.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Şubat 2010 Cuma

Beşiktaş Taraftarına Çağrı

BU ORGANİZASYON, BİR GRUBUN, BİR SİTENİN ORGANİZASYONU DEĞİLDİR! BİREYSEL BEŞİKTAŞ TARAFTARININ ORGANİZASYONUDUR. BU ORGANİZASYONDA KÜFÜR, ŞİDDET, HİDDET, YIKICI BİR TAVIR BULUNMAMAKTADIR. BU ORGANİZASYON, SADECE VE SADECE MEVCUT KULÜP YAPISI İÇERİSİNDE ANA ÖGE OLMASI GEREKEN "TARAFTARLIK" KAVRAMININ MUKTEDİRLER TARAFINDAN HİÇE SAYILMASI NEDENİYLE ÖNERİLMİŞTİR. Biz Beşiktaşlıyız Sizin Olsun Oyunuz Cuma 20:15'te Kutlayın Artık Biz Yokuz
Var Mısınız Yokluğunuzu Hissettirmeye..?
Bir Beşiktaş taraftarı tarafından samimiyetini, aşkını ortaya koyan tüm Beşiktaş taraftarına çağrıdır; bulunduğumuz tribünleri 15. dakika itibariyle terk ediyoruz.
Kapalı Tribün: Eski Açık Tarafında Eski Açık 1: Kapalı Tribün Tarafında Eski Açık 2: Numaralı Tribün Tarafında Numaralı: Bireysel Yeni Açık: Kapalı Tribün Tarafında yer alıp çıkışa yönelebilirler.
Biz Böyle Bir Futbol Düzeni İs-Te-Mi-Yo-Ruz! Bu varsa, biz yokuz. Biz "Galatasaray'ın kalitesi vardır, bu arkadaşlar Galatasaray'ın geleceğinde söz sahibi olamazlar" diyen zihniyetle de mücadele ediyoruz, Aziz Yıldırım'ın imparatorluğuyla da. Zira yok bunların birbirinden farkı. Taraftar Yoksa Futbol Da Yoktur. Bilmiyorlar, anlamıyorlar. Nasıl anlatacaksın? Tezahüratla anlatamadın. Konuşarak anlatamadın. Giderek anlatacaksın. En ufak bir şiddet göstermeden... Sessiz, sakin, kendinden emin...
Facebook Radikal MedyaBjk Milliyet En Son Haber

357 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 357 / 357   Yeni›   En yeni»
delgado dedi ki...

o değil de ben kendimi bi garip hissediyorum kaç günüdr böyle haberlerde tekrar tekrar görünce üzülüyorum ama sonra ne bileyim anıra anıra gülesim geliyor etrafta dönen makaraları duyunca. ekşi'de geçen gece demirören başlıklarını okudukça hayvan gibi anırasım -aha ekşi dedim ben mastrübatif gençlik klavye delikanlısı haddinizi bilin gençlik cvniz ne sizin üç beş çapulcu- ha nerde kalmıştım hayvan gibi anırasım geliyor. ağlanacak hale gülmek böyle bişey olsa gerek arkadaş, valla ortada dönen şey resmen katıksız komedi. belki de yüzyıllardır komedi diye bilinen şeyin gerçeği budur ne bileyim. laaaaan

Muhoo dedi ki...

lig tv de tepkimizden bahsetmiş..

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=67446

Bence 15. dakikada Brave Heart filmindeki gibi hep beraber götümüzü gösterelim Y.D ye...

Pamukk dedi ki...

yorum patlaması olmuş

şu düşünceye tepki gösterenleri anlayamıyorum
ve nedense haber altındaki yorumlar hep bu yönde, özellikle seçiyorlar galiba:)

Yahu su is cok basit bir is aslinda da, Turk sosyopolitik yapisi mallamis oldugundan boyle oluyor. "Olaylara karisma", "Buyuklerin en iyisini bilir" falan diye buyumus bir insandan da daha fazlasini beklemezsin.

Yahu su protesto, adi ustunde, bir tepki gosterme aracidir. Biz tepkiliyiz, gosteriyoruz. Bundan sonra cikip da Demiroren'in "Ah gencler buyuk dusunmus, ben hataliymisim" deyip issiz bir adaya cekilecegini sanmiyoruz yani.

Theocan, basit bir soru, madem Demiroren yonetimi en iyisini bilir ve biz onun tirnagi olamayiz; neden karsisina Aksu aday oldu? Neden o listede Ali Baransel gibi, Demiroren'in listesindekilerin cogunun tirnagi olamayacagi bir adam yer aldi?

Su "siz soylesiniz boylesiniz" tavirlarini da birak. Surada en basitinden hangimizin hangi universitede okudugunu, ne is yaptigini, kimlerle asik attigini bilmiyorsun. Kafanda bir imaj var "Bunlarin hepsi 25-30 yasinda bebeler" diye, ama oyle degil. Tanimadigin etmedigin adamlar icin varsayimda bulunma.

Mesela ben senin hakkinda onlibero'dan baslayip bugunlere giren bir biyografi hazirladim kafamda, sordum sordum cevap alamadim. Aslinda bildigimi saniyorum bu yarattigin persona'nin nereden geldigini de, gene de laf etmeyelim, dusmanimin taktigini benimsemeyelim.

Sonuc: Protesto dunyanin en normal tepki gosterme yoludur. Hele boyle bireysel ve sessiz olani. Su at gozluklerinizi atin. Eger o CV'si super adamlara biat etseydik, Turkiye bugun bu halde olur muydu, onu da bir dusun bos zamanlarinda...

Ryu dedi ki...

teocan
Herkesin ciddi şekilde siniri üst seviyede, morali sıfırın altında, sabrı kalmamış durumda ve hala pişkin pişkin yorumlarınla blogu germeye devam ediyorsun şimdi de Büyük Beşiktaş Projesi'ne b*k atmışsın çabanı taktir ediyorum.

Bu takımı geçen sene 3-5 çapulcu dediğin taraftar grubu şampiyonluk havasına soktu, 2. yarı her maçı final havasında oynadı Beşiktaş kim ne derse desin geçen seneki başarıda o çapulcu dediğin taraftarın payı büyüktür.

Ayrıca diyorsun ki bu takım CL'ye katılmalı o yüzden destek verin. Bir takım CL'ye neden katılır bir açıkla? Vizyon, reklam, maddi gelir vs bunlardan hangilerini olumlu kullandık? Liverpool faciasına bile gitmeye gerek yok(Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyorsan tüm dünyaya kalıcı bir reklam yaptık o ayrı tabi) henüz bu sene Sivas'tan gelen bonusla birlikte tam 15 m € CL gelirini antebe gömdük.

O bahsettiğin çapulcu tayfa iyi ki var yoksa tribün senin gibi kralcılara kalacak.

Yorumumu yazarken sayfanın hemen üstündeki uyarı mesajı dikkatimi çekti "amacı blogu sabote etmek olanlar lütfen başka yerler arasın kendisine. Burası onun yeri değil."

Madem demokratik ortam bir anket de bu vatandaş için yapalım burası bunun gibilerin yeri mi değil mi buna blog yöneticileri değil de herkes karar ver(ebil)sin.

voodoo girl dedi ki...

takımı yalnız bırakmak, maçlara hiç gitmemektir. 15. dakikada dışarı çıkmak ise koyun olmamaktır, memnun olunmayan düzene karşı durmaktır, ses çıkartmaktır. önce bu ayrımı yapmasını becerelim.

ZeCyBjK dedi ki...

Yarın takım maçı kazanabilir ama 3 senemiz gitmiş olacak. O yüzden 3 seneyi kurtamak için yarın tepki şart. Bu kişi 3 yıl daha Beşiktaş' ımızın başında kalmayacak...

Umarım sessiz ve sakin olur. Tek korkum maçı izlemeye gelen masum insanların maçı izlemek istemeleri ve bu sebepten dolayı bu eyleme katılacak kişilerin o insanları zorla dışarıya çıkarma çabası. O insanlarında çıkmıycaz kardeşim diyerek 2 tarafın birbirine kavga ile yaklaşması. Eski açıkta olucam eyleme katılıyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yok canım öyle bir şey olmaz. kim kimi zorla dışarı çıkartsın. biz öyle insanlar değiliz, allah korusun.

şiddet yanlısı falan değil bu hareket. ama bir ruh hastası çıkar da bir şey yaparsa bilemem.

çokça bireysel zaten bu hareket.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

kardeşim, ben aksunun listesine kötü mü dedim?

ben sadece rasyonel düşünelim diyorum, sanal hayatı bırakalım abi, bak aç menejerlik oyunlarını al barcayı şampiyon yap.

bu şey buna benziyo usta.

herkes işiyle uğraşsın, burada bunun bu kadar tatavasını çıkarmak yanlış, kimse sana zorla destekle demiyor, staddan çıkıp gitme hakkında var, sonuçta biletinin kombinenin her neyse parasını vermişsin.

ama sanki bunu dünyayı kurtarma operasyonu bilmemne gibi yapmayın beyler, hiç bir bok değil bak.

staddan çık kokoreç ye kazana git olay bundan ibaret beyler.

shelbyl çok mu tahsilliler, çok mu birikimleri var?

tamam kardeşim. aranızdan mimarı mühendisi, ekonomisti bilmemnesi birleşin. bir kalkındırma projesi hazırlayın, bunu sunun. istediğiniz yere onaylatın. olması gereken budur.

üretmektir.

boşu boşuna kendinizi yorduğunuza masrafınıza bile değmez, böyle toplu organizasyonları bu şekilde düzenlemek çok zordur zaten, reel olarak bi başarıya ulaşamazsınız, bu protestoyu gerçekleştirmiş olsanız bile.

ben beşiktaşın iyiliğini istiyorum.

evet bu listedeki adamlar da, çok çok kaliteli isimler, beşiktaşı daha ileri götürecek isimler.

demek istediğim budur.

sozcelyk dedi ki...

bugün spor servisinde bu tepki konuşuldu

mehmet demirkol

'' ekibeşiktaşın organize ettiği bu prtotesto çok normal ama dğzgğn bi şekilde yapılacaksa yapılsın çıkmak isteyenlere birileri engel olacaksa çıkmayanlara çıkanlar neden çıkmıyorsunuz diye ortalığı karıştırırlarsa hiç olmasın daha iyi aonuçta çoluk çocuk da gidiyor oraya bi de açık kapı bulmak zor llah korusun ezilme tehlikesi filan olmasın ''

@ Jessie

Umarım hiç kavga çıkmaz ama kapalıda fazlaca ruh hastası insan var söz konusu Beşiktaş olunca sağlıklı düşünemiyorlar :)

sembolist dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sembolist dedi ki...

Jessie milleti birbinre kırdrmaya çalşıyosun,öyle bi atmosferde buna karşı çıkacak ve sert tepki göstercek insanlara ne dicen o anda?kavga mı edcen?
peki bi ezilme tehlikesi olmaycağının garantsni veryon mu?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@sembolist

evet ben milleti birbirine kırdırmaya çalışıyorum. benden bunu anladıysan helal olsun sana

sozcelyk dedi ki...

sembolist

facebook sayfasında abiler ne der muhabbetini yapanlar bile senden daha gerçekçi

jessie tribünleri birbirine kırdırıyomuş asjksdlsaldsa

uur dedi ki...

"Protesto olacaksa devre arasında ve maç öncesi sonrasında yaparsın" diyen arkadaşlar olmuş.

Böyle yaparsak kime ne faydası olabilir? o arada hiçbir tv çekim yapmıyor, gazeteciler ve yöneticiler içerdeki salonda oluyor..kendi kendimize protesto yapıyor olacağız.

Protestonun amacı sesini duyurmaktır. Bunu da öncelikle muhatabının sonrasında basının karşısında yaparsın.

Bu protestonun amacı bellidir. Beşiktaşın sahibi 22.000 kongre üyesidir diyen zihniyete "o zaman bu 22.000 kişi ile oynayın oyununuzu" demek...

Bu rest çekmektir. Bu gidişatın kötü olduğunun farkında olduğunuzu bağırmaktır. Bu en azından bu kötü oyunun bir parçası olmayacağınızı haykırmaktır.

Pamukk dedi ki...

vay anasını sayın seyirciler

bence de burda boşa konuşuyoruz kalkın gidelim okey oynayalım

sembolist dedi ki...

Jessi kardeşim inan çok ama çok haklı bi sebebniz var ortada,hatta şunu söyleyim Yıldırım Demirören kongrye de 'para' akıtmış bu belli oldu(üzülerek gördük)..
Fakat kendsini başkan yapmak adına her türlü maddi yola başvuran ve bunu 2 defa başaran bir insanın,hafta sonundaki maç için 'sert' bi organizsayonla taraftara karşı hamle yapması çok olası..

neo_494 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
neo_494 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
neo_494 dedi ki...

Bende forumumda konuyu açtım. Güzel bir tepki koymamız gerekiyor. Kalpten destekliyorum.

aydın dedi ki...

Jessie peygamber gibi adamdır, kimseyi birbirine kırdırmaz.
Zamanında size de bazı şeyleri anlattı, anlamadınız:
''Thomas Hitzlsperger güzel adamdır ama transfer biraz da menajer temelli yapılır.
Galatasaray'ın transferlerinde Zahavi parmağı var.
Bu yüzden Alman piyasasına girmek için de aracı lazım''
Bülent Timurlenk

ilkay dedi ki...

yd'yi görünce artik midesi bulanan bir galatasaraylı olarak gitmesini, hatta kalan ömrü boyunca da ekranlarda gözükmemesini istiyorum.

ama bu tepki çok çok yetersiz kalır bence.

biliyorum bu söyleyeceğim şeyi kabul etmek çok zor taraftar için ama, bence direkt etki edecek ve sonuç aldıracak tek yöntem. ve kabul edene bile fantastik gelir muhtemelen.

maça gitmemek, kombine almamak, kartal yuvası na girmemek, dergi almamak, kulübe gelir sağlayacak herşeyden uzak durmak.

yönetimi bodozlama götürecek tek yol bu sanırım.

biliyorum çok çok zor bişey bu. organizesi, kararlılığı falan. önce esas birlik sağlanmalı ve kararlı durulmalı.

bu süre içinde bjk'ya harcarım denilen paralar (bilet kombine kartal yuvası vs) gerekirse saklanmalı tünelin ucundaki ışık görününceye kadar.

cepten de biyere kadar. işin ciddiyeti anlaşılırsa genel kurul da 180 döner yd dayanamaz.

tekrar söylüyorum hem kabul etmesi zor hem fantastik bi fikir ama etkili olurdu.

çünkü yd 15. dkdan sonra gidenlere bakmaz, ilk 15 dk kaç kişi gelmiş ne kadar bilet satılmış ona bakar.

Yahu ne "reel basari"si?

Bu gune kadar Besiktas taraftarinin mevcut duzene tepkisi nasil yanki buldu? "Galipken yeter Demiroren diyorlar", "Baskana kufur ediyorlar", "Skor taraftarlari".

Biz de diyoruz ki: Biz o degiliz. Bizim tepkimiz baska bir seye, biz sadece "para verip mac izlemeye gelen, baska da bir ise yaramayacak kul taraftar bunlar" psikolojisi ile kulubu yonetenlere. Bizim tepkimiz, 4000 kisiyi kandirip bir kulubun finansal tablolarini 3 yil daha duzme hakki kazanmis olanlara.

Burada ne kufur, ne siddet, ne zorlama var. Isteyen macin 15. dakikasinda cikar gider. Deniyor ki "Ben bunu yapacagim, bana fikren katilan arkamdan gelsin."

Sen tam toplumun istedigi, normlara uyan bir insansin. Stada git, kokorecini ye, cik. Bence de guzel oyle, etliye sutluye karisma, buyuklerimiz iyisini bilir de gec. Ama dunya uzerindeki herkes oyle yapmiyor, dunya bu "bir bok degil" denen seylerle degisiyor, sekilleniyor. Bu protesto o capta bir sey degil elbette, kimse dunyayi degistirmiyor burada, ama senin tasvir ettigin gibi hic kimsenin yapmadigi, cok acayip bir sey de degil bu.

Senin yaptigin, su ise bizim yuklemedigimiz anlamlari yukleyip sonra da o anlamlar sebebiyle bu isi yermen. O degil, senin siklikla genelledigin gibi degil dunya illa ki. 10 kisi dener, birisinin ki tutar, ben tutturana kadar denemeye raziyim, cunku pasif bir sekilde koseye sinip oturmak tarzim degil. Sen bulmussun yolunu, paran yok kahvede izliyorsun maclari ama gene de statukoyu hepimizden cok seviyorsun, yakisir sana.

Pamukk dedi ki...

zombie

dediğini yapıcak bisürü insan var zaten. örneğin ben: tek kuruş harcamicam kartal yuvasında, kombine almicam, bilet almicam, vakıfbank taraftar kartımı kullanmayıp kapattırıcam vs vs

Gavurun bir tabiri vardir, her plana programa once "to raise awareness" yazarlar. Farkindalik yaratmak.

Su olay medyada yer aldi, insanlar su an "ne protesto olacak acaba" diye bir meraklandilar. Sene basindan beri "skor taraftari, gol yiyince bagiriyorlar" vs. gibi, sadece "cikar amacli" protesto duzenlendigini saniyordu insanlar. O zihniyet degisecek once, o farkindalik, o "Bizim derdimiz gol degil haci, gittigimiz yol yol degil" mesajini ulastirabilmek.

Once 15. dakika ile bir "N'oluyo lan?" dedirtmek lazim. Derler demezler orasini bilemezsin. Ama demeyecekler diye de oturmaya degmez.

kabataş dedi ki...

varlığımızı hissettirmek için terk edenlere inat her zamanki yerimizdeyiz.

sy dedi ki...

Ben varim, daha once de soylemistim.

Yalniz bir sorum olacak: Sonra? Maclara gitmeyecegiz, OK. Ancak amacimiz uzaktan takip etmekse, o zaman bu eylem bir kere ses getirir ve sonra arada kaybolur gider. Belki arada "BJK tribunleri artik bos" lafi gecer.

Bana oyle geliyor ki seneye de herkes tipis tipis takip etmeye devam eder.

Cozum sunmadigimin farkindayim, aslinda bu lazim. Bu organizasyon guzel, ama ciddi bir orgutlenme dusunulebilir. Bu orgutun "Carsi" olmadigi da cok acik.

Unknown dedi ki...

taraftarın yaptıklarını kimse takmıyo.taksaydılar şimdi burda başka bi habere yorum yapıyo olurduk.demirörenin istifasına yada aksunun demiröreni ezip başkan olmasına falan.
taraftar ne yaparsa yapsın tek bi sonuç var demirören hep bu takımı kendine borçlandıracak.hiç bi başarı olmayacak.taraftarda başka protesto yolları arayacak.ama takım gibi onlarda başarısız olacak.güzel bi tepki olur ama sonuçsuz kalır.

sozcelyk dedi ki...

bu bariz bir çıkar bekleyen protesto değil ki tarafını belli etme amaçlı bir duruş

iktidar olamayacağını bildiğin halde x partiye oy vermek gibi.

aleszanardi dedi ki...

Demiroren'in iyi bir baskan oldugunu hatta besiktas'a yakistigini dusunmuyorum. hatta anliyorum ki yazinizdan bir cok kisi de aynen sizin gibi benim gibi dusunuyorum ve demirorensiz bir besiktas hayal ediyor.

gelgelelim demiroren bugun istifa etse kulup ya kargalara les olacak ya da akp nin ellerine gececek de eriyecek.

prostestonun icerigi tribunleri bolasltmak degil ama herkesin karar verdigi bir ismi baskanliga cagirmak olsaydi o zaman ben de desteklerdim ancak takimin sampiyonlugu kovaladigi, turkiye capinda fena isler yapmadigi su donemde destek olmak olmayacaksak da kostek olmamak gerekir.

ben olsam ve buna benzer bir toplum hareketi baslatiyor olsaydim o zaman demirorenin alternatifi olabilecek, besiktasa baskan olsun diye cogunlugun isteyecegi isme destek verir, cesaretlendirir ve o kisinin olurunu aldiktan sonra demiroren istifa diye bagiriyor olurdum.

sizin dusuncenize hakli protestoyu gorebiliyorum fakat cozum onerisini goremiyorum.

ahmet dursun seba gitsin de bile bir mesaj vardi ve bir cozum onerisi vardi.

peki ya burda nerde cozum onerisi?

Yazıya eklenen detaylar güzel olmuş. Aslında yeni mi eklendi önceden de var mıydı tam hatırlamıyorum ama yol gösterici nitelikte :)

QuaresmA dedi ki...

inşallah protesto başarıya ulaşır.

ama birkaç ufak detay var. kongre ortamı kadar olmasa da tribün ortamı da son derece yozlaşmış vaziyette, bunu çarşı'nın tutumundan görebiliyoruz. paranın olduğu her yerde rant vardır, olacaktır da. rantçıların bizim karşımızda olması ise son derece olumsuz: bi kere taraftar ile bu yola çıkılmaya çalışılıyor ama benim de taraftara da güvenim çok az.

"kombineye o kadar para verdim 15. dakikada maçtan mı çıkcam ?"

çıkış 15. dakikada değil de daha geç olsa daha mantıklı olurdu bence. tamam bir protesto planlanıyor ama protestonun geniş çapta olması için öncelikle 90 IQ adamın aklı çelinmeli.

bunun dışında malesef ortamın gerilme riski de var, protestonun çapının büyüklüğüne bağlı olarak. çarşı marşı diyoruz, bana çarşı'yı genelle deseler hayattan beklentisi olmayan, olmayacak çapulcular derim. (theo'ya kısmen katılıyorum :) bunun dışında malum demirören'in karagümrüklü rantçı paralı askerleri vs. ha ben beşiktaş için dayak da yerim ama ortamın gerilmesi yine de hoş değil, olmaz. medya gözünde de taraftar gözünde de. demirören'in işine gelir.

Yahu ben bu aciklamalari bosuna mi yapiyorum yukarida da, ayni sorular tekrar tekrar geliyor?

Bu bir ilk adimdir. Bu bir "farkindalik yaratma" cabasidir. Bu bir protestodur, buna ve buna verilecek tepkilere gore sonraki adim sekillenir.

Su "AKP kulubu ele gecirecek" paranoyasini da bir kenara koyun Allah askina. Bizim ikinci baskanimiz MHP milletvekiliydi yahu? Seba eski MIT gorevlisiydi. Bu kulubun her baskaninin bir "siyasi gorusu" vardi. Demiroren basta diye herhangi bir parti istese ele geciremez mi kulubu yani? Demiroren apolitik, hicbir siyasi baglantisi olmayan bir adam mi? Yapmayin etmeyin beyler, biraz dusunun, verilen hapi yutmayin.

Murat Aksu, bir milletvekilinin oglu oldugu icin kulubu hemen o parti ele gecirecek diye bir sart yok. "Korku kulturu"nden beslendi Demiroren, tipki Erdogan, tipki Baykal gibi; 2+2=4.

Bugün İbrahim Seten'in yazısında okudum sırf çok demokratik gözükmek için Yıldırım Demirörenin Aksu'yu aday yaptığı falan söleniyo. Hatta sat 17:00 civarında bütün gelenlei karşıladıktan sonra Yıldırım Demirören Murat Aksu'ya "Ağzıma sıçtın Murat" diyerek kahkahalrla gülmüş. Bakınız 2 Şubat 2010 tarihli Vatan Gazetesi.

Ligtv de maç yayınları ile ilgili sorumlu kişi olan Bora Koçyiğite de ulaştırdık, maç esnasında görüntülenme ve o farkındalığı yaratma açısından faydası olabilir.


teşekkürler twitter:)

Muhoo dedi ki...

insanlar birilerine itaat etmeye şartlanmış abicim bütün hevesim kaçtı.

cha dedi ki...

alen markaryan'ın forzabeşiktaş'taki yazıları

http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=25&t=22782


http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=25&t=22780

sy dedi ki...

@EksiBesiktas

Eksi Sozluk'te bu olayi daha cok yayabilir misiniz? Baslik ismini yazarsaniz hepimiz birseyler karalariz.

bw1903 dedi ki...

mazbatayı aldıktan sonra yaptığı açıklama: "Sayın Faruk Pala'ya da teşekkür ediyorum. BEŞİKTAŞLILIK DURUŞU(!?) nedir bütün Türkiye'ye göstermiştir."

rezalet kaldığı yerden devam ediyo biri bunu durdursun

monochrome dedi ki...

ya bursamaçından önce bursalıların yazdığı yazıdan sonra bi kaç bursalı arkdaş gelip yorum falan yapmıştı. şu konuşulanlar o durumu hatırlattı bana. ozaman gayet ağırbaşlıydı herkez. ama şimdi cevaplar sorular havalarda uçuşuyor.

gayet mantıklı yapılacak olan protesto. zaten herkez pes etti. yapılabilecek birşey yok. ama eli boş durmakta bu taraftara yakışmaz. başka insanların şunu yapmaması şaşkınlık verici asıl. kimse yönetimi protesto etmiyor ki. şu düzeni protesto etmek amaç zaten anladığım kadarıyla.

haftalarca millet yeter diye bağırsın, kimse sikine takmasın bide taşşak geçerek "yetmez, yetmez" diye bağırsın.

tabatanın dolarından falan önemli şeyler bunlar. olayın farklı bi boyutu var artık. bütün sandıklardan 1. çıktı adam!

kimsenin kimseye cevap vermesi gerekmiyor bence.(bkz.dont feed the trol) diyoruz. ve protestoya max katılım bekliyoruz!

ZeCyBjK dedi ki...

http://www.htspor.com/spor-haber/204600-Besiktas-fena-karisti.aspx

Fatih Kartal dedi ki...

Bazı yorumları silmşsiniz ne güzel demokrasi yahu =) işine geldiğinde demokrasi...
Bakın böyle protesto olmaz, Beşiktaşa küsen Beşiktaşkı bilmeyenlerdir. Gözümde fenerli gsliden hiç bir farkınız yok..
Milliyette haber olmuşsunuz aferin tam gaz devam, milliyet Beşiktaşın iyiliğini istiyor ne de olsa...
Siz terkedin stadı bakalım kaç kişisiniz siz jön Beşiktaşlılar..
Terketmedi Sevdan Beni....

monochrome dedi ki...

http://www.itusozluk.com/goster.php/@4711049

helldoradotcom dedi ki...

Ercan G. Bugünkü yazısında YD'nin seçilmesini haklı bulmuş. Çünkü YD zenginmis, çünkü tecrubeliymis, çünkü yaptıkları hatalardan ders çıkarmakta istekliymis!!!! Çünkü secime siyaset karıştırmamış!! bu hafta gencler, iki hafta sonra da Cimbom caksin bakalım noluyor! Bu Cuma aklı Selim sahibi taraftar tepkisini koyar ama mağlubiyetler geldikçe cahili de bu kervana katılır. Ercan G.nin pek sucu yok aslında, bir tür nesil çatışması bu fikir farklılığımız. Annanemin dört gözle tankları beklediği gibi o nesli temsil ediyor kendisi ne de olsa!

@Fatih13

"Bazı yorumları silmşsiniz ne güzel demokrasi yahu =) işine geldiğinde demokrasi..."

Ulan isiniz gucunuz yalan dolan be! Oku bakalim ne diyor orada?

"Yorum silindi
Bu kayıt, yazar tarafından kaldırıldı."

YAZAR kaldirmis, BLOG YONETICISI degil! Yazanin kendisini begenmemis silmis!

Her seyinizle bas ettim de, su yalanlarinizla bas edemiyorum. Iki dusunun tukuruk sacmadan once, baska bir arzum yok. Hakikaten, o kafanizdaki kivrimli, yumusak yapiyi kullanin azicik, bir sebepten duruyor orada o.

Sertug Ozgur dedi ki...

Tüm yorumları atlamadan okudum. Öncelikle ben murat aksu seçilseydi çok fazla birşey değişeceğini düşünmüyodum. Bunu düşünmemin sebebi ikinci başkanlık görevindeki icraatleri, bana güven vermemesi, 'değişim' sloganını gerçekleştirebilecek özne olmadığını düşünmem vs,vs.

İşin öznesi, başarısız yönetim şeklinin sembolü Y.D'nin protestosu fakat ben bu protestoyu, sezon başından beri Y.Dyi protesto eden taraftarların bir onur veya dik duruş gösterisi olarak okuyorum. 'Bunlar kazanınca alkışlar', 'skorcu taraftar' zihniyetine,yaftalamasına karşı duruş olarak algılıyorum öncelikle.

Ayrıca çok güzel bir yöntem belirlenmiş. Eğer hedeflenen şekilde uygulanırsa, son derece sahadaki takımı etkilemeden uzak, futbolcu üzerindeki etkisi en az,zararsız ama ses getirebilecek bir eylem olacaktır.Zaten şimdiden medyada yer almış ki ses getirecektir. Bu açıdan takımı sabote etmeyin argümanları cuma günü için doğru değil. Ama bir ateş yakılırsa, sonraki maçları etkileme olasılığı var. Bununla birlikte kulüp batıyo,şampiyon olsak ne olur diyorsanız buna katılmıyorum ben.Thetheo gibi diyecem ama Beşiktaş büyük kulüptür beyler birşey olmaz. Neyse umarım karşı cepheden engelleme adına saçma yaptırımlar gelmez,istenmeyen olaylar yaşanmaz, ki sanmıyorum,ümit ediyorum.

Bir de, hiçbir taraftar gurubuna bağlı kalmadan özünde bireysel bir eylem olması açısından değerli, belki de Türkiye'de ilk olacaktır. Bu açıdan eğer orda olsaydım katılacağım bir eylem olacaktı.

Yalnız bir eleştirim veya anlamadığım bir bölüm var. Protesto metnine 'Taraftar yoksa futbol da yoktur' türünden mesajlar 'beşiktaşın sahibi kongre üyeleridir' lafına istinaden konulmuş sanırsam. Burada sorun yok ama Gs ve Fb için de alıntılar yapılmış. Buradaki amaç diğer takımın taraftarlarından da destek almak, daha çok ses getirmek olabilir ama idealist bir söylem olarak kalıyor. Çünkü aklıma endüstriyel futbol nanesi, Berlusconi,Moratti,Abramovic gibi dev patronlar aklıma geliyor, Aziz yıldırım imparatorluğunu duyunca. Bu ayrı bir protesto konusu olmalıydı bana göre. Yani Murat Aksu veya başkası seçilse idi, bu 'diktatörlük' olmayacak mıydı,'taraftarın yönetime etkisi' daha mı fazla olacaktı?

Cuma günkü protestodan sonra büyük olasılıkla birşey değişmeyecektir, ama sonraki maçlarda tribünlerin karışması olasılığı da var.

Bana göre sadece cuma günü için yapılmalı.

Birşeylerin değişmesi için, maddi anlamda hiçbir katkı yapmamak vs.gibi sistematik ve kollektif tepkiler gerekir ki bu, sabır gerektiren,getirisi belli olmayan,uygulaması zor bir iş.

Cuma günü Allah yardımcınız olsun.

Sertug Ozgur dedi ki...

@shelbyl

Seni sabırlı bir yazar olarak biliyorum. Bu seçimin üstüne, bir de troll kokan yorumların da etkisiyle boşver abi bozma sinirini.

Niye su adamı hala kaale alıp cevap yazıyorsunuz anlamak mümkün degil... Bırakın kendi halinde takılsın, herkes burada ortak bir protesto eylemi için atılmıs bir postta nasıl katılabilirim diye merak ederken, siz kalkmıs ne idügü belirsiz bir adamın, -ki adammı kadınmı bilinmez, sanal ya hersey :))- bir delinin kuyuya bir tas atması misali 40 kisi o tası çıkarmaya ugrasıyorsunuz... bırakın kendi kendine yazsın dursun, haa ilerde yeni gelipde bilmeyenlerden soran olursada o buranın delisi deriz geçeriz olur biter... Gözünüzü seveyim rahat bırakın, hem kendiniz hemde su yorumları usul usul takip etmek isteyen bir sürü insan rahatlatacak... Yani tamam anladık demokratlıkda bir yere kadar herkese söz hakkı veriliyor burada ama bu açıkça suistimal ediliyor, bununda farkına varın artık derim...

@lakerda

Sag ol abi. Benim tepkim su: Hani biri aptal bir yorum yapsin sinirimi bozmaz; ama gelip burada suratima baka baka insanlarin yalan atmasina dayanamiyorum. Biri gelip "Liverpool boyle boyle" diyor utanmadan, biri gelip "Hani demokratiktiniz?" diye aklinca laf sokuyor. Sonra sesleri kesiliyor, bir baska post'ta tekrar diriliyorlar.

Ben surada yanlis bir sey dedigim zaman ozur diledim, ama bu yalanci arkadaslar "Camur at izi kalsin, yalan at zihinde kalsin" zihniyetiyle bol keseden salliyorlar. Sonra da "Durustluk, mertlik, adamlik, delikanlilik" falan diyorlar yuzleri kizarmadan. Benim tepkim bunadir.

Agzi olan konussun, demokrasi budur. Ama yalan bilgi sunuyorsan ozur dilemesini de bileceksin.

Gurbet Kartali dogru diyor, ama burada acikca yalan atan adamlarin yalanlarini yuzlerine carpmak zorundayim ben. Iki kisi inansa bile ben uzulurum, burada kafa patlatmama, emegime degmemistir cunku.

Insanin ideolojisi ne olursa olsun, ister fasist ister komunist; sundugu bilgi dogru olsun. Tek derdim budur. Butun yazdiklarimi da bu minvalde yazarim zaten.

Uyarilar dogru ama: Bundan sonra biraz daha sineye cekip, "toplu yalan curutme senlikleri" yaparim, maksat yorumlarin akiciligi bozulmasin.

BJK4EVER dedi ki...

Ya hala utanmadan Liverpool taraftari diyorsun. Sen hic onlarin tribunu terk ettigini veya stada gelmedigini gordun mu? Kendin diyorsun tepki gosterdiler YONETIME, takima mi gosterdiler?
Fatih kardesime katiliyorum, BESIKTASA kusulmez. O stadi terk edenler de cikip Besiktasliyiz, destek bitmez, sevinmek icin sevmedik demesinler, cakma Besiktaslilar. Bu protesto laflarini hep duyuyoruz zaten, birsey oldugu da yok. Cikip 3-5 kisi tribunun terkedin, kimse farkina bile varmaz, siz de birsey yaptik zannedip egonuzu tatmin edersiniz, blogdan anlasildigi kadariyla buna ihtiyaciniz var galiba....

RuFF dedi ki...

Burayı ve diğer bjk forumlarını okudukça midem bulanmaya devam ediyor.
İnanılmazsınız gerçekten.Halen daha bjk ye küsülmez , destek verelim peşindesiniz.
Gidin bağırın alen reisinizle beraber.
Kartall gol gol çekin.
Takım galip gelirse Büyük başkan diye de bağırırsınız.

Şuraya destek verelim tarzında yazan kişileri bu takım 6-7 hafta sonra şampiyonluk potasından düştüğü zaman görücem ben.
Allahın skor taraftarları sizi...

@BJK4EVER

tekrar tekrar söylüyorum, aynısını theotheo'ya da söyledim ama cevap vermedi. madem kimse takmaz, sen neden bu kadar takıyorsun? bu takıma karşı yapılan bir şey değil, bariz bir şekilde yönetime karşı yapılan bir şey. bu kadar net. algılaması bu kadar zor değil. Beşiktaş'a küstüğüm falan yok. her maç o tribündeki yerimi almaya devam edeceğim. ancak kurbanlık koyun gibi sesimi çıkarmadan beklemeyeceğim. çok derinlikli bir hermeunetik çalışmasına gerek yok bunu anlamak için, ya da ne bileyim sosyoloji bilmene gerek yok. gayet basit, uygulanması kolay bir yöntemle, bir o kadar basit ve anlaşılması kolay bir mesaj verilmeye çalışılıyor. "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" misali theotheo'ya sorduğumu sana da soruyorum; ondan cevap alamadım, belki senden alırım:

madem dediğiniz gibi kimse takmayacak bu endişeniz niye? Beşiktaş'ın içinde bulunduğu bu durum size maddi ve/veya manevi bir çıkar mı sağlıyor?

Fatih Kartal dedi ki...

@ Shelbyl

Ağzından tükürük çıkararak konuışan sensin birader, adam gibi söylersin bak yorumlar yazar tarafından siliniş, aksi olsa blog yöneticisi tarafından silindi dersin. Senin kafanın içinde beyin olsaydı =) (bak ben senin gibi jön Beşiktaşlılardan değilim süngerimsi yapı falan demiyorum direk söylüyorum) yazının içeriğine bir cevap yazardın da sen de biliyorsun yaptığınızın ne kadar boş olduğunu. Baba Hakkı için protesto ediliyorsa, Bu protestoya Baba Hakkı' nın kemikleri sızlar. Aferin milliyete çıkıyorsunuz, sizleri Lazio taraftarları Liverpool taraftarları konuşacak.. Siz ne kadar kabullenmeseniz de Beşiktaş semt takımıdır..

BJK4EVER dedi ki...

Besiktas'in durumundan ben de tam olarak memnun degilim, ancak memnun degilim diye mantigimi kenara koyup sacma sapan seyler soylemem.
Benim endisem yok, istersen maca hic gitme, ama milleti galeyana getirip takima zarar vermeye kimsenin hakki yok! Madem protesto ediyorsun, kendince hicbir urun alma, maca gitme, takimi izleme! Birak Besiktasi gercekten sevenler gidip takimi izlesin, desteklesin, yonetimi begenmiyorsa normal sekilde protesto etsin.
Belki siz farkinda degilsiniz, ancak bu takim hala sampiyonluk potasinda. Rakiplerimiz uc kulvarda, biz bir. Takimimiz gecen seneden daha guclu ve gecen sene 18 macta 43 puan toplayan ve sampiyon olan takim aynisini neden yapmasin?
Ayrica diyelim protesto ettin vs.
Ne degisecek? Baskanin gidecegini veya 3-5 kisiyi takacagini mi dusunuyorsun? Bu baskani oraya sen getirmedin, sen de alamazsin! Tepki varsa git uye ol, 3 sene sonra oyunu kullan! Bu kulupteki kurallar belli, tuzuk belli. Bu adam kongre tarafindan secildi ve 3 sene bu kulubun baskani, adamin sahsina saygin yoksa sifatina olsun, sonucta o adam BESIKTASin baskani.

BJK4EVER dedi ki...

@Ruff

Su an baskana karsi cikanlar 6 ay evvel sampiyonluk kutlamalarinda buyuk baskan bize quaresmayi getir diyordu, farkinda misin? O kutlamada kim vardi? Kim bagirdi? Ben yoktum.....

RuFF dedi ki...

Ben vardım
Ben bağırmadım
Bağıranlar başkanının bedava bilet indirdiği ve sonra münferit beşiktaşıların protestosunu engelleyemeyen senin beşiktaşlı sandığın insanlardı.
Ben kongre üyesiiyim zaten.Skor taraftarı odluğu okadar belliki.
Bu takım bu sene kesinlikle şampiyon olamayacak çünkü bu kadro ile bir bok olmaz.
Şimdi böyle destek verelim kıl, yün muabbeti yapıyorsunya 10 hafta içerisinde olacakları hep beraber izleyeceğiz.
Bu takım şampiyonluk potasından düştükten sonraki davranışlarınızı ve söylemlerinizi çok dikkatli izleyeceğim.

Şu skor taraftarlığını bıraktığınız zaman birşeyler yapabilecek bu takım ama bakalım ne zaman

mrt309 dedi ki...

Taraftarların 15. dakika da sessizce çıkıp gitmesi takıma Demirören'in verdiği kadar zarar vermez meraklanmayın. Kimin gerçek düşmanınız olduğunu anlamaya çalışın. Bu kadar zor olmasa gerek. Bu adamdan(YD) ve onu tekrar tekrar Beşiktaş'ın başına musallat eden düzenden tiksinen sağduyulu taraftarın bu seviyeli protesto eylemini gerçekten çok beğendim. Zaten artık söyleyecek söz kalmamıştı. En güzeli kalkıp gitmekti.

Fatih Kartal dedi ki...

@ Shelbyy

Yorum silindi
Bu kayıt, bir blog yöneticisi tarafından kaldırılmış.

02 Şubat 2010 02:21

İlkin yanlış mı gördüm dedim de gayet de doğru görmüşüm, çok bilmiş entellektüel Beşiktaşlı..
Siz oynamaya devam edin bakalım, tepkinizi her platformda paylaşın, tüm şerefsiz medyayı da yanınıza alın bakalım, kaç kişisiniz görelim öğrenelim..

Ben de YD istifa diye bağrdığımda zamanında üst kattan, tükürükler, koltuklar yemiştim, ama hiç bir zaman Beşiktaş' a küsmem, küsmeyeceğim, Bazı çevreler bu saatten sonra özellikle YD' nin başarısız olması için Beşiktaş' ın üstüne fazlasıyla gelecektir. Gelsinler, siz de gelin, bu takımın gerçek sahibi semttir. Bakalım semt napacak, görün, öğrenin ve düşünün. Semt Baba Hakkı' nın semtidir. Ne yapması gerektiğini bilir..
Terketmedi Sevdan Beni

Pamukk dedi ki...

midem bulandı
utandım
yazıklar olsun

RuFF dedi ki...

Fatih nasıl beynin yıkanmış arkadaşım senin ?
Taraftarını dövdüren bir başkan orada otururken orada olmayı miden nasıl kaldıracak ?
22.000 kongre üyesidir bu takımın sahibi denirken ne yüzle tribüne gidip bağıracaksın, ne yüzlü alışveriş yapacaksın kartal yuvalarından ? Ne yüzle kombine alacaksın.

Enayi yerine konduğunun farkında değilmisin ? Nasıl bir mideye sahipsin ? Bu adam karşı tribünden o.ç ları diye bize bağırmadı mı?
Sana o.ç diyen birisi tekrar başkan seçildi idrak edemiyormusun ?
"Terk etmedi sevdan beni" klişilerini bırak.Buradaki protestonun takıma zarar vermesi için mi yapıldığını zannediyorsun ?
Bundan 7-8 hafta sonra bu takım şampiyonluk potasından düştüğü zaman protesto yapalım diye en başta siz organize olmaya çalışacaksınız forzada, diğer sitelerde.
Skor taraftarı olmayın.
birşeyler yapmak için takımın başarısız olmasını beklemeyin.

Pamukk dedi ki...

her yer demirören türemiş asıl düşmanlar aramızdaymış lan ben bizi farklı sanırdım, artık değilsiniz derlerdi inat eder inanmaz kavga ederdim. öyleymiş lan.

mübarek doğum günümde büyük hayal kırıklığı

voodoo girl dedi ki...

yapılan protestoyu haklı bulursunuz, haksız bulursunuz o ayrı da; lütfen, yalvarıyorum "protesto yapsan ne olacak? ne değişecek?" mantığını bir bırakın. değişir/değişmez ama bu nasıl bir düşünce şeklidir? biri sana tecavüz etmeye kalksa misal, "ne de olsa bağırsam bile bir şey değişmeyecek, o zaman susayım" mı diyeceksin? karşı koymayacak mısın? bu nasıl bir koyun zihniyeti, bu nasıl bir pasiflikten beslenme aklım hayalim almıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Protesto mu yapacaksin? Git mac boyunca mendil salla, ama takimdandestegi kesme. Yeter diye bagir, ama mac oynanmiyorken. Istedigini yap, bagir, cagir, ama bu organizasyonun ne capta oldugu belli. Forza'da yok, Internet kullanmayan veya blog'a girmeyen kisilerin haberi yok, 40-50 kisi stadi terketse ne degisecek? Madem protesto yapacaksin genis capli yap, takima kostek olmadan yap. Birde komigime giden sey, takimda zaten birsey yok, 5-6 haftaya potadan duser, bosver takimi diyenlerin bizi skor taraftari yapmasi. Yazik be.....

Pamukk dedi ki...

Ruffın dediği gibi cuma gençler koyunca 2 hafta sonra gs sallayıp gidince görücez bakalım hepinizi.
demirören herkesi kendine benzetmiş. ne diim insanlar hakettikleri gibi yönetilirlermiş.

RuFF dedi ki...

Yazık değil ajan komik
Halen daha "Sabote etmeyin" kafasındasınız.
Bu camia hakettiği başkanı seçmiş onu anladım ben..

Neyse daha fazla tartışmanın da manası yok.Herşeyi zaman gösterecek zaten..

cha dedi ki...

küfürlü tezahüratlar siz de takdir edersiniz ki, çarşı grubundan çıkıyor. ben daha münferit kartalların herhangi bir beste, tezahürat başlattığına tanık olmadım. şimdi 15. dakikada maçı terk etmek takıma ihanettir diyenler, küfürlü tezahürat başlatırken, takımı bilmem kaç maç cezasız oynamasına sebep olurken neredeydi? madem maça gelmemek, maçın belli bir dakikasında dışarı çıkmak, beşiktaş'ı desteklememek takıma ihanet. siz bunun kralını yaptınız, sırf kendinizi tatmin etmek için. şimdi mi çok değerli oldu takımınız? yoksa abi diye dolaşanların büyük abisi demirören mi böyle istiyor?

Pamukk dedi ki...

haklılar
"sabote etmeyin uefaya gidelim"

cha dedi ki...

@bjkforever

madem 40-50 kişi maçı terk edecek. takım bunun farkına bile varmaz. hatta tribün bile farkına varmaz. niye bu kadar heyecan yapıyorsunuz ki?

Alper; dedi ki...

İstanbul'dan uzakta bir şehirde, kayseride olmama ve yapılanlara katılamayacak olmam yüzünden sadece fikirlerimi söyleyebilirim... çok güzel bir düşünce ve protesto ama tabi anlayana...

25 yaşında biri olarak kendimi bildim bileli Beşiktaşlıyım ve hiç vazgeçmedim Beşiktaşımdan fakat yd'nin tekrar seçilmesiyle geçen 6-7 yıldan beter bir 3 sene geçireceğimizi tahmin ediyorum. bunu kongre üyeleri değiştirebilirlerdi ama değiştiremediler. kendi düşüncem; Beşiktaşımızı menfaatleri uğruna bu hale getirdiler. o zaman iş taraftara düşüyor.

ben ve benim gibi bir çok beşiktaş taraftarı istanbul'a uzak olduğumuz için belki siz istanbul'da ya da çevre illerde olup her maça gidebilen taraftarlar kadar eziyet çekmiyoruz ya da uğraşamıyoruz fakat bütün kalbimizle yapılanları destekliyoruz.

yıldırım demirören, Beşiktaş'ın bütün değerlerini yıkmıştır, bizim öğrendiğimiz bize öğretilen Beşiktaş başkanı tanımını yıkmıştır, verdiği sözleri tutmamıştır, vesaire vesaire... kongre üyeleri buna hayır diyemediyse taraftar mutlaka demelidir...

bu yapılanlar Beşiktaş'ın iyiliği içindir, evet bu sene ya da önümüzdeki sene ligte başarısız olabiliriz ama bu tepki yapılmazsa Beşiktaş'ın hali daha kötü olacaktır.

Yeter yd yeter...

theotheo dedi ki...

bu işler olmaz dedik, evet olmadı. jessie kaldıramayacağı bir yükün altına girdi ve kendini rezil etti.

ben bu noktadan sonra jessie'ye destek veriyorum, hangi çapulcunun tehdidi, hangi çakma amigoların, barzoların tehdidi varsa, ben karşısındayım.

jessie bu stada git ve bu etkinliği düzenle, senin görüşlerine katılmasam bile sana destek vermeye hazırım kardeşim.

bunu böyle bilesiniz.

sozcelyk dedi ki...

bjkever

başka konularda şakımadan önce liverpool u öğren sonra gel , justinden kare kare maç izleyen bi adam izlenimi veriyosun bana, burdaki adamlar san siro da emirates de maç izleyen adamlar bizler de spormax deki maçla sky sports daki maçın çakışmasından morali bozulan insanlarız bi antitez atacaksan örneğini akla yatkın bi şekilde ver de bizler de nerde hata yaptığımızı bilelim yoksa her yazılana off pff takıma destek hmpfss düşmansınız yæ demek trollük oluyor. senin her dediğine karşı olan troll mü oluyor diyen mutti ye de selam ederim .

BJK4EVER dedi ki...

Senin o Spormax'ten izledigin Liverpool'un stadina 1,5 saat uzakliktayim ve macina gitmisligim de vardir. Insanlari tanimadan yargilamazsan sevinirim.

Liverpool taraftari hakkinda soyleyecegimi soyledim zaten. Ispanyadaki mendil sallamak, Ingilteredeki gibi ironik pankart acmak baska, bizdeki gibi cocuk gibi kusup takimdan destegi kesmek baska. Siz nasil algilarsiniz bilmem, ama ben 15. dakikada maci terk etmeyi takima ve camiaya kusmek olarak algilarim, ki bunu hazirlayan kisi Besiktas'a tumden veda ettigini aciklayabilecek kadar Besiktas'liymis zaten, o da belli oldu.
Bu camia ne gunler atlatti, en diplere de girdi (kume dusmekten son hafta kurtuldugumuz sezonlari unutmayin!) en tepelere de cikti (namaglup sampiyonluk), bazi sahislar sadece kendi egolarini tatmin etmek ve Besiktas'in onune gecmek istiyor. Sadece bu protestoyu hazirlayanlardan bahsetmiyorum, desibel rekorunu buyutup buyutup Carsi adinda Besiktas'in onune gecenlerden de bahsediyorum. Bu sahislar gidip BJK Storedan BJK yazili urunler alacagina gidip pazardan Carsi yazili urunler aliyor, o kadar Besiktas'lilar iste. Tamamen ego tatmin etmek, baska birsey degil.....

sozcelyk dedi ki...

liverpool taraftarıyla bizi özdeşleştirebilmen için onların yönetimiyle bizim yönetimizin aynı şekilde kulübe ihanet içerisinde olmalaarı gerekirdi , bi tarafta taraftara küfür maili attığı için ( yüz yüze de değil ) kulüpten istifa edebilme onuruna sahip liverpool yöneticisi diğer tarafta yıllardır yemediği küfür kalmayan taraftarı köpeklerine dövdüren sıfatsız bir adam , sen hala liver tribünü şöle böle diyosun , beşiktaş ayaklar altında sen hala götüboklu üç puanı ya alamayıverirlerse hesabındasın senin vizyonun 90 dakikalık başarı bizim ki 3 yıllık felakete engel olabilmek.

biraz daha kasarsan gerard çıkmandan şüpheliyim zira kendisi beşiktaşı pek sevmez

RuFF dedi ki...

erdoğan demirörenin fox tv ye yaptığı açıklamaları dinlediniz mi :)

`` İSTERSE BÜTÜN STAD YOLDA YÜRÜSÜN ``

` Başlanılan birşey yarım bırakılmaz insan birşeye karar verdimi sonuna kadar gidecektir.Demirören ailesinin en büyük özelliği odur.Yani birşeye adım attığımız zaman geri dönüş yok.İsterse bütün stad yolda yürüsün o hiç mühim değil.Biz ne yapacağımızı bilmek mecburiyetindeyiz.Herkeste haddini bilecektir.Futbol bir zevk oyunudur futbol kimseye küfür oyunu değildir.Futbol gençliğe örnek olacak bir spordur.`

KENDİ PARASIYLA 2200 KİŞİ BESLİYOR``

` Şimdi senin bir anonim şirketin var fox anonim şirketi.Kasasında para yok seninde maaş alma günün geldi.Parayı nereden bulacaklar?Ya bankadan alacaklar ya patronlar cebinden verecek.Yıldırım cebinden para vermiş hatamı yapmış kardeşim?Yani takım sahaya çıkmasın futbolcular paralarını almasın yabancı futbolcular 2 hafta sonra memleketine dönsün bumu olsun? Yani neden insanlar protesto ediyor bilakis ayakta alkışlamaları lazım.Çoluğunun çocuğunun rıskı ile diğer 2200 sporcuyu besliyor.Para var ise harcanır Yıldırım kulübü alırken milyar dolarlar ile almadı ki borç ile aldı.Peki nasıl dönecek o sistem?Cebinden para verecek.

Cem yılmaz gösterisi gibi..

Fatih Kartal dedi ki...

@ Ruff,

Bak arkadaşım, Beşiktaşlı maçın son dakikasına kadar tribünden çıkmaz, O adamı sevsek de sevmesek de o adam bizim başkanımızdır. Takımın sahibi 22000 kongre üyesi değildir semttir. Semtte de bakın siyasi parti sonuçlarına bir şekilde Murat Aksu kabul edilmezdi, öyle de oldu, yoksa bakın bakalım hangi sandıktan Murat Aksu fazla almış.. Başkan O.Ç diye bağırıyordu diyorsun yoktum o maçta tribünde neler oldu bilmiyorum, başkana çok ağır küfürler de edildi, çok alaya da alındı. Ne tribünün o şekilde bağırması gerekir ne de başkanın öyle bir şerefsizlik yapmaması gerekir. Ha, sen madem YD' ye karşısın da başkan kim olacak...
Çıkmadı ki İbrahim Altınsay aday olsun, bazıları da 3. adayın önünü kesti yok YD' ye yararmış diye. 3. adayın çıkmaması ile Murat Aksu bu kadar oy aldı yoksa bunu bile alamazdı işin aslı.. Madem size OÇ ları diye bağırdı bu adam ki ben duymadım, dersiniz ki yürüyüş yapalım başkan insin diye, işten izin alırım bir gün gelirim nereye istiyorsanız, bir de aday olması lazım tabi kulübü yönetecek, yönetim kurulu olması lazım.. Gideriz akaretlere yürürüz, eylem yapanlar olur şahsım adına kalamam orada, ama iş çıkışı akşamları gidip geceye kadar da beklerim.
Ama Beşiktaşlıya staddan çıkış yaşanmaz, protesto yapılmasın demiyo burada kimse, Baba Hakkı' nın kemiklerini sızlatmayın diyoruz size. Klişe değildir bu laflar. Bu laflar ayırır Beşiktaşı diğerlerinden.
Laziolular Liverpoollular konuşmasın bizi, sokayım onlara. Beşiktaş aşksa ihanet olmamalıdır. Ha siz böyle bir eyleme girişebiliyorsanız da açıksöylüyorum hani bir Beşiktaşlı görünce sevinirsiniz ya hani, sizin gibi Beşiktaşlıları görünce sevinmem ben..
Bu protesto şekli yakışmaz Beşiktaşlıya..

BJK4EVER dedi ki...

Bir yoneticiyle baskani zaten bir tutman ne seviyede yorum yaptigini gosteriyor. Sanki Gillett istifa edip parasini birakti gitti de haberimiz yok. Demiroren pasa pasa secildi, bu kulubun baskani olmaya hak kazandi, gelip yonetecek hakki oldugu gibi. Madem kulubun sahibi olmak istiyorsun veya oldugunu dusunuyorsun, uye olup oyunu kullan, katkida bulun. Sen bu kulubun sahibi degilsin, ben de degilim, Demiroren de degil, kimse degil. Nasil ki Opel kullanan birisi Opelin sahibi degils, sokakta yuruyen vatandas devletin sahibi degilse, sen de Besiktas'in sahibi degilsin, en azindan hukuken bu boyle. Isi buyutmek istiyorsan konge uyesi ol, gerekli prosedurleri yerine getirip yonetici veya baskan adayi ol. Hersey sizn dediginiz gibi romantizm ile olsa ne hak kalir, ne hukuk kalir, ne devlet kalir, ne kurallar kalir. Herseyin usulu var, kurali var.....

Pamukk dedi ki...

demirören benim başkanım değildir

babasının oğlu demirören
topluca geberin inşallah ailece

Pamukk dedi ki...

Baba Hakkı' nın kemiklerini sızlatan bizler değiliz. anlayabilene tabi.

sozcelyk dedi ki...

onu da öğreteyim dur

liverpool un istifa eden yöneticisi tuvalet kağıdından sorumlu yönetici değil kulübün ana ortağı aynı abromovich gibi shaktar ın sahibi ahmedov gibi.

beşiktaş ın gerçek sahibi taraftardır , taraftar olmadan bu oyun olmaz istedikleri kadar götünü yırtsınlar bu kulübün sahibi 22 000 kongre üyesidir diye , taraftarı görmezden gelerek kulübü yönetemezsin.

kartal ruhu dedi ki...

ya arkadaş anlamıyorum ben bazı şeyleri. Kombine benim değil mi? parasını ben vermedim mi? stada ister gitmem, ister giderim 90. dakikada çıkarım, ister 15. dakikada. size girip çıkan ne arkadaş.
Takım etkilenmesin diyenler için de iki kelam edesim var. futbolcular bazı tezahüratlardan rahatsız olduklarını defalarca acikladilar. özellikle kartal gol gol gol çok baskı yapıyormuş üzerlerinde. ne s.kime bağırıyorsunuz o zaman hala kartal gol gol gol diye. niye kötü etkiliyorsunuz takımı. sabote etmesenize lan kartal gol gol gol diye takımı. senin keyfin yüzünden takım baskı altında kalıyor arkadaşım. git oraya kartal dur dur dur diye bağır. baskı yapma takıma. takım isterse gol atar zaten. sana mı soracaklar ne zaman gol atacaklarını düdük.

(bazıları gibi denyo bir tarzda yazayım dedim ama bende yetenek yok, saçma oldu biraz.)

RuFF dedi ki...

Fatih
Beşiktaş ın sahibi semt değildir.Beşiktaş semt takımı olarak kurulmuş olabilir ama artık semt takımı değildir.15 milyonu aşkın bir taraftar kitlesi vardır bu camianın.Güzel diyorsun yürüyüş yapalım vs.. de semt tamamen rantın içine batmış durumda.Sana/bana o yürüyüşü yaptırtmazlar.Alen, cem,ayhan, vs. olsun benim gözümde artık kimsenin inandırıcılığı kalmamıştır.6 senedir bu başkana tepki göstermediler.

Fatih
Adam bizi skine takmıyor.Babası isterse bütün stad yürüsün diye röportaj vermiş üste yazdım.Bu adamlar Bjk yı DJK yaptılar farkında değilsiniz.Çarşı, Asi Ruh, Son Barikat filan hikaye artık.Tek büyük var oda para ve güç.

Bir tribün düşün gündoğdu marşını söylesin ama satılık köpekler taraftarları darp ettiğinde “ kimse kimseye saldırmadı orda “ diye herşeyi görmezden gelebilsin.Bu adamları takip etmeyin artık.Abicilik reisçiliği bırakın bireysel olarak kafanızı kullanın.Beşiktaş futbol takımından ibaret değil.Çıkar hentbol maçına gideriz beraber.Amatör branşlara destek verilir.Gözünüzü seveyim şu kafanızı çalıştırın artık.Bu başkan orada olduğu sürece bu camia asla tam olarak birleşmeyecek.

BJK4EVER dedi ki...

Bahsettigin kisi Liverpool'un sahibi degil, Liverpool'un sahibi ortaklardan birinin oglu ve yonetim kurulu uyesi. Peki babasi neden birakmadi kulubu? Madek mi ogluna tepki var, sizin istediginiz gibi parasini birakip cekip gitse ya?
Insallah ogrenmissindir bu sefer.....
Demiroren yonetiminde istifa edenler de oldu. Sana gore Levent Erdogan cok onurlu ve serefli ve ornek yonetici herhalde.....

sozcelyk dedi ki...

önemli olan liverpool ün en üstdüzey yöneticisinin istifası değil ordaki mentalite , o adam tek taraftara hakaret etti diye görevinden ayrılabiliyor ama burdaki durum taban tabana zıt siyahla beyaz gibi.

yönetim anlamında bizimle asla bağdaşmayacak bi durum ortadayken ordan örnekleme yapıp liverpool taraftarı bile böle yaptı siz ne yapıosunuz yæ dersen birileri sana tom hick i gösterir

Fatih Kartal dedi ki...

@ Ruff

Arkadaşım Ben Beşiktaş' ta doğup 26 yaşıma kadar bu ilçede yaşadım, orta okuldan beri maçlara giderim, belirttiğin abi dediklerine hiç bir yakınlığım olmadı, büyüklerimiz vardı mahallede, Optik başkanı tanırdım severdim, ama maçlara kendi arkadaşlarımla giderdim, hiç bir kimseden hiç bir faaliyet için izin almamız gerekmez, Bireysel Beşiktaşlılık olarak bahsettiğiniz olaya destek veriyorum. Lakin protesto şekli Beşiktaşa yakışmaz, ha siz çıkarsınız maçtan, ama 10 kişi çıkarsınız. O kadar..

Fatih Kartal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
One Shot dedi ki...

@voodoo girl haketen mükemmel bir benzetme. olmuş.
İşte klasik yurdum insanı. Ödü kopuyor ortaya cıkmaktan. bir şeylere dur demeyi hakkını aramayı kötü bir şey sanıyor.Aklınıza edeyim bu şekil düşünenlerin.

Bu fikri ortaya atan kardeşime de helal olsun herkes sessizce söverken sinirlenirken harekete geçmiş bize ön ayak olmuştur. İnşallah başarılı oluruz.

yd almış hepimizi kucagına kutsallarımıza tecavüz ediyor bu gerizekalılar da yaea diye bahane uretiyorlar.
sonuna kadar destek veriyorum.
yd'ye destek verme cabasında olan o çok bilindik taraftar grubumuz eğer yd bir şans adı altında destek verecekse Allah onlarında belasını versin.

yaea protesto etsen ne olacak yaea...
takıma köstek olmayın abi yaea...
beyaz mendil sallayın abi yaea...
40-50 kişi yapsa ne olacak kimse görmez abi yae...

ulan öküz adam 1-2 sene sonra bu gidişle ortada Beşiktaş diye bir şey kalmayacak senin haberin yok.
Allah var bunları söyleyen zihniyet Beşiktaş diye bir şey kalmayınca gider forma değiştirir keyfine bakar.

esperanza dedi ki...

Yu tartislamalr oyle bir hal aldi ki sanki ligin son 3 haftasi biz de liderin 1 puan gerisindeyiz protesto yapilmasin , takim etkilenmesin vs. geyigi donuyor. Takim zaten aralik ayinda fisi cekmis, herkes sezon bitse de onumuze baksak telasina girmis. Takim 10 mac ust uste kazansam da yine ilk yaridaki gibi son 3 macta patates olur.

Hir, gur cikmadan kavgayi, kufuru tesvik etmeden yapilabilecek en makul protesto budur zaten. Ha taraftarin sirtini donmesiyle veya stadi terkedip maca gitmemesiyle "bi dk yau ben nerde yanlis yaptim" diyecek adam degil YD ama yine de taraftarin yapmayi planladigi protestosuna bu kadar tepki gostermenin mantigi nedir cozemiyorum.

Keske 2007 secimlerinden sonra su gosterilen cabanin 10 da 1 ini gosterebilseydik...

mufittezel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mufittezel dedi ki...

Arkadaş karşı olan herkes "yapmayın ihanet olur takımı satmayın" dedikten hemen sonra "kim takacak sizi 50-20-10 (sayı da giderek düşüyor) kişi çıkarsınız farkedilmezsiniz bile" demeyi de ihmal etmiyor. Olm madem kimse takmayacak sen ne dert ediyorsun, takıma da zarar vermez farkedilmezse, bırak adamlar (senin bakış açınla) mastrübasyonunu yapsın sen bağır takıma destek ver.
Bunlara gelmeden önce dön son 4-5 seneye bir bak.
Şu stad büyütülüp kombineli sayısı arttığından beri, o çok övdüğün Çarşı kaç kere bütün stadı tezahürata dahil etmeye çalışmış.
Niye kombineli sayısı arttığından beri dediğimi de ayrıca açıklayayım ne alaka diyeler için: Düzenli maça gelmeyen adam ne tezahüratları tam bilir ne de o bağırma temposuna dayanabilir. Ama kombineli adam 8-10 hafta içinde ortama ayak uydurur, yavaş yavaş eşlik etmeye başlar. Ama "Çarşı ulan" diye kendini gazlayan mastrübatif adamlar, bütün tribün bağırmaya hazırken, altlı üstlü ne kendine ne takıma faydası olmayan ağdalı arabesk besteleri söyler, stadın gerisi bir tezahürata başlamışken onu kesip kendi kafalarına göre tezahürat yapar, maçın temposuna Kartal gol gol gol dışında etki edecek başka tezahürat yapmaz, sonra ona buna laf eder.
Bu protestoya bok atanlar önce tribünde kendilerini tatmin etmeyi bırakıp tüm tribünü tezahüratlara dahil edip maçın içine sokmaya çalışacak, tribünü ben yönetirim ayağını bırakıp diğer tribünlerden başlayan tezahüratlara eşlik edecek, ondan sonra protesto etmeyin sabote etmeyin UEFA'ya gidelim :) diyecek.

" Birak Besiktasi gercekten sevenler gidip takimi izlesin, desteklesin, yonetimi begenmiyorsa normal sekilde protesto etsin."

Normal sekilde protesto? Birader sizin dimaginiz nasil calisiyor yahu? Sanki biz adam dovelim dedik... Staddan cikmak da normal sekilde protesto degilse, nedir protesto birader?

@Fatih

Bir adet yorum blog yoneticisi tarafindan kaldirilmis, bravo, arayip bulmussun. Direkt hakaret iceren yorumlar siliniyor cunku. Muhtemelen sizin gibi dusunen birisine biri dayanamayip kufur sallamistir, ondan silmisizdir.

Bak birader, Aceto gibi yapmadik, istedigimiz yorumu yayinlayip istemedigimizi kenara atmiyoruz. Moderasyonsuz calisan ve bu kadar izlenen bir bu blog var. Hala daha bir yorum silindi diye (Niye silindigini de bilmiyorsun zaten) bidi bidi oteceksen yolun acik olsun.

Bak kibar soyledim bu sefer anlayasin diye.
-----------------------------------
Normal protesto dendi yahu. Ben daha kiminle ne tartisayim ki?

- Oglum, sen derslerine bak, fikrini soyle ama cok bagirma, sokaklarda yurume, olaylara karisma.
- Peki anne.

gnyz dedi ki...

Deveye diken insana siken yaranırmış

Ne gerek var arkadaşlar böyle işlere açın bir post Erdem Ulus'a sahip çıkında büyük başkan! BJK TV ye alsın...

mrt309 dedi ki...

Demirören'in temizlik harekatı artık başladı kanımca. Tribündeki tüm etkili adamlar bir şekilde Demirören'in tarafını tutacaklar yada bir daha o stada giremezler. Kısa süre içerisinde statta başkan aleyhine herhangi bir tezahürat yapılması yada pankart açılması imkansız hale gelecektir. Demirören çok sinirlendi küfürü yiyince Wolfsburg maçında. Ama küfür edilene kadar 10 defa efendice istifa et demişti taraftar. Kendisi kaşındı. Bu kadar tepki Aziz Yıldırım yada Adnan Polat'a olsaydı, değil istifa etmek ikiside kahrından ölürlerdi. Ama YD değişik bir adam, Erol Taş'ın zeki olmayan versiyonu.

Sanırım bundan sonra muhalefetin de bir rakip aday çıkaracak gücü kalmadı. Borç büyük ihtimalle şimdikinin iki katına yaklaşacaktır 3 sene içerisinde. Çünkü yıldız transferi yapılması planlanıyor bildiğim kadarıyla. Antep için iyi haber. Demirören'in seçim öncesi vaadi "başkanlıktan liderliğe geçiş" idi. Bu şekilde Demirören vaadini tutmuş olacak. Şahsen benim herhangi bir kurum yada toplulukta liderim YD olsa köprüden atlardım.

Bu saatten sonra ben taraftarın elinden fazla birşey geleceğini sanmıyorum. Söylesem faydası yok, sussam gönül razı değil. Gönlü razı olmayanlar -misal Jessie- zaten tepkilerini gösterdi. Ben şimdiden YD'yi Beşiktaş'ın önümüzdeki 10-15 yıllık süreçteki başkanı olarak görüyorum. Ama tünelin ucu karanlık.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Normal protesto bana gore dogru adrese ulasan protestodur. Zamansiz ve yanlis protestonun neye yol actigini 2 sene evvelki Sivas macinda gorduk, taraftar goz gore gore BJKnin yenilmesine neden oldu.

Sizler baska dusunebilirsiniz, inanmayabilirsiniz, ama biz su an sampiyonluk potasindayiz ve puan kaybi luksumuz yok. Boyle bir zamanda bu protesto takima zarar verir, ki zaten Demiroren de bu protestolarla yipranacak biri de degil zaten, yani efektik zaten olmaz.

Bir gozunu acip diger taraftarlarin forumlarini gezerseniz gorursunuz, hepsi ac kopek gibi bekliyor ki BJK ic sahada yenilsin, taraftar tepki gostersin, camia karissin da tekrar cokusu yasayalim. Bu sene alinacak bir sampiyonluk hem FB'yi hem GS'yi cok karistirir bu transferlerinden ve baskanlarinin iddialarindan sonra, biz de sampiyonluktan, yeni yayin sozlesmesinden ve gelecek sene CL'den gelecek gelirlerle ciddi bir rahatlama yasariz ve rakiplerimizle farki acariz. Bu sene hicbir senenin olmadigi kadar kritik, bosuna rakipler o kadar transfer yapmiyor. Boyle bir zamanda kimse bu takimi sabote etmemeli.

Ha, sikintilar elbette var, ama o kadar buyutulecek capta degil. Borc fazla, ama rakiplerimizinki bizden daha fazla. Kadromuzda sikintilar var, ama bunlar 2/3 saglam transferle asilir. Yonetimde ciddi sikintilar vardi, ama son 1.5 sene ben yonetimin Tabata disinda buyuk yanlisini hatirlamiyorum, ki transferler ve aciklamalar da onceki sezonlara gore yerli yerinde. Sadece biraz sabir ve destek.....

ya inanamiyorum hala "takimi destekelyelim" diyenler var..
bunu diyenin yd'ye oy atandan ne gibi bir farki var cok merak ediyorum !!

arkadaslar takim, lig, sampiyonluk, uefa fln hikaye..goremiyor musunuz Besiktas yok oluyor..
ruhu yok oluyor..taraftari yok oluyor..yuzu yok oluyor, arsizlasiyor..
yuzsuz, yeteneksiz, seref yoksunu bir adam tarafindan katlediliyor..

ve tum bunlar olurken Carsi ses cikarmiyor, aksine ses cikaranin sesini kesiyor..simdi is kendilerine sarinca kuyrugu siksmis kedi gibi yaygara yapiyor..
ve en sonunda, seneler sonra bir taraftar 'gercek bir tepki' fikri ortaya atiyor..
digiturkleri iade etmek kimin umrunda??ne ise yaradi??ne ise yarayacakti?? kulube yurusek ne yazar??
ama nihayetinde olmasi gerekn yerde, macta bir tepki konmali..
oyle bir tepki ki "senin bir pisligi icinde barindiriyorsa ben askimdan bile vazgecerim" diyebilen bir tepki..

lutfen bir kere Besiktasli olun, adam gibi tepki koyun !!


cuma gunu kapalida olacagim..
dakika 15:00 oldugunda cikisa yonelecegim..
onumde durmaya kalkani ezecegim !!
hicbir sey olmamis gibi hala futbol maci izleyene de 'Allah belanizi versin' diyecegim..

cuma gunu kapalida olacagim..
dakika 15:00 oldugunda cikisa yonelecegim..
onumde durmaya kalkani ezecegim !!
hicbir sey olmamis gibi hala futbol maci izleyene de 'Allah belanizi versin' diyecegim..

diyecegim cunku onlar, bu sevdadan vazgecmis demektir..

sy dedi ki...

15:00'da cikmayacak olanlari zorlayacak halimiz yok; ama icimden bir "koyunsunuz hepiniz" lafi gecer. Evet siz busunuz: Koyun!

ian dedi ki...

bu tepki yozlaşmış demirören düzenine karşı verilebilecek en güzel tepkilerden biridir. o varsa biz yokuz, o kadar.. tepki beşiktaş'ın tarihine, geleneklerine verilmiş bir tepki değildir; tepki kulubü demirörenspor haline getirenlere veriliyor. 15inci dakikada çıkan çıkar, "bizi bu hale getirdin" mesajı verilir. sınırları kalın çizmenin de bir alemi yok. kalanlar da "yeter demirören" diye bağırır.. ne işe yarayacak diyenler olabilir. tavrını ortaya koymuş olacaksın bu kadar. küfür etmeden hakeret etmeden her türlü tepki verilmelidir. bindirilmiş kıtaların başkanı, beşiktaş taraftarının başkanı olamaz.

ian dedi ki...

bi de bazıları anlamamakta ısrar ediyor, tepki futbol takımına da değil, onlar çıkıp oynuyorlar işte, şampiyon olurlar beşinci olurlar, bunlar başka meseleler. "vay efendim etkilenirler" diyenler var.. cevabı nettir.. etkilenmesinler.. tepki; bir isme, kulubü getirdiği noktaya ve çevresindeki zihniyetedir. olayı başka yerlere çekmesin bazıları.

Eagle Warrior dedi ki...

Yurtdışında olduğum için protestonuza katılamıyorum. Protestodan sonuç çıkacak yönetim gidecek diye bir beklentim yok ancak 3 kişi de olsanız onurlu birer insan gibi stadı terkedin ve yönetimi protesto edin.

@bjk4ever

Anlasamiyoruz, ben son defa laf anlatmaya calisayim, sonra olmazsa keserim artik. Millet ayni seyi okumaktan sikilacak cunku.

Bu protestonun amaci "gundem ve farkindalik yaratmak"tir. Kimse bu protestodan sonra Demiroren'in duygulanip yanindaki adamin omzunda aglayacagini ve de mactan sonra istifa edecegini dusunmuyor. Futbol takimindan bir-iki kisi gazete okuyorsa, onlar da protestonun Demiroren'e oldugunu biliyordur, onlar da taraftarin ciktigini gorup "Ah biz kotu mu oynuyoruz bohuhuhu" demezler. Stadda 1000 kisi daha az var diye de bir futbol takimi yenilmez.

Kapis? Daha nasil diyeyim ki, bilemedim.

PraetoR dedi ki...

1. jessie'ye hak veriyorum..
2. protesto mutlaka yapılmalı..
3. şekli bence yanlıs.. keske stadımızın tribun arkası kısmı biraz daha geniş olabilseydi de onbinlerce kişi ezilme tehlikesi atlatmadan ilk 15 dakika bekleyebilseydi.. ve 15 dakika bombos tribunlere bakanlara "biz burdayız, istemeseniz de burdayız" diyebilseydik..

bence de farklı bir protesto ile devam edilmeli. yani bu maçtan 15. dk da çıkalım tamam ama, gs maçında da orda olup, yine bir protesto yapalım. sene sonuna kadar devam etsin. maçlara gidelim ama protesto bitmesin. Gerekirse 5. dk da çıkalım, maç izlemekten bahsetmiyorum. Stadda aktif protesto yapmaktan bahsediyorum.

tearkan dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13682086.asp?gid=362

Alın size geldiğimiz noktadan ufacık bir kesit.

''Yıldırım cebinden para vermişte hata mı yapmış kardeşim? Yani neden insanlar protesto ediyor, bilakis ayakta alkışlamaları lazım. Para var ise harcanır. Borçların hibe edilmesi söz konusu olamaz.''

Yıldırım o parayı kendi hataları yüzünden, fener eskisi topçuları alma hevesi yüzünden, hatayı kendinde aramak yerine sürekli başka yerde arayıp bilmem kaç tane teknik direktörü göndermesi yüzünden doğan borcu kapatmak için verdi diyebilecek bir Allah'ın kulu çıkmıyor karşısına. Çıkamıyor. Borçlar tabi hibe edilmez. Nasıl kontrol altında tutacaksınız diğer türlü takımı?

'İsterse bütün stat yolda yürüsün o hiç mühim değil' Zihniyet bu işte. Vizyon budur.

Bu ülke gün gelir de o farkındalığa ulaşır mı bilmiyorum; maalesef hiç umudum da yok ancak o tüm stat elini eteğini çektiği zaman, o tüm stata hitaben yapılan reklamlar ve onların gelirleri olmadan kim gelip de o süpppeeerr ligin yayın ihalesine 321 milyon verir hiç düşündün mü acaba? Dedim ya bu farkındalığa ulaşabileceğimize dair umut olmadığı için bu örümcek kafalar da bize hiç mühim değil gözüyle bakmaya devam eder. Bazıları da çıkar destekleyin köstek olmayın da uefa.ya gidelim der işte. Neyini destekliceksin amına koyim? Çıkıp televizyona sana, senin düşüncene, senin tepkine hiç mühim değil diyenin kendine oyuncak ettiği Beşiktaş'ı mı?

Bir arkadaşın iletisinde görmüştüm: ''Bizim BeşiktAŞK'ımız başkalarının BeşiktA.Ş'si olmuş''

Muhoo dedi ki...

bu saatten sonra farklı protesto falan olmaz. yarın 15. dakikada kalbinin değil mantığının sesini dinleyenler çıkacaktır.

Sercan dedi ki...

Erdoğan Demirören'e ağız dolusu küfür ediyorum. "Para varsa harcanır" paranın mına koydunuz para yok Yüzsüzlük1. Olmayan parayı kendi cebinizden veriyormuş gibi minnet edilmesini istiyorsunuz Yüzsüzlük2. Sonunda da bağlayıp "hibe gibi bişey olamaz" diyorsunuz Yüzsüzlük3. Küfürler beddualar kifayetsiz sizlere

Pamukk dedi ki...

http://www.haber1903.com/Haber-9595-carsidan-yalanlama-

bu ne abi? bu ne kaypaklıktır

kartal ruhu dedi ki...

Beşiktaş bir takım değil, kulüptür. Bir yere dönecekseniz takıma değil kulübe dönmeniz gerekir. Sadece futbol takımı olarak görüyorsunuz beşiktaş'ı. takım kötü etkilenmesin derken futbolcuları konuşuyorsunuz hep. takımın şampiyonluk şansı devam ediyor derken hep futbol takımını baz alıyorsunuz. takım kötü etkilenmesin diyorsunuz ama bunu derken bir düşünün bakalım diğer branşlardaki sporcularımız nasıl etkilenir. Alın teriyle hak ettikleri paraların futbolculara prim olarak gittiğini gören amatör branşlardaki sporcuları bir düşünün mesela. geliri tekerlekli sandalye basket takımına kalacak diye açıklanan kartal yuvalarında satılan bilekliklerin parasının ricardinho transferine gittiğinde ağlayan o sporcuları düşünün biraz da. Tekrar ediyorum Beşiktaş takım değil, kulüptür. biz protestocular da takımı değil kulubü seviyoruz.

"İnternet ortamında dolaşan "15. dakikada stadı terk etmek" adlı organizasyon, Forza Beşiktaş tarafından duyurulmamıştır, yapılmayacaktır.
"
e sizin de allah cezanizi versin o zmn..sizler de yd'ye oy atan haysiyetsizlerdenmissiniz demek..sizi hakikaten temizlemek gerek !!

Gökhan dedi ki...

forzabeşiktaş ın da ne olduğu seçimlerden sonra iyice ortaya çıktı,eskiden onları suçlayanlara haksızlık yapıyorsunuz falan diyordum da pazar akşamından beri en ufak bir karşıt görüşte çatır çatır siteden ihraç ediyorlar insanları,böyle giderse artık oranın admin leri kendi aralarında muhabbet ederler 3 sene boyunca bizim başkan da ne kadar iyi diye.

Pamukk dedi ki...

forzayı ben 3sene önce çözmüştüm
girmiyorum o gün bugündür işim olmaz

geleceği görüyorum hahah

FORZA'DA ALEN MARKARYAN'IN YAZISINA VERDIGIM CEVAPTIR :
"yazdiklarinin bir kismina katilsam da bir kismina ne yazik ki katilamiyorum Alen..
"Carsi'ya atip tutanlara yaziklar olsun" demeye getiriyorsun ama bunu diyenlerden biri de benim..
sebepler soyle :
a) son uc gundur kim elestiri yapsa direkt siteden kovuyorsunuz..bu tarafinizi belli ediyor demeyecegim, belli ki tarafsiz kalmak istiyor site yonetimi..ama yd konusunda ses cikarmayanlar da onu destekleyenler kadar sucludur bence..
b) sizin gibi bgn degil, bundan 3 sene once bir macta bu sacma sapan adami protesto etmek istedim..bagirmaya basladim..ve sonunda ne oldu biliyor msn ?? sahsen sen degil belki ama senin onderlik ettigin ve benim Besiktas taraftari olmamin oncelikli ovunc kaynaklarindan biri olan "Besiktas'in cesur kalbi" beni susturmak istedi..
kavga edenler bilir; dayak yemekten korkuyorsan ses etmeyeceksin..ben cok dayak attim cok dayak yedim, korkum yok..ben de susmayacagimi soyledim..
ve sonum kafa goz patlamis halde surunerek arkadaslarimin evine gitmek oldu..SIZ, YD'YI PROTESTO EDENLERI SUSTURDUNUZ !! bu palavra fln degil bir gercek !!
bu tavrinizin kat'iyen satilmislikla fln alakali bir sacmaliktan kaynaklidigina inanmiyorum..ama cok cok yanlis dusundugunuz bir gercek..
c) bundan 1,5 sene once sitede bir baslik vardi.."abiler (ne demekse..nerdeyse yasitiz, neyin abisi..) neden bisey yapmiyor" idi..ben de "hala bisey yapmiyorlarsa bu adama karsi, gecin saygiyi fln ciddiye bile alinmamalari gerekir" dedim..sonuc : "begenmiyorsan s.ktir git" baslikli bir maille siteden kovuldum..yani yine susturdunuz..

evet kongre konusunda sana atilanlar hakikaten de ciddiye bile alinmayacak sacma iddialar..
ama affedilmeyecek bir yanlis tavriniz var :
siz kulubu degil futbol takimini dusunuyorsunuz..'takim olumsuz etkilenmesin' diyerek tavrinizi koruyorsunuz..ancak kulubun elden gittigini; beceriksiz, yuzsuz bir adamin oyuncagi haline geldigini; geleneklerinin, taraftarlik kulturunun kisacasi "Besiktaslilik"in yok oldugunu gor(e)miyorsunuz..
tekrar ediyorum; bu rezil adam konusunda tarafsiz kalmak, BesikatAsk'in karsisinda BesiktA.S.'nin yaninda yer almaktir..
nerede hani "son barikat" ?? nerede "asi ruh" ??
senelerdir diyorum 'vardir bir bildikleri..oyle bir protesto koyacak ki Carsi beni bile mahcup edecek, yer yerinden oynayacak..'..
ama bi boka yaramayacagi asikar olan digiturk iade ve bir macta (ise yaramayan) kapalinin ust kismini bos birakma eylemi disinda cit cikmadi..
"yeter yd yeteeeerr" tezahuratini org. etmedigini soyluyorsun..ben beklerdim ki en once siz bagirin "yeter" diye..ama buna katilmadigini, sanki marifetmis gibi bir de yaziyorsun..
alacagin olsun Alen !!
ben hayalimde bir "BesiktAsk" yasiyormusum..kalbi Carsi olan asi ruha sahip tum haksizliklara karsi son barikat olan bir BesiktAsk..
ama gercekte ruhsuz, tarafsiz, yureksiz bir "besiktA.S." varmis..kalbi CURUMUS..
cok sevigimiz, ornek aldigimiz, tek el hareketiyle sesimizi patlattigimiz tribun onderlerimiz aslinda onderlik edecek yurekten yoksunmus.
3 gundur bu aci gercekle yasamak cok ama cok zormus..
bir de son duyurunuz var.."15_inci dakikada tribunu terk etme eylemi Forza eylemi degildir, desteklenmeyecektir.."
HEPINIZE YAZIKLAR OLSUN !!
gercek bir protestoyu destekleyeceginize bir de marifetmis gibi kostek olacaginizi soyluyorsunuz..askimizin kirletildigini, yok oldugunu, berbat bir fbgs kopyasina donustugunu, temsil ettigi tum degerlerin yuzsuz ve aptal bir bas tarafindan ayaklar altina alindigini goremiyormusunuz !!
iki dakika adam olun da adam gibi tepki koyun !!
diyosun ya face to face diye Alen..
ben yrn aksam macta olacagim..
sen beni dogal olarak tanimazsin ama ismimi acik acik yazdim iste..
mactan once ismimi haykirirsan yuz yuze geliriz..
15_inci dakikada da engel olmaya kalkarsan, karsi karsiya geliriz !!"

voodoo girl dedi ki...

"tarafsızım demek, güçlünün tarafını tutmaktır"

biri bunu forzadakilere anlatsın bir zahmet.

serdal dedi ki...

helldoradotcom

arkadaşım tamamda biz götümüzü yırtsak burda adam gitmio tepkimizi yine koyalım ama ben ne yapsak boş olduğunu düşünüyorum adam hala yanlış yapıyo yapmayada devam edio sinan vardar gibi
futboldan anlamayan uefada grup maçları tek maç statüsündeyken yenildiğimiz takımı rövanşda yeneriz gibi kahvelerde bile bilenen yanlış söylenmeyen bi gaf yapmıştır sayın eski(yeni)yöneticimiz.

Demirören takıntısını bırakıp temiz bir sayfa açıp hep beraber takıma-kulübe-başkana sahip çıksanız daha anlamlı olmaz mı? Mesela dev bir afiş geçmişe sünger çekiyoruz beşiktaşın geleceği için yeni bir şans veriyoruz sana gibi, evet tüpçünün çok hataları oldu ama böyle kedi-köpek gibi olarak bir yere gelinmez bu sadece takıma zarar verir.. E adam sldı başkanlığı yıkamıyorsun işte her maçta bayat protestolar yerine kenetlenseniz daha iyi bence. Kendide emin olun geçmişteki yanlışlarından pişman arada konuşuyoruz bana söylediği çok şey var pişmanlıkları v.s tek aşkı Beşiktaş adamın yoksa bu kadar baskıya rağmen niye devam desin. Hem 15 dk da çıktın stadtan eee noldu yani ne işe yaradı takıma sırtını dönmekten başka? Beşiktaş taraftarının yaratıcılığı bu mu yani iyi günde kötü günde yağmurda çamurda siyah beya zrengin arkasında duracaksın başkanını sevmesen de... Öbür hafta gene geleceksin o stada bırakın bu işleri söylediklerimden ders çıakrın Beşiktaş için yeni temiz bir sayfa açın.

Nartallo dedi ki...

@pele

usta, 300 küsür yorum var burada, bütün dediklerinin cevapları da içeride, bir oku derim onları.

ayrıca demirören'in tek aşkının beşiktaş olduğuna gerçekten inanıyor musun? demirören-beşiktaş ilişkisine ben aşk değil tecavüz derim.

@ nartallo

"demirören-beşiktaş ilişkisine ben aşk değil tecavüz derim."
bundan daha iyi anlatilamazdi heralde..

tearkan dedi ki...

Yukarıda bir link vermiştim. Böyyük başkanın babasının bir tv programında yapmış olduğu konuşmadan ufacık bir kesit: ''Tüm stat yola döüklse ne olur? O önemli değil zaten.'' Şimdi sana bana bu gözle bakan, ligin 321 nilyon etmesinin sebebini kalitesi zanneden adamla ne nereye kadar gider? Bu adamdan çıkmış birisi hatalarımdan ders ladım dese ne olur? Hatalarının hangi birinden ders alacak bu adam?

Ayrıca herkeste aynı tavır. Siz stattan çıksanız ne olacak? Yahu yaza yaza artık kalvye eskidi biz stattan çıkınca bir şey olsun yada olacak demiyoruz. Biz eğer mantık Beşitaş'ın sahibi 22bin kongre üyesidir mantığıysa; -ki babasının bakış açısı ve söyledikleri ortada- o 22bin stadı doldurur zaten takılın kendi aranızda biz yokuz demek, diyebilmek. Tıpkı Lazio taraftarının yapmaya çalıştığı gibi. Koca manu amerikaya, uzak doğuya hazırlık maçı yapmaya gidiyor sırf daha fazla insana ulaşmak, daha geniş bir kitlenin desteğini alabilmek için. Bu işin taraftar pazarıyla döndüğünün bilincindeler çünkü.

Bizimkiler de para varsa harcanır, yoksa kötü yönetim cepten verilen parayla yamanır hem kulüp de kendine bağımlı hale getirilir; taraftarın amına koyim oyu kongre üyleleri veriyo mantığıyla yönetir.


Allah aşkına bir daha şuraya gelip de anlamadan dinlemeden siz stattan çıksanız ne olacak sanki, destekleyin, köstek olmayın da uefa.ya gidelim mantığıyla yorum yazmayın.

Adsız dedi ki...

salim kafayla düşünüp vardığım sonuçlar şöyle:

yıldırım demirören olayını aziz yıldırım hadisesiyle birlikte düşünürsek ilginç paralellikler bulabiliriz. hatırlayın, aziz yıldırım da bir kısım taraftar gruplarıyla sorunlar yaşamıştı. stadın yeniden yapılandırılması konusunda verilen çabalar hala aklımızda.

yıldırım demirören her konuda başarısız bir aziz yıldırım taklididir. aziz yıldırım, fenerbahçe'de doğru ya da yanlış, etkili bir yönetim felsefesi ortaya koymuş ve belli şeyler başarmıştır: sportif ve mali yapılanma, her branşta etkin ve sürdürülebilir başarı, kulüp potansiyelinin iyi kullanılması gibi icraatlarına saha dışı lobi faaliyetleri, kulübün imajı ve Türk futbol yapısındaki ağırlığının arttırılması vb. çalışmaları da eklemiş ve şimdiden ikon haline gelmiştir.

aziz yıldırım'ın diktatörvari yönetimi camianın - özellikle taraftarın - tepkisiyle karşılaşsa da kulübün futbola bakışına uygun pragmatik yaklaşımı yönünde yaptığı icraatlar halihazırda gördüğü büyük desteğin payandasını oluşturmakta ve bir bakıma camianın, taraftarın bölünmesini de önlemektedir.

demirören aziz yıldırım taklidi olduğu için, ve asla onun kadar zeki ve becerikli de olmadığı için, bu yönetimi tek elde toplama işini de yüzüne gözüne bulaştırmış, sportif ve idari alanda dibe vurmuş bir camianın içten içe çatırdamasının da önüne geçemememiştir. bugün aziz yıldırım yetkisini sorgulayan birine verebilecek bir sürü cevaba sahiptir, ancak yıldırım demirören'in neden hala o koltukta oturduğu Beşiktaş gibi değerleriyle ön plana çıkmış bir camianın vicdanında yanıt bulabileceği bir soru değildir.

demirören'in bu başarısız iktidar hamlesi Beşiktaş camiasını resmen ikiye bölmüştür. kendi koltuğu uğruna taraftarı birbirine düşman etmiş, bir kısmına 'sahip çıkmış', çoğunluğu oluşturan kesime ise kulaklarını tıkamıştır. şimdi gençlerbirliği maçı öncesi tribünde bir iç savaş korkusu yaşanmaktadır ve bunun düşünülebilmesi bile çok kötüdür. 'hayatta en kötü şey iki beşiktaşlının küskünlüğüdür.' diye bir söylem vardır, şimdi bu ortam maalesef bizzat yönetim tarafından tesis edilmiştir.

yarın stada gidecek arkadaşlarımın, kardeşlerimin can güvenlğinden endişeliyim. abarttığımı da düşünmüyorum, çıkacak olası bir kavgada, o kalabalıkta ne olacağı hiç belli olmaz. şimdi bu eyleme katılacakların başına bir şey gelirse, demirören bu olayın hesabını nasıl verecektir? taraftarının ölümüne sebep olan başkan olarak Türk spor tarihine geçmeyi mi hedeflemektedir?

temennim, tüm taraftarların sağduyulu davranması, çıkacakların rahatça çıkması, kalmaya midesi yetenlerin de kalmasıdır. ancak şu anki vahim tabloyu ömrüm boyunca unutacağımı sanmıyorum.

Allah yardımcınız olsun.

azzurro dedi ki...

Adam klubu batırıyor sonrada yeni bir şans verın diyor sizde haklı buluyorsunuz.. Böyle bir sey var mı??? hadi deseki evet cok yanlıs transferler yaptım klubun bana olan borcunu hıbe edıyorum gerı kalan 120 mılyon liralık borcuda ıyı yonetımımle kapatacağım. Demiyorki!! hala o cocuklarımın geleceği diyor ne gelecek ama! belkı bazılarınız anlamıyor eskı parayla soylım 70 trilyon lira borc sadece demirörene..

BlackWhite dedi ki...

Arkadaşlar protestonuzu bulandırmak veya engellemek gibi bir niyetim yok, ben en başından çeker giderim tarafında oldum ve olacağım.

Gidişatın yanında futbol takımının 1-2 sezonluk başarısını da önemsemiyorum, kulübün geleceği yanında solda sıfır benim için. Fakat şu da bir gerçek ki, takım başarısız olduğunda bahane hemen hazır olacak ve adres olarak da protestolar gösterilecek. Özellikle -henüz- hazır kıta haline gelmemiş ama YD ye oy vermiş kongre mensupları ve ortalama Beşiktaşlıların önemli bir kısmı için bu kesin olarak inanılacak bir olay. Bu adamın gitmeme katsayısı da eklendiğinde olaylar da öyle bir sunulur ki, ondan sonra yapılacaklar ise tamamen meşru gösterilir.

Bu nedenle etkin olmak isteyenlerin bir defa daha düşünmesini rica ediyor ve protesto olacaksa daha zeki çözümler bulunabileceğini sanıyorum; mesela maçlar yerine gölge kabinelik edip düzenli olarak bilgilendirme yapmak gibi. Bana sorarsanız en etkini ne yapıp edip kongre üyesi olunması. Tüpgazlı zamkla yapışanlar başka türlü gitmez, emin olun.

Saygılar

Armagan Simsek dedi ki...

Protestoya karşı çıkan art niyetli 1-2 kişinin yazdığıyla alakalı olarak
cevap verme ihtiyacı duydum gerçekten lanet bir durum...
Burada protesto karşıtı ve başkan yalamacı yazılan saçmalıkların
ses cinsinden ölçümünü yapsaydık kesin 132 desibeli bulurdu...
O mükemmel dış güzelliğine yanlışlıkla yarım beyin monte edilmiş hatunlar misali
güzelim Beşiktaş’ı tutup Beşiktaşlı gezenler var çevrede doğrudur...
Burada ki yorumlarda da gördüm bu kişileri geçmişte de rastladım...
Var böyle tipler…
Öyle ki, Beşiktaşlı ama, yok işte yok!
Denk gelmiş mübarek...
En basitinden fenerli olsalardı bu denli saçma gelmeyebilirdi keza yazdıkları...
Aynı paralellikte çünkü düşünce tarzları...
Hem Beşiktaşlısın hem de starbuck’s la “kapalı”yı ayırt edemiyorsun...
Hem Beşiktaşlısın hem de futbol’u tiyatro izler gibi izlemeyi geleneğin sanıyorsun...
Beşiktaşlıyım diye çıkıp locaları deli gibi savunuyorsun,
savunurken de alım gücü düşük Beşiktaşlıları bu denli yerin dibine sokuyorsun...
Kusuruma bakma kusuruna bak ama,
göğüs kafesinin içinde atıp duran şey beynine rengi bozuk kanlar pompalıyordur...
Yazıp söylediklerinle saçmalama dalında rekor kırarsın...
Neyse, ben alkolün etkisiyle kâle alıp cevap verme gafletinde bulundum,
yazının başında da söyledim gerçekten lanet bir durum...
Korunmadan ilişkiye girip, orgazm sonrası pişmanlık gibi,
“Hay aksi tutamadım kendimi” diyerek bir anda bu yorumu silebilirimde...
Hiç belli olmaz neyse...
Aslında olay bu protestonun amacına ulaşıp ulaşmaması değildir...
Ufacıkta olsa bir ses getirebilmesidir...
Pek tabi ki daha farklı yöntemler bulunabilirdi,
stad’ı terk etmek çokta hoşuma giden bir tepki yolu değil, ama!
ortada yanlış giden bir şeyler var kardeşim...
Başka bir protesto şekli çıksaydı da ona yoğunlaşsaydık, ne yapalım yani, hiç bir şey olmamış gibi,
sokakta ki Beşiktaşlı çok mutluymuş gibi, sanki ileride bizi çok güzel günler bekliyormuş gibi
tepkisiz mi kalalım?... Yok öyle bir şey !..
yd karşıtı her ne olursa olsun destekçisiyim!
Benim için yd’yi savunmak en anlamsız ve saçma gibi görünen protestodan daha anlamsız ve utanç vericidir...
yd, xy, yz, sen, o, bu gidene kadar değil, taraftar Beşiktaş’ı kazanana kadar mücadele sürmeli,
kongre ve üyelik sistemi temele yayılarak tekrar düzenlenmelidir...
Kongre sisteminde ki çarpıklıkları görmeyen gözler 15 yıl daha kupalara hasret kalsa müstahaktır...
Dünyada yönetimi açısından ülkesi ile böylesine benzerlik taşıyan ve aynı kaderi paylaşan
bir başka klüp var mıdır acaba, çok merak ediyorum..
Beşiktaş kimsenin babasının çiftliği olamaz, olmamalı, yazıktır...
Son olarak,
Kendi çapımızda, gücümüz yettiğince, sesimiz çıktığı kadar,
PROTESTO! PROTESTO! PROTESTO! diyorum...

sergeant1903 dedi ki...

beyler maç günü geldi çattı basında yazarlar falan bu konuya eğilmişler buradaki demokratik ortamı çirkinlik olarak adlandırmaya çalışanlar dahi olmuş ne kötü!! oysa demokrasi demokrasi diye çırpınan bunun ugruna onca mücadele yapan basın kalemlerindende bu durumu gazetelerine köşelerine taşımalarını beklerdim büyük beşiktaş taraftarı bir karşı duruşu ve en doğal demokratik tavrını ve hakkını kullanmaya çalışıyor buna da en büyük engel yine medyadaki sözde beşiktaş yazarları tarafından olusturuluyor!!
bu tavır beşiktaş taraftarının manifestosudur taraftar duruşundan muzdarip olan ama taraftardan mamalanmaya çalısan yöneten kitlenin abuk sabuk icraatlarına eleştiri getiremeyen demokratik bir blogtan baska sesi olmayan kitlenin tavrını çirkinlikle iştigal olarak yorumlayanlara lanet olsun diyorum...

Pamukk dedi ki...

aziz yıldırım süleyman sebayı,
yıldırım demirören aziz yıldırımı örnek alırmış.

Pamukk dedi ki...

herkes satılmışcasına tvye çıkıp "aa 15.dkda çıkcalar mı- a çıkarlarsa kötü olur-takıma köstek olurlar" bikbik ötüp duruyo

Pamukk dedi ki...

esperanza diyor ya hani keşke şu tepkiyi 2007de yapsaydık.

al gör işte Barış, 2010 olmuş adam azımıza yeterince sçmış bi protesto yapamıyoruz. yapmaya çalışıyoruz-engellemek için çabalayanların sayısı daha fazla. herşey laftaymış, yeter yd yeter, başka bibok yok demek ki biz layığız yd yönetimine boşuna ağlamasın kimse.koyun gibi susalım. protesto etmeyelim. takım kötü etkilenir. sabote etmeyelim. alem çıkarcı olmuş ne konuşuyoruz biz burda ki.

endüstriyel futbolun aq futbolu- taraftarı ele geçirmiş, bizler azınlıkta kalmışız ve her geçen gün daha da yok olucaz gibi görünüyor.

Pamukk dedi ki...

20:00de ordayım.
20:15de yokum.

EnisteKolaKoy dedi ki...

8 aydır maç özlemi çekiyorum ve bunca zamandan sonra ilk maçım gençlerbirliği maçı. güler misin ağlar mısın...

tearkan dedi ki...

saat sekizde kapalı alt eski açık tarafındayım.. saat sekizi çeyrek geçe en yakın çıkış kapısında...

RuFF dedi ki...

Engellemek için herkes elinden geleni ardına koymuyor maalesef.Takım zarar görürmüş, gerçek beşiktaşlı olsak böyle yapmazmışız vs. vs..
Senelerdir zevkle okuduğum webkartallarında bile Beşiktaşlılığımız sorgulanmış, aynı sayfada başka bir yorumda ise Tuğrul Yenidoğanı tebrik etmişler ve yaptığı tornistanı eleştirenlere çıkışmışlar.Savunmalarıda " Tuğrul abiyi tanısanız kendisi çok iyi beşiktaşlıdır" gibi ucuz laflar.

11 senedir kongre üyesiyim.1000 tane maça gittim ama 15. dakikada çıkacağım için ben Beşiktaş lı değilim, tribünde taraftarını dövdürüp küfür edenler ve çıkarı uğruna Beşiktaş ı kullananlar ise "çok iyi Beşiktaşlı".
Kelimelerle ifade edilemeyecek bir iğrençlik bu

Ozgur dedi ki...

Bu karakterli taraftarın protestosudur. Takıma sahip çıkmak ,çıkmamak ile ilgisi yoktur. Hatta seçimlerde murat aksu'yu bir sebeple desteklememiş olanların bile bugüne kadarki yönetim anlayışını kabul etmediğini göstereceği yegane duruştur. Farkında olmak gerekirki yarın bu klup çok daha zor durumda olsa hepberaber birşeylere el vermek gerekse bu protestoyu yapan insanlar en önde olacaklardır.

Pamukk dedi ki...

haftanın 5 günü ortaköy kartal yuvasının, 3-4 günü de beşiktaş çarşı kartal yuvasının önünden geçerim. seçimden beridir her gördüğümde içersi bomboş sinek avlıyolar.

Adsız dedi ki...

daha önce de sinek avlıyolardı pamuk. ürünlerin dandik olduğunu bile bile alıyordur, ah ulan iyi niyet, ingilizler çözmüş seni :)

Pamukk dedi ki...

1-2 de olsa görürdüm eskiden müşteri, olmadı ben girer bişiler alırdım zaten :P

esperanza dedi ki...

@Pamukk

2007 de farklimiydi ?? tribunde seninle yanyana "sinani da al git" diye bagirmiyormuyduk ? noldu sonra? 2 mac baskana protesto , ardindan stadin her yerinde kavga gurultu, takim puan kaybedince tekrar protesto, takim 2 mac kazaninca tekrar amann sabote etmeyin diye yine turlu mevzular..

simdi sen kendini YD nin yerine koy; elinde takim 3 mac ust uste kazandiginda nispeten herseyi unutup stadi neredeyse tamamen dolduran taraftar var, bu taraftar isterse mac esnasinda stadin elektrigini kessin adam yine tinlamaz cunku taraftarlarin arasindaki tornistanligi da cozdu 6 yilda.

2007 de her acidan sictigimiz ve tutanacak dali olmayan YD ye su an gosterilen tepkinin 10 da 1 ini gosterebilseydik daha farkli olabilirdi, en azindan belki karsisina bir aday cikardi. Maclara giderim, kombine, forma alirim diyenlere midesiz derken 2007 yi iskembemizde depolayan da yine bizlerdik.

bu protestoyu bundan 2-3 sene evvel yapmaliydik..
gec oldu ama guc olmaz insallah..
benim kannatime gore bu protesto, ortaya konacak en anlamli protesto seklidir..
engellemeye calisan karsima gelirse kolunu bacagini kirar dayak manyagi yaparim..ama engel olmayip da gelmeyene diyecek sey yok, canlari sagolsun..
ama BU PROTESTO GEREKLIDIR !! BU PROTESTO VAZGECMEK, TERK ETMEK DEGIL MUCADELE ETMEKTIR !!
bu protestoyu sadece bir macta degil her macta yapmaliyiz ki o demiroren ve babasi olacak serefsiz defolsunlar..

Pamukk dedi ki...

2023e kadar yolu var esperanza kısmet belki o zamana kadar midelerimiz düzelir

Taraftarların protesto yapacağının sorulması üzerine Cem Dizdar :
`` Beklemiyorum. Böyle şeyler beklensede,3 günde 5 günde olcak şeyler değil. Yani bunun için toplumsal bir oluşum gerekmektedir. İnsanlar ne yapacaklarını bilemiyorken bir takım radikal unsurların çıkıp söylemleridir. TABİKİ YAPILSA STAT BOŞALTILSA 'BENCE ŞAHANE VE MÜKEMMEL BEŞİKTAŞ'LIYA YAKIŞIR BİR DURUŞ OLUCAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

alperensaylar dedi ki...

ben kendimi bildim bileli fenerbahçeliyim. çocukken kızdığım zamanlarda düşünürdüm acaba başka takımı mı tutsam diye ve beşiktaş bana hep sempatik gelirdi bu anlamda. çünkü şifo mehmet vardı o takımda, fevzi vardı, ertuğrul vardı, oktay vardı. mesela hayatımda unutamadığım gollerden biridir şifonun galatasaraya 98'de kupa finalinde rövaşata ile attığı gol. bu yüzden zaman zaman artık beşiktaşlıyım derdim çocukluk hevesiyle ama haftasonu aklım yine fenerbahçe maçında olurdu. baliç gol attı mı ya da okocha nasıl oynadı bugün, uche, högh...ama yine de beşiktaşa olan sempatimi hiç kaybetmedim. beşiktaşın şampiyonluğu galatasarayınki gibi kızgınlık uyandırmadı bende hiç. ta ki yıldırım demirören gelene kadar. eğer bugün beşiktaşa olan sempatim antipatiye döndüyse bunun 2 nedeni vardır.
yıldırım demirören ve sinan engin.

bu yüzden bir fenerbahçe taraftarı olarak antipatik deği sempatik olan ve beşiktaşlıların dediği gibi halk takımı olan beşiktaşı görebilmek amacıyla kalpten destekliyorum sizleri...

alperensaylar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Genç dedi ki...

saat 20:17 oldu herkes hala orada. yalan mı oldu protesto?

Unknown dedi ki...

gorunen odur ki, 15. dk protestosu tam bir fiyasko. zaten neremiz duzgun ki?

nuwanda dedi ki...

yazıklar olsun bize bize bunlar müstehak orda kalın ve beşiktaşı bitirenlere destek olan herkese teşekkürler

nuwanda dedi ki...

yazıklar olsun bize bize bunlar müstehak orda kalın ve beşiktaşı bitirenlere destek olan herkese teşekkürler

Molozstash beraberinde bir kisiyle daha cikti staddan az once, kendisiyle konustum. Ne dayak, ne tepki ne bir sey. Korkanlarla korkutulanlara yazik olmustur, olan odur.

voodoo girl dedi ki...

lig tv organizasyonu biliyor olmasına rağmen neden o dakikalarda tribünü çekmedi onu anlamadım.

Unknown dedi ki...

@voodoo girl
sence ligtv yeni secilmis yonetimi karsisina alacak bir hareket yapar mi?

@shelbyl
olay korkuyla alakali olsa hemfikir olurduk ama durum bence cok farkli.

ahanda gol de attik, yasasin demiroren ve sulalesi...

O.Z30 dedi ki...

Beşiktaş demirörenle yönetilmeyi hakeden bir kulup protesto bile yapmadılar.Utansınlar.Satılmış Çarşı kaç para aldın.

bw1903 dedi ki...

tüpbeyin aleni boşuna yanına çekmemiş anlaşılan

"Takimi terk etmiyoruz, hep destek!" Ee? Tello cikarken isliklandi. N'oldu senin destege haci? Isliklamak mi daha buyuk zarar, yoksa 1000 kisinin staddan cikmasi mi?

Bu kadar kaypak, dusunmez, gudumlu bir insan profili iste, mustehak, ne diyeyim daha...

Hesapta stadı terk edecektiniz çılgın atıyonuz lan stadta. Valla bu Beşiktaş takımına fazla bile Demirören. Maçı bırakıp Galatasaray'la uğraşmanın bedelini çok fena ödeyeceksiniz. Gol manyağı yapacağız filelerinizi sarsacağız.

O.Z30 dedi ki...

Protesto yapmışlar.Bir tek satılmış çarşı gelmiş.Toplam stadın %60 'ı boş.Yetmez demirören.Bugun yendiniz ama yarın bask bir takım fena yeener.

kartal ruhu dedi ki...

saat 20:00'de oradaydım. saat 20:15'de yoktum. peki benden başka kaç kişi çıktı o staddan. en fazla 20 kişi. koyun olmaktan çıkabilmek için bir şanstı bu protesto ama koyun olmaktan hoşlanan insanlar var demek hala. abileriniz gütmeye devam etsin sizi.

tearkan dedi ki...

Öğlen yazdığım gibi kapalı alt eski açık tarafındaydım. Saat sekizi çeyrek geçe de üç arkadaş (birisi fenerliydi:P) çıkış kapısının önünde. Fenerli arkadaşın ısrarıyla çıkarken ve çıktıktan sonra fotoğraf bile çektirdik:) Yaptığımızı ispatlayalım diye değil yanlış anlaşılmasın; fenerli arkadaşın madem gurur duyarak yapıyorsunuz bunu o zaman bir anı kalsın elinizde gazıyla tamamen:)

İçten içe bir merakım vardı acaba maçı merak edecekmiyim ne oldu ne bitti diye kıvranacak mıyım diye. Turkcell'in attığı mesajlar da olmasa skoru bile öğrenmeyecektik. -ufaktan bir merak da olsa- hiç içimden gelmedi ne oldu ne bitti diye sormak. Hiç sanmıyorum; ama umarım her şey güzel olur da biz tükürdüğümüzü yaladığımızla kalırız.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

dediklerim çıkıyor mu?

ben macta eski aciktaydim..
maca 30 dk kala geldim cikisa yakin olayim diye, tribunde kimsecikler yoktu..snr 30 dk icinde tribunler %40-%45 civarinda doldu..
15inci dk oldugunda eski acik kapali tarafindan benden ve arkadasimdan haric 3-5 kisi daha cikti o kdr..
carsinin umurunda bile degildi protesto..sikinti cikarmadiklari gibi adamlar hiiiiicc oyle bisey olmamis gibi devam ettiler..

eh tepki diye diye bu kdrcik bir eylem (gollerden snr yeter yd yeter) yapabiliyorsak Besiktas taraftari olarak, o zmn bize hersey mustehakmis..
ne diyim allah sonumuzu hayretsin..

«En Eski ‹Eski   201 – 357 / 357   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara