.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Mart 2010 Pazar

Tahminler

26 Yorum:

esgo dedi ki...

Ahmet Çakar'a göre Fenerbahçe dışındaki 3 takım sezonun geri kalanını namağlup tamamlayacak. Pehh ... Rahmetli Kazım Kanat geldi aklıma, iddaa köşesinde bir kuponlar yapardı 1'e 38737620000 falan verirdi ... Nur içinde yatsın.

gnyz dedi ki...

Bülent Uygun'da utanmasa 4 takıma 30ar puan toplatacakmışta takımların birbirleriyle oynayacakları maçlar engel olmuş. 4 takıma 10 hafta sonunuda toplam 15 puan kaybettirmiş, 13ü birbileriyle oynadıkları maçlar.

RuFF dedi ki...

Gürcan bilgiç nasıl totem koymuş off off :)
Galatasarayımız şampiyon olur, Fenerbahçemiz 2. olur.

Fenerbahce'nin beraberligi ile 5 tahminciden 3'u ilk mactan yatmislar zaten.

ati99 dedi ki...

hepsi eskisehir, diyarbakır ve sivas ı yenecegimizi dusumus. hicbiri fener i yenecegimize ihtimal vermemis.

hepsi bursa nın anadolu takımlarıyla yapacagı her mactan puan cıkaracagını dusunuyor. aslında ahmet cakar haric hepsi, her takımın anadolu takımlarından puan cıkartacagını dusunuyor. ahmet cakar, fener in ankaraya yenilecegini dusunuyor.

bülent uygun'a göre fener ve bursa sadece galatasaray'a puan veriyor, geri kalan bütün maçlarını kazanıyorlar. zaten bülent uygun a göre galatasaray trabzon maçı ve galatasaray fener macı dısında beraberlik yok. ya kazanacak ya kaybedecek takımlar.

ali gültiken de, bizim bursa ve fenerden 1 er puan alacagımızı, gs ninse 6 puan alacagını dusunmus.

ahmet cakar bize abuk bicimde az puan verirken, bulent uygun da fenere bir o kadar cok puan vermis. zaten tahminciler arasında da ahmet cakar elinin sıkı olusuyla, bulent uygun da gonlunun zenginligiyle hemen dikkatleri uzerine cekmis.

neyse, gozume carpan enteresan seyler bunlar benim. ben de mac mac olmasa da puan durumunun gürcan bilgic veya ali gültiken in tahimini gibi olacagını dusunuyorum. puanlar yakın, cok yuksek degil, 73 70 arası falan olur gibi geliyor işte.

esgo dedi ki...

Bülent Uygun: ''1 veririm 3 veririm ama 2 vermem''

F1a9t0i5H dedi ki...

Beşiktaş hucüm kombinasyonlarında sıkıntıyı minumuma indirdiği vakit önümüzdeki 1 ayda acık ara liderliğin favorisi fakat hucümda sancılı durumu bi türlü aşamadı
bence denizli macından 3 puan %85 gelicektir
Haftaya kasımpaşanın güzel zeminli! sahasındada kayserideki mac gibi sert bir besiktas rahat galibiyet alır, sadece hucumdaki o sancı tutarsa diye süpheliyim yüzde 65 3 puanda oradan gelicektir
Sonra eskisehir sezonun en rahat macı olur tahminim %100 beşiktaş
kimse kusura bakmasın ama ne rıza ne sifo üzmez besiktası
kısaca 3 haftada 9 puanı yüzde 80 üzerinde bir oranla alabilecek bir besiktas
rakiplerinin önüne olası puan kayıplarınıda düsünürseniz kurulması beni hiç ama hiç şasırtmayacak
herkese basarılar yarıs güzelleşti
az hakem ve antifutbol
bol futbol izleriz inş

simdi gb - fener mac ozetlerini izledim de, o kadar kavga dovus arasinda bir tane bile kirmizi kart cikmamasi mucize hakikaten. iki takimdan da 2'ser adam atmak lazimmis yani. bereket kimse ciddi sakatlanmamis.

DeX dedi ki...

bunun biraz daha genişten alanı da çıkmıştı sabahta yine sanırım onu da alsaydınız keşke daha şimdiden patlayan tahmincileri görürdük. gerçi tek maçta 3 patlayıştan sonra 10da 10 ıska bile normal gelir bana

esperanza dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
esperanza dedi ki...

Bulent Uygun optimist bakis acisiyla digerlerine fark atmis

Adsız dedi ki...

efendim en kolay fikstür bursa'nın, en zoru da fenerinki gibi duruyor. ama Beşiktaş bu sezon da şampiyonluğu alır tahminimce. benim yerimde de kutlayın lütfen zira ben şafak sayıyor olacağım.

Gogo dedi ki...

anlamadıgım 2 sey birincisi bu tahminleri yapanlar sanki hayatlarında ilk defa Süper Lig seyredıyorlar...yorumlar o kadar tuhafki butum yorumculara göre butn takımlar aşağı yukarı kalan 10 maçı kazanacakmış gibi öle bı olay yok artık bu ligde ve bunlar hala onu kavrayabılmiş değilller...
ikinci anlayamadıgım sey Beşiktaş hazımsızlığı yorumculardan sadece 1tanesi Beşiktaş ligi zirvede tamamlar demiş...
Fenerbahçe'den cok daha ıyıyız ama hala bı hayranlık fenerbahceye yonelik...anlamak güc...

Unknown dedi ki...

bunların bu anketi komedi ya. ahmet çakar ın beşiktaş tahmini fena patlayacak gibi duruyor. o nasıl tahmin ya koskoca beşiktaş maç kazanamyacak nerdeyse.

insan tatlı tatlı gülen başkanın hatrına 2.falan yapardı ya.

aslihan dedi ki...

geçen gün gazetede görüp uzun uzun inceledim bunu. öyle tutarsız atmışlar ki. birine bakıyorum beşiktaş'ı havaya uçurmuş ama sezon sonuna bakıyorum beşiktaş yerlerde.

bi gidin diyorum kısacası. geçen sene son haftalara kadar sivas şampiyon pohpohu yaptılar, sezon sonu şebelek oldular.

biz bu işi severiz, sezon sonu yine en tepedeyiz.

bu sene şampiyon oluruz gibi,bursasporu çok fazla büyütmeye başladık gözümüzde,özellikle de medya yere göğe sığdıramıyor bursayı.dün rıdvan'ı dinledim bi barça'yı böyle överdi şimdi de bursa'ya methiyeler düzmeye başlamış.
denizli'yi sevmesem de kurt hoca olduğunu inkar etmem,kuruyordur kafasında birşeyler.

anadolu ekipleri bursa'ya ne kadar dirençli oynarlar orası tartışılır,yarınki maçı da tek farkla alırız diye düşünüyorum.

aslihan dedi ki...

@erdincinho altunozzi, son cümlen gerçekten çok önemli. bugünkü yazısında orhan yıldırım da değinmiş. iki haftadır kasımpaşa ve manisayla karşılaşıyor bursa. herkese canavar kesilen bu iki takım bursa karşısında süt dökmüş kedi gibi. gerçekten çok ilginç son 2 haftadır. bakalım böyle mi devam edecek.

@aslihan

görünen köy kılavuz istemiyor,3 büyüklere karşı oldum olası bir kuyruk acısı olmuştur anadolu takımlarının,şimdi de bunun intikamını bursa'ya yatarak alacaklar gibi.

bugunkü maçı izlemedim ama kasımpaşa maçı ortada,eğer şampiyon olamıyacaksak da bursanın şampiyon olmasını istemem açıkcası.

daha ilk hafta tamamlanmadan hepsi yatmış.

barış dedi ki...

bülent uygunun tahminleri çok komik. sene başında sorsan 100 puan alan şampiyon olur derdi herhalde. iddaada garanti oynayıp yatan adam bülent uygun!

Daha ilk haftadan 5'inin de tahminleri yattı :(

mufittezel dedi ki...

Bu tabloyu görünce ben de bir tahmin yapmıştım
Beşiktaş:74
Galatasaray:71
Bursa:71
Fener:67

İlk hafta şu ana kadar tuttu, yarın biz rahat alırız.
Son haftaya girilirken puanlar
Beşiktaş:73
Galatasaray:70
Bursa:70
olur.
Bursa-Beşiktaş berabere biter, GS de Gençlerle berabere kalır (satınalırlarsa ya da Cavcav baba yatın derse bilemem), biz Bursa'da tur atıp iyice delirtiriz adamları :)
Geçen yıl 8 hafta kala yapmıştım böyle bir tahmin, Beşiktaş 1 puan yukarıda, TS-GS tutmuş, Sivas ve Fener birer puan aşağıda bitirmişti. Bakalım bu sefer tutacak mı? Tutarsa Denizli'ye başvurup puan hesabı yaparken danışman olayım mı diyeceğim :)

Bellamy. dedi ki...

benim hesaplara göre de şampiyon bitiriyoruz ama tavşanlara takılmamak lazım. özellikle de mustafa tavşanına.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bursaspor hakkında yorum yapayım. Bugünkü Bursa-Manisa maçını izledim. Geçen haftaki Kasımpaşa maçının aksine ne yapacağını bilmeyen bir bursa izledim.Şansları gerçekten yanındaydı. Ferhat'ın saçma sapan bir taç kullanma hatası penaltıya dönüştü ve ilk yarı biterken ilaç gibi bir gol geldi. Seyircinin performansı da özellikle berabere giderken silikti,genel olarak beğenmedim. Manisaspor gerçekten kötü bir takım,Reha Kapsal'dan sonra oyun olarak da düşüşe geçtiler. Buna rağmen ilk yarının ortalarından itibaren gol yiyene kadar maça ağırlığını koyan taraftı. Üstelik Mehmet Nas ve Simpson bu kadar berbat günlerindeyken.

Kısaca şampiyonluk stresi Bursaspor'u sarmaya başlamış. Hak veriyorum,bu stresi yönetmek kolay değil. Üst üste kazanmanın özgüveniyle puanları topluyorlar. Fakat Manisa karşısındaki oyununu gördükten sonra hiç olmayacak maçlarda puan kaybedebilirler ve bir anda sıralamada geriye düşebilirler.Savunma ve kalecileri en güvenilebilir tarafları.

Bir puan kaybı çorap söküğü etkisi yaratabilir. Haftaya Denizlispor maçından beraberlik çıkarsa inanın hiç şaşırmam.

Unknown dedi ki...

bursa artık medyanın ilgisini tamamen üstüne çekmiştir. uyuyan dev uyanır(stres) sıçış başlar. bundan önceki haftalarda, hatta feneri yendiklerinde bile şampiyonluktan çok geriden gelmeleri konuşulmuştu. bizi de öyle yenmişlerdi falan. ama artık her galibiyette "bursa adım adım" "az kaldı şampiyonluk geliyor" gibi laflar ediliyor.

tearkan dedi ki...

Bu stresi kaldırmak hakikaten kolay iş değil. Büyüklerden gelmiş bir kaç oyuncusu hariç bu yarışı ve stresini daha önceden yaşamamış oyunculara söz geçirmek, onları dizginlemek kolay iş değil. Hele ki başınızdaki teknik direktörün de bu alanda tecrübesi yoksa. Zaten bu hafta yaptığı fikstür serzenişiyle Ertuğrul Sağlam da göstermiş oldu ne kadar büyük bir stres altında olduğunu. Yahu insan böyle bir açıklama yapmaya kalkmadan önce bir bakar, inceler. Beşiktaş bu hafta aynı şeyi yaşıyor; demek ki bu -amiyane tabirle- bizim önümüzü kesmek için kasıtlı olarak yapılmış bir şey değil der, susar. Hem kendisine güldürmez, hem de olası bir puan kaybında futbolcusuna bahane yaratmamış olur.

Şapkadan çıkarttığı tavşanlara rağmen son haftalara girildiğinde tecrübesiyle gözü kapalı güvenebileceğiniz bir hoca olduğu için, şampiyon olmasak da içim rahat Mustafa Hoca yönetimdeyken. Stresi dağıtmayı, 26. hafta 30. hafta diye hedef göstererek zekasıyla insanların ve en önemlisi medyanın dikkatini başka noktalara çekip takım üzerindeki ve kendi üzerindeki baskıyı azaltmayı en iyi bilen hoca çünkü.


Gönlümden geçen belli de olsa lig sonunda sonuç ne olur bilmiyorum; (tahminleri verilen spor yazarlarının da bilmediği ilk hafta sonunda belli oldu zaten:) ancak en azından içim rahat.

Yorum Gönder

Ara