.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Şubat 2010 Cumartesi

Siyah Kol Bandi

Her seye saygi durusu duzenlenen, icli memleketimde Sili'deki 8.8'lik deprem sonrasi koluna siyah bant takmis yalniz bir adam oynuyor bugun... Yalnizca onda var o bant... Yaziklar olsun bu cocugu bu bantla yalniz birakan kaptanimiza, teknik kadromuza, bir deprem ulkesinde futbolu yoneten federasyonumuza... Edit: Gol yukarilardan isaret edilmis olsa gerek... Bir ben mi yasadim 99'daki o depremi. Neyin empatisini kuramiyoruz anlamiyorum...

33 Yorum:

GoDLeSS_FroG dedi ki...

ve hepimizin çok sevindiği kendi golüne sevinemedi o adam.

Ulan kimse sormadi mi Tello'ya "Abi ne is bant takiyorsun?" diye? Kimse "Dur ya yazik biz de takalim bari" demedi mi?

Tello'nun ozellikle tek basina takiyor olmasi ihtimali nedir bilmiyorum, ama eger boyle bir iletisimsizlik varsa bin kere yaziklar olsun.

Ahmet Canseven dedi ki...

acaba " sesini duyan var mı" Tellonun bu takımda?

Özlemden dedi ki...

tabi deprem şilide ya, bize birşey olmaz, ölenler insan değil o yüzden sadece telloyu ilgilendiriyor.pes.hiç ama hiç yakıştıramadım.dvre arasında akıllarına gelse bari

zubi dedi ki...

tek başına siyah bant takması benim de garibime gitti. enteresan bi durum, hani dalga geçiyoruz ya burda hiç yakışmadı diye bu sefer gerçekten yakışmadı.

maçtan önce saygı duruşu bekledim ben,korktum hatta yuhlarlar falan diye malum ölenler türk olmayınca insan sayılmayabilirdi, yuhlanırdı. şehitler ölmez vatan bölünmeze kadar da gidebilirdi iş hatta.

saçma sapan işler ülkesiyiz.

ian dedi ki...

takım arkadaşları geçmiş olsun demişlerdir tello'ya kameraların olmadığı yerlerde.. bunu bize göstermedikleri için kızmalı mıyız bilmiyorum.

yuki the zorba dedi ki...

@ian
E zaten futbolcular koluna bant taktiginda da Sili'de kimse iyilesmeyecek ki...

Kola takilan bant semboliktir. Emin ol Tello da memleketindeki insanlari arayip, onlara ne kadar uzgun oldugunu soylemistir. Ancak bu adam koluna bant takarken, Besiktas takiminda baska hic kimsenin bant takmamasidir benim derdim. Tello o bandi takma ihtiyaci duymus, demek ki onun icin anlam ifade ediyor. O da takmasa inan umurumda olmazdi...

Futbol kitlelere hitap eden bir oyun. Dedikleri gibi, sadece 105x68 cim sahada oynanan bir oyun degil artik. Boyle bir davranis, bu sembolik bant takma hikayesi'nin Tello icin onemli oldugu durumda, kaptanin teknik kadronun ve zaten en basta federasyonun ayakta uyumasi olmamis. Soyledigim sey bu...

ian dedi ki...

@ yuki the zorba

fikirlerine katılıyorum. hatta keşke düz siyah bir formamız olsa da onla çıksaydık maça. benim demek istediğim başka; yukarıda iletişimsizlikten falan bahsedilmiş. benim fikrim, takımdakiler hatta hocalar falan tello'yu teselli etmişlerdir. beşiktaş'ta takımdaşlık hep üst seviyede olmuştur. takımca siyah bant takmak ayrı bir teselli olurdu tabi tello için, ıskalamışlar ne yazıkki.

esperanza dedi ki...

Turkiye de deprem olsa herkes siyah bant takip bir tek tello takmasa acaba ne hissederdi oyuncular ???

ulan bi allahin kulu da sormaz mi neyin pesindesin napiyosun o bant ne diye ? sizin kalibiniza...

vts dedi ki...

evet, eski tff üyesinin kayınbiraderi, bilmem ne gazetesinin muhabiri, x takımın 3 ay görev yapmış yöneticisi için saygı duruşu yapılır. şili'de hayatını kaybedenler için gerek duyulmaz. hem de takımda şili'li bir oyuncu varken...

Kalten dedi ki...

Acıyı paylaşmak tabii ki önemli ama başka türlü bir durum olamaz mı --belki adam kimseye söylemedi, paylaşmadı, ve kendi-kendine böyle birşey yaptı?

Ben takımda kimsenin "bize ne, takmayalım" diyeceğini sanmıyorum, bu adamlar maç günü dünya ile iletişimlerini de kapıyorlar, Mustafa Denizli bile deprem olduğunu Tello'dan duymuş meselâ.

Deniz dedi ki...

Soyle bisi olabilir: Takimca yapilan bant takma, pankart bilmemne gibi organizasyonlar icin federasyondan izin almak gerekiyor olabilir. Zannetmiyorum kimsenin Tello'nun acisina ortak olmak istememe gibi bisey yapacagini.

Darkpain dedi ki...

Bildiğim kadarıyla tüm takımın siyah bantla çıkabilmesi için federasyondan izin alınması gerekiyor. O yüzden tüm takım siyah bantla çıkmamıştır. Olay bugün olduğu için de federasyondan izin alınamamıştır sanırım. Cünkü hatırlarsanız CSKA moskova maçına bursadaki grizu patlamasında ölen insanların adına siyah bantla çıkmak istemiştik ama gerekli izinler alınmadığı için çıkılmasına izin verilmemişti.

Darkpain dedi ki...

CKSA maçı olmayabilir ya da olay grizu patlaması olmayabilir maçı ve olayı karıştırmış olabilir ama bu tip bir olay şampiyonlar ligi maçlarımızdan birisinde kesinlikle oldu.

(Flood için özür. Yazdıktan sonra aklıma takıldı)

Tello gidip kirtasiyeden kendi almadi herhalde siyah bandi, mutlaka birilerine soylendi bu. 11 tane siyah bant yahu, takip cikarsin.

Ben takimin kasten bunu yapmadigini dusunmuyorum/iddia etmiyorum, sadece inceliksizlik oldugunu dusunuyorum bunun, o da koyuyor. "Vergi haftasi" pankarti hazirlatmaktan daha kolay bir is olsa gerek bu.

Tello roportajinda ailesinden kimsenin zarar gormedigini soyledi, en azindan ona sevinebiliriz. Golunu de Nicolas'a ve Sili vatandaslarina armagan etti.

Tabii Omer Guvenc "Bir tek sen siyah bant taktin, arkadaslarinda yoktu neden?" diye sormak yerine "Eski Tello geri donuyor diyebilir miyiz?" gibi klasik zirvalara burunmese daha iyi olurdu. Tello da muneccim ya, "Evet ilerleyen haftalarda 5 gol 7 asist yapacagim" diyecek.

Ryu dedi ki...

Mustafa Denizli röportaj yaparken Tello ile ilgili soruya Şili'deki depremi bilmiyordum kendisi maçtan önce söyledi bunun üzerine oynamak ister misin diye sordum oynayabileceğini söyledi fln dedi. Yani hocanın bile haberi yokmuş depremden. Futbolcuların da olmaması normal diye düşünüyorum.
Ama maç sonu röportajda galibiyeti ve golü Nobre'ye ve oğluna armağan eden Tello'ya sevgiler, saygılar.

Fedarasyondan izin almak geregi varsa o ayri bir ilginclik. Federasyonun 80 tane gorevlisi var macta, ona bildirirsin olur biter. Forma rengi degistirmiyorsun yahu, alt tarafi siyah bant.

Dusunsene:

"TFF - Ankara'nin dikkatine,

X gunu oynanacak macta, Y olayi sebebinden yasimizi belli etmek icin siyah bant takmak istiyoruz. Arz ederiz."

"BJK'nin dikkatine,

Isteginiz yeterince uzucu bulunmadigindan siyah bant takma isteginizi kabul etmiyoruz."

Boyle mi oluyor bu yani?

dominic molise dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
marpione dedi ki...

shelbyl o vergi haftası pankartını federasyon veriyor ellerine bence, bizim insiyatifimiz değil. izin olayları da elbet öyle oluyordur muhtemelen o seviyede. sadece tff'nin değil uefa'nın da gözetiminde lig ve bu işlerin usulü vardır. ha alınırdı izin istenseydi o ayrı.

sırf şili'deki deprem için değil takımca nobre ve nicholas için de bir şeyler yapılabilirdi. klişe mlişe ama bir t-shirt giyilirdi formanın içine ya da benzeri bir şey.

buna rağmen bunun takımdaki arkadaşlıkla falan alakası olduğunu veya etkileyeceğini falan sanmıyorum. denizli geldikten sonra takımın havası ve arkadaşlık hep yerinde benim gördüğüm kadarıyla.

Benim elestirim iki temelli: Bir, Tello taktiysa kendi basina mi takti, bu konu hic konusulmadi mi? Arkadaslik havasi degil, iletisim sorunudur bu o halde.

Iki, burokrasi. Siyah bant izni almak bu kadar zor bir is mi? Illa resmi dilekce mi yazman lazim? 4. hakem ile halledemez misin?

marpione dedi ki...

bilmiyorum abi 4. hakemle hallolur mu. ama genelde bu seviyelerde mevzuat genelde yazılı iş ister.

Herkes bant olayına takmış durumda.Hoca büyük ihtimal oyuncuyla maç konuşmasını yaparken deprem olayını ogrendi.Maç konuşmasınıda zaten oğleden sonra yapmıştır (3 gibi) genelde akşam maçlarında bu saatte yapılır.

Hoca illa ki soyunma odasında bu konuyu anlatıp oyuncularını motive etmiştir ve konuyu takımdan sorumlu yoneticelere de anlatmışldır.Ama burada kulüp tek başına karar alamıyor.Federasyona sorulmuştur illa ki.Ama tahminime göre TFF başkanı İzmir de her zamanki gibi balık avına çıktığı için ulaşamamışlardır.:)

Bant bulunamamasına gelince, tibbi flaster ve siyah elektrik bantı takılır, genelde tıbbi gereçlerin bulundugu cantada vardır.İzin alınamadığı için diğer oyuncular takmak istese bile takamamışlardır.

Sonuç olarak bana göre burda Beşiktaş JK'nin hiç bir suçu yada vurdumduymazlığı yoktur.Tek sorumlu TFF ve onun başkanıdır..


Dip not Perşembe gecesi F.B. maçında Lille Metropole takımının yaptıgını (formasında 'HELP HAİTİ' yazıyordu)yapamayan Futbol yoneticilerimizi insanların vicdanına havale ediyorum...

RuFF dedi ki...

Bu duruma çok fazla eleştiri getirmişsiniz.Bende deprem olduğunu maçı beraber izlediğim arkadaşımın bana söylemesi sonunda öğrendim.

Hiç kimsenin haberi olmamıştır depremden.Eğer haberleri olsaydı bence birşeyler yapılırdı kesinlikle..

gnyz dedi ki...

Tamam federasyondan izin almak gerekirdide diyelimki alınmadı ve bütün futbolcular bandı taktı ne ceza verecekti federasyon saha mı kapatacaktı? ya da ağır para cezası mı verecekti?
En fazla küfürden aldığımız ya da el değmemiş lig istediğimizde ki kadar ceza gelirdi.

alper dedi ki...

Tello siyah bant taktı diğer futbolcular takmadı.Yapamıyor aga Demirören bu işi.yeter artık hakket ya.böyle yöneticilik mi olur?yeter demirören yeter.tello gs de oynasa idi tüm takım kafayı kazıtıp siyahlar içind esahaya çıkardı.yeterrrr demirören yeterr..

bu eleştirinin bir adım sonrası yukarıda yazdıklarımdır.dikkat!!!
geçin bu inceliği bu kadar incelmeyi.kırılırsınız...

edit:tello o kadar üzgündüki!!! kendi ülkesinde deprem için oyund akaldığı süre boyunca cak cuk sakız çiğnedi karı gibi..

Adsız dedi ki...

benim bildiğim önce federasyondan izin almak lazım. hatta tello golü attıktan sonra çıkarttı zaten bantı. durum dururken takımı kötülemeye gerek yok

@alper

Genellemelerinin ve ongorulerinin hastasiyiz tabii de, sakiz cignemenin "kedersizlik" ve "saygisizlik" belirttigi Dogu toplumlarindan birinin mensubu oldugundan yaziyorsun son cumleyi, ona dikkat cekeyim.

Cak cuk sakiz cignemek guzel bir seydir, stres alir, uzuntu alir; tavsiye ederim.

tearkan dedi ki...

Herkes depremden haberi olmamıştır demiş; hatta Denizli bile Tello'dan öğrendim dedi demiş. Zaten insanların takıma yakıştıramadığı nokta da bu, bilmem farkında mısınız? 'İletişimsizlik'

Ayrıca bir noktayı anlayamadım. Şimdi takımca siyah bant takmak istediğin zaman federasyonun izni gerekiyor; ama Tello çıkıp tek başına bant taktığı zaman izin falan gerekmiyor öyle mi?

Bence bu konunun tek özrü Tello'nun tek başına bant takmak istemiş olması yada yazılanlardan benim anladığımı belirttiğim gibi takımca bant takılmak istendiğinde federasyon izni gerekiyor olması ve Şili'deki deprem geç öğrenildiği için izin alacak yeterli vakit bulunamamış olması.

Ayrıca konuya tepki verdik diye kimseyi asmadık, kesmedik. Sadece bu bir inceliktir, güzel düşünmektir dedik. Peygamber efendimiz 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyecek kadar düşünceli olmayı, yardımlaşmayı, insana değer vermeyi tembihlerken biz bu kadarcık incelik ve güzel düşünce beklemişiz çok mu?

threepoint dedi ki...

bugün bir yerlerde okudum kaynak gösteremeyeceğim ama tello da uyarılacakmış fedarasyon tarafından gözlemci rapor etmiş durumu. koca Beşiktaş böyle bir izni maçın başlamasına yarım saat kala bile olsa almalıdır abi, buna inanırım, tatil günü, şudur budur demesin kimse lütfen.

Pamukk dedi ki...

başsağlığı dileris tello ya.

Eskisehirspor ve Galatasaray'in izin alarak taktigi siyah banti biz takamadik.

Bu arada Tello uyarilacakti, uyarildi mi? Yoksa birileri bizi mi yiyor?

tearkan dedi ki...

Maçı izlerken aynı konu geldi benim de aklıma.

Bu arada başımız sağolsun.

Yorum Gönder

Ara