.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Aralık 2009 Salı

Batuhan Karadeniz

Ne olacak bu çocuğun durumu...

75 Yorum:

Unknown dedi ki...

birkaç seneye anadolu kuluplerinde oynamaya baslar. ilerleyen yillarda ilk 18'deki yeri zorlanmaya basladiginda avrupa'nin 3. sinif kuluplerinden ilgilenenler cikar. ama gorusmelerden bir anlasma cikmaynca bir sure bank asya liginde sansini dener. muhtemelen adini duyunca icimizden kocaman "vay beee" diyecegimiz bir 2. veya 3. lig takiminda futbol hayati sonlanir. fanatik gazetesinde iddaa kuponlari hazirmaya baslar. arasira tv'de selcuk yula'nin katildigi programlarda goruruz..

alper dedi ki...

bu çocuğun durumu beni gerçekten zerre ilgilendirmiyor.ortaokul-lise ve üniv i yatılı okumuş,ünivde hem okumuş hem kahvecilik yapmış biri olarak sürünsün diyorum.onun eline geçen frstalara sahip olmak için bu ülkede herşeyini feda edebilecek milyonlarca genç varken onun bu yaptıkları geri zekalılık ve kıymet bilmemek kelimeleri ile açıklanır.(ki benim lügatımda başka deyimlerd evar bu durumu açıklamak için ama yine silinmesin yorumum).15 gün aç bırakcaksın bak nasıl oynuyor topunu.geçin bu adam ile ilgili beklentileri artık yav.cacık olmaz ondan.sporcunun zeki olanını severim ben.

yilmaz dedi ki...

ben bu çocuğun denizliye ne dediğini merak ediyorum. takımın forveti bu kadar kötüyken bile 18'e alınmaması sadece "gelecek sene ben olacağım sen olmayacaksın" sözüyle olacak bişi değil. daha başka bişey olması lazım. yönetim taraftar korkusundan satamıyo da. hakkaten bitirdiler çocuğu. bu kadar affedilemeyecek ne yaptı anlamıyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

türkiyede bir futbol takımının başarılı olması için izlemesi gereken strateji; bütçeyi yabancı oyuncular için harcayıp arada 5 tane türk futboyu kadroya yedirip yola devam etmektir.

türkiyede gençlere güvenen hiç bir teknik direktör başarılı olmamıştır. başarılı olanlara bakıldığında bu net olarak görülmektedir.

jean tigana bu ülkeye gelmiş en önemli teknik adamlardandır. hele gençler için eşsiz bir fırsattır. türk oyuncuların kendisine yaklaşımını ise çok iyi hatırlıyoruz.

taraftar oyuncuya genç yaşlı diye bakmaz. 2 maç kötü oynayınca tüm manevi değerleri sıfırlar ve o futbolcuya ana avrat küfreder. nihat için yazdıklarınız, söyledikleriniz burada duruyor... ölmüş nihat.... sen nihat için "ölmüş nihatı niye oynatıyorsun" dersen ben de bu düzenden düzgün futbolcu yetişmez derim. yetişmeyecekse zaten git ferrari ye ernst e yatırım yap. batuhan'a sabretme maliyeti çok yüksek.

bana en çok koyan yaklaşık 1 yıldır sadece 1 gol atan elin gavuru(evet ayrımcılık yapıyorum) nobre'ye verilen şansın Batu'ya verilmemesidir. ayrıca nobre gibi yıllık 2.3 milyon da almıyor batu.

Batuhan sadist denizli'nin Beşiktaş taraftarına ve kulübün geleceğini yaptığı en büyük işkencelerden sadece biridir.Elimizden gidince anlarız değerini ama iş işten geçmiş olacak.
tek ümidim yeni yönetim ve onun getireceği yeni t.d. yoksa bu adamlar varken necip'ler,rıdvan'lar,onur'lar da Batuhan'ın akıbetine uğrayacak.

bir küçük ayrıntı da, bonservislerden para kazanan simsarlar.Zapo-Sivok'a ödenen 9 milyon euro,tabata'ya ödenen 8 milyon euro ilk aklıma gelenler.simsarlar, altyapıdan gelenlerden para kazanmıyor tabi.sadece şu iki transferden bile birileri köşeyi döndü,hiç hesap soran yok.
durmak yok uyumaya devam.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın ligi domine ettiği, metin-ali-feyyaz'lı dönemdeki türkiyenin sosyo ekomomik durumu, futbol seviyesi, yabancı sınırlaması. beşiktaş'ın yerel dominasyonunun yurt dışında nasıl sonuçlandığı vs... dünyanın gelmiş olduğu nokta. bunları hep bir potada eritip konuşmak lazım.

necip, rıdvan, ismail'li kadronun uzun lig maratonunda ne yapabileceklerini düşünüyorsunuz bilemiyorum.

bu ülkede yetenek fetişizminin yanı sıra bir de genç fetişizmi var. ben yurt dışında arsenal'i desteklerim. gençlere yatırım yapılmasını da severim. ama bu sistem bu ülke için uygun değil.

önce sistemi düzelteceksin sonra yatırım yapacaksın. sen oyuncuların sosyal yönlerine eğilmeden çıkın oynayın dersen batuhan belki 8 gol atar ama genel toplamda attığından fazlasını zarar olarak hanene yazar.

burak yılmaz az mı şans aldı. serdar özkan? serdar kurtuluş? ibrahim akın.

ben ibrahim akın'ın gittiği güne kadar desteklendiğine şahit oldum. alın size yetenek... ne faydası oldu o yeteneğin? zararı oldu.

aydın dedi ki...

Rooney yeni parladığında hocası şöyle demişti:
-Şimdi bütün ilgi üzerinde.Bu çocuğu bu aşırı ilgiden nasıl koruyacağımı düşünmekten geceleri gözüme uyku girmiyor.
Buradan çıkartacağımız sonuç bu dünyanın her yerinde böyle.Tek farkla, Everton taraftarı medyaya kin kusup Rooney'nin kendisini bitirebilecek davranışlarına destek çıkmamıştır.Gerçi Everton taraftarının idolü bir Sergen Yalçın klonu olmadığı için böyle bir seçenek olamaz.
Hem Sergen Yalçın'ı idol kabul edip hem de bu çocuğun kendisini bitirecek davranışlarına destek çıkılarak kendisinin akıbeti için hayıflanmak son derece anlamsız.
Cristiano Ronaldo Feguson'un himayesindeyken medyatik değildi.
Şimdi artık hem medyatik olup hem de sahada işini yapabiliyor.
Beşiktaş taraftarı çoktan kararını vermiş.Arabesk olunacak, bir Sergen gidip başka bir Sergen gelecek.İş övmeye gelince de sanki 3 Şampiyonlar Ligi 8 Lig Şampiyonluğu yaşatmışçasına övülecek.Devran dönmeye devam edecek.
Aklı başında Beşiktaşlıları tenzih ederim.

Geçiğimiz hafta Ntvspor'da Sergen Yalçın Batuhan için şöyle bir yorum yaptı; 'bu kafayla giderse hiç bir şey olmaz' artık gerisini siz düşünün.
Ayrıca Batuhan'ın menajeri(Ahmet Bulut)çocuğun aklını çeliyor. Tabi bu menajerinin geçmişte neler yaptığına bakmak lazım.Gs'den Okan-Emre nin bonservis bedeli olmaksızın ayrılması,İbrahim Kaş'ın BJK'dan aynı şekilde ayrılması, bir kaç gündür İ.Toraman hakkında çıkan transfer haberleri v.s. Bu adamın eski G.S. kalecisi olması BJK için iyi birşeyler yapmayacığını düşündürüyor bana.
Ayrıca Batuhan şu anda arka adalesinden sakatlık yaşıyor o yüzden kadroda yok.

mufittezel dedi ki...

Geçen yıl Eşkişehir'e gittiğinden beri ne demiş ne yapmış bu adam arkadaş, nedir bu kin bu nefret çocuğa?
Basının kasıtlı olarak abarttığı 1-2 gece gezmesi dışında kime ne saygısızlık yapmış son 1 senedir? Bu dönemde kendisine hangi şans verilmiş de kullanmamış, adam Eşkişehir'de 13-14 maçta 9 gol atmış, Youla'nın attığı pek çok golün assistini yapmış, sebepsiz yere Antep'e gönderilmiş, orada ne olduğu ve neden geri döndüğü meçhul, belki o şehirde yaşamak istememiş (bana da bugün şirket gelse git 4-5 büyük şehir dışında kalan merkezlerimizden birinde çalış dese kabul etmem yoluma bakarım), Beşiktaş'a dönmüş, takım gol kabızlığı çekerken 1 kere bile düşünülmemiş ve şans verilmemiş çocuğa.
Ondan sonra defolsun gitsin, asıl siz bi gidin ya...
Takımda Nobre kazma, Bobo hamile, belki satılacak devre arasında, Holosko hem sakat hem yeteneksiz, Nihat güçsüz ve formusuz, kimle gol atacaksın 2. yarı?
Bok gibi para verip Sercan'ı mı alacaksın?
Sahada Batuhan'dan daha şımarık, basında bombaları patlatmaya başladı çocuk parlayınca, görünürde karakter olarak farkı yok yani.
Batuhan gider Eskişehir'e, çatır çatır oynar atar gollerini, sözleşmesi bitmeden Avrupa'ya filan satamazsak elinde bonservisi ile FB ya da GS'ye gider, değeri de 15M €'lara çıkınca alayınız kaçırdık ulan adamı dersiniz ama aklınız yine başınıza gelmez.
Onun bulduğu fırsatları bulmak için herşeyini verecek bir sürü çocuk varmış Türkiye'de.
Herkes kendi potansiyeli oranında şans bulur arkadaşım, onlarda da Batuhan'daki yetenek olsun onlar da bulsunlar aynı şansı.
Sanki bu çocuk buralara gelene kadar hiç çalışmamış çaba göstermemiş, hep birileri el vermiş de şansıyla bu noktaya gelmiş gibi konuşuyorsunuz ya asıl ona hasta oluyorum.
Böyle yeteneklerle çok sık karşılaşılmaz, egoları da yüksek olur bu adamların, bu egoyu törpüleyecek ve olumluya yönlendirecek olanlar da başlarına yönetici diye koyduğunuz adamlardır, örneğimizde Denizli oluyor bu kişi.
Ama zaten hayatı boyunca kompleksleriyle yaşamış, sırf inat uğruna 60 yaşında dahi abuk subuk işler yapan bir adamın Batuhan'ı adam etmesini bekleyan bizleriz asıl aptal olan...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@aydın. al benden de o kadar. arsenal gol atamamışken 60. dakikada velaaaa velaaaa diye tezahürat yapmıyor onlar. bendtner buradan beni çıldırtıyor ama çok çok nadir ıslıklanıyorlar orada.

wenger ne diyor gençler için. wilshire için? orda da biri çıkıp yaw kardeşim rosicky gibi bitmiş bir adamı wilshire a tercih ediyor. bu wenger bunak diyor mu?

"gol" futbolun sadece bir ögesidir. en önemli ögesi gibi görünür ama eksiktir. "gol" ü üreten parametreler vardır. batuhan 8 gol atmış... atar. o önemli değil. önemli olan oyun kadrosu olarak belli bir bütünlüğü sağlamaktır.

jardel işte. dünyanın en güzel örneği. senede 30 golü vardı. ama arkadaşlarından onu seveni yoktu. ne oldu zamanla? jardel nerede şimdi.

bırak 8'i, adam 30 golü garanti ediyordu. demek bir golcü için tek meziyet gol atmak değil.

ben 8 gol değil 3 gol atan bir oyuncu oynatırım ama o takım içinde öyle bir görev üstlenir ki, takımın genel performansını üste çeker.

zapotocny mesela. bence takımda olmasında her zaman fayda olan bir oyuncu. çünkü birleştirici özelliği var. yedektir, girer veya girmez. pozitif bir insan.

ben boboyu da o yüzden sevmiyorum. mutlu insanlar değiller bunlar. pozitif değiller. 8 gol atıyormuş. öbürü de 7 gol attı. ama yine gol sıkıntısı çekiyoruz.

futbol şöyle değil; makukula 13 gol atmış. makukulayı alalım 13 gol garanti olsun. böyle bir şey değil futbol.

hem oyun sahası özelinde hem de takım bütünlüğü özelinde katedilmesi gereken çok mesafe var.

ben beşiktaş takımında batuhan karadenizin sevildiğini düşünmüyorum. bu benim fikrim. ben bir futbolcu olsam, ekrem olsam sevmem batuhan'ı. diyeceksin ki ekrem önce batuhan'ın yaratacağı etkiyi yaratsın, sonra konuşsun. işte futbol o değil.

o zaman yetenekliysen her zaman el üstündesin mesajı veriyorsun hem takıma hem topluma.

bu değil, bu tembelliğe övgüdür. bir spor kulübünün verdiği mesaj bu olamaz. yetenek allah vergisidir zira, oradan elde edilecek bir kazanım, alınacak bir mesaj yoktur. varsa vardır, yoksa yoktur. oysa takım bilinci, azim, profesyonellik, istikrar gibi değerler topluma örnek gösterilecek rol modellik açısından çok değerlidir.

batuhan değil 8, 68 gol atsa da bir anlamı yok.

dünyanın en iyi futbolcularına bakın. yeteneğin hası onlarda. ama nasıl da takım içerisinde sorumluluk alıp bir bütünlük sağlıyorlar. gocunmadan. ben yıldızım tavrına girmeden kim ne kadar veriyorsa o kadar veriyorlar kendilerinden.

onu vermeyenler de bir kademe aşağı düşüyorlar. alın size robinho. futbol yeteneğinin hası o adamda. ama dünyanın en büyük takımından sınıf düşmek zorunda kaldı.

Her olay kendi icinde degerlendirilir ama genel olarak 27 yasinda futbolcu disiplinsizlik yapiyorsa birinci suclu kendisidir. 18-19 yasindaki futbolcu disiplinsizlik yapiyorsa, ustelik bu fulbolcu altyapindan yetismisse birinci suclu kuluptur.

Genc/yasli futbolcu ayrimina inanmam. Bana gore iyi/kotu ve yaptigi ise saygisi olan/olmayan futbolcu vardir.

Batuhan genc oldugu icin degil, iyi futbolcu oldugu icin (en azindan Besiktas'taki diger bircok oyuncuya kiyasla) oynamali.

Batuhan'in isine ne derece saygisi oldugu ve futbolculuk karakteriyle ile ilgili kararimi medya haberleri ile vermeyi reddediyorum. Onu Besiktas formasi altinda en azindan bir Burak Yilmaz zararlisi kadar izlemem gerek. Sahaya cikisini, gol atinca sevincini, arkadasi gol atinca sevincini, takim arkadaslariyla saha icindeki iliskilerini, galip veya maglup oldugumuz maclardan sonraki kendi agzindan aciklamalarini vs. gozlemlemem gerek. Bunu da Eskisehir formasi altinda degil Besiktas formasi altinda gormem gerek.

Her ne yapmis olursa olsun Batuhan, Burak Yilmaz kadar bu formayi giymeli. Ondan sonra kendisi hakkinda kararimi gonul rahatligiyla verebilirim.

ne olursa olsun kalburüstü bi oyuncu olacak. daha fazlası olup olmaması önümüzdeki 2-3 yılda belli olacak. hali, tavrı, şans bulması ve nasıl değerlendireceği, çevresindekiler...

Pamukk dedi ki...

hiçbişey olmayacak. etrafında örnek alabileceği, ders alabileceği o kadar çok şey varken BAtuhan neden hiçbirşeyi iplemiyor anlaşılır gibi değil. kendi iyiliği için yurtdışına gitsin de adam etsinler. bi ihtimal belki.

aydın dedi ki...

Arabesk sıfatı eksik kalmış.Bir de irrasyonellik var.
Çalışmadan çabalamadan ''hele önce bir görelim'' mantığı.
Oynadığı vakit goller atacak, atmayacağını kimsa iddia etmedi.
Youla da atıyor misal.Zafer Biryol gol kralı oluyor.Bugün dalga geçilen Guiza çok değil 2 sezon önce dünyanın önde gelen bir liginde gol kralı oldu.
Ne kadarlık gol marjı sizleri memnun eder? Mesela bugün linç edilen Umut Bulut her sezon 10-15 arası gol atıyor.
Mesele orta karar bir golcüyse bunun için Batuhan şart değil.
Gerçi mesele bu da değil, bu çocuk öyle bir noktaya geldi ki ya Türk futbolunun yıldızı olacak ya da baş aşağı sonsuz bir düşüşe geçecek.Zira yaşı çok kritik, bugün düşerse ancak mucizevi bir şekilde tekrar yükselir, o da yirmili yaşlarının ortasını bulur.

Pamukk dedi ki...

3yıldır Batuhan BAtuhan diyoruz ne zaman adam olcak diyoruz 3 yıl olmuştur sanırım 3yıldır kulüp mü suçlu Batumu bilemiyorum

Deniz dedi ki...

Şey düşünün bak, işyerinden çıkıp bir müşteriye gidiyorsunuz, yolda 17 yaşında gömleğini dışarı çıkarmış kravatını çantasına sokmuş elinde sigarayla gördüğünüz okulu kırmış liseliler var ya, batuhan onlara benziyor benim gözümde. İstediği kadar iyi futbolcu olsun, en ufak bir dürtmede "hoca bana taktı yea, diplomayı bi aliim arabasını çizicem" diyecek tipte bi adam.

jessie'ye katılıyorum, bu adam negatif bir adam. 2-1 yenildiğimiz (higuain'in sayılmayan golünün olduğu) maçtaki takımın kazanmasındansa kendisinin kazanmasına yönelik hareketleri ile ben notunu verdim.

beşiktaş oyuncusu olmanın kıstası sadece istatistikse, yetenekse, emre belözoğlunu da mesela alsaydık. çatır çatır oynuyor adam.

yetenekli, fizikli ve kişiliksiz. batuhanın tanımı budur. konya maçında elle kontrol edip golünü atan burak yılmaz'ın havasını seziyorum, aynı davranışı gösterir kesin sahada.

batuhan'ın kendini bu kadar dusunmeyecek kadar "saf" oldugunu dusunmuyorum. bu noktada sadece batuhan'ı suclamak kaba tabırle "ayıp" oluyor.

bir kere batuhan'ın en buyuk sanssızlıgı mustafa denızlı gıbı karıyerını "gunu kurtarma" uzerıne kuran bır teknık adamla ( bana gore futbol katili) calısmaktır.

batuhan'ın sans verıldıgınde,düzenli oynadıgında neler yapabıldıgını gectıgımız sene gördük. attıgı goller de nobre gibi bos kaleye yuvarlama seklınde degıldı hatırlarsınız. ıbrahımoviç tadında gollerı sıraladı "zerre umrumuzda olmayan" batuhan.

bir de fotografın dıger tarafına bakalım. son dönemde serdar özkan( ki içlerinde en beceriksizi) hariç bir tane genç oyuncu var mı ısrar ettigimiz? ismail köybaşı altyapıdan çıkmış olsaydı 11 başlayabilecegını kac kişi soyleyebilir?

nobre gibi brezilya sahillerinden çıkıp çalım atma yetenegi olmayan iki futbolcudan biri olan ( diğeri için bkz: kleberson) ve futbol meziyetlerinin bu blogda yazan herhangi biri kadar olan besiktas forması gıyen bu adama verilen deger kadar ya da geldigi gunden beri takıma yaptıgı katkının oranı serdar ozkan'ın sag taraftan girip uzak köşeye vurdugu sutların gol olma ihtimali kadar dusük olan, 4 rakıp futbolcunun arasından atmaya calıstıgı hayal urunu pasların omzuna dogru uzanan sacları kadar güzel gorundugunu soylenen ve buyuk bır ozlem duyulan delgado'ya verılen degerin yarısı bu cocuga verıldi mi?

bütün bunları goz onune alınca batuhan'ın gercekten sorunlu bırı mı oldugunu düşünüyorsunuz yoksa sorunlarla ugrastıgını mı?

esgo dedi ki...

Gerek Yuki olsun gerekse de diğer arkadaşlar şurada iki satır karalarken bile ‘’şu çocuk – bu çocuk’’ diyerekten başlıyorlar söze. Anlayın işte bu daha ‘’çocuk’’ , ama Batuhan’ı tanımaya başladığımız günden bu yana, ki o zaman çocukça hareketleri ciddi anlamda baş ağrıtan bir çocuktu; bizler hiçbir şekilde hoşgörülü olamadık, koruyup-sahiplenemedik. Daha 16-17 yaşındaki bir çocuktan 28 yaşın olgunluğu bekledik.

Kendimi Batuhan’ın yerine koyuyorum da, o yaşlarda bu denli tanınmış ve o yaş için çuval dolusu denilebilecek miktarda para kazanan birisi olsaydım; medyanın ve genç kızların ilgisi benim de ilgimi çekerdi, ön planda olmanın keyfini sürerdim bu çok doğal, ama işte bunun kontrolünü sağlamak ve idare etmek de bu klubün yöneticilerine düşüyor. Batuhan arıza mı çıkarıyor ? Kendi bünyende bunu halledersin, gizli kapılar ardında kulağını çekersin, ama basına medyaya yem etmezsin, olacak efendim, bunlar da yaşanacak, ama el birliği ile bunların da üstesinden geleceğiz dersin.

Bu çocuk İstanbul’da kamptan kaçıp gece klubüne gittiğinde Rıza Çalımbay ve Eskişehir başkanının demeçlerini hatırlayan var mı ? Resmen çocuğun a. koydular kınadılar, ayıpladılar bir daha Eskişehir forması giyemez noktasına getirdiler; ee ne oldu, bugün ne değişti ? Yarım sezon kiralamak için gidin bakın kapımızda yattıklarını göreceksiniz ! Vermeyin kardeşim, ne Çalımbaya, ne bir başkasına.

Hiç mi hatırlamıyorsunuz her transfer dönemi Jancker ile yatıp kalktığınız günleri ? Lokvenc’in 3 büyüklerce ikna edilemediği sezonları ? Ahı gitmiş vahı kalmış Koller için kim bilir kaç milyon euro saçılacaktı, bir Carew kolay mı geliyor, Kovaçeviç için hiç mi hayal kurmadık ? Siz bu adamları ne sanıyorsunuz ? Geleceklerdi de her akşam evlerinde oturup Yaprak Dökümü falan mı izleyeceklerdi ?

Bugün Arda dediğimiz adamın ilk parladığı dönemlerdeki saha içi tavırları ile şu anki hali bir mi ? Saha dışında karı kızla yayınlanan envai çeşit fotosu, yaz tatilinde yat üzerinde ceza sahasını aratmayacak pozisyon zenginliği ? Nedir yani Arda Ardalığından ne kaybediyor ? Özel hayatıdır, kendini bağlar. Bana ne, hatta kime ne ? Ama bu adama ne yaparsa yapsın sahip çıkılıyor ve bundan sonra da çıkılacaktır. Bugün Batuhan için magazinsel olarak konuşulan ne varsa emin olun katbekat fazlasını abileri ve örnek olması gereken insanlar yapıyor, bunlardan objektife yakalananlar zampara olurken, geri kalanları büyük kaptan oluyor.

Pascal bizi discoya götür diye bağıracağız, Etiler'de barlarda Bebek Starbucks'ta Burak'ın kankası İbrahim Toraman diyerek eğleneceğiz, sonra da Batuhan orda burada görüntülendi diye asıp keseceğiz he ? Bırakın abicim, biz ne Batuhan’ı hakediyoruz ne Necip’i, ne de bir başkasını. Önce taraftar kendine gelecek, her şeyin en iyisini biz biliriz triplerini bir kenara bırakacak. Otu boku Beşiktaşlı duruşu ile bağdaştırmayacak. Aksi taktirde bizden ne köy olur ne kasaba. Bugün gençler oynasın diye heves ederiz, yarın iki kötü şut çektiklerinde 3.sü için o cesareti toplayamayacak hale getiririz.

Zaten biz hala daha Batuhan’ın değerini ve yeteneklerini keşfedemeyip, Batuhan’a verilecek şansı ‘’gençlere önem’’ kapsamında değerlendiriyorsak indirelim kepenkleri gidelim. Yahu bu takım Batuhan’a ihtiyacımız var diye bas bas bağırıyor, bizse verilecek şanstan önemden konuşuyoruz.

Şu çocuğu hafta sonu Serie A’da Siena – Milan maçında izlesek, bırakın gol ve asist yapmasını ‘’lan 19 yaşında kule gibi bir forvet var, bizim yönetim neden böyle adamları araştırıp bulamıyor’’ diyerekten forumlarda transfer politikasını eleştirmeye başlarız, sonra da bir başkası alıntı yapar ‘’haklısın kardeş, biz ancak 32 yaşına geldikten sonra eşini ikna edebilirsek getirebiliriz’’ falan der ..

Adsız dedi ki...

Ben Batuhan'ın sakat olduğuna inanmıyorum. Rıdvan'ın da sakat olduğu söylendi. Yeter artık bizi uyutmasınlar: Mustafa Denizli gençleri sevmiyor, zerre kadar umurunda değil bu gençler. Umurunda olsaydı canavar gibi Aydın Karabulut'u göndermezdi. İnsan Rıdvan'ı bir kere oynatır ya. Köybaşı'nı da sevmiyor aslında ama ona ödenen yüksek meblağ elini kolunu bağlıyor, ara sıra oynatmak zorunda kalıyor. Ezbere teknik direktörlük yapıyor hoca, Fatih Terim'e benzemeye başladı. Çok yazık oluyor ama elden ne gelir? Şimdi Batuhan yine bir Anadolu takımına kiralanacak, oralarda sürünecek. Genç adamdır, cahildir, yanlışlarına takılmamak, oynatmak, kazanmak lazım. Gol atamıyoruz, mis gibi forvet yatıyor, sağ kanat diyoruz, Rıdvan yatıyor. Nihatlar Tellolar, Kaşlar banko oynuyor. Bana kimse bunun bir plan dahilinde yapıldığını söyleyemez.

Mustafa Hoca'yla sezon sonu yollar ayrılmalı; çünkü takımla ilgilenmiyor, kafa patlatmıyor, sorun çözmüyor, bütün gün kepaze gibi yağmur yağıyor, o bilsem farklı kadro çıkarırdım diyor. Bu seneki yapılanma içinde Batuhan'ın ve dahi diğer gençlerin hiçbir günahı yoktur. Kabahat hocadadır...

ian dedi ki...

18 yaşında a milli takım kadrosuna girip ilk 11'de resmi maça çıkacak düzeydeki bir oyuncudan bahsediyoruz. yeteri kadar şans verilmedi batuhan'a beşiktaş'ta. yine de ahkam kesen çok hakkında. hiçbiri de futbolu ile ilgili değil. yorumların çoğu "adam değil" seviyesinde. hıncal klonu oldu bu millet. ben yurtdışına milyon eurolar dökmektense, batuhan'ın mutsuz hallerini çekmeye razıyım. enerjisi negatifmiş. banane. çıkıp golünü atıyor mu. profesyonellik, endüstriyel zımbırtı, her yola da uydururum, madem millet hıncal olmuş. bu adamlar oynayacak abi. sistemi değiştirip oynatmak neymiş, kolaydı sistem değiştirmek, hadi el ele tutuşalım değişir belki sistem. oynat bu çocukları, şans ver en azından, bak bakalım ne oluyor o simsarların sistemine. bir sürü şey söylenmiş, yok sosyoekonomik yok genç yok yaşlı. hakedeni oynat abi sen. ne kaybedersin,oynatmadın da ne kazandın. aslında 3 cümle yazmaya değmeyecek bir konu bu bence, yine laf kalabalığı yaptık. bu adamlar oy na ma lı.

BJK4EVER dedi ki...

Batuhan kim ki bu kadar tantana yapiyor? Antep maci disinda ne kazandirmis bu camiaya? 2 kupa kazanmis bir hocadan ustun mu Batuhan?

Gecen sene canli yayinda hocasina 'ben seneye ordayim, ama siz olur musunu bilemem' diyecek bir oyuncudan hayir mi beklenir? Ayrica sakat olduguna neden inanilmiyor ki? Batuhan robot mu yoksa uzaydan mi gelme? Ismail ve S.Ozkan sans bulmuyor mu zaman zaman? Man Utd macinda oyuna girmedi mi Batuhan? Batuhan da son gordugumde masallah pehlivan gibiydi, kilo fazlasi kesinlikle var.

Zamaninda Ricardinho yuzunden Tigana'yi, Delgado yuzunden E.Saglam'i yaktik, simdi de Batuhan cikti. Gercekten siz bu oyuncularin cok ustun olduguna mi inaniyorsunuz? U.Inceman oynatilmiyor diye surekli elestiriliyordu zamaninda, simdi oynayinca ne oldugunu gorduk. M.Sedef oynasin deniyordu, gorduk simdi 2. ligde. A.Karabulut'a Diego Capel muammelesi yaptik, simdi Anadolu takimlarinda surunuyor, ayni sey I.Akin ve Burak icin gecerli. Iyi, ahlakli, yetenekli oyuncu alir formayi ve oynar. M.Denizli istemez mi Batuhan katki yapsin? Batuhan'a nasil bir on yargisi olabilir ki hocanin? Insan kendi ayagina kursun sikar mi?

Noat Samisa dedi ki...

Bu adama forma verilecek, verilmek zorunda. Denemek zorundayız. Böyle bir yetenek, böyle bir fizik, böyle bir potansiyel dünya üzerindeki herhangi bir takıma ancak 20 senede 1 kez nasip olur. O da belki. Sorunluysa sorunlu, arızaysa arıza, isterse dünyanın en kötü insani karekterine sahip olsun; bu genç adam sahada denenmek zorunda. Her fahiş hatayı 1 kez yapar insan, ikinciye yapılırsa kovulur. Higuain'e pas atmadı, artık aklına kazınmıştır. ''Git gece kulübüne, seni Real Madrid alacak'' deseler bile bir daha kamptan kaçıp gitmem abi, dedi malum hadise sonrası. Bir daha yapmaz, yaparsa biter. Biliyor, çünkü topu çok seviyor ve her yerinden yetenek fışkırıyor adamın. Yaştaşların üstün, ülkede tek bu adam. Azıcık oynasın orası burası, doğaldır. Ama şu ''futbolcu Batuhan''ı bir görelim, biz göremiyorsak Batuhan için en doğru olan birinin ona topunu vermesidir. Çık oyna, demesidir. Mümkünse düzenli olarak. Bence genç futbolcu fetişizmi değil, askine ülkenin çakma entellektüel futbol ortamında idealizm fetişizmi var.

AQ-47 dedi ki...

Yazık ya, yıllardır böyle patlama yaparak piyasaya çıkan gencimiz yoktu, bir türlü faydalanamıyoruz...Ben Batuhan'ın S. Özkan, İ. Akın ya da Burak Yılmaz gibi olacağına inanmıyorum, adam oynarsa düzelecek bence....

BJK4EVER dedi ki...

Batuhan'a niye forma verilmek zorunda ki? Besiktas'in tek kurtulusu Batuhan mi? Zaten nedense hep bir oyuncuyu itin bir yerine sokuyoruz ya da tanri gibi davraniyoruz, ortasi yok maalesef. Iki sene evvel sorsak 'muhtesem oyuncu, keske bize gelse' denecek Nihat'i bir anda yeteneksiz yaptik, futbolcu degil diyenler bile var. Ancak Batuhan sanki yeni Drogba'ymis gibi sisiriyoruz, o oynasa sanki hersey degisecek. A.Karabulut'a da sanki yeni Messi gibi davrandik, simdi goruyoruz nasil bir oyuncu oldugunu. Batuhan BJK'yi kurtarabilecek kadar iyi bir oyuncu degil, Nihat da BJK'yi batiracak kadar kotu oyuncu degil. Birazcik kisileri degil de organizyasonu, butunu degerlendirmeliyiz. Batuhan neden oynamiyordan ziyade, neden tek forvet oynayacak bir takim Batuhan'i kiraya vermez denmeli. Veya neden tek forvet oynayacak takim Nihat'i alip sonra sag acik oynatir denmeli. Veya neden Batuhan'i kullanmak isteyen bir takim Nobre''nin sozlesmesini buyuk rakamlar karsiliginda uzatir? Neden bu takimin en pahali 2 oyuncusunun (Tabata, Nihat) birlikte oynayabilecegi bir sistem olmaz (baklavali 4-4-2 disinda) ve boyle bir sistem yoksa niye bu 2 oyuncuya dunya kadar para harcanir?

aydın dedi ki...

Son kez tekrar edeyim:
Bu kalibrede futbolcu vasati bir oyuncu olamaz.Ya Türkiye'nin İbrahimovic'i olur ya da silinir.
Çünkü o da meziyetlerinin farkında.
Bu farkındalık yaşının verdiği duygularla birleşince hocasına (ki kendisinden hiç hazzetmem) posta koyabiliyor.
Oynadıkça açılırsa mevcut taraftar kitlesiyle işi zor.Uğruna tezahüratı bırak marşlar yazılır.Yeterli mental olgunluğa sahip olmayınca orta yaşlı bir insanı bile yoldan çıkarır bu durum.Sonra da uzun süreli ve keskin bir düşüşle kaybedilir.
İşte o zaman mental destek olmadan hissi taraftar coşkunluğuyla bu işin yürümeyeceği anlaşılır.
Ya da anlaşılmaz.O zaman bir zahmet Denizli eleştirilmesin, böyle bir ortamda şampiyonluk yaşatmak büyük başarı.

Kurtulus dedi ki...

insan ne yaparsa kendine yapar bu çocuk çok iyi futbolcuda olsa hep sorun olacak huzursuzluk çıkaracak bit tipe benziyor sonu iyi değil.istediği yere gitsin önemli değil oralardada tutunabileceiğini sanmıyorum.

xanax dedi ki...

Oynadıkça (ülkenin demiyorum)dünyanın en etkili 3 santraforundan biri olacak bu genç adamı, karakter zaafiyetleri yüzünden yok saymak size doğal geliyorsa bilemem. Ben sırf Beşiktaş'ta oynasın da seyredeyim diye değil, dünyanın büyük takımlarında oynasın da seyredeyim diye Batuhan'ın kazanılmasından yanayım. Kazanmak için bir yöntem bulunmalı, beyin yıkaması mı olur, falakaya yatırmak mı olur, yemeklerine şap katmak mı olur bilemem. Yok mu lan koca İstanbul'da 19 yaşındaki bir genci adam edecek bi tane uzman?

Noat Samisa dedi ki...

Batuhan oynayınca hiçbir şeyi kurtarmak zorunda değil, zaten ortada kurtarılmayı bekleyen bir aciliyet durumu da yok. Batuhan bir değer, açıkça izleyeni belli özellikleriyle çok farklı olduğuna ikan eden henüz 18 yaşındaki bir değer. Yalnızca deneyelim ve görelim, görmeden karar vermeyelim, diyorum. O kadar. Yoksa yönetim ve organizasyon eleştirisi hiç yapmadığımız şeyler değil, gün aşırı başta EkşiBeşiktaş olmak üzere benzer düşünceler dillendiriliyor zaten.

barış dedi ki...

önemli olan batuhandan yararlanacak hocayı bulmaktır, yoksa bir sürü sorunlu yetenek de vardır dünya futbolunda, onları oynatabilen teknik direktörlerin olduğu dönemlerde gayet başarılar da kazanmışlardır. jardelin hali şimdi perişan olabilir ama zamanında oynadığı takımlar gayet başarılı da olmuştur. ayrıca batuhanın yeteneği iyiden de fazla, takıma zararlı diye kestirip atılacak bir adam değil.

Adsız dedi ki...

Bazı arkadaşlar nedense medyanın etkisinda çok fazla kalıyorlar. Böylece Beşiktaş'ın yetiştirdiği değerlere yabancılaşıyorlar, düşman kesiliyorlar. Batuhan, Serdar Özkan bu camianın çocuğudur. Bu kadar ağır eleştiri olmaz, bu adamlar bu kadar yerden yere vurulmaz. Ne zaman gelişti bu linç kültürü, hepsi mi serseri bu adamların, yapmayın etmeyin yahu.

Aydın'ın, Serdar Kurtuluş'un satılmasını savunan bir Beşiktaşlı zihniyetini anlayamıyorum. Tabata'yla mutluluklar dilerim.

matiasemilio dedi ki...

biz hürriyet,milliyet gibi ahkam kesersek,daha oynatılmadan oyunu hakkında değil henüz yeni yeni oluşan karakteri üzerinden atıp tutarsak kim ne demez Allah aşkına!!
*insaf biraz..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

manu maçında 20 metre önümde ısınıyordu. uğur falan konsantre olmuş ısınma hareketlerini yaparken, batuhan çizgide beraber ısındığı evraya sırıtıp duruyordu. maça girdi düdükten sonra topa vurdu ve sarı kartı gördü.

alın işte bu da bir denemedir. siz teknik direktör olsanız bir oyuncunuzun performansını, tutumunu, davranışlarını illa sahada oynatıp mı görürsünüz.

denizli benim iyi teknik direktör olarak nitelendirdiğim biri değil. ama batuhan konusunda oynatsa da oynatmasa da haklıdır. aydın'ı, serdar'ı gönderdiğinde de ağzımı açıp tek kelime etmedim.

serdar kurtuluş everton'da oynayacakmış... gitsin antepte oynasın önce.

Noat Samisa dedi ki...

Denizli Batuhan'ı oynatmama ve Serdar Kurtuluş'u gönderme konularında haksızdır, dediğimi hatırlamıyorum. Batuhan olayında elbet idmanda bizden en az bir fazlasını görüyordur ve varolduğu rivayet edilen kasık sakatlığı da cabası. Ben genel taraftar tutumuna ilişkin algıyla alakalı değerlendirme yaptım.

Serdar Kurtuluş konusu güzel, direk üzerime alınıyorum. Ama geçirmek için daha yeni örnekler bulsak iyi olur. Kendisi Everton'da oynardı, Mehmet Topal'ı bizzat isteyen kişi David Moyes'tir. Nitekim Atletico'nun otoban misali savunma performansı gösteren, bidon addedilen stoperi Hetinga, Everton'da adam yokluğundan gayet de orta saha oynuyor. Başkan da gelip Moyes'e ''15 tane sakat var, ama niye Heitinga oynuyor, planyamadın mı?'' diye sormuyor. Neticede Serdar'ın Beşiktaş'ta geçirdiği 06/07 sezonu ortadadır, Bobo'nun ilk geldiği 1.5 yılda 29 gol atması kayıtlardadır. Sonra bu adamlar kariyer gelişimindeki eşiklere bakarsınız. Denemeden bunları bilemezsiniz. İnsan sarrafı iseniz bilemem tabii.

Yorumları okumadım. Özellikle karakterli ve yeteneksiz futbolcualrı seven Jessie'nin kileri :))

şaka bir yana dün bun kendi aramızda da tartıştık. sözlükte de bin tane mesaj geldi.

Eleştirenin tek eleştirebileceği şey "abi Batuhan karektersiz yæ" (karaktersiz değil bak karektersiz)

arkadaş bin kere dedim bir daha diyorum, hatta az sonra dün mail grubunda azdıkalrımı copy-paste yapacam.

bu çocuğun 18 yaşında olduğunu, 16 yaşından beri göz önünde olduğunu, aşkından şarkılar bestelediğiniz nobre, bobo, delgado gibi adamların onda biri kadar para alıp onların onda biri kadar top oynayıp en az onlar kadar performans gösteren bir adam olduğu halde onlar kadar adam yerine konmadığını niye gözardı ediyorsunuz.

geç oyuna alındı diye formasını yere atan nobre karakterli, bebeğinin sağlığı nedeniyle oynamaktan imtina eden bobo karakterli batuhan KAREKTERSİZ öyle mi?

hadi oradan diyorum sadece.

Batuhan'ın ne durumda olduğunu bilmiyorum ben arkadaş. Hakikaten ne olacak Batu'nun hali denilecek neyi var?

Emre'nin adam ezdiği, arda'nın striptiz kulüplerinde adam dövdüğü yaşların altında.
Önder uracı'nın alkolün dozunu kaçırıp elini kestiği yaştan genç.

Ama o adamların yaptığının binde birini yapmadığı halde Batuhan KAREKTERSİZ yæ.

Bırakın traşı arkadaşlar.Batu'yu İnönü stadında kaç kez Beşiktaş formasıyla gördünüz?

Batuhan'ı yöneten, ona örnek olacak, gerektiğinde kulağını çekececek gerektiğinde üzülme be Batu sana kız mı yok diyecek adam Mustafa Denizli midir? Tayfur Havutçu mudur? Rıza Çalımbay mıdır? Fatih Terim midir?

Ferguson, Wenger o genç oyuncuları nasıl yönetiyor?

Jessie yetenek fetişizmi diyecek. Sebebi basit, yıldız oyuncuyu yönetmek zor ama kazmayı yöntmek çocuk oyuncağı. Senden başka şansı yok çünkü kazmanın.

O yüzden başından sav yeteneği,gönder kiraya. Budur bence kolaylık.

Bakalım takıma katkılarına

"geçen sene batuhan beşiktaş+eskişehirde 10gol atmış.18 lig maçında var (2 tane de ermenistan'a salamış görünüyor)
gebebo 11 gol atmış ligde 23maçta
minyonların sevgilisi nobreullah ise 10 gol atmış 27 maçta.


böyle bakınca fetiş objemiz batuhan 0,55, yetenekli ama çalışmıyor bobomuz 0,47, ne yapsa yaranamayan, gol atmasa bile defansta iki rakibi oyalayan, eldivenlerin efendisi nobremiz de 0,37 gibi oranlara sahip.

ben bunları % olarak düşünün, sonra da futbol, mutbol falan hiçbişi bilmeden sadece olasılık olarak hangisini seçerdim diye yazın bence. oranları veriyorum. %55 fetiş, %47 akp, %37 çapamarka"

twenty_one dedi ki...

Biz zaten millet olarak insanları bir yerlere getirip, sonra onları yok etmek için çabalıyoruz. Bu adamı daha 16 yaşındayken Beşiktaş'ın gelecekteki yıldız oyuncusu olarak görmüyormuyduk. Ne oldu da bu yıldız adayını bu hallere getirdik. Eminim ki C. Ronaldo, L. Messi, W. Rooney gibi yıldızlar bu ülke de yetişselerdi biz onları da yok ederdik.
Butuhan'ın tek problemi mental olarak olgunluğa erişmemiş olması. Bu da yaşı gereği gayet normal bir durum. Çevresindeki inasanların ona doğru yolu öğretmesi gerekiyor. Yoksa bundan önce yok ettiğimiz sayısız yıldız adaylarından biri olarak yer alacak futbol dünyamızda. Sonra da oturup ağlarız neden Hakan Şükür'den sonra strafor gelmiyor bu ülkeye diye...

"denizli'den daha iyi mi biliyorsunuz" saçmalığına katılmıyorum.elbetteki takımla sürekli beraber olan,takımı çalıştıran hocadır.futbolcuların hazır olup olmadığını bizden daha bilir,bilmelidir.
Ama ben hocanın iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum artık.herşeyi ben bilirim,siz ameleler ne anlarsınız demeye getiriyor her seferinde.artık sadist ruhunu tamamen ortaya çıkarmış durumda.Batuhan konusunda da bu tavrının tavan yaptığını düşünüyorum.
adam gibi bir yönetim ve adam gibi bir t.d gelmedikçe buna benzer sıkıntıları yaşamaya devam edeceğiz.

Gokhan G. dedi ki...

Kapalı'ya davulcu olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

c ronaldo, messi, rooney bu ülkede olsalardı evet dünya yıldızı olmazlardı. ama bunun suçu da onları oynatmayan teknik direktörlerin olmazdı.

ben burak yılmaz'a hayrandım. serdar özkan'a hayrandım. ibrahim akın'ın trabzon deplasmanında hüseyine attığı çalımda takılı kalmıştım... ama hepsi bana hayatın gerçeklerini o gün gösterdiler.

"idealizm" dedikleri, batuhan'ın karaktersizliği üzerine yorum yapmak değil, batuhan'dan "türkiye'de" bir büyük oyuncu olacağına inanmaktı.

yuki the zorba dedi ki...

Tribal'in dediği gibi, dün çok şahane muhabbeti döndü bu konu üzerine. Konuyu da o yüzden açtım zaten... "Çocuk" nitelemem de ondandır...

Bakın buraya resmini koydum adamın, 4-5 saatte yüz tane fikirle karşıma 35 tane yorum çıktı. Burası Ekşibeşiktaş, öyle Sporx falan gibi milyon kere tıklanan bir site değil yani... Herkesin söyleyecek bir şeyi var Batuhan için...

Peki, Beşiktaş'ta bu adamın geleceğinin bu kadar tartışıldığını düşünüyor musunuz? Bu kulübün bu konuda bir politikası var mı? Örneğin geçmişte, Feyyaz'ı ve Sergen'i yüreğimize hançer saplayıp, gönderdiklerinde o dönem yönetimleri beğenin ya da beğenmeyin net açıklamalar yaparak neden bu futbolcuların gönderildiğini açıklamışlardı.

Disiplinsizse, disiplinsizdir gönderirsin. Oynatacaksan da oynatırsın, bugün Beşiktaş'ın santrfora ihtiyacı yok diyen var mı? O zaman neden oynatmıyorsun? Ya da planın var mı bu futbolcun için?

Neticede, ben Batuhan'ı da Delgado'yu da Tabata'yı da, Nobre'yi de, Bobo'yu da net; seviyorum. Beşiktaş'ın futbolcusu bunlar... Hangisi gol atarsa atsın, hangisi takıma katkıda bulunursa bulunsun sevinmeyecek miyim? Ama bu adamların hem bireysel olarak kendilerinin yönetemediğini gördükçe, hem de kulübün bu adamlara sahip çıkmadığını hissettikçe deliriyorum. Şu blogda yazılıp çizilenleri kimse düşünmüyor mu bu kulüp yönetiminde dersiniz? E zaten düşünse ne olur, Demirören ne derse o zaten... Demirören "gidecek" derse Batuhan gider. Böyle futbol kulübü yönetilir mi?

BJK4EVER dedi ki...

Hocam o isimleri saymissin da, onlar ile Batuhan'i kiyaslamamak lazim. C.Ronaldo'yu hic gobekli gordun mu? Adam nasil fizigini gelistirdigini son 5 sene farkinda misin? Adam evine ozel fitness salonu yaptirdi. Batuhan 3 ayda 10 kilo veremezken Ronaldo nasil gelisti gor. Ayrica Rooney de hem Evertonda hem Manuda kulubede oturdu, hic hocasina saygisizlik yaptigini gormedim. Messi de odul aldiktan sonra 'Xavi veIniesta daha cok is yapiyor' diyecek kadar alcak gonullu biri, bir mactan sonra 'kral yapmayacaksin, kral olacaksin' dedigini hatirlamiyorum. Yetenek herkeste vardir, bazilari Messi, Fabregas, Rooney olur. Bazilari ise anca Cassano olur (insallah Batuhan ilk kategoriye girer, ama zor)

plasmodium dedi ki...

Benim Batuhan olayında algılayamadığım nokta şu; hergün onlarca haber yapılır,her gün basında birileri BAtuhana giydirir,ağzından çıkan lafların yarısı bile doğruysa zaten feci bir durum sözkonusu iken ve bu çocuğun davranışsal problemleri olduğu aşikarken yönetimin bu çocukla ne kadar ilgilendiği konuşulması gereken.

Pamukk dedi ki...

kimsenin batuhanı istemediğini düşünmüyorum, sadece insanlar artık umudunu kesmiş.

twenty_one dedi ki...

Ben Ronaldo'yu Messi'yi örnek gösterirken Batuhan'la kıyaslamak için söylemedim. O kadar futboldan anlıyorum ya. Sadece bizdeki bu mantıkla kaliteli futbolcu yetiştirmemizin mümkün olmadığını düşünüyorum.
@ Plasmodium, bu çocukla yönetimin ilgilenmesi gerektiğini söymemiş. Beşiktaş'ın bir yönetimi de mi var !!!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence herkes eksik konuşuyor. batuhan meselesi ne mustafa denizli ne de bizim yönetim özelinde değerlendirilebilir. türk sporu içinde genel olarak irdelenmesi gereken bir konu bu bu.

süreyya ayhan'ın yaşadıkları onun kendi problemi miydi? bize ne süreyya'dan. bizim için önemli olan bir sporcu yetiştirebilmektir.

bazıları süreyya'ya suç buldular. ki ben de nefret ediyorum kendisinden. evet ama bu da hatam benim. süreyya hayatıyla ilgili doğru kararlar alacak düzeyde bir insan değil ki. onun kapasitesi koşu pistiyle sınırlı. zaten messi'den, ronaldo'dan atomu parçalamasını beklemiyoruz. yaptıkları iş belli, top oynamak.

mehmet topuz mesela. ne özelliği var o çocuğun futbol oynamak dışında.

ama işte batuhan'ı özel olarak yetiştirmek demek beşiktaş kulübünün boyunu aşacak bir husustur. neticede batuhan'ın yanına koruma verip onu yapma bunu yap dedirtemezsiniz, onun arkadaşlarını siz seçemezsiniz. onun hayatını ona siz yaşatamazsınız.

batuhan'a nasıl destek verilirse verilsin batuhan kendi çevresi tarafından şekillendirilir. ona doğruyu ne kadar öğretirseniz öğretin o yine öğrenmek istemişse öğrenir.

demek istediğim; bu, top yekün bir mücadelenin sonucunda edinilebilecek kazanımdır.

bugünden yarına da olmaz.

hele batuhan kayıp bir insan zaten, onu konuşmayalım bile. bundan sonrası için düşünmek gerek.

bırakın türk sporcusunu, türk gencinin alt yapısını doğru temellere oturmamışken yapılabilecek işler değil bunlar.

bu yapıyı doğru oturtacaksınız ki, ilk hatasında ismail küfür yemeyecek. e şimdi oturup taraftarı da mı eğiteceksiniz?

rooney diyorsunuz. o çocuğun istanbuldaki manu maçında yediği küfrün haddi hesabı yok. onun türk olduğunu düşünün, her gittiği yerde o küfürleri yerdi. doğal olarak bozuk bir psikolojiye sahip olurdu.

ingilterede, ispanyada futbol bizde algılandığının dışında algılanıyor. batuhan'ın türkiye'de gördüğü ilgiyi bir başka ülkede görmesi mümkün değil.

Deniz dedi ki...

Benim verdiğim elinde sigarayla dolaşan okulu kırmış lise öğrencisi imajının anlatmaya çalıştığı da odur. Batuhan'ın yeteneğine bişey söyleyen yok zaten, ama mental olarak Beşiktaş'ın futbolcusu olduğunu düşünmüyorum.

Bir de şu Beşiktaş'tan anadoluya kiralık gitmiş veya Beşiktaş'a anadoludan gelmiş futbolcuların özellikle gol ve asist bazında gittiği veya geldiği takımlardaki istatistikleri ile karşılaştırılması yanlışına düşmekten ne zaman vazgeçeriz? Batuhan'ın eskişehirde attığı 10 golün beşiktaş'ta atılması imkansız demiyorum ama çok zor. Eskişehir'e karşı taktikler ile beşiktaş'a karşı taktikler aynı değil ki takımlarda.

Pamukk dedi ki...

tabata kalıyomuş napıcaksınız batugol'ü

kenan öner: "büyük yatırımlar yaptığımız, gelecekte de Beşiktaş'a büyük katkı sağlayacağına inandığımız Tabata'nın, yüzde doksanın üzerinde bir ihtimalle, kiralık ya da bonservisiyle birlikte, başka bir takıma verilmesinin söz konusu olmadığını söyleyebilirim"

esgo dedi ki...

Abicim sen bu çocuğu yetiştirmek eğitmek hatta adam etmek zorundasın, en kötü ihtimalle bunu denemek mecburiyetindesin. Ben de 16-17 yaşında bir çok nasihat dinledim, bana da kısıtlamalar getirildi, onu yapma bunu etme diye bir çok kez kulağım çekildi. Şimdi benim hayatımı veya gençliğimi bir başkası mı yaşamış oldu ?

Ne alakası var Allah aşkına, sadece hatalar ve yanlışlar yapmaya meyilli olduğum bir dönemde iyiyi ve kötüyü göstermek adına bana yol gösterdiler. Görmüş geçirmiş tecrübeli insanlar dedik, vardır bildikleri dedik ve mümkün olduğunca gösterdikleri yolda ilerledim ve hayatımı daha iyi şartlarda yaşadım, yaşamaya da devam ediyorum. Bunun neresi kötü, neresi zor ya da neresi yanlış ?

Bu klubün bünyesinde çalışıp da milyon dolarları cebine indiriyorsa birileri, benim değerlerimi korumak eğitmek ve milyonlarca Beşiktaşlının önüne sunma görevini de yerine getirmek mecburiyetindeler. Ne onlar üşenecek, ne de Batuhan gocunacak zira bu sürecin sonunda Beşiktaş kazanacak.

Kimse bu adamın özel hayatına karışmıyor ki, ya da planlanan bu değil ki. O arabaya binmeyeceksin, bu kızla takılmayacaksın, şu bara girmeyeceksin de denilmiyor. Kaldı ki bu adamın bu tip olaylarda abartıldığı gibi bir sabıkası da yok. Vakti zamanında yaptı bir yanlış, devamında canlı yayında ağlamaktan beter oldu, pişmanlığını dile getirdi, bu sondu dedi. Peki biz ne yaptık ya da ne yapıyoruz ? Hala daha fi tarihindeki olaylar üzerinden konuşuyoruz. Hem de Batuhan'dan beklediğimiz olgunluğa erişmiş insanların benzer yaşantıları yokmuş gibi.

Old Trafford’da saha kenarında lay lay yapsa ne olur ki, Lig Tv oyunun durduğu bölümlerde kale arkasında ısınan futbolcuları gösteriyor, her seferinde de kaçan pozisyonlar sonrası ah vah dediklerine tanıklık ediyoruz, dayanıyorlar reklam panolarına maçı takip ediyorlar. Tribün önünde konuşlanan güvenlik görevlileri gibi sahaya sırtlarını dönmelerini mi isteyeceğiz bu adamlardan ? O zaman mı yaptıkları işi ciddiye aldıklarına inanacağız ? Sahaya girdi de yanlış veya yetersiz ısınmadan kaynaklanan sağlık sorunu mu yaşadı ? Adalesi mi çekti ne oldu yani.

Ben sana düdükten sonra topa vurup da kart gören milyon tane futbolcu ve Beşiktaş gol kralı olmuş adam sayarım, neden Batuhan batıyor göze ? Hadi Çaykur Rize deplasmanında bunu yapsa bir nebze eleştirileri anlarım ama bu çocuk heyecanına fazlasıyla yenik düşebileceği bir ortamda yapıyor bu hata diye nitelendirdiğimiz davranışları.

Biraz hoşgörü göstermek çok mu zor. 2-3 sene öncesine kadar kahvede Beşiktaş maçı izliyordu bu adam, belki de PES oynarken ‘’hayır ak ben seçecem Manchester’ı’’ diyordu. Old Traffod’un tribünde bulunmak, oraya ayak basmak bile 30 yaşındaki insanı heyecanlandırıyorsa, 18 yaşında o çimlere ayak basan çocuk heyecandan saha ortasına çişini yapsa ve heyecanının kurbanı olsa ne olur yani ?

Sigara içmek, alkol almak, gece alemlere takılmak şayet bir sporcu için hata ve yanlış olarak nitelendiriliyorsa, bu hataları ve yanlışları yapmanın tam zamanıdır Batuhan için. Yaşadı ve gördü, yanlış olduğunu öğrendi, burnu sürttü ve pişman oldu. Peki ya 30 yaşına gelip de hala daha aynı boku yiyen adamları ne yapacağız ?

esperanza dedi ki...

Yetenekli olsun veya olmasin bu tip adamlar bizim memlekette istedigi kadar takla atsin gene de kadorya giremezler. Cok uzaklara gitmeden bir ''genc semih'' ornegi var ulkede. Genc Semıh ın ''genc'' kimligi altinda kadroya girip dogru durust bir performans gostermesi 10 yilini aldi/Adam 30 una geldı hala sununla oynar mı bununla oynar mı geyıgı devam edıyor. Benzer seyler Batuhan icin de gecerli. Hem cok yetenekli baskasina gitmesin diye kadroda tutuyoruz, hem de adama sans vermiyoruz.

Bir cok kisi batuhan in genc takimda attigi gollerden bahsederek savunuyor . Kendi yas grubunda rakiplerine gore inanilmaz bir fizik ustunlugu oldugu icin o attigi golleri degerlendirmeye alip ta birsey soylemek dogru olmaz. 2 sene 1. lig seviyesinde duzenli top oynamadigi surece hep sunu yapar mi bunu yapar mi? diye soru isaretleri olmaya devam edecek

yurt disindan bir takima kiraya verilseydi dondugunde faydali olabilirdi, mesela i.kas getafe den kiralandiginda batuhan i da oraya verebilirdik 1 sezon icin.

@esperanza,
batuyu köln'e kiralık verecektik aslında daha 16-17 yaşındayken ama yaş sınırına takıldı maalesef.

keşke şu anda league 1'a serie b'ye falan verebilsek.

çünkü adam eskişehirde çakıyor işte. hala genç takım falan değil

Cetin dedi ki...

@Jessie
Abi demeye getirmişsinki Batuhan yaptıklarından sorumludur,yaptıklarıylada kayıp bir bireydir,kulup ona ilgi göstermek zorunda değildir kendi yolunu çizmiştir. Beşiktaş bunu senin benim için yapabilir,sadece taraftarız biz, klüp için yarattığımız katma değer sınırlı ama bu çocuk öyle değil. Kendi yaş grubunda göstermiş neler yapabileceğini orda yaptıklarının yarısını yapsa 15 milyon Beşiktaş taraftarının her maç günü mutluluk sebebi olur.Onu geçtim finansal açıdan kulube katkısı dokunur.En basitinden üzerine planlama yapılsa nobreye yılda 5milyon TL verilmez. En başta Alper demiş galiba o imkanlar için ne fedakarlıklara katlanacak olanlar var. E burda plansızlık yüzünden harcanan para için yeri geliyor koca devlet (T.C.) binbir takla atıyor. Bu adam sadece ve sadece oynatılsa Beşiktaş'ın hiç bir kaybı olmaz maksimim 8 puan kaybı olurki.Bu ne canımız ciğerimiz Nihat'ın,ne zamanında bi dünya hata yapmış geçen sene herkesin sevgilisi olmuş Yusufun kaybettirdiğinden fazladır

Tabata Fink Holsoko Bobo hatta Ernst bunların hiçbiri Beşiktaş'ın bugunkü durumundan kurtuluşu değildir, sadece ilaçtır şampiyonlar ligine sokarlar bizi 20Milyon euro gelirimiz olur.Ama altyapı ve ordaki gençler Beşiktaş'ı benim çocuğuma kadar yaşatacak değerler.Kıymeti verilmiyor o ayrı.

esperanza dedi ki...

@tribal enfexion

Daum istedigi icin oyle bir girisimde bulunmuslardi. Hayir madem o sene yas sinirina takildi ondan sonraki sene neden baska bir takima verilmedi onu da anlamak mumkun degil.Madem ortalama bir turk forvetinden daha yetenekli o zaman buyuk bir takimda oynayarak kivama gelmeli. Biz oynatmiyoruz e fb-gs veya ts ye de kiralik gitmesi soz konusu olamaz o zaman tikanip kaliyor olay.

zaten şaşırtıcı olan nokta o. her senenin başında batuhan forma şansı bulur diye takımda tutulup sonra devre arası eskişehir'e gönderiliyor.

ve hayır, beşiktaşta oynamak farklı, eskişehir'de oynamak farklı demeyin.

o zaman laf döner dolaşır beşiktaş'ta yanında arkasında oynayan farklı, eskişehirde farklı cevabına gelir.

bu sebeple bu takımda 26 hafta gola tamamış nobre'ye verilen şanstan, yusuf'a, uğur'a verilen şanstan daha fazlası verilmeli bu çocuğa.

altyapıdan olması bunu haketmesi için yeter.
serdar özkan örneği karşımıza çıkıyor bu sefer de. ben de diyorum ki serdar özkan'ın yaptıklarını başka bir yerli adam yapsa serdar'dan daha fazla tepki görürdü. çünkü serdar beşiktaş'lı. küfredilse de yine de sevilir o.

biz hala delgado'ya şiir yazalım, bobo'nun bebeğinin yolunu gözleyelim.

esperanza dedi ki...

Serdar ozkan ornegini vermissin de serdar a verilen sans kime verildi ? Ali Cansun a mi ? Mehmet Sedef e mi ?

esperanza dedi ki...

Zaten isin kimyasi en bastan bozuk, sen altyapidan I.kas i gondermissin, 1 sezon sonra gittigi takimdan kiraliyorsun. Antep ten ismail e rekor ucret verip almissin dogru durust oynatmiyorsun, Serdar Ozkan in kacinci senesi hala neyin pesinde oldugunu kimse cozemedi. Aslinda Batuhan da hakli, ben olsam arabesk muzige baslar kendimi meyhanelere atardim.

Pamukk dedi ki...

md-yd gider uygun yönetim hoca gelir bişiler yapılır belki diye bekleyelim bakalım.

o zamana kadar da batu devre arası için eses yolunu tutmuş olur zaten

Pamukk dedi ki...

yaa bide SerdarÖZkan var diğmii. tamam çok şans buldu
tamam burnu büyük kendini messi zannediyor
tamam çok küfür yiyor
vs vs
ama neden gs-fb-manu vs gibi önemli maçlarda 11 çıkıp, geri kalan maçlarda ortada yok? biraz da onu ateşe atıyor hoca gibi sanki.

esperanza dedi ki...

Serdar ozkan ile ilgili yazmaya baslasam herhalde sayfalarca yazarim kimse tutamaz beni. O yuzden kendime hakim oluyorum ve susuyorum.

matiasemilio dedi ki...

pamuk'un dediği gibi serdar bu sezon 7 maça onbir baslamı bu maçların 4ü şunlar: manU wolfsburg fb gs..
hoca serdar'ı is-te-mi-yo

occasion dedi ki...

Batuhan'ın oynamama sebebi Mustafa Denizli'nin "tükürdüğümü yalamayayım" tavrından başka bir şey değildir.

yoksa batu her maç şans bulur ve başarılı olur pekala. bu durumda da denizli batu nun söylediği o malum cümleyi yemiş, yalamış yutmuş hisseder kendini.

bunu da yediremez kariyerine, elitliğine, büyük hocalığına.. bundan dolayı batuhan'ı oynatmamayı, hatta kaybetmeyi göze almıştır.

bazı arkadaşlar rooney örneği falan vermişler. rooney değil miydi hindi muhabbetini yapan futbolcu. ya da rooney ve benzeri seviyedeki oyuncular ana kuzusu mu, her gece 11 olunca ninelerinin masalıyla uykuya mı dalıyor sütünü içip?

idealizm peşinde koşmak futbol gibi kozmopolit bir alanda fazlasıyla ütopik oluyor. bu spor her kesimden insanın takip ettiği bir aktivite. fakat bilelim ki sanat değil, edebiyat değil, bilim değil. sonuçta eğlence. ve biz eğlence sektöründe olan adamlardan harika duruşlar, ideal insan portreleri bekleyemeyiz.

yine atılan gol kıstas alınmaz demiş Jessie arkadaşımız ve Jardel'e getirmiş konuyu.

Bugün GS denilince bir imaj canlanıyor zihnimizde: UEFA ve Süper Kupa almış takım imajı. İstesek istemesek de bu bir gerçek. Süper Kupa deyince de akla Jardel geliyor. O halde "gol" kavramı futbol futbol olduğu sürece nihai amaçtır. basketbolda basket atmanın amaç olduğu gibi. yoksa istediğin kadar savunma yap, gol atamazsan bütün maçlar 0-0 biter.

ilhan mansız yakın tarhimizden bir örnek. gol kralı oldu, estetik goller attı, şunu yaptı bunu yaptı ama saha dışında fazlasıyla "uç" bir adamdı. şampiyonluk gecesi alman sevgilisyle herkesin önünde, canlı yayınlarda öpüşmesi, fotomodel gibi her yerde kendini göstermesi vs.

bunlar ilhanın beşiktaşa katkılarına zeval verdi mi? artı değer bile kazandırdı diyebiliriz. 100. yıl ve ilhan mansız rüzgarı büyük bir sinerji oluşturdu ve bjk konuşulan, basamak atlayan bir takım oldu o sayede. UEFA kupasında çeyrek final oynadı. ertesi yıl chelsea yi yendi.

Hocasının arkasından konuşan tek futbolcu Batuhan değildir. Dünya bunun örnekleriyle doludur. kaldı ki batu arkasından konuşmamış, herkese duyurmuştur sözlerini. fakat pişman olmuş, özür dilemiştir.

bir çocuğu sadece bir hatası yüzünden ömür boyu prangalamak hiç de insani değil. bugün savaş suçluları bile affediliyor.

hata=insan. ama affetmek ve yol göstermek, yol açmak insaniliktir bence.

eğer batuhan fb-gs de olsaydı bu vukuatları çoktan örtbas edilirdi. "gez koçum, barlar senin" denilirdi.

bu adam(henüz ergen) hem kitleleri peşinden koşturacak bir karizmaya sahiptir hem de futbolun ana unsuru olan "gol" için çok yüksek bir potansiyeli vardır.

ertuğrul da çok gol attı bjk de. belki ilhandan çok atmıştır. ama bugün ilhan mı ertuğrul mu derseniz
taraftara, sonuç bellidir.

bir de "italya da, ispanya da başka bir zihniyet var, orada batuhan a bu kadar ilgi-müsamaha gösterilmezdi, aslolan sistemdir" cümlesi de çok doğru bir yaklaşım değil.

her ülkenin parametreleri farklıdır. bjk barcelona gibi dakka başı yıldız üretmiyor ki, aralarından ahlaklı olanları seçsin, eleme yapsın, "örnek" olan kalsın, olmayan gitsin desin.

bizim ayarımız olan ülkelere bakmak gerekir.

örneğin bulgar stoiçkov dünya çapında bir oyuncuydu ama saha dışı sorunları saymakla bitmezdi. bulgaristan o adamı bitirebilirdi ama kullanmayı, faydalanmayı yeğledi.

romen mutu çok mu güleç, çok mu pozitif bir adamdı. fakat Chelsea ye kadar yükselebildi.

biz bir ortadoğu ve balkan ülkesiyiz, avrupa çapında oyuncularımız ve takımlarımız yok, altyapımız yok, hiçbişeyimiz yok. tüm bunlar düzeltilmeden, "aslolan sistemdir; batuhan'ı feda edelim sistem uğruna" diyemeyiz.

çünkü batuhan gibi bir yeteneği uğruna feda edeceğimiz sistem yok ortada.
ki olsa da ben feda etmemeyi terch ederim.

occasion dedi ki...

arda, emre örneği verilmiş yine.
gs arda yı feda ediyor mu da ben batu yu feda edeyim idealler uğruna.

lütfen biraz bencil olalım. taraftarı, medyası sahada şiddet kasırgası estiren emreye, ardaya tahammül ediyorlar madem,

biz de batuya, toramanın terliklerine, mansızın fotomodelliğine tahammül edelim.

onlar benim için maç kazanıyor, şampiyonluk getiriyor.

herkes ergün penbe, ertuğrul sağlam, ünal karaman gibi "efendi" ünvanlı olamaz ki.

futbol, stoickovlarla, mansızlarla, cantonalarla, batuhanlarla güzel. futbolcuyu tek tipliğe mahkum etmek, insanı da tek tipliliğe mahkum eder. futbol renktir, canlılıktır, heyecandır, zikzakldır ve güzelliği bu zikzaklarında gizlidir.

Son olarak;

lucescu olsaydı batuhan oynardı çatır çatır. denizli ise beklentilermizle, heveslerimizle oynuyor.

he dünyanın efendisi koskoca zidane dünya kupası finalinde kafa atmıştı rakbine ve kırmızıyı görmüştü değil mi?

batuhan ise topa düdükten sonra vurmuş. vah vah vah!

delgado dedi ki...

yorumları baştan aşağı okudum... batuhan'ı savunanların da yerenlerin de nedenleri farklı farklı, değişik açılardan bakmışlar.

yalnız ben jessie'ye katılıyorum. olay gol atmak, yetenekli olmak, fizikli olmak değil.

mustafa denizli'nin taktik anlayışına burda hepimiz yaparız ancak kulüpte oyuncularla 24 saat vakit geçiren bir adamın "insana yönelik" düşüncelerini sorgulamayız. hele ki bu adam ertuğrul sağlam gibi ezilmiş, pasif bir adam değil, mustafa denizli gibi bir adam ise. mustafa denizli bizim 100 katımız kadar değişik karakterde futbolcu görmüş ve sınamıştır. geçen senenin devre arasında şampiyonluk, takım olma bilinci ve başaracağına inanan futbolcu kitlesiyle ilgili sözleri ve sezonun sonunda elde ettiği - sezonun 2.yarısında ortaya çıkardığı takım ruhundan sonra batuhan konusunda yaptıklarının doğru olduğunu düşünürüm. bir de yaptıklarının "tükürdüğünü yalamama" tavrı olduğu söylenmiş ki hiç mi hiç katılmıyorum buna.

bir kere adam sezon başından beri sakatlıklarla, kilolarla uğraşıyor. sen sezon başından beri kampa aldığın batuhan'a oranla kilo fazlası bulunmayan bulunsa da kendine gelmesi sorun olmayacak bobo'yu anca hazırlayabildin 11'e. nobre'yi hala tam hazırlamıyorsun, batuhan daha destur adam kilolarını 1 ay öncesine kadar verdi. biz adamın antrenman durumu hakkında ne biliyoruz, çift kalelerdeki performansı hakkında ne gördük ki "oynatsana adamı" diyebiliyoruz. ha buraya biri gelir adam körfez belediye hazırlık maçında ortalığı mahvetti öldürdü döktürdü der o zaman başka.

isterse gitsin 2.yarı antep'te eskişehir'de çılgın atsın. 17 maçta 25 gol atsın, bu ille de olumlu düşündürmez beni. aynı şekilde 17 maçta da 90 dakika oynayıp 0 gol 0 asistle oynamasının da olumsuz düşündürmeyeceği gibi. karakter ve sorunlu adledilen oyuncuların takımla ilişkisi ve bunun detayları sıradan bir taraftarın çok çok üzerindedir, direk olarak kulübün meselesidir ve futbol takımında yer alanlar anca bazı dinamikleri bilir.

aynı denizli old trafford'da da sahaya sürmüştür batuhan'ı 1-0 öndeyken. he bahane yaratmak isteyenler denizli'nin batuhanı yem olarak attığını falan da savunabilir bir şekilde, yapılabilir bu bir şey diyemem. jessie'nin bahsettiği topa vurma hadisesi de "yaae topa vurmuş düdükten sonra ehehehe" diye dalga geçilecek bir mesele değildir, ortada 3 sezondur yerinde sayan bir oyuncu, oyuncuyu takıma kazandıramamış bir kulüp ve oyuncunun halen rayına oturtamadığı bazı davranışları, alışkanlıkları var. ve bunu beşiktaş formasıyla sahada olduğu dakikalarda da görüyoruz, yine de bunun için batuhan'ı sahaya çıktığı zaman ıslıklayacak halimiz yok.

Pamukk dedi ki...

geçen yıl bir panelde denizliye aydın karabulut ve batuhan takıntısı sorulmuştu.
aydın için; antrenman bittikten sonra boboyu çalıştırması için orta yapmasını söylemiş. aydın 2 saat ayakkabılarını bağlıyormuş, oyalanıyormuş, isteksiz görünüyormuş fln. o yüzden yok demişti.
batuhan için de böyle bir olay var demiş ama açıklamışmıydı hatırlamıyorum

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

yahu batuhan kayıp ne demektir?? bu adam daha kaç yaşında ne zmn göz önüne çıktı ki kaybolsun?? ben anlayamıyorum karakterli ama 'düz' futbolcular takıma olumlu etki yapabilir ne demek?? kaprisli ve şımarık bir adam olduğu gol sevinçlrinden bile belli olan ronaldo.nun sevildiğini nerden biliyorsunuz takım içerisinde?? ona da abi sen senede 30 gol atıyosun ama takım seni sevmiyo git mi diyeceksin?? ekrem batuhan.ı sevse nolur sevmese nolur?? ekrem önce hayalet olmadığını, dümdüz koşarak üç kişinin arasından geçilmeyeceğini öğrensin.. sağ bekte bir dönem erhan güven.i oynatıyordu denizli sürekli olarak.. şimdi erhanın tek vazifesi idmanda çift kale için yeter sayıyı sağlamak.. hala ibo.nun yaptığı üç beş deliliği dilimize doluyorz bir benzeri elimizde olan şahsen gıpta ettiğim gökhan gönül örneği gözümüzün önündeyken.. topa nasıl vurulacağını bilen düz topçu fink bir fener maçıyla kral oldu.. hadi batuhan.ı geçtim.. bu adamların yerine oynayabilecek rıdvan, ismail, necip hangi maçta rezildiler de bu kadar göz ardı edilmeyi hak ediyorlar?? yahu biz arsenal modelinin uygulayamayız diye yetenekli adam git demek nasıl bir mantık pardon mantıksızlıktır?? aydın kimin tavuğuna kışt dedi de kovalandı bu takımdan?? pozitif etki ekrem.den daha mı kötü oynardı yada varlığı da yokluğu da bir tello.dan?? nihat.a topçu değil diyeni zaten muhattap almam ama nihat da iki yıl önce keşke bizde olsaydı denilen nihat değil bunu da kabul etmeyeni muhattap almam.. kumru gibi nihatın baharını beklemeye mi bağlı bu takımın karakteri?? bi arkadaşn yazdığına ekleme yapayım carew sweethart mankenle fotoğraf çektirince vay bee helal olsn adam gelir gelmez götürdü, batuhan.ın en ufak haberinde disiplinsiz 'çocuk'.. eh adı üstünde 'çocuk' be kardeşim.. 'çocuk'.. sen 18 yaşında yıllık 100 milyar kazansan sen ne yapardın acaba?? ben çıplak bile koşabilirdim sanırım yazarken bi düşündüm de...

tearkan dedi ki...

ayrıca son bir ekleme yapayım old trafford performansına fazla göndermeler olmuş ancak oraya o yaşta çıkmak kaç babayiğitin harcıdır?? madem dediğiniz kadar iyi o heyecanı da kaldıracak diyeceksiniz tamam doğrudur; ancak o maç batuhan.ın oynadığı kaçıncı maçtı bu sezondaki??

Pamukk dedi ki...

hah buldum o bahsettiğim açıklamaları.gülhaneli kartallar" paneliymiş.
mustafa denizli: başkanımıza katılıyorum. bir futbolcunun beşiktaş gibi bir camiada forma giymesi için aklının bulanık olmaması gerekir. öncelikle şunu belirteyim ki genç milli takımların yıldızı olan, müthiş bir yeteneğe sahip genç bir oyuncuyu -hem de kendi altyapımızdan yetişen- takımdan yollayacak kadar aptal değilim (burada aydın'ın yeteneğini bi onlar göremedi diyen bizlere cevap veriyor). aydın ile ilgili bilmediğiniz çok şey var. aydın futbolcu olarak değil mental olarak eksikti ve tolere edilebilen sınırları çok aştı (burada kendisinin gençlere ne kadar önem veren bir hoca olduğundan ve genç futbolcu düşmanı bir hoca olarak anılmanın isteyeceği en son şey olduğundan dem vurdu). size başkanın ve diğer yöneticilerin dahi bilmediği bir olayı anlatacağım. geçen haftaki ankaraspor maçından önce bir idmandan sonra bobo'ya kişisel bir çalışma yaptırmak üzere antreman sonunda sahada kalmasını söyledim. bobo'ya kenar ortalarıyla hava topu çalıştırcaktım ve ortaları yapmak üzere aydın ve erkan zengin'in de sahada kalmasını, bu üç oyuncu dışındakilerin gidebileceğini söyledim. bobo ve erkan koşarak yerlerini aldılar. aydın ise garip tavırlarla yavaş yavaş hareket ederek sahanın ortasına geldi ve sol ayakkabısını müthiş bir yavaşlıkta bağlamaya başladı. tam iki dakika diğer iki oyuncumla beraber aydın'ı bekledik. sonra diğer ayakkabısını bağlamaya başladı ve çoraplarını falan düzeltme bahanesiyle oyalandıkca oyalandı. derhal aydın'ı sahadan ve kamptan kovdum ve kadro dışı bıraktım. ve antremanlara dahi alınmaması için gerekli talimatları verdim. bunun gibi bir çok hareketi olan aydın için bu son damlaydı. ve aynı gün öğrendim ki benden izinsiz kampa bir arkadaşını sokmuş ve bir oyuncumla aydın'ın misafiri sorun yaşadı. benim olduğum yerde bu tarz hareketlere yer yoktur. kadro garantisi de istemiş. ben yeri geliyor kaptanım delgado'yu da yedek bırakıyorum ve hiç bir oyuncum kadro garantisi istemiyor benden. yaklaşık kırk yıllık bir tecrübeyle söylüyorum ki aydın maalesef bizi hayal kırıklığına uğratacak ve umarım beni yanıltır. buna en çok ben sevinirim. batuhan ile ilgili de soru bekliyordum ama sormadınız. batuhan da benzer sorunlara sahip ve o yüzden kadromda istemedim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu açıklamaları kulanızla duydunuz mu? ben inanmıyorum. eğer doğruysa, zaten olay meydanda. daha nesini savunacağız, ne kadar tolere edeceğiz bu adamları? nolcek yæ teknik direktörüne trip attıysa.. ekrem düzgün çocuk ama o da oynayamıyor yæ...

Pamukk dedi ki...

ben kulağımla duymadım, ama geçen yıl bunu anlatan arkadaşım kulağıyla duymuştu

BJK4EVER dedi ki...

@delgado

Helal olsun hocam, ellerine saglik. Bazilari antrenor zannediyor ya kendini, o yuzden iste bu sorunlar cikiyor. Batuhan'in fiziksel durumunu biz ne biliyoruz ki? Batuhan'in antrenmanda tavri nedir ne biliyoruz ki? Ikili arasindaki gorusmeleri biliyor muyuz? Batuhan'dan su ana kadar duyduklarimiz pek de iyi degil. Kral yapmayip kral olacaksin ve ben ordayim seneye sizi bilmem diyen bir adam antrenorune nasil saygili olur? Antrenmanda calisacagini nasil dusunebilirsiniz? Yine de is Batuhan'a duser, calisira elbette sans bulacak Manu macindaki gibi.

@tearkan

O gun sahadaki tek genc Batuhan miydi? Ismail ve I.Kas da vardi o sahada, bir hatalarini gordun mu? Bunlari gectim, Manu'da 5-6 tane genc vardi, onlarin boyle hareketini veya davranislarini gordun mu? Ki onlarin gerginligi yuksekti, cunku ilk defa sans buluyorlar ve kendi evlerinde yeniliyorlar. Bunlara goz yumumup da sonra Batuhan dunya klasinda yetenek, dunyadaki en iyi 5 forvetten biri demek de komik oluyor.....

tearkan dedi ki...

@Bora Turktas

yazıdklarımı daha iyi okusaydın keşke.. ben o maçta batuhan.ın yaptıklarını savunmadım.. ayrıca Batuhan dünya klasında yetenek, hatta ibra.dan daha iyi gibisinden şeyler yazdığımı da hatırlamıyorum.. sadece şunu sordum: o maç Batuhan.ın bu sezon oynadığı kaçıncı maçtı? sen bütün sezon bi kere bile oynamamış, kilo ve sakatlık problemleri olan birisini (ki bunlar Batuhan.dan da kaynaklanıyo olabilir) salıyosun old trafford.a.. bu ne kadar mantıklı yada birini eleştirmek için ne kadar elle tutulur bir veri bunu düşünmek gerektiğini belirtmeye çalıştım sadece.. yaptığı disiplinsizlikleri hepimiz biliyoruz kabul ama buna çekidüzen vermek, verebilmektir zaten yöneticilik.. bu yolda bişeyler yapıldığına gerçekten inansak zaten bu derece sınırları zorlamış bir adamı gelip de burada savunmaya çalışmayız..

hadi batuhan.ı bi kenara bırakalım.. u17, u21 milli takımlarda sürekli oynayan necip bi kere bile mi kadroya giremez? rıdvan sezon başından beri sakat yada disiplinsiz mi? ibo.nun yerine artık birilerinin geçmesi gerekmez mi? bu uğurda seriç.ten bile medet ummadık mı? ismail bunun için daha ne kadar ideal bir örnek olabilir? onur sezon başından beri sakat yada disiplinsiz mi? geçen sene bozüyük.te neler yapabildiğini biliyoruz (bazı maçlarını da izledim hatta)..

şimdi soruyorum bu adamların hiç biri mi manisa maçı kadrosuna girmeyi hak etmiyor? hepsi o derece disiplinsiz yada sakat yada formsuz mu? öyle bile olsa bu takımdaki genç ve birşeyler beklenen herkesin benzer durumda olması size de garip gelmiyor mu? eğer gerçekten öyleyse bu biraz da o insanları yönetmekle, onları disiplin altına almakla sorumlu olanların suçu sayılmaz mı???

(ayrıca iş yazılanlarla dalga geçercesine ekrem oynamıyor yeaaa demekle olmuyo.. ben o yazıları sadece batuhan.ı savunmak için yazmadım.. son manisa maçı artık bardağı taşırma noktasına getirdi.. bi ton adam saydık bunların hepsi formsuz hepsi disiplinsiz mi?? siz söylemeden cevabı ben vereyim: evet abi bzm takımdaki oyuncuların hepsi disiplinsiz yeaaaaa)

Pamukk dedi ki...

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Rıza Zeydan "Beşiktaş ile Batuhan'ın transferi için görüşmeler olumlu devam ediyor. Diyebilirim ki yüzde 90 oranında anlaştık. Batuhan Karadeniz ile her konuda anlaştık Batuhan'da bu takımda forma giymek istiyor. Bir aksilik çıkmazsa bu transferi bitireceğiz"

:/

BJK4EVER dedi ki...

@tearkan

Simdi butun sezon mac oynamamis bir adam oyuna girdiginde simariklik yapma hakkina sahip midir? Messi 3 ay sahalardan uzak kaldiktan sonra ciktigi ilk macta Bernabeu'da 3 tane cakti. O macta Batuhan'i gol atmadigi veya yararli olmadigi icin elestirmiyoruz, o gordugu simarikca ucuz karttan dolayi elestiriyoruz.

Batuhan'in dunya klasinda oyuncu olmadigini sen soylemedim. Ama mutemadiyen taraftarlarimiz bunu diyor ve hatta yukarida biri Batuhan en iyi 3 forvetten biridir dunyada dedi, lafim o kisiye yonelikti zaten, sana yonelik degildi.

Ridvan sezon basindan beri sakat zaten. Necip'i bende gormek isterim, fakat ne olup ne olmadigini hocadan daha iyi bilemeyiz. M.Sedef'e de hep oynasin deniyordu, Aydin Karabulut'a da, I.Akin'a da, simdi bu oyuncularin nerede oldugunu goruyoruz. O cok sisirdigimiz A2 takiminin en golcu oyuncusu Can Erdem gecen sene 2. ligde 5 gol zar zor atti, bu kalitede bir adam. S.Ozkan'i da goruyoruz, nasil yetenekli imis! Nedense bizde her cikan ortalama genci bir super yetenek gibi gorme hastaligi var. GS'de de bir ara boyle jenerasyon cikacakti, daha A takimda oynatmadan Cafercan, Mulayim, Ozgurcan gibi adamlari gonderdiler, hicbir taraftar cikip antrenoru genc oyuncu dusmani ilan etmedi. Ama formayi kaptigi ilk macta kendini gosteren Arda simdiye dek oynadi hep. Korcan da ilk macinda adam gibi oynasaymis, gosterseymis kendini. Bence ilk macta neden hep yedek kaldigini gosterdi zaten bize.

Ha, birde Batuhan'in Eskisehir mevzusu var. Orada 8 gol atmasi guzel, fakat abartmamak lazim. Nedense her firsatta bunu Batuhan'i yuceltmek icin kullananlar ayni sekilde Antep'te bir orta alan oyunusu olarak 11 gol atmis Tabata'ya soylemedigini birakmiyor, Ispanya liginde 75 gol atmis Nihat'i yeteneksiz yapabiliyor.

Ben kimseye yeteneksiz veya ahlaksiz demiyorum. Fakat birakin da bazi seylere antrenor karar versin. Sizin anca FM'den bildiginiz Necip'i bu hoca her gun sahada goruyor. Sizin sadece medyada yazilanlara gore tanidigiz bu Batuhan'la hoca kimbilir kac defa gorustu ve gorusuyor.

tearkan dedi ki...

dedikleriniz doğru olabilir.. yapılan konuşmaları, futbolcuların durumlarını hocadan daha iyi bilemeyiz; ancak bu sadece sizin fikrinizi desteklemez.. örneğin batuhan yada aydınla hocanın yaptığı konuşmaları bilemeyeceğimiz gibi rıdvan.ın da sakat olup olmadığını bilemeyiz.. ayrıca hadi herkesi geçtim de arkadaş ben bozuyükte kaç maçını izledim bu onur.un.. bu çocuk manisa maçında dahi kadroya girmeyi hak etmeyecek kadar çalışmıyo mu? yada bi önceki sorumu tekrar ediyorum potansiyeli olduğunu bildiğimiz bu adamların (onur, batuhan, ismail.. necip.i rıdvan.ı fln saymadım bile) hepsinin bu durumda olmasının tek sorumlusu onlar mı?

esgo dedi ki...

Eskişehirspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, gündemde olan Batuhan transferi ile ilgili olarak Haber1903`e açıklamalarda bulundu.

Transfer görüşmeleri hakkında Haber1903`ten İlker Ezibay`a konuşan Çalımbay, Batuhan`ı çok istediklerini belirtti.

Çalımbay yaptığı açıklamada "Biz Batuhan`ı çok istiyoruz. Geçen sene de bize çok katkı sağlamıştı. Bu sene de takımda görmek istiyoruz. Fakat bu işin bir an önce sonuçlanması lazım. Çünkü bu işin uzaması iki taraf için de zarar. Futbolcu için de zarardır bu. Hafta sonu bir Fenerbahçe maçı oynayacağız ve Batuhan`ı o maça yetiştirmek istiyoruz. Bugün bu işin bitmesini bekliyoruz" dedi.

"Batuhan`ı bonservis karşılığında mı kadronuza katacaksınız?" sorusu üzerine ise Çalımbay "Hayır. Kulübü oyuncuyu bırakmak istemiyor. O yüzden kiralık olarak bir anlaşma yapacağız" diyerek cevap verdi.

-HABER1903-


Günlerdir Sercan'a karşılık Batu + Özkan + 5 milyon euro haberlerinin de bilinçli çıkarıldığına inanmak üzereyim. Bir nevi ölümü gösterip, sıtmaya razı etme durumu.

Pamukk dedi ki...

Batu + Özkan + 5 milyon euro haberleri ismail eyir siparişli haberlerdir kesin

Yorum Gönder

Ara