.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Ocak 2010 Pazar

Sportif Direktör Metin Tekin

Bir devir düşünün, kolej takımı havasında bir takım; öyle ki tribündekilerin saha içinde ter akıtan futbolcuların Beşiktaşlılığını hissettiği, yaşadığı bir dönemdi. Taraftarla iç içe bir takım ve birlikte yakalanan bu ruhtu Beşiktaş'ı yenilmez armada yapan. O günden bugüne çok şey değişti, her şey biraz daha profesyonelleşti; fakat ne mutlu bize ki o günlerin esintilerini bizlere yeniden hissettirebilecek Sarı Fırtına tekrar aramızda. Metin’in Beşiktaş’ın kapısından içeri adım atması bile başlı başına bir sevinç ve heyecan kaynağı iken, şüphesiz ki o’nu belirli şahıslarla özdeşleştirmek isteyenler ve ister istemez seçim malzemesi olarak görenler-suçlamak isteyenler- olacaktır, an itibariyle bunun önüne geçmek kolay görünmüyor; gelgelelim işin aslı bu değil (en azından Metin için) Hoş, burada Metin’in özeline girmek de mümkün değil; ama Metin’i göreve çağıran her ne kadar Y.D olsa da, göreve çağıran Beşiktaş’tır. Sabit olan Beşiktaş’tır, yönetimler değil. Kanımca teklifin zamanlamasının sorumlusu da Metin değil, mevcut başkan ve yönetimdir. Metin’in ne zaman arandığı Metin’i bağlamaz; vakti zamanında bu görevi kabul etmemesinde ‘’tecrübe eksikliği ve kendini yeterli görmemesi’’ gibi geçerli nedenleri vardı elbette; ama şimdi çok daha birikimli ve kendini göreve hazır hissettiğinden ötürü gelen teklifi şahısların değil de Beşiktaş’ın teklifi olarak değerlendirip kabul etmesi kadar doğal bir şey olamayacağını düşünüyorum. Metin Tekin’in görev tanımlamasına ilişkin an itibariyle net bir şey yazmak da pek mümkün gözükmüyor, her ne kadar Beşiktaş’ın kurumsallaşması yönünde önemli hizmetleri olacağını tahmin etsem de, kabul etmeliyiz ki bunun kısa vadede gerçekleşmesini engelleyecek bir alt yapı boşluğu söz konusu; kaldı ki, gerek ligimizde gerekse de Avrupa’da sportif direktör veya futbol direktörünün net bir tanımlaması olduğu da söylenemez. Kimi başkanın adamıdır, amiyane tabirle ne bok yediği belli değildir, kimi futbolcu izleme timini yönetir-takıma karışmaz, kimi hocaya rahat çalışma alanı açar, kiminin de Newcastle’daki Dennis Wise örneğinde olduğu gibi neredeyse hocadan fazla yetkisi vardır. O yüzden iyisi mi Metin Tekin’in görev alanı ve uzun vadeli planlamasına dair düşüncelerini kendi ağzından açıklamasını bekleyelim. Ve son olarak; umuttur Metin Tekin, heyecandır, çokça da özlemdir. Kah sarı, kah mevsimsiz fırtınadır; o yüzden Metin'i şahıslarla özdeşleştirmeden bu anlaşmanın sevincini yaşamaktan yanayım; seçim sonucu ne olursa olsun (ki Aksu'nun bu konuda ne karar alacağını kestirmek güç) her halükarda Metin Tekinli bir döneme tanıklık etmek istiyorum. “Efsane, yıllar aşıp yüzyıl öteye geçebilmektir. Bir çocuktur sizi o yıllar öncesine götüren ya da efsaneleştiren. Biz nasıl Baba Hakkı'yı merak edip, onu araştırıp, neredeyse ellerimizle dokunduysak, yıllar sonra bir çocuğun bizi aklına düşürüp araştırmasıdır. Biz, o efsane içinde olan şanslı insanlarız. Yoksa efsane olmak ne haddimize. Tek efsane vardır o da Beşiktaş'tır...” Metin Tekin

23 Yorum:

nuwanda dedi ki...

Metin twkin gibi insanlari bu kulupte gormek cok guzel olacak.metin gelecekse ne zaman gelecek secimden sonra mi?aksu kazanirsa yeni yonetim futbolu ve basketbolu yonetmesi icin profesyinel kisileri getirecegini ve bu gelen kisilerin dogrudan baskana bagli bir kurum olacagi aksunun secim dergisinde yaziyor aksu kazanmasi taktirde bu gorece ali gultikeni getirek aslinda kim kazanirsa kazansin metin ali feyyaz uclusune futbolu cereceksin yonetecekler

çifte şampiyon olduğumuzda bu kadar sevindiğimi hatırlamıyorum.
yok mudur bir şans? 11 numarayı metin adına birdirsek federasyona? ligin ikici yarısında oynasa arada sırada. oynamasa da olur. formayı giysin, yumruk şov yapsın yeter.

BlackWhite dedi ki...

Metin Beşiktaş için efsaneden öte yaşayan bir semboldür ve hala Beşiktaş'ın değerlerini yansıtmaktadır. YD yönetiminin çağırması elbette onun sorumluluğu değildir. Ancak bana göre, her ne kadar kabul etmesi Beşiktaş adına çok olumlu olacak olsa da, yaklaşan kongre için koz olarak yapılan bu çağrıyı nazikçe kabul etmemesi de bir o kadar, hatta belki daha fazla olumlu olacak ve o yansımayı ziyadesiyle gösterecektir.

Atakum RAC dedi ki...

''fırtına''lı soğuk bu günlerde içimizi ''sarı'' güneş gibi ısıtan bir haber oldu..

paylaşımı yapan arkadaşa teşekkür ediyorum!







:]

BlackWhite dedi ki...

Bir de ekleme. Bu yönetimi zerre sevmemenin nedenlerinden biri de budur. Bu tür popülist ve makyavelist hareketlerle Beşiktaşın değerleri hakkında zamanlama sorunsalı yaşamamıza yol açmalarındaki aymazlık, o değerlere ne kadar uzak olduklarının birebir kanıtıdır. Aynı sorunsal, bir defa bile özkaynak maçında göremediğimiz bir başkanın altyapıya önem veriyoruz-vereceğiz söylemindeki şark kurnazlığında da gözlenmektedir. Makam-mevki-koltuk tamam da, bari bırakın özlemlerimiz bizde kalsın. Ne koltukmuş birader.

threepoint dedi ki...

fotoğraf 93-94'ten, 93 ekimi sanırım, kösice maçından. 3 yıl üstüste şampiyon kulüplere katılıp bir tur dahi geçemeyen Beşiktaş, şeytanın bacağını kupa galipleri kupasında kırarken 2 gol sarı fırtınadan geliyordu. unutulmaz bir meşale şov yapılmıştı maçtan önce.

esperanza dedi ki...

bu haberi 1 hafta sonra alsaydim sevinebilirdim ama Murat Aksu secilirse akibeti ne olur, orasi soru isareti

AQ-47 dedi ki...

Dün ilk postu atmıştım ama başlığı hemen kaldırınca o da silindi...Fotoğrafı gördüm, altını daha okumadan dudaklarımdan şu döküldü: desperate measures...Metin'in geldiğine sevinemiyorum, çünküğ harcanması demek potansiyel 10-15 yıl çalışıp başarılı olacak 2-3 teknik direktör adayımızdan birinin başını yemek demektir...bence önümüzdeki süreçte bu takımı Guy Roux ya da Ferguson gibi uzun süreli yönetebilecek kişiler Feyya ve Metin daha az ihtimalle Şifo'dur...

Aman ne guzel bir haber... Keske Demiroren bir de Ali Gultiken'i menajer yapsa ve Gordon Milne'i altyapinin basina getirse...

Bir saniye...Gultiken'i menajer yapip sonra Sinan Engin'i getirmisti degil mi? Milne de bir iki hafta Istanbul ziyareti yapip 800 bin euro alip altyapiya muthis hizmetler vermisti galiba. Eminim Metin Tekin de Demiroren yonetiminde en az Milne ve Gultiken kadar faydali olur!

Tarihten ders almayan, yasanan olaylari muhakeme edemeyen ve kendi isminin kullanilip secimi Demiroren'e kazandirttiktan uc bes ay sonra burusturulup atilacagini dahi goremeyen biri cok iyi Besiktas'li olsa ne olur?

"Cagiran Demiroren degil, Besiktas" meselesine gelince... Bu olsa olsa aylarca Demiroren'i elestirip secim donemi gelince menfaat kapmak icin yine etrafinda pervane olan S. Vardar, L. Erdogan, O. Yildirim, satilikhaber.com vs. gibilerinin motto'su olabilir.

Kosice maci ise Turk futbolundaki mesale sovunun en onemli milatlarindan biriydi.

kartal ruhu dedi ki...

Metin'in her zaman için hem gönüllerimizde hem de bu kulüpte yeri vardır. Ancaaaak, Demirören'in aklı sıra çakallık yapmaya kalkmasından başka bir şey değildir bu olay ve Metin ne yazık ki bu katakulliye kanmıştır. Daha önce Demirören'in kimleri harcadığını iyi biliyoruz. Metin de ne yazık ki harcanan değerlerden biri olacaktır Demirören ile birlikte. Dilerim olmaz orası ayrı.
Eğer seçimi Murat Aksu kazanır ise ne olur? Bir aralar ortada dolaşan bir haber vardı. Sanırım Murat Aksu Ali Gültiken ve Feyyaz Uçar ile çalışmayı düşünüyor diye bir haber geziyordu ortalarda.

carlito dedi ki...

öyle şuursuz yorumlar görüyorum ki gözlerime inanamıyorum! gören de sanır ki Metin Tekin gelecek ve tek başına kulübü bu berbat yönetim ve organizasyon yapısından kurtaracak! hem de bunu Beşiktaş'a tarihindeki en büyük zararı veren adamın himayesi altında yapacak!!
Metin'in hizmet hevesini anlayabiliyorum, zaten bu Beşiktaş sevgisi yüzünden kör olup böyle bir teklifi kabul etmiş olabilir ancak! oysa ki ona yakışan bu teklife seçim sonrasına kadar cevap bile vermemek olmalıydı.. yd gibi bir adam adını kullandırıp güç vermek gibi bir hatayı yapmamalıydı, beni hayal kırıklığına uğrattı Metin abimiz..
ama asıl vahim olan burdaki bazı yorumlar.. biliyorum hepimiz duygusal insanlarız, ama başımıza ne geldiyse bu yüzden gelmedi mi? bu kadar saf olmayalım artık, biraz mantık...

BJK4EVER dedi ki...

Arkadaslar biraz duygusal yaklasmiyormuyuz? Tamam, Metin Tekin'in gecmiste bu kulube buyuk katkisi olmus olabilir, hatta cok iyi Besiktas'li olabilir, ama bu adamin sportif direktor olarak donanimi ne, kariyeri ne? Sportif direktor getireceksen eger bu ciddi kariyeri ve bilgisi olan biri olmali, laf olsun diye getirecegin biri degil. Riza Calimbay ve E.Saglam da kendi evladimiz olarak geldi, sonucunu gorduk. Birazcik da profesyonel bakmak lazim olaya. Martin van Geel AZ'ten Ajax'a gecebiliyor sportif direktor olarak, keza Peter Kenyon Man Utd'dan Chelsea'ye gecebiliyor, bunlar kendi ulkesinde en iyileri.
Bu duygusalligi/amatorlugu birakalim bence.....

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada Murat Aksu bu gece 23.00'da Kanal 24'de Okay Karacan'in konugu olacakmis. Izlemek isteyenler kacirmasin derim.....

ceyhun dedi ki...

metin'e nasıl bir teklifle gitmişler, nasıl bir plan program koymuşlarsa aklını çelmeyi başarmışlar sanırım. kendisini metin-ali feyyaz'lı bir üçlemeyle görmek isterdim beşiktaş'ta. daha bir organize olmuş beşiktaş'ta daha iyi işler yapabilirdi. zira şu anda takımı tek toparlayan doğrusuyla yanlışıyla ve skor hocalığıyla mustafa denizli. metin tekin de mustafa denizli'nin üstü olmayı nasıl becerecek denizli buna ne kadar izin verecek merak ediyorum. aslında etmiyorum, böyle bir ikilinin uyumlu çalışacağını sanmıyorum.

tearkan dedi ki...

nasıl bir teklifle gelmiş olurlarsa olsunlar metin'in takıma belki de tarihindeki en büyük zararı vermiş olan birinin seçim oyuncağı (kimse kusura bakmasın ama öyle) olmaya izin vermemesi gerekirdi. takımı seviyor, göreve gelmek istiyor diyenler çıkabilir; ancak şu ortamda sadece taraftarı yumuşatma yolunda bir adım olabileceğini; (istemeden de olsa) ancak buna hizmet edebileceğini görmesi gerekirdi. bunu görecek vizyonu yoksa zaten o görevi de layıkıyla yapamaz. bunu görmesine rağmen geldiyse de ne diyelim hayırlısı olsun...

ian dedi ki...

metin tekin ismi, yıldırım demirören'den de murat aksu'dan da büyüktür. kim seçilirse seçilsin, ki umarım seçilen demirören olmayacak, metin tekin beşiktaş'ın sportif direktörü olmalıdır.

el nino dedi ki...

Eser'e çoğu konuda katılmakla birlikte bu konuda kesinlikle katılmıyorum.Elbette onu göreve çağıran Beşiktaş'tır ancak bu takımı temsil eden malum kişilerin seçime 1 hafta kala nasıl bir ruh hali ve hangi hesaplarla bu görevi teklif ettikleri apaçık ortadadır. Beşiktaş belki de tarihinin en önemli dönemecinden geçerken ve seçime 1 hafta kala Metin gibi bir efsanenin Beşiktaşımıza tarihinin en kötü günlerini yaşatan, paramı veririm istediğim gibi yönetirim mantığındaki kodamanların seçim mezesi olmayı kabul etmesi kendi adına büyük bir hata olur. Metin'in görevi kabul ederken ne kadar temiz duygularla kabul ettiğinden zerre kadar şüphem yok ama şu ana kadar mevcut şahıs tarafından harcanan onca değerimizi göz önüne alınca Metin'in de sonu maalesef diğerleri gibi olur.

Adsız dedi ki...

isterse metin ali feyyaz nouma sergen vs. yi getirsin tüpbeyin seçilirse taraftarlığa ara veriyorum

ian dedi ki...

metin tekin'in resmi olarak göreve başlayıp başlamadığını bilmiyoruz. bu süreci onu yıpratacak yönlere çekmemeliyiz beşiktaş taraftarları olarak. seçimden bağımsız olarak; eğer beşiktaş'ta sportif direktörlük makamı kurulacaksa, metin tekin bu işi yapacak kişi olmalıdır.

.vatna dedi ki...

.şimdi üçlemenin diğer iki halkasını beklemek gerek..denizlinin gidip,feyyaz uçar'ın teknik direktör,ali gültiken'in menajer olduğu gün..

.işte o gün,beşiktaşın kurtuluşudur!!
.o gün,siyah'ın beyaza en çok yakışacağı gündür..

EnisteKolaKoy dedi ki...

uzun bi askerlik arasindan sonra tekrar selamlar :)

metin tekin'in bu gorev icin adinin gecmesi gercekten sevindirici ama secim vaadi olarak kullanilmasi gercekten uzucu. kaldi ki bu vaadin demiroren tarafindan verilmesi dusundurucu. kulubu babasinin ciftligi gibi goren baskanla, metin ne kadar gorevini yapabilir o da ayri bir tartisma konusu.

yunus dedi ki...

metin tekine hayır demem ama ben takımın başında menejer olarak hep güntekin onayı hayal etmişimdir.

Pamukk dedi ki...

tamam çok güzel de. sevgili metin tekin, neden bu beceriksiz adamın seçimi vaadi olmayı kabul ettin?
seçilir seni de yer bu adam ömrün çok uzun olmaz

Yorum Gönder

Ara