.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Nisan 2010 Pazartesi

Hoppala Tombala...!

Dün akşam usta yorumcumuz Ömer ÜRÜNDÜL Bilica'yı ve yaptığı hareketi nasıl savunacağını şaşırdı ve Pascal'ı örnek gösterdi. Üzerinden onca zaman geçmiş olayı hatırlaması, hatırlatması enteresan ama işin birde değişik boyutu var o zamanlar çevremdeki hiç bir Fenerli Pascal'ın bu hareketini kendilerine yapılmış olarak algılamamıştı. O zaman soralım sizce Pascal bu hareketi niçin ve kime yaptı?

20 Yorum:

smyrnian dedi ki...

ömer abiye yaptı alınmış baksana!

Nitin Gupta dedi ki...

Aynen, hemen Ömer Üründül yazmaya girdim bende. :)

Şöyle adamların gazetede köşesi var ve televizyona çıkıyor yazık.

Ortega dedi ki...

Ömer Üründül sanırım "alzaymır" olayına girmiş. Geçmiş olsun diyorum kendisine.

Neo Wan dedi ki...

ömer üründül burger kinginde içinde olduğu tab gıdanın sahiplerinden para almadan hatta belkide üzerine para vererek piyasa ediniyor.

hareket tamamen onun temsil ettiği düşünceye bence.

albayrak dedi ki...

Beşiktaş'ı kasıtlı olarak geri planda bırakmanın dışa vurumudur
Pascal'a yapılanlar. Daum 2. kez BJK'nin başına geldiğinde bütün medya organları söz birliği etmişcesine uyusturucu davasından
hareketle bu adamın Türkiye'de gençlere kötü örnek olacağını, asla çalışmaması gerektiğini
söylediler.Bir gün olsun rahat bırakmadılar herifi. Aynı adam FB'ye geldiği gün bir kişi olsun aynı ifadeleri kullandı mı? Sorarım size. Pascal üzerinden de BJK'ı yıpratmak için akla gelen her oyun oynandı bugüne kadar. Ahmet Dursun'a, Tümer'e, İlhan Mansız'a, Sergen'e de keza aynısını yapmadı mı medya.Ya hakemler.Bugün Luganonun veya Bilica'nın yaptıkları Nouma'dan veya İlhan'dan farklı mı.Sürekli üzerlerine gittiler adamların. Sonuçta emellerine ulaştılar. Bu oyuncular kalp kırıklıklarıyla gittiler BJK'den.Arkalarında duramayan Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören gibi beyin fukaraları sureci göremeden medyanın oyununa düştüler.Hepsini ayrı ayrı yolladılar takımdan. Yazık oldu Beşiktaşa.Nouma yerine Bobo'dan,
İlhan yerine Nobre'den, Sergen yerine Delgado'dan, Tümer yerine Tabata'dan, Ahmet Dursun yerine Holosko'dan medet umar duruma geldik. Allahın 2 solbeki şampiyonluk maçında hücumda yaratıcı oyuncu pozisyonunda oynar hale geldi.Sonuç olarak Nouma bu hareketi BJK'ın yıpranmasını isteyen Hıncal, Erman başta olmak üzere spor medyasına ve onu korumaktan aciz başkanı Serdar'a yapmıştır.

cha dedi ki...

arkadaşım pascal bu olayı fenerlilere yaptıysa da zaten tff tarafından 7 ay, beşiktaş yönetimi tarafından takımdan ihraç cezası aldı. şimdi febe yönetimi ve tff'nin vereceği kararı merakla bekliyorum. tff göstermelik 2 maç ceza, febe yönetimi de kaptan yaparak cezalandırır. malum şimdiki kaptanlarından daha çirkefi de varken e.b.'ye ne hacet.

Omer Urundul'e katiliyorum. Bilica'nin yaptigi hareket Nouma'ninki gibidir.

Bu minvalde bakarsak Bilica da 7 ay ceza almalidir. Yerse tabii.

Pamukk dedi ki...

ömer üründüle koyim bu nedir peki? http://4.bp.blogspot.com/_qZ-mYAavcwo/S8wOldJAABI/AAAAAAAAA_c/09_YmT9KfRc/s1600/itisfb2.jpg

Sertug Ozgur dedi ki...

Ömer Üründül'ün zeka seviyesini gösteren bir açıklama olmuş. hamburger beyinli herif.

Kartal Bafiler dedi ki...

Sesi hırıltılı hâle geliyor Beşiktaşla ilgili konuşunca,normaldir böyle bir açıklama yapması.

Burger Kıng ve Sbarro sağolsun ulema kesildi başımıza.

occasion dedi ki...

iki hareketin farkını anlamayanlar hala kanat akınları, kombinasyonlar deyip duruyor. amatör ligde olmayacak bir kurnazlık,rezillik süper ligde olmuştur. süpsüper lig gitgide daha da süpsüperleşmiştir. başlarım kanat varyasyonlarına, ikili bindirmelere. eşeleme hareketi etiketidir fb nin ve süper ligin. arşivlerde özenle saklansın, dünya aleme gösterilsin ibretlik.

bugün bjk formamı giydim. içimdne geldi. yenilmişiz, 4. 5. olmuşusz banane. en fazla kafasını kazıyan futbolcumuz var bizim (ernst) öyle toprak kazmakla falan uğraşmak akıllarına gelmez. o formayı giyen ilgilenmez böyle şeylerle.

occasion dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
occasion dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ergin aslan dedi ki...

Yavşak... Yavşak: Bit yavrusu demektir...

Cagatay Bircan dedi ki...

futbolun kurallari ve uygulanisi belli olmalidir, mac bitmis fener besiktas'i yenmis ve bizi yarisin disina itmisse bilicaya versinler istedikleri kadar cezayi ne yazar? afedersiniz ben fanatik besiktasliyim sakin takimima kufur ediyorum diye algilanmasin ama argoda bilmem ne edilmis g.tun davasi olmaz diye bir laf vardir ya, kaybedilmis macin da davasi olmaz. kaybettigimiz mac hic bir zaman geri gelmez. ama ne biliyoruz, ingilterede liverpool'lu torres aynisini yapinca rooney penaltiyi kullanmadan once, bakin ingiltere federasyonu ne yapmis:

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/liverpool/7500390/Liverpool-striker-Fernando-Torres-escapes-further-penalty-for-kicking-penalty-spot.html

"But while the FA has confirmed that Fifa referee Webb, having reviewed the incident on television, would have booked Torres for unsporting behaviour had he witnessed the penalty-spot incident, there is no process to issue yellow cards on a retrospective basis. "

turkce'ye cevirirsek, ingiltere federasyonu'nun soyledigi macin Fifa kokartli hakeminin eger Torres'i o hareketi yapiyorken gorseydi kesinlikle kartla cezalanmasi gerektigidir. ancak mactan sonra gorse bile geriye donuk bir ceza isletimi uygulanamaz. ki videolara bakarsaniz torres'in penalti noktasina tekmesi gayet kisa, bilica'nin penalti noktasi uzerindeki petrol arama calismalari ise gayet uzun suruyor. hakem de sonra zaten penaltidaki faul icin sari kart vermeye gidiyor. simdi hakemin bilica'nin yaptiklarini gormus olmamasi inanilabilir mi? gorduyse eger neden kartini kullanmadi? penaltida son adami dusurdugunu gectim, ikinci sariyi coktan eseleme ile hak etmedi mi?

simdi bizim federasyon da ayni geriye donuk islem uygulanmaz cart curt diye bilica'ya ceza falan vermez. ha ibrahim kas dirsek attiginda videodan ceza verilir hemen. halbuki inonude gs macinda keita'nin deli ibo'ya attigi dirsegi ne yan hakem gorur ne de sonradan izleyip ceza verilir. ayni deli ibo iki gun sonra lig tv'de roportaja halen kan toplamis yuzuyle cikar, ve "dirsekleri yedik ama gormuyorlar abi ne yapalim" demekten baska caresi yoktur. bu dirsegi bir fenerlinin falan yedigini dusunun gorun bakin ne oluyor.

bir diger olay da serkan gencerler denen satilmis heriftir. bir metre geriden gelen adama ofsayt bayragini ceker hemen, bir bok yokken toramani attirir oyundan, ve nedense bu adam hep fenerin maclarinda yan hakemlik yapar.

insan diyorki besiktasi gormeme pahasina ligtvyi bir daha izleme, 400 milyon dolari artik fener ve gs'nin kicindan cikarabilirlerse cikarsinlar. aziz yildirim denen mafya gidene kadar da bir kurus para verme bu sisteme. huseyin gocek'e dort mac vermesinler zaten sezon bitiyor fener almis sampiyonlugu is isten gecmis ne yazar. boyle devam ettikce turk futbolunun da basarili olmasini istemiyorum. cruzeiro varoslarindan topladiklariyla mafyaliklariyla sampiyon olsun sevinsinler, iclerine ne kadar siniyorsa.

Ortega dedi ki...

Kazma olan sadece Ömer Üründül değilmiş. Şu yazıda da aynı şeyden bahsedilmiş. Sözde Nouma o hareketi bize yapmış. İnsan bir araştırır di mi yazmadan önce.

http://www.goal.com/tr/news/2556/editoryal/2010/04/19/1885745/goalcom-%C3%B6zel-unutulmaz-10-el-hareketi

Unknown dedi ki...

sivok la luganonun pozisyonunda oyun durdu, tv yan hakemi gösterirken hakem resmen "luganoyu at" dedi. hakem naptı??

lamhaltas dedi ki...

@umut

baska bi acidan bakarsak lugano napti? yakin kameradan tekrari da yok. hakikaten cok merak ediyorum.

Unknown dedi ki...

@hmm

bi bilsem ben de.. nedense böyle pozisyonların tekrarını bir türlü izleyemiyoruz. ama işin içinde lugano varken az çok tahmin edebiliyorum şahsen.

Adsız dedi ki...

bloklar arası ömer üründül...görüyoruz kupa maçlarında futbol bilgisini...!

Yorum Gönder

Ara