.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Mart 2010 Pazar

Maç Geyiği

Evet Türk filmleri festivaline gitmek suretiyle canlı izlemediğim bir maç efsane mertebesine ulaştığı için kendimi kutup ayılarına teslim edip geldikten sonra karşınızdayım. Gerçi İki Dil Bir Bavul oldukça güzel bir filmdi, sonrasında da denk geldi Ermeni marketinden bol bol Türkiye menşeili ürün aldım, böylece fırsat maliyetini düşürmüş olduk. Yediğim en tatlı Halley'i yemiş oldum maç haberlerini alınca zaten. (Yazar burada barış ve kardeşlik mesajları vermekte Türk, Ermeni, Kürt ve Ülker konseptini bir paragrafta kullanarak, evet.)
Öncelikle maçı yarından önce banttan satışa çıkaramayıp benim "haber maber okumadan eve gelip maçı izleme" planımı bozan Digiturk Web TV'yi huzurlarınızda kınıyorum. Sonrasında da bu maçın yapımında emeği geçen herkesi alnından öpmek istiyorum. Müsaadenizle bağıracağım, NE KOYMUŞUZ LAN!
Özetlerden çıkardığım kadarıyla birkaç geyik daha çevireyim hazır başlamışken. Öncelikle Nihat, abi sen bütün şutlarını sağ çaprazdan rakip defansa çarptır, o top gider kaleyi bulur hiç merak etme. Nihat demişken, hani bir efsane vardır ya "Marlon Brando metod oyunculuğunu o kadar iyi benimsemiştir ki sinirlendiğinde damarlarını şişirebilir" diye, Nihat şişirdi oğlum o damarı?
Buradan Nihat'a "Yürü yavrum yürü, Spartalım yürü" türküsünü armağan ettikten sonra İbrahim Üzülmez'e geçiyorum. Evet, deli İbo 3 ay önce başladığı şalgam diyetiyle formunu inanılmaz arttırmıştı, lakin bugünkü mükemmel muz ortasını kimse beklemiyordu. Öyle ki, top rakibe çarpıyor sanıp tekrar tekrar izledim ortayı, ama çarpmıyor. Top Hagi'nin Bilbao ve Dortmund'a attığı gollerdeki top aynen.
Gelelim son goldeki ofsayta. Bilirsiniz prensip gereği hakem konuşmam, lakin hakem konuşanı konuşurum. Şu maçtan sonra hala daha "Beşiktaş hakemle kazandı" diyecek olanı ıslak maşayla döverim. Yok lan ıslak maşa değil, neydi o?
Sözlerime son vermeden önce, maçın canlı anlatımındaki maddelerin %68'inde adı geçen Fink'i, burada bol miktarda övülen, benim geçen sezon Uğur-Cisse ortasahalı oynadığımız ilk 3 maçtan beri performansı içimde ukte kalmış İnce-man'ı, ilk golde alıştığımız Mevlanavari dönüşüyle rakibi tasavvufa yönlendirmiş Ekrem'i, çok baba Bobo'yu, maçı döndüren iki kurtarış sahibi Rüştü'yü, tabii ki Toraman'ı, içine Nilmar kaçtı sandığı için takımının 3. golünü atamayan Koray'ı da öpüyor ve yalıyorum. Serdar'ın da en kısa zamanda ya kendini pozitif bilim ışığında bir psikologa, ya da metafizik ışığında bir muskacıya götürmesini talep ediyorum.
Sağlıcakla.

66 Yorum:

ben de 3 hafta önceden "dünya tiyatro günü"nü kutlamak adına bilet alan elimi zkmek istedim affedersiniz. allahtan yıldız kenter de 81 yaşında bizim takım kadar muazzam bir performans gösterdi de şu maçı kaçırmış olma acım azaldı. az önce de lig tv'de tekrarını izledim, "iyi ki maç oynanırken izlememişim" dedim. bariz kalpten giderdim. zaten kilo vurmuş 130'a :p

matiasemilio dedi ki...

fink tüm maçlarda en fazla kosan oyuncumuz oluyo,bu maçta da çok iyiydi..ona da buradan pornografik içerikki sevgilerimi,iltifatlarımı gönderiyorum..

Ahmet Canseven dedi ki...

ulan Fink ayak parmağından nipples' ına kadar...

Black dedi ki...

Son golde ofsayt filan yok yahu ne ofsaytı ?


Top Ernst'in ayağından çıkarken
http://i39.tinypic.com/zmkty1.jpg
Tello Bobo'ya pası verirken
http://i40.tinypic.com/2e1hyt5.jpg
Bobo , Holoskoya gol pasını verirken
http://i43.tinypic.com/20kq5xy.jpg

Arada Fink Bobo'ya pas verirkeni atlamissin, Tello'nun verdigi pas Bobo'ya degil Fink'e gidiyor zira.

Black dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Black dedi ki...

Atlama filan yok.
Elimdeki videoda pozisyon Ernst ile başlıyor.(Ernst ofsayt değil)
http://i42.tinypic.com/4r85mx.jpg

Ernst , Tello'ya veriyor.
Tello ortalıyor , Fink ıska geçiyor.(Burada top Bobo'ya gidiyor ama Fink'ten gittiğini düşünmüyorum ben, çarpıyo Koray'a)
Bobo , Holosko'ya pas veriyor
Holosko yazıyor.

http://i44.tinypic.com/264rrj8.png

Bu acidan bakinca topun Eskisehirli oyuncuyu gectigi ve Fink'in temas ettigi acikca belli olmakta.

theotheo dedi ki...

ne yapıp edip boboyu elde tutmak lazım.

futbolu beşiktaşta bıraksın.

beşiktaşa tek lazım olan şey, topla arası iyi olan bi adam. böyle bir oyuncu bulursak beşiktaşı kimse tutamaz.

3 maç 9 puan parolası beşiktaşı şampiyon yapar. tersi durumda gs şampiyon olur.

esperanza dedi ki...

Bugun hem maci hem Serdar Ozkan i kazandik :o

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

İlk yarı hakemin tahrikvari hareketleri sonucunda sinirlenmem dışında sakindim.

3-2'ye kadar sakin ve sabırlıydım. Takım ne yapacağını hissettirdi bu çok önemli bir şeydi. Fakat 3-2'den sonra heyecandan taşaklarımdaki damarlar bile Nihat'ın fotoğraftaki aortu kıvamına geldi . Son 15 dakika itibarıyla uzun zamandır bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum.

tearkan dedi ki...

Son gol baya bi ofsayt yav hem de. Alman Ernst'ten Tello'ya geliyor top. Tello içeri açıyor top cezasahasına giren Fink'e geliyor. Fink'ten sekip Bobo'ya ondan Holosko ve gol. Fink'ten sektiği anda da Bobo baya baya ofsayt pozisyonunda. O pozisyonda acaba rakipten mi geliyor da ofsayt çalmadı dedim; ama shelbyl'nin koyduğu fotoda da görüldüğü üzere top Fink'ten sekip geliyor Bobo'ya.

http://tinypic.com/r/hvzbsk/5

İlla ki diyenler çıkacaktır Beşiktaş ofsayttan attığı golle bu maçı kazandı diye düşünenler de Fink'in taşaklarını yalasın afedersiniz.

Deniz dedi ki...

Uğur çok iyiydi, aynı shelybl gibi benim içimde kanayan bi yaradır ertuğrul'un "4-2-3-1'indeki 2yi oluşturan cisse ile uğur" uğur'u. ve adam manisaya gitmeden önce ümit milli takımda oynarken "ne olur alalım şu adamı yaaaa" demiştim, aynı güzelliği gördüm adamda.

bobo, fink, delinho ve uğur'un taşaklarını emcirdim.

xanax dedi ki...

2-0'dan 3-2 süper geri dönüş, şahane hava yakalandı ama ben bardağın boş tarafına bakıyorum:
-ilk yarım saatte yenen 2 gol,
-peşinden koray'ın kaçırdığı karşı karşıya pozisyon,
-peşinden rüştü'nün inanılmaz kurtardığı m.yılmaz'ın kafa şutu...
Bunlar iyi emareler değil aga.

dominic molise dedi ki...

o degil de, ucuncu golde holosko'yu pozisyon basindan izleyin.
tac atisi yapilirken ernst'e pas veren oyuncu holosko. depari siz dusunun artik. muhtesem. serdar ozkan'i yine elestirelim elbette ama bu guzellikleri de gormezden gelmemeli.

yuki the zorba dedi ki...

abi negatif gozle bakilabilecek tek sey, cok guvendigimiz adamlarin (Sivok, Ernst, Ferrari) olmadik bireysel hatalariydi. 2-2, 1-2, 0-2 olan dakikalarda verilen pozisyonlar boyle maclarin kacinilmaz sonudur.

Burada bence dusunulebilecek tek sey var, takimin hep kotu olan futbolcularinin tamami sahaya donduler dun itibariyle. Nihat, Bobo, Holosko, Tello, son donemde hep dusuk tempodaki Ekrem.. Bu cok onemli. Sanirim bu sabah itibariyle herkesi sevindiren sey de bu olsa gerek...

berthelemy dedi ki...

bobo'nun hakkı bu blogta da verilsin artık. dünkü maçın yıldızıydı. son haftaların açık ara yıldızı. dün çok rahat 3 asisti olabilirdi. her açıdan muhteşem oynadı. hep böyle formda olur inşallah. formsuz hali de hiç çekilmiyor zira duygusal bir adam gördüğüm kadarıyla.

Unknown dedi ki...

nihat ve ferrari 4 hafta yokmuş..

sozcelyk dedi ki...

ibrahim toramanı havaalanından döndürdüğümüz o kutsal güne ne kadar şükretsek azdır , ben o adamın yerine başkasını koyamıyorum bu kadar mevkide başarılı olabilecek.

ayrıca necipi inanılmaz seviyorum futbolunu çok beğeniyorum ama ernst ve fink bu şekilde oynarken şampiyonluk yolunda ondan yararlanmayı şimdilik düşünmememliyiz bence.

olum fink ,ernst nası top oynuyolar lannnn !!! bi de baroni topal sarp bilmemneyine bakın ohş

sozcelyk dedi ki...

fink ve koşu mesafesi ( aynısı 10 kez tekrarlandı belki de )

http://i489.photobucket.com/albums/rr255/sozcelykk/fink.jpg?t=1269785361

bu da ernst ile beraber es es defansına yüklenirken.

http://i489.photobucket.com/albums/rr255/sozcelykk/ERNST.jpg?t=1269785765

AQ-47 dedi ki...

Tek korkum Uğur'un dünkü oyunu nedeniyle tekrar orta sahaada yer bulması...Denizli sanki pusuda bu anı bekliyor gibiydi, ne güzel artık İnceman'ın adı geçmiyordu biz Necip'e yer açıldı diye seviniyorduk...Bir de yukarıda bir arkadaş yazmış, artık verin şu Bobo'nun hakkını arkadaş, hamile dediğiniz gibi "Bravo, o topa kafayı sokup o golü atacak başka adamımız yok" da deyin...

sozcelyk dedi ki...

nihat gerçekten bütün damarları çalıştırmış

http://i489.photobucket.com/albums/rr255/sozcelykk/orhanbaba.jpg?t=1269786319

sozcelyk dedi ki...

xavi fink

http://i489.photobucket.com/albums/rr255/sozcelykk/xavi.jpg?t=1269786795

Yazida Bobo'yu yaladim zaten. Boyle oynasin canimi yesin, kocum benim!

Ha, ama benim Bobo'ya asik olmam icin, onu elestirdigim sebebin ortadan kalkmasi lazim. O da "formunu bulmasi" icin 10-15 hafta beklemememiz. Benzer sebepten Sergen'e de asik degildim ben, durum bu.

Adsız dedi ki...

Sene başından beri Fink'i ne kadar savunduğumu kendisi bilse beni valla avukatı olarak tutar. Dün oynanan maçta dikkat edin yediğimiz gollerden sonra adam gitti topu aldı kaleden diğer oyuncuları ateşlemeye çalıştı. Zaten maç içerisindeki lafım yok, lafı olan da çarpılır. Maç bittiği an biz tribünde nasıl çıldırdıysak o da o kadar coştu.

Benim asıl güldüğüm şu, şu an Fenerliler Emre'nin yanına Fink'i koymak için, Cimbomlular Elano'nun yanına Fink'i koymak için yırtınırlar. Ama kendilerine "Fink iyi adam hakakten" desen hade len ordan derler. Ben de buradan onlara hade len diyorum :)

tearkan dedi ki...

Kimse takmamış; ama Ferrari Ve Nihat'ın bacak adelelerinde 2. derece yırtık varmış. İkisi de dört hafta yok.

AQ-47 dedi ki...

Sakatlıkları sorun etmiyorum ki Nihat'ın sakatlığı zaten önemli değil. Ferrari'nin yerine Toraman çok rahat oynar...Şu saatten sonra önemli olan konsantrasyon, isim değil...

tearkan dedi ki...

Valla ben Ferrari'nin sakatlığı konusunda senin kadar rahat değilim. Hani olası bi eksiklik durumunda Kaş'a kalacak olma düşüncesi var bende açıkcası.

Ayrıca alakasız olacak; ama neredeyse altıpastan Holosko'nun kafa vuruşunu uzayıp da çıkartan franco selçukun kadıköyden vurduğunu mecidiyeöyde içeri aldı ya daha da bir şey demiyorum. Berabere kalsalar tam süper olacaktı ya neyse.

ferrari dunku hatalari yapmamis olsaydi, simdi hemen bir post acilmisti onun adina.herkes agitlara baslamisti vah vah diye. daha gecen adami yaliyoduk, iki pas hatasi, bir top sektirdigi icin simdi sallayan yok,, beyler ferrari demek besiktasin atar toplar damari demek... ayip oluyo

asist time dedi ki...

@tearkan

Ferrari'nin sakatlığı gecen seneki Delgado'nun sakatlığı gibi hayırlı olabilri. (Nasıl Yani !!!)

Soyle :) Yabancı kontenjanından oturu artık Fink-Ernst ikilisi pek bozulmaz. Aynen gecen sene Delgado sakatlıgında Cisse-Ernst ikilisinde olduğu gibi.

tearkan dedi ki...

@ asist time

Fink - Ernst ikilisinin bozulmaması tamam; ama Kaş sağ bek oynarsa yada Ekrem beke çekilir de ondan boşalan sol açığa Yusuf geçerse diye benim korkum açıkcası. Yoksa Eskişehir maçını çeviren, Kayseri maçını kazandıran 3'lü ortasaha düzeni olacaksa; yani Ekrem,Toraman,Sivok,İbo dörtlüsünün önünde Ernst, Fink, Necip (Uğur) şeklinde oynayacaksak senin baktığın açıyla bakabilirim buna; ancak söz konusu olan Mustafa Denizli ve tavşanları olunca insan tedirgin oluyo ister istemez. :)

Ayrıca Ferrari'nin sakatlanmasına bile olumlu yönden bakabilmene sonuna kadar saygı duysam ve bunu bir o kadar da takdir etsem de, Ernst-Fink bozulmasın diye Ferrari sakatlanmasa olmaz mıydı demeden de edemedim. Yok abi adam nasıl bi etki bıraktıysa üzerimde mala döndürüyor resmen. Dün sakatlanıp çıkınca iyi lan kart sınırındaydı kart görmeden çıktı diye sevinip aynı anda da ya ciddiyse aq diye üzülebiliyorum. Şimdi de keşke kart görseymiş bari cezayı sakatlık sırasında atlatırdı diyorum mesela.

Sertug Ozgur dedi ki...

4 hafta oldukça uzun bir süre.

En çok fener deplasmanında arayacağız. Umarım yetişir.

Toraman göbekteyken, sağ bek-sol açık-orta saha pozisyonlarında tercih sıkıntısı doğacaktır.

İbrahim Kaş-Uğur İnceman-Necip ve az olasılıkla da olsa İsmail'e büyük görev düşüyor. Umarım kendilerini iyi hazırlarlar. Uğur'un da Pirlo gibi oynamasına devam.

Ferrari'nin sakatlanması üzücü ama takımı yüzde yüz sarsmaz. Nazar değmesin Bobo ve Tello sakatlanırsa bu kadroda alternatifleri yok. özellikle Bobo'nun.

asist time dedi ki...

Orası oyle canım ama oyle bir viraja giriyoruz ki ya kontağı tamamen kapatıcaz ya da bursa macı ile final oynuycaz gibime geliyor. (bence kadıkoy de kaybetmeyiz)

Bu nedenle bu surecte butun olumsuzluklara karsı her zaman pozitif yaklaşmak en iyisi.

Ve gel gelelim sağ bek konusuna.

Kasımpasa macından sonrada cok bahsettim;
*******************************
Hızlı ve mücadeleci bir oyuncu olmak bek olmaya yetmez.Ekrem bugun kaybettiği yeri, halı sahada maçında kimse kadar yer kaybetmez.

bir bekin savunma yönü mücadelesinden çok, futbol bilgisiyle ölçülür. Bugün ekremin ters kademeye girdiğini görmedim.

Bir bek oyuncusu icin pozisyonun gol olmaması hatanı telafi fırsatı vermez sana ...
*********************************

Hoca dün I.Kas'ı 18'e almayarak artık tamamen sildiğini dusunuyordum ki bu sakatlıktan sonra bence tekrardan sağ bek de forma şansı bulabilri. Ve şu an için de en makul olanı bu gozukuyor.

Şapkadan Rıdvan çıkar mı acaba :S

Unknown dedi ki...

sağ bekte rıdvan oynasın,yeter ki i.kaş oynamasın.. beni de en çok kadıköy düşündürüyor. ferrari orada soğukkanlılığını konuştururdu.toraman da iyidir tabi ama böyle deplasmanlarda frene basacak bir buz adam lazım(özellikle yabancı)ki o sivok değil malesef.

Sertug Ozgur dedi ki...

Şu tabloda İbrahim Kaş'ı kazanmak şart. Elimizde yedek stoper ve sağ bek yok. Hiç oynatmadığı Rıdvan'a şans vermesi bana pek olası gelmiyor. Hoca niye Kaş'ı kadroya almadı dün, pek doğru davranış gibi gelmedi dışardan bakınca.

Şu 3 hafta o kadar kritik ki. 2 hafta önce Gs nerde şimdi nerde ise biz de o duruma düşebiliriz. Virajı geçtikten sonra önümüz düzlük desek yeridir.

Bugünkü maçtan sonra gönül beraberlik isterdi ama Gs'nin kazanmasını hiç istemedim. Kötünün iyisi bir sonuç oldu benim adıma. Fener şimdi gaza gelir diye de düşünülebilir ama Fener'in son 3-4 haftadır oynadığı futbol pek iç açıcı değil..

Sakatlarımız Tabata'sı Nihat'ı dahil can sıkıcı malesef.

alper dedi ki...

ferrarinin sakatlığı yabancı kontenjanı açısından iyi bile oldu diyebilirim.o kadar dert etmem onun eksikliğini kafama.zaten benim için bu yılda lig başarılı bir şekilde bitmiştir artık.gs nin şampiyonluk şansı kaldı mı.kalmadı.o zaman sorun yok yav..:))kadıköyde fenere olan şanssızlığımızı kırıp puan ile ayrılab,lirsek şampiyon biz oluruz.yoksa fener 3 yıl şampiyonluk sözünün ilkini yerine getirmiş olur.

alper dedi ki...

iddaada artık gs-fb maçını kaldıracaklarmış.ne bu a.q her zaman fener galibiyeti.senede 2 kere fener sayesind epara kazanıyoruz sağolsunlar.nerde bu yalayıcı sembolist falan ..

Adsız dedi ki...

Elimizde sağ bekin kralı var fakat inatla oynatılmıyor. Ben bu işi anlamıyorum, Rıdvan ve İsmail geçen sezon Süper Lig'te ve Bank Asya liginde takımlarında banko oynayan oyuncular değil miydi? Bu çocuklara daha yeni a takıma çıkmış muamelesi yapıyor taraftar ben bu işi çözemiyorum. Özellikle Rıdvan, İbrahim Kaş'a göre çok daha hazır bir oyuncu. Biri 19 yaşında biri 21 yaşında, tam oynayacakları yaşlar. Ekrem'e hücumda ve savunmada verilen şans İsmail ve Rıdvan'a verilse idi mükemmel bir sol açığımız ve sağ bekimiz olacaktı.

BJK4EVER dedi ki...

Ne krali be kardesim, Ridvan daha 3 mac ust uste bile oynamadi, ki oynadigi maclarda da (kupa maci, Bremen) defansif olarak cok kotuydu. Zaten hep boyle oluyor, oyunculari 3 mac seyretmeden sisiriyoruz sisiriyoruz, sonra oynayinca hayal kirikligi oluyor ve yerin dibine sokuyoruz, aynisi Ismail icin de gecerli. En iyisi simdilik sagbekte Kas/Ekrem'in oynamasi, Ridvan ve Ismail bekleyebilir....

Adsız dedi ki...

Hocam oynatacaksın, ben bunu diyorum. Şart mıydı İbrahim Kaş'ın alınması. Seneye de bu çocuklar 20 olacak 22 olacak yine bekleyebilir diyeceğiz. E kaça kadar bekleyecek, bu adamlar pişe pişe dipleri tutacak yakında. Allah aşkına Ekrem'e verilen şans İsmail ve Rıdvan'a verilse iyi mi olurdu kötü mü olurdu sen söyle bana. Laf olsun diye genç oynatılsın diyen bir insan değilim, fakat sağ bekte İbrahim Kaş sol açıkta da Ekrem oynarsa ben neden İsmail ve Rıdvan oynatılmaz derim.

BJK4EVER dedi ki...

Hocam cunku Ismail ve Ridvan henuz Ibolar ve Ekrem seviyesinde degil de ondan. Ismail bu sezon 20 mac oynadi, yarisi ilk 11''de. 1tane cok iyi macini sayabilir misin? 37 yasindaki Uzulmezin bile 6-7 tane cok iyi oynadigi mac var ve belirli bir seviynin altina hic inmiyorum. Bu 2 oyuncu ileride cok iyi olabilir, ama su an kisisel hatalara yer yok, ki Kas 1 hata yapti, bi dovulmedigi kaldi.
Herkes bu oyunculara bir Evre, Maicon gozuyle bakiyor, ama gecen sene Antep ve Karsiyaka'da 5 mac 90 dakika izlemis olan var mi? Hayir yok, ki izledim diyen yalan soyluyordir ve kulaktan dolma bilgilere gore hareket ediyordur.
Ki iyi oynasalar ne yazar, orasi Karsiyaka ve Antep, burasi BJK.
M.Denizli'nin forma dagitiminin adaletli oldugunu biliyoruz,ki oyle olmasa Ekrem oynamaz, Uzulmez oynamaz vs.
Iyi olan oynuyor, yetersiz olan bekliyor.
Ben Ridvan ve Ismail'in henuz hazir olmadigini dusunuyorum, burdaki cogu kisi karsi cikacak olsa bile ben Kas'i sagbekte yine de tercih ederim.....

Adsız dedi ki...

Hocam bak ben de sana diyorum ki bu adamları oynatarak hazırlayacaksın. İsmail'in ilk 11 çıktığı maçlarda kötü oynadı diyebilir misin peki. Sadece Gaziantep maçı var ki ben o maçta iyi oynayan oyuncu hatırlamıyorum. Sen hala benim dediğim şeyi anlamıyorsun; Ekrem'in hücumda ve savunmada aldığı şansı İsmail sol açıkta, Rıdvan sağ açıkta almış olsaydı şu an oldukça iyi bir sol açığımız ve sağ bekimiz olma ihtimali oldukça yüksekti. Bu adamlar bir Evra bir Maicon değil evet, fakat Beşiktaş'ın gelecek 10 yılında bu mevkileri domine edebilecek oyuncular.

Mesela Eskişehir maçında bilmem dikkat ettiniz mi ama çoğu pozisyonda İbrahim Üzülmez yerinde olmadığı için Ferrari sola kaydı. E bu yavaş yavaş yorgunluktan kaynaklanıyor. Hadi bu sezon için İbrahim Üzülmez bu saatten sonra sol bekten kesilmez ona lafım yok kesilmemeli de. Ama bu dönemde bu takımda İbrahim Kaş'ın yeri yok, sol açıkta Ekrem'in yeri yok. Ekrem oynayacaksa sağ bekte oynasın. Bu takımda sol açık oynayacak tek adam benim gözümde Ekrem'dir.

Sertug Ozgur dedi ki...

İsmail'i bilmem(İbrahim Üzülmez gerçekten formda) ama sağ bekte Rıdvan'ın yerine Ekrem'in oynamasının çok fazla getirisi yok. Neticede Rıdvan'ın zayıf yönü olan savunma kısmı ama Ekrem'in iyi olduğunu söyleyebilir miyiz. Kaldı ki antepte bek oynadığını görmedim. Asıl yeri falan da değil yani.

Ha ben şu kritik maçlarda Rıdvan'ın oynamasından yana değilim, önümüzdeki sene için konuşuyorum. Bu sene hocanın ara sıra şans vermesi gerekirdi. Şu Erhan Güven denen Antalyasporda bile zayıf halka olmayı başaran takoza bu kadar forma veren hocanın bu sene Rıdvan'a hiç şans vermemesi kesinlikle hatadır.

Sertug Ozgur dedi ki...

Ek olarak haftalardır İbo'yu kesmemesinin nedeni hocanın korkularıdır. Bu haftaki maç hariç geçen 2-3 maçta ben kendisinde yorgunluk gördüm, idare ederek oynadı.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ta Ekrem'in oynayacağı tek yer sağ bektir kimse kusura bakmasın. Sene başında CSKA maçında Ekrem Ernst ile göbekte oynamıştı Rusya'daki maçta. O aklıma geliyor fenalık geçiriyorum :) Sol açık sağ açık lütfen yapmayın etmeyin.

Gökhan dedi ki...

ferrari ve nihat'ın sakatlıklarından sonra kadromuz baya bir daraldı.

15 dakikalık adam yusuf'u ve eskişehir maçında gördüğümüz kadarıyla hala aynı olan s.özkan'ı saymazsak(nobre de sakat heralde hala) bence oynayabilecek sadece 14 oyuncumuz var.

sezon başından beri solbekte sürekli ismail oynatılsa eminim ki şu an adamdan türkiye2nin en iyi sol beki diye bahsedecektik ama olmadı şurda 6-7 maç kalmışken ismail dahil gençleri kullanmak riskli olur, keşke en başından beri oynatsaydı denizli ama iş işten geçti artık.

ekrem için ise ben açık oynamasının bek oynamasından daha iyi olduğunu düşünüyorum, bir kere adam zaten beşiktaş'a gelene kadar bek oynamadı hi.açık oynadığı zaman hücumu kötü,savunması iyi,bek oynadığı zaman savunması kötü hücumu vasat olan bir adam bence ekrem, bu açıdan sol açık oynasa daha iyi olur ki zaten tello da ortada oynarsa başka sol açık oynayacak adam yok.

bu durumda da toraman stopere kaydığı için mecburen kaş sağ bekoynamak zorunda kalacak ama ne yapalım çare yok başka gibi.

bence ferrari dönene kadar 4-2-3-1 oynayacaksak;
rüştü
kaş-toraman-sivok-üzülmez
fink-ernst
holosko-tello-ekrem
bobo
4-3-3 oynayacaksak da;
rüştü
kaş-toraman-sivok-üzülmez
fink-ernst-necip(uğur)
holosko-bobo-tello olarak oynamalıyız.

umarım 6 galibiyet bir de kadıköy'den beraberlik alabiliriz,bu şartlarda şampiyon oluruz büyük bir aksilik olmazsa.

Ekrem'in sag bek oynadigi her mac stoperlere binen ekstra yuk demektir. Ekrem sol acikta Tello'dan da Yusuf'tan da daha cok katki saglar, en azindan adam gecip orta yapar.

Adsız dedi ki...

Ah gerçekten de bi orta yapabilse... :)

Ekrem hic mi etkin degil yani kanattan top tasiyip iceri yollama konusunda? El insaf.

esgo dedi ki...

Şu aşağıdaki iki gol, son yıllarda görüp görebileceğimiz en bilinçli (bakarak-görerek-bilerek) yapılan ortalar ile gelmiştir.

http://www.youtube.com/watch?v=3vADGci4TVw

35.saniye

http://www.youtube.com/watch?v=oKISvkVchm0

Onun dışında gol ile sonuçlanmamasından mıdır bilinmez, bir de son G.saray maçında Nobre'ye açılan ama direkten dönen top vardır ki, en az yukarıdaki örnekleri kadar güzel ve daha ne olsun dedirtecek türdendir. Kaldı ki, Ekrem sol önde oynadığı maçlarda işin savunma yönünü de aksatmayan ve bu alanda alternatiflerinden kat be kat üstün performans sergileyen bir isimdir. O yüzden 3 hafta sonra bu bölgede Gökhan Gönül'e bela olacak tek bir isim vardır, o da Ekremdir.

Fenerbahce maci videosunu izleyince Gokhan Zan aklima geldi. Bu seneki en iyi transferimiz, camim benim.

Sertug Ozgur dedi ki...

Geçen sene Fener maçında Ekrem harika oynamıştı hala hatırlarım. Hani sadece o maça baksak adam ayağından top vermiyo, süper teknik e hızı da var daha ne filan derdik. Müthiş performans sergilemişti.

Zaten o haftalarda ilk kez kadroya girmeye başlamıştı sol önde.

Bursa maçında da Nobre'nin tek golünü atmasını sağlayan orta(pas) ondan gelmişti.

İyi orta yapamadığı lafı haksızlık biraz. Çok tuhaf bir oyuncu. 4-4-2'nin sağ veya sol açığı diyebiliriz aslında. 4-3-3'ün sol forveti Ekrem demek garip kaçıyo gerçekten. Çünkü kaleye sırtı dönük oynayamıyor.İnsiyatif alacak kadar yetenekli veya ofansif değil zaten.Çizgiye inmeyi seven bir adam, içeri girince etkisiz kalıyor. Defansif-Ofansif veya Ofansif-Defansif oyuncu.

Bir de özellikle deplasmandaki maçlarda zaman zaman Ekrem ile Bobo'nun yer değiştirdiğini gördük. İyi de anlaşıyolardı,pek meyvesini göremedik ama fena fikir değildi. O değil de şu Bobo'ya Bobo gibi pas atan bir adam lazım. Pasın şiddetini çok iyi ayarlıyor.

Dogru, ki zaten 4-3-3'un acigi rolunde bizi tatmin edecek kadar oynayacak hicbir adamimiz yok. O yuzden "idare ediyoruz" iste.

Adsız dedi ki...

Benim aklımda hala Galatasaray maçı var, Uğur karşısında yüz defa çizgiye inip bir tane isabetli ortası vardı heralde. Zaten oyundan çıkarken baya bir homurdanma oldu statta. Ben her zaman şunu söylüyorum, sezon başından beri Ekrem'i sola çık oynatacağımıza İsmail'i oynatsaydık çok çok daha iyi olurdu.

Iste sorun da orada basliyor, zira Ismail'e daha ilk macinin ilk dakikasinda homurdanildi.

Adsız dedi ki...

Hangi maçta homurdanıldı hocam, hatırlayamadım şimdi. Malum İsmail'i oynarken görmeyeli uzun zaman oldu :)

Ahahaha, o zaman mikrofonlarimizi hemen 4. hafta Besiktas - Gaziantepspor macina ceviriyoruz:

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/08/tsl-4-hafta-besiktas-gantepspor-mac.html

Adsız dedi ki...

O maçta memleketteydim statta değildim televizyondan fark edememişim. Bu arada verdiğin o linkte güzel bir cümle var :) Bir arkadaş şöyle demiş, "İbrahim Kaş kalite farkını gösterdi" :)

BJK4EVER dedi ki...

Su kadarini soyleyim, Ismail ve Ridvan oynarsa Kadikoy'de Ugur ve Ferhat'in dustugu duruma duser ve bir daha forma yuzu de goremezler, daha kazanmadan kaybetmis oluruz. Gencler konusunda cok sabirsiz davraniyoruz, neden bilmiyorum. Hic 1 tane GS'li su ana kadar cok iyi performans gostermis Emre Colak niye oynamiyor diyor mu? Veya neden Serdar Eylik, Serkan Kurtulus oynamiyor diyor mu? FB'de keza kulubedeki yerliler hic katki yapmadi, onlar gencleri on planda tutuyor mu? Mustafa hocayi elestirmis olmak icin elestiriyoruz vesselam....

Pamukk dedi ki...

ibrahim kaş kendi isteğiyle kadroya alınmamış, eeee yuhlanma korkusu.
rüştüyü yuhlayanlar ctesi tribüne çağırırken utandılar mı acaba?

ferrari fink gözünü yardığından beridir kendine gelemedi, ama sakatlanması üzücü. marrone gitti sakatlıklar mı başladı acaba diye de düşünmeden edemiyorum. tam sırasıydı yani.. öfff.

bide Xaviler, Pirlolar fln demişiniz yapmayın abartmayın nazar değdiriyorsunuz.

Pamukk dedi ki...

gençleri oynatıp kazanmak haftaları geçti artık

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Yahu arkadaş ben neden birşeyi anlatamıyorum çözemedim gitti. Mustafa hocayı eleştirmiş olmak için eleştiriyormuşuz. Kardeşim ben Kadıköy'e Rıdvan ve İsmail ile mi çıksın dedim. Mustafa Denizli'yi çok beğenirim takıma da oldukça yakışan bir insan. Fakat bu iki oyuncudan şu an faydalanamıyorsak kendisinin hatasıdır. Bir oynattığını bir daha kaç hafta oynatmıyor. Emre Çolak kimi kessin, Keita'yı mı Dos Santos'u mu. Adamın yerinde gayet iyi oynayan oyuncular var zaten. Bir oyuncu 20 yaşında olup a takımda banko oynayamaz mı? Bu olay çok bu garip çok mu acayip.

Milyon kere söyledim şimdi yine söylüyorum belki bu sefer anlaşılır. Sezon başından beri Ekrem'e sol açıkta ve sağ bekte verilen şanslar İsmail ve Rıdvan'a verilse idi şu an oldukça iyi bir sol açığımız ve sağ bekimiz olacaktı. Hala ve hala anlayamıyorsan da pes.

Gökhan dedi ki...

bence ismail'e sol açık değil her zaman için sol bek olarak şans verilmeliydi ama bu saatten sonra da üzülmez'i kesemez bu sezon.

ekrem de bence sol açık oynadığı zaman en azından savunmaya katkı sağlıyor.sağ bek oynarsa savunması zaten kötü bir bek için, onun dışında hücumda da çok iyi bir bek sayılmaz.

mesela fener maçında g.gönül'ün karşısına konulacak tek adam bence ekrem ki sol açık oynadığı 2 fb maçında da g.gönül ü bitirdi sayılır, ama ekrem sağ bek oynasa hiç bir takım sol açığına aman ekrem'in ileri çıkışlarına dikkat edelim demez heralde.

BJK4EVER dedi ki...

@mutti

Sen de anlamak istemiyorsun bazi seyler. Bir defa o oyuncular dos Santos'u kesemezse Ismail nasil hayatinin formunu yasayan I.Uzulmez'i kessin? Veya istikrarli sekilde oynayan ve form durumubelirli bir noktanin altina inmeyen Ekrem'i nasil kessin? Kaldi ki Toraman da bu sezon sagbekte degerlenirili KAs ile birlikte. Ki Ismail ve Ridvan'dan ciddi isik aldigini mac oldu mu? Benim olmadi acikcasi....

Ayrica neye gore iyi acigimiz olurdu? Bu oyunculari kac mac izledin? 30 mac izledin mi? Artilarini eksilerini biliyor musun? Su anki seviyelerini soyleyebilir misin? Baskalarinin abarmasi ve Football Manager'i da kaynak olarak kabul etmiyorum bu arada.
Zaten bu gereksiz sisirmeler basimizi yakiyor. Hayatlarinda S.Ozkan'i 10 mac izlememis insanlar 1 Sheriff maciyla Messi yapiyor, sonra gercegi gorunce yerin dibine sokuluyor. Necip'i 3 mac oynamadan Lampard ilan edenler vardi yahu. Benim de degiim sey, sen bu oyunculari tanimiyorsunuz, bilmiyorsun, seyretmedin. Mustafa Denizli bu oyuncularla gunde saatler geciriyor, antrenmanda saatlerce seyrediyor, oyuncularin psikolojisini biliyor, fiziksel ve zihinsel durumunu biliyor, herseyi biliyor. Emin ol ki Mustafa hoca bu takimi senden fazla dusunuyor ve basarisini istiyor, oyuncu tercihlerini ondan daha iyi kimse yapamaz.....

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Bak hala inatla anlamıyorsun :) Ben şimdi bunları ha diyip ilk 11'e alsın demiyorum. Ekrem'in belli bir formu olduğunu kesinlikle kabul etmiyorum. Ekrem'in koşmaktan başka bir numarası yok. Hücum anlamında bu kadar kıt bir oyuncu kaç maç sol açık oynadı hakikaten benim aklım almıyor bu işi.

Necip'in önceki maçlarını izlemedim, fakat İsmail ve Rıdvan'ın geçen sezon oynadığı çoğu maçı izledim, milli takımlarla çıktıkları maçları izledim. Özellikle Rıdvan bir çok maçta sağ ön oyuncusu olarak oynatıldı milli takımda.

Ayrıca Mustafa Denizli eleştirilemeyecek diye bir kural yok.

Yorum Gönder

Ara