.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Nisan 2010 Perşembe

Not

Hayır bunu diyeceğim artık, demezsem çatlarım, çünkü herkes olayı kendine göre yontuyor, açık açık yazmak şart.
1. Pazar günkü derbiyi Beşiktaş'ın kaybetmesinin sebebi "kötü hakem yönetimi" değildir. Yenilgiyi sadece hakeme ve Bilica'ya bağlayan adam bahane arıyordur. Fenerbahçe, en nihayetinde bizden daha iyi oynamış ve kazanmıştır.
2. Derbi maçında, Fenerbahçeli oyuncuların oyunu çirkinleştirme çabalarını görmezden gelen, onaylayan birisi iyi bir futbol seyircisi değildir. O sadece "renklere aşıktır". Kimi bununla övünür, ben övünmem.
3. Derbi maçına Hüseyin Göçek gibi vukuatlı bir hakemin atanması, bu hakemin yardımcıları ile birlikte skandal kararlar vermesi "insanlık hali, olur öyle" diye geçiştirilecek bir şey değildir. İlla ki hakem art niyetliydi demiyorum, bu sürecin böyle yürütülmesi bir skandaldır diyorum. Bu süreci sorgulamak da her Beşiktaş taraftarının doğal hakkıdır.
4. Tribün gözüyle tepki gösterilen, bizzat Fenerbahçe yönetiminin tertiplediği balon, müzik, güvenlik vs. olaylarıdır. Mikro düzeyde taraftar eleştirisi yaparak, "O öyle dediydi, bu böyle dedi, siz hepiniz şöylesiniz" demekle bir arpa boyu yol gidilmez.
Eleştirilen ne, tepki neye, altını iyi çizmek lazım, olay a-acayip yerlere gidiyor yoksa.
Şimdi alttaki yuki'nin, jessie'nin vs. yazılarını bu gözle okuyun. Şüphesiz ki daha ilginç gelecektir.

12 Yorum:

shibby dedi ki...

güzel bir bilgilendirme, teşekkürler.

TA dedi ki...

1. madde ilginç gerçekten.bjk sağduyusu denilebilir.

yau sahada dayak yediniz.(futbol olarak değil futbol dışı). valla bu temiz dayaktan sonra takımdan iyi futbol beklemekte bence takıma haksızlıktır.

ilginçtir bu geceki münih-lyon maçındaki hakem ribey e cart diye kırmızıyı çıkardı.topuzun boboya yaptığı tabana benziyordu.

fb nin bjk ye attığı temiz dayaktan sonra ikinci yarı yinede birşeyler yapmaya çalıştı takım.haksızlık yapılıyor gibi.

şu maçın hakemi herhangi bir avrupa ülkesinde aynı maçı yönetmiş olsa maçtan sonra sorguya alınırdı muhtemelen.yada düdüğü asmıştı.yaptığı hatalı kararlardan dolayı değil . tek taraflı yönettiği için.yada deplasman takımının dayak yemesine müsade ettiği için.

Benim orada demek istedigim su: Macin sonucu 1-0. Ilk yari Fenerbahce, ikinci yari ise Besiktas daha iyi oynadi. Penaltiyi atsaydik kazanabilir miydik? Belki de. Ama bu X'in ya da Y'nin iyi oynadiginin kriteri midir? Hayir. Ilk yarida daha iyi oynayan taraf, totalde de daha iyi oynamis oldu.

Konuya geri donersek, dayak yedik mi? Yedik. Ama dayagi 1. maddeden ayirip elestirmezsek sonuca varamayiz, cunku bizim dunyamiz sadece siyah ve beyaz uzerine kurulu. Yenilen ne derse desin agliyordur, hic konusmaya hakki yoktur. Bu algiyi kirmak icin de armudun sapini copunu her seyini ayirip da tartismak elzem.

bacon1903 dedi ki...

Yenildiysek yenildik kardesim zaten bu ne ilk yenilgimiz ne de son olacak ama kusura bakmayin fb bizden daha iyi oynadida bizi yendi diyemicem ben ki bunuda gerektiginde rahat rahatda derim Fbnin bizi iyi oynayarak yendigi mac gecen sene inonude 2-1 yendikleri mactir o mac icin hakikaten onlari tebrik ederimde ettimde zaten!!! Bu mactan sonra ogrendigim tek bir sey var fblilerin hepsi selcuk yula iste o kadar!!!!

Neo Wan dedi ki...

işte bu böyle deyin vallahide billahide bilica için sizden fazla söveyim hakeme bende lanet okuyayım. ama yok bunlar herşeyin sebebi derseniz can sıkan konu o. hem bizi hem hekemi eleştirin ama bunlar salı günü bitsin ek olarak birazda denizliye ve tek şut atamayan takımada dokundurun.

işte o zaman taraftar olarak hakkınızı bizde verelim. yaptıklarımızın hata olduğunu idrak edelim inat etmeyelim.

Neo Wan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Neo Wan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pamukk dedi ki...

bunu ayrıca yazmayınca olmuyo dimi anlamıyolar
kendileri gibi sanıyolar karşısındakini

occasion dedi ki...

neden illa ki izahat içeren postlar atmak zorunda kalıyor bu insanlar. bu insanlar dediğim de blog yzarları tabii.

belli ki bu blog standart zeka seviyesinin üstünde olan ve olaylara makro pencereden taraftarlar tarafından hazırlanıyor. yazarlarının üslubu, metin oluşturma tarzı birbirinden farklı olsa da olayları yakalama, algılama orantıları hemen hemen aynı.

zeka hiyerarşisi yapmak, anlamıyorsan okuma demek değil amacım. ama üzücü bir durum olsa gerek bu. bir konu örn. fb-bjk maçı ele alınıyor. insani, ahlaki, sportif yönden masaya yatırılıyor. ayrıntılardaki büyük resme dikkat çekiliyor. ki bu da faşizanlık, fanatiklik bağlamında yapılmıyor. ona rağmen anlaşılımaıyor ve bu tür bir açıklama postu ile tamamlanıyor süreç. onca post atıldı, yorum yazıldı olmadı. demek bu lazımmış. demek onların geçerli olması için "izahat" içerikli bir yazı gerekiyormuş.

bir de türk insanının leb demeden lebelebiyi anlama gibi vasıfları vardır denilir.

bazılarına direkt leblebiyi göstermek gerekiyor sanırım. şikayet etmek için yazmadım bunları, sorun değil, leblebi de gösterilir. ama zaten bütün bunlar leblebiyi gösterene kadar geçen gereksiz süreden kaynaklanmıyor mu? yani o değerli vaktimizi, leb demek ile leblebiyi önden, arkadan, yandan gösterip "bak bu leblebi" demek arasında kaybediyoruz. işte bu yüzden kaybediyoruz.

occasion dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

çok güzel yazı. sanırım şöyle oldu artık durum:

"heaa siz bunları mı diyosunuuuuz? tamam yeaa doğru ozaman,evet haklısınız. ama biz daha iyi oynadık dimi? ohhşş"

Yorum Gönder

Ara