.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Aralık 2009 Cumartesi

Y - atmaaaaaaa Ziya

Son 5 yılda tek bir maç dahi kaçırmamış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, İnönü’ye gelip de bu denli beraberliğe yatan, oyunu böylesi çirkinleştiren başka bir takım hatırlamıyorum. Buna Abdullah Avcı’nın Belediye’si de dahildir. Dün gece yaşananlar başlı başına bir utanç kaynağıdır. Puana ihtiyacın vardır, gücün yetmiyordur, 90 dakika kapanırsın, Çanakkale geçilmezi oynarsın hepsine eyvallah, ama bunu adam gibi yapmak, mertçe-erkekçe savaşmaktır mühim olan. Senin yaptığın, yaptırmaya çalıştığın gibi alçakça değil. Dün gece kazandığın 1 puan seni ne kadar idare eder, ne kadar ligde tutar bilmiyorum, ama biraz top oynamak için gayret gösterseydin, biraz futbolu ve kendi takımının geleceğini düşünseydin orta sahasız ve panik halindeki bir Beşiktaş’tan deplasmana yatkın forvetlerin ile son 20 dakikada değil 1 puan, 3 puanı alıp evinin yolunu tutman işten bile değildi. İşte sen bunu yapamayacak-göremeyecek hatta cesaret edemeyecek kadar korkak ve çapsız bir teknik direktörsün. Yerin dibine batsın böyle Beşiktaşlılık, yazıklar olsun böyle Türk antrenörlüğüne..

62 Yorum:

twenty_one dedi ki...

Siz 8.5 milyon euro bonservis ile alınan Tabata'yı, 4.5 milyon euro bonservis ile alınan Nihat'ı ve sözleşme yenilerken kendi kazandığı yetmiyormuş gibi menajerini de zengin etmeye çalışan Nobre'yi eleştirin bence. Bu isimler sahada turist gibi dolaşırken, 1982 yılında 15 sene sonra Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan isimlerden biri olan Ziya Doğan'ın Beşiktaş'lılığını eleştirmeyin. Beşiktaş bu kadar zayıf bir takıma bir gol bile atamıyorsa, o takım yatar da yatar. Önemli olan buna fırsat vermemektir.

esgo dedi ki...

Söylediklerinin hepsi haftalardır eleştirilen konular zaten, hatta bak aşağıdaki postlarda sözünü ettiğin transfere, oyuncu performansına ve hocaya dair eleştiri getirilmiş; hoş, sen o konuda da yazar arkadaşa hak vermemişsin ya neyse. Napacaz seni tatmin etmek için her konuyu Tabata ve Nihat'a mı bağlayalım.

marpione dedi ki...

ben pek katılamıyorum bu "yatma" yorumlarına. ilk yarı hiç oynamadılar ama ikinci yarı top yaptı diyarbakır. 70-80 arası epey de kalabalık geldiler.

adamların eti belli budu belli. hiç birinden çıkıp haldır huldur futbol beklememek lazım. ilk amaçları elbette ağır bir yenilgi almamak, fırsatını bulunca da oynamaya çalışıyorlar.

şu yere yatma hikayesine gelince. bu mevzu da yeni yeni çıktı meydana, ben hatırlamıyorum eskiden bunun bir olay haline getirildiğini. bizimkiler de yapıyorlar bunu. yani bu hafta cska ile oynuyoruz, 2 tane çakmışız inşallah, dakika olmuş 91, adamlar can havliyle yükleniyorlar, bizimkilerden birinin adelesi attı yere yattı. o gün ne konuşacağız? ya da bizimki baktı baskı yiyoruz bilerek yattı yere sağlık ekibini çağırdı, ne diyeceğiz? fb'yi yendiğimiz maçta emre'nin adalesi atınca yere yatmadığı için avantaj sağladığımızı konuşmadı mı bu ülke kaç gün? o gün bir kişi çıkıp da "ya ne şerefli adammış bak" dedi mi onun için?

taraftarlık olaylara tek açı ile bakmaya dönüştüğünde fanatizm oluyor, kantarın topuzu kaçıyor. şu blogdaki en kaliteli taraftarlardan birine bile bunları yazdırabiliyor, beni şaşırtabiliyor.

esgo dedi ki...

marpione,

maalesef ben de sana katılamıyorum; verdiğin Emre örneğine de katılmak zaten mümkün değil; Emre dediğin adam ciddi ciddi sakatlandı, o saatten sonra yatması, oyuncu değişikliği ya da tedavi için oyunun durdurulmasını beklemesi kadar doğal bir şey olamazdı. Nitekim eleştirilmesi de bundan kaynaklanıyordu.

Bugün çok önemli bir maçın son dakikalarında İniesta’da yere yatar, Gerrard’da, Ernst’de ama bunu maç taktiği haline dönüştürdüğün vakit iş değişir. Diyarbakır kalecisi maçın ardından hiçbir sakatlığı olmamasına rağmen kendisinin ve arkadaşlarının bilinçli olarak dinlenme maksadıyla yere yattığını kabulleniyorsa her şeye eyvallah demenin pek kabul edilebilir yanır yok.

Hadi benim takımım sahada futbol adına hiçbir doğruyu ortaya koyamaz, tempo yapamaz-pozisyon üretemez, tel tel dökülürler de puan kaybına kılıf aradığım düşünülebilir, ama ortada öyle bir durumda yok; bu şartlar altında bile dün geceki rezilliği eleştirme hakkını kendimizde göremeyeceksek ne deyim, aferin Ziya hoca ..

Sertug Ozgur dedi ki...

Böyle hakemler oldukça yatar da yatar futbolcular. 4.30 dakika uzatma oynattı hakem 2-2.5 dakikası yerde yatmakla geçti bunun.

Yatmalar olabilir ama dün oldukça abarttılar, komik duruma geldi, kaleci itiraf etti, daha ne olsun. Böyle hakemler olursa yatar tabi adam. Düşünsenize her maçın son 5 dakikasında dönüşümlü olarak oyuncuların yattığını?

Haksız penaltı verilir, kırmızı kart verilir hakemi konuşmam, ama burada oyun çirkinleşiyor arkadaş, tamam yatsınlar ama sen 10 dakika uzatırsın gerekirse. Bunun hiçbir yaptırımı olmazsa hiçbir maç izlenmez.

sy dedi ki...

Tribunde TV basinda oldugundan daha cok zivanadan cikiyor insan. 30. dakikadan itibaren zaman gecirmeye basladilar, ilk 10 dakikada 5 tane faul yapmislardi (sindirme amacli olsa gerek). Son 20 dakika iyice sacmaladilar: Pozisyon disi oyuncular yatmaya basladi. Ayni anda 2 oyuncu yerde yatinca baska bir oyuncu bu iki yatandan birini uyardi (eliyle 2 yaptigini gordum).

Evet, ikinci yari daha cok top tuttular, ancak top bize geldigi an yine yere yattilar. Acikcasi bana da fazlasiyla haysiyetsiz geldi bu oyun tipi. Bence baslardaki kardeslik mesajlarini yememek adina olay cikarilmadi, yoksa Diyarbakir'a kesin kufur edilirdi.

esgo dedi ki...

Şöyle yapalım ben Eser değilim, hatta Beşiktaşlı ve Türk hiç değilim. Atlas Okyanusu’nun kıyısından kopup gelmiş, Tjikuzu’nun ilkokuldan sıra arkadaşı ve aynı zamanda iyi bir futbolseverim; kendisine ziyarete gelmişken, Beşiktaş taraftarını ve takımını öve öve bitiremedi, çok ısrar etti, hadi gel bu hafta onları yerinde izleyelim dedi ben de düştüm İnönü yollarına …

Şu maçın ardından bana mikrofon uzatılsa ve 3 cümle kurmam istense elim mahkum o yere yatan adamları ve zihniyeti eleştirirdim. Bunun Beşiktaşlılıkla ve fanatizmle zerre alakası yok, dedim ya ben futbolseverim.

Benim futbol zevkimin içine sıçtıktan sonra yemişim o 1 puanı. Benim hızımı kesecekler, sinirlerimi alt üst edecekler, gereksiz yere agresife bağlayacaklar sonra da ne var canım bunda yatsın çocuklar-dinlensinler mi diyeceğiz ? Bu hakemlere, oynamak isteyen takımla oynatmamayı amaçlayan takımları iyi ayırt edin talimatı neden veriliyor ? Maçın hakemi dün bunu süzemeyecek kadar gerizekalı mıydı ?

Ya da şöyle düşünelim, sen futbol oynamak isteyen bir takımsın, ama maçın hakemi ufak temaslarla sürekli oyunu durdurup, seni dizginliyor, yeri geliyor avantaj kurallarını uygulamıyor. Haliyle oyunun temposu düşüyor, rakibin savunma pozisyonu alması ve nefes alması sağlanıyor. Bu durumda, biz büyük takımız, ne olmuş yani, rakibi 4’e 2 yakaladıysak tekrar yakalarız, nereden kullanıyoruz hocam serbest atışı ? mı diyeceğiz ? Ortada doğru olmayan ve sevimsiz bir tablo var, rakip takım oyuncu-teknik kadrosu ve hakemler de bunun baş sorumlularıdır. Beşiktaşlılığın yolu, objektif olacağız diye ona buna kayıtsız şartsız domalmaktan geçmesin artık.

barfilozofu dedi ki...

adamlar para almamış iki gün idmana çıkmamışlar, her gittiği deplasmanda gördükleri muamele belli. ilk yarı öyle bir oyun oynamış ki sen gol at da erken bitsin gidelim havasındalar. Sonra bir baktılar iyi de bunlar gol atmayı beceremiyorlar lan dediler içlerinden... Hayatım da ben bu kadar ileri hucum hattı zayıf bir beşiktaş daha görmedim. Senin takımında en çok gol atan adam bobo o da 4 gol. Nerdeyse ilk yarı bitmiş. Tabi ki bağlayacağız her maçı tabata ya nobre'ye nihat'a bu adamlar değil mi ileri de oynayanlar. Maç sonu mustafa'nın söyledileri herşeyi açıklıyor. bu tarz maçlar da yetenekli oyuncuların maçı kazandırır. (akıllı usta ayaklar) Ve bunu öyle bir söyledi ki ben takımı ikinci yarı delgado üzerine kuracağını anladım....

kesinlikle ağır bir itham olmuş . o kadar da yatmadıklarını düşünüyorum ; en azından gelmiş geçmiş en çok yatan takım ve teknik direktör 10 hafta önceki kayseri ve tolunay kafkası gördükten sonra . oynamaya çalışan , oynatmamaya çalışan hatta gücünü bilip de haddini unutmadan mücadele eden anadolu takımı olduğundan ve kısıtlı bütçe , hafta içi idmana çıkmama , jeopolitik konumundan ötürü sadece futbolla yaşayamayan bir takımın maçı 0-0 a bağlamak istemesinden ve bunun için biraz da vakit geçirmek istemesinden doğal birşey olamaz . unutulmamalıdır ki güçlü avrupa rakipleri önünde bizlerin sevdiceği de aynı yola başvurur başvurmalıdır . haysiyetsizce (çok ağır olmuş) olmasa bile profosyenelce .

5 senedir maç kaçırmıyorum demişsin de sen izmirde yaşamıyor musun eserciğim ? haaaaa televizyooon :)

not : forzaya bakıyor musun ?

esgo dedi ki...

Napalım abicim bütçeleri kısıtlıysa, paralarını alamıyorlarsa, madem öyle çıksınlar gerçek güçlerini ortaya koysunlar, kendilerini ispat etsinler o paraları hakettiklerini göstersinler, o da olmadı transfer dönemi geliyor Diyarbakır'dan kurtulmak için böylesi vitrin maçları fırsat bilip, performanslarını katlasınlar. Yatarak para kazananların adını ben mi koymayayım şimdi burada.

Yok Tunç yazmıyorum, nadiren de bazen sıkıntıdan bakıyorum.

esgo dedi ki...

Bak sinirden ne saçma cümle kurmuşum !

güzel tarafından bakıyorum ;

15 maç sadece 6 gol yedi bu takım .
moritzin penaltısını ve g.saray maçını sayma bir ibrahim akın bir de ariza makakula atmış doğru düzgün .

ilk defa göze hoş gelen bir futbol ilk yarıda . paslaşma alan daraltma pres kaleye giden binlerce şut . ne istersen . bu takım daha iyi olacak .

lider değiliz . son hafta lider en güzel lider :) en öndeki olmamak iyidir bir süre ...

ferrariyi bir daha izledim de oğlum ben bu adamı çok seviyorum ya , böyle bir adam var mı acaba ? nesta , puyol , terry , ferdinand alan da böyle bir şey mi lan ?

not : hala abartıyorsun eser , adamlar oynadılar lan işte .

gnyz dedi ki...

Bende yatanı, vakit geçireni çok gördümde bunlar gibi çifter çifter yatanını ilk defa gördüm. İşi sağlama almak istediler herhalde. Neyse bir sonraki diyarbakır maçında bir alkışta bu çirkeflikleri için tutarız

AQ-47 dedi ki...

Eser Gökulu'ya "Yaae napçakları adamlar beraberliğe oynadılar yaaee, güçleri bu kadar bu da onların hakkı yaae" diyenlerin çoğu şu rahmetli Vedat Okyar'ın şu saçma mantığını da kabul ediyordur "Sen Beşiktaşsın hakemi de yeneceksin"...Arkadaşlar, bir takım beraberliğe oynayabilir, çanakkale geçilmez yapabilir, sert-faullü oynayabilir, yatabilir...bublar kurallara aykırı değil, ancak sahada hakem adlı gözlemci ve karar verici birisi de var, değil mi? Ve ne yaparsanız yapın kimi zaman onun üstüne çıkamazsınız...Adamlar yatabilir, dangalakçasına ortada faul falan yokken sakatlandığını iddia edebilir ama hakemin maçın başından başlayan bu suistimali engellemesi gerekir vereceği kartlarla ve uzatmayla...Dün 5 dk beklerken 4 dk uzadı, 4 dakikanın da 2 dakikası yerde geçti. Adamın biri TV'de yüzsüzce gülerek "Takımı dinlendirdim ehehee" diyorsa bu onun küçüklüğüdür de, saha içinde buna engel olamayn hakem nedir? Hakemi yenmek vb. martavalları geçelim de gerçekleri görelim, dün gözümüze soka soka oyunu yavaşlattı hakem de diyarbekir de...

Gökhan dedi ki...

hakem zaman geçirmelere bu kadar izin verince d.bakırlıların da buna devam etmelerine şaşırmamak lazım.
kaleci gökhan her aut u 20 saniyede kullandı,bir uyarı bile yok,2.yarıda aynı anda 2 kişinin yerde yattığı oldu ne kart var ne de gerektiği kadar uzatma oynatılıyor.adamlar bu durumda zaman geçirmesin de ne yapsınlar.

molosztash dedi ki...

"alçakça" çok ağır olmuş. Geri kalanına katılırım.

Bir de Gökhan cezalandırılmalı. Yaptığı suç, ve yaptığını itiraf etti.

plasmodium dedi ki...

Bu sene İnönüde gördüğümüz kayseriyi düşünüce Diyarbakırspora aslanlar gibi oynadı diyesim geliyor.O maç tam kepazelikti.
Bazı arkadaşların yatanlara prim vermesi de daha enterasan.Bu gs nin de fb nin de başına gelse hoş ir olay değil.Nihayetinde insanlar para verip futbol izlemek istiyorlar

uncolored dedi ki...

Zayıf takımların böyle zaman geçirmelerini normal karşılayan biri olarak, bu takımlara karşı bir gol tıkıp, kendisinden hiç hazzetmediğim Arsenal formalı Henry’nin yıllar önce benzer koşullarda attığı gol sonrası topu kaleden çıkarıp kalecinin kucağına bırakıp şimdi ipime kadar yatıp zaman geçirebilirsin anlamındaki hareketini hatırladım. Bunlar bir yana dün gece ben ve stadtaki tüm Beşiktaşlıların yaklaşımına , Ziya Doğan ve ekibinin ayak uyduramayıp tüm güzelliklere aşırıya kaçan kurnazlıkla cevap vermeleri üzücüydü. Bazı şeylerin puanlardan daha önemli olduğunu bir kez daha anladım.

kartalist dedi ki...

Ya daha ManU maçı oynanalı 2 hafta olmadı be.Diyarbakırlılar bu maçta yattı diyosanız biz orda osura osura uyuduk be.Evet abarttım biraz da,daha ne diyeyim.

Tamam hepimiz puan kaybettiğimiz için üzgünüz,kızgınızda meseleyi getirip yattılar-yatmadılara bağlamak yanlış.Senin hocan 3 maçtır iyi-kötü işleyen hücum hattıyla fanteziler kursun,sezon başından beri tek bir gol atan Nobre-Yusuf-Nihat ı koysun sahaya,ve biz "Diyarbakır yattı,ondan kazanamadık abi" diye teselli bulalım.Allah aşkına söylesin biri,ilk oyundan çıkacak adam Fink miydi dün(sakatsa bilmem)

Böyle düşünenlere kızmıyorum ama bilmeliki bizim her kaybettiğimizde üreteceğimiz bahaneleri gün gelecek her kaybeden de öne sürecek.E bize ne faydası olacak bunun.

esgo dedi ki...

ayıptır sorması biz ne yapmışız manchester maçında ? Toraman ve Tello için oyun 2 kere durdu, ki bu adamlar da sakatlıklarından ötürü oyundan alındı zaten..vallahi biz medyaya falan boşuna yükleniyoruz ya, sıkıntı çok daha büyük ..

AQ-47 dedi ki...

@ kartalist

iyi de kimse Diyarbakır yattı diye kazanamadık demedi ki...Ayrıca ManU maçında biz bu kadar yapsak kesin takım sarıya boyanırdı, ki gereken de odur...Ya anlamıyorum, vallahi anlamıyorum "adamlar yatacak siz ona rağmen gol atacaksınız" "hakem penaltıları vermeyecek golü de ofsayt diye iptal edecek siz yine de atacaksınız bir tane daha" mantığını...Ee, dün noldu, 3 tane pozisyon 2 metreden kaleciye nişanlanıyor, bir sürü topa ayak-kafa konulamıyor kale ağzından, adamlar 70 dakika orta sahayı geçemiyor (geçmiyor değil), ama gol yok, napalım? Atamadık, hakemi yenemedik mesela, atamadık Diyarbakır beraberliği kopardı mesela...Büyük takım değil miyiz? Ya da söylenmeye hakkımız yok mu?Mesele başka, mesele profesyonellikle ahlaksızlık farkını görebilmek...

Adsız dedi ki...

inanın gökhan'ın yaptığının on mislini 2006-2007 de fener maçında serdar kulbilge yaptı... aut atışını 2 dakikada kullanıyodu adam... en iyisi turan'ın dediği gibi atıcan golü gidip gökhan'a vericen topu şimdi yat yatabildiğin kadar diye...

Sertug Ozgur dedi ki...

@kartalist

Manchester maçında maç 5 dakika uzadı. Toraman'ın burnu yarıldı, Tello oyuna devam edemedi 1-2 dakika kendini denedi olmadı. Bir tek kendini atan Kaş'ı hatırlıyorum o da 15 saniyeyi geçmedi. Dünkü Diyarbakırla karşılaştırmak saçma. Takımla ilgili eleştiriler için başka post'lar var, oraya yaptık yorumumuzu.

Ayrıca Fink yabancı kontenjanı nedeniyle oyundan alındı büyük olasılıkla.

kartalist dedi ki...

Biz zaten hiç kendi hakkımızla kaybetmeyiz.Ya rakip yatar,ya hakem kahpedir,ya yer ıslaktır-top yuvarlaktır,ya medya kolpadır ya Fabian cırcırdır.Biz böyle sağımızla solumuzla uğraştıkça da arkadan girenleri görmemeye devam ederiz.
Manchester da yatma işin gırgırıydı(didim de zaten),bu; gerisine lafımız yok demekse,eyvallah o zaman.Eğer öyle değilse evet haklısın Eser sıkıntı çok büyük.

AQ-47 dedi ki...

Tabii, keşke topu verebilsek kucakarına...Peki ya veremezsek, dünkü gibi şans yardım etmezse...Söylenmeyelim mi, itiraz etmeyelim mi? Beşiktaş taraftarının şöyle bir sorunu var: Sızlanmakta ve söylenmekte haklıyken bile rakipler "yau hep ağlıyorsunuz be" demesinler diye kulağının üstüne yatmak hatta daha da acısı, "ama biz şöyle yapsak böyle olmazdı" diye beyan vermek...Örnek vermek gerekirse, hergün okulda yediğin dönerden zehirlendikten sonra keşke her ihtimale karşı aç kalsaydım, dönerin bozuk olabileceğini düşünmeliydim demek gibi...Lütfen bırakın artık, biz söylenip sızlanıyorsak inanın takımın/hocanın da hatasını örtmeye çalışmayız, ha rakip taraftarlar öyle düşünmüyorsa sikime kadar yolları var...

kartalist dedi ki...

"-Sızlanmakta ve söylenmekte haklıyken bile rakipler "yau hep ağlıyorsunuz be" demesinler diye kulağının üstüne yatmak"

Hay gözünü seveyim,ya bu muhteşem bir şey değilmi,bu onurluluk,bu soyluluk değilmi?Sadece ŞEREF inle oyna,HAKKI nla kazan diye yaşayanlara mahsus bir asalet değilmi.Uçmussun oğlum sen deyin isterseniz,bir gün bütün dünya Beşiktaşlı olmasın dediğim sürece o sözü alnıma yazar dolaşırım.

Adsız dedi ki...

@AQ-47
sadece maç sonunda diil, maç içinde de geçerli bu dediklerin beşiktaş için..

mesela ayman'ın ernst'e ilk 10 dakikada attığı 3-4 tekmeye büyük bi tepki gelseydi tribünden, belki bu kadar rahat tekme atamayacaktı... keza yatmalarda da aynı şey... bi 5 sn ıslık sonra takımı desteklemeye devam ediyoruz... hakem de pek dikkate almıyo bu ıslıkları... ben kendi adıma durumdan memnunum, takımın rakiple çok uğraşmamasından... hakem benim ıslığımla kart verecekse hiç vermesin daha iyi... ama böyle devam edeceksek, inönüden yatarak daha çok puan alırlar...

AQ-47 dedi ki...

@kartalist

şerefle oynamak, hakkınla kazanmak'tan iyisi zaten olamaz, ne mutlu bunu başaran takıma...Ama "boşver efendiliğimizi bozmayalım" diyen her delikanlının tepesine bindiler bu ligin tarihinde, hakkını yediler...çingenelik yapalım demiyorum, ama sıkıntı varsa da seslendirilmeli bence...

kartalist dedi ki...

Bir yerde sıkıntı varsa dillendirilmeli elbette haklısın.Ama ben diyorum ki şu sonucun direkt birinci nedeni olan sorunu dillendirsek en evvel.Evet kockoca Mustafa hoca "ne demiş bu bacaksızlar bakıyim" diye gelip okumayacak buraya yazdıklarımızı.Biz sadece kendimizi boşaltacağız,kafamızı dağıtacağız.

Aslında hepsi anlamsız buraya kadar söylediklerimiz.Asıl hikaye şu.Takım sezona berbat bir başlangıç yapmış,sonra 12-0 geriden gelmiş yakalamış öbürlerini.Şimdi bu herkesin kafasının bir kenarında yazılı duruyor.Bak adım gibi eminim çoğu insan da "olm şimdi olur olmaz laf etmeyelim hocaya,sonra şampiyon falan olur,göt oluruz" endişesi de var.Bu taraftan bakarsan bende öyle düşünüyorum ama tutamıyorum kendimi,"katil uşak,uşak ulaan" demek istiyorum.

"antu da bir post
-Şerefsiz hakem haksız yere attı Kazım ı.
-Tabi olm,lan fuck bi kere küfürmiki,ingilizler her boka fuck diyoea
-he ya,bide kokart takmış,ingilizce bilmiyo angut."

Allah bizi bunlara benzemekten korusun.

Dun ceza sahasi icin de biri yatarken Ayman yanina gelip eliyle iki isaretini yaparak bir seyler dedi. Yani bariz "Olm iki kisi ayni anda yatmayin, idareli kullanin" dedi.

Besiktas'a olsun, Fenerbahce'ye, Galatasaray'a, Alibeykoy'e, fark etmez. Yere bir kere, iki kere yatarsin ok de, adamlar her topta yatti be kardesim! Bunun adi profesyonellik degil, cirkefliktir.

Ben demiyorum ki Diyarbakirspor son dakikaya kadar ayakta kalip mucadele etsin. Mesela Ibrahim Kas da yatti ManU macinda. Ama organize halde yatmadik, cunku hakem yemez. Turkiye'de yer.

Bu olayin onu oyle ya da boyle kesilmeli. Dun bir milat olsun. Sahte oldugu apacik olan yere yatmalara hakem karti cikarsin, ya da oyunu devam ettirsin. Bu ayiptir.

Eser'in bazi kelimelerine katilmasam da, soylediginin temel temasina katiliyorum.

marpione dedi ki...

AQ-47

şu ilk mesajında -çok başarılı bir biçimde- çemçük ağızlı yavşak taklidi yaparak alıntıladığın yorum benim yorumum mu? öyleyse bir zahmet uyar da aklımızın bir köşesine yazalım "bu arkadaş karnından konuşmayı seviyor, muhattap almayalım bir daha" diye. değilse de sen yanlış anlamışsın de, yoksa ben üzerime alındım o davranışını. yazdıklarıma itiraz etmenle bir sorunum yok açıkçası ama benim laflarımı o formata sokarsan ayıp oluyor.

genel olarak söylemek istediğim bir şey de var. bu "isim vermeden taklit etme" olayının 3. sınıf forumlara ait bir hastalık olduğunu bilelim, anlayalım. burda amacımız medeni insanlar gibi konuşup tartışmak. bu tarz davranışlar yanlış anlamalara ve gereksiz gerginliklere yol açıyor. tartışmayı bilmeyen, bu ve benzeri ucuzluklara sapmayı sevenler ortamı bozuyor, herkesi geriyor.

bir de şu "yaeaea" formatını bulup hayatımıza sokan ilk kimse onu eşekler kovalasın, yakaladımı da acımasın..

AQ-47 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...

@ marpione

Hayır, hayır, kesinlikle...Karnımızdan konuşsak bu kadar döşenirmiydik bu paragraflara, Bobo-Nobre muhabbetine girer miydik?...İnternet ortamında değil, gerçek hayatta sürekli duyduklarım bunlar bizim beşiktaşlılardan, senin de dediğin yavşak ağızlı format da çok hoşuma gittiği için kullandım (kaç gündür gülüyorum bu formatta ne okusam), alınma...Sonradan senin de benzer bir yorum yaptığını gördüm, hatta kendi kendime "ulan şimdi laf atıyo olmayalım" dedim...Bence bu "yeeaa" formatı hoş bir espri olarak kullanılmaya devam edilmeli...

marpione dedi ki...

AQ-47

eyvallah :) ben alınganlık etmişim. sordum, cevabımı aldım, konuyu kapadım.

ben de o kalıba 2 gün güldüm ama o kadar sömürüldü ki sinir bozucu olmaya başladı artık.

Allah soyle anlayis dolu muhabbeti herkese nasip etsin, veleddalin amin :)

-dertli kul shelbyl

AQ-47 dedi ki...

Abicim boşver yeea, Eşkişehir Feneve çaktı, 1-0 oldu, kaçırdık liderliği yeea

marpione dedi ki...

hehehe ben de dur bi bakayım ne oynuyorlar diye açtım şak diye gol oldu.

eskişehir'in fanatiklerine ayar oluyorum bazen ama iyi taraftarı var bu adamların. sağlam gürültü geliyor.

AQ-47 dedi ki...

@shelbyl

Nobrecilikten tövbe et, muhabbetin dibine vururuz...:)

uncolored dedi ki...

eses 3ü atarsa lider miyiz ne?

Unknown dedi ki...

neyse fener bu maglubiyetle geceyi diskoda geçirir.2-0 oldu zira

kartalist dedi ki...

Aha da 2-0 oldu.Ulan harbiden uyumadan önce birkaç saatliğine de olsa lider olurmuyuz acaba

@AQ-47

Ehuehuee.

Abicim acikcasi ben Nobreci degilim, ama Bobocu da degilim. Kafadaki futbola hangisi daha yatkinsa o'cuyum. Gecen seneki Nobre'yi seviyordum, bu seneki Nobre'yi ben de takimimda oynatmam. Net yani bu, adam formsuz. Devre arasi beklenmeli en azindan. Bu golsuzlukte gol atmaya baslamis Bobo'yu da ilk 11'e yazarim.

Ama sirf x'ci olacagim diye de her firsatta "Nobre X, Bobo Y" demem yani. Bence bu salt bagnazlik. Odur derdim benim. Bunu da anlatamadim gecen seneden beri, etiket bir kere yapisti mi cikartamiyorsun.

Zaten bence Batuhan daha cok firsat bulmali en nihayetinde.

AQ-47 dedi ki...

Ya dünkü maç iyice koydu şimdi, ben bu hafta Fener yenilir, biz yeneriz, GS de en kötü berabere-yener diye düşünmüştüm ya...Neyse 2 hafta daha var, testilerden biri kesin darmadağın olacak...

AQ-47 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kartalist dedi ki...

Ah ulan Ayman.Yatmasaydın o kadar liderdik şimdi be =))

esgo dedi ki...

Üzüldüm lan, benim de gönlümü alsın birisi ! :) Sanki mağlubiyeti yere yatan oyunculara bağlamışız gibi bir hava yaratılıyor, tüm ama'lar ''mağlubiyetin birinci nedeni bu olmamalı'' şeklinde tamamlanıyor. Maçın hemen ardından hocayı, orta saha ve hücum kurgusunu eleştiren biz değildik sanki.

La yoksa ciddiye mi aldınız, ? O konuşan Ernst değil bendim ben Yaşar Usta ...

Sertug Ozgur dedi ki...

Fener yenilince Rıdvan'ı dinleme keyfi müthiş.

Fener kaybedince Gs'nin kazanamama hastalığı sürer umarım.

Sertug Ozgur dedi ki...

Aziz yıldırım gene hakemlere sardı hayırlısı olsun.

3 yıl üst üste şampiyonluk sözü boşuna verilmedi.

kartalist dedi ki...

Yok yok Eser ciddiye sarmadım valla.Fener de yenilmiş zati uçtum iyice.

Ya o değilde Rıdvan ne güzel sallıyodu,başkana hocaya.Zınk dedi Loran Vayloyan(bu herifin adına da hastayım)a bağlandılar.Aziz hakemlere,federasyona saldırmış,istifa etmiş kulüpler birliğinden falan.Geri döndüler stüdyoya,Rıdvan yavşadı hemen.Başladı sallamaya hakemlere.

AQ-47 dedi ki...

Prensip gereği Rıdvan'ı dinlemiyorum, ancak şansa kanal değiştirirken falan görürsem dediklerinden haberim oluyor, en son şu Topuz olayında dinlemiştim, bir öyle kıvırıyor bir böyle...Loran Vayloyan vb.'nin NTV'de ne işi var anlamıyorum, yeri gelince amigo oluyor adam be...

@eser

senin canın sağ olsun güzel kardeşim, ben seni çok iyi anlıyorum, aslında herkes anlıyor da olaya yaklaşım farklı...sen yine dök içini en azından bir okuyucun var bak burda...

kartalist dedi ki...

Helal sana be Günto.Bu çocuk sağlam Beşiktaşlı.

el nino dedi ki...

Bu hakemlerin "saati durdurdum "muhabbeti ne iş anlamıyorum. Lan tivideki saat durmuyo , herhangi bi uzama olmadan maç bitiyo. Utanmadan bi de 2 saat takıyo, ne boka yarıyosa

ynwa dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theanswer dedi ki...

Bazı Beşiktaşlı kardeşlerim neredeyse aferim profosyonellik gereği süper vakit geçirdiniz hatta bazen aşırı profosyonel davranıp aynı anda 2 kişi falan yattınız puanı aldınız diyecekler. Pes.

aamet jr. dedi ki...

Bu yatma olayına buz hokeyi menşei bir kural getirilebilir pekala. 75'den sonra kenara gelen 2 dakika giremiyecek. O zaman göreyim ben zorunlu olmadıkça kenara geleni.

Bilhassa şu duruma gıcık oluyorum: Adam yatıyor sağlık ekibi giriyor bir dakika falan sahada müdahele ediliyor. Eleman seke seke kenara geliyor çizgiye yaklaşınca zıplaya zpılaya gelmeye başlıyor. Bu arada faul atılmak uzere. Eleman çizgiye geldiği an elini kaldırıyo girmek için. Hakem düdüğü çalar çalmaz gel işaretini çakıyor.

Ryu dedi ki...

Kale sahasından 4 net %1000000 gol kaçırmışsın ne yatması allahaşkına

esperanza dedi ki...

Bu yatma mevzusuna ben d efarkli bakiyorum, Hoca taktik olarak pekala pislige yatin yere yatin ne yaparsaniz yapin demis te olabilir buyuk bir takimla deplasmanda yapilan mucadele baz alindiginda bu gayet te dogaldir ve beklenen biseydir. Yani hicbirimiz 'yahu diyar a bak bu haftaya kadar hucum oynuyordu devamli asiliyordu maclara bu macta pislige yattilar'' diyebilirmiyiz ?? Inonu ye gelen hangisi yapmiyor ??

Ziya hoca nin dun gece kazandigi puan onu tabloda degil takimini bir arada tutma konusunda idare edecek. Yatarak kazandigi 1 puan Ziya hocanin capindan birsey goturmedi goturmez de..

constantinache dedi ki...

malesef profesyonel futbol böyle, malesef diyorum çünkü elbette ben de isterim takımlar dişe diş mücadele etsinler. fakat güçsüz takımlar da puan alabilmek için bu tip yöntemlere başvurabiliyorlar. esasında futbolu güzel hale getiren "sürpriz skor" olgusu da buradan çıkıyor. tıpkı yunanistan'ın avrupa şampiyonluğu gibi. orada yunanların amacı eğer güzel futbol olsaydı gruptan bile çıkamazlardı. ama adamlar "avrupa şampiyonu" ünvanı ile tarihe geçtiler. kimse ileride "ama onlar hep kapalı oynadılar" demeyecek. tabi güzel futbol derken bence adamlar gayet güzel takım savunması yaptılar. bu da güzel futbola başka bir bakış açısıdır.

sözün özü, profesyonel futbol herşeyden önce birçok kişinin ekmek yediği bir meslek dalıdır, amaç ise kazanmak, kazanamıyorsa berabere kalmaktır. bunu başarmak için kurallar dahilinde olduğu sürece her yol mübahtır. dün diyarbakır yaptı, yarın beşiktaş yapar, öbürgün fenerbahçe.

saygılarımla....

Bizim oyuncuların beceriksiz oluşu, Diyarbakırlı oyuncuların maçtan vakit çalmasını meşrulaştırmaz. Objektiflik adına bir de MANU maçını katmışlar ki olaya, eyvah eyvah. Yattığını iddia ettiğiniz adamlarımızdan birinin burnu kırıldı, diğeri de oyuna devam edemedi. Tam 11 dakika 35 saniye yerde yatmış adamlar. Nihat'ı, Nobre'yi, Tabata'yı ilgili konularda eleştiririz, ama bu onlardan biri değil.

Unknown dedi ki...

ya abi her şeyi geçtim. millet yine başlamış "göreceksiniz beşiktaş zorluk derecesi yüksek olan maçlarda hep böyle olacak" lan sanki nihat'ın nobrenin beceriksizliğinden değil de çok kötü oynayrak berabere kaldık.diyarbakır ın direkten dönen topu gol olsa onlar muhteşem oynarak mı kazanmış olacaklardı. ya da bundan sonraki 3 büyükler maçlarında daha mı iyi oynacaktı.

Pamukk dedi ki...

kaleci sarı kart görmeden maçı bitirdi vay be! ben 85te gösterir diyordum onu bile vermedi.:)

Pamukk dedi ki...

yatmamaları için erkenden atıcan golü kaleye, kalecinin kucağına değil.
fb maçı 5dk, gs maçı 4dk uzuyorsa bizim maç kaç dk uzamalıydı acaba:/?!.

Yorum Gönder

Ara