.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mart 2010 Perşembe

Ceza Belli Oldu Sıra Yönetimde !

Mire Chatman'ın merakla beklenen cezası belli oldu. Disiplin Kurulu'nun açıkladığı karara göre Mire Chatman'a tedbir tarihi 16.02.2010'dan başlamak üzere 3 ay hak mahrumiyeti cezası verildi. Açıkcası yasaklı maddenin içeriği açıklanmadan önce çok ağır bir ceza bekliyordum. Açıklanan ceza ilerisi için de ilginç biçimde emsal teşkil edecek. Şimdi sıra ise yönetimde, Her ne kadar yaptığı yanlış da olsa Chatman en zor anında bu takımı yanlız bırakmadı. Gecen sezon Maccabi'nin ısrarlı tutumuna rağmen takımdan ayrılmayarak burada mutlu olduğunu her seferinde dile getirmişti. Yönetimin herkesi şaşırtması dileğiyle ... Mire Chatman hakkında alınan detaylı karar açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

34 Yorum:

esperanza dedi ki...

Yenilensin, bu etik metik ayaklarina takilmamak lazim. Pascal da yaptik o hatayi, Chatman da yapmyalim.

sozcelyk dedi ki...

elbetteki yenilenmeli ama ratko varda ya yaptığımızı chatmana yaparssak işimiz zor ayrıca cezadan önce chatmanla sözleşme yenilenecek diye haberler çıktığında yönetim dakkasında yalanlamıştı yenilenmeyeceğinin göstergesi olabilir.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

yönetim yenilemek ister belki ama bakalım chatman ister mi? takım bu hafta antremanlara çıkmadı. 3 aydır kimse para alamıyormuş. bayan takımında durum daha da vahim. sezon başından beri alamadıkları yazılıp çiziliyor. diğer branşlardaki sporcular ne alemde kimsenin umrunda değil. 2 galibiyet alınca futbol takımı "hah yönetim bu sefer iyi yolda" diye düşünen insanlar bile var. futbolda işler biraz iyi gidince herşey unutuluyor. ama değişen hiçbir şey yok esasen...

11 Mart 2010 18:36

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Ben zarar eden ve asla kar getiremeyecek şirketlerin kapatılması taraftarıyım.İstediğimiz kadar yatırım yapalım,yıldız oyuncular getirelim,Türkiye'de salonlar dolmuyor,sponsorluk gelirleri asla giderleri karşılamıyor.Türkiye'de maalesef basketbol seyircisi yok.Söylediğim belki radikal bir söylem olacak ama Futbol A.Ş.'den geçinen tüm amatör branşların kapanmasını istiyorum.Katılmamakta serbestsiniz tabi ki.

sihroje dedi ki...

Kullandığı madde keyif verici bir madde , performans artırıcı bir madde değil , bildiğimiz esrar. Kaldıki adam esrarkeş değil .Amerikada bunu içmeyen sporcu yoktur. Bence sözleşme yenilenmeli

@rogerio da silva bobo

senin dediğin aynı ulaştırma bakanının "tcdd yi kapatsak senede 3 milyon tl kara geçeriz" demesine benzedi. oldu olacak tüm branşları kapatalım "beşiktaş futbol klübü" yapalım klübün adını da. kapatmak kolaycılık olur. spor klüplerinin her branşda kar edicez diye de bir amacı yoktur. tabi ki tüm klüpler her branştan para kazanmak ister ama önemli olan bu branşları diğer klüplerle birlikte nasıl karlı hale getirirz bunun bulunması lazım.


beşiktaş kapatsın, gs kapatsın, fenerbahçe ve diğerleri kapatsın o zaman bu ülkede nasıl sporcu yetişecek. sadece spor olarak futbol oynanan bir ülke mi olucaz? sonra kış olimpiyatlarına 3 sporcuyla gittiğin gibi normal olimpiyatlara da 3 sporcuyla gidersin...

sozcelyk dedi ki...

salonların dolmama sebebi basketbol seyircimizin olmadığından değil yıllardır basketbol şubemizi üvey evlat gibi görüyor olduğumuzdandır , takım iyi oyuncuları getirsin 800 bin verilince efese telekoma sat senelerdir politikamız bu

asist time dedi ki...

sponsorluk gelirleri asla giderleri karşılamıyor.

@bobo

O kadar kesin bir ifade kullanmışsın ki bilmeyen biri gelip bu yazıyı görse inanacak.

Her sezon bütce Sponsorlar ile yapılan anlaşmalar sonucu oluşturuluyor. Hatta bu sezon öncesi daha rahat bir sezon geçirmek için sponsorluk gelirlerinin belli bir seviye altında bir takım kuruldu.

Yani basketbol kendi kendine bırakılsa gelirlerine karışılmasa branş kendi kendini rahat biçimde götürür.

Ama futbol da yanlış transferler olduğu sürece daha çok sezon oncesi basketboldan gelen sıcak paraya göz koyulur.

Sezon başını hatırlayın, Şampiyon olan biz, bütün gelirleri alan Antep oldu nerdeyse ...

tearkan dedi ki...

Hayır diyenler neden hayır dediğini de yazsa keşke. Aldığı madde performans arttırıcı bir madde değil. Eh daha iyisini bulmamız da pek mümkün gözükmüyor. Umarım tekrardan sözleşme imzalanır Chatmanla.

Ortada Fenerbahçe Ülker örneği var .O kadar yatırım yapmalarına rağmen Abdi İpekçi'yi Gs maçı dışında dolduramıyorlar.Hatta eurolegue ligden atacaktı galiba bunları.Düşük seyirci ortalaması yüzünden.
Sponsorluk gelirleri hakkında çok fikrim yok ama gelirin gideri karşılamadığını çoğu insandan duydum.Fener mesela şimdi Ataşehir'den bir arazi aldı sadece basketbol salonu değil yanında alışveriş merkezi,otel vs'de yapıcak.Amaç ise amatör şubelerinin kendi kendine yetmesini sağlamakmış.Bizzat Aziz Yıldırım'ın ağzından duydum bunu.O kadar paraya arsa alıyorlar,üstüne inşaat dikip,otel,avm vs. yapıyorlar.Gelir gider dengesi ancak bu şekilde kurulabiliyor.Demek ki amatör şubelerin bütçesi sürekli açık veriyor ki böyle yatırımlar yapılıyor.Demirören'de seçimden önce basketbol şubesinin gidelerinin futbol bütçesinden karşılandığını söylemişti.
Ben ille kapatılsın demiyorum tabiki.Mesela Avrupa'da basketbolun en çok piyasası olan ülke komşumuz Yunanistan.Salonları tıklım tıklım oluyor.Bizdeki salonlar bu kadar boşsa biz bir yerde hata yapıyoruz.Yani Futbol şubesi sponsorluk gelirleri ve maç hasılatıyla kar edip başarılı olabiliyorsa basketbol şubesinde niye bu olmuyor bunu anlamıyorum.Konuyla ilgili çok da bilgili olmadığımı söyleyeyim.Futboldan başka hiçbir sporu izlemem.Basketbolun doğru düzgün kurallarını bile bilmem.Ben sadece olaya ekonomik yönden yakalştım.

asist time dedi ki...

Işte yaklaştığın ekonomik yön yanlış bilgilerden olusuyor.


Isim sponsorlogu olsun, Salon Ismi Sponsorlugu olsun ve saha içi sponsorlar ile toplam 4 milyon a yakın veya 4 milyondan biraz daha fazla bir rakam da olabilir o civarlarda bir sponsorluk geliri var. Bu para direk basketbola yatırıldığı surece hiçbir sıkıntı olmaz.

Taraftar konusu cok farklı bir konu, Mali konular ile paralel olarak irdelenmemesi gerekir.

Ama taraftar olursa sponsorluk gelirleri de artar.Futboldaki 3 büyükler kendi markalarını kullanarak buldukları sponsorluk gelirleriyle Efes'in kalitesinde kadro kurup şampiyonluğa oynaması gerekmez mi?

asist time dedi ki...

Aslında sorunun cevabı son 2 postunda saklı.

Burası Türkiye, 2000 li yıllara kadar çocuklara önce top sonra oyuncak silah alırlardı.
Onun için yıllar yılı Rating oranlarına bakılıdıgında en cok izlenenler Futbol ve Kurtlar Vadisi oluyor.

Yunanistan'da veya Avrupa'nın önde gelen Basketbol ülkelerinde basketbol okulları var. Ve cogunluk basketbol akademilerinde egitimlerini suruyor.

Daha Türkiye futbol okulları akademileri terimi bile oturmus degil.

tearkan dedi ki...

Chatmanla ilgili açıklama yapılmış. Cezasına itiraz edilecekmiş. Aldığı 3 aylık cezanın 1 ayı geçti (16 şubattan itibaren geçerli olacakmış cezası) bir indirim yapılırsa Chatman'ı play-offlarda oynatabiliriz denmiş.

Play-offta oynatmaya sıcak bakıyor olmaları acaba seneye kalacağı yönünde bir işaret olabilir mi?

pseudotimes dedi ki...

Chatman elbette kalsında bu ceza indirimi tekrar bu sene play offlarda oynama işi bence yaş.Seneye o kalır mı? Bence kalır zaten alıştığı bir düzen var burda en azından para peşinde koşmasına gerek yok. zaten para hiçbir zaman hesabına yatmıyor. sağlıklı spor chatman evladım. İzlemek güzel ama basketbolsever olarak başka takımda kafası rahat bir şekilde oynamasını dilerim. Çünkü buarada hiçbir zaman kafası rahat olmayacak.

ercan dedi ki...

Merak etmeyin seneye de bizimle inşallah :)

Pamukk dedi ki...

yenilensin.
eğer oyun olarak başka ve daha iyi bir oyuncu getirelim, artık chatmanla olmaz denirse o zaman eywallah. esrar dediğin ne ki zaten cnm peh.

Pamukk dedi ki...

haftaiçi spormaxte mola programında burak hoca vardı seyirciyi salona çekme için birtakım org. yapıcaz fln dedi.

d.amokachi dedi ki...

Ben hayır dedim. Uyuşturucu kullanan bir oyuncuyu takımımda görmek istemiyorum ki bu Chatman bile olsa!!! Çünkü tekrar kullanmayacağının garantisi yok. Zaten problemli bir oyuncu olduğu bilinen birşeydi. Bir takım olmak başarı yakalanmak isteniyorsa her alanda örnek olacak oyuncularla yola çıkılmalı. (ÖR: Haluk Yıldırım gibi) O zaman şampiyonlukta gelir seyircide. 107 yıllık bir spor klübünede bu yakışır sanırım.

Gürkan Alkan dedi ki...

amokachi'ye katilmiyorum. Chatman mi problemli? Herkes kactiginda Akatlar'da kim vardi acaba? Parani vermeseler calistiginda yerde 1-2 ay, sendelemez misin sen de(Gerci durumunu bilmiyorum, kesin konusmayayim)? Uyusturucu kullansa da adama ikinci sansi vermeyelim mi? Basari icin once odemeler adam gibi yapilmali, Chatman takimda tutulmali, dagilmasi kuvvetle muhtemel Efes'ten oyuncu kopartilmalidir.

sozcelyk dedi ki...

efesten sezon sonu shumpert ı alabiliriz burda mutluydu şimdi nasıl olsa sepetlerler ordan bi de sinan güler i alalım abi kardeş oynasınlar

tearkan dedi ki...

EL'den elendikten sonra zaten sırf orada oynaması için alınmış olan Santiago ve ikinci bir yabancı (bu büyük ihtimalle Shumpert olacak) gönderilecekmiş efesten.

Pamukk dedi ki...

takım antrenman yapmadan yarın bornova maçına çıkacak aferim yönetim alkış
tv de vermiyo maçı

Marijuananin uyusturucu sayilmasi tamamen kulturel ve ekonomik sebeplerdir. Mesela ABD'de 1937'de yasaklanmistir, cunku siyahiler ve Hispanikler'i otekilestirmek, onlarin gelir kaynaklarini kesmektir amac.

Her esrar icene "uyusturucu kullanmis bu, asalim keselim!" diye bakmamak lazim; adam gibi "Hocam mactan once icme bu mereti" dersin icmez adam. Ayni hatayi ikinciye yaparsa da vurursun tekmeyi.

el nino dedi ki...

120 hayır oyu çıkmış,şaşırtıcı valla. Bu adam benim gözümde Pascal'dan da değerlidir. Bir hata yapmışsa yaptığı fedakarlıkların hatrına affedilir.

asist time dedi ki...

@sozcelykk
@tearken

Shumpert'in yollanması imkansız gibi. Ergin Ataman'ın 4 kısalı sistem de en çok tuttuğu oyuncuların başında geliyor. Seneye de Türk statusunde oynama ihtimali de var.
Gidecek yabancı büyük bi ihtimal Popovic olur.

Bide Shumpert'in de aldıgı para da öyle az bir rakam da degil. Yanlıs hatırlamıyorsam 1 milyon dolar civarı bir para alıyordu.

Basketbol da ilerisi için yapacağımız en mantıklı hareket en yakın zamanda Newley-Chatman ve 5.yabancı olarak da Avrupa pasaportuna sahip Kevin Fletcher ile sözleşme yenilemektir.

tearkan dedi ki...

@ asist time

Shumpert ihtimaller arasındaymış diye okumuştum. Bence de niye alındığı bile belli olmayan (gerçi üzerine çok komplo teorileri yapıldı ama neyse) Popovic'in gitmesi yüksek ihtimal. Rakocevic'in ne yaparsa yapsın (koça maç içerisinde sövmek dahil) gönderilmeyeceği belli oldu zaten. Smith'in de adı yeter kalmaya. Thorton mücadelesiyle çok açıklar kapatıyor o da gitmez. Nachbar'ın gitmesi zaten Kaya'nın rezil performansları göz önünde bulundurulunca intihar olacaktır.

Şahsi fikrim belirli bir seviyenin üstünde yabancıları alma işini öyle veya böyle kotarıyoruz. (bence yine de ahmet kandemir yapmalı bu işi o ayrı) Kadro derinliği yaratabilmek için yerli oyuncu rotasyonunu sağlam tutmak gerekiyor. İş sadece Cevherle ve artık eleğini asmak üzere olan Halukla olacak gibi değil maalesef. Kontratları konusunda pek bilgim yok; ama Telekom'daki Ümit Sonkol, gesedeki Can Akın, Kafkaf'taki (gelmeleri uzak ihtimal biliyorum) Birkan ve Furkan cidden rotasyona katkı yapabilecek oyuncular. Ayrıca Oğuz Savaş'ın da febede pek mutlu olmadığı söyleniyordu. Zamanında kulübün kapısından dönen Oğuz yerli uzun ihtiyacına ilaç gibi olur aslında. Gerçi özellikle Furkan'ı bize bırakmazlar, Oğuz'u da febe bırakmaz diye düşünüyorum; ama olsun:)

sozcelyk dedi ki...

ergin ataman takımda kalırsa shumpert da kalacaktır çünkü nachbar gibi bir adamı oynatmıyor shumpert a yer açabilmek için artık shumpert da nachbarda olmayan ne gördüyse.

ama çok emin olduğum bişey var ki önümüzdeki sene ataman efesin başında kalmayacak , özilhan değişim yaşanacağının haberini verdi ihtimaller arasında murat didin de var

asist time dedi ki...

@tearken

Dediğin gibi Turkiye'de bide bu kadar kısıtlı uzun oyuncu varken bize o bahsettiğin uzunları yedirtmezler.

Uzun rotasyonu içerisinde dusunulebilecek tek yerli isim su an icin Asım Pars gibi duruyor.

Kısa olarak da Murat Kaya hamlesi yapılabilir. Basketbol IQ'su yuksek skorer oyuncuların basında gelir Murat. Hatta Murat Kaya'da Besiktas'ın kapısından dondu diyebiliriz Didin doneminde.

Guard mevkii icin de ne olursa olsun Engin'i kaçırmamamız gerekir.

Son olarak da kariyerleri düşüşte olan oyuncuları çok iyi rehabilite ettiğimiz düşünülünce uygun bir paraya kariyeri çok düşüşte olan Serkan Erdogan tercihi de gözden gecirilebilir.

tearkan dedi ki...

Türkiye'de bazı şeyler çok belli aslında. Eğer Didin dönemindeki gibi ekstra bir kadro kurup Kerem-Mithat ikilisine benzer bir ikili bulamazsak yabancı haklarının 3ü oyun kurucu, skorer (2-3) ve uzun (5) için kullanılıyor. Farkı yaratan da bu mevkilerin yerlilerle mümkün olduğunca iyi bir şekilde yedeklenebilmesi oluyor. Söylediğin Engin'i kaybetmeden Serkan'ı eklesek kadroya. O bizi toparlasa, biz onu toparlasak... (Didin dönemindeki Kerem gibi) Çok şey istiyorum farkındayım :)

asist time dedi ki...

O kadar da imkansız değil, Muratcan-Adem Oren ve 5.yabancı maliyeti ile Serkan transferinde ısrarcı olunabilir.

Ek olarak yerlilerden Yunus Cankaya,Erkan Veyseloglu,Can Ozcan,Altan Erol da dusunulebilir.

Engin konusuna gelecek olursak, Efes'den ayrılırken yasadıklarından sonra Efes Pilsen'e geri donme ihtimali oldugunu sanmıyorum. Fenerbahce'de de zaten rotasyon bayagı genis. Ve en onemlisi sonucta Engin Besiktas'lı o da Beisktas'da kalmak isteyeceğini umut ediyorum.

Tabi her ne olursa olsun yine donup dolasıp maddi konular önem kazanıyor. Yönetimin seneye izleyeceği politika cok onemli. Artık radikal kararlar verilmesi lazım. Her konuda istişare heyeti kurulduguna gore artık basketbolun gelirlerine dokunulmaması gerektiğini soyleyen biri de çıkmıştır umarım.

threepoint dedi ki...

serkan erdoğan alınmasın. Kendisi bir nilay yiğit bir rasim başak değil yaptıkları itibariyle ama fena antipatik bir karakter. alınsa 20 sayı ortalamayı bulur ama alınmasın. 2. kerem olması mümkün olmayan biri.

Yorum Gönder

Ara