.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Nisan 2010 Cuma

Bu Takım Gol Rekoru Kırar

"Abi sağa Quaresma, sol Robinho, ortada Deco... Bu takım gol rekoru kırar abi" Ver parayı, al üç oyuncuyu, bak keyfine. Parayı veren kim? Mübariz Mansimov. O kim? Beşiktaş'ın yeni "sahibi". Taraftar artık önüne yem atılıp arkasından yumurtası alınan tavuktan öte bir şey olduğunu farketmeli. Ne Deco'ya karşıyım, ne Robinho'ya. Bu ayrı konudur. Lakin kimse beni Quaresma üzerinden satın alamaz. Sonra Jessie ve gibileri kötü taraftar, şampiyonluk kutlamasında Quaresma diye tezahürat yapanlar "bu takıma yıllarını vermişler abi" olur... Olsun. Herkes herşeyin farkında ise, kimin ne söylediğinin benim için bir önemi yok. Yıldırım Demirören'in, Mübariz Mansimov'un kişisel servetleri üzerinden yapılan 1 kuruşluk harcamaya nefretle karşıyım. Hem bu anlayışa, hem bu anlayışın şakşakçılarına. Madem Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsunuz, sporcuların hak edilmiş maaşlarını ödeyin! Beşiktaş'ın Ricardo Quaresma'lara değil, sizin cebinizdeki paraya muhtaç halden kurtulmaya ihtiyacı var. Onun için de Quaresma diye değil YÖNETİM! diye feryat eden taraftara ihtiyacı var... O taraftara, bu yönetim çok bile. Ah bi benim gibiler düşseler şu Beşiktaş'ın yakasından...

42 Yorum:

Pamukk dedi ki...

eline sağlık

eksibesiktas dedi ki...

jessie sen bırakmadın mı hala beşiktaş'ı?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

senin gibilere mi bırakacağım?

eksibesiktas dedi ki...

adam querasme'yi, robihno'yu getircek sen hala konuşuyorsun. tek yaptığın blogda yazmak. Q7 abi bahsedilen adam. galatasaraylılara fenerlilere nasıl kapak olacak. beşiktaşın da artık yıldız oyuncusu olacak. yılların ezikliğini atacağız üzerimizden...

nickimi de Q7 yapayım... sağda solda öyle bahsedeyim, havam olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

iyi düşünmüşsün. söz sende pamukk

Pamukk dedi ki...

iyi küfrederim bela okurum. olar mı?

bacon1903 dedi ki...

Yine postu sen acmissin kendi kendine konusan arkadasim!!!Puan kaybinda sorumlu ne yanlis transferler ne baskan ne m.denizli sensin ona gore!!!Bjkini birakmani kimse isteyemez senden kendin bile!!!!Icinde var bu duygu sana anlatmak istedigimizde buydu bizde karsiyiz bjkimizin boyle yonetlmesine ne querasmasi biz su batuhandan necipten seneye neler alabilecez ona bakalim!!!

dominic molise dedi ki...

jessie nicin kendi yazdiklarina komik olmak adina farkli nickten yorum yapiyorsun?

''Sonra Jessie ve gibileri kötü taraftar, şampiyonluk kutlamasında Quaresma diye tezahürat yapanlar "bu takıma yıllarını vermişler abi" olur...''

cok komik bir paragraf. eksibesiktas nicki ile post altina cevap yazmana gerek yokmus, bu kisim zaten gulduruyor.

esperanza dedi ki...

Jessıe nın bu yenı "kendı geyiğimi kendim çevirir ele güne muhtac olmam" yaktiğini tuttum... 8)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

şaka maksatlı yaptığım anlaşılsın diye eksibesiktas'tan yazdım.

şakayı kakaya çevirmeye pek heveslisiniz. insanların da tadını kaçırıyorsunuz.

ian dedi ki...

-quaresma geliyormuş.
-hangi parayla? kulubün tapusu kimde? kişisel servet vs vs.
-para harcamayalım diyosun yani. daha uygun fiyata birini mi getirmek lazım, daha alt seviyede?
-beşiktaş'ın vasat-orta sınıf yabancılarla kaybedecek vakti yok.
-serdar özkan var aynı bölgede, o mu oynasın?
-beşiktaş'ın topçusu değil o.
-hmm. yusuf'la mı devam edelim yani?
-çok yaşlı o, temposu yok.
-erkan kaş var a2'de. o oynayabilir mi?
-çoluk çocukla mı uğraşıcaz yae.
-ne istiyosun lan sen?
-şurdan iki çay söyle de içelim.


şimdi biraz da ciddi olalım. ben mansimov falan tanımam bilmem. kimseyi savunduğum ya da yerdiğim de yok. benim düşüncem, bu seneyi transfer yapmadan geçmek. zaten kim gelirse gelsin, taraftarı tam anlamıyla memnun etmek mümkün olmayacak. transfere harcanacak emek ve kaynaklar, yeni stadın yapılması konusuna harcansın. bu sayede günü kurtarmış değil, geleceğe yatırım yapmış oluruz. beşiktaş için para harcamak isteyen işadamları da iyi bir planlama ile basketbol, voleybol, hentbol vs. branşları için para harcayabilirler. rasyonel ve planlı olacaksa futbol için yapılan hamlelere de açık olmak gerektiği kanatindeyim. son söz olarak; beşiktaş futbol takımının ilk önceliği stadın yenilenmesi olmalıdır. beşiktaş kulubünün ilk önceliği ise mali disiplin ve kendi kaynaklarıyla planlı yönetim olmalıdır.

"başkan'ım bize messi'yi al!! pls :)"

esperanza dedi ki...

bu takım hastanedekı ve takım ıcındekı kamburlarından kurtulsun, transfer yapılmasa bıle önü açık

Sertug Ozgur dedi ki...

hw mch is qrsma?

Pamukk dedi ki...

makara yapmak yassak

yilmaz dedi ki...

şu quaresma'da ne numara gördü insanlar anlamıyorum. joaqin ya da vicente'yi 10 quaresma'ya değişmem. şayet kanat adamı arıyosak.

kaza olsa da gelse bu quaresma denen adam, 5. maçında yuhlanıp 8. hafta ülkesine gider adım gibi eminim.

valla enteresan,ironi dolu bir konu yazılır,millet ciddiye alıp öyle yorumlar,bloğu takip edenlerin %90'ı ekşibeşiktaş ve jessie'nin aynı kişi olduğunu zaten anlamıştır ya da bilyordur,ben zekiyim bunları yemem deyip afişe etmeye çalışmak nedir anlamıyorum

takır takır işleyen idari sistemimiz olmadığı sürece istediklerini getirsinler,sen sözde querasma'yı getiriyorsun,diğer tarafta senin basketbolcun italya'ya kaçıyor,voleybol takımın idmana çıkmıyor,şampiyon olan hentbol takımının maaşı ödenmiyor şaka gibi bir de kol saati hediye ediliyor,yok amatör branşların getirisi fazla değil zarar ettiriyolar gibi abudik kubudik sebeblerle açıklanamaz bunlar keza basketbol iyi kötü bir sponsorun ona göre harcama yapsan çok rahat sezon gelir gideri karşılanır,diğerleri için ise bul bir sponsor bulamadın mı zaten futboldan kazanılan adam gibi yönetilse diğer branşlara fazlasıyla da paran kalır

mansimov transfer yapsın,büyük başkan cebinden para versin,bu adamlar sayesinde camia küçülüyor,onun bunun maskarası oluyoruz...

sozcelyk dedi ki...

üç gün önce yeter , quaresma alındı diye büyük başkan diyecek taraftar kitlesini hedef almışsın , e varsa öyleleri evlerden ırak.

ama öyle ya da böyle quaresma takıma katılacaksa gider formasını alırım ben o adamın çünkü yıllardır hayranlıkla izlemişim şimdi takıma demirören in boklu püsülü planları yüzünden katıldı diye quaresma yeter diyenlerden olmam.

umarım gelir

Gürcan Ulusoy dedi ki...

seneye quaresma gelir de tesislerde çalışan, beşiktaş dergisinde çalışan, amatör branşlarda çalışan adamların maaşları verilmezse hala quaresma geldi diye sevinir misin?

Erkek basketbol takımı'nın bu sezonki en büyük silahlarından Brad Newley de tası tarağı toplayıp gitmiş. Sebebi elbette ki hiç birimizi şaşırtmadı: 3 aydır alınamayan paralar. Aynı sebepten voleybol takımı 3 gündür antrenmanlara çıkmıyormuş..

Benim kanıma dokunuyor, nevrim dönüyor. Orada "benim takımım" için, o forma için iyi ya da kötü emeklerini, terlerini akıtan onlarca sporcuyu süründür; takımları da, kulübü de rezil et ama laf futbola gelince on milyonlarca euro'yu havalara saç.

Gerçekten kanıma dokunuyor..

sozcelyk dedi ki...

quaresmanın geldiğine sevinirim , ama newley gibi adamların ücretini alamadığı için gitmesine üzülmem de diyemem.

ona kalırsak ferrarinin gelişine de üzülelim ismaile de üzülelim delgadoya holoskoya da üzülelim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

basketbol şubesinden gelen paranın delgado transferinde kullanıldığı hep yazılıp çizildi. o gün de eleştirdik zaten.

beşiktaş'a messi mi gelecek? geleceği var ise gelmesin, şu zihniyetten kurtulalım. mansimov tüm servetini koysa da messi'yi getirse bi gıdım sevinirsem namerdim.

mansimov kim?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sen kim oluyorsun da beşiktaş'a para veriyorsun. beşiktaş senin parana mı kaldı derler adama. derler de, dilenciye döndüğümüz için kimsenin diyecek hali kalmadı.

üç sene sonra pankart açarız; we love besiktas, we hate mansimov diye.

arsenal taraftarının, manu taraftarının açtığı gibi...

değil kıçı kırık quaresma, takımlarında rooney'ler, fabregas'lar var ama nası protesto ettiklerini hep beraber izliyoruz.

demek biz de aynı yollardan geçmeliyiz. geçeceksek geçelim. ama süreci doğru okuyalım.

bir şeye sahip olmanın en temel yolu o şeyi güçsüzleştirmektir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

http://farm3.static.flickr.com/2033/1710101886_f6d047040b.jpg

Gürcan Ulusoy dedi ki...

http://farm3.static.flickr.com/2380/1844760983_1f9f4362b0.jpg

sozcelyk dedi ki...

demirören nasıl gider bilmiyorum , zayıf noktası nedir onu da bilmiyorum , belki telefonundan bütün kongre üyelerine .bn dmrn hepnzn mnski yazarsak gider ama şu şartlarda üç yıl iyi kötü beşiktaşın başkanıdır.

quaresma için umarım uğraş veriyorlardır umarım takıma kazandırırlar yoksa ona vereceğimiz parayı basketbol şubesinden keser transfer sezonunun dolmasına üç gün kala murat ceylana aktarırız

ian dedi ki...

iyi de taraftarın tamamına yakını demirören'den nefret ediyor zaten. kulüp içindeki saçmalıklara karşı kendince tepkisini koyuyor herkes. taraftar olarak daha fazla ne yapmalıyız? ben bugüne kadar bu konuda somut bir fikir ortaya koyana rastlamadım. en akıllı mantıklı geçinenler bile feryat figan halinde olursa sonumuz kötü. herkes şikayet ediyor, ortaya uygulanabilir somut fikirler koyanlar yok.

beşiktaş taraftarı olarak ne yapalım kulubümüz konusunda? bununla ilgili somut fikirler okumak için bu başlığı takip etmek istiyorum. ben kendi adıma nacizane sıralamak istiyorum fikirlerimi:

-bu sene futbol takımına transfer yapılmasın.
-stad yapımına başlamak için yoğun çaba harcansın. eski alisamiyen'in bir süreliğine kiralanması için girişimlerde bulunulsun.
-futbol dışı branşlar için, nitelikli yöneticiler, sağlam sponsorlar bulunsun. sponsor gelirler sadece sözkonusu branşlar için kullanılsın.

(not: olağanüstü kongre, sportif direktör vs. gibi konuları uygulanabilirliği çok zor olduğundan yazmadım)

sozcelyk dedi ki...

@ian

kulübün ne yapacağını değil de taraftar olarak senin ne yapabileceklerini somut olarak yazarsan bi işe yarayabilir mesela lisanslı ürün almamak , quaresma gelse bile forma almamak , maçlara gitmemek , demirören aleyihnde kongre üyelerini şimdiden doldurmak vs vs

zira kulüp şöyle yapmalı böyle yapmalılarla bi yere ulaşamayız tepede yıldırım demirören oturuyor hala :D

sozcelyk dedi ki...

zamanında burdan birisi demişti biz aslında kendi beşiktaşımızı yaratmışız diye , haklı ; sonuçta hepimiz olması gerekeni söylemekten olanı biteni göremiyoruz , taraftar batuhanlı necipli kadroyu inönüde görmek isterken bizimkiler kuranyiye gidiyolar , yani gerçekçi olmak lazım.

ian dedi ki...

@ sozcelykk

senin söylediklerini de dikkate değer buluyorum. ben yorumumda "taraftar olarak kulüpten beklentilerimiz neler ve bu konuda sesimizi nasıl duyurabiliriz?" konusuna dikkat çekmak istedim. ama işin bir de "taraftar olarak kulüpteki bozun düzen ve yanlışlıklara engel olmak için ne gibi eylemlerde bulunabiliriz?" boyutu var. bu koyu yazılmış yerler hakkında düşünmek ve somut fikir üretmek gerektiğine inanıyorum. makara mizah falan hep yapıyoruz zaten, olmalıdır da; ama sadece şikayet edip, ortaya somut birşey koymamak/koyamamak bana doğru gelmiyor.

ian dedi ki...

***taraftar ne yapmalı?

sozcelykk:
-lisanslı ürün almamak,
-quaresma gelse bile forma almamak,
-maçlara gitmemek,
-demirören aleyihnde kongre üyelerini şimdiden doldurmak.

***taraftar kulüpten ne istiyor?

ian:
-bu sene futbol takımına transfer yapılmasın.
-stad yapımına başlamak için yoğun çaba harcansın. eski alisamiyen'in bir süreliğine kiralanması için girişimlerde bulunulsun.
-futbol dışı branşlar için, nitelikli yöneticiler, sağlam sponsorlar bulunsun. sponsor gelirler sadece sözkonusu branşlar için kullanılsın.
----------------------------------
belirli aralıklarla bakmaya çalışıcam buraya yine. yukarıdaki gibi fikirleri maddeler halinde toplayan arkadaşlar çıkarsa ne ala. bakalım bi, ne istiyoruz? ne yapabiliriz?

yönetim fahiş paralar alan oyuncuları elden çıkarsın, gerekirse ücretlerini de ödeyerek. Böylece emsal saçmalığından kurtulabilinir.

taraftar ise, ürün almasın, olabiliyorsa kongre üyesi, olamıyorsa kongre üyeliğine destek olsun

tearkan dedi ki...

Deco yaşlandı istemezük. Hem bu sene sonunda ülkesine dönecekmiş. Quaresma da disiplinsiz. Krasic daha iyi olur. Liverpool da istiyodu; ama onu da satışa çıkartıyor kulüp sahipleri diye okudum. Gerekirse Mansimov bize hem Krasic'i, hem Liverpool'u alır. Serdar'ı, Batuhan'ı, Rıdvan'ı falan kiralık veririz hem pişerler İngiltere ortamında.

Yalnız şu satın alma işlerinden şikayetçi olmayan bir tek Chelsea var sanırım.

Q7 gelirse forma satışından maliyetini çıkartırız.Bunun daha sponsorları falan da var.Real,100.000 tane Ronaldo forması satıp çok önceden bonservis parasını çıkartmış.Bunun için eğer Q7'yi alırlarsa Hakan Aksoy'a da çok iş düşüyor.Yapılacaklar :
1)Üzerinde hiçbir deseni,pençesi ve kırmızısı olmayan bembeyaz bir forma çıkartılacak.
2)Formaların arkalarının hepsinde isim yazacak.Taraftar bir de isim yazdırmakla uğraşmayacak.Real'in storeundaki tüm formaların arkasında isim yazar.Taraftar istediği futbolcunun formasını seçip alır.Eğer böyle bir sistem getirtilerse t-shirt'tür,beredir,atkıdır bunların gelirleri bile hava cıva kalır.Real store'unun gelirlerinin %90'u forma gelirlerinden oluşuyor.Ama işte bizde bu zihniyet maalesef yok.
Jessie'nin ne demek istediğini aslında anlıyorum.Bence de yıldız transferinden daha çok kalıcı gelirler yaratmamız gerekli.Gelir gider arasındaki fark kapanmadıkça Beşiktaş para babalarına muhtaç hayatını sürdürmeye devam edecektir.Onun için de tüm konsatrasyonumuzu stat projesine vermeliyiz.Beşiktaş'ın şu an için tek kurtuluşu bu gibi gözüküyor.

alper dedi ki...

bu takımın stoperi ferrari ise forveti bobo olmaz.

bu takımın ön liberosu ernst ise sol beki üzülmez olmaz.

olmaz tabi abi.gelsin kuarezma ,robinyo onlar oynasın bu takımda.parayı kim verir.ben vermedikten sonra isterse jessie versin.ben beşiktaşı her şartta desteklerim.solunda mehmet sedef oynasa bile.

@alper

Bobo'nun nesini beğenmiyorsun.Hepiniz jessie'nin gazına geliyorsunuz.Bugüne kadar Bobo'nun beğenilmediğini gördüğüm ilk,tek ve son beşiktaş platformu burasıdır zaten.Eziklerin hepsinin kendi takımlarına Beşiktaş'tan ilk isteyeceği adam ama siz neler diyorsunuz garip vallahi bizim taraftar.

@bobo
bizim taraftarin "cogu" istikrar diye biyerlerini yirtar ama bi futbolcu 3 seneden fazla klupte kalinca o futbolcunun her hareketi batar biyerlerine.. hep yeni bir heyecan ararlar, onlar icin sorun daha iyi bir forvet degil, ismi degisik siyahi suratli olsun bir sene oynasin daha sonra ne hali varsa gorsun , para babalari bizim klupte nede olsa yenisini alirlar..su bobo sezonun en istikrarli ve basarili topcusu ama begenilmiyo bir kisim tarafindan,, o gollerin yarisini batuhan atsa yeryuzunun en iyi forveti olarak kabul gorecekti.. biride demis messi gelse sevinmem, ben sana ne diyim?

matiasemilio dedi ki...

10 milyona gelecekse gelsin quaresma tabiki..gelmezse 10 milyon gider antepten hulyo sezara..aptal transferlere gideceğine para adam akıllı topculara gitsin..

ölüm yıldönümünde hakkı yeten'in mezarının başına gitmeyen başkan, kulübe para verecek şahıs istemiyorum.

dominic molise dedi ki...

o degil de yaziyi bir kez daha okudum ve sinirlenip tekrar yorum yapma ihtiyaci duydum. muhtesem besiktas YAZARI jessie besiktaslilari ikiye ayiriyor caktirmadan: ''quaresma'nin gelmesini isteyen pop kultur bjk'liler'' ve ''jessie gibiler'' diye.
sevgili jessie,
o gozlukleri cikart artik, gorusunu iyice kapatmislar.

Unknown dedi ki...

Bu yazı beni yakın zamanda yapılan kongre'nin seçimler öncesinde yapılan konuşmalarına götürdü. Çook eski bir seçmen çıkıp şöyle demişti çok duygusal bir tavırla: "Bu kulüp borç içinde yüzerken (bu borç kim tarafından oluşturulmuştur acaba?) Demirören kendi cebinden parasını çıkarıp takımın sahaya çıkmasını sağlamıştır." bunu duyduktan sonra ötesine bakmaya gerek yok zaten. Belli ki kişisel ilişkiler her zaman daha önemlidir kulüp içinde, bazı şeyler vaad edersin elde edersin. Şimdi de sanırım taraftar üzerine oynanınıyor bu oyun, taraftara vaadlerde bulunmak!.. Kimisi inanır ve hayaller aleminde dolaşır. Kimisi de gerçekleri göstermek için bir tarafını yırtar. Bazı gerçekleri göstermenden ötürü Jessie; eline sağlık...

Melih dedi ki...

yahu güldürmeyin adamı adamlar burnumuzun dibindeki m. topuz alamadı... masimovda kendi reklamını yapıyo işte bedava .. alan memnun satan memnun

Sertug Ozgur dedi ki...

Ne kadar doğru bilmem ama 10 milyon euro'luk teklif yapmışız. Quaresma tabii ki Türkiye'ye gelmek istemiyor.

http://www.ilsussidiario.net/News/Calcio-e-altri-Sport/2010/4/19/CALCIOMERCATO-Inter-Quaresma-addio-allo-Sporting-o-al-Berfica-CALCIOMERCATO-Inter-Quaresma/1/80650/

Daha önceki gün de Galatasaray'ın ilgilendiği haberi çıkmış.

http://www.ilsussidiario.net/News/Calcio-e-altri-Sport/2010/4/16/CALCIOMERCATO-Inter-bye-bye-Quaresma-spunta-il-Galatasaray-CALCIOMERCATO-Inter-/80027/

Doğruysa, her sene olduğu gibi 1-2 oyuncu atılır ortaya, bizim takımlar hep ona takılır.

Yorum Gönder

Ara