.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2010 Pazartesi

Aksu Nerede Kaybetti?

Gelin öncelikle işin matematiğine bakalım; Yıldırım Demirören: 4506 Murat Aksu: 2837 Oy Kullanma Hakkı Olan Kongre Üyesi Sayısı: 12800 Kullanılan Oy Sayısı: 7500 Kullanılmayan Oy Sayısı: 5300 Kullanılmayan oy sahipleri kendi aralarında bir aday çıkarsalar kazanacak çoğunluktalar. 2000 TL ödüyorsunuz, aidatlarınızı yatırıyorsunuz ve oy vermeye gelmiyorsunuz. Bu kulüp için fikir yürüten her insanın ilk odaklanması gereken nokta burasıdır. Levent Erdoğan'ın söylediğine göre derneklerin çok büyük kısmı kongreye katıldılar. Öyleyse 5300 rakamı içerisinde dernekler bulunmamakta. Bunu not edelim. Seçim sonuçları taraftar için hiç şüphesiz hayal kırıklığıdır. Lakin Murat Aksu için çok ciddi bir yenilgidir. Bunu sadece kongre yapısıyla açıklayamayız. Murat Aksu Başarısız Bir Seçim Süreci Geçirmiştir! Kendisini desteklemek isteyen kitleleri de hayal kırıklığına uğratmıştır. Muhalif olan, muhalefet yapan kişinin bir derdi vardır. Söyleyecek sözü vardır. Susarak, zamana bırakarak, oluruna bırakarak muhalefet yapılmaz. Soruyorum! Murat Aksu neden Ntvspor'a çıkmamıştır? Yıldırım Demirören'in çıkmama kararı anlaşılabilir ancak Aksu'nun çıkmamasının hiç bir mantıklı sebebi olamaz. Murat Aksu neden seçim konuşması yapmayı tercih etmemiştir? Yoksa Murat Aksu seçime kısa süre kala "kazanmamak" üzerine mi oynamıştır? Bu işin içinde bizim bilemediğimiz bir şeyler mi vardır? Yoksa biz başından beri tek adaylı bir seçim süreci mi yaşadık?
---
Şimdi size soruyorum; Yıldırım Demirören'in karşısına çıkmış bir başkan adayı olun. Yıldırım Demirören'in temel stratejisi kongre üyelerini onore edecek şekilde kurgulanmış olsun. Yıldırım Demirören'in taraftarlara yönelik tek bir hamlesi olmuş mudur? Bunun karşısında sizin sözünüz ne olurdu? Şüphesiz Aksu'nun stratejisini izlemezdiniz. Kongre üyelerinin sayısını artıracağım diyerek mevcut kongreden oy bekleyen zihniyet maalesef dünyanın her yerinde kaybetmeye mahkumdur (bkz. yazının sonu). Bir seçime giriyorsanız o seçimin şartlarına uyarsınız. Eğer kongre yapısı bozuk ise o mücadeleyi kongrede vermezsiniz. Nasıl Yıldırım Demirören taraftara karşı aday olmuşsa Aksu da kongreye karşı aday olmuştur. Yıldırım Demirören Beşiktaş'ın sahipleri olarak kongre üyelerini gösterirken, Aksu taraftarı göstermiştir. Lakin oyu taraftar vermemiştir ki? Dünyanın hiç bir yerinde gücü elinde bulunduran kitleler o gücü paylaşmak istemez. Kongre üyelik ücretlerinin aşağıya çekileceğini beyan eden zihniyet mevcut kongre şartlarında kaybetmeye mahkumdur. Bunu planlayamayan zihniyetin Beşiktaş'ı nasıl yöneteceği de soru işaretidir. Ben kişisel olarak Yıldırım Demirören'e değil, Murat Aksu'ya kızgınım. Bu şekilde bir strateji izleyip kazanması mümkün değildi ve stratejisinin sonucunu da adil şekilde aldı. Bugün "satılmış kongre üyeleri" diyecek idiyseniz, İbrahim Altınsay gibi o kongreye girmeyecektiniz. Çözümü başka mecralarda arayacaktınız. Çıkacaktınız, her şeyi bir bir açıklayacaktınız. Şu dernek 3 ay önce bunu demişti, şimdi bunu diyor diyecektiniz. Siz televizyona bile doğru dürüst çıkmadınız.
---
Bugün dünya üzerinde Beşiktaş başkanlık seçiminin bu şekilde sonuçlanacağı tek yer Akatlar Spor Salonuydu... Şans bu ya, kongre de orada yapılmıştı...

23 Yorum:

ynwa dedi ki...

"Murat Aksu neden Ntvspor'a çıkmamıştır? Yıldırım Demirören'in çıkmama kararı anlaşılabilir ancak Aksu'nun çıkmamasının hiç bir mantıklı sebebi olamaz."

şurası için bir not düşmek istedim. fuat akdağ, demirören yayına çıkmak istemeyince, sadece murat aksu'yu çıkarmayı uygun görmedik falan demişti. kanaldan kaynaklanıyor yani. ha seçime 2 gün kala değilde daha önce çıkabilirmiydi orasını bilemem.

bw1903 dedi ki...

aksu ne yaparsa yapsın kaybedecekti

esperanza dedi ki...

@Jessie

son 2 aydir kongreyle ilgili ne hissediyorsam dile getirmissin.

ama burada danisikli dovuse benzer bir secim sureci yasaniyor diye soyledigimizde "vayy hain demirorenci" ilan edildik.

ynwa dedi ki...

aksu oyunu kurallarına göre oynamadı bence de. çok iyi niyetli yaklaştı seçim dönemine. ha gene kazanamazdı ama en azından bu kadar fark da olmazdı.

sozcelyk dedi ki...

aksu seçimi kongreye karşı olduğu için kaybetmedi kaç tane kongre üyesi vardır ki ' lan bu seçilirse şimdi biz göte geliriz taraftara filan seçtirirler , ben burjuvayım yatırırım 2000 i seçerim başkanı ' düşüncesiyle demirören e oy atsın ?

aksu nun seçim için her şeyi doğru yaptığına inanıyorum lig tv , kanal 24 , tv 8 ve son olarak da mali kongre de iyi bir mülakat verdi aksu , son ntvspor konuşmasına katılmak istemeyişini ben de bilmiyorum ama vardır bi açıklaması elbet.

bence aksu nun kaybetme sebebi demirören in seçime siyaset karıştı söylemi ve de aksu nun her defasında korktuğu için dile getirdiği kongre simsarlarıdır , bugün bizler demirören e oy vermek için bir tek akıllıca neden söylesinler diye sağda solda kongre üyesi arıyorsak sebebi kongre simsarlarıdır tepeden kongreyi takip eden baba demirörendir.

esperanza dedi ki...

Ayrica kisisel fikrim , Murat Aksu demiroren ile dustugu fikir ayriliginin baslangicini del bsoque davasi olarak belirleyip kendisi icin en kotu olani yapmistir. Zira tv de bu konuyla ilgili soru soruldugunda "baskan beni dinlemedi" diye cvp vermesinin yaninda "yaa sabir diyerek goreve 3.5 yil devam ettim" ile garip bir celiski yaratmistir. Acaba kendisi bunu farkindamiydi onu da bilemiyoruz tabi

esperanza dedi ki...

secim Aksu adina basarili oldu, zaten yaklasik 2500 uyeyle gorustum diyordu, demek ki gorustuklerini ikna edebilmis.

Asil irdelenmesi gereken konu oy kullanmayan 5300 kisidir ? bu uyeler nerde neyin pesinde ? hepsinin mi isi gucu var veya hepsi mi yasli hasta veya yurtdisinda ??

opposite13 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gürcan Ulusoy dedi ki...

"tribünde tezahürat yapan arkadaşlar iyi hoş da, o arkadaşların gelip galatasaray'da oy kullanmaları içime sinmez. galatasaray'ın bir kalitesi vardır". mükerrem taşçıoğlu

zihniyet aynıdır. galatasaray'da bir lise hakimiyeti varsa beşiktaş'ta da kongre vardır. mantık olarak bir farkı yoktur. ikisinde de kulübün gücünü elinde bulundurma ihtirası vardır. gençleri geçtim, belli yaşa gelmiş, belli noktaları sıkı sıkı tutup bırakmak istemeyen, konservatif insanlar azımsanmayacak düzeyde.

dünden bir not; "başkan o kadar para vermiş siz hala eleştiriyorsunz. vermese miydi?" bu zihniyeti okuyamıyor musunuz?

bu, hiç şüphesiz "küçük olsun benim olsun" düşüncesinin itirafıdır.

Sertug Ozgur dedi ki...

Murat Aksu kendi hayatı boyunca maksimum oyu almıştır heralde.

Ortam kendisine bu kadar müsaitken bu kadar oy fark yemesi bence de başarısızlıktı.

Seçim süresince stratejini bilmiyorum, yakından takip etmedim, ama son zamanlardaki bu siyaset karıştı muhabbeti de olumsuz etkilemiş olsa gerek.

Türkiyedeyken dişçiye gitmiştim. Sıramı beklerken kongre üyesi olan hasta sırf siyaset karıştığını söylediği için sevmese de Y.D için izmirden istanbula oy vermeye gideceğini söylemişti doktora.

Tabi bu tekil bir örnek olabilir ama Y.D nin siyaset karıştı sözleri kendisine olumlu etki etmiştir şüphesiz.

Acaba murat aksu aday olmasaydı, kulübün içinden gelen bir aday çıkar mıydı? Aksu muhtemel adayın önünü mü tıkadı? Daha hakkında şüphe bulunmayan,ismi kuvvetli bir aday çıksa en azından oy farkı bu kadar olmazdı diye düşünüyorum.

Burada demirören karşıtlarının önemli bölümü kötünün iyisi olduğu için aksu diyorsa, Y.Dye oy veren kongre üyelerinin hepsini satılmış olarak değerlendirmek bana yanlış geliyor.

Bu oy kullanmayan 5000 ismin yarısının lanet olsun böyle seçime diyip oy atmadığını düşünüyorum.

esperanza dedi ki...

@lakerda

M.Aksu disinda aday cikmazdi. ve evet nerede bu 5300 kisi ??????

Su "siyaset" muhabbetine de bayiliyorum.

Hani aday Berlusconi gibi birisi olsa, ne bileyim, direkt bir siyasi guc sahibi olsa anlayacagim. Yahu bizim 2. baskanimiz bir donem boyunca milletvekiliydi? Ne kadar ele gecirdi MHP bizi?

Neymis, AKP kulubu ele gecirecekmis. Nasil yapacak bunu dayi? Allah askina, bir siyasi partinin nasil bir kulubu ele gecirecegini aciklayin bana, bunu cidden savunan varsa merak ediyorum.

Turkiye'deki bu kutuplasma kulturu o kadar gerizekalica ki, ne kadar gerizekalica oldugunu nereden anlatmaya baslasam, bilemiyorum. Korku uzerine siyaset yapilmaya devam ettikce de bu boyle devam edecek. Sirf Aksu'nun babasi AKP'li diye Aksu oy kaybettiyse, bu ideolojilerini anti-XYZ olarak belirleyen; beyninin iki kivrimini bir dakika kullanmayan herkesin de o zaman sarap canagina sicayim.

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=12047

Bir adam düşünün bir önceki kongrede verdiği hiçbir sözü tutamamış olsun ve yeniden aday olsun üstüne bir de seçilsin.Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde sonuçlanacak bir kongre yoktur harbiden.

kma dedi ki...

aslında aksu neden kaybetti sorusu yerine demirörenin karşısına kazanabilecek birisi neden çıkmadı şeklinde bir soru sormak gerekir.

aksu bundan bi kaç yıl evvel demirörenin listesinde olan bir yöneticiydi. demröreni eleştirdiğimiz konulardan bir kaçı da onun da yönetimde bulunduğu döneme denk geliyor. örneğin del bosque konusu...

bizler için aksu, demirörene duyulan nefret yüzünden "demirören olmasın da kim olursa olsun" mantığıyla desteklenen bir adaydı. bir kongre üyesi mantığı içersinde yöneticilik olarak çok iyi bir seçim sayılmazdı. daha doğrusu demirörenden daha iyi neyi yapabilirdi ki? demirörenin en azından holding ve sanaayi gücü var. babadan kalma bir ailevi gücü var. hatalardan ders aldım da diyor.

karşısına güçlü bir aday çıkmalıydı. bu kim olurdu bilmiyorum ama çıkmalıydı.

her zaman söyledim, demirörenin güvendiği bişiler var. seçime bu kadar rahata girebilmesi beni hep bunu düşünmeye itti. yahu adamın kongrede izlediği bu yöntem kim ne derse desin bir plan ve organizasyon işi olmalı. etik değil denebilir ama işin içinde beşiktaş başkanı olarak hiç yapamadığı kadar iyi bir organizasyon olmalı. bu enerjisini iyi bir yönetici olmaya değil de başkan kalmaya harcaması da ilginç..

çok moralim bozuk çok..

Noat Samisa dedi ki...

Sonuçta şehir insanlarının kenefe döktüklerini yönlendirebilmek için iyi bir organizasyon gerekir. Adına altyapı diyorlar, biz bugün lağım diyoruz. Bizim başkanın en iyi yaptığı şey de bu, tüm pislikleri aynı havuza toplamak. Lakin şu seçim sürecinde etraf kokudan rahatsız oldu, en azından kimlerin haysiyet ishali olduğunu öğrendik.

Böyle genel kurula böyle tasvir, deveye diken... neyse öyle işte.

lamhaltas dedi ki...

murat aksunun yaptigi en buyuk yanlis kongre politikasindaki hedef kitleyi idealist ama yanlis belirlemesidir. Bana gore besiktasin iyiligi icin gerekirse bir sure taraftara kotu gorunme pahasina kongrecilik yapmaliydi. Etik mi? Degil. Ama iyiler kotulere karsi kazanmak icin kotu olmak mecburiyetindelerdir.

sayerlack dedi ki...

AKP'nin eline geçirmediği bir Beşiktaş kalmıştı.Çok şükür bunu başaramadı.

BJK4EVER dedi ki...

Biz burada Aksu'yu elestirirken hain ilan edildi, Demirorenci dendi, Besiktasli degil dendi vs.
Kimin hakli oldugu ortaya cikti iste.
Sen kesin bir projeden bahsedemezsen, masal anlatirsan, futbolla ilgili kesin cumleler sarf edemezsen, insanlarin aklini celemezsen boyle olur iste. Del Bosqueden bahsedecegine keske kendi antrenorunu aciklasaydi. Alinan kupa sayisini elestirecegine keske kendi hedeflerini aciklasaydi. Transferleri elestirecegine cogu transferin altinda neden 2. baskan olarak senin imzan var, onu aciklasaydin. Maalesef masal anlatip durdu, insanlari da kandiramadi.
Herseyi gectim, sen muhalefetsin. Iktidarin anlatacak birseyi yok, senin ondan daha iyi yonetecegini senin ispatlaman gerek, hissettirmen gerek, ama ben bir saniye hissetmedim.
Zaten muhalefetin agir toplarindan I.Altinsayi ikna edemeyip esini anca ikna ediyorsun. Seba doneminden kalan en onemli isim ve muhalefetiyle hep orta bulunun F.Orman ve M.Keceliyi kadrona alamadigin gibi rakibine kaptiriyorsun, o zaman guclu degilsin, zayifsin, yetersizsin.
Hos, bu camianin agir isimleri nereden, o da ayri konu. M.Aksu'nun zaten bunlari yapacak capta olmadigi biliniyordu.
Neyse, olanlar oldu artik, insallah hayirlisi olmustur bizim icin....

tlgpnr dedi ki...

murat aksu ile ilgili şahsi korkum demirören'in güçlü bir aday çıkmaması için 'başkan adayı' yaptığı, dikkat dağıtıcı olması idi.

hiç bir zaman ispatlanmayacak olsada artık korkmasamda bir şüphe ve hala mevcut.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17961172

Pamukk dedi ki...

kendi kendimize çaldık oynadık bi bok beceremedik
elimizden gelen buydu

ZeCyBjK dedi ki...

Çünkü kongreyi kazanacak yönetim kurulu oluşturmadı, Beşiktaş' ı kurtaracak yönetim kurulu oluşturdu ama bunu kimse anlayamadı, yazık oldu.

Bugün Vatan gazetesinde İbrahim Seten çok güzel detaylandırmış bu konuyu. Benden tavsiye bununla yetinmeyin o yazıyıda okuyun.

Pamukk dedi ki...

http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/besiktas/atilla-gokce/03-02-2010/ve-yildirim--aziz--oldu/192060.aspx

ilk paragraf.

Yorum Gönder

Ara