.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Nisan 2010 Cumartesi

Mustafa Denizli 1 Yıl Daha Bizimle...

Mevcut koşullar göz önüne alındığında kalması gitmesinden daha faydalıdır. Beğeniriz, beğenmeyiz ama takımın artılarının, eksilerinin farkında. Camianın özgüven sorununu tek başına aştı. Yönetimden de daha güçlü konumda. Bu şartlarda Mustafa Denizli'den daha iyi bir seçenek bulmak çok zordu. Hayırlı Olsun...

96 Yorum:

bacon1903 dedi ki...

Allahim istikrar!!!Bu yonetimin sampiyonluk umitlerinin bu kadar azalmasina ragmen denizliyle sozlesme yapmasi yoksa birseyler degisiyormu????Hayirli olsun ben gercekten sevindim.Hocam bu sene sizin imzaniz olan takim izleyemedik seneye insallah sizin imzaniz olan bir takim izleriz.

Pamukk dedi ki...

imzayı görmeden inanmam

hoca sezon bitmeden atmaz imza

yd yönetimine olması gereken tek hoca dicem ama, delgado konusunda istediğini yaptıramadı. vsvs etkisini kaybetmiş olabilir mete düren yüzünden.

Adsız dedi ki...

Mustafa Denizli kalite olarak duruş olarak Beşiktaş'a çok yakışan bir insan.

Umarım önümüzdeki sezon için bu sezondan dersler çıkartır. Önümüzdeki sezon kesinlikle ve kesinlikle İsmail ve Rıdvan'ı bu takımın ilk 11'ine yerleştirmesi gerekir. Bütün sezon hücumda Ekrem gibi bir adam oynadı şaka gibi gerçekten şaka gibi. Serdar Özkan'dan faydalanması lazım, Uğur İnceman veya Yusuf Şimşek yerine Onur Bayramoğlu'ndan faydalanması lazım. Laf olsun diye genç oynatılsın demiyorum. Bizim takım öyle ki imkan olsa 10 yabancı oynatacak. Yerli oyuncu kalitesi çok önemli. Umarım Mustafa Denizli bu konuya önem verir.

Gazetelerde görüyoruz işte Galatasaray Mustafa Pektemek'i almış diyorlar. E hocam sen de o zaman Murat Ceylan'ı al Sezer Öztürk'ü al. Uğur İnceman'ı takasta kullan Nobre'yi takasta kullan çok mu ihtiyaç var bu adamlara.

mustafa denizli'den daha iyi bi seçenek bulmak, bu yönetimle zordu. yoksa bulan buluyor. ben de çok sevindim. yeni yönetimle iyi bir planlama içine girdik. rüştü, üzülmez, yusuf, ve diğer süper oyuncularımız ve hocamızla. ligi iyi biliyor, yönetimin diş geçirebileceği biri değil, evet, ama hoca dediğin bir şeyler katar oyunculara. seneye bu zamanlarda, şu halimizden farklı bi yerde olmayacağız. hayırlı olsun.

Gökhan dedi ki...

seneye 31.haftada şampiyonluğu ilan ederiz artık.

gelıp 3.dunya ulkesı futbolu oynatacak, gol yemeyım son dakıkada atar alırım mantıgını yerlestırecek sonra kalkıp ıstıkrar dıyerek sozlesme uzatılacak ve o'ndan daha iyi bir seçenek olmadıgını soyleyecegız!

mustafa denızlı futbol oyununa ıhanet edıyor, futbol haınlıgı yapıyor. sacma sapan futbol oynatmak ıcın de sozlesmesı yenılenıyor. yonetımın aldıgı bır baska yerınde karar!

Adsız dedi ki...

Bu karar ile ilgili dalga geçeceğinize bir de siz belirtseniz kim gelmeliydi takımın başına.

gnyz dedi ki...

Mustafa Denizli ile istikrar şart şöyle bi 3-5 sene çalışalımki Büyük Mustafa takıma bir sistem kazandırsın ne oynadığımız bir belli olsun. Eldeki mevcut kadroyuda koruyup Bobo'yu Tello'yu yollayıp 2 kaleci 2 stoper 3 tane daha ön libero alırsak taş gibi takım oluruz gelecek sene kimse yenemez bizi.

Factotum dedi ki...

cok yerinde bir kadar... ozellikle bu sene ilk 2 ye girememe ihtimalimiz oldugunu dusunursek...

Mustafa hoca giderse YD yine sazi eline alacaktir. o zaman da vah benim kaybolan gencligim.....

smyrnian dedi ki...

beğeniriz beğenmeyiz 6 yeriz 10 yeriz ama 8 yemeyizz!!!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

önümüzdeki sene ciddi revizyona gitmek zorundayız.

tello'yu, dünya kupası sonrası holosko'yu satmak zorundayız. başka teknik direktör bu hamleleri yapma konusunda çekimser kalabilir, zaman kaybedebilirdi.

aga dedi ki...

Mete Düren haberi yalanlamış az önce... Yok öyle birşey demiş...

ynwa dedi ki...

yalanlandı beyler.

esperanza dedi ki...

seneye mart ayina kadar yine cile, bari 5-6 ay eglencemize makarimiza bakalim, subat-mart gibi ciddiyete doneriz taraftar olarak

asist time dedi ki...

Yonetimin yaptığı hatalardan biri daha. Insallah haber dogru degildir.

kadro muhasebesini hala nasıl yapılıdığını kimse cozemedi,
Zaten genellikle oyuncunun form grafiğinden çok tombala işe yarıyor gibi.


Daha önce Mustafa Denizli'nin gelecek sezon gideceğini bilsem bu sezon ilk 5'e girmememye bile razıyım diyordum şimdi, Mustafa Denizli kalacağına göre bu sene şampiyon olalım 5 sene şampiyon olmamaya razıyım :) Şaka bi yana bu sezon kontağı ankara deplasmanında kapattık artık. Bari Şampiyonlar Ligi için ikinciliği kaptırmayalım. Ikincilik içinde onumuzde ki 2 hafta cok buyuk onem arz ediyor.

asist time dedi ki...

edit : haber yalanlandı bile

lamhaltas dedi ki...

haber yalanlanmistir ama sonucta yine de tartisilmasi gereken bir konudur bence. Ben mustafa denizli'nin seneye teknik direktor degil de futbol yoneticisi olmasi gerektigini dusunuyorum. Cunku bakiyorum da kimse teknik direktorluk vasiflariyla ilgili ovgulerde bulunmuyor. Tamamen insan yonetimi basarilarini konusuyoruz. gerci futbol direktorlugu yapmaya bu kadar merakli yoneticilerimiz varken mumkun gorunmuyo ya neyse...

RuFF dedi ki...

M.D yi beğenmeyenler kimi öneriyorlar çok merak ediyorum.
Yeni gelecek hocanın takımı tanıması, ligi tanıması, rakipleri tanıması sırasında 1, 1.5 seninin heba olacağını bilmiyormusunuz ?
Rijkaard denilen adam 1 sene geçmeden gönderilmeye çalışılıyor görmüyor musunuz ?
Süper galaktikos Galatasaray ligin en iyi kadrosuna sahip olmasına rağmen makara konusu olmuş durumda.

M.D nin elinde şu sistemde Gs deki Keita, Arda, Baros, Jo,Dos Santos, Kewell gibi oyuncular olsaydı neler olurdu düşünemiyor musunuz?

Kaç tane hoca gönderdik , gönderdiğimiz her hocanın arkasından ağıtlar yaktık keşke göndermeseydik diye.

Ne zaman akıllanacaksınız?
ne zaman " hatanın neresinden dönersen dön kardır" lafını hatırlayacaksınız akıl sır erdiremiyorum.

Türkiyeye son dönemde gelen yabancı hocaların durumu

Skibbe : s.ktir edildi.
Aragones : s.ktir edildi
Ertuğrul: s.ktir edildi
Rıza : s.ktir edildi
Tigana : s.ktir edildi
Del Bosque : Yeniköy kasabı denilerek s.ktir edildi
Geretz : s.ktir edildi
Lucescu : Gs yi ve BJK yi şampiyon yaptı, Gs ile süper kupa aldı.Beşiktaşta bir malubiyet alarak şampiyon oldu ve s.ktir edildi
Rijkaard : Sktir edilmek üzere
Zico: Fenerbahçenin son dönemdeki en iyi hocasıydı s.ktir edildi
Bülent uygun :s.ktir edildi

M.D giderse Beşiktaşın yeni hocasının da 1 sene sonra sktir edileceğini siz de bende çok iyi biliyoruz sanırım değil mi?

Emin olun Beşiktaş ın başına Allah geçse ona bile laf söyler bu taraftar " hoca o adam orda oynatılır mı " diye.

Biraz sakin olun biraz istikrar peşinde olun.Nankörlük yapmayın.
Çok fazla Barcelona maçı izliyorsunuz Beşiktaş hiçbir zaman öyle bir takım olmayacak uykulardan uyanın artık..

esperanza dedi ki...

@Ruff

baskani begenmeyip kimi onerebiliyoruz mesela ? onerdigimizi iyi cikip cikmayacagi ne malum ?

Md konusunda da elestirilerim o sekilde, tamam gitsin de kimi oneriyosunuz yaaee diye yaklasamazsin olaya

yapay dedi ki...

Mustafa Denizli'nin imzasına sevinenlere gerçekten çok şaşırdım. Ya Allah aşkına söyleyin, bu adamın anlamsız fantastik deneyimlerinden, hatalı kadrolarından kaç puan kaybettik bu sene?

Nobre sakatlandımı seviniyoruz, hah artık oynatamayacak diye, hiç oynamayan bir Nihat'ı kazanmak uğruna kaç maç feda etti bu adam. Delgado'yu kaybettik, Batuhan'ı kaybettik, skandal adam Tabata'nın alınmasında denizli birinci dereceden suçlu değil mi?

Ligi 3. bitirsek bakalım kaç kişi çıkacak iyiki denizli ile gidiyoruz diye. ben 5 puan fark atıp şampiyon bile olsak bu kişiliksiz futbolu, deneme tahtası mahiyetinde takım görmek istemiyorum.

Ze1903 dedi ki...

Yalanlandı haber.Ama şöyle birşey olsa iyi olurdu be.Denizli genel direktör,Abdullah Avcı da teknik direktör yada Denizli Çeşme Otel Müdürü,Avcı da teknik direktör.

ian dedi ki...

mustafa denizli'yi eleştirsek de bir takım acayiplikleri olsa da, istikrar adına takımda kalması çok doğru olur. bir kere mükemmel bir insan. takım fair play ligi'nde 1. sırada. ben önemsiyorum bunu. kesinlikle mustafa denizli'nin imzası var bunda. bu 4-3-3'te ısrar edecekse, buna uygun isimleri takıma katmalı. aslında benim kafamda, nacizane bir taraftar olarak, bu yaz döneminde transfer yapmadan devam etmek vardı. neyse, resmi sitede açıklama falan yok daha ama, bu güzel adamla bir sene daha devam edeceksek mutlu olurum, ama bir yandan da düşünceli olurum oynayacağımız futbol adına, bir de takımın gelecek plalaması adına. bir sportif direktör olsa ya sarı fırtınasından.

Bence futbol direktorlugu isini kulup cidden baslatmali (Fener'deki gibi degil ama), saglik sorunlari da bulunan Denizli'ye cok yakisacak bu pozisyon onerilmelidir.

Mete Duren haricinde profesyonellik adina hicbir falsosu bulunmayan yonetim bu hamleyi gerceklestirirse en buyuk fantazim gerceklesmis olur.

Adsız dedi ki...

@Ruff yorumunun son cümlesi büyük resimi gösterdi.
Beşiktaş tarihi boyunca keyif veren takım olmamıştır, bütçesi bellidir.Hem bütçe dar hem de her sezon şampiyonluk veya lig 2.liği beklenen bir ortamda standart iyi bir oyun bekleyemezsiniz.
Acı ama gerçek o oyunu ara sıra rakipler oynayabilir ama Beşiktaş hiçbir zaman oynayamaz.
Günahıyla sevabıyla Serdar Bilgili bunu değiştirmek istemişti, izin vermediler.
Gerçi değiştirmesine izin verilse taraftar bunu kabullenmek istemedi.
O yüzden kusura bakmayın yol bu yol.
Beşiktaş'ın en büyük şansı Tigana'ydı, Türk futbolunda etkin güç Beşiktaş olabilirdi.Biraz parlayan yerli futbolcu için çıkan savaşlara bakın.Tigana'nın yetiştireceği oyuncularla transfer piyasasını bile yönlendirebilirdi Beşiktaş hatta eğitici hoca olmasına rağmen şampiyonluğa bile oynattı.
Benim için umut Tigana gittiğinde bitti.Mustafa Denizli yalnıca malumun ilamıdır.

cagatay dedi ki...

abi benim denizli yerine önerim klinsman. şahane top oynarız. o olmadı Mazzarri gelsin. Italya görmüş geçirmiş sert futbolu tanıyan. bir de ersunu severim ben oda olur. iyi transfer yapar takımın eksiklerini bilir. bunlardan biri olur. hepside olur. ama şampiyon kartal böyle olmaz böyle oynamaz. taraftarına bir maç (eskişehir) 5 puan farkla şampiyon oluruz bir maç (ankara power) 5. oluruz dedirtmez.

abi bana denizli, muğla farketmez benim yegane dileğim şu takımda istikrar olsun. ne oynayacağını önce kendi bilsin. sonra rakibine göstersin. oyununu rakibe dikte ettirsin rakibine göre şekil almasın. türkiye liginde olmayacak şey değil abi altı üstü denizli sporla maç yapıyosunuz. yüksekleri hedefleyelim arkadaşlar. yüksekleri hedefleyelim.

Sertug Ozgur dedi ki...

Denizli'nin takıma 2 senede futbol anlamında kattığı malesef bir şey yok. O olmasa kim gelecek diyenlere hak veriyorum,bu yönetime güvenmek zor. Yerli teknik direktör olarak katlanacağım tek insan odur gene de. Benim de fantezim David Moyes'in takımın başına getirilmesidir.

Unknown dedi ki...

1) Transfer sezonunda delgado, tabata, tello üçlüsünü gönderip, kanatlara iki tane adam gibi yabancı alabilecekse;
2) İsmail Köybaşı, Batuhan Karadeniz, Necip Uysal ve Rıdvan Şimşek'i takıma monte edebilecekse
(Onur Bayramoğlu için henüz birşey diyemiyorum);
3) Bobo, Nihat, Holosko gibi oyunculara adam gibi sezon başı kampı yaptırıp, sezon başından itibaren kondisyon ve kuvvet yükleyebilecekse,

Mustafa Denizli kalsın, 1. maddede söylediklerim dışında transfere de gerek yok bu takımda.

MD Bu gerekliliklerin farkında değilse ve mevcut düzenle bir sezon daha bizi kanser etmeyi planlıyorsa, vay halimize.

Bana kalsa direk Ersun Yanal gelsin. Beşiktaş'ın bütçesiyle 3 yılda hayvan gibi takım yapabileceğinden şüphem yok.

ian dedi ki...

@ farfallone

2nci maddeyi ben de çok önemsiyorum. 3üncü madde de %100 doğru. 1inci madde ile ilgili, kanatlara iki tane adam gibi yabancı demişsin. aklında bir isim var mı bu konuda? kim mesela?

ben artık takım kadrosunu gördüğümde şaşırmak istemiyorum.
sırf teknik direktör kendisini tatmin edecek diye yanlış kurulan kadrodan dolayı puan kaybetmek istemiyorum.
elinin altında türk futbolunun geleceği olarak gösterilen kafadan 5 tane oyuncu varken onların göz göre göre erimesini istemiyorum.

mustafa denizli geçtiğimiz sene ümit kayıhan'ı takımın başına getirip sportif direktör olmak istiyordu.

bu sene benzeri bir şey kesinlikle olacaktır diye tahmin ediyorum. yani md direkt bu stressi yaşamaktan, takım çalıştırmakla uğraşmaktan kaçmak istyiyore

Ahmet Canseven dedi ki...

Ertuğrul daha bugün " penaltı noktasını Antalyalı futbolcular eşelemiş, kötü bir penaltı atışı için. İvankov da zotturuvermiş" gibi bir saçmala ile Antalyalı futbolcuları tavuğa benzetmişken,

Rİjkaard daha dün el ense çekmeye başlamış, yarın kıspete dalmayacağı ne malumken,

Daum zaten sürekli bir mimik hali içerisindeyken,

Mustafa Denizliyi yerde bulduğum ekmek gibi öper başıma koyarım...

"kim gelebilir ki, siz söyleyin" bu işin muhattabı yönetim. he ama tigana geldi, del bosque geldi. demek gelebiliyormuş. başarıya aç t.d. çok avrupa'da.

bunlar nasılsa gönderilecek bari denizli'ye razı olalım mantığı geçerli olmamalı.

yeni t.d. gelecek takımı tanıyacak 1-2 sene boşa geçecek deniliyor. denizli olduğu zaman boşa geçmiyor mu? iki kupa aldık. ne oldu. oyun mu oynuyoruz, topçu mu yetiştiriyoruz, nokta transferler mi yapıyoruz? her sene başa dönüyoruz.

oyunculara bişey öğretiyor mu, birşeyler katıyor mu bilmiyorum. bana eğitici biri gibi gelmiyor. iyi biri belki. ama hem iyi, hem eğitici, hem futbol oynatacak birini bulmak zor olmasa gerek.

beşiktaş hiçbir zaman barcelona, real madrid, manchester united olmayacak. e olmasın. adamların kaç senelik futbol kültürü var. marka olmuşlar. ama porto olsun, lyon olsun; iyi yönetilen, iyi oynayan bi kulüp olsun.

ian dedi ki...

"kim gelebilir ki, siz söyleyin" sözünün muhatabı yönetimse "şu kötü, gitsin takımdan" sözünü etmesi gereken de yönetimdir o zaman, ki katılmıyorum bu fikre, herkes fikrini söyleyebilir dilediği gibi. birinin gitmesini söyleyip, sonrasını yönetim halletsin demek; bana göre oturduğun yerden sallamaktır, kolaycılıktır ve sakat bir düşünce yapısıdır. madem birinin gitmesini istiyorsan, sonradan olacaklara dair de birşeyler söylemek zorundasındır. bu konuda benim doğrum budur.

Ze1903 dedi ki...

Zico,Bosque,Tigana,Rijkaard ların ne hale düşürüldüğünü gördükten sonra benim yabancı hocaların bu ülkede başarılı olabileceğine inancım azaldı.Yabancı gelecekse Gerets,Lucescu gibi şahsına munasır adamlar gelmeli gerisini bu ülkede yerler..yeriz :)

Abdullah Avcı gibi bir adam varken bence hocayı uzaklarda aramamak gerek.Bu adam türk futbolunu ve bu ülkede nasıl oynaması gerektiğini bence çok iyi biliyor.Ayrıca İsmail,Necip,Batuhan,Rıdvan,belki S.Özkan gibi gençlerin bu adamla bir şansı olacağına inanıyorum.

Ya bu Avdullah Avci'nin genclere sans verdigi efsanesi ne zaman dogdu?

Ze1903 dedi ki...

Gençlere Denizliden daha çok şans vereceğine inanıyorum.Kıstasım Denizli yani.Örneğin ben İsmail Köybaşı neden bu kadar geri plana atıldı anlamış değilim..Devre arası hazırlık maçlarında çok iyi bir Rıdvan vardı ama ligde oynadığı tek Gençler maçını hatırlıyorum .Avcı ile bu adamalar bundan az şans bulmazlardı diye düşünüyorum.

matiasemilio dedi ki...

kaliteli bi yabancı getirilmedikten sonra en mantıklı karar Mustafa hocanın görevine devam ettirilmesidir..her gecen gün sevgim saygım artmaya devam ediyo kendisine;ah bide serdarı kazansa,batuhanı,rıdvanı monte etse takıma tam süper olacak..

şuanki bulunduğumuz durum içinde md yeryüzündeki en iyi seçenektir.. bu md gitsin başkası gelsin diyenlerin yazılarını gülerek okuyorum.. şey gibi heee oda gitsün, para bok a.q yenisini alırız.. beyler beşiktaşı md senden benden fergusondan dahaiyi biliyor neye ihtiyacınnın olduğunu görüyor.. yönetim eğer md ye erken imza attırırsa transferde md nin nokta atışlar yapıcağından şüphem yok. seneneyede bu sezonki gibi başlamayız ve 26. haftada mateatiksel olarak işi bitiriz..
şu batuhandanda ümidi kesin, denizli takım ruhu taşıyan adamları istiyor, batuhan dünyadaki en bencil, şımarık, ukala adamlardan birisi, yaşı küçük demeyin 19 yaşında adam oldu evlense 5 yaşında çocuğu olurdu

RuFF dedi ki...

@esperanza
abi Y.D ile M.D yi kıyaslamak abesttir.
Y.D 6 senedir başkan ve klübe verdiği zarar 100 milyon eurodan fazla.M.D 1.5 senedir takımın başında takım 2 kupa aldı.Tek suçu elindeki boktan futbolcular nedeni ile Beşiktaş ı atak futbolu oynatamıyor teziniz.

Beşiktaş M.D nin konuşmaları sayesinde basında ilk sayfalarda yer alıyor.
Daha dün hürriyet in internet sayfasına bakarken anasayfadaki ilk haber" M.D den yeni kehanet" isimli haberdi.M.D, ÇArşı olmasa Beşiktaş la ilgili haber çıkmıyor Tv. de gazetede.

Bu takım rekor puanla şampiyon olduğu Lucescu zamanında da şuan oynadığımız tarz futbol oynamıyor muydu ?
Her maçta top rakipte gibi gözükürken maçları sırasıyla kazanmıyor muyduk ?
Daha kaç kere yazmam gerekiyor anlayamıyorum gerçekten ?
O zamanki hücum oyuncuları şuanki hücum oyuncularının kalitesi bir mi ?
Sergen,Pancu, İlhan,Tümer,Pascal,Ahmet Dursun

Bu ülkede yabancı hocanın başarılı olması mümkün değildir arkadaşlar.
2 ayrı takımı şampiyon yapan, hayatınız boyunca adını duymadığınız oyuncularla her oynattığı takımı avrupada kafaya oynatan Lucescu yu bu ülke çingene diyerek sktir etti bu ülkeden.Bu ülkenin beleşçi yazarı adam ödül alıyor diye salonu terk etti siz neden bahsediyorsunuz halen daha ?

Bu ülkenin taraftarları hocalarını yıpratmak için varlar.En ufak hatada yerin dibine sokmak için varlar.Bir zaman gelicek M.D lide o derecede yıpratılacak ve ayrılmak zorunda kalacak.O gittikten 1.5 sene sonrada "M.D ne iyi hocaydı keşke bırakmasaydık gelen gideni aratırmış " diye ağlayacaksınız.

Şu takımın, şu taraftarın biraz aklı olsaydı Lucescu yu göndermezdi zamanında.Adam 6 senedir Shaktar ın başında almadığı kupa kalmadı.Beşiktaşımız ise bu 6 senelik sürede sadece M.D ile bir şampiyonluk alabildi ne garip değil mi?

Unknown dedi ki...

@ Ian

Barca, Bayern, Real, Manu, İnter gibi birkaç takımın ve Beşiktaşın maç özetleri dışında ligleri ve maç yayınlarını çok yakından takip edemiyorum ama eminim Fransa ve Portekiz liglerinde 3-5 milyon Euro'ya bizim seviyemizi rahat kaldıracak kanat adamları vardır. Nihat ve Tabata'ya verilen paraları bu konuda harcamış olsaydık bu yıl çok daha iyi geçebilirdi. Galatasaray Keita'yı buldu, bu adam bizim sağ kanatta olsaydı Beşiktaş bu yıl kaç gol fazla atar, kaç puan fazla alırdı bir düşünmek gerek. İlla yabancı olması şart değil, gücün ve itibarın yeterse, Volkan Şen, Hamit Altıntop gibi kendini nispeten ispatlamış adamları da transfer edebilirsin.

İşi futbolcu izlemek olmayan, gününün 8 saatini mevcut işine, 8 saatini uykuya, 3 saatini yemeğe, 2 saatini yola ayıran bizim gibi insanların önerisiyle futbolcu alınmaz tabii ki. Kulüpte tonla para ödenen teknik insanların işi ne, araştırıp bulsunlar. İlla menajerler mi futbolcu bulacak bize, misal Ogan Tarhan?
Ekşibeşiktaş'tan iki adama adam başı yıllık 150.000 USD ücret versin kulüp, hemen mevcut işlerini bırakıp, gecelerini gündüzlerine katıp bu kulübe menajerlerden daha iyi ve daha ekonomik oyuncu bulabileceklerine bahse varım :)

Şaka bir yana, futbolcu izlemek için birkaç kişilik bir ekip ve vasat bir futbolcunun 1 yıllık ücreti kadar bütçe ile transferlerin isabeti, sportif başarı ve mali denge sağlanır. Bir hatalı transfer, para harcamaya değer görmediğin izleme ekibinin maliyetini üçe beşe katlar. Her yıl 8 tane transfere gerek yok.
Hatırlamıyorum hangi posttu, sezon başında ilk 6 maçta komik sayılabilecek seviyede puan alınca, bir durun soluklanın, bu takımın Serie A referanslı defans göbeği, Alman çeliği orta saha göbeği var demiştim. Beni umutlandıran FB ile oynanan süper kupa maçının ilk yarım saatindeki manyak futboldu. Kısmen haklı çıktığımı düşünüyorum.

İki yılda defans ve orta göbeği düzeltmişsin, 3. yılda kanatları, 4.yılda da santroforları düzeltirsin. 5. yılda sana, birlikte oynamaya alışmış, belli bir standardın üstündeki adamlardan kurulu bir takım olur. Yani, Mustafa Denizli kalsa da kalmasa da önümüzdeki sezonun gündemi bekler (İso-Rıdvan) ve kanat hücumcuları olmalı, santrofor, kaleci, ön libero ve stoper (Ferrarinin sakatlığı kronikse ve sezon başında Delgado benzeri bir ameliyat krizi yaşayacaksa yeni stoper düşünmek gerek, o ayrı mevkilerinde iyileştirme gelecek sezonun işi değil.

Adsız dedi ki...

MD yerine Slaven Bilic gelsin isterim. Önce bunu belirteyim de.

Mustafa Denizli'yi çok beğenirim, insan olarak duruş olarak Beşiktaş'a inanılmaz yakışan bir insan. Konuşmaları da çok uygun, Beşiktaş'ın başında kendine güveni olan birini görmek güzel.

Amaaa, işte aması var. Mustafa Hoca'yı ne yazık ki sade olan birşey tatmin etmiyor. Mesela bizim takım hayatta 4-4-2 oynamaz. Çünkü 4-3-3'e göre atrakyisonu az. Yahu varsın az olsun. İlle de genç oynasın diye bir takıntım yok, ama Beşiktaş'ın elinde gerçekten çok iyi bir genç oyuncu kadrosu var. Eğer seneye de bu takımda kalacaksa bir kere İsmail ve Rıdvan'ı bu takımın bankosu olarak bellemeli. Mustafa Denizli akıllı bir adam, kulüp içerisinde Yıldırım Demirören'in sözünü geçiremeyeceği bir duruş gösteriyor. Lüzumsuz işlerden kaçınmalı. Mesela İbrahim Kaş, bedava giden bir adamı para verip getirmek niye? Onun yerine a2de oynayan stoperlerden birini şu takıma monte etmeye çalışsa ne kaybederdi? Ben böyle saçma işlere çıldırıyorum.

Mustafa Denizli bu sezon gerçekten kötü idare etti takımı, yani hala Yusuf'tan birşeyler beklemek bana çok komik geliyor. Önümüzdeki sene ben yine bu taktik ile oynayan bir Beşiktaş izlemek istemiyorum. 4-3-3'e karşı bir tik oldu bende Mustafa Denizli sayesinde :)

gökhan dedi ki...

herşeye eyvallahta şu, yabancı teknik direktör bu ülkede başarılı olamaz nasıl bir sallamadır arkadaş. beşiktaşın tarihinde bir mustafa denizli var şampiyon olabilmiş. ha birde eşref bilgiç varki 1958de o. keza fb nin mustafa denizli dışında başarılı olmuş türk teknik direktörü yok, yine gs de fi tarihini saymazsak bir fatih terim, birde mustafa denizli var. 50 yıllık futbol tarihinde sen 2 tane türk teknik direktör çıkarmışsın, ve diyorsunki yabancı başarılı olamaz. 2000li yıllara baksak bile denizli dışında kim var başarılı olabilen? az mı çektik rıza çalımbaydan ertuğrul sağlamdan?

teknik direktörün yerlisi yabancısı olmaz. ha belli ekoller bu ülkeye uyum sağlayamayabilir. bunun başında da hollanda, ispanya gelir ki o ayrı bir tartışma konusu. ancak şu yılmaz vuralvari yabancılar ne vermiş ki bu ülkeye saçmalığını bir kenara bırakalım.

mustafa denizliye gelirsek, kendisini sevsem de artık çekilecek gibi değil. tabi bizim yönetime belli olmaz. gidip zaccheroni, camacho gibi abuk adamları getirebilirler. ama şampiyon bile olsak teknik direktör değişmeli.

RuFF dedi ki...

Gordon milne hariç olarak Beşiktaş'ı hücum futbolu oynatarak şampiyon yapan teknik direktörleri sayarmısınız lütfen..

gökhan dedi ki...

hücum futbolu nedir? bir takıma iyi futbol oynadı dememiz için illaki şahane hücum mü yapması gerekir? dünya üzerinde sadece hücum yapan takımlar mı başarılı olmuştur?

mesela beşiktaş, barcelona gibi mi oynasın, yoksa chelsea, inter gibi mi oynasın diye bir tercih hakkı verseler, ben ikinciyi isterim. savunma futbolu kötü birşey değildir. bu ülkede, başarılı olmak için çok iyi hucüm yapılmalı gibi garip bir anlayış hakim. ama türk takımlarının özellikle avrupa başarılarının arkasında hep savunma futbolu vardır. fatih terimin takımı temelde bozan bir takımdır, luce, şenol güneş, zico... hepsi defansif takımlarla başarılı oldular.

türk takımları özellikle avrupada başarılı olabilmek için oynamaktan çok bozmaya çalışmalıdır. çünkü işin içine yetenek girer ve bu farkı kapatabilmek mümkün değil. koskoca chelsea geçen sene barcelona karşısında savunma yapmıştır, hiçte gocunmamıştır. ama benim futbol ulemalarıma sorsan ezilmiştir, anadolu takımı gibi oynamıştır ama ben hayran olmuşumdur. gördük işte hucümcu arsenali.

italyan futbolu hastasi olaraktan öyle hucüm futbolu oynayalım kompkleksleri yok bende. büyük takım topa hakim olur, büyük takım hücum oynar gibi laflar bana saçma geliyor. italyan yada alman mentalitesine sahip, fizik güce, tempoya, disipline önem veren bir teknik direktör istiyorum ben.

RuFF dedi ki...

gökhan
başlıktaki diğer yazıları okumamışsın sanırım

savunduğumuz şey aynı tek farkımız ne olursa olsu denizli kalmalı diyorum ben.

Bu takım senelerdir teknik direktör aldı yolladı aldı yolladı.Buna bir son vermenin zamanı geldi artık.
Elinde bir değer varken neden gidip 1 sene sonra kovacağın bir adama 3-4 milyon euro senelik para veresin ?

Hatayı herkes yapar.Yeni gelecek teknik direktörde hata yapacak.Hele bir durun şu adam kendi istediği bir yabancıları aldırsın ondan sonra konuşuruz bu işi.
Sana başlıktaki benim yazdığım ve diğer yazılan yazıları okumanı öneriyorum.

Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım.

gökhan dedi ki...

RuFF

benzer şeyleri söylediğimizin farkındayım da son mesajında kim hücum oynatmış deyince bunları yazdım. heralde sen, benim hucüm takımı istediğimi sandın o yüzden çıktı anlaşmazlık :)

ben mustafa denizlinin hucüm oynatmamasında değilim zaten. bende farkındayım bu takımla barcelona gibi oynayamayacağımızın. eldeki oyuncular ile defansif bir takım oluşturulmasını hep destekledim. takımın az gol yemesinden falan çokta memnunum.

ancak bu defansif futbol daha doğrusu defansın sağlam olması bir sistemden, taktikten değil oyuncu kalitesinden kaynaklanıyor bana göre. mesela luce döneminde böyle değildi, orada bir takım vardı. burada takım falan yok. ferrarinin, sivokun, ernstin kalitesi yüceltiyor savunmayı. yoksa kimse ne yaptığının farkında değil. salaş, organizasyondan uzak bir futbol var. 2 sene oldu birşey değişmedi, seneye de değişmeyecek. bu yüzden mustafa denizli gitmeli diyorum.

RuFF dedi ki...

Abi aynı şekilde düşünüyoruz ama gene ana noktada ayrılıyoruz.

Bu takımın hücüm oyuncuları zayıf ve bunun sorumlusu M.D değil.
Adam sözleşmeleri nedeni ile hiçbir yabancıyı gönderemedi.Delgadonun sözleşmesinin dondurulacağı bile son anda belli oldu ve adama zorla Tabatayı kakaladılar.

Buradaki tek sorumlu yönetimdir.
Daha öncede yazdım, şu takımda Kewell, Keita, Baros gibi üç oyuncu olsaydı bu takımı kimse tutamazdı.

Öyle yada böyle bir sitemi var takımın 4-3-3. 1.5 sene oldu ve bir sene sonra birkaç iyi oyuncu takviyesiyle çok iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum.

Hepimizin istediği takımın iskeletini koruyup iyi oyuncuların alınması değil miydi ?
E o zaman neden Mustafa Denizli gitsin ve yeni gelecek hocanın yeni sistemi yeni futbolcu seçimleri ile senelerimizi kaybedelim.
Allah aşkına biraz mantıklı düşünün şu olayı.

Kaldıki M.D hem iyi kriz yönetiyor hemde az bir paraya takımı çalıştırıyor.Yeni gelecek teknik direktöre en az 3-4 milyon euro vermemiz gerekicek.Bu takım Del Bosque gibi hocayı yemişken neden macera arıyoruz abicim.

Bende Slaven Bilic olsun istedim zamanında teknik direktörümüz ama bu basınla bu camia ile o adam çok fazla duramaz burada sizde çok iyi biliyorsunuz. 2 malubiyet sonrasında adamın küpesine gitar çalışına efemine lakabı takılır.

Ertuğrul Sağlama her maç bağırırken M.D liyi tribüne çağırmıyor bu taraftar hakkaten ok ayıp.

Adsız dedi ki...

@RuFF

Son cümlene kesinlikle katılıyorum. Ertuğrul Sağlam adam gibi adam da Denizli ne peki? Beşiktaş'ın başında yıllar sonra kendine güvenen, oyuncularına güven veren bir insan var. Eskişehir maçında o kadar net gördüm ki maç 2-0 kenara baktım. MD'nin duruşu çok net, takım üzerinde manevi olarak çok büyük etkisi var katkıları var.

Açıkçası savunma takımı olmak beni zerre kadar rahatsız etmiyor. Arsenal gibi oynayacağıma Chelsea gibi oynar işime bakarım. Ertuğrul Sağlam döneminde hücum da kötüydü savunma da. Şimdi ise en azından savunmamız iyi. Seneye hücumu geliştirmek lazım. MD biraz yerli oyunculara transferlere yönelirse daha iyi olur.

RuFF dedi ki...

Abi yönelmesi gereken M.D değil yönetim.
M.D listeyi veriyordur zatende alamıyorlarki.
Aldıkları adamıda görüyorsun.
Benim şuan Türkiye liginden en çok istediğim oyuncu Volkan Şen dir.
Keşke alabilsek.

Adsız dedi ki...

Hocam hatırlarsan devre arasında Manisa bize Sezer Öztürk'ü önermiş karşılığında da Uğur İnceman'ı istmişti. Fakat Denizli kabul etmemiş. Ne kadar doğru bilinmez fakat eğer gerçekten doğru ise çok büyük hata.

Volkan Şen'e 8-9 milyon euro vereceğime İnönü'ye maça gelen herkese kapıda 100 lira veririm Serdar Özkan'a küfür etmeyin derim o daha mantıklı.

Mustafa Pektemek ve Murat Ceylan alınmalı bence. Uğur, Yusuf gibi adamlar takasta kullanılmalı.

gökhan dedi ki...

RuFF

herşeyin sorumlusu yönetimdir, mustafa denizli krizi çok iyi yönetir falan bunlarda hemfikiriz. zaten mustafa denizliyi gözümde yücelten hatta katlanmama sebep olan olaylar saha dışıdır. şahanede bir insan, acayipde seviyorum, beşiktaşa çok yakışıyor. gelsin başkan olsun o derece yani.

ama saha içinde ayrılıyoruz dediğin gibi. diyorsun ki oyuncu kalitesi kötü, denizli ne yapsın. bende diyorum ki oyuncu kalitesi bir yere kadar. sen bir düzen, bir sistem, bir organizasyon kur ki oyuncu kalitesi konuşabilelim.

sen diyorsun ki oyuncu kalitesi kötüyken nasıl bir düzen kurulsun, bende diyorum ki organizasyonun kaliteyle alakası yoktur. kendisi uç bir örnektir ama lucescu geçmiştir bu ülkeden. bülent akınlarla neler neler yaptı.

klişe olacak ama carrick, gibson bu ülkeye gelse bunlar ne yaa deriz ama adamlar oynuyor işte. anlatmaya çalıştığım budur. illa keita, baros ile iyi futbol oynanacak diye bir kural yok. kalitesi tartışılan fink, holosko, tello gibi adamlarla da birşey oynanabileceğini iddia ediyorum ben.

ayrıca yeni bir hoca gelse herşeyi silbaştan yapacak değil. ernst, ferrari, sivok, bobo zaten fazlasıyla kaliteli adamlar. ben asıl denizli ile zaman kaybettiğimizi düşünüyorum.

bakış açılarımız farklı hacı. o yüzden denizli konusunda anlaşamayacağımız açık. ben organizatör istiyorum ve bu isim denizli değil bana göre.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

köybaşı, toraman, rüştü. 11 seviyesindeki 3 türkümüz

6 yabancıyı da koy yanına etti 9

demektir ki 2 türke ihtiyaç var.

o iki oyuncu da sağ ve sol açık olmalı. sağ açıkta nihat var. yapacak bir şey yok. bu adam yılda 3,5 milyon avro alıyorsa faydalanmak zorundasın.

tello gideceği için eksik sol açık kalıyor.

kadro belli arkadaşlar. oynama da olmaz pek fazla.

rüştü

toraman sivok ferrari köybaşı

ernst fink tabata/delgado
nihat bobo Türk

pekdemekler falan da zor beşiktaşta... direk 11 oynasın.

veya murat ceylan. ismail'i gördük işte. kolay değil.

fink'i gönderip murat'ı monte etmek ciddi bir risktir. elde necip te varken.

beşiktaş'ın yapacağı şeyi söyleyeyim.

bobo, holosko, tello gidecek.

bobo ve tello nun yerine mansimov transferleri yapılacak.

bu kadar işte.

murat ceylanlar falan zor.

RuFF dedi ki...

Murat ceylan ı Antep in izlediğim her maçında çok dikkatli takip ettim.
Fiziği ortasaha için zayıf, benim beklentimi karşılayamadı.Şuan Beşiktaş ta oynayacak kapasitede değil.Genç olması ve BJK atkısıyla poz vermesi bizim taraftarı fazla etkiledi.

Bizim bu saatten sonra yapacağımız transferlerde çok dikkatli olmamız gerekiyor.Vasat oyuncu alma şansımız yok.

Jessiye katılıyorum.Bobo, holosko ve Tello gönderilip yerlerine bir forvet birde sol açık almamız gerekiyor.

Ben genede sol açık için yabancının dışında Volkan Şen in de değerlendirilmesini isterim.Hem genç hemde dikine oynayabilen bir oyuncu.

Kimse beğenmesede bence Uğur inceman Beşiktaş için iyi bir yedek.Sonradan girdiği hiçbir maçta kötü oynadığını görmedim.

Delgado gönderilirse yerine Van Deer Vart, Rosicky, Guti veya Benayoun dan birini alsak ne güzel olur :)

Adsız dedi ki...

Murat Ceylan banko ilk 11 oyuncusu olsun demedim. Yedek kulübesinde Yusuf veya Uğur olacağına Murat olsun. Uğur'da hiç hırs göremiyorum. Adam artık kariyerinde gelebilecek en üst noktada, e iyi de kontratı var. Yedek kalsa da sorun olmaz havası var. Bu adamlar Galatasaray'a giderse hakikaten üzülürüm. İsmail'in oynayamaması tamamen MD'nin suçudur benim gözümde. İbrahim Üzülmez'in aman aman oynadığına kesinlikle katılmıyorum, son maçlarda feci düşüş yaşıyor. Eskişehir maçında kaç kez Ferrari kapattı sol tarafı, Ankara maçı da ortada.

Yerli oyuncu kalitesi kesinlikle önemli, GS İnönü'ye 4 yabancı ile çıkıp kafa kafaya top oynadı bizle. Bizim takımın iyi yerli oyunculara ihtiyacı var. Sezer Öztürk ile Özer Hurmacı'nın arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Böyle fırsatları pek değerlendiremiyoruz sanki.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

guti arabistan'a falan gideceğim diyordu. demek ki "alınabilir" bir oyuncu.

lakin senin elinde delgado ve tabata var. bunlar varsa bunları oynatacaksın. ikisinin birden gönderilip bir başka oyuncunun alınması da mantıklı gelmiyor bana.

beşiktaş yabancı oyuncu konusunda köşeye sıkışmış durumda.

tello hadi gidecek diyelim

zapo var elde.
tabata ve delgado var.

hangisini elden çıkarabileceksin? bu sene geçen seneki gibi kiraya da verdirmezler adama; mahalle baskısı.

delgadoyu 1,5 milyon euroya satsan öpüp başına koy.

tabata'yı 2 milyon euro.

zapo 500.000 euro.

hepsini elden çıkarsan 4 milyon euro eder.

ki bunların maaşlarını da karşılaması lazım alacak takımın.

delgadonun maaşını verecek kulüp yok dünyada.

1 - delgado maaşı azalacaksa niye gitsin
2 - kim onu alsın?

delgadoyu sol öne de atarsınız çok sıkışırsanız.

bu bağlamda bobo'nun da gönderilmesini anlamlı bulmuyorum. zira gönderilip yine yabancı alacaksın.

bana sorsan yarın gönderirim ama bir de hesap kitap var.

bobo holosko beşiktaş'ın zayıf halkaları ama elde zapo tabata delgado kamburları da var.

bu çaplı bir revizyon zor.

Adsız dedi ki...

Ayrıca Jessie'nin dediği gibi Zapo da var. Bizim bu oyuncuları takasta kullanmamız lazım bir şekilde. Uğur İnceman'la belki de o yüzden sözleşme imzalanmıştır eheh.

BJK4EVER dedi ki...

Taraftarin bazi seylerini hic anlamiyorum. M.Ceylan kim abi ya? Antep'te izledigim tum maclarda vasatti, ama 1 kisi ortaya atiyor super diye, sonra BJK atkisiyla da poz verince (ki o pozu veren de o degil zaten) bir anda herkes alinsin diyor. Bu adami izledigim hicbir macta vasati asamadi ve Necip'ten bir fazlasi yok. Bu adama 3-4 milyon euro verilsin alinsin deniyor, sonra borc artinca baskan yerin dibine sokuluyor. Aynisi Ismail'de de oldu, Evra gelecek sandi bazilari, sonra adam vasat oynayinca yerin dibine sokuluyor, oynamayinca antrenor elestiriliyor. Genc oyunculari kullanamayan bir yapimiz var, hem taraftar hem kulup olarak, biraz GS'yi ornek alalim bence. Emre Gungor, Ugur Ucar, M.Topal, Baris gibi oyuncular kulubede oturunca kimse antrenore yuklenmiyor, kotu oynayinca da kimse yerin dibine sokmuyor, biraz sabir lazim.

Zaten su anda yerli falan gelmesin daha iyi, dunya para. Alacaksan git Almanya'dan 2-3 tane genc adam getir (Omer Toprak, Deniz Yilmaz, Mehmet Ekici) ve Bursa'nin kanat adamlarindan 1 tanesini al yeter. Sercana, M.Ceylana, M.Pektemeke falan hic gerek yok, bunlar elimizdekilerden bir gram iyi degil, verecegimiz paraya yazik olur....

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

E senin yaptığın da FM'den adam saymak olmuyor mu? Taner Taktak da gelebilir o zaman.

RuFF dedi ki...

Zapoyu bir anadolu klübüne kakalarız.
Olmadı Volkan şen karşılığında bonservisi ile veririz onun sorun olacağını sanmıyorum.Buradaki en önemli durum Delgado veya Tabata nın ne olacağı.

Bu sene bir yıldız oyuncu almamız gerekiyor kesinlikle.Kamuoyundaki Beşiktaş görüntüsünde yıldız futbolcu yok.Çocukların hiçbiri sırf bu nedenle beşiktaş lı olmuyor.

Krasic i alalım çok isterim ama oda kariyerinin zirvesinde gibi bize gelmez büyük ihtimalle.
Şuan için bize göre en iyi iki oyuncu Guti ve Quaresma.Guti yi Real Madrid de oynadığı maçlarda takip ediyorum inanılmaz oynuyor gerçekten.Boyu uzun fiziği çok iyi.Bizim Yusuf un köpek gibi güçlüsü ve koşanı gibi bir adam.

Keza Quaresma bu senede dikiş tutturamadı İnterde.İnter sene sonunda onu satmak isteyecektir.Sol açıkta her türlü oynar diye düşünüyorum.

RuFF dedi ki...

İbrahim üzülmez düşüş yaşıyor diyenin kafasına yıldırım düşer.İbrahim Beşiktaştaki en iyi sezonlarından birini yaşıyor bence

Gürcan Ulusoy dedi ki...

taner taktak'a pis güldüm

BJK4EVER dedi ki...

O saydigim adamlar gercek hayatta da tas gibi. Omer Toprak Almanya'da en saglam oyunculardan biri olarak gozukuyor, ki kazayi gecirmesi cok ust duzeyde olurdu.
Mehmet Ekici de bu sene basinda hazirlik maclarinda oynadi ve gol de atti, lig maclarinda da oynamaya basladi. Yani bos adamlar degil, Nuri Sahin ve Altintop kardesler gibi hem oyunda hem gercek hayatta potansiyelli oyuncular. Bunlari bir Tsigalko veya Todorov ile karistirma....

Ki oyle olsa ne yazar? Bunlarin bonservisine en fazla 1.5-2 milyomn euro verirsin, 1'i iyi cikarsa 10 milyon euro kazanmis olursun, cikmazsa kaybin 2 milyon euro olur. Anadolu'dan vasat M.Ceylan'i 5 milyon euro'ya alacagima bu riski alirim daha iyi.....

BJK4EVER dedi ki...

@mutti

AYrica GS'yi ovmen de sacma geldi. GS'nin yerli kadrosunda kim ust duzey Arda ve Servet disinda? M.Topal ve H.Balta gecen sene cok iyiydi, bu sene normale donduler. M.Sarp duran toplar disinda yok, ki bu 2 onlibero ile oynamasina ragmen GS cogu macta orta alani tutamiyor. Yerli stoperler desen felaket, ki zaten bu yuzden devre arasinda Neill'i alip Ali Turan icin de ugrastilar. GS'de acikcasi Arda ve Servet disinda takim kalitesini arttiran bir yerli oyuncu gormuyorum. Sivas'ta gorduk zaten Arda'nin olmadigi ve Keita'nin formsuz oldugu takimi, 4 yerli! onlibero ile oynayip oyunu tutamadilar.....

Ayrica bizimle kafa kafaya da oynamadilar. Ilk devre sansimiz yaver gitse skor 3-0 olurdu. Bala gore Arda'nin kisisel becerisiyle 1 gol atip ustune yatmaya calistilar, ki onu da beceremediler......

Zaten surekli GS-BJK kiyaslamasi tam bomba. Adamlarin yabancilari surekli super (Elano, Keita, Jo), bizimkiler tirt. Adamlarin yerli kadrosu muthis, bizimkisi tirt. Bizim antrenor tirt, adamlarinki Rijkaard, ama adamlar hep bizim altimizda ve bizden 1 gram iyi futbol oynamiyorlar, nasil oluyorsa artik.......

gökhan dedi ki...

tello, holosko, tabata yollansın. fink, delgado +2 olsun. bir tane orta sahaya iki yönlü ama hücum gücü yüksek bir adam(guti misal, katara gidiyorsa burayada gelir), birde ileri 3lünün sağı veya soluna bir adam yeterli. toraman, ismail, rüştü zaten var. geriye 2 kişi kalıyor.

benim orta saha için gözüm selçuk inanda. memleketteki en iyi orta saha oyuncularından, hatta 1.si bile olduğunu iddia edebilirim. biz uğuru alırken trabzon selçuku almıştı. pişman oluruz diyordum, olduk. murat ceylandan böyle bir oyuncu çıkar mı, şüpheliyim.

iş dönüp dolaşıp yine deniliye geliyor. eğitmen bir hoca değil. olmuş futbolcu lazım kendisine. eğer kalacaksa yerli transfere, hele de genç oyunculara sıcak bakmam. gitsin yıldırayı alsın ama murat ceylanı almasın.

Adsız dedi ki...

@ BJK4EVER

Galatasaray'ı övme meraklısı değilim fakat bir takım derbiye 4 yabancı ile çıkıp oynayabiliyorsa bu iyi birşeydir. Ayrıca ilk yarıda Barış'ın kaçırdığı pozisyon var at gözlüğü takmaya gerek yok. Ben sadece izlenen transfer politikasından bahsediyorum. Adamlar Altay'dan Musa Çağıran'ı aldılar Mustafa Pektemek ve Sezer Öztürk'ü de ha aldı ha alacaklar. Bu oyuncular kötü oyuncular mı?

Benim dediğim ile senin dediklerinin farkı nedir, ben de uygun fiyata yerli oyuncular alınsın diyorum sen de aynı şeyi söylüyorsun. Ha Almanya'dan gelir ha Japonya'dan. Yerli oyuncu kalitesini artırmak şart.

gökhan'ın dediği gibi Selçuk İnan da iyi bir aday. Yıldıray da iyi bir aday. Ben Murat Ceylan'ın 5 milyona alınmasına karşıyım. Ama Zapo veya Uğur + 1 milyon olursa neden karşı çıkayım.

Sertug Ozgur dedi ki...

O değil de Mansimov Krasic,Guti falan derken şu Gojko KACAR'ı alsalar. En azından ismi geçse de transfer politikası hakkında umutlansam. Hertha Berlin küme düşüyor bu sene kesin bir yere gidecek.8 milyon euroya alınır.(Tabata parası). Bu çocuk adından çok söz ettirecek herşeyine varım.

Gökhan dedi ki...

bana kalsa yabancılardan sadece sivok-ferrari ve fink-ernst kalsın.diğer hepsi gitsin ama o kadar yabancıyı bir anda göndermek zor olacağı için acil gitmesi gerekenler zapo-holosko-tello ve tabata-delgado'dan biri.gerçi yüksek bonservis verilirse bobo da hemen gidebilir.

trabzonlu selçuk u ben de çok isterim ama alınmasa da çok sorun değil bence necip e seneye şans vermek lazım çünkü.

nihat ın seneye en azından bu seneden daha iyi olacağını varsayarsak bir tane sol açık ve duruma göre bir forvet/sağ açık alsak yetebilir.

Adsız dedi ki...

@ lakerda

O adamı kolay kolay bırakacaklarını sanmıyorum. Ona benzr oynayan Nemanja Matic var Chelsea'de. Bu kadar orta saha varken onu almak daha kolay olabilir, Chelsea'de forma giymesi zor.

Pamukk dedi ki...

guti alınsın.derhal.

Sertug Ozgur dedi ki...

@mutti

matic'i izlemedim hiç.

Bırakmazlar dediğin diğer büyük takımlar mı bırakmaz? Olabilir ama şansı denemek lazım. Geçen sene Hamburg'a satmaya çalışmıştı Hertha, 7 milyon euro istedi hamburg o parayı vermedi. Hertha'nın küme düşmesi garanti kesin çıkaracak elinden. Komple orta saha diyoruz ya işte bu adam öyle birşey.

Adsız dedi ki...

@ lakerda

Bırakmazlar derken bize yar etmezler demek istedim :) Nemanja Matic'i Chelsea 1 küsür milyon euroya aldı diye biliyorum ve pek fazla oynatılmadı. Yani niyetlensek bu adama, hadi alalım desek çok para gitmez. Ara ara Sırbistan milli takımına da alıyorlar bu elemanı. Hakkında okuduklarıma göre çift yönli iyi bir oyuncu imiş. Zaten Chelsea'nin aldığı adam en azından fizik olarak iyidir :) Ben her zaman Avrupalı oyuncu alınmasından yanayım. Bu Matic fena olmaz, ama tabi ki daha detaylı izlemek lazım. Mışlarla mişlerle adam almamak lazım.

Sertug Ozgur dedi ki...

şu yugoslav toprakları yine çok iyi topçular çıkarmaya başladı..

tosic,ljacic,sulejmani,pjacic,branislav ivanovic,kuzmanovic.. süper bir jenerasyonu var sırp milli takımının.

Ayrıca hadi madem Gojko Kacar'ı alamıyosunuz, Partizanda oynayan Ljubomir Fejsa da büyük liglere gitmeden alınabilir. 88'li orta saha oyuncusu. 1-2 sene içinde onu da bundesliga veya serie a'da görebiliriz.

Adsız dedi ki...

Ayrıca Manu'lu Zoran Tosic var. Bekleneni veremediği için Köln'e kiralandı. Acaba Türk spor camiasında kimin haberi var bu gelişmeden. Off of bizim takımımız neden şu Balkanlar'ı araştırmaz. Arkadaş bu topraklar basketbolda futbolda deli gibi yetenekli. Şu Rakitic'ler Tosic'ler Kacar'lar Dzeko'lar çok mu ucube yerlerde futbol oynarken keşfedildi. Binbir türlü menajer oyunları ile gelen Güney Amerikalı oyuncular yerine Avrupa'dan, mümkünse de Sırp, Boşnak, Hırvat, Çek oyuncular üzerinde yoğunlaşılmalı diye düşünüyorum. Almanya ve İtalya'dan zaten kolay kolay genç oyuncu koparılamaz bence. Gez dolaş şu ligleri arkadaş illa ki bir tane iyi oyuncuya rastlarsın.

Sertug Ozgur dedi ki...

4-3-3'de sol ve sağ açığa mutlaka oyuncu almamız gerekiyor. Bunlardan en az birisi yerli oyuncu olmalı. Rota da belli takımlarda sürekli oynayan gurbetçi oyuncular olmalı. Geçen haberlerde Veli Kavlak ismi geçmişti. Sol forvet için yapılacak en iyi yerli transferi olur. Başka mevkilerde de oynayabilir.

Transferlerde bu sene erken başlayacakmışız. Eğer böyle yapılırsa çok iyi hamle olur. Acaba bir revizyon yapacağımızın habercisi olabilir mi bu? Keşke..

Benim idealim +2'lik yabancı hakkını gelecek vaadeden genç yabancılarla doldurmak. Onun için diyorum şu atağa kalkan eski yugoslavya topraklarını iyi incelemek gerek.

Tabii ki ideal işte..Sırtımızda delgado,zapo,tabata gibi yüklerin olduğunu biliyorum. Ne yapıp edip zararla da olsa göndermek gerek. Bu sene olmasa seneye başımıza dert. En azından kendilerine para vermekten kurtuluruz.

Holosko-Tello da satılmalı. Bobo yerine de heyecan getirecek adam alınmalı. Ama ilk etapta tello-holosko gönderilmeli.Bunlar dururken Bobo'yu göndermek bana mantıklı gelmiyor. Bu arada antr parantez Bobocuyum. Ama Bobo'nun misyonunu tamamladığına inanıyorum. Yeni bir heyecan gerek. Ama dediğim gibi önce Tello-Holosko.

Hedef belli aslında. Üçlü forvetin sağı ve soluna en az bir yerli(ikisi de yerli olsa iyi olur) tello ve gönderilirse Bobo'nun yerine 2 pahalı kaliteli yabancı. Avrupalı olmalarını temenni ederim.+2'nin yedekleri olarak da biri orta saha biri hücum 2 genç yabancı.

Mustafa Denizli ile anlaşma yapılacaksa erken yapılsın,yani bu zamanlar. Yapılmıyosa hocanın nazını çekmekten sene kaybedilmesin. Sonra geçen seneki gibi plansızlıktan son dakika kazıkları yer dururuz.

BJK4EVER dedi ki...

O kadar Balkanlar dediniz, kimse daha Modric veya Kranjcar demedi.:)
Bence de bu bolgeler arastirilmali, herseyden evvel ucuzlar. Tas gibi adami, en kralini en fazla 4-5 milyon euroya aliyorsun. Mesela Vidic Kizilyildizdan Spartak'a sadece 5 milyona gitti, sonra da 10 milyona Manchester'a. Balkanlar'dan tek pahali transfer olarak Modric'i hatirliyorum, onun disinda cok az var.

BJK4EVER dedi ki...

Delgado ve/veya Bobo'nun Turk vatandasligina gecme imkani yok mu?????

Adsız dedi ki...

@ BJK4EVER

O adamların pahalıya gideceği çok belli idi. Bir tanesi Hırvatistan milli takımı antrenörünün oğlu Kranjcar, diğeri de bütün sene Mourinho izliyor diye fiyatı artırılan Modric :)

Ayrıca bu Türk vatandaşlığına geçme işi zorlaştırıldı diye hatırlıyorum. Başvuru tarihinden itibaren 5 yıl geçmesi lazımmış artık nasıl bir kuralsa. Bobo için başvurulduğunda bu cevap verilmiş. Artık her aldığımız yabancı için nolur nolmaz diye başvuru yapmak lazım demek ki :) Fink yerli olsa fena olmazdı.

BJK4EVER dedi ki...

Bildigim kadariyla Bobo gelecek sene 5 yili dolduruyor, oyle degil mi? Bu arada sistemde falan da karar verilmeli once. 4-3-3 oynayacak isek herkes 10 numara ve 2 kanat diyor, ama 2 yabanci stoper+2 Alman onlibero zaten 4 ediyor, bunlara 3 eklersek 7 oluyor. Ben 10 numara sevdasindan vazgectim, bana kalirsa 2 kanat adami alip klasik 4-4-2 oynariz daha iyi, hem boylece Nihat, Batuhan ve Nobre'nin de verimi artar. Holosko'yu da sag kenara atariz.

--------------Rustu--------------

Toraman---Sivok---Ferrari----Ismail

XXXXX-----Fink-----Ernst------Ozan

----------Nihat-----Bobo----------

Ozan Ipek/Volkan Sen+1 saglam yabanci ile isi gotururuz boylece, sadece 2 transfer ile sahane takim oluruz. Yabanci kontenjani da sorun olmaz, Tello'nun biten mukavelesi uzatilmaz ve Tabata gonderilir, Delgado ve Holosko da kulubeden gelip katki saglar.

Sertug Ozgur dedi ki...

@BJK4EVER

Modric eskidi abi. Bir de daha iyi oyuncular çıkıyor.Ben kendisini çok fazla beğenmem açıkçası..Tamam iyi tabi de, belli bir seviyeye kadar..

Dediğin gibi parlayan oyuncular için 6-7 milyon euro verilip alınabilir, gelecek vaadedenler 2-3 milyon euro eder..

Mesela Adem Ljacic var Sancak bölgesinden,boşnak asıllı sırp 91li çocuk 7 milyon euroya gitti Fiorentinaya. Biz nelere vermiyoruz ki 7 milyon euro...

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Bence de asıl sistem 4-4-2 olmalı. Bu Türk olma mevzusu değişti. Sallamış olmayayım ama mesela bugün başvurdun Bobo için. İşte o başvuru tarihinin üstünden 5 sene geçmesi gerekiyormuş.

Sertug Ozgur dedi ki...

Burayı da iyice scout sayfasına çevirdik ama Genova 2.5 milyon euro'ya yine sırp milli takımından partizanlı 91li Danijel Aleksic'i aldı..Mis gibi solak.. İşin komik yani 2 sene önce under 17 turnuvası antalyadaydı sırp milli takımının bu parlayan oyuncuları oradaydı, ayrıca yazın 19 yaşaltı maçında bize gol atan adam bu..

Tabi biz balkanlar deyince Gordon'u filan bulup getiriyoruz en güzeli bir menajere bağlanıp pahalı ama Ferrari gibi adamlar almak:)

Pamukk dedi ki...

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=17070

gökhan dedi ki...

e hayırlı olsun ne diyelim. kansere devam :)

RuFF dedi ki...

ohhh beee

Bu yönetimin yaptığı en doğru kararlardan bir tanesi.

Şimdi yapmaları gereken bu takıma yakışan 3-4 tane oyuncu almak

yilmaz dedi ki...

muhtemel transfer hamlelerimiz.
tabata -> bedelsiz olarak antep'e
zapo -> bursada devam
delgado <-
tello, bobo, holosko, sivok, ferrari,fink devam
sapara <- ankaragücü (10M €)
ceyhun eriş <- (Eğer futbolu bırakmadıysa) (1,5M € x 4yıl)
not: sapara yerine dzagoev'i alabiliriz. ernst + ferrari + 15M € karşılığında.

Kartal Bafiler dedi ki...

Kısaca ... Oleyyyy diyorum.

Kartal Bafiler dedi ki...

Uzunca...

Y.D. Akıllanmaya mı başlıyor ne ?

Son seçim döneminden itibaren yönetim kurulunun yaptığı en akıllıca iş Mustafa Hocayla sözleşme yenilemek olmuştur.Skordan sonuçlardan bağımsız arkandayız hocam mesajı bu kadar güzel verilebilirdi.

Böylelikle bu seneki ligin başında yaşanan Çeşme – İstanbul komedisine de mahâl verilmemişti oldu.

Öte yandan şu ekonomik durumda Morinho’yu getiremiyeceğimize göre bence Mustafa Hoca çok doğru bir seçimdir.İnşallah devam eden transfer çalışmalarında da isabet sağlanırsa ve şampiyonluk kadar istediğim Şampiyonlar Ligi vizesini alabilirsek önümüzde sene bizler için çok daha iyi olacaktır.Yanarım yanarım hâlâ sene başında kaybedilen acemice puanlara yanarım.

Sanki her şey daha güzel olacak gibi bir his var içimde

Kartal Bafiler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

Gönül iyi bir yabancı hoca isterdi ama Fatih Terim gibi olasılıklar yüzünden bu imzaya sevinmedim değil.

Anlaşmanın şimdi yapılması da sevindirici. Sene sonu nazını çekip zaman kaybetmeyeceğiz.

İyi ve planlı transferlere kaldı iş.

Adsız dedi ki...

Mustafa Hocanın herşeyi tartışılabilir, ama bir şeyi unutmamak lazım: kendisi Beşiktaşlıdır ve asla camianın kötülüğünü istemez. geçen sene denizli maçından sonraki röportajını izlerken bu düşünce oluştu bende...

Ayrıca kim ne derse desin şu anda bana göre bu ülkenin iki büyük futbol beyninden biridir (ötekisi Fatih Terim), üzerinden şu emeklilik havasını atar ve işine dört elle sarılırsa başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Bunun için yönetim yapacağı hamlelerle hocayı da gaza getirmeli.

Sertug Ozgur dedi ki...

"Mustafa Denizli`nin 1 yıl için 4 milyon 100 bin TL ücret alacağı öğrenildi."


"Bu vesileyle, hocamıza kulübümüzün ekonomik koşullarını göz önüne alarak, maddi anlamda yapmış olduğu fedakarlık nedeniyle de teşekkür ederiz."

Ne fedakarlıkmış..Önceden ne kadar alıyodu ki?

tearkan dedi ki...

Kadrodaki şu yabancı şişkinliğinden kurtulabiliriz umarım ve transfer için hamle yapma imkanı olur Mustafa Hoca'nın.

Cipher dedi ki...

Kadromuzun kalitesini yükseltmediğimiz sürece yeni teknik direktör arayışına girmemiz saçma olur. Denizli'nin yaptırdığı transferler de az çok tutmuştur. Ernst, Fink, Ferrari(Tabata ve Nihat transferinin onun işi olmadığını artık söylemeye gerek yok sanıyorum) Önümüzdeki sezon yönetim kendisinin istediği transferleri yapabilirse, ki geçen seneki olayların tekrarlanmayacağını düşünüyorum, forvet hattına yapacağımız birkaç eklemeyle, ve birkaç kaliteli Türk oyuncu transferiyle futbolumuzun da düzeleceğine inanıyorum. Bu kadar istikrarsız oyuncu barındıran bir kadroya başka teknik direktörlerin çok iyi futbol oynatabileceğine inanmıyorum.
Onun için doğru bir karar bence de, lig bitmeden yapılmış olması futbolculara, başarısızlığın faturasının hocaya çıkmayacağı mesajını vermesi açısından daha da güzel.

stuven dedi ki...

ben seviyorum bu adamı ya:) hayırlısı olsun.

blogunuzu çok geç farkettim. bö2010olmasa hala bihaber olacaktım:)

efendim hem bir ekşi yazarı hem de beşiktajlı biri olarak oyum size. bol şans.

esperanza dedi ki...

Seneye patlama yapar...

Kalten dedi ki...

Tsigalko gelsin dertler bitsin

Zapo bu takima daha da gelmesin, o golu attiktan sonraki sevincini de alsin gitsin

Yorum Gönder

Ara