.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2010 Pazartesi

Tebrikler

Tebrikler.. Demirören'in listesine 180 derecelik dönüşle dahil olan, büyük muhalifler.. Bülent Çağlar ve Serencebey.. Itır Hanım.. Metin Keçeli.. Tebrikler. Net bir söylem geliştiremeyen, söylem bir yana.. birlik beraberlik yemeklerinde Demirören ile kol kola olan Fikret Orman.. Tebrikler. Özlediğimiz Beşiktaş değerlerine sahip insanlardan saydığımız ve birden bire Demirören yönetiminde yönetici olarak karşımıza çıkan; Fahrettin Curoğlu.. Tebrikler. Neye dayanarak Beşiktaş'ın önde gelenleri olarak sayıldığını anlamadığımız, Beşiktaş adına bugüne bugün tek bir olumlu ve istekli hareketini görmediğimiz isimler.. Başta Tuncay Özilhan, Rahmi Koç, Hikmet Çetin.. Tebrikler. Gelenekçilik, statükoculuk damarlarına işlemiş; Erdoğan Demirören oradaysa vardır hikmeti diye sözden çıkmayan korkak kongre üyeleri.. Tebrikler. Ve en önemlisi.. Sesimizsiniz dediğimiz, onlar da isyan ediyor dediğimiz.. Ama tüm stadın sesine kulak tıkayan.. Beşiktaş taraftarının isyanına ortak olmayan ve bu halleriyle tüm tribünü yönetebileceğini sanan tribün abileri.. Sesimiz sandığımız Forza'nın girişine, kapalı tribünün sesini taşımaya cesaret edemeyen Ayhan Güner ve Alen Markaryan.. TEBRİKLER. Bize boşuna ümitlendiğimizi hatırlatan herkes.. 'Camia', 'kulübün önde gelenleri' denen güruhun seçtiği kişiye, yani içlerinden birine Beşiktaş'ı emanet etme doğrusundan başka doğrusu olmayan, Beşiktaş'ı kendilerine ait bilip öyle davranan tüm sevgili Beşiktaşlı ve saygın büyüklerimiz.. Tebrikler. Bu zafer sizin. Camia ve kulüp hala sizin elinizde. Yazık ki vazgeçemiyorum, formayı giyip Köyiçi'nde turlamaktan, stada doğru yol almaktan ve 'sizin olan' o takımı sevmekten vazgeçemiyorum. Ne var ki; kazanmışız veya kaybetmişiz.. Gol atmışız veya yemişiz.. Artık hiç umrumuzda bile değil. Evet takıma dönüyoruz, gözünüz aydın. Ama emin olun bu gözler sizinle aynı takıma bakmıyor. Sizin siyahınız da, beyazınız da renklenmiş. Sadece birinciliği başkana vermişler. Sayın Yıldırım Demirören en masum sizsiniz. Tebrikler. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=%2313086834

15 Yorum:

Bu listeye Tuğrul Yenidoğan'da eklenmelidir.

tearkan dedi ki...

Bu gece içimden geçenleri en iyi anlatan, en güzel yazı.

gnyz dedi ki...

Binlerce dansöz var

matiasemilio dedi ki...

3 yorum karısımı bişey yazacaktım 3 ayrı yorumda yazılmış zaten..
o değil de harbiden en cok tuğrul yenidoğan üzdü beni bu kişiler arasında..o değil miydi daha dün elindeki görüntülerle başkana sallayan..

purplepurple dedi ki...

oraya tuğrul yenidoğan'ı yazacak olsam, sinan vardar'ı da yazardım

esperanza dedi ki...

"tribun liderleri" denilen kesim de haftaicinde nevzat demir tesislerinde yonetimle Baklavali bi baris anlasmasi imzalarlar. Ruhumuz Yeter terkar yazilir, "Besiktas icin elele verdik" beyanatlari verilir

matiasemilio dedi ki...

sinan vardar da vardı di mi..insanları tanımak mümkün değil..

Kurtulus dedi ki...

braveheart filminde bir sahne vardı william wallace , zırhlı bir ingilizi kovalayıp yakalamıştı ve zırhını çıkardığında onun hain bir iskoç olduğunu görüp ağlamıştı.o bakışları asla unutamam.bizdde aynen bugün o ruh halini yaşadık.
bu kadarda kahpe olunmaz be kardeşim.
hepsini anlarım da alen en başka kirlenenimiş baş rantçıymış.

Demirören'in gerçekten alttan alta bir örgütleme becerisi var. Bu becereyi statta taraftar dövdürme işinde de gördük, kongrede de. Bir şekilde, parayla marayla, insanları kullanmayı başarıyor. Şu da var zaten taraftar dövdürme işine, o rezalete cılız bir tepki bile veremeyen camianın ahlaklı bir aday çıkarıp seçtirmesini beklemek hayalcilik olurdu.

Hem Murat Aksu'nun da tek takdire şayan yanı Demirören'in karşısına çıkmasıydı. Yoksa kim napsın derin devletin oğlunu? Tencere dibin kara seninkini benden kara.

Neticede Milne'ler, Sebalar, Tüzünler, altyapıdan yetişen düzgün adamlar döneminden kalma nostalji bitmiştir. İnsani faziletleri "takım kazansından ne olursa olsun"un önüne koyabilen taraftarın romantizmi bitmiştir. Kulubün sahibi ahanda ortadadır. Bundan sonrası palavra artık.

Bunun adi dupeduz yuzsuzluktur. Tamam, pragmatizmdir, kendini dusunmektir, realistliktir belki; ama bir o kadar da yuzsuzluktur. Hadi Yenidogan'in, Keceli'nin, Vardar'in vs. odulunu biliyorum da, Markaryan'a ne vaat edildi onu bilmiyorum, gayet de merak ediyorum.

Formayi katlayip koyduk rafa, dur bakalim hayirlisi.

yilmaz dedi ki...

en çok katıldığım konu Tuncay Özilhan, Rahmi Koç, Hikmet Çetin konusu...

yıllardır bu ağır abilerden meded umduk. bu kongrede olmazsa hangi kongrede işe yarayacaksınız. inşallah bir daha beşiktaş ile anılmaz adlarınız. yazıklar olsun size.

sehorn dedi ki...

Takıma dönmemiz matezoridir. Ayrıca sizin de her ayın 2'sinde hesabınıza 5,000 ytl yatsa, 600 adet kapalı kombinesini önünüze atsalar sizi de görürüm. Dün fazla alkışladık büyük başkanı avuçlarımın içi ağrıyor, daha fazla yazamıyorum. Daha uzun bir açıklama yapıcam, biraz eski Türkçe sözlük karıştırmam lazım

KİB OPTUM BYE

Pamukk dedi ki...

tebrikler

demirören ailesinin oyuncağı Beşiktaş
benim takımım değil bu

escabe1903 dedi ki...

Bence biz kendimizi medyadada iyi anlatamıyoruz.spor kamuoyu bizi beşiktaşa karşı kendi takımını sevmeyen bi kitle olarak gösteriyor.belkide demirören bunu bilinçli yapotırıyorda olabilir.derdimizi iyi anlatmalıyız,tek sorunun demirören olduğunu,bjk değerlerini ayaklar altına alarak taraftara karşı orda oturamayacağını hiçbir gerçek bjklının onu sevmediğini bunun organize bir hareket değil tabandan gelen bir kitlesel hareket olduğunu iyi anlatmak gerek.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@escabe1903 herkes herşeyi biliyor, rahat ol. sadece öyle yazmaları gerekiyor öyle yazıyorlar.

medyada gerçekten yıldırım demirören'i beğenen bir kitle olduğunu düşünmüyorum.

bunu medya biliyor da kongre üyeleri bilmiyor mu sanki o da ayrı konu.

Yorum Gönder

Ara