.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mart 2010 Salı

Çürük Elma İbrahim Kaş

İbrahim Kaş... Beşiktaş altyapısının yetiştirdiği en nadide yeteneklerden biri. A Milli takım seviyesindeki stoper kılıklı sağ beki. Necip, İsmail, Rıdvan, Batuhan... Takım 10. olacak olsa da bu çocuklar oynasınlar. Bu çocuklar Beşiktaş... Peki ya Serdar Özkan? O Fenerbahçe'nin futbolcusu mu? Necip'e alkış, Serdar'a küfür... Zavallım Nihat Kahveci... Sen bu kulübün altyapısından yetiş, kulübe o kadar para kazandır. Sonrasında döndüğünde yıllık 3,5 milyon avro üzerinden ıslıklan. Adam futbol yeteneği körelmiş diye her Allahın günü küfür yiyiyor. Silah dayadı, bana zorla 3,5 milyon avro vereceksiniz diye... Peki ya İbrahim Kaş? Bir pozisyon için kolunu, bacağını yeşil çimlere feda etmez mi? Ne zaman mücadeleden, sorumluluktan kaçtığını gördünüz? Tribünlerle diyaloglara mı girdi? Altyapının parıl parıl parlayan bir ferdi değil mi İbrahim Kaş? Kendisinden Cannavaro çıkmadı ise bu da mı onun suçu? Görüyorum, Necip oyuna girer çıkarken alkışlıyorsunuz. Yakışır... Peki Nihat'ı ıslıklamak yakışır mı? Serdar'ı yuhlamak yakışır mı? İbrahim Kaş'a hakaret etmek yakışır mı? Çok değil, iki sene sonra da Necip'i ıslıklayıp Muhammed'i mi alkışlayacaksınız..? Siz yapın hesabını...

76 Yorum:

biri leri dedi ki...

Bravo.

Harika bir bakış açısı, mükemmel bir yazı.

PraetoR dedi ki...

bi de onların bakış açısından bakalım..

kimse destek olmazken sahip çıkılırken iyi, onca seneye binlerce antrenmana ragmen ileri değil geriye git..

ondan sonra destek olsunlar diye bekle..

bana işyerimde bu kadar eğitim verip, imkan sağlayıp önemli görevlere getirdiklerinde karşılığını veremeyince ne yapılacaksa onlara da o yapılması normal..

denizli gibi bir takım karsısında onundeki adama pas veremeyecek durumda isen kimse kusura bakmasın hayat acı.. zor..

onlara bile..

yusuf dedi ki...

son yıllarda bu kadar irrite olduğum bir futbolcu daha hatırlamıyorum. sözleşmesi biter bitmez ülkeyi terketmeli.

delgado dedi ki...

di mi yaaaaeeaa irrite ediyo irraytin me irreeyt çünkü çok antipatik sevmiyorum gitsin :/ Nihat Ta da Biraz Haysiyet Varsa Yıllık Ücretinde Bizzat Kendisi Düşme Yapar Takım İçin Şerefsiz Herif Kulübü Soyuyor Resmen!!!!!!!!!!!!

tearkan dedi ki...

Altyapıdan çıkan oyunculara karşı ilk etapta sebepsiz bir sempati duyulduğu bir geçek. Sorun bu futbolcuları olduğundan fazlası olarak göstermek ve buna inanmak noktasında çıkıyor sanırım. Yıllarca Messi Serdar yakıştırmaları arasında bir gram kendini geliştirmesini bekledik Serdar Özkan'ın.(Messi yakıştırmasının abartılı olduğunu bilsek de insanda beklenti oluşturuyor ister istemez) Bu adamın kendimi bildim bileli şutları zayıf. (FM tabiriyle finishing) Bir insan hiç mi kendini geliştirmez? Bu kadar zor mudur şut çekmeyi öğrenmek, öğrenebilmek?

Rıdvan ve İsmail konusuna gelince (buna Onur'u da ekleyebiliriz) bu çocukların geçen sezon antep ve karşıyakada nasıl oynadıklarını gözümüzle gördük.(en azından kendi adıma gördüm) Yıllardır şakayla karışık İbrahim Üzülmez'in yerine bir futbolcu bulamayışımızı konuşuyoruz. İsmial'in nasıl oynayabildiğini de biliyorken bu çocuğun oynamasını istemek, bu çocuklardan bir şey beklemek niye kötü olsun?

Batuhan konusu ise 15 bölümlük dizi olacak hale geldi artık. Yeteneği herkes tarafında kabul ediliyor; ama disipline edilmiyor ya da edilemiyor bilmiyorum.

Kaş yada Nihat konusuna gelince özverisine kimsenin bir şey dediği yok zaten; ancak bu adam Getafe'ye gitmeden önce de buydu, üzerinden iki sezon geçti hala bu. Kolunu bacağını feda edercesine kendini hırpalamasına saygı duyarım; ama yeterli olmuyorsa ve hatta bazen hırsını kurbanı olup hata yapmasına neden oluyorsa, aynı maç içerisinde aynı şekilde üç kere top kaptırıyorsa tepki vermeyip de ne yapalım? Tamam ıslıklamak doğru bir tepki değil, bunu ifade etmek için doğru bir yöntem değil tabi ki; ancak kendini paralıyo, gözünü budaktan sakınmıyor diye birinin hatalarını görmezden gelmek de akıl karı değil. Nihat konusunda ise zaten kendi adıma Nihat'tan çok şeyler beklemiyordum, o kadar sakatlık sonrası o yaşa gelmiş birisinde bir şey bekleyene de diyecek lafım yok.

Son olarak ta İbrahim Kaş'a da Serdar Özkan'a da ilk çıktıklarında aynı destk verildi. Aynı beklentiler her ikisi için de mevcuttu; ancak sonuç ortada. İsmail, Rıdvan, Necip için de benzer beklentiler taşınıyor; ancak sonları Okan Koç gibi olursa da canını dişine takıyor efendim biraz tolere edelim demek ne kadar mantıklı olur bilmiyorum.

aslihan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tari dedi ki...

beşiktaşlı değilim, dışardan bakıyorum ama oradan da kötü.

aslihan dedi ki...

bu konu gerçekten önemli bir konu. kendimde de farkediyorum bunu. ciddi bir telkin yiyoruz medya gazıyla. örneğin özkaynak'tan bir adam çıkıyor, tamam hop göğe çıkarıyoruz adamı. bir süre geçiyor adam formsuzlaşıyor bu sefer basın hoop yerin dibine sokuyor. bir kaç maç bu adam kendi sahamızda formsuzluk yapınca, saçmalayınca da biz de doğal olarak sallamaya başlıyoruz. zaten hafta içi okumadık mı bu adam kızlarla geziyor vs. diyoruz. bu böyle tekerlek misali dönüp gidiyor.

yıllardır aynı hikaye. hepimizin ciddi anlamda ezberinde. bugün serdar özkan deyince kafamda şimşek çakıyor, çünkü sürekli samiyendeki galatasaray maçı geliyor. ama biz biliyoruz ki bu adam yetenekli, bu adam zamanında kapalı tribünde bizlerle tezahürat yapmış, maç izlemiş bir adam. yani takımla bir alıp veremediği yok aslına bakarsak. ama formsuzluğunun yanı sıra adam da sahaya çıkınca geriliyor. şunu yapsam yuhlanır mıyım, bunu yapsam yuhlanır mıyım.

kısacası temcit pilavı gibi geldi gidiyor bu. her futbolcu içinde böyle. basının yem olarak ortaya bir kere bırakması yetiyor. biraz özel hayatından dem vurması, biraz sahadaki formsuzluğundan dem vurması yetiyor.

kaş'ı ve özkan'ı eleştirenler ve bıkkınlık gelenlerden biri benim ama jessie çok çok güzel bir noktaya parmak basmış.

daha iyisini istiyorsak, kafa yapımızı değiştirmemiz ve bu kadar çabuk galeyana gelmemiz gerekiyor.

hem biz kimlere sabretmedik ki? ihtiyacımız olan şey biraz sabır sanırım. çünkü madalyonun diğer tarafına baktığımızda adamlar hakkaten hata üstüne hata yapıyorlar ama hep de bir diken üstünde hissiyatındalar. belki 2 maç destek versek bu adamlar daha iyi mi olur, sanki öyle geliyor.

nihat konusunda ise, asla eleştirmem. nihat'ı izleyerek geçti ortaokul yıllarım benim. onunla gurur duyarak geçti lise yıllarım. adam sezon başı kampı bile geçirmedi. benim nihat'ı eleştirmem için ancak gelecek sezonki nihat'ı görmem gerek.

Unknown dedi ki...

Nihat konusunda bekleyecegiz baska care yok sonucta zorla gelmedi adam hakikatende en cok gurur duydugum altyapi oyuncumuz!!!Ibrahim kas konusu ayri bjkla anlasabilirdi ama o kendisi tutturdu ben ispanyada oynucam diye gitti oynayamadi bizimkiler stopersizlikten ona sarildi.Serdar ozkan gitmeli hem bizim hem kendi iyiligi icin!!!

tanju dedi ki...

bir dönem italya'nın ünlü futbol kulübü milan'ı çalıştıran sinyor terim'in gökhan zan'la birlikte prensiydi. savunmanın göbeğini bu iki isimden oluşturacak, hayalindeki milli takıma bir adım daha yaklaşacaktı.

ama olmadı. getafe serüveni ibrahim kaş'ı 3 yıl geriye attı. gökhan zan da sakatlıklardan sonra o eski muhteşem(!) günlerine bir türlü dönemedi.

hayat işte. yarının neler getireceğini rui costa'nın eski teknik direktörü bile bilemiyor :((

serdar ozkani besiktas yetistirmis bugunlere getirmistir, ibrahim toramanin pesinde kulupler sira olurken o herzaman bos mukaveleye imza atmistir, kulupten kovmuslar o yinede kapida beklemistir. bizim serdar 4 trilyon diye tutturmus altina imza atmam diye agliyormus, siktirgit...
ibrahim kas sozlesmesi biter bitmez getafenin yolunu tuttu besiktasi birakip, onunda derdi paraydi,bakti 18 kisilik kadroya giremiyor, enayi tupcuden baskasi ona yillik 1 milyon euro vermez oda tipis tipis dondu.. donmez olaydi.
nihat kahveci fit oldugu donemlerdede besiktas don diye yalvardi o kulak asmadi, ne zaman sakatlandi, villareal yol verdi, nihat yuvaya kahraman edasiyla kronik sakatligiyla dondu, 3,5 milyon euroyu realmadrid veremezdi cunku ona..
batuhandan da cacik olmaz. biz tursusunu kurariz

esgo dedi ki...

Sheriff maçlarının oynadığı dönem, Serdar'a olan ilgi bugün Necip'e olan ilgiden kat be kat fazlaydı. Hatta bırakın Serdar'ı şimdi nerede ne yaptığını bilmediğim Mehmet Sedef bile bir faule maruz kaldığında o tekmeyi kendimiz yemişizcesine tepki verirdik-evladımız gibi sahiplenirdik-, bu çocuklar topu yeni açığa da yollasa alkış yükselirdi. Peki ya sonra ? Bırakın top oynamayı, şut çekmekten korkar hale geldiler ...

Vakti zamanında Beşiktaş'ta forma giyen 8 çizgi oyuncusunun taraftardan nasibini aldığını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini ifade ettiğimde ''savunmaya çalıştığın adamlar zaten yeteneksiz adamlar yaæææ'' diyorlardı, al Nihat geldi, geldiğine pişman ettiler. İsmail daha İnönü'deki ilk maçında ıslıklandı, bakın daha ilk maçında diyorum. O yüzden kimse gerekli destek veriliyor, hepsine sahip çıkılıyor masalları anlatmasın. Her şey performansa endeksli.

Şampiyonluk kutlamasında bile Serdar tribünlere çağırılmıyor ve protesto ediliyorsa bu taraftarın ayıbıdır, Serdar veya o'nun durumunda olanların değil. Ne yaptınız Serdar'a, ne verdiniz arkadaş, üzerinde ne emeğiniz var ? Veya Kaş ? Hangi bir gün tribüne çağırdınız, destek olup-moral verdiniz. Hangi bir olumsuz hareketinden veya hatasından sonra alkışlayıp, bir daha denemesi ve daha iyiye gitmesi adına teşvik ettiniz ? ama lafa gelince ''o kadar şans verildi, kullanamadı'' sen ne yaptın sen ? paramı verir istediğim gibi söverim demekten başka ne yaptın ? ondan haber ver ...

Sami Yen'de son 5 yılda giremediğimiz pozisyonlara 1 maçta tek başına girdiği için mi asıyoruz bu adamı ? 1'i dışında diğerleri kendi becerisi ile kovalayıp yarattığı pozisyonlardı. Çok mu zor sahadaki forvetlerin ruh gibi gezdikleri bir ortamda sivrilen Serdar'ın hakkını vermek. Aynı Serdar o maç hat trick yapsa ondan kralı da olmayacaktı. Varın siz düşünün aradaki çizgiyi ve taraftarın bakış açısını. O gün Serdar yerine kimin görev yapması halinde tablo bundan iyi olurdu ?

İbrahim Kaş dediğiniz adam Türk futbol tarihinin en önemli maçlarından birine Gökhan Gönül'ü kesip, ilk 11 başladığında biz kendi takımımızda bu adamın yüzüne bile bakmıyorduk. Son senesinde (Sinan Engin) ''isteyen istediği yere gider, kimseye kalması yönünde ısrarcı olmayacağız'' açıklamaları ile kovmaktan beter ediyorduk, ki aynı boku şu an Mete Düren, Serdar Özkan konusunda yiyor.

Anadolu'dan gelen x yerli oyuncusu bile kapıyı 750-1000 euro'dan açıyorken, biz 300 bin '' lira '' maaş alan adamı sırtımızda bir kambur olarak görüp itin götüne sokmaya devam ederek nasıl bir katkı sağlıyoruz şu takıma ?

Necip'in de sonu bunlardan farklı olmayacak. Umarım şansı yaver gider de Kadıköy'de, Bursa'da tarihe geçecek bir gole imza atar. Yoksa işi zor ...

M.Ç. dedi ki...

eski altyapı yıldızlarımızla ilgili mükemmel bir derleme.
http://sonbarikatbesiktas.blogspot.com/2008/12/zkaynak-birgn-tekrar-gelecek-mi.html

Sertug Ozgur dedi ki...

Bence Serdar Özkan ve İbrahim Kaş performansları kadar saç-sakal stili,davranışlarının yansıttığı enerji veya fiziksel görünümleri yüzünden bu kadar çok tepki topluyor.

Bundan 3-4 ay önce filan bir davet veya toplantıda Serdar Özkan'ın giydiği kazakla ilgili bir post açılmıştı burada:).

Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş seyircisi kendi futbolcularına en çok takan seyirci diyebilirim. Son dönemlerde yönetim olayları yüzünden saha içine tam odaklanma olmadı belki ama tahammül etme katsayısı düşük.Eser Gökulu örnekleri vermiş. Tamam İbrahim Kaş'ın taşşağını yalayalım demiyorum ama itin götüne de sokulmamalı. Mesela shelbyl bir post açmıştı şampiyonlar liginde mücadele ettiğimiz zamanlar.Rüştü adam değil,hakan arıkan karpuz tutsun gibisinden bir sürü yorumlar çoğalınca buna tepki olarak. Bir de şimdiki rüştü algısına bakalım.

Ha ben kişisel olarak Serdar Özkan'ı bir kenara ayırıyorum, ondan bir hayır gelmeyeceğini düşünüyorum. Futbolunu beğenmiyorum. Ne yalan söyliyim sakalına saçına falan kıl oluyorum. Ayhan'a da kıl oluyorum ama bu seneye kadar futbolunu beğenirdim.

Jessie güzel bir konuya değinmiş. Buradan Serdar Özkan veya Kaş desteklensin sonuna kadar sabredelim sonucunu çıkarmıyorum.O ışığı oyuncu büyük ölçüde verir, oyuncuların kişiliğine göre bir tahammül-sabır sınırı koyularak desteklenir. Bundan daha önemlisi, taraftardaki altyapı-genç oyuncu fetişizminin önlenmesi,teknik direktörü, Batuhan'ı Necip'i niye oynatmıyo diye eleştirirken daha mantık düzleminde eleştiri getirilmesi gerektiği sonucunu çıkarıyorum.

alper dedi ki...

alt yapı üst yapı gecekondu falan tanımam anlamam ben arkadaş.sahaya çıkıp elindne geleni yapması ve geri zekalıca hata yapmamasıdır benim için önemli olan.ama bu zeka noksanlığından kaynaklanan hataları yaptıkları sürece başta serdar özkan ve kaş olmak üzere herkese söverim.çünkü ben tüketici taraftarım.topçuların morali şusu benim umrumda olmaz.ben kendi moralime bakarım.benim moralimin iyi olması içinde takımımın kazanması veya elindne geleni yapması lazım.aptalca oynayıp aptalca hatalar yapmaması lazım.bu minvalden bakarsak sövene kızmam sövmeyenede kızmam ama bana moral vermek destek olmak için parasız kaldığım zamanlarda hiç kombine kart almadı mesela bana ibrahim kaş.

edit:serdar özkanın gitmesi ve moralimin düzelmesi için cebimden para vermeye bile razıyım.

Benim Ibrahim Kas'la derdim altyapidan gelmesi, yetenegi, vesairesi degil.

Bu cocugu ne zaman sahada gorsem biliyorum ki kart yemesi isten bile degil. Cunku hirsli olmayi cirkeflikle karistiran bir yapiya sahip.

Denizli macinda bile calimi yedigi uc pozisyonun ucunde de celmeyi takip rakibini indirdi. Ki pozisyonlarin ucu de kritik degil; faul yapmayi stratejik anlamda gerektiren pozisyonlar degil.

Ben Ibrahim Kas'i bu yuzden sevemiyorum.

Bir yanda top kendisinden kornere ciktiginda hakemi uyarip "out degil hoca" diyebilen Rustu. Bir yanda "cirkef"ten baska bir sifat bulamadigim Ibrahim Kas.

Boyleyken boyle...

esgo dedi ki...

Ferrari trafikte alkollü yakalandı ve ehliyeti 6 ay kaptırdı. Aynı haberde Ferrari yerine İbrahim Kaş yazılsa, olacakları tahmin edebilmek hiç de zor olmasa gerek.

lakerda'nın söylediği gibi ''futbolcuya takma'' konusunda rakipsiziz. Serdar Özkan'ın bir tane fotosu yayınlandı ortalığı ayağa kaldırdık, ama bilmiyoruz ki adına besteler yaptığımız Koray'ın içtiği sigarayı Serdar 10 yılda içemez.

Toraman bu takımda gece hayatı en aktif olan isimdir, lâkin bu yönü hiçbir zaman Burak Yılmaz kadar göze batmamıştır. Pascal bizi diskoya götür deriz, Serdar'ı diskoda görsek başına yıkarız.

Sanki bir tek Kaş ve Serdar'ın gece hayatı var, geri kalanları oturup her akşam Yaprak Dökümü, Geniş Aile izliyor.

Kaş'ın gereksiz ve işe yaramaz olarak ön plana çıkarılmasına da katılmıyorum. 2 sezon önce Kaş'ın oynadığı 12 maçta 11 galibiyet alan da Beşiktaş'tı veya ne bileyim Manchester deplasmanında, Kayseri deplasmanında ''bu adam niye oynuyor-oynatılıyor'' dedirtecek bir performansı da yoktu.

Bugün Kaş'ı göndersen kimi alacaksın ? Ankaraspor kıçı kırık Ediz için 4 milyon euro istiyor, Gençlerbirliğinden Orhan Şam'ı istesen 3 milyondan aşağı istemezler.

Benim yedek stoperlerim Önder ve Bekir olacağına 398 kere İbrahim Kaş olsun. Net !

delgado dedi ki...

ferrari'yi yalaaaarım.

son cümle oldukça net, üzerine laf söyleyemem. elimizdekileri de çabuk harcamayı biliyoruz, sanki memleket stoper cenneti. zaten adamın takımda banko oynadığı yok, bir "ulan ne yapalım edelim göndertelim şu herifi zararı inanılmaz" tarzında biri de değil, oynadığı kritik maçlarda çok önemli mücadele koyuyor ortada. iyi oynadığı wolfsburg maçında bile bir iki hücum hamlesinde aksadı diye adama "gitsin" diyenler oldu, oysa ki adamın orda verdiği mücadeleyi bir ibrahim toraman verebilirdi.

esgo dedi ki...

İlk yarıda Kasımpaşa maçında Ferrari kırmızı, Sivok da sarı kart cezalısı durumuna düştü; bir hafta sonra Eskişehir'de Kaş ve Toraman sayesinde kimse bunların eksikliğini hissetmedi. Yani kimse kalkıp da Kaş üzerine takım kurmuyor, o'na göre savunma kurgusu planlanmıyor. O yüzden Kaş'tan Sivok ve Ferrari'lik katkı beklemenin anlamı da yok. Olay bundan ibaret.

menderes mete dedi ki...

İbrahim KAŞ yapısı ve stili itibariyle Bülent Korkmaz'a benzeyen bir stoper.Çirkeflik olarak tanımlanmış bazı hareketleri halbuki futbolun doğasına çok da aykırı eylemleri yok.Yanılmıyorsam Ertuğrul Sağlam dönemi Marsilya deplasmanında ayakta kalan tek futbolcumuz oydu ve fransız forvetler sertliğinden yakınmışlardı.Böyle adamların futbol takımlarında bulunması gerekir.Kaldı ki stoper olmasına rağmen sağbek olarak oynatılıyor ve stoper oynadığı maçlarda ben çok bariz hatasını görmedim.Ligdeki diğer stoperlerden de fazlası var.Şahsen Bilica-Önder-Bekir-Deniz dörtüsüne tercih ederim...

tanju dedi ki...

''Toraman bu takımda gece hayatı en aktif olan isimdir.''

eser;

şaka di mi bu!?

esgo dedi ki...

Yok tanju doğru, hatta geçtiğimiz haftalarda Lig Tv'de Feyyaz da canlı yayında buna atıfta bulunuyordu. Hea sonuçta bu durum ''su kaçırmadıkça'' kimseyi ilgilendirmez orası da ayrı tabii.

toramanın siki sağolsun

mourinho bir avrupa maçı sonrası kendisine sorulan''futbolclarınız yorgunmu''sorusuna
-asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan işçiler yorgundur, benim futbolcularım deği demişti..
şu blogta hepimizin maaşını toplasak serdarın yada kaşın aldığı prim etmez..
bana kimse demesin bu adamlar tribünlerden etkileniyorda, istedikleri oyunu oynıyamıyorlar..
bu adamların işi ''futbol oynamak'' o yüzden para kazanıyorlar. bu parada o adamın işini izlemeye gitmek için para veren kişiden çıkıyor. yani taraftardan.. bizim en büyük 'hakkımız' verdiğimiz paranın karşılığını almak..
eğer adam sahada işini yapıyorsa beim umrumda değil kaç kadınla beraber.. ferrari tribünleri her maç mest ediyor. eve gidip her aksam meyve suyu içip tv izliyecek değil. ama her pozisyonda topu ayağına dolastıran serdar değil gece hayatı falan önce top sürmeyi öğrenecek sonra dısarı çıkacak. cin olmadan şeytan çarpmaya kalkmasın, taraftar fena çarpar adamı, i,akın,burak,o.koç,m.sedef gibi olursun.
serdar abim ferrariden fazla maaş istiyormuş!
sen önce boş kaleye gol at sonra gel.
bide şunu anlamıyorum, yok çok çabalıyo, kendini yırtıyo sabır...
ulan sergen bizi yürüyerek şampiyon yaptı. ben neticeye bakarım arkadas. eğer topu üç direğin içine sokmayı basarıyorsan bu taraftar seni bağrına basar.
bobo hiçte biyerlerini yırtmıyo ama her sene en az 7 maç kurtarıyo.
eğer bir adamda yetenek varsa vardır yoksa yoktur. serdarın besiktasla işi bitmek üzere, ona 4 triyon değil 400 bin dolar veren yönetimin her yerini yalarım.....

tanju dedi ki...

eser;

toraman'ı az-çok, hatta mütevazilik yapmayayayım, feyyaz uçar'dan daha çok tanıyan biri olarak söyleyeyim;

yok öyle bir şey.

YK dedi ki...

Ben İbrahim Kaş'ın durumunu dramatize etmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Söz konusu futbolcu Toraman olur eyvallah, adam bir maç kötü oynadı der geçerim. Ama Kaş'ın bu seneki ilk kötü performansı değil. Kötü oynadıkça da eleştirilecek...
Eleştirmenin de yanlış olduğunu düşünmüyorum. Nasıl ki iyi oynadığında oyuncu övülüyorsa; kötü oynadığında da eleştirilecektir. Bu son derece doğal...
Mücadele ve sorumluluk tek başına yeterli değil. Anadolu takımlarından onlarca futbolcu bulabiliriz, Beşiktaş için canını dişine takarak oynayacak. O halde onlara da şans verelim...
Ayrıca altyapıdan yetişti diye bu performansını gözardı edemeyiz. İbrahim Kaş, Beşiktaş kalitesinde bir oyuncu değil. Altyapıdan yetişmesi bu gerçeği değiştirmez. O halde Mehmet Sedef'i de oynatalım, Kenan Özer'i de oynatsaydık, Adem Büyük'ü de takımda tutsaydık. Onlar da en az İbrahim Kaş kadar parlıyordu...

tearkan dedi ki...

Ya abi yapmayın tamam sürekli tepki görüyorlar ıslıklanıyorlar bir şeyler yapmaya cesaret edemiyorlar falan diyoruz da Türkiye şartlarında o kadar para kazanan insanlar bu kadar ceremeyi de çeksinler bir zahmet. Her şeyi bir kenara bıraktım Serdar yıllık 2 milyon isteyecek ne yaptı? Sen o kadar zaman içersinde bir gram ilerleme kaydedeme sonra da çık bana sürekli olumsuz tepki gösteriyorlar cesaret edip de futbol oynayamıyorum de. Kaş'a sorsanız sözleşmesi biter bitmez getafeye gitmesinin sebebi de taraftar tepkisidir.

lamhaltas dedi ki...

bu yazinin altina imzami atarim. ertem sener tarifiyle heryerinden operim jessie:)

konuya gelirsek benim dikkatimi besiktastan bosman kurali ile ayrilan her oyuncunun sebebinin para oldugunun gundeme yansimasi cekiyor. serdar ozkan 4 milyon lira istiyormus? bana bu hic mumkun gorunmuyor. serdar da menajeri de bu meblagi alamayacaklarini son derece iyi biliyordur. bu konuda burnuma tup kokusu geliyor biraz.
ayrica belirtmeden gecemicem dusuncemi.

Ibrahim Kas'i ise ust uste 15 mac bek pozisyonunda oynamadan bu maclardaki performansini asla elestirmem.Benim sevdigim tip bir stoperdir. Forvet oyuncusunun ensesindedir hep. Ayrica ferrariye bile stoper icin yasi genc derken ibrahim kas henuz 23 yasinda. bu kadar acimasiz olmamak lazim.

nihat kahveci konusunda ise aslihan'a katiliyorum.

"nihat konusunda ise, asla eleştirmem...adam sezon başı kampı bile geçirmedi. benim nihat'ı eleştirmem için ancak gelecek sezonki nihat'ı görmem gerek."

Ibrahim Kas ve Serdar Ozkan'in performansindan memnun olmayabiliriz. Bu da cok normaldir. Ama bu durumu yaratanin yaratilmis beklentiler oldugunu goz ardi edersek, ki ediyoruz, cok buyuk haksizlik etmis oluruz.

Serdar Ozkan ilk Sheriff macindaki performansina yakin bir performans koysa ortaya bugun ne olur? Kimi tatmin eder? Messi olmadikca bu taraftar begenmeyecek onu. Keza Ibrahim Kas, ilk ciktigi zamana donse, kim begenir? Ondan da Cannavaro cikmis olmasi lazim. Yoksa tatmin olmayacagiz, orasi kesin. Iki sene sonra Necip bir Pirlo yerine bir Fletcher olursa onu da itin g.tune sokariz, adim gibi eminim bundan.

Bir de baska bir yonu var bu isin. Ne deniyor mesela? "Ben bilet parami verdim, eglenmeme bakarim." Tamam super. Ama sadece bilet parani verdiysen ve eglenmene bakiyorsan; daha ilk hatasinda Ismail Koybasi'ni isliklamayacak, Tabata icin "8 milyon aldin oynamazsan anani..." tarzinda tezahurat etmeyeceksin. Demek ki sen "ben gider parami verir izlerim"den ote bir yerde, kendini mudahil goruyorsun. Hah, iste mudahil goruyorsan da "Benim eglencemi engelliyor" diyemezsin, "O kadar para almis oynasin" diyemezsin.

Ornek vereyim: Ben bir tane New England Patriots taraftarinin "Brady o kadar para aliyor, nasil kazandiramaz sampiyonlugu" diye kufrettigini gormedim -ki adamin berbat oyunu sayesinde elendik bu sene, bariz- Eleman gidiyor, hot dog'unu yiyip birasini iciyor, egleniyor uzuluyor sonra da evine donup horlaya horlaya yatiyor. "Tuketici taraftar" dedigin budur, bundan otesi olmaz. Haa, New Jersey Nets gibi sicip sivarsin, o zaman taraftar isyan eder, ama bizim gibi her macta isyan etmez.

Bizimki ne biliyor musun? Hani "x buldum y'lisini ariyorum" durumu.

Ya sadece gidin mac izleyin, ya da "her seyi yaparim, futbolcu o kadar para aliyor oynayacak tabii, hicbir seyden etkilenmeyecek, bana ne" demeyin.

esgo dedi ki...

Şu 4 milyon lira - 2 milyon euro muhabbetine son vererek başlayalım işe. Adam açık açık kendi ağzından söylemiş işte.

http://video.ntvmsnbc.com/?63419#v042167013091160227046028092034086049087242003205

dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz işte, sevmediğimiz-beğenmediğimiz-istemediğimiz x kişisi hakkında ne okursak-ne duyarsak doğrudur ve biz her seferinde doğruluğunu sorgulamadan sallamaya bayılırız.

pekala tanju, herkesin bildiği kendine kalsın öyleyse dostum.

serdarın yönetim ile görüşmesinden sonra basına verdiği demeci izledim.. yakışıklı diyorki; ben 4 istemedim, aramızı açmaya çalışıyorlar, ''şartlarda anlaşırsak imza atarım'' vıdı vıdı dedi..
arkadaş o sözleşme önüne geldiğinde iki takla bir parande atıp imzayı atıcaksın. beşiktaş yönetimi sana asgari ücret verecek hali yok. bana kalsa zaten iş pazarlığa gelmeden çoktan takımdan göndermiştim... gitsin bakalım portekize kaç para verecekler.! bu takımda taraftardan yana sıkıntısı olan s.ktirsin gitsin zaten.
birde şu avrupadan örnek verenlere tilt oluyorum.. arkadas orası avrupa,amerika burası türkiye.. dünyada bu kadar keskin karaktere sahip bir ülke daha yok. bana bir tane türkiyeye yakın kültürü olan ülke söyleyin..yok.. osmanlının yıkılışına kadar gider o muhabbet.. osmanlı batılılasıcam derken yok oldu, küllerinden doğurtturdular.!her ceket her vücuda oturmuyor efendim.. bizim taraftar devre arasında hotdog yiyip, bira içmez. sigara içip, çekirdek çitler, en lüks simit yer. maçtan çıktıktan sonrada skora göre hayatı şekillenir öyle sonuç ne olursa olsun evine gidip uyuyamaz.. kazandıysa tekelden bira alır içer, sevincinden hoplar zıplar, yenildiyse evde cinnet getirmeye kadar gider, bizim ahmet ayda 564 lira maas alıp 50 ytl verip maça gidiyorsa, trilyonluk adamlar işi olan topu süremiyorsa, yanındaki arkadaşına topu ittiremiyorsa, boş kaleye değilde kargalara vuruyorsa ona şöyle bir kalaylı geçirir, bağırı,ıslıklar,yuhalar sonunda deşarj olup rahatlar.. her pozisyondan sonra michael gibi bravo diyip ayakta alkışlamaz.
yine sinirlendim amk.
zaten kaş adam olsa ispanyada tutunurdu aga.. ordadamı taraftar yuhaladı, ıslıkladı onu amk. fucktırsın gitsin gay

Ahmet 564 tl maas alip 50 tl'sini maca vermeyecek o zaman aga. O parayi biriktirecek, kongre uyesi olacak, cikip orada konusacak eger "Serdar Ozkan 3.5 lira alamaz" falan diye Serdar'i isliklayacaksa.

Ben illa Amerika, Avrupa gibi olun demiyorum; ama oyle de olabilir diyorum.

Ahmet'in ya da John'in evde cinnet gecirmesinin Besiktas'in ya da Patriots'in sampiyonluguna faydasi yok. John daha uzun yasiyor ama Ahmet'ten.

Yani o zaman siz diyorsunuz ki "Ben cinnetimi de geciririm, cebimdeki son parayi da maca veririm; bu da bana oyuncuya istedigim zaman kufretme hakkini verir."

Esenlikler dilerim o zaman abi, ne diyeyim.

Ha ya da Ahmet gidip "Bilet parasi cok" diye adam organize edecek, her maca gitmeyecek. Onu protesto eden varsa da abilerinin agzina bakip sonra "Takima sirt donmek olmazmis" demeyecek, kafasini calistiracak.

esperanza dedi ki...

Altyapimizdan cikan oyuncularin %50 si gelecek vaadediyor da adamlara "gelecegimiz olma imkani" verildiginde 1 tanesi de yuzune gozune bulastirmasin. Son 20 yila bakiyorum, Sergen, Nihat ve kanserojen Yasin den baska kimseyi cikartamamisiz. Burada is biraz da yumurta/tavuk mevzusuna donuyor. Yani bir gorus "hocalar sans vermiyor abi adamlara sans verilse olacak" diyor, ote yandan diger gorus "iyi oynayan, faydali olabilen adami hicbir hoca kesmez, forma verir." u savunuyor.

Ben 2.yi savunanlardanim. 20 yilda neredeyse 20 hocayla calistik, hicbiri mi bu isten anlamiyor? Bu adamlar pirlanta olmalarina ragmen surekli ustleri mi ciziliyor? Ben buna inanmiyorum. Ozellikle Serdar Ozkan konusu tam bir tez konusu. Kadroya alindi, sonra kirlaik verildi, dondu geldi gene tutunamadi, sonra biseyler yapar gibi oldu , ama sans buldukca yuzune gozune bulastirdi. Bulastirdikca "bizim evladimiz" dedik 2 mac ust uste karsiligini alamadik. Dolayisiyla taraftar gozuyle genc oyuncularimiza bakildiginda "ulan bu da serdar gibi olacak yae" psikolojisinin olusmasi gayet normal. Tipki sozlesmesini uzattigimiz her yabanci oyuncunun imza torenini takiben yatisa gecmesiyle literaturumuze giren "pancu sendromu" gibi, forma sansi bulan veya bulacak genclerin daha ilk hatalarinda "aha serdar ozkan" diye dusunulmeye baslanacak.

Serdar a sahip cikalim Ok de bir sefer de serdar takima, pozisyonuna sahip ciksin yahu.

Ibrahim Kas icin de benzer durum soz konusu. Her ne kadar milli olmus olsa da I.Toraman i ve Serdar Kurtulus u kadroya almayip Gokhan i ve Batuhan i milli yapan zihniyetin aldigi kararla forma giydi. Fakat Serdar in aksine I.Kas in yetenekli oldugunu bile dusunmuyorum. Bir defans oyuncusu icin bu kadar daginik oyun tarzi, bu kadar kart gormeye isteklilik Bank Asya da bile tolere edilmiyor artik.

RuFF dedi ki...

Beklentiler çok yüksek oluyor.Çok yüksek beklenti olduğu zamanda baskı yaratılıyor.
Sahada oynayan oyuncular duygusal insanlari en ufak tepkide elleri ayakları titreyebiliyor zaten bu nedenle bir türlü başarılı olamıyorlar.

Bu arada esperanza Serdar ı inanılmaz sever.Serdar ı andığı kadar bu dünyada kimseyi anmamıştır herhalde :)

lamhaltas dedi ki...

ayni ibrahim kas tan bahsettigimiz konusunda suphedeyim acikcasi. ben deplasmandaki wolfsburg macinda izledigim ibrahim kas i cok begenmistim. grafite her topla bulustugunda arkasindaydi. tatli-sert mudahelelerle bence cok guzel engellemisti ve nitekim grafitenin kirmizi kart pozisyonunda da basroldeydi. O macta sag bek gibi gorunse de aslinda bir cesit sarkik 3-6-1 oynuyorduk ve ferrariyle beraber bence gol yemememizin temel sebeplerinden biriydi. Su an as stoperimiz sivok gibi onundeki forvet oyuncusunun ensesinde biten bir tip stoper ki sivok un da benzer sert mudaheleleri var. Ben demiyorum mukemmel ancak bence bu takimin stoperlerinden biri olabilir. Oleguer dedigin oyuncu- ki kendisi su anda karabuksporda oynasa aksar diye dusunuyorum- barca da kac yil boyunca sirf altyapidan oldugu icin o ruhu tasidigi icin oynatildi. Bence bu oyunculara haksizlik yapmamamiz lazim.

Pamukk dedi ki...

hem kendi evlatlarımız denir, hem küfür edilir. neyse ki bu konuda dengesiz değilim.

ftaskiran dedi ki...

Her ne sebeple olursa olsun bedava gidip sonra parayla kiraladığımız adama ben iyi bir gözle bakamam.

Zaten Getafe'de de çok maç oynamadı. İki sezon mu kaldı orada? 10-15 maç -sonradan girdikleri de dahil- oynamıştır herhalde. Bakamıyorum şu anda.

Bir futbolcunun Beşiktaş altyapısıdan çıkması Beşiktaş'lı olduğu anlamına gelmez ayrıca. Şunu da söyleyeyim; Ben istisnalar hariç futbolcuların takım tuttuğuna da inanmıyorum.

Sadece altyapıdan çıktığı için bedava Getafe'ye transfer olup, sonra parayla kiraladığımız futbolcuyu hele kötü oynadığı zaman beğenmek zorunda da değilim.

Mesela Necip, Rüştü ondan eldiven istediğinde abisini can kulağıyla dinleyip koşarak ona eldiveni getiriyor. İ. Kaş ise hatalı olduğu pozisyonda azar yediği için bozuluyor ve Rüştü'ye laf yetiştiriyor.

Ya da Serdar Özkan'dan bahsedilmiş. Serdar Özkan taa Luce zamanından olan bir futbolcu, değil mi? Kiralık falan gitti. En sonunda Ertuğrul Sağlam oynattı bu adamı bir Avrupa Kupası maçında, Sheriff'ti sanırım.

Bayağı istekli başladı falan. Yetenekliydi de ama o günden bugüne bir adam ileri gidebildi mi? Kendisine Messi falan diyorlar, işte Arda'ya çalım atmayı öğretti falan diyorlar. Arda nerde şu an Serdar Özkan nerde?

Benim Serdar Özkan'a ya da İbrahim Kaş'a tepki göstermemin nedeni performanstan da öte. Galatasaray maçında Serdar Özkan gol kaçırmış. Kaçırabilir. İyi pozisyonlara girmiş olabilir. Benim kızdığım bunlar değil.

İşte sözleşme yapılmaya çalışılıyor şu anda değil mi? Rüştü, Üzülmez falan boş sözleşmeye imza atmış. Demiyorum ki Serdar'da boş sözleşmeye imza atsın. Ama menejerine gazetelerde Benfica haberleri falan yazdırıp sonra görüşmelerde ''Önce Beşiktaş'' demesin.

Nihat diyoruz... Transfer olduğu zamanı iyi hatırlayalım. Mehmet T. olayından hemen sonra istenildi. Önce geleceğim diyip sonra gelmedi, doğru mu? Y.D bu yüzden kızmadı mı? Menejeri bir şey kuş özür dilemedi mi? Y.D. İspanya'ya gidip geri dönmedi mi eli boş? Hemde Beşiktaş'ın en kritik dönemiydi o zaman. Mehmet olayını geçiştirmek için kullanacaktık, sonra zor durumda kalmadık mı? Sonra İspanya'da takım arayıp bulamayınca geldi takıma. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Bir Xerez istemiş diye duyduk, o da zaten ligde sonuncu şu an. Paradan ziyade takımı beğenmediği için gitmedi.

Her şey bir tarafa çook uzun sakatlıktan çıkmış bir adama bu kadar para verilmesi normal mi? Dünyada başka hangi takım yapar bunu? Yapmadı da kimse zaten. Verilen parayı almasaymış mı? Madem Beşiktaş'lı ve Nihat'ı Nihat yapan Beşiktaş'sa performansa göre bir ücret alsaydı. Yarısını alsaydı paranın. O da bir tarafa, helali hoş olsun aldığı para. Madem yatan Delgado'ya oynamayan Tabata'lara, Nobre'lere o paraları veriyoruz. Nihat'a da vermişiz, çok mu? Battı balık hesabı.. Ama Nihat sanki bir Cristiano Ronaldo edasında geldi takıma. Her frikiği kullanmaya çalıştı. Kornerlerde adamların ellerinden topu aldı falan filan. Yani Beşiktaş altyapısından çıkmış diye kendini diğer futbolculardan üstün görmeye mi hakkı var? Kornerde Tello'nun elinden top alıyor falan, işte maçta sağa sola bağırıyor.

Mesela deniyor ki zaman zaman Tello oynamıyor falan. Oynamayan adamlara senin 2-3 katın ücret versinler, takıma gelmiş birileri paşalık taslasın, elinden top alsın, sen hiç bir şey olmamış gibi devam et.

Başka yerlere geldik. Umarım anlatmak istediklerimi anlatmışımdır.

Yoksa bu adamlar hem bu şartlarda oynayıp hem de bir de kötü oynuyorlarsa tepki görmeleri normal. Saha içi hareketleri de hoş değil. Örneklerini verdim. Kötü oynasın ama bari biraz mütevazı olsun ve kendini büyük görmesinler. Yine eyvallah.

Yoksa yukarıda bir arkadaşın dediği gibi Adem Büyüğün, Kenan Özer'in hatta geçmişten Eser Yağmur'un Tunç'un falan günahı neydi? Hep süründüler ve sürünmeye devam ediyorlar.

Yine de demiyorum bu adamlara küfür edilsin ama ben özellikle bedava gidip üzerine bir şey koymadan parayla geri kiralanan bir adamı sevemeyeceğim.

sihroje dedi ki...

Futbolcuyu 1 maçta değerlendirerek ıslıklamak doğru değil. Herşey para da değil. Lakin Serdar Özkan ve Nihat Kahveci altyapımızdan yetişti diye şürekli sevgi göstermek zorunda değiliz. O köprünün altından çok sular geçti. Serdar Özkan ağzında puroyla poz verirken Beşiktaş altyapısının terbiyesini bir kenara bırakmıştı. Nihat'ın 2 sene önce Fenere gitmemesinin nedeni sadece paraydı , Beşiktaş altyapısını düşünen kim. Futbolcu profesyoneldir !!!

Necip'in aldığı senelik 20 bin lirayı , Nihat'ın aldığı 7 trilyonla kıyaslamak doğru olmaz ama sezon başından bugüne bakarak performanslarını kıyaslayıp birini ıslıklamak ötekini alkışlamak çok da yanlış bir davranış değil. Burası Türkiye , İspanya değil. Unutulmasın ki her maç öncesi futbolcularımızı ne olursa olsun affedip , kucaklayabiliyoruz. Güzel şeyler beklemek bizim de hakkımız.

thug love dedi ki...

Yuhalanmayı filan bir kenara koydum da, İbrahim Kaş'ı sağ bek oynatan zihniyeti sorgulamak lazım gerek bence. Hadi İbrahim Toraman bir nebze oynuyor da, özellikle Beşiktaş'ın şu oyun sistemiyle, yani beklerin ileri geri çıkması gereken sistemde, İbrahim Kaş nereye çıksın nereye gelsin, nasıl adam çalımlasın. Nasıl aksın kanattan çizgiye.

Maçı izlerken ben de çok sinirlendim İbrahim'e ama sonra düşündüm lan adam ne yapsın diye.

Tabi son maç üzerinden konuşuyorum. Başka problem varsa taraftarla Kaş arasında onu bilemem.

lamhaltas dedi ki...

taraftarla ibrahim kas arasindaki problemlerden bir tanesi yetersiz gorulen performansi. usenmedim maclarda oynadigi pozisyonlari arastirdim.

gs-bjk sag bek
bjk-kays sag bek
esk-bjk stoper
ts-bjk sag bek
siv-bjk sag bek
bjk-diy sag bek

bjk-manu sag bek
wolf-bjk sag bek
bjk-wolf sag bek
bjk-cska sag bek

tsl ve sampiyonlar liginde oynadigi maclar bu sekilde. goruldugu uzere maclarin sadece 1 tanesinde 4 lu savunmanin gobeginde oynamis ki bu macta sivok-ferrari cezaliydi ve toraman-kas oynamistik ve siritmamislardi. bunun haricinde trabzon-manu ve wolfsburgla almanyada oynadigimiz maclarda(hatirladiklarim bunlar) daha ice kayarak sarkik 3-6-1 oynadik ve bu maclarda da siritmamisti.

ibrahim kas asla iyi bir sag bek olamaz. cunku o bolge oyuncusu 4-3-3 gibi bir taktikte ortasaha oyunculari kanatlara acilmazsa -ki besiktas cogunlukla oyle oynamiyor- hucum aninda ortasahaya kadar gelip top kullanmalidir. bu da ibrahim kas yeteneginde bir oyuncunun oldukca kotu bir performans sergilemesine sebep olur.

yok diger sebep olan bosman kurali ile ayrilip para odenerek kiralanmasina takiliyorsaniz fazla birsey soyleyemem. ama bildigim kadariyla oyuncunun sadece maasini oduyoruz su anda diye biliyorum yanlissam duzeltin. ayrica demiroren yonetimi soz konusu olunca kas'in ayrilmasinda tum sucu kendisinde bulmam biraz zor. aziz yildirim tuncay i aurelio yu elinden kacirinca herkes onu suclamisti bu oyuncularin kontratini yenilemek icin bitis tarihini beklememek lazim diye. herseyden ote isin ic yuzunu bilmeden, daha onemlisi ibrahimden dinlemeden asmak kesmek cok yanlis geliyor.

esperanza dedi ki...

@Ruff

Serdar sizin oldugu kadar benim de evladim..! Tatli sert baba sefkatiyle yaklasiyorum :o

@shelby
arkadasim oldu ben ahmete soylerim o parasini biriktirir 15 yil sonra kongre uyeliginin "ilk" taksidini odeyebilir.. tamam...
sen biraz kafani calistir.. kongere uyeligini ahmetlere yaptirmazlar kocum.. yaptirirlarsada cebine uc bes kpyarlar parali asker yaparlar, bizde burda dovunuruz kim tupcuye bu ay veren gerizekalilar diye. birak ahmet evde cinnet getirsin... digerleride adam gibi hesap sorsun

Bendtner'in bile hat-trick yapabildigi bir dunyada yasiyoruz beyler. Bendtner iki mactir topu iceri sokuyor. Bendtner.

Bence fazla acimasiziz, tabii karar sizin karariniz.

Eser'in isaret ettigi noktayi da gozden kacirmamak lazim. Turkiye'de gazeteciler bilgi yerine yorum satar, insanlar da kaynagi sorgulamadan, sadece sevdigi ve guvendigi adamin bilgisine guvenir. Rezalet bir medya anlayisi, sporda da boyle. S. Ozkan'i sevmiyor mu Besiktaslilar? Gecir gitsin.

@meric

Bak ikinci dediginin cevabini vermistim:

"Ha ya da Ahmet gidip "Bilet parasi cok" diye adam organize edecek, her maca gitmeyecek. Onu protesto eden varsa da abilerinin agzina bakip sonra "Takima sirt donmek olmazmis" demeyecek, kafasini calistiracak."

"Karsiliksiz sevdik biz abi, domal deseler domaliriz abi" zihniyetiyle olmaz bu is.

ben ne diyorum sen neden bahsediyorsun shelbyl ya

yazi guzel..
mantik dogru..
ibrahim kas'a destek olalim..
ama
serdar ozkan'i da savunmayalim !!
ben dokundugun anda havalarda ucan sunepe futbolcu istemiyorum..hem cok yetenekli denen serdar ozkan; sut cekemiyor, nerede calim atmasi gerektigini belirleyemiyor..
ibrahim kas'a evet, bircok futbolcumuza evet ama serdar ozkana HAYIR..

batuhan
necip
muhammet
ismail
ridvan
i.kas..

bu futbolcularimiza sonuna kdr destek veriyorum..
ama serdar ozkana gunahimi vermiyorum !!
hem beceriksiz (yeteneksiz degil beceri eksikligi var agir bicimde) hem de sunepe..
geciniz bu adami, geciniz..

BJK4EVER dedi ki...

@agentsmith

Merak etme, sen 3 sene sonra Muhammed ve Kubilay'a destek verirsin, ama Necip ve Ridvan'á gunahini vermezsin. Bizim taraftarimiz oyle maalesef. Oyuncuyu goklere cikariyor, beklentileri yukseltiyor, sonra abartip yerin dibine sokuyor. Herkesin gitsin dedigi S.Ozkan ne potansiyel ne de kalite olarak herkesin gelsin dedigi Volkan Sen'den asagi kalir yok, ama biz her altyapidan cikan oyuncuyu Messi/Lampard yaptigimiz icin oyle ynamasini bekliyoruz. Daha dunku cocuk Necip, ki kendisi ligde 5 mac 90 dakika oynamamistir, bir anda Lampard ilan ediliyor ve oynatilmadigi icin antrenor elestiriliyor. Ayni sey Ridvan ve Ismail icin de gecerli. Sonra bu oyuncular bekledigimiz gibi cikmayinca asiri tepki gosteriyoruz....

@meric

Sen mantikli bir Ahmet olabilirsin, ama bu ulke mantiksiz Ahmetlerle dolu.

Partilerin secim yaklasiyor diye irkciligin dibine vurdugu bir ulkedeyiz. Kimin gururu oksanirsa, kimin pasa gonlu iki kelamla hos edilirse o mutlu.

Ahmet 50 lirayi bilete bayilir, sonra baskani yildiz transfer edince poposu tavana vurur. Bir mac yikilir, bir mac dunyanin en mutlu adami olur; ama dusunmez ki "Ulan bu islerin normali bu zaten" diye. Ya da "Bu adamlar beni ayakta duzuyor, ben hala daha 50 lira veriyorum bu bilete kanser oluyorum lan?" diye.

Ahmetler biraz daha gri maddeyi kullansa super olacak.

# fc metz'in 8 nomerolu topçusu. fransızca olan klüp sayfasından çözebildiğim kadarıyla 11 maça ilk 11de başlamış toplam 923 dakika forma giymiş, 1 adet butu olan (sanırım bu gol olabilir), 1 adet sarı kartonu (fransa'da sanırım kart yerine bir boy büyük karton kullanılıyor, körler var galiba), bir de décisives pası olan youla'nın taraftar küfretmeden de başarısız olduğunu ayan ve dahi beyan görmekteyiz
sen çok yaşa e mi kompela kıvamlı topçu
(tribal enfexion, 13.04.2006 14:24)

# lille'deki harika performansına 15 maç (toplam 500 dakia) 0(yazıyla sıfır) golle devam eden istikrarlı forvet. demek ki beşiktaş'tan sonra metz ve lille taraftarları da baskı kuruyor, küfür ediyor falan. yoksa eleman leblebi gibi gol atacak aksldjhalkd
(tribal enfexion, 15.04.2008 12:30)

siz böyle küfür müfür performans deyince hep bu yazdıklarım aklıma geliyor. yerim performanslarını

Daha devre arasinda Eskisehirspor'dan kacip Denizlispor'a giden; arada bir de tutuklanan bir "sorunlu" heriften bahsediyoruz.

Ha keza ayni sekilde istatistige bakarak Batuhan'i yildiz yapiyoruz; ama o da gol atmasa ne olacak peki?

Psikoloji onemli sey, iska gecmeyelim. Fenerbahce'nin sapir sapir dokulmesinin tek sebebi teknik-taktik mi yani? Guiza'nin aglamasi, Onder'in bunalimlar, Kazim, Roberto Carlos vs. bunlar hic mi etken degil?

Bu yorum yazar tarafından silindi.
No Pasaran dedi ki...

Ibrahim Kas sag bek oynamaya devam ederse daha cok kufur ederiz. Kas konusunda hem fikir degilim. Alindigi zamani hatirlayalim. Elimizde stoper olarak sadece Ferrari-Sivok-Toraman vardi ve Toraman da sakat baslamisti sezona. Gokhan Zan da gidince yedek yerli stoper ariyoduk yana yakila. O kontenjani Kas ile doldurduk ve bence - alinma sartlarini tam bilmiyorum, evet bedava gitti ama cok maliyetli geldigini de zannetmiyorum - dogru bir hamle ile Ibrahim Kas'i yedek stoper olarak 1 seneligine kiraladik. Yedek stoper olarak. Yukarida arkadasin biri yazmis ayrintili. Bu sene sadece 1 macta o da Sivok-Ferrari cezaliyken stoper oynamis. Sag bek oynadigi bazi maclarda bile hayret etmeme ragmen iyi performans vermis. O zaman Ibrahim Kas'i performans uzerinden elestirmek bana mantiksiz geliyor. Stoper icin 22 kisilik kadroda bulunacak yeterlilige sahip bence, artisi da var, altyapidan cikmis, genc, Besiktasli (diye biliyoruz), ve cogumuzun sevdigi agresif tarzda bi oyuncu. Eksikleri elbette var, hamle zamanlamalarini daha iyi ayarlamayi ogrendigi zaman daha az kart gorecek, bu kesin. Ama kadroda bulunmasinda fayda var...

No Pasaran dedi ki...

Serdar Ozkan icin de halen iyimser bi dusunceyle beklenti icindeyim. Umuyorum ve istiyorum ki Serdar Ozkan Besiktas'ta Arda kadar basarili olsun. Burak Yilmaz icin cok uzulmustum, cunku son yillarda hic bir futbolcuda gormedigimiz yetenek-fizik ikilisini ayni anda barindiran bi futbolcu ama malesef olmadi Besiktas'ta. Serdar Ozkan icin daha ne kadar sabredilir bilmiyorum ama sahaya ciktiginda biseyler yapmak isteyip yapamadigini dusunuyorum. Besiktas'tan bir kez daha giderse bu seviyede bir daha oynayamayacaginin farkinda olmayacak kadar salak degildir...

esperanza dedi ki...

kuzen 8 senedir bulundugu seviyenin farkina varamayan adama neden 9. kez sans verilmek zorunda onu anlamiyorum. Ali Cansun un, Mehmet Sedef in gunahi neydi o zaman. Veril alamadigimiz tum oyuncular takimda kambur yaratiyor, isterse babamin olgu olsun bana faydasi yoksa yollari ayirmak lazim.

Pamukk dedi ki...

gaddar esperanza

esperanza dedi ki...

@Pamukk

delgado formani cikar artik :o

esperanza dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
RuFF dedi ki...

Şaka maka pamukk Delgado formasını aldı delgadonun futbol hayatı bitti

Bu bile ne kadar uğursuz olduğunun kanıtı

Pamukk dedi ki...

:O

fblinin aldığı forma uğursuz gelir tabi :O iyi hatırlattın Ruff :o

ya aga su muhammed oynamaya baslasada kufur etsek...

esperanza dedi ki...

Muhammed i bize yar etmezler, tipki diger genc yeteneklerimiz gibi mutlaka Barcelona, Sevilla, Porto veya Arsenal e transfer olur.

bence maminin futbol hayati anadolu kluplerinden birisinde biter, bu klup buyuk ihtimal futbolcu transfer etmek icin takasla mamiyi verip ustune 10 milyon euro verip gaziantepten alacagimiz 30 yasinda genc bir yetenek icin kullanilir..

sözlükte canına okunmuş. burada da durum pek farklı değil

fazla değil, 2 ay sonra gidecek bir adama, gösterilen bu hiddeti anlayamıyorum ben. adamlar 36 yaşındaki emre aşık'a sebat ediyor, iyi yedek, bulunsun diyor; biz, alt yapımızdan çıkmış bir adamı 4 maçla itin gö.üne sokuyoruz.

hani tamam, benim de çok tuttuğum bir adam değil. sözleşmesi bitince gitmesini de istiyorum ama bu nedir yahu, biraz insaf!

BJK4EVER dedi ki...

@i.meric

Sanirim ironu yapmak istemissin, ama tutmadi. Lakin I.Akin, Burak, S.Kurtulus gibi oyuncular gittikten sonra Anadolu'da tutunamadi. Ki gecen sene Aydin verilip Yusuf alindigi icin bir kufur edilmedigi kalinmisti, ama Aydin su an ortalikta yok, Ankaragucu'nde bile oynayamiyor, Yusuf ise gecen sene bizi sampiyon yapti. Yani genclerimiz konusunda biz sabirsiz davranmiyoruz, tam tersine onlarin cok cabuk gelismesini bekleyip hayal kirikligina ugruyoruz, o kadar.

Ayrica su Antep'ten oyuncu alma muhabetti artik cok klise olmaya basladi, ne zaman birakacaksiniz merak ediyorum. Ismail'i taraftarin yuzde doksani istiyordu ve bu transferin ucuza bitmeyecegini biliyordu, ama simdi elestiriliyor. Keza Tabata transferi fiyaskodur, ama dunyadaki her takimda fiyasko vardir. Ki uzay takimi Barcelona 30 milyon euroluk Chrygnskiyi butun sezon kulubede tutuyor. Diger takim taraftarlari hatalarini kapatmaya calisip niye bizim taraftarimiz allayip pulluyor hic anlamiyor. Tabata'yi GS isterken kral, padisah, super sambaci, Pelenin giydigi 10 numarayi giyen oyuncu, bize gelince tu kaka.....

BJK 4EVER
yorumlarimi okursan ironi yapip yapmadigimi anlarsin,
gencler konusunda turkiyedeki en sabirli ama sansiz, bahtsiz klup besiktastir.

vts dedi ki...

aferin. aynen böyle devam ibrahim.

esperanza dedi ki...

ibrahim kas lar kolay yetismiyor , sahip cikmak lazim

No Pasaran dedi ki...

Geri aliyorum Ibrahim Kas ile ilgili yorumlarimi mk. Stoperde oynasin oyle degerlendirelim dedim, bu ne mk orda adam dondurulur mu? Sanki Messi topla bulusan, kivrak biri sanki, nasil donduruyosun orda adami, hayret bisey. Bireysel hatadan gitti 2 puan..

yusuf dedi ki...

24 yıllık hayatımda daha kötü bir futbolcu görmedim. bu akşam sözleşmesi feshedilmeli!!

carlito dedi ki...

jessie gibi dünya futboluna dahi hakim bir arkadaşımızın böyle bir yazıyı yazdığına inanamamıştım ilk okuduğumda.. bir yorum yapmamak için de kendime zor hakim olmuştum, zira haftalardır bu i.kaş denen futbolcu müsvettesine de, onu bu takımda oynatanlara da bela okumaktan ne kadar günahım olmuştur bilemiyorum!

bu maçtan sonra ise artık susmaya dayanamadım!
allah aşkına yapmayın bunu ya, yapmayın! altyapıymış, duygusallıkmış, bırakın abicim bunları!
bu kaş da, serdar özkan denen ... (ağzımı bozmak istemiyorum anlayın) de sezon sonu bile beklenmeden bavulları ellerine verilip sktr edilmesi gereken adamlar!
yahu bunlar ne utanmaz adamlardır kardeşim, bu nasıl bir aymazlıktır.. bunların yaşı benimle aynı, ben de 8-9 yaşlarındayken Beşiktaş altyapısında oynardım, belki beraber bile oynamışızdır.. sonra dizimden sakatlandım ameliyat oldum falan bırakmak zorunda kaldık futbolu.. ama hala rüyalarımda Beşiktaş'ın futbolcusu olduğumu, İnönü'de sahaya çıktığımı görürüm.. bunun için herşeyimi verirdim.. ama bu iki utanmaz herif, bu hayalleri kuran binlerce insan arasından bu noktaya gelmelerine rağmen, bunca verilen desteğe, bunca verilen şansa rağmen senelerdir kan kusturuyorlar bize ulan! yazıklar olsun size verilen emeklere de, aldığınız paralara da..

zaten bu taraftarın "evladımızdır" duygusallıkları yüzünden yıllarca katlanmıştık zamanında yasin sülün, mehmet sedef gibi kazmalara da.. şimdi de bunlara katlanıyoruz.. hadi zararını görmesek neyse, katlanalım.. ama sırf bugün o i.kaş denen futbolculuğun f'sinden nasibini almamış olan kazma yüzünden belki de şampiyonluk gitti yahu, daha nasıl bir zararları olabilir?
s.özkan desen, samiyende kaçırdığı yüzde yüzlük gollerle derbide yenilmemizin baş aktörüydü.. ve hala burda onları savunan yazılar yazılıyor, kafayı üşütücem Allah aklıma mukayyet olsun!
(hele Jessie gibi, tanıdığım kadarıyla bir "mantık adamı" nın bu yazıyı yazmış olmasına halen inanamıyorum!)

hepimiz futboldan az çok anlıyoruz beyler.. adam olacak çocuk bokundan belli olur demişler.. bugün öyle bir çocuğu da gördük sahada, evet Necip'ten bahsediyorum.. kimse merak etmesin 2 sene sonra Necip ıslıklanacak noktaya asla gelmez.. o formayı giyecek yeteneğe sahip olan, hatta o kadar yetenekli olmasa da sadece o formanın kıymetini bilen her genci çok rahat ayırt eder ve bağrına basar bu taraftar..
ama orda burda karılarla kızlarla yakalanan, ellerinde purolarla fotoğrafları çıkan, kendisini eleştiren bir taraftar olunca hemen dayılanan serdar ve i.kaş gibi Beşiktaş altyapısından çıkmasından utanç duyduğum heriflerden bi bok olmaz! bu taraftar onlara da hakettiği gibi davranmasını bilir..

denizli maçında beni ufaktan sinir krizlerine sokmuştu zaten bu i.kaş, bu maçta da sivok sakatlanınca içimden eyvah dedim.. Allah kahretsin ki, korktuğum geldi başımıza.. sırf yedekte defansımız olsun diye (evet olmalıdır, ama...) 3 kuruşa ispanyaya "sattığımız" kaş'ı, 5 kuruşa "kiraladık"! ve bu adam takımın içine etmeye devam ediyor..
sakatlansın, sezonu kapatsın diye dualar ettim ya, günahsa günah Allah affetsin.. cezalandığı zaman sevincimden göbek attım.. ama geldi gene s.çtı herşeyin içine..

neyse hala okuyan varsa anlamıştır herhalde ne kadar sinirli olduğumu.. başka bir arkadaşın da maç konusunda dediği gibi "sinirden kendimi skcem!"

daha da yazmak istemiyorum, ağzımızı bozduk biraz kusura bakmayın.. ama bu zihniyet değişmedikçe daha çoook böyle kazmalar yüzünden sinir krizleri geçiririz..
o yüzden, değişsin bu kafa artık, değişsin!..

Arkhe dedi ki...

Oynadığı futbolu, yeteneğini falan bir kenara koyuyorum ama değişiklik için kulübeye sallana sallana gelmesi beni bile rahatsız etti. Arkadaşı sakatlanmış, sahada değişiklik işareti yapıyor ama Kaş kulübeye kasıla kasıla geliyor.

Çoğumuzun rüyasında gördüğü bir şansı yakalamış adamların bu rahatlığı da taraftarı normal olarak çıldırtıyor.

Arkhe dedi ki...

Oynadığı futbolu, yeteneğini falan bir kenara koyuyorum ama değişiklik için kulübeye sallana sallana gelmesi beni bile rahatsız etti. Arkadaşı sakatlanmış, sahada değişiklik işareti yapıyor ama Kaş kulübeye kasıla kasıla geliyor.

Çoğumuzun rüyasında gördüğü bir şansı yakalamış adamların bu rahatlığı da taraftarı normal olarak çıldırtıyor.

Adsız dedi ki...

facebook'ta karı kıza şekil yapacağına adam gibi çalışıp topunu oynasın ibrahim bey. aslında bizim takımda değil de fenerbahçe'de oynasa huzur bulur volkanla takıla takıla. beşiktaştan yetişmiş bir adam bu kadar mı yakışmaz takıma.

esperanza dedi ki...

Elbet bir gun olacak Ibrahim Kas...

Yorum Gönder

Ara