.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Mart 2010 Cuma

Serdar Bilgili: TT Arena'yı Beşiktaş - Gs Ortak Kullansın!

Şimdi Seba'nın arkasından gözyaşı döken, onun gidiş şeklinde 'sadece' taraftarı suçlayan çoğu insanın, döktükleri aslında timsah gözyaşlarıdır. Seba giderken kırıldığı insanları anlatırken taraftardan dahi daha çok 'onlar'ı işaret etmiştir. Hep diyorum, sonra unutuyorum gidiyor; Seba'nın gidişi 'ahmet dursun seba gitsin'den öte bir dönemdir. Uzun uzun konuşulacak, tartışılacak günlerdir onlar. O yüzden oraları hızlıca geçip sadede yaklaşıyorum; Seba'nın öyle bir gidişi vardı ki; o dönem Beşiktaş başkanlığının favorisi gözüyle bakılan Hasan Arat'ın seçimi, bu mevzu-bahis adama karşı kaybedişinde çoğu kişi Seba'nın sözlerinin etkisinden bahseder. Seba 'bir oyum var o da Hasan'a' demişti. Varın Seba'nın gidiş şekli nasıldı siz düşünün. İşte bu oyunların çoğunun arkasındaki isimdi Serdar Bilgili. Gelir gelmez kimyasıyla oynadı kulübün. Olmadığı bir şey yapmaya çalıştı. 3. sayfa takımıyız, 1. sayfaya taşıyacağım dedi. Üzerimize oturmayan her elbiseyi 'onlar' gibi olmak adına dikip giydirmeye çalıştı. Olmadı. Olmayacağını da biliyordu zaten, onun planları vardı. Hedefleri başkaydı. O hedeflere ulaşınca da.. bastı gitti. Ardında kimyasıyla oynanmış bir kulüp, hezeyanlara bulanmış bir camia bırakarak. Yaşadığımız onca sıkıntıya imzasını bastı. Gİderken de şeref tribünü civarında 20 kişinin ettiği küfürleri bahane edip bir de 'küfürle başkan gönderen taraftar' damgasını vurup öyle gitti. Onu da hala büyük başkandı, 'iyi' başkandı diye hatırlatır bize kimi takımdaşlarımız. Yazık ki ne yazık. Bu tip kulübün canını yakmış ve yaptıklarının etkisi devam eden adamların en can sıkıcı yanı ise hala konuşuyor olmaları. Hala Beşiktaş hakkında fikir(!) üretiyor olmaları. Planlarınız, hedefleriniz bitmiyor.. Şimdi neyin peşindesiniz, nesiniz, kimsiniz.. Buyurmuş ki; yeni yapılan Türk Telekom Arena, yani Aslantepe Beşiktaş ve Galatasaray tarafından ortak kullanılsın. Yılda 30bilmemkaç saat kullanılan bir mekanın öylesine güzel bir yerde ne işi varmış.. Oraya kim bilir ne de güzel kongre merkezleri, tesisler yapılırmış. İşte Serdar Bilgili'nin bakış açısı. İşte bazılarının özlediği başkan. Yazık ki Beşiktaş'ın başındayken de bu adam buydu. Buraya kadar yazdıklarımı tartışmam dahi, burdan sonrası ise tamamen kişisel görüşümdür; locaların sonu budur arkadaşım. Az parası olan Beşiktaş taraftarının stadın en güzel yerinde ne işi var diyen mantığın devamı, Beşiktaş'ın boğazın en güzel yerinde ne işi var'dır. Sadece takım olan Beşiktaş değil bahsettiğim.. bırakın bakalım Beşiktaş semtini lağvetmiyor mu bu adamlar.. İzleyin görün. Ya da o 'romantizm' diye dalga geçtiğiniz karşı duruşun, özünü korumak-kimliğini korumak daha da önemlisi varlığını korumak olduğuna uyanın.

35 Yorum:

RuFF dedi ki...

nerde söylemiş bunları ?
kaynak nedir ?

akaretler yetmemiş mi?

esperanza dedi ki...

Bir de "elit baskan Serdar" veya "kiymetini bilemedik adamin" gibi cumleler kuran Besiktaslilar gorunce elim ayagim buz kesiyor.

Pamukk dedi ki...

ama adam haklııı...boğazın mis gibi yerine mis gibi otel yapılır. elit olur fln mis. çapulcu insanların dolup maç izliyebilceği yer mi orası. şehrin mis gibi yeri göbeği..
mis mis mis serdar bilgili ........... noktaları doldurmak isterdim :/

Serdar Bilgili'nin sebepleri ne kadar gicik edici olsa da, iki Istanbul takiminin ortak kullandigi bir stadin olmasini isterim sahsen.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Ayni seyi FB icin soylemis olsaydi yine tepkin bu mu olurdu?

purplepurple dedi ki...

niye iki istanbul takımı ortak stad kullansın istiyorsun ki? çekiciliği nedir?

sembolist dedi ki...

Stadda uefa ve süper Kupa maketlerine bakarak bjk futbolcuları şahlanır bence:)))

pseudotimes dedi ki...

Arkadaşlar yukarıda blog ortamlarında çok yaygın olarak rastladığımız "yorumlar üzerinden konu nasıl piç edilir" in en klas örneklerinden birini gördünüz.
bakınız: sembolist.
yerim lan ben seni kıçımın kenarı

Pamukk dedi ki...

peki zeki müren de bizi görür mü

alper dedi ki...

şu semboliste hastayım ya.ne de güzel yalanır bu şimdi..yav allah için biri bana akıl versin.bir adam gururu onuru olan bir adam!!! kendine sövdürmek için bu kadar uğraşırmı.kendine sövülmesindne bu kadar zevk alırmı?cevap veriyorum.gs lise alır herşeyi alır içine.

alper dedi ki...

gs ile ortak stat mı????

Allah yazdıysa bozsun.ben aynı ülkede aynı oksijeni (hatta onlar oksijen alıyor bende alıyorum diye aldığım oksijenden bile tiksinirken) alıyorum diye kahrolurken.bakın burada yazıyorum.öyle bişey olursa kulak arkamız bile gider gs ye.

theotheo dedi ki...

ya artık gözünüzü açın arkadaşlar.

bu cem dizdar ağızlarını bırakın, içki içtim beşiktaşa sarıldım bilmemneden başka tek kelime söylemeyemeyen adamların şakşakçılığını yapmayın.

önemli bir işadamı eski bir beşiktaş başkanı konuşmuş. beşiktaş daha modern bir stada geçmelidir, daha çok para kazanmalı daha iyi oyuncular getirmelidir. bunun için gs fb bilmemne hangisiyle iş birliği içinde olmamız gerekirse olmalıyız.

bırakın artık bu ruh meseleleri, sizin ruh dediğiniz şey, oyuncu kalitesi, teknik adam kalitesi işte, öbürü ruh çağırma seansı olur anca.

ian dedi ki...

bu çok gereksiz bir fikir bence aynı statta oynamak. tamamen bazı açgözlülerin inönü stadı arazisinde gözü olması ile alakalı. olay beşiktaş falan değil burada. amacı kendi cepleri. devlet belediye falan da destek çıkar bunlara kesin. alayı ihaleci bunların bilmiyor muyuz sanki. beşiktaş'ın iyiliğini düşünüyorlarmış. "bollocks!!".. beşiktaş'ın cem dizdar tarzı taraftara ve stadı semtten çıkartmayacak yöneticilere ihtiyacı var.

ama yeni inönü stadı şimdiki yerinde yapılırken, mecidiyeköy'deki eski alisamiyen stadın'nda oynayabiliriz bence 1-2 sene, o stad devlete geçecek zaten, kirası neyse verip orda oynamak lazım, bizim stadın inşaatı başlarsa şayet. hem şehrin göbeğinde. olimpiyat zaten ayrı bir işkence. boyat samiyen'i griye. ver bir iki senelik geçici bir isim. ya da samiyen kalsın. çok önemli değil. o sırada dolmabahçe'de boğazın silüetine uygun modern bir stad yap. çözüm bu olmalıdır bence.

@ian

inönü'yü yıkarsalar oraya yeniden bir stad inşa etmeleri konusunda sen mi çok optimistsin? yoksa ben mi pesimistim?

ian dedi ki...

@ 0.tekil şahıs

dediğim gibi, o arazinin üstüne çöreklenmeyi bekleyen çok akbaba var. hem devlet hem işadamları. olay iyimserlik kötümserlik meselesi değil. beşiktaş camiası isterse ve ikna ederse yapılır stad. oraya yeni bir stad yapılmasını isteyenler de var futbol dünyasında. sıfırdan yapılacaksa zaten alışveriş merkezi vs. futbol dışı şeyler giriyorki devreye, ikna edebilmek için bazılarını.

ian dedi ki...

ayrıca ekliyim; inönü stadı, 2016 avrupa şampiyonasını alırsak eğer, fanfest alanı (taraftar alanı) olarak kullanılacak. adaylık resmi sitesindeki yazıyor.

http://www.euro2016adayiturkiye.com/index.php?mid=183

olaya futbolun yönetenlerin bakış açısı bu şekilde. yani o bölgenin futbol alanı olarak kalması. doğru olan da bu bence.

Benimki tamamen olaydan alakasiz. Yani Inonu stadi konusuna girersek cikamayiz, lakin milletin fanatizmini koreltmenin bir yolu da San Siro/Giuseppe Meazza formulu olabilir.

Ben demiyorum ki yapsinlar, ama yaparlarsa sesim cikmaz.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

fanatizmin a.k yani. 3 çapulcunun yaptığı şeyi engellemek için stadımız değiştireceksek... işimiz var.

önemli olan beşiktaşa kazandıracağı maddi kazançtır. ayrıca yeni ve güzel bir stadta avrupalıları ağırlamanın da prestiji çok fazla olacaktır.

cem dizdar, f.d zihniyeti beşiktaşı küçültür, beenn kısacaa f.d, ama sen bilmemne diye şarkı sözü yazan adamlardan, arabamı bilmemnereye parkettim 2 duble içtim, stada gittim, zıçtım, staddan çıktım 3 duble daha içtim adamlarından, beşiktaşa bi hayır gelmez.

beşiktaş avrupanın devlerinden olmalıdır. sürekli gelişim göstermelidir, bu da kaliteyle olur. kalitede para ve vizyon ile olur. inşallah bundan sonra beşiktaş için doğru adımlar atılır.

serdar baskan seba dan sonra besiktasa gelebiecek en iyi baskandir.. en azindan bir vizyonu, gorusu vardi. onun besiktasi 3. sayfalardan 1. sayfaya tasiyacagimdan kasit ettigi ben bu takimi her sene zirveye oynaticagim sonucta kim sampiyon olursa o birinci sayfada beyler. kapaliyi loca yapma ise takima ek gelir saglamaktan baska bir sey degildir. o donemki kadroya bir bakin:cordoba, zago.ronaldo,giunti,sergen,nouma,ilhan,a.dursun gibi tamamen zirveye oynayacak bir kadro... yonetimde husnu gureli gibi parayla dans edebilen bir yonetici vardi, ibrahim altinsay gibi futbol kulturunu bilen bi yonetici vardi, buraya gelipte fakir edebiyati yaparak serdar baskana camur attirtmam.. hele hele sakin olaki bizlere oyle neden seviosunki o adami gibi ogut vermeye kalkmayin. saygilar.
i.meric

Milky Way dedi ki...

takimimin o ruhu begenilmeyen taraftarinin, "cagdas olalim beyler, 1. sayfaya gecelim, totos olalim biraz biz de" falan gibi bi yaklasimla serdar bilgili gibi baskanlar tarafindan febe baskani yildirim'in genc febelilere yaptigi gibi tribunlerden kazinmasini takdir eden insanlardan zerre hoslanmiyorum.
bence yildirim demiroren bile onlardan daha saglam besiktaslidir.
afedersiniz ama gercekten ruhumuz yeter, ortak stadiniz, zengin baskaniniz falan sizin olsun mumkun mertebe.

kma dedi ki...

bu post içerdiği yazıdan başka bi amaca hizmet ediyor bence.

100. yıl kadrosu yukarıda yazılmış. 2001 krizinden yüzünün akıyla çıkılmış bir bilanço var. hatta tezlere konu olmuştu, krizden kar ederek çıkan ekonomik yapılanma. güreli ve altınsay vardı onun yönetiminde. levent erdoğan gibiler değil.
serdar bilgili iyi bir başkandı.

bu post neye hizmet ediyor?
bu post neye hizmet ediyor?
bu post neye hizmet ediyor?
bu post neye hizmet ediyor?

esperanza dedi ki...

Serdar "baskan" ve vizyonu ????

gercekten cok calkantili

esperanza dedi ki...

2001 krizinden neyi akiyla cikmis yahu, halka arzdan gelen parayla sacma sapan transferler yapip parayi kasada tutayim tarziyla Genclerbirligi gibi ligde tutunursun, daha da oteye gidemezsin.
Serdar baskanimizin vizyonu oydu iste. Kasada para var ama 2004 te yabanci oyuncular 6 ay alacaklarini tahsil edemiyorlar, sonra "onumuzu kestiler" diye oturur aglariz.

threepoint dedi ki...

Purple'ım budur. Seni de Cem Dizdar'ı da ama en çok da Beşiktaş'ı seviyorum.

Noat Samisa dedi ki...

İnönü senede 35 saat kullanılıyormuş güya, bunu diyen köşe yazarı hanımefendi hayatında hiç bir futbol maçını yerinde izlememiş olmalı.Aynı zihniyet yakın zamanda benim mahallemdeki tek basketbol ve futbol sahasını yıkıp, o alanı ''daha verimli kullanmak'' safsatasıyla lüks konut inşaatına tahsis etti. Residance'ları şehrin göbeğinde yükselten fikir ile Bilgili'ninki arasında fark yok. Hem daha çok para kazanacağın, hem de keskin bir eksen değişimine uğramadan kültürü taşıyabileceğin bir stad projesi elbet vardır. İstişare kurulunun gündeme getirdiği otel meselesini ben yıllardır söylüyorum. Yeni Açık'ı tek kat tribün üzeri otel yap, her yeri ''arsa'' olarak gören zihniyet maçı otelin balkonundan boğaza karşı izlesin. Ritz Carlton'ın önüne otelini dikecek olan kimse sana karşılıklı 25-30 bin kişilik iki tribün yapsın. X yıl kullanım hakkı, yüzde hesabı; ne olursa artık. Ya da hiç dokunmasınlar. Ama Beşiktaş, Beşiktaş'ta kalsın.

Arkhe dedi ki...

Beşiktaş'ın Beşiktaş'da kalabileceğini sanmıyorum.

İnönü hakkında 1 senedir farklı insanlardan bu tip şeyler çıkıyor. Bürokratlardan da "o arazi şöyle, bu arazi böyle" topuna giren oldu. Belli ki tepedekiler ve onların altındaki ufak yiyiciler o araziye göz dikmiş.

Bunlar ısındırma turları, insanların kulağını alıştırıyorlar. Birkaç sene içinde Seyrantepe'nin adını ufak ufak çıkarttıkları gibi Beşiktaş için de başka herler telafuz edilmeye başlanacaktır. Theo gibi stadın başka yerine taşınmasını destekleyenler şu an %1'ken 2-3 sene sonra %20-30 olacaktır. Kamuoyunda yeterli destek sağlandıktan sonra da bakla ağızdan çıkarılacak, başka bir arazi netleştirilip bu taşınmanın Beşiktaş için çok karlı bir anlaşma olduğu fikri insanların kafasına iyice sokulacaktır.

Bunların aynısı Sami Yen'de de oldu, neticede İstanbul'un en değerli 3-5 arazisinden birini terk edip Seyrantepe'ye gittiler. Arazi onların değildi zaten tamam ama Saraçoğlu arazisi de Fenerbahçe'nin değil.

En mantıklısı, daha doğrusu olması gereken Noat Samisa'nın söylediği tip bir şeylerdir. Fenerbahçe çok daha vasat bir mevkide olan Saraçoğlu'ndan, projenin devamı olan otel ve alışveriş merkezi de bitince çok büyük paralar kazanabilecekse bu İnönü Stadı mevkisinde ne boyutlara gelir siz düşünün.

purplepurple dedi ki...

çok para, çok vizyon, yeni stad, başarı..
şunları aynı cümlede kullanmayı çok sevenlere bir kaç örnek; biri fenerbahçe. gs asy gibi bir gecekonduda oynarken, fenerbahçe aziz yıldırım yönetiminde en çok gs şampiyonluğu gören fb başkanı.
diğeri de ajax. 90'ların devi. yeni stad yaptılar. bir daha gün yüzü görmediler.

stad yapanın burnu boktan çıkmaz demiyorum, sizin beklediğiniz başarının da, vizyonun da stad ile zerre alakası yok, onu diyorum. stad iktidardakilerin daha çok, çok çok daha çok para kazanmak için ellerindeki en büyük kozdur. bunu da allayıp pullayıp boyayıp vizyon-başarı diye taraftara yedirirler.
eğer stadınız dökülüyor durumda değilse, stad yapmak kara para aklamak için avm açmaktır, farkı yoktur.
ihtiyaçlarınız karşılayan bir stadınız varsa bakımını yaparsınız, güçlendirirsiniz.

başarıyı-vizyonu stadda arayan adamdan korkacaksın zaten. başarı kurumsallaşmayla gelir. kurumsallaşma stadla olmaz.

serdar bilgili'ye laf söyletmeyen bi arkadaş vardı yukarda. ibrahim altınsay'ı örnek vererek.. ibrahim altınsay bu takımın en iyi gittiği dönemde, 8 puan öndeyken bilgili'nin oluşturduğu yeni yönetime girmedi. ve o dönemde yaşanacakları ima etti de gitti. çok sevdiğiniz insanları biraz takip edin.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bazı arkadaşlar stadı sadece prestij kaynağı olarak görüyorlar.Mali açıdan hiç düşünmüyorlar.Galatasaray bize her sene stat gelirlerinde 40 milyon dolar fark atarken bizim durumumuz ne olacak onu da bir düşünün.
Ben de eskiden stadın yerinde olmasını istiyordum ama anladım ki hem o dar araziye 30000'ün üstünde bir stat inşaa edilemez hem de stadın parasını kendi cebimizden karşılayacak mali durumumuz yok.Bizim için de en iyi model Gs'ın ki gibi duruyor.
Cem Dizdar gibi adamlar stada evinden yürüyerek gelsin diye Beşiktaş küçülemez.Beşiktaş Türkiye'nin en büyük 3 takımından biridir.Sarıyer,Kasımpaşa hiç değildir.Stadını her yerde doldurur.Almanya'da da stadların çok büyük bir bölümü metro hattının üstünde olmakla beraber şehir dşında.
Şİmdiki stadımız dünyanın belki de en değerli arazilerinden biri hiç oradan çıkılır mı demeyin.Arazinin tapusu bize ait değil.Stadı yıksak bile spor tesisinden başka bir yapı inşaa edemiyoruz.GSGM'in kuralları böyle..Ben de isterdim Fenerbahçe gibi stadı yerinde yapmak ama Fener'in en büyük şansı arazisinin olmasıydı.Bizim geniş arazimiz yok.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

İnönü stadının arazisine otel yapılmasının kime ne gibi etkileri olur bir düşünelim
KAZANALAR:
DEVLET:Dolmabahçe gibi merkezi bir yerdeki araziyi,biraz daha şehir dışında ama daha geniş bir araziyle takas edip kara geçiyor.
TOKİ:İnşaat yapıyor.Para kazanıyor.
EKONOMİ:Yeni inşaatların yaratacağı istihdamla pekçok kişi iş buluyor.Ekonomi canlanıyor.
BEŞİKTAŞ JK:Stad gelirlerini katlıyor.Bütçesi,prestiji artıyor.Rakipleri karşısında küçülmek zorunda kalmıyor.
KAYBEDENLER:
BEŞİKTAŞ ESNAFI:Maç günlerinde oluşan iş hacmini kaybediyor.
BEŞİKTAŞ SEMTİNDE OTURAN BEŞİKTAŞLILAR:Maçlara yürüyerek gelemiyor.

serdar baskani begenmeyenlere , tupcu yakisir, beiktasin kalbi olan kapaliyi taraftara geri verdi, daha sonra kendi elleriyle o kalbi desti.. size tupcu yakisiyor beyler

Bayagi borcu olan bir adam var. Bu adamin bir pansiyonu var islettigi, ama oradan yeterince gelir elde edemiyor. Ya iyi reklam verecek, ya gelirlerini kisacak, bunun gibi hamleler yapmasi lazim. Baska bir tercih de pansiyonu yikip kredi alip otel yapmak, ki daha cok musteri gelsin diye. Gelir mi o kadar musteri pansiyon yikilip otel yapilirsa? Iyi dusunmek lazim.

DeX dedi ki...

serdar bilgili akaretlerdeki sıraevlerden sonra gözünü inönü'ye dikmiş demekki.. sıraevler gibi 1 koyup 50 kazanmanın kokusunu almış, hazır kankası da belediyeyi esir almışken fırsat bu fırsat saldırıyo tabi..

Yorum Gönder

Ara