.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Şubat 2010 Çarşamba

Ağırlık

Akşam Gazetesi'nde "Julio Cesar Bombası!" başlığıyla bir haber yayınlanmış dün, Kalten yolladı, link'i burada. Ben burada arada "hiciv" etiketli yazılar yazıyorum ya, üslup aynı o.
Bu sezon istikrarsız sonuçlar alan Gaziantepspor'un yılın en iyi futbolunu oynayıp Beşiktaş'ı 2-0 yenmesinin sırrı ortaya çıktı. İki kulüp arasındaki transfer trafiği Kırmızı-Siyahlı futbolcuların iştahını kabarttı. Siyah-Beyazlı yönetici ve teknik heyetin gözüne girebilmek için canlarını dişlerine takan Gaziantepsporlu futbolcular, oynadıkları etkili futbolu skora da yansıtmayı başardı.
Bu nasıl bir ifadedir yahu? Bizim oralarda "dalga mı geçiyorsun, adam mı seçiyorsun" derler, tam o hesap.
Benim itirazım başka tarafa ama. Bu haber dün yayınlandı. Bu cıvıklıkta bir haber Fenerbahçe hakkında yayınlanmış olsa, anında resmi siteden yalanlanırdı. 2-3 sert açıklama ve basın savaşı ile, Fenerbahçe hakkında atıp tutma sayısında ciddi düşüş olduğu gözünüzden kaçmamıştır.
Hoş, bizim medya ile atışmamız ancak "pembe kazaklı" düzeyinde olduğundan, belki de hiç ses çıkarmamamız daha iyi...

19 Yorum:

Unknown dedi ki...

bir forumdaki maç yorumumu benzeri şekiLde yapmıştım bende. doğaL teşvik primi BEŞİKTAŞ-G.ANTEP transfer trafiğidir antepLi futboLcuLar için. tabii dünyada "geL beni yen" diye teşvik veren tek kuLüpte biziz herhaLde.

Unknown dedi ki...

ayrıca antep maçı 11'imize baktığımda, kadromuzda antep'ten geLen 5 oyuncuyu ( ibrahim toraman, üzüLmez, ismaiL köybaşı, ekrem, tabata ) gördüğüm an trajikomik bir andı.

anadoLu takımına geLen yabancıya kurtarıcı diye sarıLmak acizLiğin resmidir. tabata kötü demiyorum ama madem sen BEŞİKTAŞ'sın daha iyisini daha ucuza buLup, aLabiLmeLisin.

BJK4EVER dedi ki...

Basini gectim, bizim kendimizin bu konuyu bu kadar tassak malzemesi yapmasi uzucu. Hayir, sanki tek yanlis transfer yapan biziz. Bulent Akinlar, Ortegalar, Josicolar, Heinzler, sadece biz mi yanlis transfer yaptik? En son bu seneki Topuz transferi var. Tabata transferinin maliyetinin yaklasik 2 kati (8 milyon euro vs 11 milyon euro+Gokhan bonservis ve 1,3 milyon euro vs 2,3 milyon euro yillik maas), ama FB'liler Topuz'a 1 laf ettirmiyor. Kayseri-FB macindan sonra FB'liler acaba forumlarinda 'allah belani versin yonetim, seneye 15 milyona M.Ereni aliriz artik' gibi bir tepki verdi mi? Adamlar kuluplerini korumak icin herseyi yapiyor, yazarindan basinindan taraftarina kadar. Topuz transferinde neden FBli olan 'adami aldik dunya para vererek, yanlis transfer' diyeceklerine 'gucumuzu gosterdik, istedigimizi aliriz'a' vurdular menfaatleri icin? Biz ise herseyi elestiriyoruz, kulubumuzun marka degerini dusurmek icin herseyi yapiyoruz. BJK yazarlarinin cogu mactan sonra bir 'Antep-transfer' gondermesi yapti, normal mi? Burada 'seneye 10 milyona Cesari aliriz' makarasini yapmayan kalmadi neredeyse. Acin kicinizla eglenin o zaman, BJK mizahi malzeme mi sizin icin????

Unknown dedi ki...

dostum herkes yanLış transfer yapar ama herkes herşeyi yanLış yapmaz bizim gibi ! var mı BEŞİKTAŞ'ın doğru oLan herhangi bir icraatı ?

Pamukk dedi ki...

millet dalga geçiyordu kesin cesarı alırız şimdi diye herifler gidip manşet yapmışlar

Pamukk dedi ki...

ermanın şu dediğini gördünüz mü bu arada?

Penaltıydı

Bünyamin Gezer, fazla zorlanmadı. 41. dakikada bir pozisyon var. Bence 1 nolu yardımcı gördü ama hakemi uyarmaya cesaret edemedi. İbrahim Toraman'ın Kahe'nin kafa vuruşunda elle yaptığı hareket bence topaydı. Yani penaltıydı. Ama bu pozisyon sadece bir defa gösterilip geçiştirildi. Acaba Beşiktaş'ın lehine olsaydı kaç defa gösterilirdi merak ediyorum

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=13705553&yazarid=83&tarih=2010-02-06


tşk ligtv senelerce bizi çok korumuşsun.

Pamukk dedi ki...

kartal fırat derbinin hakemi

esperanza dedi ki...

Basin hakli abi, eline malzemeyei vermeyeceksin. Dusenin dostu olmaz

BJK4EVER dedi ki...

Dostum GS Linderoth'a toplamda yaklasik 5-6 milyon euro para verip 10 mac oynatamadan gondermedi mi? Ugruna Nonda'yi gonderdikleri Dos Santos dokulmuyor mu? GS simdi forvetsiz kalmadi mi? Bizim takim forvetsiz kalsa yonetime ve Denizli'ye neler denirdi sence?
Elano'nun maliyeti Tabata'dan fazla degil mi? Tabata'dan fazlasini verebildi mi? Josico ve Maldonado'nun maliyetlerinin toplami Tabata'dan fazla, ustelik fesih bedelleri de var, bunlar nasil unutuldu? Daha 11 milyon euro'luk Topuz'dan, senelik 4 milyon euro alan Carlos'tan, 28 milyon euroluk Guiza''dan bahsetmedim bile....
Herseyi gectim, surekli isitilip sunulan Del Bosque olayi var, Aragones bedavaya mi gitti Fener'den? Acin gozlerinizi biraz....

Nartallo dedi ki...

iyi de fener ve gs de aynısını yapıyor diye, ben kendi takımımı eleştiremiyorum onu anlayamadım. onlar istediği kadar hata yapsın, beni sadece kendi takımım ilgilendirir.

ha, dersin ki onlar da yapıyor ama medya bu kadar yer vermiyor, haklısın. ama biri tabata ve 8 milyon diyince hemen josico da var, linderoth da var demesi anlamsız.

ayrıca şunu da demek lazım, adamlar aragones'e tazminat verirken, biz mahkemelerde uefa'ya rezil olduk. fener komibne ve fereium gelirleriyle yabancı hatalarını çok rahat nötrler. şimdi de hepsinden yararlanıyorlar güzelce. Beşiktaş'ın ise malı olan 8 yabancısı, artı Delgado'su, artı Zapotocny'si ve hatta Gordon'u var. Yani taraftar mizah nesnesi yapmıyor Beşiktaş'ı, Beşiktaş kendini bu duruma soktu. Bu kolpa durum, beni cimbomun Elano'sundan daha çok ilgilendiriyor.

barış dedi ki...

bjk4ever
bence sen aç gözlerini biraz. sanki kimsenin bilmediği gerçekleri yazıyor gibi bir havan var. linderoth olayından da forvetsizlikten de, dos santos olayından da herkes tarafından eleştirliyor zaten yönetim. her olayda mağduru oynamayı bırakın, basın buldu mu her takımı yerden yere vuruyor ki haklılarda. üç büyklerin yönetimleri eleştrildikleri konularda hakikaten başarısızlar. ne yani şu olay özelinde beşiktaş yönetimi suçsuz diyebilir misin sen? fb yönetimi sert tutum göstermezdi diyebilir misin hakikaten? bu postta fb-gs yönetimi her konuda başarılıdır denmiş mi mesela? bu birinci katılmadığım konuydu.

ikincisi, hepsi kötü yönetimler göstermesine rağmen beşiktaş yönetimi gs-fb yönetiminden bariz daha başarısızdır, kamuoyuna abartılı bir yansıtma olduğunu düşünmüyorum.

üçüncüsü, elano konusu. bazen galatasarayın maçlarını izlemeden ezbere yorum yapıyorsunuz ya...

gs yönetimi bok gibidir dersen sana hak veririm ama elano yu malzeme olarak kullanamazsın. medyanın ferrariyi kötü gösterme çabası gibi bir şeydir elanonun durumu. adam geldiğinden beri 26 maça çıkmış ki, sezon başı neredeyse antrenman yapmadan geldi bu adam. şimdi sen bana rijkaard ve neeskens gibi adamların bu adamı sırf ismi için oynattığını söylersen hıncal uluçtan farkın kalmaz. ha belki bonservisinin hakkını verememiştir ama tabatanın beşiktaşa verdiğinin yanında elanonun sırf ismi bile yeter diyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Elestirmenize birsey demiyorum, ama soylemek istedigim sey her kulup hata yapar, her kulup gereksiz para harcayabilir, niye bizim taraftar digerlerinden 5 kat fazla elestiriyor takimini onu sorguluyorum sadece.

GS ve FB takimlarini yuceltirken biz neden yerin dibine sokmaya calisiyoruz anlamiyorum. Ha, sadece FB ve GS de degil. Barca Ibrahimovic'e 40 milyon euro+Eto'o verdi, dogru transfer miydi peki? Chryginsky 25 milyon euro'nun hakkini verdi mi? Kaka 65 milyon euro'ya alindi, sene basindan beri ne katti? Arsenal Reyes'i 35 milyon euro'ya alip neredeyse bedavaya gondermedi mi? Ne bileyim Anderson ve Nani toplam 50 milyon euro bonservis bedeliyle alindi, sonuc ne? Dunyadaki her kulup istisnasiz bu kadar transfer hatasi yapiyorsa (ki yapmalari normal) neden bizde bu kadar buyutulup buyutulup abartiliyor ve 5 sene evvelin oyunculari isitilip isitilip onumuze konuyor anlamiyorum.

Elbette yanlislar elestirilecek, normaldir. Ama bizim taraftar elestiriyi abartiyor ve resmen dalga geciyor kendi camiasiyla utanmadan.

ian dedi ki...

taraftar eleştirmesi gerektiğini eleştiriyor, dalga geçilmesi gerekenle dalga geçiyor, herkesin içi rahat olsun. konuyu başka takımlara çekene ben provokatör gözüyle bakarım. bizi ilgilendirmemeli kimin ne yaptığı. onlar yanlış yapıyor, biz de yapabiliriz mantığı boş, sakat hatta koyunvari bir mantıktır. "beşiktaş" ile ilgili ortamlarda "beşiktaş" ile ilgili doğrular, yapılması gerekenler aranıyor. camia ile dalga geçiliyormuş. ben kimsenin metin tekin'le, süleyman seba'yla vs. dalga geçtiğini duymadım, yok da zaten. demirören ile dalga geçeni eleştirenin beşiktaşlılığından şüphe ederim. herkes hakettiğini alır. beşiktaş taraftarı da koyun değildir. konuyu ikide bir nedense diğer takımlara getirmenin de anlamı yoktur.

barış dedi ki...

sen şimdi hakikaten demirören yönetimini gs-fb yönetimiyle aynı kefeye mi koyuyorsun hakkaten. özhan canaydın yönetimini de görmüş bir kişi olarak ben çok kötü yönetimle kötü yönetim arasındaki farkı görebiliyorum.

herkesin hataları abartılıyor ama hatalar ölçüt alınarak sizin kulübün 5 kat fazla eleştirildiği falan yok. zaten basın demirören yönetimini göndermeye çalışsa beşiktaş için daha iyi olurdu. atın şu mağdur psikolojinizi üstünden. duyan da galatasaray ın forvetsizliğinden linderoth dan nonda dan maldonado josico dan kimse bahsetmedi sanır. yok kardeşim öyle bir şey. biz de kendi yönetimimizi eleştirdik bu konularda, fb lisi de eleştirdi.

selo dedi ki...

@ Herkese

BJK4EVER ın yazılarını seçimden önce okuyordum katılmadığım çok taraf vardı ama yeri geldi katıklarımda oldu.Ama Beşiktaş taraftarı olarak artık herşeyi ama herşeyi etrafımıza bakmadan eleştirdik.Adamlar mor forma yaptı satış rekorları kırdılar sırf inadına aldılar güzel dediler bizde olsa yönetimi istifaya çağırırz.Artık öyle bir taraftar oldukki koşulsuz sevmiyoruz sene başında yıldız transfer yok diye takıma küsenler var bu taraftarlar arasında.Yapmayın arkadaşlar takımı bırakıp gitmek ne demek yok Y.D. baştayken takımı tutmam bidaha yenilse umrumda olmaz böyle Beşiktaşlılık olmaz.Ben oyumu vermedim demirören'e aksuya verdim olmadı seçilmedi aşırı derecede sinirliyim ama tutupta takım neden kızıyım onlarmı seçti yani.Hepten mantıksız hal aldık taraftar olarak.
BJK4EVER diyorki tamam bizim transferler yanlış ama bizim yaptığımız kadar bütün takımlar yapıyor ama siz tutuyorsunuz lafı nerelere getiriyorsunuz.Tabikide eleştireceğiz ama biraz düşünün bir linderoth hikayesi var gsnin komedi ötesi maldonado diye bir adam geldi 4milyon euroya Türkiyeye.Tamam bizde çok paralara aldık ama BJK4EVER'ın dediği bizim haberlerimiz yılda 200 gün basında oluyorsa bu transferle ilgili gs ve fb nin 20 gündür en fazla onun kızdığı nokta o.Ama onlar hayatta bizim gibi birbirlerine girmezler adamlar 11milyon euroya m.top.uz u aldılar.Van Der Vaart 8milyon euroya satış listesindeydi.Demek istediğim biraz sabırlı ve birbirimize saygılı olsak ne olur.Öyle bir taraftar oldukki baki mercimek i alkışlayıp Nihatımıza küfür ediyoruz biraz düşünün sadece bunu istiyorum.
Saygılar

http://novembre11.blogspot.com

1. Aslinda donup dolasip ayni yere geliyoruz. Yonetim basin uzerinde otorite saglayamiyor. Ismail Er ile, Orhan Yildirim ile olmaz bu is. Durup durup yilda bir "pembe kazakli" demeci vermekle de olmaz.

2. Komsunun tavugu komsuya kaz gorunur. Fenerbahce taraftarinin Maldonado'ya, Josico'ya kufrettigi kadar biz Tabata'ya kufretmedik; orasi kesin. Maldonado transferi medyada yeterince yer buldu, hatta hala daha Maldonado haberleri cikar "Sunu dedi bunu dedi" diye.

3. FB ve GS taraftarinin tutumu BJK taraftarinin tutumunu belirlemez. "Onlar da ses cikarmiyor, biz de ses cikarmayalim" demek yanlistir. Dogrusu "Onlar da laf etsin, biz de laf edelim"dir. Turk futbolunun degeri belliyken, bu transfer piyasasi cilginligini sineye cekmek beni rahatsiz eder.

4. Demiroren yonetiminin uzerine belki daha fazla gidilmesinin sebebi, olaylarin tekraridir. Bilgili zamaninda da, Seba zamaninda da hatali transfer oluyor, bu taraftar rahatsizligini dile getiriyordu. Ama Demiroren zamaninda, bir sebepten, cok daha fazla bu nitelik(sizlik)te transfer yapildi.

5. Tabata transferinde olay sadece "8 milyon Euro" degildir. Taraftarin butun yaz "Yildiz futbolcu alacagiz, Avrupa'yi geziyoruz, sununla bununla gorusuyoruz, en iyisini sececegiz" tarzi soylemlerle uyutulup son gunde 8 milyon Euro'ya Tabata'nin alinmasidir. Bir beklenti sorunudur olay yani, bu sureci unutmayiniz.

RuFF dedi ki...

Daha öncede 10 kez 100 kez yazdım.Y.D sorununu Tabata transferine indirgemeyin !

Bırakın Tabata olayını hiçbir transferle yargılamayın şu adamı.Transferler zaten zar atma şeklinde yapılıyor.Bir sene seriç,higuan,kleberson,ailton,Zapo transferleri tutmazken bir sene Ernst,Ferrari,Sivok,Yusuf transferleri tutuyor.

10 kez 100 kez söyledim gene söylüyorum skandal olan Tabata transferi değil skandal olan "Beşiktaş ın sahibi 22.000 kongre üyesidir" diyen , kendi taraftarını dövdüren, "seçilmezsem paramı ertesi gün alırım" diyen sonra hiçbirşey olmamış gibi "15 milyon taraftar 10 dolarlık alışveriş yapsa" diye demogoji yapan zihniyettir.

Bu lafları söyleyen bir adamın tekrar başkan seçilmesi skandaldır.

a.k ben kongre üyesiyim bu lafları kadıramıyorum, kaldıramadığım için maçlara gitmeyi bıraktım, gs maçı için kapalı kombinemi yarı fiyatına fb li bir arkadaşa satıyorum siz nasıl halen daha Tabatay mış transfermiş kıyaslaması yapabiliyorsunuz aklım almıyor.

Hakikaten ya, bu konu nasil donup dolasip Tabata'ya geliyor ben de onu anlamiyorum. Aramizda bir Benjamin Linus var, kesin.

dominic molise dedi ki...

o kadar tabata diyorsunuz bi kez olsun ataturk denmedi .o((((((((

Yorum Gönder

Ara