.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Aralık 2009 Salı

Ramazan Özcan Beşiktaş'ta

Hoffenheim'in 3. kalecisi Ramazan Özcan yarım yıllığına Beşiktaşımızın 3. kalecisi oldu.
Ramazan Özcan kimdir? (Spor gazetesi tadı oldu biraz, kusura bakmayın...)
25 yaşındaki Ramazan kariyerine 2002 yılında, doğduğu ülke olan Avusturya'nın BNZ Vorarlberg isimli, Google'ın ligini bulamadığı takımda (herhalde amatör) başladı. 1 sene sonra parlayıp 2. lig takımı olan Austria Lustenau'ya transfer oldu. Burada 3 sene 1. kaleci olarak forma giydikten sonra 2006 yazında Alex Manninger'i İtalya'ya vermiş olan Red Bull Salzburg'a transfer oldu. Oldu olmasına da, Timo Ochs'u, Salzburg'da kaldığı iki sene boyunca pek kesemedi, zaten 2. senesinde Salzburg II takımıyla 2. lige geri dönmüş oldu. (O Ochs şimdi Hertha Berlin'in kalesinde)
2007'yi 2008'e bağlayan gece otobüsle Almanya'dan Avusturya'ya dönerken çetin kış koşulları sebebiyle yolda kalan Ramazan, "Lan madem yeni yıla Almanya'da girdik, bütün sene orada kalalım" dedi ve kendisini 6 aylığına kiralık olarak Hoffenheim'a bağlayan kontrata imza attı. İkinci yarıda 17 maçta sadece 13 gol yiyen ve bir adet de asist yapan Ramazan -ki kendisinin Hoffenheim'ın 1. lige yükselmesinde payı vardır bu yüzden- gösterdiği başarılı performansın ardından Hoffenheim'a transferini kalıcı hale getirdi. 2008-09 sezonunun ikinci yarısında, iki adet beş gollü mağlubiyette kalede bulunması üzerine, formasını Timo Haas'a geri kaptıran Ramazan, bu sezon Hildebrand'ın da transfer edilmesiyle hiç şans bulamadı.
Ramazan'ın, kendisinin kariyer sıçramasında dolaylı yoldan büyük pay sahibi olan Alex Manninger'den ikinci yarıda kaleyi devralarak oynadığı bir adet milli maçı da mevcuttur. (İtalya'ya karşı, 20 Ağustos 2008)
Not: Yoğun laubalilik barındıran dilden jessie mesul değildir.

33 Yorum:

Pamukk dedi ki...

çok hayırlı olacağa benziyor. korcanı 1 maçla değerlendirdiler ben de duyduklarımla değerlendircem şimdi
geçen yıl oynadığı 658 dakikada 14 gol yemiş maşallah

twenty_one dedi ki...

Demek ki artık maçlarımız gollü geçecek !

Sercan dedi ki...

bu ne ön yargıdır ya.sakin biraz.bi izleyelim görelim neymiş ne değilmiş.daha hiçbişey ortada yokken yorum yapmak çok yanlış.

delgado dedi ki...

böyle yeteneksiz adamların beşiktaş'ta olması beni deli ediyor. izlemedim ama kesin kazma. bi kere adamda hakem tipi var direk. ilk maçta yuhalayacağım.

Pamukk dedi ki...

hakkaten izleyip de mi aldılar çok merak ediyorum kimse o açıklasın kendini. hiç oynamamış bu sene nerde izledilerse tabi.

bi arkadaşım dedi, murat şahin boşta onu alsalardı diye. mevzu paraysa bunun aldığı paraya gelirdi heralde.

korcan da kendine kulüp bulsun yazık.

Özgür dedi ki...

Korcan gibi bir veli nimetimiz var. 22 yaşına gelmiş bir adam dördüncü kaleci konumuna düşüyor. Yazık günah ya. Vallahi gençliğine yazık... Bu adamların nasıl profesyonelik kazanacakalarını birisi çıksa da açıklasa.

Ulan genç desen, 25 yaşında. Form tutmuş desen, iyi performans var desen, bu sene 18 e girememiş. Geçen sene 658 dakikada 14 gol yemiş. Sanki Türkiye'de daha iyi alternatifleri yokmuş gibi...
Bu arada olan Korcan'a oldu.Geçmiş olsun, bi özkaynak daha kaybettik

alper dedi ki...

Korcan kim.hani şu manisada önüne gelen topla sivoku sakatlamaya çalışan kalecimi.hımm.22 yaşında saniyede usta oluyor adam.fatih istanbulu çoktan fethetmişti o yaşta iken.verin sanayiye çalışsın korcan artık.ssk dan emekli olur bari.kalecilikten ekmek çıkmaz ona.

voodoo girl dedi ki...

serkan kırıntılı ile ilgilenildiği haberi vardı bir ara gazetelerde o ne oldu?

Bu kaleci geçen sene Hoffenheim'in liderliğe yükseldiği zamanlar as kaleciydi ve o zamanlar adı hep 3 büyüklerle anılıyordu ibisevic'in sakatlığı ve Ramazan'ın yedeğe çekilmesiyle birden düşüşe geçtiler.İzleyenler bizi bilgilendirsin ben o kadar kötü kaleci olduğuna inanmıyorum zaten emaneten burda.Rüştü ilk lig maçına yetişiyormuş.

pseudotimes dedi ki...

neden? gaziantepte kaleci mi yoktuda bu çocuğu getirdiler

esgo dedi ki...

Az önce Lig Tv'de görüntülerini izlerken dikkatimi çekti 27 numaralı formayı giyiyor. Bir hışımla Hoffenheim resmi sitesine girdim orada da 27 sırt numarası ile karşılaştım.

Evet tahmin edileceği üzere muhtemelen bu da Antepli ! :)

pseudotimes dedi ki...

@ Eser

Yüreğime su serptin. Bir an paramız antep dışına gidiyor diye telaş etmiştim =)

twenty_one dedi ki...

ooo antepli ise sorun yok. Başımızın üstünde yeri var. Biz de yabancı bir yerden sanmıştık. Yakında federasyon bizimle antep hakında da soruşturma başlatacak :)

AQ-47 dedi ki...

Murat Şahin kendine kulüp ararken hatta alenen beni alın derken ve idareten alınabilecek en makul kaleci olmasına rağmen bu adam geliyorsa Korcan'ı gerçekten gözden çıkarttılar demektir...Sanırım kiralanmış, o zaman en azından Hakan'ın önünde engel olmaz...

gnyz dedi ki...

Geçen sene ligin ilk 6 haftasında ilk onbir de çıkmış sahaya

Cottbus 0-3 Hoffenheim
Hoffenheim 1-0 Mönchengladbach
B.Leverkusen 5-2 Hoffenheim
Hoffenheimene 0-0 Stuttgart
Hoffenheim 4-1 Dortmund
Werder Bremen 5-4 Hoffenheim

daha sonra 27. haftada

Hoffenheim 0-3 Bochum
60. dakikada oyuna girmiş bir gol
yemiş ve bir sonraki hafta

Karlsruher 2-2 Hoffenheim
maçında 90 dakika oynamış

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

Vay be Serkan'ı geçtim Cenk'i bile alamadık. Mehmet Topuz transferinde Kayserispor baskanının belirttiği Anadolu kluplerne olan borclardan dolayı artık kimse sozlere guvenmiyor demek ki.

Avrupa'dan ise hiç piyasası olmayan gurbetci oyuncular önce Erkan simdi de Ramazan, sırada bakalım kim olacak. Gerci bir Azar Karadas vardı noldu ona, pardon onu da kasımpasa bizden once davranmıstı :)

ian dedi ki...

bilmeden yorum yapıyoruz hep. korcan'ı bir yerlere kiralık göndermeyi düşünüyolardı zaten deneyim kazansın diye, bir kaç ay öncesinde çıkan bir haberdi bu. kaleci antrenörümüz zafer öğer a2'nin kalecisi umut kaya'nın performansını beğendiğinden ötürü, devre arası korcan'ı bir yere kiralayalım, umut kaya hem a2 hem a takımdaki 3. alternatif olsun diye bir rapor vermişti. haber1903'te mi ne yansımıştı bu bi röportajda, gökhan keskin'in röportajındaydı sanırım.

benim şahsi fikrim de korcan'a şans verilmesi, ama "korcan'ı bitirdiler" falan, yok öyle birşey arkadaşlar, aylar öncesinden belliydi kiralık gönderip deneyim kazanmasını istemeleri.

Bundesliga'dan babam çıksa yerim.

Şimdi Korcan'ı yerdik ya, allah muhafaza bu çocuk geçse kaleye, Korcan'ı bile alt etse sıçma konusunda diyecekler ki "aha Korcan'ı yediniz, müstehak size". NE alakası var, Korcan'ın kötü olması ayrı, bizim gidip ne olduğunu bilmediğimiz bu adamı almamız ayrı.

Olan Korcan'a olmadı, olan "bacağı kopsa oynar" deyimini gerçeğe döken Murat Şahin'e oldu. Ona üzüldüm sadece.

Bu arada Ümit Besen'in Rondo'nun reklamında oynaması, arkadaki "sana kız mı yok" çelengi.. :)))

tearkan dedi ki...

murat boşta ve bizle antremanlara çıkıyordu.. keşke onu alsaydık geri.. hiç maça çıkmamış korcan.ı a2 kalecisinin yerine kadroya süren zihniyet bunu da yapar normaldir.. neyse hayırlısı olsun diyelim artık Beşiktaş.ın oyuncusu olmuş adama kötü konuşacak halimiz yok..

esperanza dedi ki...

ooo devre arasinda yurt disindan gurbetci transferi totemine devam ediyoruz. 1 tane yerli 1 tane de yabanci transferi yapip yine sampiyon oluruz

esperanza dedi ki...

ilk 11 de basladigi ilk macta kalede harikalar yaratir ertesi hafta antremanda muhtemelen elini kolunu kirar kale Korcan a kalir

uncolored dedi ki...

açık mektup: hoşgeldin yaa kaleci Ramazan... Bol şans. Umarım süper performansınla Rüştü'yü kesersin...

carlito dedi ki...

Rüştü sakatlandığında 1 ay sonra oynayabilecek dendi yani ligin ikinci yarısının başı. Taş çatlasa 2-3 maçta oynar bu çocuk, Hakan döndüğünde de ancak kına gecelerinde oynar.

kına gecesinde oynasın diye alındıysa zaten bizim kendi içimizdekilere kına yaktıran korcanımız vardı yahu.

bu mustafa denizlinin alamancı sevdasıdır.

hoffenheim'in 3. kalecisi beşiktaş'ın 3. kalecisinden daha iyi demek ki.

ha geçen sene forma giydiğini biliyorum da biri açıklasın lütfen bu adam geçen sene 14 maçta top oynadıktan sonra ne oldu da bir anda 3. kaleci oluverdi?

stalker dedi ki...

mustafa denizli hücuma da çalışırsa, maçları 6-5 kazanabilir artık.

hofınhaym'da sıçıp sıvayan kalecinin bokunda boncuk aramak çok yakıştı kendisine.

esgo dedi ki...

Cordoba'dan, Runje'ye; Rüştü'den Hakan'a hepsinin ama sezon başı ama sezon ortası protestolara maruz kaldığını ve Ramazan'a dair şimdiden peşin hükümlü yorumların yapıldığını hesaba katarsak, Ramazan için iyi başlamak çok önemli olacaktır. Zaten G.saray maçına kadar veya o hafta tekrardan Rüştü'ye dönüş yapılacaktır.

Ben yine de (madem bir kaleci alma da karar kılınmış) çok yanlış bir tercih yapıldığını düşünmüyorum. Yurt içi transfer piyasasını düşünecek olursak ne Serkan'ı, ne de Cenk'i bu kadar ucuza yar etmezlerdi, dahası muhtemelen bu isimleri kiralık olarak da vermezlerdi. O yüzden Korcan'ın tecrübe kazanması için kiralanması planlanıyorsa, sezon sonu daha geniş bir transfer döneminde farklı arayışlara yönelmek adına 5 aylık periyodu Ramazan transferi ile idare etmenin pek de eleştirilecek yanı olduğunu düşünmüyorum.

Kim gelirse gelsin taraftarın zor kabulleneceği kolay kolay içine sinmeyeceği bir isim olması zaten beklenen bir durumdu. Cenk falan getirildiği vakit de bu sezon küme düşmemeye oynayan ve geçen sezon güç bela ligde tutunan takımın kalecisi mi bizi kurtaracak yaeee muhabbeti dönerdi yani ..

Pamukk dedi ki...

boş geçmemek lazım dimi antepsiz bir transfer sezonu düşünülemez

antepten alamadık antepe verecekmişiz kaleci umut antep yolunda imiş

BJK4EVER dedi ki...

Onu bunu bilmem de, bana gore bizdeki en problemli mevki kaleci, hatta forvetten bile daha problemi. Rustu bana guven vermiyor, Hakan'in da iyi kaleci olduguna inanmiyor. Seneye mutlaka Rustu ile yollar ayrilip (Hakan 2. kaleci olabili) cok iyi bir kaleci alinmali. Serkan'in fazla macini izlemedim, ama kariyerine ve ozetlere bakarsak asla Hakan'dan iyi degil. Su an alinmasini cok isteyecegim kaleciler zaten Cenk Gonen ve Sinan Bolat, ikisinden biri mutlaka alinmali seneye.

matiasemilio dedi ki...

başka fotoğrafı yok mu adamın bunu koydunuz :)

esgo dedi ki...

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=66080

Yorum Gönder

Ara