.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Aralık 2009 Çarşamba

Almanlar Yenilince Biz De Yenilmiş Sayıldık!

1. Dünya savaşı ile ilgili taa ilkokulda öğrendiğimiz klasik bir laf vardır ya hani "Almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık" diye. Ekşi sözlükte falan da bolca geyiği yapılır. İşte CSKA maçı da böyle bir sonuca sebebiyet verebilecek bir maçtı bizim için. Fakat daha kadrolar açıklandığında yanımdaki arkadaşıma dönüp "ulan beraberlik işimizi görüyo da benim mi haberim yok lan" dedim. Sahada sanki beraberlik için çıkmış bir kadro vardı. Neyse esas bu yazıda anlatmak istediğim ne sahaya dizilimiş ne de Almanların yenilmesiyle alakalı. Belki "entry başlıkla uyumlu değil" bahanesiyle bu yazı kendi kendini 5 saniye içinde yok etmeli bile. Benim gerçekte değinmek istediğim konu, eski açık tarafında bulunan, inönüyü bilenler için söylüyorum ( Orhan Ayhan abimize de selam çakalım) deniz tarafındaki kalenin arkasında olan skorbortta diğer maç sonuçlarının yazmasıyla alakalı. Şimdi diyelim ki yıl 2012, dünya hala yerli yerinde, başkan Yıldırım Demirören değil, teknikdirektör Jose Maurinho ve Beşiktaşım çatır çatır top oynuyor lakin grup güçlü ve iş yine son maça kalmış. Juventus karşısında alacağımız bir galibiyet bizi bir üst tura çıkarabilir ama diğer tarafta da barcelona'nın portoya puan kaybetmesi lazım. Dakikalar 80 ve durum 1-1. Diğer taraftan bir türlü ses gelmiyor derken skorbortta 1-0 Barcelona yazıyor. Evet dün akşamda maç 1-1 giderken skorbortta 1-3 Manchesterın üstün olduğunu gördük. Acaba sahada "dakika kaç lan acaba" derken bu skoru gören oyuncularımız olmuş mudur? Gördülerse tepkileri ve motivasyonları ne haldedir. Seyirciyi bilgilendirmek açısından güzel bir uygulama olabilir ama takıma ve mücadelesine zarar verebileceği birilerinin aklına hiç gelmemiş midir?

3 Yorum:

Futbolcuları MANU maçının skorunun etkilediğini düşünmüyorum ama Mustafa Denizli'yi etkiledi gibi. Maçın galibiyetininde yetmeyeceğini görünce hiçbir müdahale yapma girişiminde bulunmadı.

Skorborda gelene kadar daha neler var takıma ve mücadelesine zarar veren.

Ama tabiki etkilemiş olabilir.

Deveye demişler "La deve boynun eğri"

-Deve yanıtlamış "Nerem doğru?"

tabi ki bu ufak bi ayrıntı ve bi çok etken var takıma etki eden. kimisi "tribünlerin homurdanması da etki ediyor" diyebilir. belki yazdığım şey ayrıntı ama bu klüp ne yazık ki hiç bir ayrıntıyı düşünmüyor ve kimi zaman başarı ayrıntı da gizli oluyor.

Yorum Gönder

Ara