.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Aralık 2009 Cumartesi

Adam Kazan, Sistem Kazan, Maç Kazan, Kazı Kazan

Garip bir halet-i ruhiye şu Beşiktaşlılık. Takım üst üste kazanmış, rakip çok güçlü değil, moraller üst seviyede ama yaşanmışlıkların tortusu (a tribute to Umut Sarıkaya) o derece işliyor ki siyah beyazlı bünyeye, her an bir terslik çıkacağı korkusu düşüyor en baştan içimize.
Bu aman abi bir terslik çıkacak şimdi duygusu, geçen hafta Sivasspor maçında kendini belli etmişti de, korktuğumuzun başımıza gelmesi bu haftaya kısmet imiş. Hem de senenin en iyi futbollarından birinin olduğunu söyleyebileceğimiz bir ilk yarının oynandığı maçta...
Bazı isimler değişse de artık, alışılmış bir şablonla çıktı maça Beşiktaş. Fakat diğer maçlardan farklı olarak, hücumları daha toplu yapabilen, pas trafiğini bir nebze de olsa yukarı çekmiş görüntüsü vardı takımın. Sağdan İbrahim Kaş'ın, soldan İsmail Köybaşı'nın sürekli olarak oyunun içinde olması, rakipten dönen topları bizim Alman'ların hiç vakit kaybetmeden almaları bu oyunun en önemli sebebi. Bu oyunun sonuca yansımamasının nedeni ise, Nihat ve Nobre gibi camianın tüm negatif elektriğini üstüne almış oyuncuların, bir gol atsam gerisi gelecek psikolojisi ile acele vuruşlar yapmaya çalışmaları.
Diyarbakırspor maçını kazanmak için Beşiktaş yeterince pozisyona girdi. Evet. Bu noktadan sonra bunun adına beceriksizlik ya da şanssızlık demek farketmiyor, sonuçta giden 2 puan oluyor ancak daha önceki sezondan da tecrübe ettiğimiz üzere bu giden iki puanın çok önemi olmayabilir, doğrudur, fakat şu maçın Beşiktaş'ın gidiş yolunda ne gibi etkisi vardır, gidiş yolundan kaç puan alınabilir, bunun üzerine yoğunlaşmak çok daha önemli.
Beşiktaş bu maçı, rakiplerin psikolojisini bozmak adına her şeyini vererek kazanabilirdi. Maç için özel stratejiler, bazı yorulmuş futbolcuları sakatlanmak pahasına sahaya sürmek gibi yollara sapabilirdi. Ama bunu seçmedi. Geçen seneki başarının anahtarı olan, bu seneki yükselişte tekrar kendini belli eden standardı ile çıkıldı sahaya.
Beşiktaş bu maçta uzun zamandır faydalanamadığı bir iki futbolcusunu da kazanabilirdi. Nihat, Nobre veya Tabata bir gol atabilirdi ve bu fidbolculardan biri üzerinden bu yükü atmış olabilirdi. O da olmadı . Bazen bir adam kazanmak için inat edilir fakat o inat bu maç için çok da gösterilmiş sayılmaz.
Ne maç kazanmak ne de adam kazanmak, ne pahasına olursa olsun önce sistemden vazgeçmemek de olabilirdi Beşiktaş'ın tercihi. Fakat son 20 dakika yine sezon başına dönüldü ve orta sahanın boşaltılmasının ardından zaten baskı bile kurulamadığı için, rakipten dönen topları kimin aldığının önemi bile kalmadı. Zira top rakipten dönmez oldu, rakipte kaldı.
Velhasıl kelam, bugün aslında oyun olarak tatmin edici bir futbol izlediysek de genel olarak, elimize baktığımızda da sıfıra sıfır elde var bir diyebiliyoruz ancak. Eğer İnönü'deki 0-0'lık Gaziantepspor maçı sonrasında girilen taktik arayışlar ve kadro karmaşası tekrar hortlamaz ise, bu maç sadece keyifsiz bir akşam olarak hatırlanır. Öteki türlü olursa da sene başı yaşanan travmalara merhaba demek işten bile olmaz ne yazık ki.
Son olarak, çıkarken ıslıklanan Nihat Kahveci için de bir iki kelam etmekte fayda var. Aslında sadece basit bir hatırlatma: Nihat tıpkı geçen seneki Emre Belözoğlu gibi, uzun zaman futbol oynamaması ve üstüne de sezon başı antrenmanı yapmaması yüzünden, ancak ve ancak şu anki formu kadar top oynayabilmekte. Her ne kadar aldığı maaş, bonservisi yüksek olsa da, bu gibi sebeplerden, hatta Beşiktaş alt yapısından yetişmesi yüzünden de, taraftardaki kredisi de yüksek olmalı biraz. Nihat konusuna kafayı takmayı başlayan herkes için tavsiyem şudur ki, unutun bu sene Nihat'ı, görmezden gelin. Şu anda aradığınız Nihat'a gelecek sezon kavuşabilirsiniz en erken...

18 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

önceden olduğu gibi sikko tercihlere devam edeceğini düşünmüyorum ben şahsen , çünkü dbakır takımı kalitesiz olduğu kadar çalkantıda bir takımdı beşiktaş ise 8 de 8 le takır takır geliyodu sir denizli dedi ki ''ben tipsiz yusufla pert nobreyi oynatır bi tane tıkıştırır maçı kazanırım cska öncesi ''. dediği tutmadı çünkü futbolcularımız teknik olarak yunanistan ekolünün türkiye şubesi olan takımlara gol atabilecek seviyede değil maalesef , bunu kayserispor , antepspor , eskişehirspor vs vs sayarsak görebiliyoruz çok açık ve net.

hele bi de takımınızda denizlinin ve klübün medar ı iftiharı gözbebeği çekoslavak fatihi nihat , bobodan daha hamile nobre , halı saha topçusunu andıran , oyunu sadece 5cmkarede oynayabilen yusuf gibi adamlarınız varsa fiziksel mücadele şeklinde geçecek bir maçı kazanma ihtimaliniz maalesef kalmıyor ( çapulcu uğurla süperstar serdar özkanı da oynataydık düşünün ofansımızı of of of )

bir takım düşünün ki ofansif oyuncuları ( yusuf , nobre , nihat ) 14 maçta sadece 1 gol tabilmiş olsun , sizce mümkün müdür çanakkale geçilmezi oynayan bir takıma bunların gol atabilmesi ? ondan sonra da şener gibi erdinç gibi adamlar maçın adamı seçilir

başarılı olacaksak rakibi üzerimize çekip kondisyonunu minimum seviyeye indirmeli sonra dirençli oyuncularımızla vurmalıyız evet malesef ki takımın oyuncu kadrosu bu taktiği gerektiriyor 8 de 8 yaptığımız maçlara atıfla...

siktir edin bu iki puan lükstü bizim için kazanamadık sağlık olsun.

tanju dedi ki...

devre arasında sıkı bir kamp yemesi lazım. en azından bu kadar rezil olmaz.

ha kamp yeyip gelse, formda olsa ne olur? bence gene bir şey olmaz. en azından bu sistemde olmaz.

nihat süratli, patlayıcı, buldu mu vuran bir adam değil artık. sürati olmayan, patlayıcılığından eser kalmayan ve artık vurdu mu sadece çok yandan auta vuran bir isim.

keşke ne o gelseydi, ne de biz onu bu halde görseydik.

ne kadar üzülsem de haketti bugünkü ıslıkları..

Sertug Ozgur dedi ki...

Nihat'ın yuhalanması ayıptır, benim için utanç vericidir.

Sen Fenerbahçe'nin onca teklifine rağmen gitmeyeceksin, sonra YETİŞTİĞİN TAKIMa gelip LİGİN İLK YARISI BİTMEDEN yuhalanacaksın. Aldığı para fazla ve sezon başı karşı çıktığım bir transferdi(benim futbol anlayışıma göre beğendiğim bir oyuncu değil) Ama hiçbir neden Nihat'ın yuhalanmasını gerektirmez. Hele elinden geleni yapıp, formasını ıslattıktan sonra. İsmi lazım olmayan başka oyuncular için ama olsun mücadele ediyo abi denildikten sonra hiç mi hiç yuhalanmaz.

Aynı şey Yusuf için de geçerli. Pas hatalarından sonra ayyuka çıkan homurdanmalardan sonra, devre arası değil maç arasında çıksaydı eminim o da hem de daha şiddetli biçimde yuhalanacaktı. Yapmayın beyler,biraz demirören pankartı gibi olacak ama geçen seneyi unutmayın. Sosyal mesaj vermek güzel de, kendi oyuncuna deplasmanı yaşatmak hiç hoş değil.

Yarın yusuf ve nihat iyi oynadığında, rüştü olayı gibi mahcup bir şekilde onları izlemek hoş mu olur?

İyice trabzonspor taraftarına benziyoruz. Hadi onlar Umut denen adamı falan ıslıklıyolar, hoş olmasa da mazur görülebilir.

Beşiktaş taraftarı bu kafayla giderse 10 yıl şampiyon olamaz demişti isviçredeki lejyonerimiz.(Lejyoner terimini de unuttuk spor basınında bu aralar) Aforoz edilmişti. Biraz daha sakinlik lütfen, büyük takım taraftarına yakışmıyor bu tip şeyler.

sozcelyk dedi ki...

@ lakerda

nihatın beşiktaşlılığını tartışmam ama fenerbahçenin teklifini kabul etmeme sebebi ispanyada orta düzey istediği takımda top koşturabileceğinin bilincinde olmasıydı zira sonra villareal e kapak attı , fenerbahçe mi villareal mi ? tabiki villareal

sonrasında sakatlanıp bir tek gol bile atamayınca villareal kapının önüne kodu nihatı , nihatta o vakitten sonra hido gibi ekonomik düşündü bizim ultrabjklı yd nin teklifine mırın kırın edip fahiş bir teklife evet dedi yamulmuyorsam yıllık keş 3.5 milyon avro.

yuhalanması konusunda hemfikiriz yakışmadı

tanju dedi ki...

nihat'ın nasıl geldiğini herkes biliyor.

lütfen konuyu kulübün çocuğu, harbi beşiktaşlı sığlığına vardırmayalım.

zaten o yüzden 14-15 haftadır oynuyor, takımın canına okuyor bari burda yapmayalım.

sadece performansıyla değil, saha içinde takım arkadaşlarına yaptıkları, o anlamsız kibirleriyle de haketmiştir nihat bugün ıslıklanmayı..

Sertug Ozgur dedi ki...

@sozcelykk

Burdan Nihat Beşiktaşlı olduğu için geldi demiyorum tabi, sonuçta Y.D'nin süper bitiriciliği ile müthiş bir kontrat sunuldu kendisine.

Demek istediğim Fener'e gitmedi adam gerçek Beşiktaşlımış değil. Asıl vurgulamak istediğim şu: Sen Fenerbahçeli Nihat olsan inönüde ıslıklanacaksın belki, ama öyle olmuyor Beşiktaş forması altında inönüde daha sezonun ilk yarısı bitmeden yuhalanıyorsun. Doğru örnek olmayabilir ama, Mehmet Topuz demez mi ya iyiki aziz başkan kaçırdı beni kendi sembol oyuncusunu ıslıklıyolar, ben bu halde bile fenerde ıslıklanmıyorum diye.

Sertug Ozgur dedi ki...

@tanju

Olayı o sığlığa getirmek istemedim merak etme,sevmem zaten bu geyikleri, cidden.

Dün Rüştü'yü ıslıklarız bugün heryerini öpüyoruz deriz, bu mu doğru olan. Yahu 30 yaşındaki, kariyerli adam böyle eli götü titriyosa, altyapıdan adam çıksın fantezimiz var ya, o çocuklar nasıl oynar?. yahu ismail köybaşı yuhalanmadı mı ligin başlarında? Denizli küfür folloşu ibrahim üzülmez'e şans verdi zaman zaman da çocuk baskıdan kurtuldu belki de. Ayrıca kişisel olarak öyle mi düşünüyosun bilmem, genel olarak diyorum: Aynı şeyi basın, Beşiktaş 3lüğe oynar, 2 ay sonra şampiyon olur deyince de kızmayacaksınız o zaman. Nabza göre şerbet veriyor adamlar demek ki.

olaylara çok duygusal bakıyoruz,biraz mantıklı yaklaşmak lazım.nihatın beşiktaşa tatile geldiği belli.o fiyatı kusura bakmayın ama nihat gibi bir futbolcuya dünyada kimse vermez.adam eski takımından 3.5 € gibi bir para kazanıyor bir senede.bir de istanbul faktörünü de ekleyin bunun üstüne.herhalde osasuna veya gijon da oynayacak hali yoktu nihatın.en temizini yaptı geldi beşiktaşa.unutmadan bir de şu beşiktaş'da oynamış her topçuya "beşiktaş'ın çocuğu" damgasını vurmayın.ertuğrul sağlam için de öyle derlerdi,sözleşmesi uzatılmayınca top oynadığı dönemlerde galatasaray'ın kapısını çaldığını unutmayalım.

batuhan'ı zerre sevmem ama nobre yerine denenebilir.

denizli ne günü kurtarıyor ne de geleceğe yatırım yapıyor.

alınması gereken 3 puandan olduk,sağlık olsun yine de..

aamet jr. dedi ki...

Bir kere kafadan, olağanüstü durumlar olmadığı sürece, futbolcunu yuhalamak en hafif tabirle ayıptır. Nihat'ı yuhalamak iki kere ayıptır. Ben farklıyım, taraftarın kralıyım, sevinmek için sevmedik,iyi günde değil kötü günde bla bla diyen taraftar topluluğu bunu yapmamalıdır.

tanju dedi ki...

lakerda;

dün taşaa'm, bugün paşam halini ben de sevmiyorrum.

ama kötü giden bir şey varsa, ki var, rahatsızlığımızı belirtmeliyiz.

dün, bayern'de 4 ya da bilemedin 5. maçına çıkan olic dahi ıslıklandı.

yani bu tip şeyler başka yerde olmuyor, hep bizde oluyor da yalan.

memnuniyetsizliğimiz, senin değindiğin, benim de yukarı da belittiğim dün taşam, bugün paşam hali.

kaldı ki nihat sadece kötü oynasa gene ıslıklanmaz. nihat, takımı da oynatmıyor. dün fink'le olan pozisyonu hatırlayın, saha içinde azarladığı bobo'yu, köybaşı'nı hatırlayın, her pozisyonda dağlara taşlara vurup, ardından samimiyetsizce özürlerini hatırlayın..

sizi bilmem ama ben, nihat sahadayken feci derecede rahatsız oluyorum.

ve eminim ki bobo da oluyor..

twenty_one dedi ki...

Yaptığınız yorumların hiç birine katılmıyorum beautiful freak. Bence maçı yorumlarken rakibin durumunu değerlendirmek gerekiyor. Beşiktaş'ın karşısında yokluklar içinde mücedele eden, paralarını hiç alamadıkları için antremana bile çıkmayan, normal şartlarda bu lig de bile olmaması gereken çok zayıf bir takımla oynadı Beşiktaş. Bu şartlarda bile kendi sahasında bir gol bile atmayı beceremeyen bir takımın savunulacak hiçbir yeri yoktur. Bence Beşiktaş'ın kısıtlı bir kadrosu var. Acaba Nobre'yi, Nihat'ı, Tabata'yı, Yusuf'u Beşiktaş bedelsiz göndermeye kalksa hangi takım bu oyunculara talip olur. Bence hiçbir takım. Mustafa Denizli'nin hala bu oyunculardan bir beklentisi varsa, kendisi de, biz taraftarlar da daha çok hayal kırıklığına uğrarız. Bütün Beşiktaşlı arkadaşlara soruyorum, siz Nobre'nin gol atabileceğine hiç ihtimal veriyormusunuz ? Son bir not; adam en son golünü 10 ay önce atmış ve bu forvetmiş !!! Bu adam yılda 2 milyon euro alıyor. Ayıp bence. Aynı şeyler diğer ismi geçen oyuncular içinde geçerli. Gerçek Beşiktaş'lılar adına bu isimleri Beşiktaş'a kazandıran Yıldırım Demirören'e teşekkür ederiz !!!

twenty_one, bu takımın diyarbakırspor'dan daha zayıf takımlara karşı da nasıl oynadığını biliyoruz. dün basbaya karşı sahaya topluca saldıran, bol pas yapan bir takım izledik. altı pastan kaçırılan üç gol var ki, bir maçta zaten oradan ancak o kadar pozisyona girilebilir.

nihat için ise, adamın futbolculuğu hakkında bir yorum getirmedim, bence de kullanılması zor bir tarzı var fakat bir sene oynamamış, sene başı çalışmamış bir futbolcuyu da tatile gelmiş diye eleştirmek açıkça insafsızlıktır. kibirinden ve bencilliğinden dolayı nihata ben de fazla sempati beslemem ancak, hırsına da kimse birşey diyemez. tatile gelecek bir karakteri yok en başta.

ha bir de şu harbi beşiktaşlı muhabbeti... ertuğrul ile nasıl kıyaslandı anlayamadım ben, hadi ertuğrul samsundan geldi, fenerbahçe altyapısıdan yetişti de, nihat a niye harbi beşiktaşlı muhabbeti yapamıyor muşuz?

Sertug Ozgur dedi ki...

@tanju,

Başka yerde de oyuncu ıslıklanıyo doğru, sene başında milan-inter derbisi vardı ronaldinho ıslıklandı 3-0dan sonra. Belki de normal ama benim hoşuma gitmiyor. Ama 3 büyükler içinde kendi oyuncusuyla en çok uğraşan veya şöyle diyeyim en gerilimli,stres sahibi taraftar topluluğu Beşiktaş taraftarı bence.

Nihat'ın tavırlarına ben de sinir oluyorum. Milli takımda da böyleydi,uzatmıyım beautiful freak yazmış aynen katılıyorum.

Gökhan dedi ki...

maç öncesinde zayıf rakip,üstüste gelen galibiyetler diye düşünerek rahat kazanırız ve nihat da gol atar diye umuyordum ama hala çok etkisiz,sadece kaçırdığı gol için değil onun dışında da takıma katkısı çok düşük oluyor,en azından devre bitene kadar oynatılmaması daha iyi olacak bence.

Unknown dedi ki...

nobre nin kaçırdığı golü tekrar tekrar izleyin. sanırım bize bişey anlatmaya çalışıyor.
nihat ise tamam gol atamıyor falan da takımıda yavaşlatıyor, her topa karışıyor, atakları bozuyor.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

nihat sezonun en iyi oyununu wolfsburg deplasmanında oynamıştı, o maçta iyi oynayan bi nihat'ın takıma ne kadar büyük bi katkı olduğu ortaya çıktı.

ama 4-3-3 kanadında nihat..
bilemiyorum.. çift forvette batuhan supporter'ı olarak çok daha uygun şüphesiz.

Pamukk dedi ki...

Nihatı yuhlayan ıslıklayan herkese selam olsun..yok kardeşim yok İnönüde oynamasın bizim takım her maç deplasman olsun. sinir oluyorum futbolcusuna küfreden yuhlayan adama.

Yorum Gönder

Ara