.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Ocak 2010 Cuma

Sindiremiyorum

Böyle bir penaltı kararı ile maç kazanmayı içime sindiremiyorum.
Ernst'in alenen dayak yemesini içime sindiremiyorum.
Kulüpte, sahada, tribünde kimsenin istek, heves vs.sinin kalmadığını görmeyi içime sindiremiyorum.
Sene başında formasını giyip heyecanla maçı izleyen benim, şu maçı cebren izler hale gelmesini içime sindiremiyorum.
Seksen tane dolabın döndüğü bir kongreyi içime sindiremiyordum zaten.
Beşiktaşlı olmak bir ayrıcalık dedik de, bu kadar da demedik be abi!

60 Yorum:

BlackWhite dedi ki...

Hiç merak etmeyiniz. YD nin listesindeki yöneticilerimiz bugün açıklama yaptı, Messi'yse Messi, Ronaldo'ysa Ronaldo. Zaten sorunumuz paramız olmamasıydı, o kadar borcu da para ile yapmadık, kulübün muhasebecisi 792 sefer çantasını yolda düşürünce bu borç oluştu. Ben hemen bir Q7 li liste düzeyim, yanına da göbiş Ronaldo, bir de Riquelme çaktık mı bizi kimse tutamaz. Şeref tribünündeki fiskiler benden !

esgo dedi ki...

Ben de fast break'lerin hatalı yürümeler ve yanlış pas seçimleri ile piç edilmesini sindiremiyorum.

Keza geniş alan bulan kenar oyuncularımızın teke tek pozisyonlarda bir Keita bir Arda gibi adam eksiltip, çizgiye inememesini de sindiremiyorum. Yahu o da senin gibi etten kemikten bir kardeş nihayetinde, geçemezsin içinden zorlama işte.

Tabata biraz kıpırdanır gibi oldu, ama kaleye uzak noktalarda topla buluşması ve sürekli rakip orta alan oyuncuları ile boğuşmak durumunda bırakılması üretkenliğini kısıtladı. Şu tip oyuncularının dilinden anlamayan hocaları da sindiremiyorum.

ps: Djehoua'nın s.kecekmiş gibi koşturup, birden sarılıp-sevgi gösterisinde bulunmasına bayılıyorum.

Kurtulus dedi ki...

bende üzülmez in ilk 11 oynamasını artık sindiremiyorum.bıktım ulan yeter ulan.
takımda bir tane adam eksilten hızlı topla giden oyuncu olmazmı ya.
futbol izlemek istiyorum artık.

SirEvo dedi ki...

Ernst'e yapılan hareketin yanında Bobo'ya geçirilen bir de dirsek var. Bunu da belirtseydin keşke...

serhaddar dedi ki...

çıldırdım ya maç boyunca..bu kadar saçma sapan top oynayan bi takım..tellodan artık nefret ediyorum..naptığı belli değil..tabatayı çok savundum ama neden sürekli yerlerde anlamıyorum..oyun zekası üst düzey diyeceğimiz bir adam yok..holosko yanındakine pas veremiyor..hakem uyuz uyuz kararlar veriyor...ismail ilk 11 de değil...ulenn necip oynasın bari bundan kötü oynamayız zaten...

yemin ediyorum soğudum futboldan,zaten aklımda kongre...Tüpçü seçilirse zaten bittiğimizin resmidir...

Mustafa Denizliye ve onun seçimlerine de fena halde uyuzum artık...

Maç boyunca Galatasarayın yabancılarını saydım içimden...sövdükçe sövdümm demiröreneeee..

BJK4EVER dedi ki...

Bende BJK lehine bu kadar az hatanin oldugu, rakiplerin lehine cok oldugu bir ligde gayet verilebilecek bir penaltiyi bahane edip sindiremeyenleri sindiremiyorum.
Mukemmel oynamadik, ama orta alanda hakimdik, tek pozisyon disinda pozisyon vermedik, kendimiz 3-4 net pozisyona girdik, daha ne?
Penalti pozisyonu varsa Ome'e ve Korhan'a gosterilmeyen kirmizi kartlar var, hatta hatirladigim kadariyla ilk yari Tello'nun el olmayan pozisyonunda serbest vurus verilmisti galiba.

BJK4EVER dedi ki...

@serhaddar

Madem bu kadar uzay futboluna meraklisin git Barca'yi seyret, bir daha Besiktasi takip etme.
Tabata hep yerdeydi, cunku surekli kendini gosterdi, toplar aldi ve ona faul yapildi. Gayet de iyi oynadi bugun bana gore.
Ismail 11'de degildi, cok sukur degildi, cunku sonradan girince neler yaptigini gorduk. Ismail cok top kaybiyla oynuyor ve defansta hic yok....
Holosko tam kendine gore ortami bulmasina ragmen son hamleleri yapamadi, ama 3 ay top oynamamis adamin zimba gibi donmesini bekleyemezsin.
Tello ise kotuydu, ama en azindan top sirkulasyonunu saglayan ve dikini oynamaya calisan bir oyuncu elinden geldigince, her oyuncu formsuz donem gecirebilir.

SirEvo dedi ki...

@BJK4EVER
Defansa değil sol açıka alındı İsmail bu maçta. Deli İbo vardı defansta o girdiğinde, belirteyim de. :)

BJK4EVER'in son yazdıklarına harfiyen katılıyorum.Yakında oynamadığı maçlardan sonra bile İbrahim'i eleştireceğiz.İsmail bugün oyuna girdi de ne yaptı.Kaç maçtır dökülüyor.Şu haliyle İbrahim'î kesmesi mevzu bahis bile olamaz.Tabata'da bugün fena değildi.Orta saha yerine forvette oynasa daha etkili olurdu.Fink sahanın en iyisiydi.Tello berbattı.

Unknown dedi ki...

bu maçtaki penaltı kararıyla geçen sezon inönüde 0-0 biten bursa maçındaki toraman ın atıldığı pozisyon arasında fark yok. o sadece rakip ceza sahasında atak yapan oyuncunun müdahalesiydi. bu da defasın ki.

BJK4EVER dedi ki...

@sirevo

Dogru, ancak 10 dakika gibi kisa surede oynamasina ragmen 2 gereksiz top kaybetti. Defansta yok dedigim zaten onceki maclar icin, her turlu hata yapiyor, ancak bizim seyircimiz sirf genc ve ofansif oynadigi icin gormuyor bu hatalari.
Yetenekli olmasina ragmen cok eksikleri var, ancak bunlari giderirse tabii muhtesem bir back olur ve bu bolgede uzun yillar sikinti cekmeyiz. Ama herseye ragmen ben de su an hoca olsam Uzulmez'i oynatirim, hele ki deplasmanlarda.

serhaddar dedi ki...

lanet olsun zaten,almaz olaydım lig tv...bırakın arkadaşlar ben beşiktaşın böylesine ezik bi futbol oynamasını kabullenemiyorum.Bir gol atıp bala göte ,ondan sonra geride bekle..necati de acık şans olsa berabere bitecekti maç..İsmail koybaşının ölüsü bile iki çalım atar bi orta yapar..10 dakikada ısınmadan ne bekliyosunuz ki adamdan...Bu kadar olumlu bakıyosanız helal olsun ne diyim..Ben şahsen beşiktaşın futbolunu hiç beğenmiyorum,telloya ve canı isteyince oynayan boboya tahammülüm yok.tabataya yeterince şans verilmiyo bence,ama dediğim gibi muhtemelen iyi çalışmıyo sürekli yerlerdeydi..Neyse hayırlısı olsun bakalım...

gene dualarla falan şampiyon oluruz belki...

serhaddar dedi ki...

@BJK4EVER

bu arada o lafı yakıştıramadım,öyle git başka maç izle falan,izin verde yorum yapalım değil mi...

hepimiz aynı fikirde olursak ne anlamı olur..
böyle nezih ve güzel bir ortam bulduk fikirlerimizi paylaşıyoruz,gözünü seviyim soğutma bizi...

SirEvo dedi ki...

@BJK4EVER
Yahu adam 10 dakkada 2 top kaybetti diye asmaya gerek yok. Hem böyle genç adama o kadar para vereceksin de yedek mi bırakacaksın hata yaptı diye?
Oynatacaksın ki tecrübe kazansın. İsmail'i eleştirmeyin gereksiz bir şekilde. Çünkü bu takımda eleştirilecek çok fazla adam var İsmail'e gelene kadar.

BlackWhite dedi ki...

Oynamaya çalıştığımız 4-2-3-1 ve sorun bölgelerarası denge sorunu. Orta alanda iki nispeten düz ve istikrarlı oyuncu ile oynamak birçok isim yapmış takımın uyguladığı bir sistem. Fakat bunu tam yansıtabilmek için geriye kalan hücum 4 lüsünün (artık kimsenin 3 lü defans yap(a)madığını düşünürsek geriye kalan oyuncu bu kadar) takım oyununda çok iyi pas yapıp anlaşabilmesi ve vasatın üzerinde olması gerekiyor. Eğer durumu “az gol yiyoruz bu iyi, bir de gol atabilirsek” cümlesine özetlersek zamanla gol yememe kısmını da unutmak gerekiyor, çünkü bu sefer de kapalı veya sert oynayanlar karşısında hızlı rakip ataklarda orta ikiliye binen yükü unutuyoruz. Beşiktaş’ta ileri 4 lü –kimse kusura bakmasın- her daim yarım adamlarla dolu. Tek bir örnek olarak; en formda zamanlarında bile Holosko ne tam gole çok yatkın olabildi, ne tam kanat veya sağiç oynayabildi, ne de arkadaşlarının durumuna göre serbest takılabildi. Bu konu 4 lünün hepsi için geçerli. Genel problem ise M.Denizli’nin kafasındakiler. Denizli asla bir takımı hedeflediklerine göre yavaş yavaş örecek bir TD değil, önce bunu kabul etmemiz gerekiyor; kariyerinin hiçbir noktasında “ben bunu oynatırım ve buna göre oyuncu bulurum” demedi. Bu nedenledir ki zaman zaman Bobo’yu soliçte, Tello’yu solda veya ortada, Tabata’yı defansın önünde ve ortanın ortasında görüyoruz. Konu herkesin kabak gibi gördüğü futbolsa radikallik kaçınılmaz: kendisini hazzedip etmemem önemli değil, mesela Samet Denizli’den daha kötü yönetemez, ama Beşiktaş diyorsak bize ikisinden de fazlası lazım. Bir de, eğer bırakın 18 maçı, yıllara varan süreçte “golcülerimiz iyi olsaydı 5 olurdu” veya “şu bu fırsatlar değerlendirilseydi bu şekilde konuşulur muydu” deniyorsa bilin ki sorun sadece bunlar değildir.

BJK4EVER dedi ki...

@serhaddar

Ben senin yorumuna zaten birsey demedim, elbette futbolu begenmek zorunda degilsin. Ancak, sovdum, futboldan sogdum, ezikler vb laflari kullanmani bir BJKliye yakistiramadim sadece. Hele ki hicte fena oynamadigimiz mactan sonra. Unutma ki o begenmedigin Tello ve Bobo bize gecen sene cifte kupa kazandirdi. O super yabancilaryla ovdugun GS ise anca 5. olabildi.;)

kabataş dedi ki...

pozisyon penaltı allah belanızı versin.

BJK4EVER dedi ki...

@sirevo

Zaten yorumumu 10 dakikaya gore degil, onceki maclari da goz onunde bulundurarak yaptim. Hep boyle oluyor zaten, oyuncu sisiriliyor sisiriliyor, sonra surekli oynayip 2-3 hata yapinca beklentileri karsilayamayip yerin dibine sokuluyor. S.Ozkan mesela bana gore rotasyona girebilicek, kulube icin son derece faydali oyuncu, ama herkes ondan hep Sheriff macindaki oyunu istedi, beklentileri karsilayamadi. O yuzden oyunculardan gelecek beklentiyi iyi ayarlamak lazim.
Ayrica bence Ismail'in maliyeti asla onu oynatmak icin arguman olamaz. 6.5 milyon euroyu sadece 1 senelik degil, 5-6 senelik yatirim olarak gormek lazim. Simdi zorla oynatip kaybetmektense yavas yavas hazirlayip senelerce kullanmayi daha dogru buluyorum......

serhaddar dedi ki...

Mustafa Denizli nin genel anlamda rahatlatıcı ,pozitif ve kaos ortamında güven veren tavrı her ne kadar belki bize şampiyonluğu getirmiş olsa da...ve önemli bir meziyet gibi gözükse de;böylesine acizce oynanan bir çok maçtan sonra performansımızdan memnunum gibi yaklaşımları ve ısrarla anlaşılmaz bir modele devam etmesini anlayamıyorum.Ve daha da üzüntü veren kısmı ileriye yönelik umutlarımı kırıyor.

Çok mu şey istiyoruz iki pas yapan bir takım isteyerek,hadi onu da geçtim,kanatta adam eksiltip içeriye girip al at diyecek adamımız yok.(yusuf bir zamanlar,sadece adam geçmek kısmıyla serdar özkan)

Bugün farkettim ki Fink bile gayet akıllı uslu adam geçip pas veriyor.Ben bu konuda ismail ve rıdvandan ümitliyim,ama onları da oynatmıyor.

Görüyosunuz keitayı,ardayı,elanoyu,ki jo ve dos santos ta bunları yapacak...Bizim oyuncularımız sırtı dönük top almak ve rüştüye al dik diye pas atmaktan başka bişiy yapmıyor ne yazık ki...

özellikle bugünki maçtan sonra umudumu iyice yitirdim.1 aylık ara hiç bir şeyi değiştirmemiş ne yazık ki...

theotheo dedi ki...

antalya gibi iyi bir takımın deplasmanından galip geliyoruz, hala şikayet.

ney bu ya, açın barcelonanın, arsenalin deplasmanlarını izleyin ak, kolaymı sanıyosunuz nedir. gayet iyi oynadık, takım iyi yoldadır.

şampiyon oluruz, olmayız önemi yok, rakiplerin eli armut toplamıyo, takım iyi kaliteli oyuncular var belli işte tartışmanın anlamı yok.

başkanımız seçilsin stadımız yapılsun sonra bakarız duruma.

serhaddar dedi ki...

@BJK4EVER

gerçekten çok iyimsersin renkdaşım...ben bugün neyini beğendin beşiktaşın gerçekten anlamadım ama çok takılmayalım bu konuya,belli ki futbol görüşlerimiz farklı...

Sana şu konuda katılıyorum,bizim takımımız takım ruhu ve inanç açısından hala GS ve FB den önde ancak,bu sene tello ve bobo(bugün iyiydi) gibi oyuncuların eski ruhlarını kaybettiklerini düşünüyorum.Geçen sene bizi şampiyon yapan mücadelemizdi,yine olursak zaten öyle oluruz...ama futbol olarak ve futbolcuların bireysel kaliteleri açısından çok gerilerdeyiz.Ki belli ki denizlinin tuhaf sistemi de artık tutmuyor.

Bize şu adam şu maçı kazandırır diyebileceğim hiç kimse yok ne yazık ki Beşiktaşta,3 direğin arasından topu itecek adam yok... Canı isterse bobo dışında bence yok...yok yok..

ceyhun dedi ki...

bjk4ever'ın ilk yorumunu okuduktan sonra -ki diğerlerini okumaya gerek kalmadı ve okumadım- bazıları lider bazıları da muhalefet doğar gibi saçma sapan bir cümle geldi aklıma. zaten cümlenin ikinci yargısını söylemek için birincisini öylesine yazdım, liderlik önemli değildi söylemek istediğimde.

trolllük yapsın diye özellikle transfer mi edildi kendisi anlayamıyorum ne denirse muhalefet ediyor. bloglar'ın sohbetini sürekli gereksiz tartışmalara çekiyor bana kalırsa.

neyse bjk4ever, trollsen komik değil ama değilsen çok komik bir durum bu seninki, kusura bakma.

BlackWhite dedi ki...

@theotheo

Doğrudur komtanım. Bir de öğrenciler olmasa ne güzel idare ederdin di mi maarifi. Harbiden bakan olacak adamsın vesselam.

plasmodium dedi ki...

Benim kannatime göre pozisyon penaltı da değil.Ancak öyle hiçbir şekilde verilmeyecek veya uzaktan yakından alakası yok veya da böyle fahiş hakem hatası denilecek bir pozisyon değil.Nihayetinde adamın eli açık.Ama ben olsam penaltı çalmam ayrı konu.Böyle maç kazanmayı zaten istemem.Ancak benim içime sindiremediğim; pozisyon gelişir gelişmez futbolcuların hakemi yanıltmaya yönelik yırtınışları.bana tipik arda,sarbi,luganoyu hatırlattılar.Ben futbolculaımızın büyük çoğunluğunun temiz oynadığını iddia edenlerdenim.Bu hareketleri Toramana ve yapan diğerlerine yakıştıramadım

carlito dedi ki...

hepsine eyvallah, ben de hiçbir şekilde bu galibiyetten zevk almadım..

amma velakin pozisyon buz gibi penaltı be abi! hem de bir değil iki oyuncu birden bariz şekilde elle oynamış, yani penaltı kararı için daha ne olmasını bekliyorsunuz anlamadım ki!

ha bu arada ben de bu ömer çatkın denen pislik herifin ernst'e yaptığını bi türlü sindiremiyorum! bir pascal olacaktı ki ağzını burnunu kıracaktı orda ah ahh..

theotheo dedi ki...

@plasmodium

sen olsaydın çalmazdın hacı, o yüzden hakem değilsin zaten.

ceza sahasında topu elle oynamak dünyanın her yerinde penaltıdır. işine gelirse.

valla beyler size yaranmak mümkün değil, bu kadar mükemmeliyetçimisiniz acaba iş hayatınızda da?

insanlara saygı duymayı öğrenin, onlarda bi iş yapmaya çalışıyorlar, ellerinden geldiğince mükemmel yapmaya çalışıyorlar, ellerinden gelen budur.

Sertug Ozgur dedi ki...

valla bana göre penaltıydı.

ha toraman orhan ak'a faul yaptı öncesinde derseniz olabilir.

takım yine bildiğimiz gibiydi. fener ile gs de antalyada zorlanmışlardı ama beni düşündüren halı saha takımı amatörlüğünde kaçırılan goller. bu kadar açık veren antalyaya penaltıyla gol atabiliyosak iyice karamsar bi tablo çıkıyo ortaya.

tabata'yı beğenmedim, 16 yaşaltı oyuncusu gibi. toraman,fink ve rüştü gecenin iyilerindendi. ernst de eski formunu tutacağının sinyallerini verdi.

necip ernst fink üçlüsü ilerleyen zamanlarda beni heyecanlandıran tek şey. maçlardan zevk almıyorum, uzatmaları oynuyoruz gibi bir hava var,takım kopuk,heyecanı kaybolmuş.denizli kendi havasında.değişikliklerde olumluydu bence,bunu söylemek ne güzel. Holosko tamam 3 aydan sonra dönmüş falan ama toramanı bile çıldırttı, gerçekten futbol zekası sorunu ve teknik yetersizlik var.

Ama biliyoruz ki denizli takım iyi giderken tavşancılığa başlar, şımarma gibi birşey.Tabi denizli doğruları da yapsa, doktor denizli değil, sezon sonuna kadar böyle gideceğiz. tek ilgimi çeken necip'in ve oynarsa rıdvan'ın ne yaptığı.

esperanza dedi ki...

Takim her haliyle Riza Calimbay doneminden farksiz, ne idihu belirsiz dizilis, kontratak kovalamacalar, kafasina gore oynayan oyuncular...

Arkadaşlar bence de bu kadar umutsuz olmayın.Daha güneş açacak,y.d. gidecek,taraftar yeniden stadı dolduracak,bobo-holosko form tutacak ve en önemlisi rakiplerimiz 3 kulvarda devam ederken biz ligdeki rakiplerimize çok daha konsantre bir biçimde çıkacağız.Bu takım en kötü ihtimalle ligi ilk 2'de bitirir diyorum ben.

Beni bilen bilir, hicbir zaman hakem hatasi konusmam. Burada yapilan "ona su olmustu, o zaman su soyleydi" falan kiyasi degil. "Bu penalti karari olmasa maci kazanirdik" diyebilecegimiz, bizi heyecanlandiran bir oyun var miydi? Maci boyle tartismali bir penalti ile kazaninca mutlu olmama hakkimda mi yok?

theotheo diyor ki "N'olacak, Antalya deplasmani, deplasman maci boyle olur normal, Barcelona da her mac boyle oynamiyor." Yahu tamam da, Barcelona arada kotu oynuyor, biz ise bu sezon sadece BIR mac Barcelona ayarinda oynadik.

Tabii ki demiyorum ki Barcelona olalim, onu Demiroren'in listesindeki yoneticiler diyor "Messi'yse Messi aliriz" diye. Sadece 7-8 mactir sahadaki isteksizligi, mucadelesizligi, hirssizligi gorup de "Ha" deyip gecemeyiz. Hani her takimin, Besiktas'in da, kotu oynama ozgurlugu vardir, ama kac mactir resmen maci izleyesimiz gelmiyor. Hadi kotu oyunu gectim, sahada istek, kipirdanma vs. de yok.

Bunlar asikar degil mi yoksa? Ben kicimdan mi uyduruyorum, halusinatif madde etkisi altinda miyim?

esperanza dedi ki...

@Shelbyl

taraftar stada giderken cenzaye gider gibi, oyuncular da sahada surekli ; bir onceki aksam alkolu fazla kacirmis ta "mac bitse de istifrah etsem" havasinda

yani durum mutsuzlugun da otesine gecti son 2 aydir icimiz kiyildi, bunaldik.

BJK4EVER dedi ki...

@serhaddar

Bireysel yetenekler konusunda haklisin, ancak sadece bu onemli degil futbolda. Unutma ki o yildizlarin da eksikligi var. Arda psikolojik olarak kolay cokuyor, dos Santos 1 sene top oynamamis, Jo 2 senedir ortalikta yok, Kewell surekli sakatlniyor, Alex'i cikar zaten FB kayoluyor. Unutma ki gecen sene Lincolnlu Kewelli Baroslu Ardali GS veya Carloslu Guizali Emreli FB degil, Tellolu Ernstli Ekremli Bobolu BJK sampiyon oldu.
Hersey isimlerle yildizlarla olmuyor, yildizlarla dolu GS evinde Manisayi Eskisehiri Belediyeyi yenemedi, FB kendi evinde Kasimpasadan 3 yedi. Biz kendimiz dogru olani yapalim yine sampiyon oluruz, hic umidim azalmis degil. Beni tek korkutan fikstur dezavantajimiz, ki ozellikle FBnin muthis bir fiksturu var, ama bir sekilde asacagiz.

@ceyhun

Madem ki oyle dusunuyorsun, keske kisiye saldiracagina yazdigim icerige cevap vermeye calissaydin da ornek bir yazar nasil olur gorseydik.....

sy dedi ki...

hee mac vardi di mi :)

saka maka maci zaten izleyemeyecektim de, yarinki macin oneminin yaninda bunu ikinci plana atmak da normal.

mrt309 dedi ki...

Beşiktaş bu maçta rakibinden üstündü, haklı bir galibiyet aldı. Ancak penaltı pozisyonunda hakem hatası var. Şimdi bazı arkadaşlar "iki adamın eline birden çarptı, penaltı işte" diyebilirler. Ancak penaltılarda kaç adamın eline çarptığına bakılmaz. Önemli olan elle müdahalenin bilinçli olarak yapılıp yapılmadığıdır. Bir diğer görüş ise "ceza sahasında elle oynama penaltıdır" şeklinde. Ancak bu pozisyonda Antalyalı oyuncular topla oynamıyorlar, top ellerine çarpıyor Toraman'ın kafa vuruşundan sonra. Penaltı falan değil. Ben de hakem hatalarının eleştirilmesine ve herşeyi bu hatalara bağlayanlara sinir oluyorum ancak pozisyonu daha iyi okumanız açısından yardımcı olmak istedim.

Beşiktaş'ta Tabata, İsmail, Nobre gibi oyuncuların eleştirilmesinin bir numaralı sebebi bu adamlara normalin üstü paralar veren Demirören'dir. Bu oyuncuların kaldıramayacakları bir yükün altına sokmuş ve taraftarın önüne atmıştır. Tabata iyi bir oyuncudur, yeteneklidir. Ancak 8 milyon euronun yarısı bile etmez. İsmail gelecek vaadeden önemli bir yetenektir. Ancak ödenen bonservis bedeli çok uçuktur. Keza Nobre'nin yıllık kazancı takımdaki dengelerin içine etmektedir. İyi yönetildikleri taktirde Beşiktaş kadrosu Fenerbahçe ve Galatasaray ile rekabet edebilir. Ancak bu şartlarda futbolcuları hiç eleştirmemek lazım. Hatta Denizli'nin de haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Elinde çok fazla formsuz oyuncu var. Bu nedenle kimi oynatırsa oynatsın eleştiriliyor. Kongre sonrası dönemde daha planlı programlı bir futbol takımı oluşturmakta fayda var.

drogba dedi ki...

BJKEVER:Bende BJK lehine bu kadar az hatanin oldugu, rakiplerin lehine cok oldugu bir ligde gayet verilebilecek bir penaltiyi bahane edip sindiremeyenleri sindiremiyorum.


Bu kadar az hata mı ? Gençlerbirliği maçında sivok 2.sarıdan atılmadı
Trabzonspor maçında ferrari ceza sahasının içinde colmanın ayağına daldı penaltı verilmedi
Fenerbahçe maçında gökhan gönüle yapılan penaltı verilmedi ve uğurun attığı 3.gol ofsayt
Bursaspor maçında nobrenin attığı gol hakemin kararıyla atılmış bir goldür
Bursaspor maçında toramana yapılan penaltı değildir
ve Bu maçta ki pozisyon penaltı değildir

Nasıl bjk lehine az hata ? Hakem kararıyla hangi maçı kaybettin bu sene peki?

Rakiplerin lehine çok hatalar varmış hangi rakibin o ?

drogba dedi ki...

Geçen senenin 2.döneminden bu ilk yarının sonuna kadar hakemlerden en çok yanan Galatasaray olmuştur
Bu sene ki Kasımpaşa maçı Fenerbahçe İbb Antalyaspor maçları vb çoğu maçta hakemler büyük hatalar yapmıştır

Galatasaray lehine 18 maçta lehine yapılan en büyük hakem hatası antep maçındadır.Onda da ahmet arıya yapılan faul gerçi orada da gösterilen kart doğru ama karttan önce faul vardı

Son maçlar aklıma geldi de Bjk hangi maçlarda puan kaybetti hakem yüzünden ben hatırlayamadım ama kazandığı maç var hakem kararıyla
Hakemler hata yapabilir belki penaltı olmasa da bjk golü atabilecekti

Ama çıkıp da bizim lehimize çok az hata oluyor başkalarının lehine çok hata oluyor lafı yanlış.Senin en büyük rakiplerinden olan Galatasarayın bu sene hakem kararının direk etkisi sonucuyla kazandığı bir maç yok.Ofsayttan gol verilmeyen penaltı veya durduk yere çıkartılan kırmızı kart ben göremedim.Aksine ofsayttan goller yemişlerdir penaltıları verilmemiştir hakem kararıyla goller yemiştir karşısındaki rakiplerin k.kartları verilmemiştir

BJK4EVER dedi ki...

@pes2010

Keske GS macinda Leo Franco'ya verilmyen kirmizi karttan ve penaltidan, IBB macinda Telloya verilmeyen penaltidan, Kasimpasa macindaki haksiz penalti ve kirmizi karttan da bahsetseydin o zaman.
Birde magdur dedigin FB lehine hata olmadi mi? Sivas macindaki Kazimin golu 5 metre ofsayt, Ankaragucunun son dakikadaki beraberlk golu net cizgiyi gecti, keza Trabzon macinda 5 metre ofsayt olmayan 100%luk pozisyon kesiliyor. Bu sene nispeten daha adaletli lig oluyor o kadar. Gecen sene Bursa macinda daha ciliz pozisyonlarda cift sari kart gorerken konusmayanlar simdi penaltiya laf edebiliyor ama. Tabii FB ve GSliler alisti hakemler tarafindan kayirilmaya, normal yonetim olunca degisik geliyor. Kim bilir, belki de 6 mac sonunda dalga gectikleri BJK sampiyonluga tekrar aday olunca bir korku sardi bir taraflarini, o da olabilir......

Ahmet Canseven dedi ki...

Ya bi kıllık yapmayın ya... Bi postun altındada siz Galatasarayıların ortalığı karıştırıcak yorumunu görmiyelim ya...
Adam yazmış penaltıyı sindiremiyorum diye...ama Ernst'e ve Bobo'ya atılan dirsekleride yazmış. Bunların karşılığı sarı kart mı yani, ki Boboya yapılanda onuda vermedi... Şimdi sen yukarda saydığın o kadar pozisyonu görüyorsun da bunları neden görmüyor musun... ya da söylemiyorsun... Demek ki yukarda saydığın maçlarda da tek taraflı bakıyorsun ve o maçlardaki Beşiktaş alehine yapılan hataları da görmüyorsun... Ha bide bi yerden extra penaltı, extra turşu, hardalda koyduruyorsun onuda söylemeden geçemiycem...Trabzon maçında ne penaltısı yaaa Ferrarin poszisyonu...topa müdahalae yapmasın bıraksın mı yani... Bu arada Kasımpaşa maçındada Ferrariye verilen penaltı ve kırmızı kartı aç bi seyret sana tavsiyem.. Bırakalım da adam defans yapmasın di mi "ohhhh rahat böyle yaysın mübarek". Hayır tek tek pozisyon saydırıyosun bize ha.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Canseven dedi ki...

Bu arada neden Tello'nun yaptığı hiç bir duran topta golü bırakda gol vuruşuna dahi sahip olamıyoruz. bi geldiği sene bişiler kesti biçti o kadar. "artık hiç bir korner heyecanlandır mıyor Beni....Seveceğim Beşiktaşım her ara pasta Seni"
Verdiği bi tanede olumlu pas yok, hep kayıp... Vefasızlık yapmayım diyorum ama Tello da tüy döktürüyo bana kedi gibi...saç kalmadı kafamda ya...
Son olarak Allahım nolursun Tellonun saçları dökülsünde bendekiler çıksın...

Unknown dedi ki...

Eser Gökulu demiş ki;
Keza geniş alan bulan kenar oyuncularımızın teke tek pozisyonlarda bir Keita bir Arda gibi adam eksiltip, çizgiye inememesini de sindiremiyorum....

Katılıyorum ve başlıyorum yazmaya;

Uzun bacaklarıyla Pascal Nouma,
Fuleli adımlarıyla Carew,
Hızıyla Ahmet Dursun,
Feykleriyle İlhan Mansız,
Herşeyiyle Sergen,
hatta "O" bile bize bu özlediklerimizi çok iyi göstermişlerdi.

Şimdi ise tek Umudumuz Matias..

Ahmet Canseven dedi ki...

Sinire kestim ama şunuda yazıyım sonra susuyum...biri şu Galatasaray maçındaki Mustafa Sarpın Tabataya attığı yumruğu açıklasın bana bizahmet... Adam yerden kalkıyor Tabatanın üstüne çöküyor...Ve yumruk atıyor... Bide Tabata yumruk yediği için sarı kart görüyor ki bence o da yanlış Hakem Kırmızı göstermeliydi Tabataya... Niye yumruğu iyice çenene doğru almıyorsun diye... Sonrada vay efendim hangi maçı hakem hatasıyla kaybettin... o maçı o kararla kaybettik demiyorum ama bizzat senin takımınla oynadğığımız maçta oluyor bu ve sen bunu görmüyorsun... Sindiremiyorum bu Mustafa Sarpın külhanbeyiğilini, Barışın ise en ufak dokunuşta kendini yere attıktan sonra faulü göstertmek için ters takla atarken tekme savurmasını...

Sedat AKSU dedi ki...

ŞAİBEŞİKTAŞ...

SirEvo dedi ki...

Tipe bak ya, şaibe diyor. Eziğin önde gideni bile şu maçı izledikten sonra Beşiktaş şaibe yaptı demez. Dese bile kendine küfrettirmez etrafta söylerek. EZİK!

BJK4EVER dedi ki...

Bu GS bu transferlerden sonra sampiyon olamasin, o zaman gorurum ben. Gecen sene gibi aglayacaklar mi bakalim. Su pisliklere Inonu'de derslerini vermemiz lazim, hem de fark atarak.
Ayrica saibe dendigi zaman Turkiye'de akla gelen ilk takim GS, bunu kimse unutmasin!

esperanza dedi ki...

yahu blog da bir mevzu da gelip gs ye falan baglanmasin kurban kesecem...

plasmodium dedi ki...

Arkadaşlar aman gsye laf söylemeyin onlar çok mağdurlar,malum ibb maçında kornerleri verilmedi.
Aslında tarzı hırsızlık olan bu camiaya armasının kökeninden,cimbom tezahüratından girip,45 metreden verilen penaltılardan,doğanlardan-şahinlerden,zaladlardan 8-0dan,nalgalardan çıkarım ama forum ortamı gerilecek o yüzden ayrıntıya girmeden kısa birşeyler söyleyip kapatayım.Son maçta pozisyon penaltı değildir.theotheo bana tacizde bulunmuş:) ama olsun pozisyon penaltı değil.Ancak son olarak şunu söyleyeyim gsın en çok hakemden şikayet ettiği maçta bile lehine hata vardır,Beşiktaşın lehine kararlar olduğu maçta bile aleyhine hata vardır.Sadece kolpa medyayla birlikte birisi gündeme gelir diğeri gelmez.

sembolist dedi ki...

BJK4EVER,şaibeyi sen çok iyi blirsin,Rize-Sebat desem sana?Bursa desem?

tearkan dedi ki...

Bursa dedin arkasını da getir bakalım. Bursa, Beşiktaş ve şaibe kelimeleri arasında nasıl bir bağlantı varmış merak ettim. 'Temiz' gese takımının taraftarı aydınlat bizi.

Ahmet Canseven dedi ki...

ya havle Carlos Vela kuvvete.... ne diyonsen Gudjohnsen... Deeeeeet... Deli oluyor insan taaaaa.

Sembolist'in bir huyu var. Kendisine bu Rize-Sebat hususunda 80 defa aciklama yaptik; karsiliginda ya "saka"ya bagliyor, ya da bozuk plaga. "He he, aynen oyle, aferin cok iyi dusunmussun" deyip geciniz. Laf anlamayan, tartismak yerine provoke etmeye calisan adamlarla da muhattap olmayiniz.

DeX dedi ki...

penaltı niye insanları rahatsız ediyor anlamıyorum. ibrahim toraman çıkıyor kafayı vuruyor kaleye yönelen top adamın eline çarpıyor önündekinin sırtına çarpıyor tekrar eline çarpıyor. daha nasıl bir penaltı olmalı anlayamadım. öndekine faul yapıyo desek o da olmaz çıkmış vurmuş.
ömer çatkıç, bobo'yu dirsekleyen korhan ve orhan ak'ın maçı tamamlaması da ayrı şüpheli ya neyse..

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

Malum postta ben de laf anlatabilmek, söylediklerime cevap alabilmek için çok çabalamıştım; ama kendisi önce boş boş konuşup sonra da algı ve zeka seviyesini şaka yaptım bahanesiyle örtmeye çalışmıştı. Şimdi zamanında şaka olduğunu iddia ettiği şeyleri tekrar gündeme getirir olmuş ben de bi hayırdır diyeyim halini hatrını sorayım dedim:) Sanırım 'var mısınız?' başlıklı Jessie'nin açtığı bir postta dönmüştü malum muhabbetler. Orada da yazmıştım şimdi de yazıyorum bize bursa diyenler, madem bursa diyorsunuz biz de o sezonda samsun maçı sonrası zaten önüne gelene yenilmekte olan Beşiktaş'ı değil de bursayı konuşalım. O sezon 24. haftada 18 puanı olan bursa 34. hafta sonunda 40 puana nasıl ulaştı? 24 haftada 18 puan toplayabilen bursa, son 10 haftada 22 puanı nasıl topladı? O haftaya kadar sadece 3 kez galip gelebilmiş bursa son 10 haftada nasıl 7 galibiyet 1 beraberlik aldı?

Geç form tuttular di mi 'temiz' gese takımının taraftarı? Arap atı ya bunlar. Sonradan açılmışlar anasını satıyım. Bi yürüyün gidin ama yaa zorla ağzını bozduracaksınız insanın.

ilkay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ilkay dedi ki...

@plasmodium

armanın kökeninden girmeni bekliyorum büyük bi merakla.

@eksibesiktas

biliyorum burası (bu post en azından) yeri değil. ama burada böyle desteksiz sallamaları görünce de insan dayanamıyor.

alper dedi ki...

antalya maçından sonra kesin kararımı verdim.bu takım bu senede şampiyon olmasın taksimde çıplka gezip kednimi hadım ettircem.rakibe verilmiş bir pozisyon var.atamadığımız 5 net pozisyon var.arife 1548.inci dakikada orta yuvarlakra verilen penlatıları gören bu gözler bu pozisyona penlatı demeyen adama s.kecekmiş gibi bakar.geçin o işi.
bana göre sahanın en iyisi boboyu 85 te çıkarıp nobreyi almadı ya oyuna mustfa hoca bu takım bu sen eşampiyon olur demektir bu.demekki hoca lige dönmüş.
son bir not.bu takım isterse hiç maç kazanmasın 4 hafta sonra inönüde gs yi yenelim yete rbana.

theotheo dedi ki...

@sembolist

hacı şike varsa, getir belgesini konuş, öyle kaba tarafından atmakla olmuyo. anlaştık mı koç?

haddini bileceksin önce, burası beşiktaş blogu.

tearkan dedi ki...

@ zombie

Senden beş post önce yazan senin gibi 'temiz' gese takımının taraftarı sembolistin desteksiz sallamalarını niye görmüyor o gözün? Plasmodium'un sallamalarını görüyor, ona cevap veriyor ve sonra da yeri değil ayağına yatıyorsun madem, onun yaptığı sallamalara niye yeri değil diyemiyorsun? Çok basit çünkü onlar benim takımımla alakalı değil diyeceksin tahmin edebiliyorum. O zaman da yeri geldiğinde yapılan bazı yorumlara çıkıp ama burası objektifti hani bilmem neydi hani diye bık bık bık yorum yazmayacaksın. (senin üzerinde tüm diğer takım tutucularına gelsin bu yorum. tek başına üzerine alınma)

ilkay dedi ki...

görmediğimi nereden biliyorsun? cengaver çıkmış tek başına sallıyor alayınız da cevap veriyor işte. bir de ben mi gireyim araya? plasma nın "ne bok olduğunuzu bilyorum lan" palavrası havada kalır ama ben sormazsam.

Yorum Gönder

Ara