.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Aralık 2009 Perşembe

18 Milyon Yüros

18 milyon Euro geliyormuş Şampiyonlar Ligi'nden. Peki Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için aldığımızı düşündüğüm ve maç başında yedek kulübesinde olan şu üç adamın toplam fiyatı ne kadardır? Bu şampiyona süresince, gelen 18 Milyon Euro'ya kattıkları artı değer ne olmuştur? -Rodrigo Tabata -İsmail Köybaşı -Nihat Kahveci Peki bu çıkan toplama bakarak, başarılı bir ticaret yapmış sayılır mıyız? Bu ticareti yapan kişi, sizin patronu olduğunuz şirketin bir yöneticisi/çalışanı olsa ne yapardınız?

22 Yorum:

alper dedi ki...

GÜZEL TİCARET..:))

İsmail Köybaşı kâr kalmış.Daha ne olsun.Önemli olan her sene şampiyonlar ligine gidip böyle bir futbolcu biraz daha isabetle 2 futbolcu kâr bıraktırmaktır.

mufittezel dedi ki...

İlk yorumu kimin yazdığına bakmadan okudum kesin theocan dedim, alpermis :)

Özgür dedi ki...

İsmail köybaşını harcamazlarsa uzun yıllar sol kanatı parseller. Ama tabi o parayı etmezdi o kesin. Satmak istesek verdiğimiz paranın yarı fiyatına alıcı çıkmaz ilerde.
Zaten gerisi olduğu gibi boş transfer. :D
Bir şirketim olsa, kapısından içeri bile sokmam bazı insanları

Cherubim dedi ki...

O dolarların olduğu tuvalet kağıdının rulosunu tutmak için kullanılan metal parçasıyla (adını bilmiyorum şunca yaşıma rağmen, utandım) bu işi yapan kişinin halvet etmelerini sağlardım..

yuki the zorba dedi ki...

Sevdim ben bu post'u :)

erol1903 dedi ki...

döverdim ben.

ian dedi ki...

son soru anlamsız olmuş. yıldırım demirören'in ne kadar kötü bir yönetici olduğunu hepimiz kabul ediyoruz zaten. aday olmama erdemini göstereceğini de sanmıyorum. listesine alacağı kişileri merak ediyorum ben. bu adamın yanında (aslında altında) çalışmayı kabul edecek kişiler kimler olacak hakkaten, bekleyip göreceğiz.

transferler hakkında;
ismail köybaşı çok yerinde bir transfer. verilen para da normal, avrupa'da örnekleri var (özil, asenjo ilk aklıma gelenler).. nihat kahveci beşiktaş kadrosundaki en yetenekli oyuncudur. verilen para biraz daha az olabilirdi ama yine de normal bana göre.. kimileri belözoğlan'ı içine sindirebiliyorken, bizde nihat'ı sindiremeyenler var.. üzücü bir durum.. rodrigo tabata ise süper lig için idare eder bir futbolcudur bence.. kendisine verilen para skandaldır. skandal (nokta).. yıldırım demirören'i koltuğundan edecek olması, tek iyi yanıdır tabata transferinin.

oyuncuların tartışılacağını bildiğim için fikirlerimi yazma gereği duydum. ama post'un asıl hedefinin yıldırım demiören olduğunu düşünüyorum, bir nebze de hakedeni (ismail köybaşı) oynatmayan mustafa denizli..

ian dedi ki...

"..kendisine verilen para skandaldır.."

yazmışım.. "kendisi için antep'e verilen" olacak orası.

lamhaltas dedi ki...

nihata niye bu kadar yukleniyoruz benim aklim almiyor pek.tamam formsuz hazir olmayabilir bundan 1 ay veya 2 ay oncesine kadar. ama su an bulundugu durumu bununla aciklayamayiz. su an uzerindeki baskiyi kaldiramiyor. Bizim cocugumuz dedigimiz bir oyuncuya niye bu kadar baski yapilirki kaldiramadigini gore gore? Biliyorum ki herkes su an nihata ne yaparsa yapsin sevgi gosterse o eski performansini sergiler. Ki bence bunu kadrodaki bir cok isimden daha fazla hakediyor.

mufittezel dedi ki...

Hmm a katılıyorum, Nihat kötü bir transfer değil.
Transferin Topuz olayı nedeniyle yapılmasından dolayı Demirören olayın parasal yönünü düşünmedi pek (gerçi ne zaman düşündü ki :)).
Ayrıca İspanya'da o kariyeri yapmış kimi alsanız benzer paraları vermeniz gerekir.
Formsuz ve oldukça bencil, ki milli takımda da bencillikleri olmuştu son donemde, bilinmeyen bir şey değil.
Denizli CL de ihtiyacı olacağı için hazır degilken oynatarak hazırlamaya çalıştı ama kumarı tutmadı.
Ben Nihat'in devre arası kampında toparlanacagini ve ikinci yarı oldukça etkili olacağını düşünüyorum...

QuaresmA dedi ki...

ismail köybaşı: süper oyuncu, idare eder transfer

nihat: çok iyi oyuncu, kötü transfer

tabata: çok iyi oyuncu, kötü transfer

ferrari: süper oyuncu, berbat transfer

transfer kriterim bonservislere ve maaşlara ödediğimiz para, yani fiyat/performans oranı gibi birşey.

nihat'a tepkileri anlamayanlar var, ben de tabata tepkilerini anlamıyorum. 8 milyon euro bonservis ödendi diye adamdan nefret edenler var ya :) ama benim görüşüm hücumları tek başına bu adamın üzerinden bile çekip çevirebilirsiniz. oyun stili ricardinho'yu andırıyor, biraz garantici, ayağa paslar, hatta defansı da var, iyi de şut atıyor ve korkmadan şut atıyor.

birgün uzaktan şutla gol attığında taparsınız tahminimce.

4-3-3 ortasahasının fink ve ernst'ten sonraki değişilmez 3.sü olmalıdır tabata. 20-60 arası dakikalık sonu ıslıklanmalarla biten performanslarından çıkarım yapmak anlamsız - ki zaten çıkarımlar bonservis bedeli üzerinden yapılıyor.

Sercan dedi ki...

bence ismail köybaşı'nın adının buralarda geçmesi yanlış.nihat ve hele tabata transferleriyle kıyaslanamaz,kıyaslanmamalı.tabata'ya 8 milyon verildiği için ismail'in parası göze batıyor,antep mevzusundan.ama ismail bu parayı her türlü hakediyor bence.

burada isimlerden ziyade harcanan paralara karşılık o adamların yedek kulübesinde olması sözkonusu amaanlatamamışım demek ki.

hani nihat formsuz tamam da formunu ben mi tutturacağım nihat'ın.

niye 26. haftadan beri gola tamayan nobre ile 16 haftada hatırladığım kadarıyla 1 gol aran nihat'a söz söylendiğinde formsuzluğu öne sürülüyor da bunca haftadır bu adamları ben mi forma sokacağım arkadaş diye sorulmuyor anamıyorum.

rıdvan vardı ne oldu ona?
tamam delinho formda da köybaşı niye sol açığımız olmuyor?

bir de düz bakmayıp olayları bu yönüyle ele alsanız!!

QuaresmA dedi ki...

@ Tribal Enfexion:

köybaşı niye sol açığımız olmuyor demişsin, başka diyenler de var bu konuyu.

ben bunu türkiye'de adam gibi ofansif bek görmemiş olmaya bağlıyorum, normaldir sabri, gökhan gönül, abdurrahman, çağlar birinci başka kim var ? her neyse, bir tane ofansif sol bekimiz oldu - ki ligin en değerli sol bekidir ismail - baktık ki bu çocuk iyi yardırıyor, iyi orta yapıyor, iyi şut çekiyor, hemen dedik ki o zaman bu adam sol açık olsun. kabul, şu anki yetenekleri çerçevesinde "kişisel olarak" en iyi performansını sol açıkta verir. ama takım anlamında bakarsak her hücumda oyun sıkıştığında soldan topsuz yardıran ismail sahnesini sıkça gördük. ismail'in sol bek oynaması takım için çok önemli bir durum. bu adam sol bek oynadıkça sol bekliğini geliştirir. adam kaçıra kaçıra kaçırmamayı öğrenir, ters kademeyi öğrenir. hücum katkısı zaten çok yüksek ama o bile gelişir. boyu posu da var, gökhan gönül gibi hava topu da kaçırmaz arkaya.

lütfen ismail niye sol açık oynamıyor yazmayın. türkiye'yi geçtim, avrupa'da onun gibi bir sol bek çok az olacak gelişimini tamamladığında. bir tane ofansif sol bekimiz olmuş işte, ismail'i sol açık oynatacağına önüne adam gibi sol açık al.

Ozgur dedi ki...

nihat ve köybaşı maliyetleri fazla olmasında rağmen ikisi de iyi transferler. keşke klasik 4-4-2 oynasak ve nihat 2. santrfor olarak görev alsa.

tabata ise bu takımın en gereksiz transferiydi. yerini aldığı delgadonun ne zaman döneceği de belliydi ki bu tip bir maliyetin altına girilmemesi gerekiyordu. fayda maliyet oranı çok düşük malesef, bu saatten sonra elden de çıkmaz, zor...

görünen o ki benim ciddi bir anlatım eksikliğim avr.

ben delinho'yu formda diye kesemiyorsan köybaşını bu süreç içinde bobo'dan sol açık yapmaya çalışacağın yerde kullanırsın

QuaresmA dedi ki...

hayır işte kullanmazsın, daha doğrusu kullanmamalısın.

bunlar hep varsayım, biz diyince mustafa denizli onu yapacak diye birşey yok ama diyelim ki öyle birşey var: o zaman en ideali formda da olsa üzülmez'i kesip formsuz da olsa ismail'i koymak. ki zaten delinho'nun oynamasının sebebi formda olması falan değil, ben delinho'nun formunda iniş veya çıkış olduğu bi zamanı hatırlamıyorum. delinho hep delinho'dur işte, neler yapıp neler yapamayacağı her zaman aynıydı. manu maçında kahramanlaştırılıyor ama daha 30. saniyede arkasına adam kaçırdığını hatırlıyorum :) barça, gs ve fb maçları sayesinde yıllardır bizde işte. delinho'nun oynamasının sebebi denizli'nin ismail'i oynatmaya g..ünün yememesidir, bu kadar. çünkü 80'ler futbolunda ofansif bekin hücum gücünün rakip kanadı, beki ileri çıkarmaması diye birşey geçmez. bek dediğin kütük gibi olur, rakipte klas bi kanat varsa adam adama bile oynar mantalitesi vardır: işte denizli'nin futbol anlayışı.

sol açık bobo devri de birkaç haftadır geçti yanılmıyorsam ?

helldoradotcom dedi ki...

Tribal post'unda "paralar mantikli harcanmadigi surece 18 mio eur kazanmissin kime yarar!" demek istemis orasi kesin.. Diger yandan YD'yi biraz olsun bilen, basindan takip eden ortalama bir taraftar bu pahali transferlerin CL'den gelecek para olmasaydi da yapilacagini az cok tahmin edebilir. Bu durumda kulup YD'ye +18 mio daha borclu hale gelecek, yeni baskan adaylari da bir o kadar cekimser kalacaklardi.. Diyecegim sudur ki; 18 mio eur Besiktas cok onemli bir meblagdir. Takimin bir sure daha hayal gormeyip esas amac olarak her yil CL'e kalinmasini secmesi, bu ugurda calismasi gerekmektedir. Bu yil halen bu hedefi tutturma ihtimalimiz bulunmakta olup, Nihat ve tabata da bu ligde her zaman is yapacak oyunculardir. Ismail'in zaten bu posta yanlislikla yazildigini dusunuyorum. Turkiye kupasi ve CL'den gelecek her kurus bizi YD'den daha uzaga goturecektir.

Pamukk dedi ki...

0a 0 elde var 0

yoo aksine ismail'i kasıtlı yazdım

3 adamın maliyetlerini toplayın işte. ismail iyi topçu, nihat iyi topçu, tabata da iyi topçu.

ee 16-17 milyon yuroya malolmuş 3 iyi topçun varsa niye cl maçında yedek oturuyor bu adamlar?

bana sistem mistem demeyin diyecekseniz o zaman sorarım size "madem sisteme bu kadar uymayacak adamlarınız var, bu önemli maçınızdaki sisteme oturmayan adamlar, o zaman niye bu paralara alındılar?"

Ömer Özlü dedi ki...

abi bu arada resmi nerden buldunuz gözününü seveyim, içim gidiyo ya :)

Yorum Gönder

Ara