.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Ocak 2010 Çarşamba

"Hanımını Yolladı"

Gülengül Altınsay'ın Murat Aksu'nun listesinden seçime girmesi listenin en medyatik yönü oldu. Camia, İbrahim Altınsay'ın dolaylı yoldan Murat Aksu'yu desteklediği kanısına kapıldı. Durumun bu olmadığını İbrahim Altınsay net olarak açıklamış olsa da işin bir de "Kadın Gözüyle" boyutu var.
" Kendisi Girmedi Ama Eşini Yolladı "
Evet, kadınlar her zaman yollanan, geri çağırılan varlıklar olmuşlardır. İbrahim Altınsay Murat Aksu'nun listesine girmeyi uygun görmez ama hanımını yollar "destek" verdiği belli olsun diye. Peki İbrahim Altınsay başkan adayı olsa idi, bu sefer de Gülengül hanımın bu işte parmağı olduğunu düşünecek miydik? Elbette hayır. Alın size cinsiyet ayrımcılığı! Lakin algı düzeyi bu olunca, ortaya çıkan sonuçlar da bu düzeyde oluyor. Diğer kanatta Mübariz Mansimov gerçek anlamıyla şirketinin CEO'sunu Beşiktaş kulübüne "yolluyor". Kendi ifadesi bu.
" Ben Yönetim Kuruluna Giremem Ama CEO'mu Vereyim, Dışarıdan Desteklerim "
Kimse kusura bakmasın. Yollanılan, alınan, satılan bir kongreyle karşı karşıyayız. Gülengül Altınsay gibi Beşiktaş'ın aydınlık yüzlerinden birinin bile kendi başına var olamadığı, oldurulmadığı veya öyle algılanmadığı bir camia haline geldik. Şüphesiz, bir tarafta CEO "yollandığında" ve kabul gördüğünde diğer taraftan Gülengül hanım gibiler böyle algılanmaya mahkum.
Aylardır hatta yıllardır neden İbrahim Altınsay dediğimizi anlıyor musunuz? Verilen mücadelenin salt başkanlık mücadelesi olmadığını anlayın diye yazıyorum.

28 Yorum:

Bu yorum yazar tarafından silindi.
ceyhun dedi ki...

mansimov ve ceo'su eşcinsel çıktı. neyse beni ilgilendirmez ama hanımını mı göndermiş oluyor yani:))

nuwanda dedi ki...

gülerdir dediğimiz insanların hür iradesiyle oy kullanması.bu sadece oy kullanmak da değil bir yola çıkmaktada bi karar vermekte bir yönetimde yer alma fikrinde de başkanlığa aday olma kararındada böyle olmalıdır.

esperanza dedi ki...

eksibesiktas tan da bir CEO gonderelim, evelallah "disaridan" destekleriz

Mehmet Dinler dedi ki...

+1 deriz bu yazıya...

http://kulturluporsuklar.blogspot.com/2010/01/kurtulus-savas.html

ian dedi ki...

ibrahim altınsay:
"GÜLENGÜL ALTINSAY’IN KARARINA SAYGI DUYUYORUM
Gülengül Altınsay’la uzun süredir hayatımızı paylaşıyoruz. Ama kendimizle ilgili kararları özgür bir biçimde veririz. Ayrıca Gülengül Altınsay, benden çok daha eski Beşiktaşlıdır."

İbrahim Altınsay kim yahu.Bu adamın başkanlığında kurulacak bir yönetim dışında bir kurtuluşumuz yok mu bizim ?
İbrahim Altınsay'ı Beşiktaş yönetimine girmeden önce kimse tanımıyordu.Yanlış anlaşılmasın,İbrahim Altınsay'ı kötülemiyorum.Kendisi belli bir entelektüel seviyesi olan,futboldan harbi anlayan ve her zaman Beşiktaş yönetiminde görmek isteyeceğim kaliteli bir isim ama Beşiktaş camiasında İbrahim Altınsay'ın niteliklerinde ve üstelik cebinden semaye de koyabilecek bir sürü kişi de halihazır da mevcut.
Onlardan biri de Murat Aksu'nun listesindeki Emre Berkin.Eğer Murat Aksu seçilirse ismini çok sık duyacağız.

nuwanda dedi ki...

bobo sen hem ibrahim altınsayın yönetime girmeden önce kimsenin tanımadığından bahsediyorsun hemde murat aksunun listesine giren ve ben dahil çoğu insanın adını yeni öğrendiği bir ismi övüyorsun bu ne yaman çelişki.emre berkinin ibrahim altınsay gibi beşiktaşa büyük hizmetleri dokunacak birisi olduğunu bende düşünüyorum ama cebinde para koyacak isimleri savunmanı anlayamadım.bu camianın cebinde para olan kişilere değil vizyon sahibi,beşiktaşın sosyal yapısı çelçevesinde bukulübe hizmet edecek konuştuğunu bilen ve yapan beylere ve hanımefendilere ihtiyacı var.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Söyleyin o zaman İbrahim Altınsay Beşiktaş'tayken ne gibi katkıları olmuş.Sanki Baba Hakkı'dan,Süleyman Seba'dan falan bahsediyorum.Çevremde öyle beşiktaşlılar var ki İbrahim Altınsay'ın olmadığı yönetime oy vermem.Murat Aksu,İbrahim Altınsay'ı yönetime almamışsa onun da zihniyeti YD'le aynıdır diye adamı tanrılaştırıyorlar.Sanki koskoca Beşiktaş kulübünde İbrahim Altınsay dışında futboldan anlayan adam yok herkes tutturmuş tek kurutluşumuz Altınsay diye.Ben İbrahim Altınsay'ı Beşiktaş'ın üstünde görenlere "İbrahim Altınsay kim ?" diyorum.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

beyler tüm dünyada erkek egemenliği vardır, bu hep süre gelmiştir yani.

bi örnek vereyim sinemaya fln bakın, hep ana kahramanlar erkektir yani. mesela ezel dizisinin ana kahramanı hatunezel olsaydı kim izlerdi bu kadar. bu işler böle bunu kabul etmek lazım.

özgür kararlar veririz olr mu ak, aynı yatakta yatıyosn sonuçta, bunların hepsi yalan dolan işler.

evin reisi yüzde 90 erkektir dünyada, tüm kararlar onun onayından geçer, belki altınsaylar o ufak dilime aittir kim bilir?

theotheo bas statukocu. Abi sen nasil oy verdin Ufuk Uras'a yahu? Erkek egemenligi var diye sineye mi cekecegiz yani? Elestiri gelmeyecek mi? "Nasil olsa biz rahatiz" mi diyecegiz? Ki sinemada erkekler genellikle bas kahramandir, ama hep oyle degildir. Al, Femme Fatale, al 8 Femmes, al Gothika, al Monster's Balls, al Vicky Cristina, ne bileyim gider bu boyle. Yeni filmlerin bircogunda erkek ile kadinin rolleri esit dagitiliyor.
Dunya kadin-erkek haklarini birakti, "toplumsal cinsiyet" ve "biyolojik cinsiyet" kavramlarini tartisiyor, biz "erkek egemen, boyledir iste, ne yapalim" diyoruz. Abov.

Senin hayatini belirledigin genellemeler ile cizmene, o genellemelerin disina bir dakika cikmamana, konformist yapina hastayim ben theotheo, ne diyeyim.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

çok az film dediğin gibi, genelde bakarsan hep çok başarılı olmuş filmlerde felan hep erkektir yani kahraman olan, çünkü şu var.

hacı kadınların karakterinde bu var yani, onların baskın olmalarına imkan yok, bu ayrımcılık falan değil gerçekler.

en zengin en tşklı ceo meo varya onu düşün, kadın olsun. o kadın aşık olsun bi adama bağlansın, o herif onu serçe parmağında oynatır çok açık söylüyorum. genetik bişi bu. erkek öyle değil, şeyine takmaz.

dünyanın her yerinde öle bu yani. bundan kaçamazsın, bi de işte böle çok özgürüm fln dien tipten tamamen şey yapacan, bu tipleri kendine aşık ettiğin zmn duman oluyolar.

aynı zamanda kadınlar karakterlide değildir, dediğim gibi ben asarım keserim erkek bana söz geçiremez dien kadınlar, aşık oldukları zaman, bambaşka insanlar haline dönüşüyolar.

bu sebeple ben ibrahim altınsayın karısının ibrahim altınsay'ın desteklediği kişiden farklı bi kişiyi desteklediğini düşünemem.

sembolist dedi ki...

Beşiktaş yönetmindeyken Türk futbolunu eleştiren tek keliemsi yokken,yönetimden ayrıldıktan sonra,söü premir ligden açan,ve Fulham'a getiren burdan da klüplerin yönetim anlayışlarını yermeyi papağn gibi tekrarlayan bir insan altınsay..
Premier Lig-fulham kelimelerinin olmadğı tek cümlesi bulunmyan insan o.

@theotheo

Hani filmler vardir ya, "o kadar kotu ki iyi" dersin. Plan 9, Showgirls falan tarzi. Senin yorumun da oyle. O kadar sacma ki, guzel olmus. Hayir bari "Dunyanin her yerinde boyle" falan deme, goren de seni Baris Manco sanacak.

theotheo dedi ki...

gülengül altınsay beşiktaş'a büyük katkılar sağlar ak? çünkü ibrahim altınsayın özgür karısı.

nedir arkadaş bırakalım bu altın sevdasını. iyi bi insan die adamı cumhurbaşkanı yapacaksınız.

Benim oyle bir dedigim olmadi, ben senin "Ben erkek sovenistiyim" diye bagirip uzerine "Tum dunyada boyle yahu!" demene guluyorum. Enteresan adamdin, bir kat daha enteresan oldun simdi.

pseudotimes dedi ki...

@ jessie, shelbyl

herhangi bir konu hakkında ak desenize, bende kara dicem. Canım sıkıldı :D

Sertug Ozgur dedi ki...

İbrahim Altınsay medyada yazdığı için bu kadar kendisini destekleyen insan var diye düşünüyorum.

Altınsay yoksa Beşiktaş düzelmez diye bir algı oluştu bende ister istemez.

Bobo'nun dediği gibi Altınsay gibi düşünen daha başka insanlar da vardır mutlaka, Altınsay gibi olsun ama parası da olsun demiyorum, sadece tek çare Altınsay türünden bir yaklaşıma inanmıyorum.

Bu kadar bütçeden,mali tablonun berbatlığından dem vuruyoruz, öncelikle bunu düzeltecek donanım ve iradeye sahip Hüsnü Güreli gibi bir isim zikredilse, evet haklısınız derdim. Hüsnü Güreli bana göre icraatiyle kendisini ispat etmiş birisidir. Hüsnü Güreli bir örnek burada, icraatin örneği.

Altınsay'ın düşüncelerini uygulayabilmesi için, başkan görevinde veya çok uyumlu bir yönetim kadrosunda yer alması gerekir bana göre.

Cinsiyetçi tartışmasına gelirsek, İbrahim Altınsay'a bu konuda inanıyorum ve yazar Jessie'ye katılıyorum.

Shelbyl thetheo'ya sorduğun ufuk uras'a nasıl oy verdin sorusuna yorum yapamadan edemicem .Bu blogda siyasete girmek istemem ama Ufuk Uras ve bu cinsiyetçi düşünüşün ülkedeki en önemli simgesini göz önüne aldığımda bence çelişki falan değil.

Abi Turkiye'de geleneksel sol en az sag kadar cinsiyetcidir, hatta Yuruyus dergisinin rezil bir bildirgesi vardi; fakat ben Uras'i oraya koymuyorum. Haa, koymami gerektiren bir veri varsa soyle, zira memleketi elimden geldigince yakindan takip ediyorum, iska gecmis olabilirim.

Blog'da siyasete girmeyi ben de tercih etmem, fakat siyasete girilmeyen mekan kalmadi zaten. Gireceksek bu post'un altinda gireriz, cunku bu futboldan cok ulke insaninin kadina bakis acisiyla alakali.

ian dedi ki...

beşiktaş taraftarının aklı başında, ne yaptığını bilen yöneticiler istemesi en doğal hakkıdır. ibrahim altınsay'ın isminin ön planda olmasından daha doğal bişey olamaz (aynı şekilde hüsnü güreli). bu arada kendisinin fulham sevgisinin nedeni de, renklerinin siyah beyaz olmasıdır. ayrıca, ağız ishali olmuş mafyadan bozma yöneticiler yerine, bazılarına göre "gücü" (!) olmayan gülengül altınsay, ibrahim altınsay gibi örnek,iyi beşiktaşlıları yönetici olarak görmeyi tercih ederim.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

ben ayrımcılık yapmadım, bi yanlış anlaşılma olmasın.

bazı gerçekleri görmekten kaçmayalım, kadınların genlerinde bu var. niye kadınlar estetik yaptırır, erkekler yaptırmaz mesela? televizyonu aç saçma sapan yalan yanlış yok kırışıklık giderici bilmemne zart zurt.

erkeklerin böyle bişiyi yok, doğruya doğru, yaradılıştan gelen bi özellik bu hacı kabul edersiniz etmezsiniz o ayrı.

kadınlar her kademede bulunmalıdırlar, gerçekten çok zeki aklını iyi kullanan iyi becerileri olan kadınlar mevcut. ama hacı en zeki en en en en kadın, erkeğine bağımlıdır. bundan kurtulmasının imkan yok, bu yapı meselesi.

cinsiyetçilik ayrı birşey, benim söylediğim ayrı birşey. bu gerçekler, bunları sölemek cinsiyetçilik yapmak değil.

esperanza dedi ki...

eksisiyaset olmus bu baslik

@theotheo

Farkinda olmadan cinsiyetcilik yapiyorsun, siklikla rastliyoruz buna. Olsun olur. Yilmaz Ozdil bir yazi yazmisti "Turk kadini, yemek yapmayi unutuyorsun!" tadinda, o yazinin neden cinsiyetci oldugunu anlatamamistim kimseye. "Kadin dedigin yemek yapar, ne olacak ki?" diyordu insanlar. Sanki genetik olarak kadinlar yemek yapmaya daha yatkinmis gibi.

Turkce ne kadar kaynak var bilmiyorum ama bu konuda, "toplumsal cinsiyet" uzerine okumani tavsiye ederim (gender theory diye gecer). Kadin ve erkek olmanin dogustan getirdigini varsaydigimiz bir cok olgu, "analik icgudusu" denen sey bile aslinda toplumsal bir fenomen. Hatta bu konudaki arastirmalara gore, erkeklerde kadinlarla esit miktarda "analik icgudusu" denen seye rastlanmakta.

Kirisik giderici kremleri daha cok kadinlarin kullanmasinin cok basit bir toplumsal sebebi var: Kadin, ataerkil toplum yapisinda, ileriki yaslarda saygi duyulur olmak icin "guzel" olmak zorunda, erkek ise "parali". Bu kadar basit. Kadinin erkegine bagli olmasinin sebebi de ona toplumun cocuklugundan beri empoze ettigi "sahip olunma" kosulu.

Ha, ben burada ciddi ciddi "cinsiyet teorisi" anlatiyorum oturdum; ama tabii ki bir insanin bildigini zannetigi bir seyi ogrenmesi imkansizdir. Benim hedefim zaten merak edip sunlari arastiracak olan birkac insan.

ian dedi ki...

erkek bebeklere mavi, kız bebeklere pembe giysiler giydirilmesi de var örnek olarak, toplumsal cinsiyet teorisi ile ilgili. sosyoloji sınıfında birşeyler okumuştum bu konuda. insanların davranışları tamamen toplumun kendisine biçtiği role göre şekilleniyor. biz şimdi eski kıtadayız, yeni kıtalardaki kabilelerde falan bambaşka toplumsal düzenler oluşmuş zamanında; bambaşka toplumsal roller biçilmiş her konuda. ama tabi sonra beyaz adam gidiyor kendine benzetiyor oraları. sadece cinsiyette de değil. her türlü konuda rastlamak mümkün bu toplumsal algı olayına.

Yorum Gönder

Ara