.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ocak 2010 Salı

Maçın Analizi: İflas

Karşınızdaki rakip ister Manchester United olsun isterse Kasımpaşaspor. Eğer rakip takım skor avantajını ele geçirmişse, kalabalık orta saha ile direniyorsa Beşiktaş bu teknik direktörü ve bu futbolcu kadrosu ile hiçbir takımı yenemez. İkinci yarının başında yapılan Necip ve Holosko değişikliğiyle ilk 15 dakikada oyunun nabzını elinde tutan, atak üstüne atak yapan Beşiktaş, birçok futbolseverin ismini cismini belki de ilk defa gördüğü iki Kasımpaşalı orta saha oyuncusunun oyuna girmesiyle tuş oldu. Yani durum o kadar vahim ki giren oyuncunun kim olduğu ne yaptığı hiç önemli değil. Zaten zar zor ayakta duran orta saha, karşısında birden fazla adam görünce adeta felce uğruyor. -Ramazan bildiğin amatör kaleci. İlk yarıda bütün pozisyonlarda hatası vardı. -Uğur İnceman bu takımdan acilen gönderilmeli. Hata yapmasa bile adamda öyle bir negatif elektrik var ki izleyen insanda bir keyifsizlik yaratıyor. -Nihat Kahveci yaşlandıkça çocuklaşan huysuz ihtiyarlar gibi. Gün geçtikçe acemileşiyor, basit hatalar yapıyor. -Bu takım ölü top organizasyonlarını neden çalışmıyor? -Tabata'yı en son yedek kulübesinde gördüğümde sirkesi fazla kaçmıştı. Mustafa Denizli Tabata'nın turşusunu kurayım derken ayarını da tutturamamış anlaşılan. -Taraftar baskısıyla Necip oyuna girdi. Hakikaten ayıp, diyecek kelime bulamıyorum. -Ne takım ne de hoca bu maça hiç hazırlanmamış. Öyle veya böyle yeneriz havasındaydılar. Üçüncü gol gelene kadar da hiç istiflerini bozmadılar. İnsan en azından mesleğine saygı duyar. Ve son bir kişisel not... Yıldırım Demirören ve şurekası yüzünden Beşiktaşlı olmak apayrı bir ruhsuzluğa dönüştü. Yensen ağız tadıyla sevinemiyorsun, yenilsen eskisi gibi midene oturmuyor yediğin goller. 100 yıllık bir tarihin ağzına burnuna sıçıldı. Şu hayatta elimizle tutamadığımız halde yüreğimizle dokunabildiğimiz tek şey olan Beşiktaşlılığın içine ettiler. Sahada da, saha dışında da iflas ettik hepimize afiyet olsun...

37 Yorum:

esperanza dedi ki...

Oyuncular ve hoca kafada bitirmis sezonu

mj23 dedi ki...

ve işin en kötü yanı muhtemelen kongreden yine yeni yeniden başkan çıkacak bu adam.

tribün kendisini istemeyince "bana ne yæææ onlar gitsin" diyor tribün baskısıyla da gitmez.

revna demirören'de ilk başta hepimizi umutlandırdı otur evinde diyerek ama sonra "dimdik ayakta dur yıldırım" çıkışıyla hepimize sağlam bir kazık attı.o kapı da kapandı.

ne diyelim ordu göreve...

AQ-47 dedi ki...

Denizli sezona hiç başlamadı ki bitirsin...Artık bu kepazeliklere yorum bile yapmak gelmiyor içimden, fark yediğimiz maçlarda eskiden sinirimden yerimde duramazdım şimdi izlerken iplemiyorum bile...taraftarın içini boşalttınız be!

Adsız dedi ki...

şu son paragraf yaşadıklarımızı özetliyor jokond, izninle linki vericem facebook'tan...

Unknown dedi ki...

gelinen noktanin ozeti budur:

"Yensen ağız tadıyla sevinemiyorsun, yenilsen eskisi gibi midene oturmuyor yediğin goller."

baska soyleyecek bir laf kalmiyor...

esperanza dedi ki...

Kisisel not YD doneminin ozeti olmus hakikaten. Yazik bize...

Ya o degil de, okudugum kitaba dalip maci bile unutmusum ben, o derece, tam rezalet. Yarim saat sonra actim, 0-3 yaziyor. Bir surreel geldi, inanamadim falan. Mac bitti, boyle bir kaniksamislik. Peeh.

Aramizda bir tribal kaldi hala daha deliren sanirim, o da isimden oyle zaten.

Jokond dedi ki...

elbette verebilirsin sevgili damacana

sevgili shelbyl,
sizin beşiktaş'ı tutmuşluğunuz kadar benim ski tutmuşluğum var diyeyim de anla halimi

gökhan dedi ki...

son paragraf şahane. hislerime tercüman olmuş. ilk yarının son dakikalarında, gökhan güleçin rezil pası ile biten kasımpaşa atağı sonrası "hay senin vereceğin pasa" diye farkında olmadan bağırmışım. tabi sonra ne oluyor bana yahu diye uyandım. hakkaten psikolojimiz bozulmuş durumda. kongreden az da olsa umudum var. yoksa beşiktaşla olan ilişkimi sorgulamaya başlayacağım.

esperanza dedi ki...

Sampiyon olduktan sonraki sene ozellikle ligin 2. yarisi cin iskencesine mi donusecek her seferinde ? hata bende 31 Mayis ta SIK kafana mutlu öl. Simdi 7 sene bekle ki firsat gelsin

esgo dedi ki...

Orta saha bas bas Neciiiiiiiiip diye bağırırken taraftar da Necip diye bağırınca bir an hayata küstüm. Dik kafalı Denizli yine kendi bildiğini okuyacak dedim. Benim için maçın en süpriz gelişmesi Necip'in oyuna girmesi oldu.

Üst düzey performansı ve böyle bir ortamda kırk yıllık Beşiktaşlı gibi oynayıp, gergin atmosferden etkilenmemesi kaybedilen 3 puandan çok çok daha önemliydi.

Necip'i çok gazlamayalım.Kendilerini olduk zannedip yerinde sayıyorlar sonra.Serdar Özkan onun yaşında sahada neler neler yapıyordu hatırlamak lazım.Umarım bu çizgisini hiç bozmadan devam eder.

mrt309 dedi ki...

Kupa maçları futbolculara angarya geliyor. İsteksiz oynadıklarında da böyle sonuçlar çıkıyor ortaya. Aslında normal bir mağlubiyet. Burada Denizli suçlu. İsmail, Necip, Rıdvan gibi genç oyuncuları oynatıp kaybetse bu kadar problem olmaz. Ama sahada Nihat, Yusuf, Nobre, Üzülmez oynayıpta kaybedince taraftar isyan ediyor. Hem o oyunculara yazık hem de kendini göstermek isteyen gençlere yazık. Zaten futbolcular isteksiz. Genç oyuncuları oynatmak için bir fırsat, hepsi kendini göstermek istiyor ancak anlamsız bir şekilde sahada yaşlı oyuncular var.

Bir de protestoların hepsi anlamsız. Muhtemelen Demirören şimdi "takım kaybedinde kötü oluyoruz" diye düşünmekte (theo nun dediği gibi) ve daha büyük hırsla kongreye hazırlanmakta. Hazırlıktan kastım daha fazla satılmış oy. Genel inanışın aksine ben bu mağlubiyetlerin Demirören'e avantaj sağladığını düşünüyorum. Koltuğun tehlikede olduğunu düşünüp daha da ters işlere giriyor büyük ihtimalle.

anilka23 dedi ki...

maç izlerken özellikle yapılan hatalardan dolayı gülmekten başka bir duygu hali gözükmüyor insanlarda. (bkz. inönüdeki wolfsburg, gçn sene ankaraspor ve bu seneki kasımpaşa)

Sertug Ozgur dedi ki...

Mustafa Denizli'ye uzun bi ara sonra birlikte maç izleme şansı bulduğum peder bey ile birlikte kendisinin taklidini yapıp hayatımızın küfürünü ettik heralde. Başka da açıklaması yok.

helldoradotcom dedi ki...

bosverin maglubiyeti, istatistikleri, gruptan cikma olsiliklarini falan.. 30 Ocak'a konsantre olun. Surada 2,5 hafta bisey kaldi, yine yd secilse milan'i yensen, arsenal'e 3 atsan ne farkeder.. 30 ocak tam 1-0 olsun, bizim olsun macidir.

esgo dedi ki...

Bir tane de tahrik edici mesaj atayım; ne var yaaææ Kasımpaşa'ya karşı 2-0'dan maç çevirsen ne olur çevirmesen ne olur küçük maçların büyük topçusu seni !

brahm dedi ki...

Kaybettiğimizi anladım...
Ne maç sonu paltosunu terli oyuncusunun sırtına atan bir teknik direktörümüz...,
ne kaybetsekte "olsun falanca ne biçim oynadı gördünmü" dedirten bir futbolcumuz...,
ne başka takımın taraftarları ile atışırken savunulacak bir yöneticimiz...,
hiçbir şeyimiz kalmamış...
Durum vahim...
Düşmanın husumetinin yanında, dost diye bildiklerimizin vefasızlığı bahis mevzu hem de...
Sadece maçı değil her şeyimizi kaybetmişiz...
Ümidimizi kaybetmesek bari...

sy dedi ki...

jokond, son paragrafin -bilmiyorum o kadar konsantre mi yazdin ama- gercekten o kadar net ve hissettiklerimi acikliyor ki; tesekkur etmek istiyorum. Bu kadar az kelimeyle bir his ancak bu kadar iyi anlatilir!

il Capitano dedi ki...

Ya yeniliyorlar bari keyif versinler.Sadece Beşiktaş değil sorun Galatasaray'ı da aynı,Fener'i de.Sahada minimum 6 tane defansif adam görmekten bıktım.Oturup şu maçı izleyeyim biraz keyif alırım dedim,bitmiş Nobre,bitmiş Nihat sahada.Batuhan'ı bitiren zihniyet budur işte.Denizli,Ertuğrul el birliğiyle bitirdiler çocuğu şimdi 5 milyon euro fiyat çekiyorlar! Galatasaraylıyım ama Batuhan'ı kim oynatırsa oynatsın elini öperim...Necip'i de bitirir bir yolunu bulup Denizli,o genç sevmez ki günü kurtarmayı sever!

plasmodium dedi ki...

Futbolculardaki ölü toprağını anlamak mümkün değil.kaleci ilk yarının sonunda boş yere yatıyor,tam 1. golü atmışsın,elini kaldır,hakeme saatini göster,yok öyle bir şey.İlk yarıya 1 dk uzatma verir hakem itiraz yok.3-1ken bile kasımpaşanın oyuncuları haksız pozisyonlarda bile itiraz ediyorlardı.Adam ernsti biçmiş biriniz de rakibe bişey deyin yok.Teknk direktör zaten mafiş.Şu takımda uğur inceman gibi adamlar yüzünden rakip futbolcusunun gözünde Beşiktaş küçüldü.Artık forması maç kazanmıyor takımın (zaten ne derece doğru bir deyiş olduğu tartışılır).Bi ara kasımpaşanın harcadığı pozisyonlara içimiz acıyarak bakıyorduk.

Pamukk dedi ki...

maçın analizi nolucak bu Beşiktaşın hali

demirören gitsin de başka bişey istiyosam namerdim 31 ocaka kadar maç analizim yok nolursa olsun tın tek maç 31 Ocakta
istediğimiz olmazsa (ki öyle görünüyo) o zaman ne olur bilemiyorum

Pamukk dedi ki...

ne güzel ifade etmişsin son paragrafla. eline sağlık.

Pamukk dedi ki...

gülerek izledim maçı 2.golle bi sinirlensem de 3 olunca daha da güldüm. telefon açtım rakip taraftar arkadaşa maçı izlemiyodur diye, "komedi var haberin var mı" demek için, o derece uydu bu son paragraf

twenty_one dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

bu adamlar ne diye gitti antalya'ya? yedıkleri, içtikleri onların olsun da ne yaptılar o kadar gun? yapılan masrafa yazık..

Pamukk dedi ki...

Beşiktaş'ta İtalyan kondisyoner Stefano Marrone'nin görevine son verildi.

hö??

Ekrem35 dedi ki...

@ plasmodium

maç içerisinde en çok kızdığım noktalardan biri buydu benim de. futbolculardaki umursamazlık,koybolmuş hırs...

aklıma ilhan mansız geldi. takım gerideyken skora isyan eden halleri,arkadaşlarına saha içinde sahip çıkması. özlediğimi farkettim onu.

sonra meşhur gençlerbirliği kupa maçını izledim.

linkini de vereyim: http://www.youtube.com/watch?v=1EcFuaMKYm4

ikinci golden sonraki hırsını, thomas' diklenmesini görüp özlememek,duygulanmamak ve şu an ki ruhusz futbolcularımıza kızmamak elde değil gerçekten.

@ekrem

7 yıl oncede aynı ses tonuyla, aynı kelımelerle macın ıcıne eden omer urundul ne zaman bırakacak bu ısı :)

Pamukk dedi ki...

bi Beko formasını özledim, bi de İlhan'ı. Çok.

ayrıca o yıllarda gaziantepspor yerıne genclerbırlıgı'ne calısmısız..
o macta genclerbırlıgı forması gıyenlerden tanıdık olan var mı?
Umit Bozkurt, Okan Koc, Ahmed Hassan, Youla, Veysel.

Ekrem35 dedi ki...

@ ramon sanchez pizjuan

seni beni gömer o şirin baba kılıklı ömer üründül :) naoma demsi yok mu evlerden ırak. kullandığı kelimeler : defans bloğu, kanat varyasyonları,tandem,kombine,çağdaç futbol.

ceyhun dedi ki...

bu maçın sadece ikinci yarısını izleyebildiğimden mi, bundan sonra neciple rıdvan'ı artık oynar halde ve iyi performansla görebilme ihtimalinden mi bilmiyorum ama bu kadar umutsuz değilim ben şu anda.

sivok, ferrari ve daha iyi bir ernstle tüm şablon değişir bence.

ForzaKARTAL dedi ki...

Grupta puan sıralamasında TFF 2.Lig Klasman 3. Grubunda yer alan Konya Şekerspor gibi bir takımın bile 3 puan altında olup, bu takımı da geçememişsek; Beşiktaş forması altında top oynayan ve milyonlarca dolar para kazanan futbolcuların hepsinin aldığı para haram zıkkım olsun, tribüne gidip futbolcularımızı gönülden, bitmek tükenmek bilmeyen enerjiyle destekleyen taraftarımızın kulübe kazandırdığı bilet paraları haram zıkkım olsun. Son sözde başkanımıza takımın geldiği hal ortada başkan sportif başarı olmadığı gibi finansal olarak da tam bir batağın içindeyiz Beşiktaş'ın geleceği tamamen ipotek altında. Bu durumun içinden çıkmak adına NE yaptın ve NE yapmayı düşünüyorsun başkan ?

Unknown dedi ki...

maç bence deli'yle yusuf un ceza sahası içinde ki muhteşem paslaşmada bitti. ibo ileri atıyo yusuf yana koşuyo heey maşallaaah takıma bak.

plasmodium dedi ki...

@jokond
Çoğumuzun kelimelere dökemediği duyguları son cümlede çok iyi özetlemişsin.Dün bu cümle "Yensen ağız tadıyla sevinemiyorsun, yenilsen eskisi gibi midene oturmuyor yediğin goller. " aklıma geldi, düşündüm ilk bu hissi nerede hissettim diye.Sonra hatırladım,ilk olarak bu yönetimin kafa binbeşyüzken röportaj vermeye meyilli eski yöneticisi levent erdoğanın "teşvik etiktir" lafında hissetmiştim.Bizim gibi hayatı Beşiktaş olan insanlara bu yönetim bozuntusu böyle duygular hissettiriyorsa,yeni nesili Beşiktaşlı yapmak gerçekten zor.

Yorum Gönder

Ara