeri haketmeyen oyuncular Toroman, Ernst, Ferrari vs vs. ise Denizli'de bunlardan biridir, 2 kpyı untma vfszlk ypma diye üstten yazı geçiyoruz üstten Demirören'e, Demirören'le Denizli'yi bir tutan zihniyetler var ve bunlardan tiksiniyorum. Yazıktır arkadaş yapmayın.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben denizlini sözleşe yenilemesini olumlu buldum. lakin fenerbahçe maçı kadrosu abzürttür. beşiktaş'ın elinde bir sağ açık var; serdar özkan. devre arasında bir sağ beki vardı; erhan güven. iyi futbolcu olmayabilir ama ibrahim kaş'tan iyi "sağ bek" tir. çünkü kai sağ bek değil.

ibarhim toraman'ın sivok'un önünde oynamasını kim nasıl kabul ediyor bilemiyorum ama mevcut beşiktaş kadrosunu rijkaard'a versen tek bir maç bile toraman'ı orta sahada oynatacağını düşünmüyorum.

toraman'ın pozisyonu bir tercihtir. ve iyisiyle kötüsüyle sonuçlarını atılan ve yenilen gollerle ortaya koyar.

sivok savunmadan top çıkarıyormuş... evet topu orta alandaki toraman'a basşarıyla aktarıyor. orada bitiyor zaten hadise. günüm futbolunda hücumlar saniyelik kararlarla gelişirken toraman pasın kendisine atıldığını algılayacak, topu stop edecek, pas vereceği arkadaşını görecek ve topu ona atacak.

dediğim gibi, bu bir tercihtir ve sonuçları ortadadır.

denizlinin kalması olumludur ama her yaptığı da olumlu değildir.

serkan dedi ki...

"bu kadroyla yapılabilecek en iyisi bu"...

bu kadroyla yapılabilecek en iyi şey bir kere İ.Kaş'ın ilk 11'de hangi maç olursa olsun başlamamasıdır. (sakatlık vb. durumlar hariç)

Fener deplasmanına çıkartılan kadro bu sezon sadece ManU maçında mantıklı olabilirdi ve şans eseri de oldu. ManU karşısından adam gibi oynayıp kazanma ya da puan alma şansın yoktu, yapabileceğin tek şey elde ne var ne yok savunmaya yatırıp yakalarsan da bir tane atmaktı ve bir şekilde oldu..
Fener maçının aynı şekilde oynamaya çalışmak nedir? saçmalık..
Senin kesinlikle kazanman lazım ve rakibin Fener, ManU değil..

Asıl siz hala Denizli'nin mantalitesini çözemediniz mi? Baştan sıçıp batırayım, ya da idare edeyim, sonra bir şekilde kurtarırım, 5 defansla başlayıp bi şekilde 4 forvete dönerim dengelerim..bu mudur eldeki malzemenin gerektirdiği?

Kesinlikle daha yapıcı ve futbol oynamaya çalışan bir ilk 11 yapılabilirdi maç öncesi o kadar eksiğe rağmen..bu kadro ile daha maçın başında kabulleniyorsun zaten ; topu, pas akışını, oyun hakimiyetini rakibe teslim ediyorsun..Bu 11'le aksi olsa şaşılır zaten..

Denizli'nin eleştirilmesiyle Demirören bağlantısı nasıl kuruluyor onu da anlamadım..Bu maça tamamen "ben beraberliğe tavım abi" ya da "oyunumu oynayıp kazanma şansım yok, bakalım ne çıkarsa bahtımıza" kadrosu sürersen eleştirilirsin tabii..Bunun adı eldeki malzemeyi kullanmak değildir..

delgado dedi ki...

sivok'un savunmadan iyi top çıkarttığını sanmıyorum. teknik ve soğukkanlı olabilir, ama sağdan gelen topu sağ ayağıyla sol ayağının arkasından geçirip yana oynamak ve gökhan zan'dan iyi hazırlık pası atmak "topu oyuna iyi sokmak" değildir. sivok'un her maç kaleciye attığı top sayısı türk stoperlerin attıklarından fazla, sırf fenerbahçe maçını izleyin sivok topu iyi oyuna sokan bir stoper olsaydı hangi tercihleri yapardı, nereye nasıl pas atardı dikkat edin.

sivok beşiktaş'ta fellaini gibi oynatılmalıdır bence.

mehmet emir dedi ki...

bir kere şu ortada ama hala anlamayanlar var. orta sahadaki toroman-fink ikilisi denizli'nin kafasında ''ön libero'' bunlardan teknik olarak bir kademe üstte olan ernst top dağıtıcı rolünde oynuyor daha çok, bunu yapıyor yapamıyor orası sizin değerlendirmenize kalmış, beğenmiyor olabilirsiniz ama bu takımda o göreve daha çok uyacak adam yok arkadaş. durmadan gelip şuraya denizli orta sahada 3 tane defansif ön libero oynatıyor demeyin, tabata'yı oynattı adama sitem edildi, serdar özkan girdi hadi lan denildi, ne yapsın arkadaş ne yapsın ben bunu anlamıyorum. fener maçında orta sahanın hakimi bizdik, bütün olay skora etki edecek adam olmamasından dolayı oluyor, bununda bana göre suçlusu denizli değil demirören, denizli elindeki takımla ernst gibi bir defansif orta sha adamını ileriye dönük orta saha olarak oynatark yapabiliceğinin en iyisini yapıyor çünkü ernst'den daha fazla futbol iq'su yüksek adam beşiktaş'ta mevcut değil, serdar özkan derseniz o herif orta sahada ayakta duramıyor, tabata sakat vs vs.

Sertug Ozgur dedi ki...

Mustafa Denizli'yi sezon boyu genel olarak beğenip(hocanın saha dışı özelliklerinden,psikolojik faktörlerinden bahsetmiyorum) Fener maçındaki kadrosunu eleştirmek bana göre pek tutarlı değil. Çünkü bu maçta sahaya sürdüğü kadro ve mentalite derbilerde,ş.ligi maçlarında hatta bazı lig deplasmanlarında çıkardığı kadroyla çelişmiyor. Arada işte kaş oynamasaydı, sivok öne çekilseydi filan denilebilir ama bunlar ufak değişiklikler, ana plan,mantık,strateji aynı.

Benim derdim hocanın sahaya çıkardığı isimler,sürdüğü diziliş filan değil.

Ben hocanın;

1. Ağır olabilir ama saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla oyuncuları sahaya çıkarmasına karşıyım. Milli takım teknik direktörü gibi sadece maç tahtasına kadro yazıp hadi koçlar çıkın bakalım düşüncesine karşıyım. Bunları söylememin sebebi yaklaşık 2 senedir gördüğüm organizasyonsuzluk. Oyuncuların insiyatifine becerisine kalmış oyun.

Hayır en azından duran toplarda bir şeyler görsek. Ligin en çok korner kazanan takımının duran toplardan 2 gol atmasının tek sorumlusu Tello'nun ön direğe attığı toplar mı? Manisa maçındaki Gs'nin attığı ilk gole benzer bir çalışma hiç gördünüz mü sezon boyu?

2. Gene aynı sebebin sonucu olarak takıma bir kimlik kazandıramaması.

3. Sinir olduğum için yazıyorum zaman zaman uyguladığı orta sahada adam adama markaj. Hayır karşı takım teknik direktörünün veya marke edilen oyuncunun armut topladığını mı sanıyor?

4. Hocanın takıntıya varan düşünceleri, inadı.

Daha uzatabilirim ama keseyim, bir de şu var. Çoğu insan kadro yüzünden hoca ne yapsın düşüncesinde. Evet kabul ediyorum çok çok kaliteli değiliz fakat 2 iyi oyuncuyla kaliteyi arttırmak mümkün buna da evet. Ama bu kadro yapısının hoca için şans olduğunu düşünüyorum. Mücadele eden,profesyonelliği yüksek oyunculardan kuruluyuz. Fenerbahçe veya Gs'de Denizli'nin bu kadar çok tutunacağını rahatlıkla söyleyebilir misiniz?

Sonuç olarak hocanın tadında bırakmasını isterdim,isterim.

Saygılar.

.vatna dedi ki...

şu şablonda bobonun çevresinde iki iş yapacak oyuncu olsa,dalga geçilecek bir hali kalmaz

Major dedi ki...

abi 30.hafta bitmiş hala bir takım şu burda oynasaydı yok bunun asıl yeri burası mı onu buraya çeksek falan diye konuşulabiliyorsa bu teknik direktörde bir sorun vardır. keza denizli 1.5 yıldır bu takımın başında..

ceyhun dedi ki...

geçen sene iki kupayı almış bu sene de son haftalara kadar şampiyonluğu orlamış bir takımın hocasını ikinci senede başarıya ulaşamadı diye göndermek istikrarsızlık ve sabırsızlık mıdır yoksa gidişatın umutsuzluğundan ve uygulanan teknik performansın yeterli bulunmamasından mıdır bunu konuşmak da gerekebilir.

denizliyle anlaşılmasaydı ve seneye daha kötü bir bjk izleseydik keşke denizli gitmeseydi diyecek miydik? mesela ben kenarda duran rıdvan ismail necip'i gördükçe şu andaki gibi 4 stoperle oynayan tigana'yı acaba takımın başında görsek ne olurdu diye düşünüyorum kendime de şaşırarak, zira çıkardığı takımlarla nefret ettirmişti kendinden bir zamanlar.

ati99 dedi ki...

marco aurelio, turkiye'ye geldiginde hucuma donuk orta saha degil miydi? trabzon'da o pozisyonda oynamadı mı? veya tuncak fenerde sol kanat olarak oynamıyor muydu? simdi hangi pozisonda oynuyor?

ya da daha yeni izledik real madrid barcelona macını. dani alves i hep sag bek olarak izledik, puyol u stoperde gorduk ama o macta puyol sag bek, dani alves orta sahada oynadı. 2006 da trinidad tobago milli takımında manu da hep forvet gordugumuz dwight yorke orta sahada oynadı vs. yine aynı dunya kupasında 2 macta beckham sag beke gecti, yanlıs hatırlamıyorsam da lennon u sag kanat izledim. alan smith manu ya forvet geldi, orta saha gitti. totti dedigin standart hucuma donuk orta saha adamı, nasıl da tek forvet gibi oynuyordu gecen sene.

hani dusununce insanın aklına cok ornek geliyor. o yuzden teker teker bu adamın gercek yeri burası degil oyle oynasın demek pek dogru degil bence. kafası calısan futbolcunun her yerde oynayabilmesini beklemek gerek. zaten oynayamıyorsa bir problem var bence.

zaten mustafa denizli de her macına ismail i sol kanat uzulmez i bek oynatarak baslatmıyor. mustafa denizli her macı ayrı degerlendirip ona gore plan yapan bir hoca. bu macın planı da bu oldu iste. ama tek tek, sivok onlibero, toroman stoper, o zaman yer degistirsinler gibi bir konuysa anlasamadıgımız sey. eh o zaman sizin iciniz toromanın saatli bomba gibi defansın gobeginde dolasmasına el verecekse yer degistirsinler derim. yanlıs anlamayın toroman ı seviyorum ama, biraz sakar oldugu da bir gercek bence. stoperden en cok beklenen seylerden olan, guven verme ozelligini toroman'da goremiyorum maalesef. sahada olsun ama orta ikili den biri gibi olmasın. supurucu olsun, on libero olsun, gezsin dolassın ama tandeme girmesin bence.

herkes esas pozisyonunda oynamalıysa illa, o zaman gerard da sag beke gecsin derim cıkarım isin icinden. once dunya futbolu degissin, daha statik bi hal alsın, her futbolcunun lisansında oynayacakları pozisyonlar da yazsın sonra besiktas degissin bence. fikrim budur benim.

aslında ustte yazdıklarım da biraz saka. bu postu acma amacının besiktas'ın kadro planlamasında bir sıkıntı oldugunu vurgulamak oldugunu dusunuyorum. eger bu amacla yazdıysan da konuda sana hak veriyorum. ama boyle, tello sol bek, toroman stoper, haydi yallah besiktas sıglıgında ifade etmen de hosuma gitmedi.

ayrıca sanırım burda bunu dusunen tek insan benim ve yd fanatikligiyle suclanabilecegimi hissediyorum ama, sivok, ferrari ernst, bobo bu ligin en iyi yabancı oyuncularından bence. fenerde, gsde olsalar dunya starı olarak pazarlanırlardı medyada. sanki biz de besiktas taraftarı olarak biraz medyanın etkisinde kalıyoruz gibi geliyor bana bazen. keita ları dos santos ları cok buyutuyoruz da, bobo'yu sivok'u sevmiyormusuz gibi hissediyorum.

bu saydıgım bizim futbolculara alex, lugano ve baros u da eklemeliyim tabii. yani bu adamlar icinde kim daha iyi daha kotu tartısılır ama, bu adamların yeri ligdeki diger yabancılardan yukarıda bence. neyse, demek istedigim sey besiktas'ın kadrosu bence turkiye ligi icin kotu degil. yabancılarla ilgili fikrimi ustte soyledim. yerlilerden de uzulmez, nihat, -kim ne derse desin-nobre rakibimizde olmayan topcular. bu mac bana sadece besiktas'ın sampiyon olmak icin diger rakiplerinden cok cok cok daha iyi olması gerektigini bir kere daha ogretti. besiktas rakipleriyle aynı gucte olsa, ya da onlardan daha iyi olsa yetmiyor iste. bizde messi, onlarda burak yılmaz olsa bile bizim sampiyon olmamız icin yetmeyebilir, c ronaldo da bizde olmalı.

ama kadromuzun iyi olması, planlı bir sekilde kuruldugunu gostermiyor tabii. iyi oyuncu diye saydıklarımdan 3 u forvet :) yıllardır besiktas'ta iyi bir sag bek, sag kanat soyleyemiyoruz maalesef.

biraz cemkirir, kızgın bir dille yazmısım, umarım kimseyi kırmadan fikrimi dile getirebilmisimdir.

gökhan dedi ki...

ben şu futbolcu şu mevkide oynamaz, bu futbolcu bu mevkide oynamaz mantığını anlamıyorum. ibrahim kaş bek olmazmış. valla bal gibi oynuyor. wolfsburg maçı var, ne bileyim eskilerden marsilya maçı var, yine eskilerden bir gs maçı var. adam zaten birinci tercih değil. ne bekliyorsunuz anlamıyorum. gökhan gönülü alıp yedek bek mi yapalım yani? stoper oynamasından bin kat iyidir bekte oynaması. tıpkı toraman gibi. ben memnunum kendisinden. getafe mevzusu yüzünden yönetimin gazına geliyor millet, takmışlar kafayı adama, ne yapsa yaranamıyor.

ayrıca eldeki futbolcuların birden fazla mevkide oynayabilmesi çeşitlilik yaratır, maç içerisinde hamle şansı verir. hepimiz avrupa liglerini takip eden adamlarız. wenger, mourinho, ferguson, oneill gibiler bu tarz şeyler yaptı mı hayranlık duyuyoruz ama denizli yapınca çemkiriyoruz. misal bir valencia maçında essien sağ beke geçmiştir ve tarihin en önemli hamlelerindendir. ne yapalım yani, essien sağ bek değil diye mourinhoya çemkirelim mi?

mustafa denizlinin sorunları başka. hala adam adama savunma oynatması, 2 yılda herhangi bir organizasyon kuramamasıdır asıl sorun. 1-2 oyuncu olsa neysede bobo hariç hiçbir oyuncunun skora katkı yapamaması da denizlinin sorunudur misal. nobre istediği kadar kazma olsun, nihat bitmiş olsun, tabata tello yetersiz olsun, bunların hiçbirinden verim alamıyorsa sorun mustafa denizlidedir. bu yüzden karşıydım kendisine ama devam edilecek gibi. hoş şampiyonluktan kopan takım birden düşüşe geçer. ligi 5. falan bitirirsek sağlık sorunları bahane ediliip yollar ayrılabilir. iyi mi olur kötü mü olur orasını çözemiyorum tabi...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın bilmem kaç maçta bilmem kaç gol atabilmesi sağ bekinde ibrahim kaş tercihi nedeniyledir.

anlatamıyorum sanırım.

şu kadroyu rijkaard'ın eline verseniz yine kaş'ın sağ bek olacağını mı sanıyorsunuz?

toraman yine ön libero mu olur?

rijkaard çağdaş futbolun türkiyedeki uygulayıcısı. buna karşı çıkan yok sanırım. ha galatasaraylı yerlilerin iq seviyesi bu futbolu anlayıp uygulayacak kapasitede değillir, bu ayrı.

ancak gidilecek yol bellidir. o yolu gitmessen yılda 33 golle sezonu kapatırsın.

bana kimse kadro kalitesinden de bahsetmesin. halkı olunan yerler var olunmayan yerler var.

sol bek tello sağ açık oynayabilecekse

dünya futbolunda pozisyonların önemi kalmamış demektir.

fener maçında 11 oyuncunun sadece 5'i esas mevkilerinde oynamışlar.

kaş wolfsburg maçında ne güzel oynamış... ayakta alkışlıyorum. o yüzden 10 kişi rakibe üstünlük kuramadık ta grup sonuncusu olduk!!!!!!!!!!!!!!!!

futbolu nasıl tek taraflı düşünürsünüz aklım hayalim almıyor. kaş gibi futbol oynama becerisi belli bir oyuncuyu sağ bek oynatmak neyin nesidir?

stoper kılıklı sağ bek oynatmak başkadır, kaş'ı oynatmak başkadır. hele solda üzülmez varken sağda kaş'ı oynatmak bambaşkadır.

anlayalım artık, üzülmez isterse jüpiter'e gidip gelsin, ismail'in takıma sağladığı toplam katkıyı ya-pa-maz.

sol bek ibrahim, sağ bek kaş/toraman tercihleri atılan gol sayısının en belirgin nedenlerindendir.

fenerbahçe galatasaray çift dış bekle oynuyor. sen biri kaş biri üzülmez'le oynuyorsun.

atılan gol sayısına kim şaşırsın?

neymiş bizde alex keita yokmuş...

kaş'ın önüne koyun keita'yı... verimi %50 düşecek mi düşmeyecek mi.

BJK4EVER dedi ki...

Jessie ne alakasi var yahu. Macla ilgili bolumde bircok kisi Toraman onlibero oynasin, sol acikta mutlaka Ismail oynasin dendi, hatta cikan kadroyu aynen yazanlar bile vardi, simdi suclu oldu.
Adam ne yapsin? Sag acikta S.Ozkan olsa bunun da kimseyi memnun etmeyecegini de biliyorsun. Toraman yerine Ugur oynasa bu da kimseyi memnun etmeyecek, bunu da biliyorsun. Toraman stoper oynayinca neler oldugunu kupa macinda gorduk, stoper oynasaydi o da elestirildi, bunu da biliyorsun.

Kas'a sagbek degil deyip Erhan'i sagbek olarak gostermen zaten artniyetini ortaya koyuyor. Lakin Erhan da orijin olarak stoperdi (Genclerde oyle) veya gecen sene Ankaraspor'da 3'lu savunmanin saginda oynadi, simdi Antalya'da tekrar sagbekte oynuyor. Ayrica Erhan'in sagbek oynadigi maclarda neler dendigini de sen bizden iyi biliyorsun.

Yani sacmaliyorsun. Yukarida baska orneklerin verildigi gibi oyuncularin duruma gore degisik mevkilerde oynamasi normal. Hadi BJK gibi kisitli kadroyu gectim, koskoca Inter'de oluyor. Dun aksam sagbek Zanetti solbek, santrfor Etoo ve Pandev sagacik solacik, stoper Chivu solbek, sagacik Stankovic (Lazio) onlibero oynadi. Mourinho ile ilgili de bir yazi yaz o zaman bir zahmet, ama o yemiyor tabii....

esperanza dedi ki...

Bu seonki uyurgezer futbolumuz 1 yil daha cekilmez. Md de yapi olarak kendi kafasindakiler disinda yapilmasi zorunlu degisikliklere kapali bir insan oldugu icin hepimize simdiden gecmis olsun demek dogru olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aykut kocaman hiç bir zaman üçlü savunma oynatmamıştır. nasıl erhan üçlü savunmanın sağında olmuş oluyor biri de bana bunu açıklasın.

ati99 dedi ki...

@ jessie

ben derdimi anlatamadım sanırım. sol bek tello'nun sag kanat oynaması problem degil. cunku tello burada oynayabiliyor. iyi kotu katkı saglıyor bu pozisyonda da. ama sag bek konusunda sıkıntı var, haklısın. kas, ekrem, toroman verimli olmuyor. erhan da sag bek olmasına ragmen kotu futbolcu oldugu icin verimli olmadı. kafası calısan futbolcu her yerde oynar, niye bu kadar pozisyonlara takıldın anlayamıyorum ben. kotu bir sag bek(erhan) yerine, ortalama bir kanat adamını(ekrem) sag bek olarak devsirdi mustafa denizli. ki bence ekrem, erhan'dan daha iyi oldu burada. kotunun iyisi tercih edildi yani.

kaldı ki, futbolcular baska pozisyonlarda kariyerleri boyunca oynar. bu o kadar garipsenecek bir sey de degil. yeri gelir takım kadroları, sakatlıklar zorlar, yeri gelir yaslanır gucten duserler, daha az fizik mucadele ortaya koymaları gereken bir yere gecerler. her sey olur.

futbolcuların farklı pozisyonlarda oynamasında elestirilecek sey sunun gibi olmalıdır: "futbolcular kendi mevkileri dısında oynadıkları pozisyonda katkı saglayamıyor. kendi pozisyonlarında oynamalılardı. kadro icinde var olan alternatifler herkesin esas mevkisine gore degerlendirilmeli, ona gore bir kadro kurulmalıydı."

ben de bunun sonunda sana sunu sormak istiyorum: mustafa denizli fenerbahce macına nasıl bir kadroyla cıksaydı sonuc farklı olacaktı? oynanan futbol, gecen gun izledigimiz futboldan daha iyi olacaktı? herkesin esas pozisyonunda oynamamasını problem ettigine gore, senden herkesin gercek mevkisinde oynadıgı bir cevap bekledigimi tahmin edersin sanırım. senin onerin, fikrin bu konuda nedir?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu fener maçı eleştirisi değil ki. ayrıca bi önceki mesajı ben sana atmamıştım. yukarıda erhan üçlü savunmanın sağındaydı diyen arkadaşa atmıştım.

biz sadece fener maçında mı bu oyuncu grubuyl oynadık?

tello çoğu maç sağ açıkta oynadı
toraman ve kaş stoper dışında her yerde oynadılar

bobo sol açık oynarken denizliye çemkirenler şimdi ne var canım iyi oyuncuysa her yerde oynar diyorlar.

herkes her yerde oynayabiliyorsa bizim direk barcelona seviyesinde olmamız lazım.

sen bir oyuncu transfer ederken neye bakıyorsun. diyorsun ki adam eksilten, orta yapan bir sağ açığa ihtiyacım var.

yani mevkiler belli kalıplardır arkadaş. tello sol bek olmuş ise belli özellikleri nedeniyle olmuştur.

yılların sol bekini alıp sağ açık yaparsan. o zaman ben adamın 10 senelik kariyerindeki tüm antrenörlerini sorgularım.

bir takımda zorunluluktan değişiklikler olur. fenerbahçe maçı da böyledir.

ama stoper toraman'ın ön liberoda, ön libero sivok'un stoperde oynaması kadro planlamasıyla ilintilidir.

hep söylüyorum. elinde sivok varken ne diye fink'i alıyorsun. fink'in ayağı sivok'tan daha mı iyi? git yabancı hakkını başka yerde kullan.

şimdi fink'i elden çıkar çıkarabilirsen.

toraman'ı asıl mevkiinde kullanamıyorsun.

sağ bek oynar diyenlere fener maçında tribüne attığı ortayı hatırlatırım.

ondan sonra da hücum futbolu beklentisi.

rakibinin bekleri santos ve gökhan'ken senin beklerin kaş ve üzülmez ise futbolun kaidesi gereği rakip oynar sen durdurmaya çalışırsın bu kadar basit.

-----

bu kadro planlaması da denizlinin seçimidir arkadaş.

galatasaray sabrinin yerine taş gibi emre güngör'ü deniyor mu? eee daha az gol yerler hani?

demek ki bunun mantığı var.

beşiktaş egemen korkmaz'ı alsın seneye forvet oynatsın. kafa topları iyi, fiziği kuvvetli. topçu ya bu, her yerde oynar.

nobre de stoper oynasın. mücadeleci. mantık bu. oynamaz mı abi yæ.. stankovic te ön libero oynadı!!!!

ati99 dedi ki...

senin bu mantıgın biraz kafa karıstırıyor. uzun boylu sporcuların hepsinin basketbola yonlenmesini istiyorsun gibi bir izlenim edindim ben.

tello'nun sol bekten beklenen ozelliklerinin dısında, sag kanat da oynayabilecek ozellikleri varsa oynamasında ne problem var? veya takımda hic bir futbolcunun sag bek oynayacak kabiliyeti yoksa, o adamlardan en cok sag beke benzeyeninin secilip oynatılmasında ne problem var?

tello'nun oynadıgı pozisyonunu 10 yıllık tum antrenorlerine sorarım diyorsun, ama ibo'nun 10 yıllık antrenorleri niye hep bu adamı oynatmıs demiyorsun. kimler gelmis, kimler gecmis niye hep ibo tercih edilmis demiyorsun.

ayrıca bobo'nun sol kanatta denenmesi-denenmesi diyorum bak- de anlasılabilir bence. denedik olmadıgını gorduk. ornegin holosko da geldiginden beri sag kanat oynadı forvet olmasına ragmen. bobo'nun kanat halinden daha verimli oldugu acık. bobo konusunda sadece hatadan yeterince erken donulmedigi elestirilebilir bence.

ayrıca, sanki ben besiktas'ın her futbolcusu her yerde cok iyi oynar demisim gibi gostermissin. ben sadece iyi futbolcuların her pozisyonda belli bir standartta oynaması gerektiginden bahsettim. ekrem dag'ın cok iyi bir futbolcu oldugu icin sag bek oynadıgını soylemedim. veya bobo cok mukemmel bir futbolcudur diye sol kanat oynadı demedim.

besiktas'ta bu adamların bu sekilde oynamasının sebebi yanlıs kadro planlamasıdır bu konuda haklısın. ama kadro planlamasına kızıp, tello sag kanat oynamaz, toraman stoper oynasın dememek gerek.

zaten sezon genelinde de besiktas ta genelde sag tarafta nihat sol tarafta da yusuf oynuyordu. tello amc gibiydi, serbest adam gibiydi daha cok. besiktas kadrosunda da ayagı biraz guzel pas yapan tek adamın tello oldugu dusunulunce, tello nun sahanın daha ileri tarafında kullanılması tercihi de cok yanlıs gozukmuyor acıkcası.

toraman sivok tercihi de biraz boyle. toraman lı gokhan zanlı ikili az sac bas yoldurmadı bize. toraman hırslı, savacsı, istekli. ancak stoperde olması gereken mental ozelliklerden yoksun biraz. sivok onlibero olmasına ragmen toraman'dan daha iyi bir stoper. hoca da iyi olan stoperini gobekte oynatıyor, diger adamı da onlibero bek olarak devsiriyor. zaten toramanın onliberolugu da genelde rakibin yaratıcı oyuncularından birinin pesine takılmak seklide. ayagının pas yapması, orta sahaya gelip, pas trafigine katkıda bulunması beklenmiyor. beklenen tek sey rakipten bir adama goz actırmaması. yani demek istedigim, sivok tan daha iyi bir stoper alınırsa, mustafa denizli yabancı sayısı izin verdigi olcude o stoperler ferrari yi oynatır. onların onune sivok u ceker. toraman da ya yedek kalır, ya da elindeki kadroya gore yine sag beke koyar.

takımın sistemini, taktigi yanlıs olabilir. ama bu taktigin su anki kadro icinde dogru oyuncular kullanılarak gerceklestirilmeye calıstıgı konusunda anlasabilecegimizi dusunuyorum ben.

mehmet emir dedi ki...

Jessie, bu kadroyu Rijkaard'a verirsen olacağı Rijkaard'ın 2 haftada aklını yitirmesiyle sonuçlanır muhtemelen. Bizde şuanda kalemizde en az 45-50 gol yemiş ligde trabzon'un arkasında olurduk.

Bu anti-futbol, güzel futbol olayınız beni deli ediyor. Anti futbol nedir arkadaş? Kimse sevmezmiş böyle futbolu vs. vs. Ben savunmanın ön plana çıktığı, rakibine futbol oynatmayan, koşan basan takımları daha çok seviyorum. Misal Yunanistan şampiyon olduğunda üzülmemiştim, geçen sene Chelsea içerde dışarda ezdikten sonra Barcelona'dan son saniyede o boktan golü yediğinde gözlerimden yaş gelmişti.

Bu takımın bu kadrosu sizin deyiminizle anti-futbol oynayabilecek, bunun hakkını verebilecek kadrodur arkadaşlar. Ama bu takımın savunma kısmını bozmayın, 2 kanata birde forvete savaşan, yavşak olmayan, hırslı ,yetenekli adamları getirin, hem bu seneki gibi sağlam takımı devam ettiririz hemde hücumda çok daha tehlikeli bir takım oluruz.

Yönetim şu takımı da eline yüzüne bulaştıracak diye çok korkuyorum. Bir kere adam gibi birşey yapın be bir kere.

ati99 dedi ki...

@mehmet emin cagan

sessiz kitlelerin sesi olmussun :)

aynı senin gibi dusunuyorum. herkesin anti-futbol dedigi sey benim icin guzel futbol. rakibinin ayagına topu verip, kalesinde tek ciddi atak gormeden macı bitiren takımlara hastayım. chelsea barca macı, yunanistan, tamamen seninle aynı fikirdeyim.

100 gol atmaktansa, 10 gol yiyip sezonu bitirmek beni daha cok mutlu ediyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

takımın anti futbol oynaması başkadır kasımpaşa kadar gol atamaması başkadır. kasımpaşa'nın beşiktaş'tan daha iyi ofansif oyuncuları olmadığına göre planlamada bir hata vardır.

tello mevcut kadroda sağ açık ta oynar. ama tello'nun sağ açık oynadığı beşiktaş anca 33 gol atar.

elinde adam yoksa elbet tello oynayacak. o zaman sorarlar neden elinde adam yok diye.

beşiktaş neden köybaşını aldı? çünkü sol bek ihtiyacı vardı.

neden toraman sol bek olsun demedik? çünkü her oyuncunun maksimum fayda sağlayacağı bir yer var.

senin elinde toraman var. bu adam stoper. stoper değil, sağ bek derseniz saygı duyarım. ama bu adam ön libero değil mesela.

senin elinde inceman varken toraman'ı ön libero oynatırsan tamam bugün olduğu gibi az gol yersin. savunma yönünü dört dörtlük kotarırsın ama hücumda sıkıntı yaşarsın.

hücumda 3 iyi elemanımız olsa şüphesiz daha çok gol atardık. ama ön liberodaki toramanla takım ikiye bölünür, savunmacılar ve hücumcular haline gelirdi. çünkü toraman o bağı kuramaz. o bağı kuramazsan da o 3 iyi hücumcudan maksimum katkıyı alamazsın.

tabata, nihat, tello vs... bunlar beni ilgilendirmez. kimseyi ilgilendirmez. bizi ilgilendirecek şey puan tablosu ve atılan gol istatistiğidir.

ferrariyi galatasaray'a koysan bireysel olarak daha başarısız bir sezon geçirir. amma velakin galatasaray daha başarılı bir sezon geçirir.

birey birey değil, takım olarak düşünmek gerek. zira bizi ilgilendiren ferrari veya toraman'ın kariyeri değil, beşiktaş'ın kariyeridir.

a. santos sol önde verimsizdi. sol beke geçti verimi arttı. hem de takımın verimi arttı.

ben de onu soruyorum;

bursasporda ideal mevkiinde oynamyan kaç oyuncu var?

fenerbahçede kaç oyuncu var?

galatasarayda kaç oyuncu var

trabzonda kaç oyuncu var?

bunlar yanlış ta bi biz mi doğruyuz?


serkan balcı beşiktaş'ta oynasa kaç farklı mevkide oynatılacağını tahayyül edebiliyor musunuz?

gökhan gönül sağ açık oynamaz mı?


duruma göre sağ açık ta oynatırsınız. ama belli bir sezon planlamanız olur. daniel alves sezonun genelinde sağ açık oynuyorsa orada bir sorun var demektir.

gökhan dedi ki...

kadro planlaması kötüdür, transferler hatalaıdır vs.vs. bunlara itirazım yok. zaten saha içi ile ilgilenip, beşiktaşın kadro planlamasına bakıp ta çıldırmamak elde değil.

benim itirazım bir futbolcunun belli mevkisi vardır, onun dışında oynanamaz anlayışına. ibrahim kaşa bakıyoruz sağ bekte 3. alternatif, ekrem var, toraman var. e adama kırk yılda bir şans geliyor zaten. bunlarıda bana göre iyi değerlendiriyor.

toraman beşiktaşa gelmeden öncede orta sahada oynuyordu. del bosque de zamanında oynattı. necip genç baskı kaldıramaz, uğur birşey oynamıyor, toraman ön libero değil. ee herşeye bahane hazır o zaman. kötü orta yapıyormuş. e müthiş dış bek sabrinin ortalarınıda biliyoruz. hem toramanın sağ bekten çıkıpta sonucu gol olan 3-4 pozisyon sayarım.

tello kariyerine ileri 3lünün solunda başlamış, kariyeri ilerledikçe geriye gitmiş, en sonunda da bek olmuş, şimde de sağ açık. şimdi hangi hocasını suçlayacağız? hangisi hatalı?

van gaal sol beki orta sahada oynatıyor, vaaay yeni bir akım, yeni bir trend, büyük hoca şak şak şak. mustafa denizli ibrahim kaşı sağ bek oynatıyor, hoca değil yeaa. bu kadar keskin sınırlar koymamak lazım.

tekrarlıyorum bu takımın kadro planlaması falan kötüdür. buna hak veriyorum. ama bu kadar keskin, futbolcu mevkisinden başka yerde oynamaz anlayışıda doğru değildir.

ati99 dedi ki...

besiktas sene basında sag kanat olarak mehmet topuz u transfer etmeye calıstı, olmadı. nihat'ı aldı. sag acık olarak degerlendirmek icin mi, yoksa forvet mi, forvet arkası icin mi bilmiyorum ama. zaten ekrem dag'ın kanattaki performansıyla sag kanat cok elzem gibi de durmuyordu. sag bek olarak da erhan ve rıdvan ı aldı. orta sahada da cisse'yi gonderip fink'i aldı. delgado olmadıgı icin de 10,5 numara aramya basladı.

bu asamada mustafa denizlinin kafasında 4 2 3 1 / 4 3 3 gibi bir taktigin oldugunu tahmin ediyorum. transferin son gununde de 10,5 tabata alındı. transfer kapandı. nihat'tan, erhan'dan ve tabata'dan da istedigi verimi alamayınca sezon icinde mustafa denizli'nin fantastik hamlelerine sahit olduk tabii. tello 10,5 da oldu sag kanat da, ekrem belki sezon bası kanat olarak dusunulmusken sag bek oldu, toroman bek de oynadı libero da oynadı. yani esas pozisyonunda oynamayan oyuncular, zevkine oralarda oynamıyor. biraz da zorunluluktan dolayı. aslında esas pozisyonunda oynamayan futbolcuların da kadrodaki diger alternatiflerinden daha verimli olduklarını bu sene icinde gorduk sanırım.

bizim bu zorunluluga dusmemizin sebebi tabii ki kadro planlamasındaki hatadır. bunu da onceden soyledim. zaten hocasıyla yeni sezonun basına kadar anlasamamıs, yaz doneminde rakipleri transfer pesinde kosarken, kendisini kimin calıstıracagı belli olmayan, transferin son gununde fahis fiyata futbolcu satın alan bir takımda kadro planlamasından soz etmek komik olur zaten.

ancak tello sag kanatsa, gol atılmaz, toroman bekse basarı gelmez demenin bu konuyla bir ilgisi yok ben bunu soylemek istiyorum. gecen sene besiktas'ın sag beki kimdi, sag kanadı kimdi, niye gecen sene basarı geldi diye merak ediyor insan boyle olunca.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

geçen sene sağ beki ekrem dağ, orta sahası cisse-ernst.

toraman gökhan zan stoperdi.

sağ önde holosko vardı
sol önde yusuf vardı
önde bobo vardı.

bu seneye oranla daha yerli yerinde değil mi?

ayrıca geçen sene de beşiktaş gol rekoru kırmadı. nasıl ite kaka şampiyon olduğumuzu tekrar konuşmayacağız sanırım.

oyuncular farklı yerlerde oynayabilir. ama oyuncu grubunun %60'ı farklı yerlerde oynuyorsa eh be arkadaşım denir.

neyse, herkes meramını anlattı. teşekkür ederim kendi adıma.

turkkant dedi ki...

Jessie bu konuda bence de haksızsın.

Sonuçta bütün hocalar buna benzer düzenlemeler yapıyor. Bazen başarılı oluyor bazen olmuyor.

Örneğin, Manc.'da geçen sene Rooney sağ kanat oynuyordu, Ronaldinho Barca'da sol kanat oynadı, Zidane geçmişte Real'de sol kanat oynadı. Şimdi Zidane sol kanat mıydı? Hayır. 4-2-3-1'de oynayabileceği başka pozisyon yoktu. Başarılı da oldu. Ronaldo kanat oyuncusuydu, şimdilerde santrafor gibi oynuyor. Saymakla bitmez. Örnek, Zico'nun takımında stoper Deniz, eski Daum'un fenerinde stoper Ümit Özat, Toraman benzeri ön libero oynadılar bayağı da başarılı oldular.

Geçen sene herkes Yusuf nasıl sol kanat olur dedi, adam bütün ofansif aksiyonlarını o pozisyonda gerçekleştirdi. Keza Tello'nun sağ açıklığına bende karşıydım, ama geçen seneki formunda fena maçlar çıkarmadı. Özetle, bu işi herkes yapıyor, bazen tutuyor bazen tutmuyor.

Ama sonuçta sana şu noktada katılıyorum, kısa dönemde defansif oyunculardan ofans oyuncusu yaratmak sonuç getirebilir, ama Beşiktaş gibi bir takımda 4-3-3'ün ön üçlüsünün her biri minimum 8-10 gol atabilecek kalitede oyuncular olmalı (yani Ekrem yeteneğinde bir oyunca ağzıyla kuş tutsa da uzun dönemde oranın ideal oyuncusun olmamalı). İkincisi, gene 3 ön libero bir-iki maç tamam da, koca Beşiktaş'ın bir tane iki yönlü orta saha oyuncusu olmaz mı arkadaş? Koca Beşiktaş'ta pas becerisi olan Tello dışında bir ikinci oyuncu olmaz mı? Bunlar esas tartışılması gereken noktalar.

gökhan dedi ki...

"oyuncular farklı yerlerde oynayabilir. ama oyuncu grubunun %60'ı farklı yerlerde oynuyorsa eh be arkadaşım denir."

hah işte kadro planlamasını rezilliğini gösterir bu. fb maçının değil problemi değildir bu. toramanın ortada oynaması, tellonun sağ açıkta oynaması değildir problem.

sezon başının problemidir bu. geleceği görememenin, öngörünün yoksunluğudur. şu planlama ile şampiyonlar liginde mücadele etttik lan. şampiyon olsak seneye yine aynı mentalite ile şampiyonlar liginde olacaktık. en azından barcelona ile eşleşme riskinden kurtulduk, seviniyorum vallahi.

ati99 dedi ki...

bu macta da mı oyleydi

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/02/ibb-taktik-analizi.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/02/20-subat-2009-gaziantepspor-besiktas.html

subat post larına baktım sadece. vardır ama daha boyle mac.

bizde normalde de bek olarak ekrem dag oynuyordu bu senede de. gecen sene de holoskodan cok tello sag onde oynamıstır, bu sene de oyle. ama dedigim gibi delgado olmadıgı icin tello delgadoluk yapıp, holosko'nun nihat'ın sagda oynadıgı maclar da baya oldu. yanlıs hatırlıyorsam da kusura bakmayın, ben boyle hatırlıyorum.

sanki gecen sene cok duzenli bir kadromuz varmıs gibi gecen sene boyle oynuyoduk bu sene dagıldık gittik deme bence. gecen sene de boyle oynuyorduk. tek fark daha iyi bir stoper alıp, kotu stoperi sutlamak oldu. degisen fazla bir sey olmadı acıkcası.

Sertug Ozgur dedi ki...

Toraman'ın ön liberoda oynaması, kadro planlamasının olmamasından öte, herhangi bir oyun düzeninin olmamasının göstergesidir ve/veya sonucudur. Geçici çözüm arayışıdır. Daha hafif tabirle sezonu hafta-hafta düşünmeyle ilgilidir. Kısa vadeli düşünme mentalitesidir. Bu açıdan İbrahim Kaş'ın sık sık forma bulması, Ekrem'in sene boyu kale-stoper hariç her mevkide oynaması günlük düşünceyle ilgilidir.

yılların yediğimden fazlasını atarımcısı mustafa denizli'nin bir de defansif futbolu deneyeyim demesi yüzünden bunlar. aslında bu işi de başardı ama o defansif futbolda sihirli 2-3 ayağın oalcak şutu atacak, ara pası geçirecek, karşı karşıya kalınca sıkıştracak. olmayınca 33 gol

aslinda herkesin cok basit bir noktayi unuttugunu ve atladigini goruyorum.. bize nihat ve tabatanin maliyeti 30 milyon euro. iste sezonun butun ozeti bu.

alper dedi ki...

blog yazarı bile aynı hataya düşmüş sanırım.nedne yine 4-3-3 ısrarı.tamam fener maçında böyle oynadık ısrar ettik te.bu bağlamdan hareketle takımın kalitesini küçümsemek gs ve fb den toplamda daha kötü takım olduğumuzu söylemek bence yanlış olur.dizsin 4-4-2 şu takımı görelim bakalım hangi takım daha iyiymiş.önemli olan hoca kabiliyeti.

asist time dedi ki...

2.yarının başından beri soyluyordum ne yonetimde ne de taraftarlar da cagdas futbolu destekleyen yok.

Perşembe nin geleceği Carsamba'dan belli idi. Once cift on libero sonra uc on libero sonra 8 defansif oyuncu sırada ne var merakla bekliyorum. Iran Futbol liginde belki bu taktik tutuyordur orasını bilemem gerci.

Kontağı gerci cok onceden kapatsak da fener macı ile butun herkesin kontağı kapattıgı soyleyebiliriz. Artık iddia da yokken gelecek sezonun planları şimdiden yapılmalı.

Kaş nasılsa gelecek sezon yok artık oynaması sana bişey kazandırmaz. Koy sağa Rıdvan'ı koy sola Ismail'i artık oynat ki bi gorelim artık adamları. Bu adamlara defansı ders anlatır gibi ogretemezsin ancak oynatarak ögretebilrisin...

serbo dedi ki...

Şu yukarıdaki dizilişe bakın ve hala hakem yaktı bizi diye bağırın emi.Asıl kim yakmış acaba Beşiktaşı?

BJK4EVER dedi ki...

Iyi de 4-4-2 oynayinca cok mu iyi oynayacaktik? 4-4-2 oynayinca Tello maca damga mi vuracak, bir anda super sagbekimiz mi olacak, Holosko adam mi gecebilecek, Ismail defans mi yapacak, ne olacak? 4-4-2'ciler bu seneki Kayseri macina baksin, orada 4-4-2 ve sonuc yine ayni futbol ve 0-1 maglubiyet....

RuFF dedi ki...

Holoskon bitik
Tellon bitik
Nihat sezonu kapamış
Nobre sezonu kapamış
Tabata sezonu kapamış
Delgado sezonu kapamış
Elinde hücuma yönelik oynayabilecek sadece 4 oyuncun var
Bitik Tello,Bitik Holosko, Bobo ve bu adam ilk yarı sahaya konurmu dediğin Yusuf.
Hücuma yönelik oynatabileceğin 4 adamdan 3 ü ilk 11 başlıyor.Elinde hücuma yönelik sadece 1 oyuncu kalıyor.

Akabinde taraftar gelip " 8 savunmacıyla maça başladı" diye Mustafa denizliye sövüyor.
Hakkatan bazen aklınızı yitiriyorsunuz arkadaşlar bunun başka izahı olamaz.

İsmail Yusuf 'un yerine sol açık oynamalı diye götünüzü yırttınız ilk 11 e koydu gene hatalı oldu M.D.
Ne yapmalı bu adam ben anlamıyorumki.Götünden zidane mı sıçsın, Messi mi sıçsında takıma koysun ?

RuFF dedi ki...

Holosko 11 başlamadı onu düzelttim sayın.Başlasa bile bir işe yaramayacağını 4-5 maçtır tecrübe ettiğimiz için ayrı yorum yapmama gerek yok diye düşünüyorum

b.b.king dedi ki...

kadro planlamasındaki sıkıntının müsebbibi mustafa denizli mi arkadaşlar sizce?nihat ı,tabata yı md aldırdı demekki..nobre nin holosko nun maaşına zam yapan ,takımdaki dengeleri altüst eden de denizli bu durumda..delgado nun bonservisini alalım üstüne kaptan yapalım fikri de kesin denizliden çıkmıştır..messi yi geçtim sergen gibi genç yetenek oyuncu kaynıyor altyapı ,oynatmayan yine denizli..vah vah..türkiyenin yetiştirdiği en düzgün teknik direktöre bu kadar haksızlık yapmamak lazım ,üstelik elde ettiği başarıların hiçbirinde terimvari faşizan yöntemlerden eser yokken...

stormbringer dedi ki...

Adam adama markaj artık günümüz futbolunda yokmuşmuş da yok sol bekten oyun kurucu, stoperden ön libero, ön liberodan stoper yapmışlar da vs. Mourinho’yu sevip de bu eleştirleri okuyanlara soruyorum hafta içi hangi maçı izlediler? Nerdesiniz? Mourinho Pique'ye bile adam adama markaj yaptırmıştı.

"Herkes yerinde oynasın kardeşim" akımına kendisini kaptıranlar var bir de. Yani tabi ki böyle düşünen de olacaktır; ama böyle düşünenler, aynı örnek üzerinden gidelim, Barcelona'ya ve Inter'e hayran ya ben ona yanıyorum (Tam olarak senesini hatırlamıyorum ama ya bu sene ya da geçen sene İtalya Süper Kupası'nda Inter-Roma maçında Cambiasso stoperde oynamıştı. Ayrıca Barcelona'da önde son adam oynayan Eto son maçta sağ kanattaydı).

Bir de Aralık’taydı sanıyorum Fulham’ın Manchester United’ı 3-0 yendiği bir maç vardır bu sezon oynanan. O maç Manchester defansı üçlüydü ve o üçlü de Evra, Carrick ve Fabio’dan oluşuyordu. Sanırım adamların şu anda oynadıkları mevkileri söylemeye gerek yok. Ferguson’un kendince mantıklı sebepleri vardır bu kadro için; ama bana göre büyük teknik adamların sadece kendi şahıslarına veya kendi takımlarına ve hatta kendi ülke futboluna değil dünyada oynanan bu güzel oyunu daha da ilginçleştirmek, geliştirmek için oyunda yenilik yapma sorumluluğu vardır. Yeniliğin yapılışı her teknik adama göre değişkenlik gösterir; ancak önemli olan futbolun güzelleşmesi için zaman zaman farklı şeyler denemek gerekir. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu karşımıza bazen Manchester’ın stopersiz ve üçlü oyunu, bazen Barcelona’nın, Chelsea’nin forvetsiz oyunu, bazen Pirlo’nun ön liberoya evrilmesi şeklinde karşımıza çıkabiliyor. İşte Mustafa Denizli de daha futbolun “f”sinin olmadığı yerde ve zamanda zirve yapmış bir teknik adam olarak dünya futboluna yön veren büyük antrenörler arasındadır; kendi katkısını yapmaktadır. M. Denizli eleştirilerinde bunları da düşünürseniz sanırım daha akılcı olacaktır.

habua_bakhala dedi ki...

açıkçası ben jessie ye hak veriyorum. tamam adam eksikse filan yer değiştirilebilirde durmadan oyuncunun yerini değişmek asap bozuyor.

Musatafa hocamı çok sevsemde bu huyunu sevmiyorum.

Yorum Gönder

Ara