.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ocak 2010 Salı

Çarşı'dan Protesto

Mabedin tam orta yerinde/Büyük bir boşluk var/Polisler içinde.

26 Yorum:

theotheo dedi ki...

skor taraftarları tekrar hoşgeldiniz.

ulan dikkat edinde iki maç üstüste kazanmayalım kartal gol gole başlarsınız.

erol1903 dedi ki...

hadi bi git artık ya

Gökhan dedi ki...

demirören in seçim kozu theotheo olmazsa ben de yeter diyecem

theotheo hosgeldin. Sen yoken aklimda sorular birikti.

1. Bildigin gibi Yildirim Demiroren ile Levent Erdogan atisti. Bu blog'da ikisine de laf soylendiginde "Beyler, bu adamlar kadar cv yapin da gelin" deyip ikisini de elestirtmiyordun. Simdi soylesene, bu iki ulvi bilgin celiskili seyler soyluyorsa, hangisinin tarafini tutacagiz?

2. Bu "Her seyi siz biliyorsunuz, o adamlar kadar olun"cu tavrina karsilik "Neden Ersun Yanal'a YALAN deyip durdun o zaman, sen o adamdan daha mi iyi bileceksin?" diye sormustum, cevabini hala bekliyorum.

Ya aslinda sana bir suru soru sordum da, ne zaman soru sorsak cekip gidiyorsun, sonra unutuyoruz. Bu ikisi aklimda kalanlar.

Hadi buradan baslayalim. Ya da sen gene cek git cescder'cigim benim.

theo naber la?

özlemiştim seni koçum. bana dünyanın en ipğrenç insanlarını savunabilecek kadar mide sorunsuz ama gs'siz ve fb'siz bi adam lazımdı.

hoş geldin

Adsız dedi ki...

beynimin en orta yerinde
bir theotheo var
tilkilik peşinde

Beşiktaş sana yemin olsun
sallamam bu herifi
mezarımda bile...

delgado dedi ki...

cescder mi? önlibero'da bir cescder vardı, theo o muydu?

delgado dedi ki...

hee evet oymuş heralde, baktım şimdi bi yazıma "bırak bunları boş işler. gereksiz şeyler. tff'ye başkan mı olacan" diye yorum atmış. hey yavrum be ta o zamanlardan anlamış ergen olduğumu..!

jokond, önlibero.com'da ağustos 2008'de yazar olup bir haftada iki yazı yazıp 1 buçuk sene ortalıkta gözükmeyen yazar var ya, o benim! buradan da özür dilemiş bulunalım bari.

@delgado

O benim tahminim. Uslup, takinti, fikirler; her sey uyusuyor. Kriminolojik inceleme yaptim bildigin, ki ben yeni yorum yazana kadar sen de yazmissin :)

SirEvo dedi ki...

Bu tribündeki taraftar skor taraftarı değil de ne ya? Dalga mı geçiyorsunuz? Beşiktaş yenerken hiçbir şey yok, mağlup durumdayken "yıldırım demirören yeter". Çocuk oyuncağı mı bu kardeşim? Bi yeter artık! Taraftarlığın ne halt olduğunu bilmiyenler doluşmuş. Takım kötü giderken bir de böyle rezil tezahüratların amacı ne? Takıma destek versen ölcen mi? Tey allahım ya!

.vatna dedi ki...

@theotheo

yarın akşam saat 6'da beyazıttaki çorlulu ali paşa medresesine gel lütfen..gel oturalım çay ısmarlıyayım sana,sen anlat ben dinleyeyim bütün bu dediklerini..gerçekten aklıma mantığıma sığarsa,bi çay daha ısmarlarım..

Bu takim galipken de "Yeter Yildirim Demiroren" dendi, sonra TV'de "Besiktas taraftari sabote ediyor, galip giden takima boyle denmez bidi bidi" dediler. Maglupken dendi, bu sefer "Takima destek, nasil taraftarlik, skorculuk" dendi.

Ne zaman diyelim ki bu lafi o zaman?

Tribunu organize etmek zordur. Bireysel mantikli dusunme sureci suruye uyarlanamaz, uyarlayanlar devrimci lider oluyor zaten. Kitlesel bir tepki gostereceksen, boyle zamanda gostereceksin, sonra dayak bile yiyebiliyorsun, belli olmuyor bu isler.

Tamam skor taraftarligi, eyvallah. Baska ne olacakti? IMKB'de mali tablolar gozumuzun icine bakiyor, hala daha mali ibra gerceklesiyor; kongreye sadece kalifiye(!) adamlar gidip oy verebiliyor, secimi en cok oy satin alan kazanacak. Bu durumda taraftar neye nasil tepki versin ki baska?

Kulubun ozsermayesi ekside, pasifler 400 milyon; insanlar cikip "Valla kim stadi yaparsa ben onu desteklerim" diyor. Fulya projesinde katlar iniyor, cikiyor; alavere dalavere davalar girla, "2 kupayi unutma" diye pankart ac(tir)iliyor.

Bu milletin kafasi ancak skor taraftarligina bakar arkadasim. Skorla kitleye tepki verdirirsin. Maliz cunku komple.

Besiktas resmen iflasin esiginden dondu gecen sene aktif/pasif oranindan oturu, Delgado'nun bonservisi alindi o yuzden. Hatirlayan var mi? Yok. Geciniz o zaman.

threepoint dedi ki...

@sirevo

(bkz: 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı)

3-0'ken yeter demirören.

sy dedi ki...

Bu kadar bilincsizlik olmaz. Bu taraftar 1-0'ken Manchester deplasmaninda da, 3-0'ken Fenerbahce macinda da "Yeter Demiroren" diye bagirdi. Ya sagirsiniz, ya da 3 maymun oynuyorsunuz.

@shelbyl

Gecen seninle bayagi konusmustuk. Benim tam demek istedigim soyle bir sey abi:

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2010/01/kopta-taraftara-gider-yok.html

Bunda hemfikiriz de, ben daha cok bu blog'un bu gucu saglamadaki rolunu sorgulamistim. Tabi burada bunu sordugum insanlardan biri de sen oluyorsun :) Ben sahsen eksibesiktas@gmail'e attigim mail'lerime cevap alamadim. Yoksa ben de elimden geldigince birseyler yapmaya calistim:

www.yeterdemiroren.com

bonaventure dedi ki...

bende sanıyordum bir karagümrüklüler destekliyor şu tüpçüyü. meğersem okuma yazma bilen adamlarda varmış içlerinde...

@algon (ve diger mailzedeler)

Ya son zamanlarda blog'un buyuk cogunlugu hayat telasesine dustu, diyeceksin ki "Lan ayni anda herkesin mi telasesi var", evet oyle. Yurtici tasinanindan yurtdisi tasinanina, is, as, es davalarindan kafa kasiyamayanina... jokond bir kere "Olm toplu intihar ettiniz de haber mi vermediniz?" diye e-mail bile atti hepimize, o derece.

E-maillara geri donus bu 1-2 gun icinde halledilir. Bu yorum araciligiyla e-maili gumburtuye gitmis olabilecek herkesten ozur dileriz.

asidiktesir dedi ki...

bu taraftar skor taraftarı değildir, ancak bu taraftar skor istifacısıdır. 1-0 gerideyken yapmaz bunu, 1-0 öndeyken de! ama skor açılınca yapar bunu.
ve fakat önemli bir detaydır, takım öndeyken her yandan sitemler işitir bunu yapanlar, takım gerideyken bu sitemler de azalır.
sıcak koltuklarınızdan siz bu maçı izlerken, bu görüntünün öylesine bir protesto olduğunu sanıyordunuz. bu protesto oraya polis girdiği için yapıldı. bilmediniz görmediniz duymadınız! denizlispor maçında oraya giren yönetimden biletli çeteyi de siz bilmediniz duymadınız. sandınız ki o maç boyunca öylesine döndü kavgalar...
bu maç esnasında ve denizlispor maçından beri ne zaman "yeter" dense gözüm hep kapalı alta kayıyor, hep 100 tane kırmızı atkılının yukarı koşuşlarını ve önüne gelen herkese tekme tokat saldırdıklarını görüyorum.
kolay sanıyorsunuz siz "yeter" demeyi? değil!
o işler, sizin bildiğiniz kadar kolay değil!

buraya yorum yazma sebebim shelby'e bir mesajım olduğu içindi. şöyle ki:
bu resmi aradım taradım, ilk burada rastlayınca da kendi blogumda kullandım. aceleyle yazıp arakladığım için resmi, kullanmadan önce iletişime geçemedim.
eğer sorun yoksa minnettarım, aradığım bir resimdi.
eğer sorun olacaksa bildirirsiniz, gerekeni yaparız.
teşekkürlerimle...

Jokond dedi ki...

@delgado

boşver, o zamanlar çoğu kişi nanik yaptı zaten:)

yuki the zorba dedi ki...

@asidiktesir
Ben çektim resmi zaten, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin...

Bir de alt katın ortasının boşaltılması durumu vardı, onu da eklemek lazım belki...

Alen lehine tezahüratlarla başladı maç öncesi. İstiklal Marşı'nda da Alen pankartları açıldı iki tane. İkisini de aşağıdan, sonradan taksideki abi emniyet tarafından çekildiğini rivayet etti, çekip aldılar. Orada bir hareketlenme oldu... Yakında olan var mıydı bu hikaye gelişirken bilmiyorum.

Unknown dedi ki...

ahahaah ne ara mabed oldu orası

özentiler

Pamukk dedi ki...

kimse Mabede gitmesin en iyisi

Pamukk dedi ki...

bu özenti diyen her tezahüratımızı, her hareketiyle eksiksiz taklit eden fb taraftarı mı acaba

dün mabed demek istemişler sırf özenti olalım diye düne kadar yoktu yani bak öğrendiğin iyi oldu

Kasimpasa macinin konusu 1 hafta onceden aciliyorsa o veya bu sekilde Besiktas'in onumuzdeki yillarini direk sekilde etkileyecek bir baskanlik seciminin konusu nerdeyse 2 hafta kalmasina ragmen neden acilmiyor arkadaslar?

Hergun kongre ile ilgili bircok gelisme oluyor, bunlar boluk porcuk olarak ilgisiz konularin altinda konusuluyor. Hic olmazsa tek konu olsun, hepsi burada toplansin. Troll olmadigi surece isteyen istedigi adayin artilarini eksilerini yazsin. Onumuzdeki uc yilda Kasimpasa gibi yuzlerce mac olacak ama baska kongre olmayacak.

SirEvo dedi ki...

@threepoint
Zaten bu tezahürat başladığından beri 1 tek galibiyetimiz var, değil mi? Diğer galibiyetlerin hepsinde vardı bu haykırış, eminim!

@algon
Kaç maç yaptık da 2 maçı örnek gösteriyorsun bana? 25-30 tane maç yapıldı ilk yarı, kalkmış 2 tane maçı gösterebiliyorsun. 3 maymunu oynayan sizlersiniz asıl.

@bonaventure
Kim destekliyormuş demirören'i?
Beşiktaş'ı tutup da tüpçünün şu takımda kalmasını isteyen tek bir insan tanımıyorum. Ben de nefret oğlu nefret ediyorum ama böyle sığca şeylerin arkasına sığınmayın artık. Yenince susulsun, mağlupken hemen yeter demirören, var mı böyle bir mantık? Bide gelmiş okuma yazma vs diyorsunuz.

tüpçüyü kılım kadar sevmem, üstüne basa basa söylüyorum. Ama gözlerinizi de kapamayın artık. Sonuç iyiken öyle, kötüyken böyle, anca 2 tane maç gösterilebiliyor.

sy dedi ki...

@SirEvo

Kotu niyetli olduguna inanmiyorum, hatirlamadigini dusunuyorum. Ben verdigim 2 ornegi bu sezon formumuzun ve ligdeki konumumuzun en ust oldugu iki mac oldugu icin, carpici oldugu icin verdim.

Tribunde de, televizyonda da, bu blogda da gormussundur; Denizlispor macindan sonra -az ya da cok- her macta yapildi bu tezahurat; ustelik deplasmandayken bile! Kalkip sana her mac ornek mi vereyim, Denizlispor maci, Diyarbakirspor maci, Bursaspor maci diye?

SirEvo dedi ki...

@algon
Kötü niyet?
Nasıl yani?
Kötü niyetli olma durumu nedir?

Vallaha galip durumda olduğumuz maçların hiçbirinde böyle şeyler hatırlamıyorum ben. Ama her mağlup durumda olduğumuz maçta aynı ses yükseliyor. Saydığın maçların sonuçlarına bir bak ne demek istediğimi anlarsın. ;)

Yorum Gönder

Ara