.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ocak 2010 Cuma

Var Mısınız?

Siz Galatasaraylılar, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar, Trabzonsporlular... Sporseverler...
  • Var mısınız hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan her oyuncuyu ifşa edelim,
  • Var mısınız hakkımız olmayarak kazandığımız tek bir puanı bile lanetleyelim,
  • Var mısınız geçmişte kulübümüzde kirli işler çeviren herkes için "küme düşmeyi göze alacak şekilde" bedel ödemeye gönüllü olalım...
  • Var mısınız her gayri ahlaki hareketi karşı tarafın tutumundan bağımsız değerlendirelim,
Samimi olarak var iseniz, konuşalım. Türk sporundaki emek hırsızlarıyla en iyi mücadele edecek grubun "taraftar" olduğunu hatırlarsanız, gelin konuşalım. "Sizde şöyle oldu, bizde böyle olmadı" demeden, "samimiyetle" konuşacaksak konuşalım. Var Mısınız? Ben bir Beşiktaş'lı olarak Bursaspor'un küme düşmesi ile ilgili hangi Beşiktaşlının parmağı varsa lanetliyorum. Futbol federasyonunu göreve davet ediyor, Beşiktaş'ın küme düşürülmesini talep ediyorum. Gelin tüm Beşiktaşlılar bunu talep edelim. Varsın olsun 1 sezon, 2 sezon alt ligde oynayalım. O Beşiktaş oradan öyle döner gelir... Her kazandığınız haksız puanı ifşa etmeye var mısınız? Varsanız buyrun ister buradan, ister kendi mecralarınızdan... Başımızın üzerinde yeriniz var.
Peki Siz Var Mısınız?

32 Yorum:

scugnizzi dedi ki...

bence kimse ben yokum demez buradan... herkes aynı samimiyette değil. :)

Arkhe dedi ki...

Oyuncumuzun hakemi aldattığını, o tek puanın hakkımız olmadığını, kulübümüzün geçmişte çevirdiği kirli işleri, ahlaksızlıkları.. Biz bunları göremeyiz.. En azından çoğunu göremeyiz.. Hiçbirimiz..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

işte o zaman da samimiyetsizliği ifşa edeceğiz...

Pamukk dedi ki...

sonunda Jessieyi delirttiler

tabiki varım.

Savaş kızışıyor ... Yılların öfkesi yeni yeni çıkıyor , Jessie aman kaybetme kendini yine de . Sağlam dur !

her turlu gider...

alper dedi ki...

ben yokum.

nedne yokum.bir gs li ile temiz-titiz-ve toplum yararına bir iş yapılacağına inanmadığım için yokum.gs liler tarafından ellenmedik bir tek kulak arkamız kaldığı için yokum.gs ye bu konuda da güvenemediğim için yokum.

Adem dedi ki...

Biz ezelinden beri varız.

Trabzonspor taraftarları.

gnyz dedi ki...

cem papila denilen şerefsiz gelecek Beşiktaş'ımı katledecek(aynı cem papila o sezon yine bir samsun maçında rakibini tokat atan adama sarı kart gösterdi, kendisine iki metreden küfür eden ayhanı es geçti birde üstüne utanmadan görmedim dedi. küfürün neyini görecekse ) samsun maçından sonraki maçların nerdeyse tamamında puan kaybedecem, şampiyonluk maçındaki fener maçından tutda, ligden düşmesi kesinleşen adanaspora kadar herkese yenilecem, 11 puan farktan şampiyonluğu kaybedecem, 2. dahi olamıyacam ondan sonra Allah'ın bursası küme düştü diye suçlu ben olacam. Ne güzel Beşiktaş be

carlito dedi ki...

dürüstlüğe her zaman varız, zaten o yüzden Beşiktaşlıyız..
ama bursanın düşmesinde payımız "varsa" diyerek özeleştiri olmaz bence, var olduğu delillerle kanıtlanamadıkça ben Beşiktaş'ın lekelendiğini kabul edip cezalandırılmasını talep edemem.. ve eminim ki Beşiktaş bir şekilde kirletilse bundan en büyük vicdan rahatsızlığını Beşiktaşlılar duyar.. hakedilmemiş en ufak bir başarıyı veya olumsuz yaftayı sahiplenmeyiz..

amma velakin alper kardeşimizin dediği gibi daha önce tarihlerinde bizim gibi lekesiz olmayan ve herkesin bildiği, gördüğü, inkar edilemez çok ağır lekeler bulunan camiaların yandaşlar -bırakın jessie'nin önerdiği gönüllülüğü- en ufak bir utanç belirtisi dahi göstermeyip başkalarına pislik atmaya çalışırken, bu yapmaya çalıştığımız tek kelimeyle nafile, umutsuz bir çabadır..

kimse kusura bakmasın; ben tuttuğum takımın tarihinin en ufak bir leke taşımayan, tertemiz bir tarih olduğuna inanıyorken, sırf başkaları da dürüst olsun diye olmayan lekeleri kabullenir gibi yapamam! (jessie benim inancımı paylaşmıyorsa onu bilemem tabii)

esperanza dedi ki...

ne zaman besiktas hakem hatalariyla digerlerinin hakkini yiyerek sampiyon olur, o zaman tasin altina elimi koyarim. Hem ''serefli ikincilikler'' e mahkum edilip hem de sagduyu gosteremiyorum arkadas zoruma gidiyor.

sy dedi ki...

Anladigim kadariyla postta sadece sike-kirli is olaylari degil, haksiz kazandigin maclar kadar ozel bir samimiyet isteniyor. "Varim" diyenler baslasin o zaman.

Mesela Ahmed Hassan, Ibrahim Akin. Kendilerni bol bol yere atarlardi. Simdi Nihat Kahveci.

100. yilimizda ilk GS macinda GS'in penaltisi verilmemisti.

Bunlar ilk anda aklima gelenler.

carlito dedi ki...

bizim onlardan farkımız nerden belli biliyor musunuz? böyle bir teklifin asıl onlardan gelmesi gerekirken hala bizden çıkıyor olması çok şey anlatıyor ;)

esperanza dedi ki...

2002-2003 te Ahmet Dursun un ligin "2.haftasindaki" Kocaelispor macinda attigi haksiz gol ve hakem hatalariyla gelen sampiyonlugumuzun iptal edilip Gs miza ekstradan bir yildiz verilmesini istiyorum

varım, iyi hoş da bursa konusunda gnyz ile aynı fikirdeyim.
bizi o sene gelen yenmiş, giden yenmiş. bursa düştü diye ben özür diliyorum. anlamsız.

carlito dedi ki...

ben burda anlatılmak istenenin salt ufak tefek olaylar olduğunu sanmıyorum, yanlış anlaşılıyor.. hakemi aldatan sahtekar futbolcular dünyadaki bütün takımlarda var ona bakarsanız, biz burda kulübün yaptığı ve camiaların ses çıkarmadığı ahlaksızlıklardan bahsetmeliyiz.. beşiktaş bir maçta ofsayttan gol atıp kazanabilir, ama bu Beşiktaş'ın şike yaptığı, ahlaksızlık yaptığı anlamına gelmez, olsa olsa hakemin kötü performansını gösterebilir.. şaibe yapmak, ahlak sınırlarını zorlamak başka şeyler, (bkz. 1986/87, 1992/93)

özetle diyorum ki, ufak tefek olaylara takılıp kalmayalım.. elbette ofsayttan gol atarak vb. bir şekilde kazanıyorsak bunu açık yüreklilikle dile getiren biz olalım.. ama tamamen dürüst bir dünya yaratabilmemiz için, önce tarihi lekelenmiş olanlar bunu kabul edip "özür dilemeliler"
buna da ütopya denilir malesef, o nedenle boşuna uğraştığımızı söyledim..

matiasemilio dedi ki...

rakibin aleyhine çalınan düdük sonrası eyyamcı hakem diyebilen tribünün aşığı biri olarak tabiki de varım..

Ben varim. Vardim da zaten. Benim bakis acim farkli ama olaya.

Hakem hatasi olur, normaldir. Elde somut kanit, soylem vs. olmadan kimse suclanamaz. Mesela gecen haftaki manset; Aziz Yildirim mactan once birisini arayip oyle bir sey diyorsa, ben o insani zan altinda birakirim. Hakkimdir. Demiroren cikip barkovizyon gosterisi yaptiktan sonra lehimize hakem hatasi oluyorsa zan altindayizdir. Dogrudur. Ama her hatayi bir "sebep"e baglamak bana ters, bu yuzden de hakem hatasi konusmam ben mumkun oldukca.

Buyuk liglerde hakem hatasi olmuyor mu? Oluyor. Ingiltere'de her hafta var bir kac tane, siz bakmayin Mustafa Sarp'in dediklerine. Merak ediyorum Liverpool aleyhine bir hata olup taraftari bunu dile getirdiginde ManU taraftari "ama 2003'te de size boyle olmustu" diyor mu diye. Samimiyetle merak ediyorum.

Hakem hatasindan gayri, daha acik secik sahtekarliklari savunacak hale gelirse taraftar, o zaman tamamen yaziktir. GS taraftari bu son sike olayinda bekledigimden daha mantikli konustu genelde. O bir umut benim icin. Ama ayni umudu FB - GS basketbol macinda cikan olaylar sonrasi kaybediyorsun mesela. O zaman is farkli boyuta geliyor cunku.

Juventus kume dusmekle buyuklugunden kaybetmedi. Diger takimlar da kaybetmez. Ne pislik varsa dokulsun. Haa, sonucta yuzu kizarmadan tesvik primini olumlamis yoneticiler var kuluplerin idaresinde, o yuzden aslinda biz ne desek yalan.


Benim tek temennim, herhangi bir hakem hatasinda hemen Fenerbahce, Galatasaray ekseninde tartisilmamasi. Kimligi digeri uzerinden sekillendirmemek. Jessie'nin son maddesine yurekten katiliyor, ve gunumuz sartlarinda tek ulasilabilecek maddenin o oldugunu dusunuyorum. Zaten ondan kurtulursak, kazandigimiz haksiz puanlari da lanetleriz; "Ama Fener de su kadar haksiz puan kazandi" demeyiz. Ligde 18 takim var, 3 degil.

Ekrem35 dedi ki...

elbette varım. korkumuz yok çünkü. saklanmış,gizlenmiş bir şeyimiz yok.
şu italya'da ki şike soruşturması keşke bizim ligde de olsa. şu doğan marka otomobillerin, alınan paraların bir hesabı sorulsa keşke ve şu son basketbol da yaşanan sahtekarlık rezaletiden dolayı adam akıllı bir ceza verilse. o zaman "küme düşürülmeliyiz" diyen gs taraftarı sayısı bir elin parmakları kadardı. şimdi onlarda yok oldu ortadan.

bonaventure dedi ki...

bütün kuşları s.ktiniz bir leylek kaldı.

mrt309 dedi ki...

Bu soru fikir ayrılıklarını ve tartışmaları arttırır sadece. Şöyle sorsan daha iyiydi: Geçmişte yaşanan herşeyi unutup, bundan sonra sadece futbol izleyip, futbol konuşmaya; hakem, federasyon, vb. dış etkenler hakkında bir daha asla konuşmamaya, rakiplerinize saygı duymaya, kaybetsen bile sahada mücadele eden 22 futbolcuyu alkışlamaya, insanların onurlarını kıracak tezahüratlar yapmamaya var mısınız?

@bonaventure

Duzen bezirganliginda basarilar dilerim.

solo dedi ki...

ooo hakkımızla kazanmadığımız kamyonla puan var, daha geçen 3.5 metreyle ofsayt çalındı lehimize, özer kalenin içinden top çıkardı. bunlar en son olanlar olduğu için aklıma ilk gelenler.

kazanmak için her yol mubahtır felsefesi bu kadar baskın olduğu sürece filler tepişecek olanlar çimenlere olacak. kimse duymayacak anadolu kulüplerinin uğradığı haksızlıkları, büyükler de adaletsizlik üzerine kurulacak hükümdarlıklarında diğer büyüklerle it dalaşı yapacak.

sahi biz sporu konuşuyorduk değil mi?

tearkan dedi ki...

aynen.. bursa konusunda benim de kimseden özür dilemeye yada bunun sorumluluğunun beşiktaşıma yüklenmesini kabullenmeye niyetim yok.. bu şekilde düşünen 'gnyz' ve 'sy' beşiktaş.ın o sene samsun maçı sonrası aldığı mağlubiyetlerden dem vurmuş ve zaten herkese yenildik demişler..

ben de olaya farklı bir açıdan bakayım istedim.. bursalılar çıkıp da 24. haftada 3 galibiyet, 9 beraberlik, 12 mağlubiyet ve bunun sonucu topladığı 18 puanla 17. sırada olan takımın, ligi 10 galibiyet, 10 beraberlik ve 14 mağlubiyet ve bunun sonucu 40 puanla nasıl tamamladığını açıklasınlar.. buna inandırıcı bir izahat getirsinler.. 24 haftada sadece 3 (üç) galibiyet alabilen takımın kalan 10 haftada nasıl olup da 7 (yedi) galibiyet, 1 (bir) beraberlik aldığını açıklasınlar.. 24 haftada sadece 18 puan toplayabilmiş bir takımın (ortalama 0.75) son on haftada nasıl olup da adeta bir şampiyon takım performansıyla 22 puan topladığını (ortalama 2.2) açıklasınlar.. onlar buna mantıklı bir açıklama yapsınlar ben de ondan sonra beşiktaşım.ın bu işte bir sorumluluğu olup olmadığını tartışayım...

lamhaltas dedi ki...

bursanin kume dusmesi konusuyla ilgili ozur meselesi abarmis biraz. bu noktada "varim" diyen arkadaslarin dilegi eger ortada bir iddia varsa bunun dibine kadar adil!ce arastirilmasi ve eger suc sabitse en agir sekilde cezalandirilmasidir. bir besiktas taraftari olarak istegim budur. ben hatamin cezasini cekeyim amator kumeyse o maclara bile giderim inonuye! tabi bu noktada ortada bir suc varsa ya da olursa bir gun bundan sorumlu olan kisilerin de futboldan "ucurulmasi" sarttir.

Bu "Once Bursalilar sunu aciklasin" sorusunun hicbir getirisi olamaz, olmadi da. Cunku Bursalilarin aciklayacak bir seyleri yok. Bizim de yok. Ortada bir iddia var ispat ile yukumlu olunan, ve de bu iddianin yargi yolu kapatilmis durumda.

"Algi" yazisinda verdigim link'i okuyun. Turkiye spor tarihi "ustu kapatilmis" olaylarla dolu. 10'u askin kulup bulasmis, ki bunlar sadece kokusu cikanlar. Daha neler olabilir, siz dusunun.

Burada denen basit: Bu olay sonuna kadar arastirilsin, ilk kursunu biz yiyeceksek yiyelim. Ama bunun ardi da gelsin, ne kadar tas varsa dokulsun. "Bursa'dan hic ozur dilemem" demek ile "Bu olay gercekse ben Bursa'dan ozur dilerim" demek arasinda cok buyuk farklar var.

drogba dedi ki...

İlk aklıma gelenler geçen Fb ve Gs aleyhine 2.yarıda çok fazla hakem hataları yapılmıştı o dönemde bjknin üst üste 4 maç hakem kararlarıyla maç kazandığını hatırlıyorum
Rezalet oynadığı antep maçında sivoğun yaptığı net penaltı verilmemiş ve maç dönmüştü.İbb maçında golü attırmak için çabalayan bi hakem vardı ve gökhan zan ofsayttan golü atmıştı 2-1 bitti maç.Kayseri maçında sivoğun cangeleye yaptığı penaltı,kocaeli maçında kocaeli gole giderken haksız düdük ve olmayan penaltı vardı

Bu sene de fb maçını hakem kararlarıyla,gb maçında son 12 dk 10 kişi kalması gerekirdi sivok atılmalıydı.Bursa maçında 2 golü de hakem attı.Ts maçında maç 0-0ken ferrarinin colmana yaptığı penaltı verilmedi

drogba dedi ki...

4 maç üst üste değildi saydıklarım yanlış bir cümle yazmışım.Ama ardı ardına 2-3 maç hakem kararlarıyla kazanmıştı geçen sene.

Gökhan dedi ki...

@ suazo

saydığın maçlardan antep maçında sivok un pozisyonunda ilk olarak beto nun sivok a faulu vardı,ibb maçında 79.dakikada skor 0-0ken nobre nin net golüne ofsayt diyen hakem mi bize gol attırmak için çabalıyordu,kayseri-kocaeli maçlarına karşılık bursa maçında toraman 2 kez elle oynadığı için çift sarıdan atılırken 2.yarı ceza sahasında elle oynayan bursalıya penaltı verilmedi,inönü de ki fb maçında skor 1-2 olmuş,rüzgarı arkamıza almışız selcuk un ernst e yaptığı penaltı verilmedi,33.haftadaki gs maçında ilk yarıda cisse yi düşüren emre asık a son adam olduğu için verilmesi gereken kırmızı kart verilmedi,holosko ya vuran sabri ye kırmızı kart verilmedi,2.yarıda yusuf un bariz penaltısı verilmedi,ankaraspor deplasmanında 0-1 öndeyken kontaratakta holosko yu düşüren baki ye kırmızı kart verilmedi,şampiyonluk yolunda en çok çekiştiğimiz takım olan sivas lehine antalya ve konya maçlarında net hatalar yapıldı.

bu maçları hatırlayamadın sanırım,sadece bizim lehimize olan hatalar kalmış aklında.

Hayir sirf su Suazo ve Gokhan'in diyalogu bile, biraz gozluklerini cikaran bir adama "Hakem ayni macta iki taraf aleyhine de hata yapmis" dedirtir. Ama dedirtmiyor iste. Enteresan.

tearkan dedi ki...

@shelbyl

benim söylemek istediğim önce onlar açıklasın sonra biz elimizi taşın altına sokalım demek değildi.. bunun bir çözümsüzlük yaratacağının farkındayım; çünkü en basit tabirle karşı taraf da hayır önce siz açıklayın der..

ben, eğer ki biz bu konuda özür dileyecek kadar töhmet altında kalacaksak eğer o zaman şu galibiyetlerin de bi açıklamasını alalım demeye çalıştım.. son paragrafta yazdığınla hem fikirim yani.. bizim mağlubiyetleri şikeyle açıkladılar, şu son 10 haftada aldıkları galibiyetleri de açıklasınlar da bilelim kim ne kadar sorumluymuş düşmekte kalkmakta... (gerçi şampiyonluğa giden takımın sırf kendileri küme düşsün diye gelene geçene yenildiğini düşünebilecek kadar 'mantıklı' insanlarla ben şahsen bir sonuca varılabileceğine inanmıyorum ama neyse)

Yorum Gönder

Ara