.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Mart 2010 Pazartesi

Futbol Müsabakaları Süresiz Durdurulmalı

"...Artık kabul edelim, 2009-10 sezonu, Türk futbol tarihinin unutmaya çalıştığımız yıllarından biri olacak. Kimin şampiyon olacağı, kimin düşeceği filan önemsiz artık... Başı yaralanan iki hakem, maç başlamadan birbirine giren milli futbolcular, tribünden düşüp kolu-bacağı kırılan bir taraftar, ırkçı tezahürat, yüzlerce kişiyle ifade edilebilecek linç girişimi, 42’si serbest bırakılan 43 bıçaklı seyirci tek bir sezona sığdıysa ve biz hâlâ futboldan söz edebiliyorsak bu işte bir yanlışlık var demektir. Bence bugün, eğer bugün olması mümkün değilse bile ligin bitiş tarihi olan 16 Mayıs’ta Türkiye’de futbol müsabakaları süresiz durdurulmalıdır. 5149 sayılı sporda şiddet ve düzensizliği önlemeye dair kanun (son bir kez gözden geçirilip, en modern haline getirilip) meclisten geçmeden, Futbol Müsabaka Talimatnamesi de (artık hiçbir karışıklığa mahal vermeyecek kelimelendirmeyle) tekrar yazılmadan ligler başlatılmamalıdır. Güvenlik kameraları yetersiz olan, kavgayı, yabancı cismi, sahaya gireni ayırt edecek donanıma sahip olmayan stadyumlar (bunlar 4 büyüklerin statları bile olsa) süresiz olarak futbol oynamaya kapatılmalıdır. 16 Mayıs, Türk futbolu için milat olmalı. İcap ederse 2010-11 sezonu geç başlatılmalı, gerekirse hiç oynanmamalı. Aksi takdirde zaten bu ülkede artık hiçbir çocuk futbol oynamayacak, oynamak istemeyecek, futbol oynadığının rüyasını bile görmeyecek..." Uğur MELEKE Yazının Tamamı

5 Yorum:

MİNOSET dedi ki...

en gereksiz en boş en kompleks yüklü uğur meleke yazısı. demek ki her güzelin kusuru varmış.

MİNOSET dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Neo Wan dedi ki...

abartma buna benzer bir çok şey senin aşık olduğun avrupada da var. o olmasın bu olmasın o zaman bunu sadece kadınlar oynasın ve izlesin be kardeş.

mrt309 dedi ki...

Ülkemizde stadyum güvenliği konusunda hiçbir çalışma yapılmıyor. Maçların durdurulması çok uç bir karar olur ama artık birşeyler yapılması şart. Hala sahaya yabancı madde yağıyor, insanlar tribünde birbirini dövüyor. Bu ülkede futbolun ilerlememesi normaldir. Maçlara seyirci gelmiyor diye dert yanmasın kimse. Güvenlik mi var? Almanya'daki stad güvenliği ile ilgili bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Bu tip olaylarda duyarsız olmayı tercih ediyoruz genelde. Bir sevdiğiniz yada kendiniz bu şiddetten nasibini alırsa Meleke haklıymış dersiniz. Umarım olmaz.

Insanlar "Premier Lig bu, aman Allahim, o futbolsa bizimki ne?" diye orgazm olmadan once Ingiltere ciddi bir krizden geciyordu. Holiganlarin agirliklarinin arttirmalari uzerine Thatcher hukumeti bir dizi cok ciddi onlem paketi yayinladi. Marka degeri 324 milyon verince sak diye gelmiyor.

Evet, Avrupa'da da her hafta kavga cikiyor, ama nedense biz o kadar mac izliyoruz goremiyoruz bu kavgalari?

Asagida "ozur ozurluluk" post'unda yazdim, uzerine bu yorumlar super denk geldi. Bu kadar siddeti icsellestirmeyin, yaziktir. Hele ki "o zaman kadinlar oynasin, erkek adam kavga cikarir" gibi bir bakis acisini, en hafif tabirle kutukluk olarak tabir edebiliyorum.

Yorum Gönder

Ara