.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Nisan 2010 Perşembe

And The Oscar Goes To!...

Yaşı benim gibi kemale erenler ne kaleciler gördü; Zalad, Jurkovic, Fatih, Zafer, Adem, Aumann, Asper, Myhre... İlk etapta aklıma gelenler hiçbiri bence onun kadar başarılı ve iz bırakıcı olmadı. Gidişi ve gönderiliş şeklide bir çok Beşiktaşlıyı eminim benim kadar rahatsız etmişTir. O zaman ki olaylar hakkında en güzel yazıyı bence İbrahim ALTINSAY yazmıştır işte o yazıdan; "beni en çok yaralayan Tümer'in ve Sergen'in golden sonra Cordoba'dan hesap sorma şovu oldu. Takım olarak maç kazanıldığını, takım olarak maç kaybedildiğini, kaptanlık bandı takmış bu futbolcular demek ki bilmiyor. Ama Cordoba'nın olgun ve özgüvenli tavrıyla Ümraniye'de takımı bir arada tuttuğunu, gençleri yüreklendirdiğini, zor zamanlarda öne çıkıp herkesi toparladığını bilmemezlik edemezler. Cordoba da Tümer'in auta giden şutlarının, Sergen'in top çevirmesinin hesabını mı sorsaydı yani. Hani Tümer'in dövmesinde "Tanrı'dan başka kimse benden hesap soramaz" yazıyordu. Tümer tanrı mı olmuştu ki, kader birliği yaptığı arkadaşından hesap soruyordu..."

33 Yorum:

marian mrmic kesinlikle unutulmuş diyorum tatharım bu yazıda :))

tathar dedi ki...

evet unutmuşum işin komiği, onun bize transfer olduğu sezon euro96 da 3 yediği maçı da ingiltere'de canlı izlemişdim :)

Deniz dedi ki...

En iyi kalecimiz.

Arkhe dedi ki...

Pazar akşamı Telegol'de Sinan Engin beni bile kızdırdı, sanırım sizlerden pek izleyen olmamış.

Bir gün Celalettin Cerrah'ın onu çağırdığını ve "Cordoba hakkında bir şeyler duyuyoruz. Gözün üzerinde olsun, para trafiğini falan kontrol et, onda bir şeyler var" dediğini söyledi. 2006'dan önce olmuş bu.

Ahlaksız, terbiyesiz herif. Böyle bir şey olsa bile bu söylenmez. Yöneticilik zamanında olan şeyler ortaya böyle dökülmez.

gillerprensi dedi ki...

yaş demek ki tam kemale ermemiş ben engin ve bako'yu da hatırlıyorum. ki bako iyi bir kaleciydi.

menderes mete dedi ki...

exavier mcdaniel dedi ki...
marian mrmic kesinlikle unutulmuş diyorum tatharım bu yazıda :))
Bence en iyi kaleci oydu 6 attığımız bir maçta bile haftanın kalecisi seçildiğini hatırlarım.Ayrıca Cordoba kadar iyi bir savunma ile oynamadı.(Rahim ve Erkanlı bir savunma off )Tarihimizde ki en golcü takımın kalecisiydi.

tathar dedi ki...

@eeyore
bako'yu siz yazınca hatırladım tabi zeyer'ide bıyıklı sol kanat :)), engini ise bilerek yazmadım

Pamukk dedi ki...

sinan engine 5
tümere 10
sergene 15

Kartal Bafiler dedi ki...

Açıkcası bilemiyorum ama 101. yılımızda ki Cordaba beni çok rahatsız etmişti.

Bana o macta hicbir insan Tumer ile Sergen'in tek suclu Cordoba imiscesine uzerine yurumesini aciklayamaz birader. Cordoba suclu olsa bile gozumde sucsuzdur onu gordukten sonra. Hele o sezon sonrasi Tumer ile Sergen'in nerede oldugunu dusununce ne ayak yaptiklari hakkinda daha iyi bir fikrim oluyor, daha da igreniyorum.

Her yerde tekrar ederim zaten, Tumer'i de Sergen'i de sevmem. Sergen'i az sevmem gerci, onun gibi iftira atmayan patavatsiz adamlar lazim Turkiye'de medyaya.

bi de şener vardı. şener kurtulmuş.

alper dedi ki...

Tek geçerim mrmiç.ve kendi saflığımı ne desme bilemiyorum ama fevzi.penaltılarda hep o gelir gözümün önüne.

esgo dedi ki...

Adamlar bize sponsor olsa, aşağıdaki reklam filmi ve bu fotoğraftaki pano kadar belirgin bir banner koyamazdık :)

mj23 dedi ki...

o değilde asper harbiden iyi kaleciydi.keşke daha uzun süre kalsaydı.

Bak aklima gelmisken, Daum'u da Asper dururken kova Myhre'yi tercih ettigi gunden beri sevmem.

delgado dedi ki...

he valla ya, galatasaray maçında myhre ergün'ün veya hakan ünsal'ın 30 metreden 90'a giden şutunu çıkarmıştı da spiker "e artık beşiktaş kalesinin kime emanet edilmesi gerektiğini anlamıştır taraftar.." demişti de ne üzülmüştüm ben bu asper bi daha nah alır formayı diye. o değil de, geçen sene adama facebook'tan mesaj attım, gayet güzel bi türkçeyle konuştu benle. veya biri beni çok fena kekledi.

#14# dedi ki...

Peter Kjaer vardı bir de 5 maçta 10 gol yiyip gitmişti :) Yere yattıktan kalkması slow motion olurdu sanırsın tv de tekrarı var pozisyonun...:)

Kjaer demeyin lan! Bak hala titriyorum gecmedi. :)

geloraptor dedi ki...

Aaa Ramazan Kurşunlu unutulmuş...

Saitosan dedi ki...

Jurkovic'i görenlerin yaşı kemale ermiş ise, benim gibi rahmetli Sabri Dino'yu seyretmiş olanlar ne oluyor?

gillerprensi dedi ki...

yazıları okuyunca galatasaray kalesi ne kadar az adam görmüş son yıllarda onu düşündüm hayrodan sonra bikaç türk kaleci geçmişti sonra taffarel, mondi ve işte italyan adını bile unuttum. bu seneki kova leo ise galatasarayın dörtlediği mallorcanın kalecisiydi ah ah:D

N'aptin eeyore? Friedel var, Stauce var, birkac Turk dedigin de az buz degil, Mehmet, Kerem...

Sertug Ozgur dedi ki...

Kjaer'in yediği gollere zaman zaman ligtv'den bakar gülerim. Böyle mantar kaleci gelmemiştir heralde.Göbekli filan sevimliydi.

Bu arada Myhre ve Asper demişken lig tarihinde yabancı hakkını 2 kaleciden kullanan tek takım mıyız acaba?

Yalnız Mrmic son yıllarda gelen en iyi kaleciydi bence..

Galatasaraylı Volkan da fiyaskoydu tam nasıl unutursun eeyore?:)

matiasemilio dedi ki...

cordoba bambaskaydı vallahi,özellikle ondan sonra gelen kalecilerin topu oyuna sokmadaki yeteneklerini(!) gördükten sonra daha cok kıymetini anladım sahsen..

gillerprensi dedi ki...

@shelbly friedel ve stauce hayrodan önce diye hatırlıyorum 96'da PSG maçında hatalı golleri hayro yemişti. STAUCE VE FRİEDEL ondan önce oynuyordu. ben hayrodan sonrayı söyledim. arada bi mehmet bi volkan oldu işte sonra zaten taffarel geldi. birçok takımdan az kaleci öğüttük son 15 yılda.

@lakerda volkanı unutmak mümkün mü KOCAELİNDEN mi gelmişti neydi o zamanlar galatasaray kalesi bildiğin boştu. Takım tıkırtıkır top oynuyordu ama kale boştu. Sonra Taffo geldi de takımın kalesi doldu:)

ery dedi ki...

..aumann unutulmasın... şahsen 40 metreden yediği gollerle ve şapkasıyla hatırlarım kendisini... (andaç yazısı gibi oldu..??)

@eeyore

Abi yapma, hic birisi yokken Hayrettin vardi, adam 80'lerden beri kalenizde durdu. Friedel, Stauce falan hep Hayro'nun son zamanlarinda gelen adamlar.

gillerprensi dedi ki...

hayır shelby hatan var. hayro uzun süre takımda durdu doğrudur. galatasaray manchester'i elediğinde kaledeydi. sonrasında da takımdaydı ancak friedel stauce gibi kaleciler devraldı kaleyi. 1996'da hatırlarsanız kupa galiplerinde PSG'ye elenmişti galatasaray orada Fatih hoca kaleyi hayroya emanet etmişti. zaten sanırım o yıl son yılı oldu hayronun. sonra bi sürü genç kaleci geldi fayda etmedi. mehmet vardı fenerden gol yiyince kafasını direğe patlatan. işte en sonunda taffareli aldı gs kaleci açığı.- için

Hata degil de, yorum farki diyelim.

Son yillarda Besiktas ile Galatasaray'in kaleci degisme sayisi cok da fazla degildir. Bu yazi eger Zalad'a, Jurkovic'e, Adem'e uzanmissa; GS'ye bakarken de Friedel'a, Stauce'ye, Volkan'a uzanmamiz gerekir. Ve hatta Simovic'e kadar gideriz.

gillerprensi dedi ki...

Bunu yazarken aslında derdim Galatasaray mı daha çok kaleci öğüttü yoksa Beşiktaş mı öğüttü meselesini deşmek değildi. Sanırım yorum yaparken Mondi ve Taffarel'deki istikrarı göze aldım.

Her şeyi bir kenara bırakırsak bütün kulüplerimiz acı da olsa yabancı kaleciye anlaşılmaz bir biçimde bel bağlamış durumda. kendi evlatlarımız dururken bu yabancı kaleci enflasyonunu anlamıyorum. Keza kalecilikte başarı meselesi tecrübeyle doğru orantılı diye düşünüyorum. şans verilmeyen, üzerinde ısrar edilmeyen o kadar çok gencimiz var ki. bu saçma anlayış umarım son bulur!

Kaleci konusunda en ornek alinasi kulup Fenerbahce ne yazik ki. Gerci onlar da orada iyi yaptiklari isi baska yerde kotu yaparak notrluyorlar sag olsunlar.

Adsız dedi ki...

Ahmet Çakar yolladı ama birşey bulamadık.

Adsız dedi ki...

Hani la ne yaziyo biri bisi yazmamis, ben yazim bari o sene fenerbahce'nin sampiyonlugu engellenmistir oyle yada boyle. Manisa macina baksinlar

Yorum Gönder

Ara