.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Mart 2010 Pazar

Türkiye'de Futbol Yönlendirimi (2. Baskı)

Konu yine Şansal Büyüka, ve hatta jessie'nin iki-üç post aşağıda alıntıladığı yazı. Yazının tamamını okumak şimdi nasip oldu, ve fark ettim ki, jessie'nin alıntıladığından gayri çok fazla yanlış var orada. Bu yazıyı Hıncal Uluç, Erman Toroğlu vs. yazsa burada lafı edilmez bile; ama bunu diyen Lig TV yöneticisi Büyüka olunca insan bu durup düşünüyor. Yazı İBB - Bursaspor maçı hakkında. Alıntılayarak gidelim:
1. Baktım, takımda iyi oynayan oyuncu yok...
Vazgeçtim, mücadele eden yok...
İBB - Bursaspor maçını herhalde çoğunluğumuz izlemiştir. Maç boyunca bastıran bir Bursaspor, kontratak düşünen bir İBB vardı sahada, ve hatta deyim yerindeyse İBB iki defa geldi iki gol attı. Hal böyleyken, Bursaspor o kadar pozisyona girmişken, "mücadele etmiyorlar" demek haksızlık değil mi?
Tanı: Türkiye futbolunda mücadele ve isteğiniz rakibin futbolundan bağımsız ve sonuca dayalı olarak değerlendirilir.
2. Bu sezonun göz kamaştıran oyuncusu Ozan'da da ciddi düşüş var... Kimse yanlış anlamasın... Ben bir futbolcunun kafasında jöle, vücudunda dövme arttı mı korkarım... 'Eyvah' derim, 'havalandı, futbolu geriye gitmesin...'
Buradaki temel yanlış, az önce takım olarak kötü oynadığı söylenen Bursaspor'dan sadece bir futbolcunun alınıp öne çıkarılması. Sanki Ozan takımdan farklı olmak zorundaymış gibi, takım arkadaşları gibi baskı göremezmiş gibi onun formundaki düşüş "jöle" ve "dövme"ye bağlanıyor. Ee, Sercan kel ve dövmesi yok, onu ne yapacağız?
Hadi diyelim Büyüka başka bir şeyler duymuş Ozan hakkında. Onu kazanmanın yolu bu şekilde mi olur?
Tanı: İmajını önemseyen ve değişiklik yapan futbolcunun formu düşmelidir, çünkü Ozan İpek gençliğini yaşamaması gereken bir robottur.
3. Sonra Bünyamin Hoca...İlk yarıda Bursaspor lehine bir penaltı var... Hadi inanmadın, vermedin... Hiç olmazsa Turgay'a sarıyı gösterme... Adam düşmedi, düşürüldü... O zaman sarı niye?
Yıllardır Maraton izlemeyen biz olsak yutacağız bunu. Toroğlu programda yıllarca ne öğütledi? "İnanmıyorsan sarıyı çıkaracaksın arkadaş!" Bu değil miydi yapılması gereken? Bünyamin Gezer tam da istenileni yapmamış mıdır? Büyüka böyle suçlayıcı konuşmak yerine "O pozisyon penaltı idi hocam, sarı kart da yanlış oldu" deyip kesse olmaz mı?
Tanı: Hakem haklı olsa bile haksızdır, çünkü hakemler doğruyu yaparsa spor yazarları işsiz kalır.
4. Bursa 'O sene, bu sene' diyorsa, dua etsin de Pazar'ın maçı berabere bitsin...
Pazar günkü maç berabere bitmezse ne olur? Puan farkı GS kazanırsa 2, FB kazanırsa 3. E berabere biterse gene 3? Tabii ki maçın berabere bitmesi Bursaspor'un avantajına, lakin Bursaspor'un şampiyonluk yolundaki tek rakibi FB ve GS midir? Nneden Bursaspor'un şampiyonluğu birebir Pazar günkü derbinin sonucuna bağlıdır?
Tanı: Türkiye'de FB ve GS harici şampiyon olan takımlar, bu takımlar kötü diye şampiyon olmuştur. (Sanki FB ve GS şampiyon olunca diğer takımlar iyi diye oluyor, tey Allahım..)
Sonuç: Bir yazıda bu kadar çok klişe ve yanlışlık olunca (ki jessie'nin yazdığı ayrı bir alıntı üzerine idi), hele de bunu Büyüka gibi bir spor adamı yapınca, bize de şaşırmak kalıyor sadece galiba...

6 Yorum:

forzaroma dedi ki...

''Türkiye'de FB ve GS harici şampiyon olan takımlar, bu takımlar kötü diye şampiyon olmuştur. (Sanki FB ve GS şampiyon olunca diğer takımlar iyi diye oluyor, tey Allahım..)'' İşte benim kafamın basmadığı konu bu.Beşiktaş 11 puan fark atmışken şampiyonluğu Fener'e kaptırdımı Fener kendi hakkı ile ve iyi oyunu ile şampiyon oluyor ama Beşiktaş şampiyon oldumu febe ve gese kötüydü şampiyon oldu deniyor.Ya ne yaman çelişki bu anne ? Neticesinde onlarda neyin ne olduğunu biliyor ama söylemeye cesaret edemiyor.Yanlı basın ile bu işler ancak bu kadar oluyor.

Deniz dedi ki...

ya sercan demişken, 17 maçta 4 gol atan oyuncuya bursa 15 milyon euro istiyosa, bi de olur da vereni çıkarsa (allahım işalla biz olmayız o takım) türk futbolunda yönetime yetkisi olan insanların kafasını s.keyim bir kez daha. bobo 35 milyon euro eder bu durumda bi de.

alper dedi ki...

yav sizin hiç işiniz yokta sansarın yazılarınımı okuyorsunuz.abe o adam 5 kelimeyi bir araya getirip anlamlı bir cümle bile kuramaz beyav.ormanda mahsur kalsam onun yazı yazdığı gsteye dötümü silmem.

Sertug Ozgur dedi ki...

Sansar abi de yılmaz ozdil stilindenmis.

erman gitmiş, resmi kalmış!

berthelemy dedi ki...

ben bursa'nın "o sene bu sene" lafına takıldım. böyle bi sloganları mı var hakkaten? sanki her sene şampiyonluk parolasıyla çıkıyorlar da bir türlü olamıyorlar.

Yorum Gönder

Ara