.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Aralık 2009 Pazar

Son Çare

Adın Yıldırım Demirören ise, baktın yönetemiyorsun, düzenlersin barkovizyon gösterini.
Adın Adnan Polat ise, baktın yönetemiyorsun, yayınlarsın açıklamanı "Galatasaray Türkiye'dir" diye.
Adın Aziz Yıldırım ise, baktın yönetemiyorsun, bilmemkaçıncı kere istifa edersin bir yerlerden. (Kendisi zaten Kulüpler Birliği'ni protesto ettikten sonra başkan olmamış mıydı?)
Ortak nokta ne? Hakemler. Nasıl olsa alışmışız hakemlerin eyyam yapmasına. Kesin taraflıdırlar, bilerek yapıyordurlar, para almışlardır.
Türk hakemi, evet, klasman olarak genele vurursak diğer hakemlerden daha iyi değildir. Fakat dünya futbolundaki hakemlik müessesesi de çok iyi günler geçiriyor diyemeyiz. En güvenilen FIFA hakemleri ne hatalar yaptılar. En son Henry'nin kabak gibi eli var mesela.
Futbolun temposu yükseldi. İnsan faktörü mü, teknolojik destek mi futbol için daha önemli tartışmaları yapılıyor, zira hakemlerin temposu yetmiyor artık. Hele Türkiye'de, her maçta üzerine bu kadar gidilen hakemlerin mentalitesi de yetmiyor. Biz de diyoruz ki, "Madem kötüler, kendimize yontalım." Bunu da Türkiye futbolu adına yapıyoruz, tabii. Yersen.
Aziz Yıldırım'ın hakkıdır, eğer oyuncularını motive edemiyorsan, disiplini kaybetmişsen, sallarsın hakemlere, rahatlarsın. Devre arasına kadar kaç puan kurtarsan kârdır. Başarılar dileyeyim o zaman ben de.
Tutmaması muhtemel öngörü: Ankaragücü'ne karşı hata olmaz da, olan Trabzonspor'a olur herhalde.
Kısa özet: "Federasyona sesleniyorum, akıllarını başlarına alsınlar." - 5 Aralık 2009

32 Yorum:

Cherubim dedi ki...

Böyle bir yorumu Avrupa'da bir yerde yapsa bir sene temiz hak mahrumiyeti alırdı, ama Türkiye'de tam zıttı istikamette her şey. Federasyon başkanı yarın çıkıp özür dilemezse şaşırırım..

Jokond dedi ki...

Aziz Yıldırım'ın açıklamasını başından sonuna kadar izledim. Bu sene bize daha az uğradı diye görmezden gelemeyiz, evet hakemler formsuz. Evet üç haftadır da Fener'e yönelik hatalar mevcut. Kendisi de açıklamasında rakiplerinin kazanmayı hak ettiğini, kendilerinin kötü oynadığını söylüyor. Yani şöyle diyeyim, yarından itibaren Aziz Yıldırım olayı ne hale getirir bilemem ama son açıklamada en ufak bir falso yoktu. Düzgün, aklı başında ve son derece normal bir açıklamaydı...

“Federasyona sesleniyorum, akıllarını başlarına alsınlar. Bu hakemlerle lig bitecek deniyor. Biz bu hakemlerle gitmeyeceğiz, haberiniz olsun. Kulüplerin gücünün önünde duramazlar. Hele Fenerbahçe’nin önünde hiç duramazlar. Camianın hakkını dibine kadar savunurum. Ayıp, ayıp. Bizim oyuncuların yerinde olsam, ‘başkan bizim hakkımızı savunmuyor’ derim. Bu hareketlerin cezasız kalmayacağını herkes bilsin.”

Su aciklamayi normalize ediyorsak, "ceza"(kimsin sen, kime ceza veriyorsun?), "akli basina almak" gibi tabirleri duzgun kabul ediyorsak; tartismamiz gereken cok sey vardir sevgili Jokond.

Jokond dedi ki...

shelbyl,
yapılan açıklamada "hakemler bilinçli olarak fenere karşı karar veriyor. bizi yok etmek istiyorlar. aslında iyi oynuyoruz ama hakemler ağzımıza sıçıyor" gibi ibareler var mı? yahu adam kötü oynadıklarını, formsuz olduklarını kabul ediyor. ama hakemler de formsuz ayıptır diyor. bence çok da doğru söylüyor. hakem hatası beşiktaş'a uğramadı diye, fener başkanı söyledi diye doğruyu kabul etmeyelim mi? üç haftadır fener ciddi hakem hatalarına uğruyor (sonucu etkiliyor mu tartışılır) hakemler yine iyi değil. en bariz örneği sivas maçı. o yan hakem denen şahsiyet, olmadık şeyler yaptı. beşiktaş bir kaza golü yese neler olurdu. yani hakemler gerçekten çok kötü.

bu açıdan bakınca konuşması bana hiç eğreti gelmedi. biz bu hakemlerle devam etmeyiz diyor, bence de etmeyelim.

cesc dedi ki...

tutmayın küçük enişteyi. salıverin gitsin...

Jokond,

Abi "hakemler formsuz" ile "Federasyon aklini basina alsin"i ben ayni kefeye koyamiyorum. Hele hakemlere ceza verilmesi mesajini hic ama hic.

Bence durum bu. Bazen dogruyu soylersin, ama oyle kelimeler secersin ki, ofken akliselimini alir goturur. Aziz Yildirim da ondan muzdarip.

Ozellikle istifa falan "bu filmi daha once gorduk' dedirtmekte.

AQ-47 dedi ki...

Jokond

Aziz Yıldırım bu sefer açılışı erken yaptı, hatta seçtiği kelimelere dikkat ederek bir nebze senin de kalbini kırmamış hatta arkasına almış görünüyor, zaten hep böyle başlıyor bu işler, kamuoyunu irrite etmeden alttan alta...Ancak o dediği "cezayı keserim" "aklınızı başınıza alın" cümleleri planı biraz bozmuş sanki...Shelbyl'in de dediği gibi sen kimsin, ne cezası veriyorsun? İninden çıktı Aziz, 3-4 sene önce de anadoluda bir maçta emniyet müdürü mü komser mi birilerine stadın kale arkası tarafında fırça kaymıştı da Hıncal bu ülkede bir tane deli komser yok mu şu herifi nezarete atacak? diye sormuştu...Bu adamın akıl sağlığı yerinde değil, federasyon tehditleri yerse görürsünüz bize uğramayan hatalar nasıl telafi ediliyor..

yilmaz dedi ki...

@Cherubim
bence hak mahrumiyeti yine alacaktır. federasyon hak mahrumiyeti konusunda kok tırsak davranmıyo. ama bence acı verici olan adamın milletin gözünün içine bakarak hepinizi bilmem neyaparım demesi. bu hakaretlere çok sert bir yanıt verilmesi gerekir. aziz de haddini bilmelidir.

Cherubim dedi ki...

Hakemler konusunda Fener 1 çekiyorsa biz 10 çekiyoruz, ama bizim yöneticiler bir gün çıkıp "Ayağınızı denk alın, topuğunuza sıktırmayın." tarzı bir açıklama yapmıyor..

Fantastik, lakin bu açıklamayı UEFA'ya yollasınlar ve karar vermesini istesinler, bakalım ne gibi bir karar çıkacak..

Adsız dedi ki...

ben hakemlerin hiç formda olduğunu görmedim ki zaten, açıcaklar eski sayfaları, inönü'de 4 senedir nasıl kazanıyolar ona bakıcaklar(2 tanesinde yensek şampiyon olma ihtimalimiz çok fazlaydı)..
bilica diyo, ilk yarı bilica'nın youla'ya yaptığı penaltıyı verse ortada faul yapılacak bi bilica olmayacak... 10 kişi kalıp bir de penaltı olcak... işlerine gelince bu hakemlere güvenmek lazım, gelmeyince bu hakemlerle gitmez gibi konuşuyolar...
shelbyl'e katılıyorum, kabak trabzona patlar...

@Cherubim

Sorun o zaten. Bizim yoneticiler de yapiyor bunu, gidip barkovizyon gosterisi yapiyorlar, "PAF takimi ile cikariz" diyorlar.

Bu aciklamalar bir tur rant kapisi olarak goruldukce yapilmaya devam eder. Bunun A'si, B'si, C'si yok.

Hakem hatasinin "evrensel" bir olgu oldugunu kabul edecegiz ilk once. Hakemden tabii ki yakinacaksin eger hakkinin yendigini dusunuyorsan; bunu Ferguson da diyor, Wenger de, Ancelotti de. Ama sen boyle istifa ile, basin toplantisi ile falan yakinirsan, hem de sadece izleyici gozuyle ortaligi velveleye verirsen cark donmeye devam eder.

Sorun Ali'de Veli'de degil, butun bir anlayista.

stalker dedi ki...

ntvspor'un haberi veriş şekli de gözden kaçmasın. adamlar aziz'in pozisyonlar için yaptığı yorumları görüntüler eşliğinde verdiler. güzel kurgulamışlar valla. bunun adı ısmarlama habercilik.

Cherubim dedi ki...

Ben unutuyorum bizimkileri ciddiye almadığımdan, pardon. O vakit en iyisi şu ana kadar hakemler hakkında bu tarz yorumlar yapmış ve bunu birden fazla sefer tekrarlamış herkesi futboldan men etsinler yönetici seviyesindeki. Radikal tedbir bu olur. Adı Aziz de olsa Adnan da olsa ve hatta inşallah Yıldırım da olsa bitirecekler bu tip konularda konuşanları. Ne olursa olsun, riski göze alacak federasyon..

http://www.youtube.com/watch?v=LixODf7J-Vo

Acıklama burada. Simdi jokond'un ne dedigini daha iyi anliyorum. Adam verip veristiriyor, iki lafin arasina "Hakki olan kazansin tabii" ekleyip ortami yumusatmaya calisiyor. Iyi bir konusma; satir aralarini okumadikca da mantikli geliyor.

Tum bu goruntudeki "iyi niyet"in alti "Bunlar cezasiz kalmayacak", "Aklini basina alsin" gibi tabirler ile bosaliyor biraz.

Sertug Ozgur dedi ki...

Jokond gerçekten şaşırdım söylediklerine.

Aziz Bey hem takım içi disiplinsizliğin ayyuka çıktığı, top oynamadığı ortamda gündem değiştiriyor, hem hakemleri,federasyonu baskı altına alıyor, bir taşla 2 kuş. Basına sızan Kazım olayından sonra kulübün yalancı konumuna düşmesinden sonra da basına geçiriyor. Kişisel olarak asıl hedefinin gündemi değiştirmek, seyirciye motivasyon kazandırmak, güven tazelemek olduğunu düşünüyorum ama tehditkar sözleri de hiç hafife alınacak cinsten değil.

Ayrıca takımımız süper oynuyor diyecek hali yok heralde,veya fenerbahçe katledilmiyor bak türk futbolu için hakemler kötü diyorum türünden yönelişi bir nevi kamuoyu nezdinde 'davasına' meşruiyet kazandırmak için yapılan hamle.

Ne çabuk unutuyoruz, sezon başında Topuz olayında yaşamadık mı, menajerlere 'savaş' açmıştı, Türk futbolu için yasal olmayan menajerleri temizlemek lazım demişti. Tüm olay menajere atıldı, hemen hemen herkes de menajer fazla para kazanmak için bu durum oldu gibi kanaat oluştu. Sonra ne oldu Topuz imzayı attı, menajerler adına bir tek ses çıkmadı, yaptırım olmadı ve üstüne üstlük ""yanılmıyosam beni düzeltin"" aynı menajeri 'kel olan' Topuz Fener'e imza töreninde (stadtaki şovdan önceki kulüpteki imza töreninde) Aziz Bey'le aynı karede, yanyana gördük.

alper dedi ki...

ben en çokta rıdvan dilmenin maç sonu söylediklerine şaşırdım.tam bir şeytanmış.4 maçtır hakemlerle kaybediyoruz demeye çalıştı.güntekinde manisayaı gsyi hatırlatınca konuyu değiştirdi.

Sertug Ozgur dedi ki...

Rıdvan Dilmen ile Aziz Yıldırım'ın arasında paralellik var sanki, maçtan sonra Dilmen ile Yıldırım telefonda konuştular deseler inanırım.

Birkaç haftadır saman altından hakem hakem diyerek Aziz Yıldırım'ı gaza getirdi belki de:)

Kendisini seviyorum, özellikle Güntekin ile birlikte olunca dinlemesi hoşuma gidiyor. Fener-Gs maçından sonra Fener haketti diyor, hakem sert oyuna izin verdi, iyi yaptı diyor, İnönüdeki maçtan sonra hakem sertliğe prim tanıdı diyor. Şeytanlık da burdan geliyor. Güntekin patladı sonunda yalnız, beklemezdim. Seyircinin önünde beni kötü düşürme dedi. Ne demek istedi onu anlamış değilim yalnız. Şimdi küfür ettircen bana mı demek istedi nedir?:)

Bir de objektif demiyorlar mı gülüyorum, yahu objektiflikte şu yeryüzünde heralde Güntekin Onay ilk sıradadır benim gözümde.

Adsız dedi ki...

güntekin'in rıdvanı bozduğu anın video linki olan var mı ya? kaçırdım, adamlar tüm gece maç tekrarı verdi izleyemedim tekrar :S

delgado dedi ki...

rıdvan konusunda abartılı bir şey yoktu bence. rıdvan gayet haklı bir şekilde bir fenerbahçe taraftarı olarak "hakederek yeniliyoruz da hakemler de doğramıyor değil son haftalardır" demeye getirip hakemlerin son haftalarda yaptığı hataları sayarken güntekin güm diye fenerbahçe lehine yapılan hataları saymaya başladı. rıdvan'ın orda "beni zor durumda bırakıyorsun" demesi açıklamasını yapmadan güntekin'in kontrasını yapmasına yönelikti. fener rezil oynuyor tamam ama, inönü'deki alışılmadık agresif oyunu ve verilmeyen penaltıyı kadıköy'de biz görseydik ve biraz daha ağlak olsaydık(olay da burda çözümleniyordur belki) biz de kötü oyunumuzun yanısıra hakemleri de konuşuyor olurduk.

tabi gene klasik bir aziz yıldırım davranışı. yine de ipler bizim elimizdeyken, "hakemleri de yenmemiz gereken" bir ortam yokken böyle açıklamaları kaale almaya gerek yok bence.

Jokond dedi ki...

Yıldırım'ın açıklamasının yazılı basına yansıyan haliyle, görüntülü halinde çok ciddi bir fark var. Görüntüdeki Yıldırım sakin, normal bir konuşma yapıyor. Her cümlesinde "genele" yönelik bir ifade koyuyor. Görüntülü halini izlerseniz ki shelbyl izlemiş ve demek istediğimi anlamış, konuşmanın "normal" olduğunu siz de göreceksiniz. Ben de Beşiktaşlıyım ama futbolseverim her şeyden önce. Fenerbahçe, 3 haftadır haksız hakem kararlarına uğruyor. Aziz Yıldırım'ı ben de günahım kadar sevmem ama kabul edelim, adamlar uzun zamandır çıkıp hakem, federasyon..vs yorumlarında bulunmadılar. Bu açıdan, anlayışla karşılamak alzım bu açıklamaları. Yarın öbür gün hakem camiasından dert yanacağımızda laf söyleyecek yüzümüz olmalı, bunu da unutmayın...

twenty_one dedi ki...

Aziz bey yine aynı senaryoyu sahneye koydu. 10 yıldan beri değişmeyen gelenek. Fenerbahçe ne zaman kötüye gitse hemen bu konu açılıyor. Futbolcularını gece kulüplerinde toplayamayan, disiplinsizliğin önüne geçemeyen Aziz bey, tek çıkar yolu federasyona ve hakemlere sallamakta buldu herhalde. Bunu da yapması normaldir. Çünkü geçtiğimiz yıllarda bunu ne zaman yapsa, hakemler mesajı alıyorlar ve bir güzel fener'e maçları kazandırmaya başlıyorlar. Ve ne enterasandır ki; bu isim her konuşmasında temiz futboldan bahsediyor. Yemiyoruz Aziz bey.

QuaresmA dedi ki...

boşuna 3 şampiyonluk sözü vermedi. birkaç yıldır kaçan şampiyonluklar, anadolu takımlarının en iyi oyuncularına sulanmalar, türkiye ligi uzmanı bi hoca getirmeler..

ve ben fener'in şampiyon olacağını düşünüyorum. sene başndan beri..

şimdi şöyle düşünün, şampiyonlar ligi'ne katılım + tv geliri: 15 küsür milyon euro. buna ek olarak türkiye şampiyonluğunun getirdiği önemli prestij (türkiye içi) ve havuzdan, ürün satışından cart curttan elde edilecek gelirler cabası.

uefa ligi'nde şimdiye kadar başarılı bi sezon geçirmenin getiri ise bunun yaklaşık 10'da biri kadar. tek avantajı gelecek sezonlar için toplanacak puanlar. (hatta bana kalırsa biz de uefa ligi'ne falan kalmayıp lige odaklanalım, neyse.)

bu durumda şampiyonlar ligi'ne direk katılımın, yani lig şampiyonluğunun hedeflenmesi gerektiği çok net ortada ve şu anda aziz yıldırım'ın çok açık ve net bi biçimde bu şampiyonluğa hedeflendiği ortada. 3 şampiyonluk sözü spekülasyon veya gündem yaratma falan değil, çok ciddi bi hedef.

kadro da ligin en iyi 2. kadrosu. eh avantajı elde edebilmek için de bir takım akıl oyunları şart. alışıldık, beklenen ve "tam fenerbahçemsi" hareketler.

Adsız dedi ki...

@jokond

abi adam bilica diyo, ben de diyorum ki aynı maçta bilica daha ilk yarıda youla'yı indirdi, ona yorum yok... keşke sadece işlerine gelmeyince konuşmasalar...

süper kupa maçında çok iyi oynadık diyen adamlar burada konuşursa, ben anlayışla karşılayamam.. inönü'de 4 sene acı çektik, kimse bizi anlayışla karşılamadı, aynen devam ettiler oyunlarına..

sy dedi ki...

@Jokond

Fenerbahce'nin 3 haftadir haksiz hakem kararlarina maruz kaldigina katiliyorum (gerci adamlar zaten bu maclarin hepsinde 3'er 3'er yediler); ancak Aziz Yildirim hic de oyle sakin bir aciklama yapmamis. Hizli hizli konusuyor, surati kipkirmizi, mac cikisi siniriyle konusuyor. "Herkes aklini basina alacak", "cezasiz kalmayacak"... Bunlar buyuk laflar.

"Golden once faul verilmedi", "3. gol ofsayt"... Bunlarin hepsi de direkt sonucla (yenilgi ile) alakasi olmayan argumanlar. Bugun Galatasarayli'lar da "Kornerimiz verilmedi" diye hakemi keseceklerdi. Hakikaten toleransimiz cok dusmus. Aziz Yildirim'in izlesinler dedigi Ingiltere'de de bu tip sonucu direkt etkilemeyen hata her mac "en az" 3-4 kez oluyor.

Belki Besiktasli oldugum icin bunu soyluyorum; ama sanki bizim 101. yilin yaninda bu hatalar beni yerimden o kadar da ziplatmiyor.

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

Hüseyin Göcek'i bu seneki Kasımpaşa maçında görmeyen, eleştirmeyen herkes için oh olsun diyorum.

Gs-İbb maçında yine şovmenlik yapmaya kalkmış, bugün yaptığı hatalar sonucu etkileyecek kadar ve Beşiktaş-K.paşa maçındaki kadar büyük olmasa da, iyi hakem olmadığı ortaya çıktı heralde. Aziz Yıldırım hakkında yorumumu yaptım bu postta, ama bugünkü maçı Aziz Yıldırım'a bağlayan Mustafa Sarp ve bazı Gs'li taraftarları komple teorisi üretmeye meraklı, çabuk gaza gelen toplum olarak anlayışla karşılamaya çalışayım en kibar tabirle.

İşte Denizli'nin en çok sevdiğim, takdir ettiğim tarafı bu. Geldiğinden beri ne kendisi, ne futbolcular saha içi ve dışında hakemle münasebete girmiyorlar. Ne tesadüf ki bu yorumu geçen hafta "Favori olmanın dayanılmaz hafifliği" bir postta yazdım. Gs'li futbolculardaki disiplinsizlik devam ediyor. Belki de seyircisinin baskısı altında kaldı bugün ama geçen haftadan değişen birşey yok. Yine aynı yorumla bitireyim; Rijkaard, Skibbe ve Gerets'li galatasaray dönemini iyi incelemeli.

QuaresmA dedi ki...

bence rijkaard, yerli-yabancı kutuplaşmasını ve yabancıların altının oyulmasını incelemeli. ki bu çok uzun zamandır böyle. ha gerçi rijkaard'ın yaptırımı nedir arda'nın üzerinde bilmem, o yüzden otursun yönetim incelesin.

veya incelemesin, böyle daha güzeller dördüncü, beşinci sırada falan :)

Jokond dedi ki...

101. yılda yapılanlar doğrudan bir kumpastı sevgili algon, o sene yaşananlar utancın tablosuydu.

benim demek istediğim şu aslında. aziz yıldırım, federasyonun kulübünü hedef aldığını belirten bir açıklama yapmıyor. bize oyun oynanıyor, bizi araya aldılar gibi ağlamalara girmiyor. hakemler formsuz diyor ki bence çok doğru bir şey diyor. o her zamanki gereksiz üslubunu bir kenrara koyarsak söylediği şey çok doğru. ha bir de şu var. bu açıklamadan her türlü şekilde en büyük zararı yine fenerbahçe görecektir. bir kulüp başkanı takım içinde bu kadar olumsuz şey yaşanırken hakemlare çatıyorsa, fenerin sorunlarının çözülmeyeceğinin işaretini veriyor demektir. eskişehir maçından sonra çok büyük bir baskı altında kalması gereken teknik ekip ve futbolcular ferahladı. ne yapalım hakem böyleydi kolaycılığına kaçtılar. bir takım bu ruh haline girdiyse kolay kolay kendisine gelemez...

plasmodium dedi ki...

Bi de şu adamın demeçlerine hak vermeyin arkadaşlar.Demeçlerinde samimi olan adam,vestel manisaspor maçında rakibin sayılmayan golünde de,sivas maçında attığı ilk ofsayt golde de,gs maçında attığı ofsayt golde de,süper kupa maçındaki klasik yunus kepazeliğinde de,hatta daha ileri gidiyoprum son 3 senedir oynanan fb-Beşiktaş maçı katliamlarında da çıkar hakemleri eleştirir.Amaç Türk futbolu kurtulsun değilmi.Futbol bu tip sahte sportmenlerin olayları kendilerine yontmaktan vazgeçdiklerinde kurtulur ancak.

twenty_one dedi ki...

Mustafa Sarp maçtan sonra çıkıpta İngiltere ligini örnek gösteriyor. Orada futbolcular kıran kırana mücadele ediyorlarmış. Hakemler hata yapmıyorlarmış. Sonra da bunları görünce kendi futbolculuğundan utanıyormuş. Hakeminde daha fazla utanması gerekiyormuş. Peki acaba Mustafa Sarp sahada hakeme ettiği küfürlerden dolayı insanlığından utanıyor mu ?!!! Yıllarca alışmışlar hakemlerin eyyamları sonucu kazanılan maçlara, şimdi hakemler biraz adil maç yönetince zorlarına gidiyor beyefendilerin.
Rijkaard maçtan sonra sahada daha sakin olmalıyız dedi. Futbolcusunun tam tersine. Yakışmıyorsun sen Galatasay'a, Frank Rijkaard !!!

Pamukk dedi ki...

hazır mıyız aleyhimize yapılcak hakem hatalarına? ben hazırdım zaten geç bile kaldılar..

schultz dedi ki...

Aziz Yıldırım bu tür polemikleri çok sever. 10 senedir Türk futbolunun başına bela bu adam. Manipule etme, başarılara gölge düşürme, kendisi yaparsa iyi başkası yaparsa kötü, gazetecileri tehdit etme, her şey var. Gideceği gün Türk Sporunun kurtuluş günü olacaktır.

Yorum Gönder

Ara