.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Aralık 2009 Pazar

10 Numero Sorun

Sanki belli oldu gibi. Holosko ile yeniden anlaşılmak üzereyse, Sivok-Ferrari-Ernst-Fink'i satmak teklif dahi edilemezse, Bobo bu takımın şu anda tek gol atan adamıysa, Tello tekrar Denizli'nin "kıymetlisi" olduysa, ve bu maçta bile düşünülmüyorsa Tabata, devre arasında o gidecektir. Artık Gaziantep'e geri veririz, orada birkaç milyon dolar mı döner, yoksa bir takas mı olur, ne olur hiçbir fikrim yok. Uyum sorunu 12 hafta sürmez, son dakikada oyunu açsın diye Uğur İnceman dahil oluyorsa hele oyuna, Tabata'ya güle güle demek lazımdır sanki. Fakat başka bir sorun bizi bekliyor. Mahşerin dört atlısı zaten değişmeyecek, orası kesin. Bobo'dan da vazgeçemiyoruz. Altıncı kim olacak? Delgado? Nihat'ın şu formu devam ederse Holosko? Tello? Bu adamlar nerede kullanılacak? Bu adamların yerine kim kullanılacak? Kadronun kağıt üzerindeki derinliği sahaya nasıl yansıyacak? O yüzden bu Nihat ya düzelecek, ya düzelecek. Bu Nobre ya düzelecek, ya düzelecek. Bu Batuhan ya denenecek, ya denenecek. Serdar Özkan ya oynayacak, ya oynayacak. Yoksa ikinci yarıda sahada bu futbolu bile göremeyebiliriz. Matematik böyle diyor. O yüzden yukarıdaki paragraftaki isimleri sahada görünce küfretmeyiniz hemen, Denizli gelecek planlaması yapıyor demektir. Biraz da takıntılarını bir kenara koyabilse daha da güzel olacak sanki işler. Bekleyelim görelim.

36 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

tabatayı bu halde düşünmüyorsa gerçekten gönderilmesi gereken kişi odur , ama ben oyumu tellocandan yana kullanıyorum zira tabatayı devre arasında yollamak demek tüm dünyaya dalga malzemesi olmak demek , zaten sekiz sıfır faciasının artçıları devam ediyor bi de tabatayla milletin ağzına sakız olmak istemiyorum

aslında tabata iyi adam lan asjdsasd

Gürcan Ulusoy dedi ki...

takıntı,denizli kadar taraftarda da var.

ynwa dedi ki...

sinan engin telegol'de kendinden çok emin bir şekilde ve aralarda sırıtarak, tabata gitmeyecek bunu bilin dedi. bu bandı da saklayın dedi. holosko'nun dondurulabileceğinden falan bahsetti. güya hala kırığı iyileşmemiş, falan filan. diğerleri ısrarla daha 2 ay var 2.yarıya nasıl yetişmez falan dediyse de kaçamak yanıtlarla geçiştirdi bu durumu. sanırım bi sakatlık katakullesine getirip holosko dondurulacak. sinan engin'in demirören ile olan bağlantısını düşününce ciddiye aldım ve buraya taşıdım, belki de sallıyodur.

Holosko'nun dondurulmasi, Dunya Kupasi diye gaza gelecek bir ciddi Nihat-Serdar Ozkan alternatifini kaybetmektir. O hata yapilamaz, yapilmamali.

ynwa dedi ki...

zaten ahmet çakar ısrarla dünya kupasında oynayacagından bahsetti ve öyle bir durumda sözleşmesinin dundurulmasına yanaşmayacagını söyleyince de bi takıma kiraya verilir olur biter dedi.

gökhan dedi ki...

aslında murat ceylan-tabata takası şahane olur. murat fink ile dönüşümlü oynar, böylece yabancı konusunda sıkıntı biraz olsun azalır.

çünkü holosko bu takıma şart, bobo kesilemez, delgado gelecek. e sivok-ferrari-ernst banko. uğurda maalesef istenileni veremiyor. ihale istemeyerekte olsa finke kalıyor. performansından memnun olsamda yerinee oynayacak murat kendisini aratmaz.

tanju dedi ki...

yahu tabata'nın gönderileceğini hakikaten inanarak mı söylüyorsunuz yoksa bu sadece bir temenni mi?

adamın daha taksitleri ödenmemiş, hangi tabata'yı gönderiyorsunuz.

üzülerek de olsa fink gider/gidecek diyorum.

esperanza dedi ki...

tabata nin gidecegi kesinlesti bugunku mactan sonra. Eh buyuk kaptanimiz delgado mayis ayina kadar iyilesir belki kismet tabi bu isler...

Sertug Ozgur dedi ki...

Delgado 6-7 ay top yapmamış, formunu bulması sezon sonuna doğru olur. Geçmiş performansından bağımsız, iyi olmayacağını beklemek sürpriz olmamalı.

Bu yüzden 6+2 kuralında sorun olacağını düşünmüyorum. Gelirse çoğu maç kulübede izler.

Tabata'nın kafadan silinmesi, Delgado'nun bu durumu belli iken, geriye Holosko-Tello arasında seçim sorunu kalıyor. Sivok-Toraman, eğer takımın tek golcü oyuncusu kendisi olmaması halinde Bobo-x oyuncu değişiklikleri de alternatif olabilir zaman zaman.

Jokond dedi ki...

Benim bildiğim, tanıdığım Denizli hepinizi ters köşe yapar Sivok'u gönderir...

sozcelyk dedi ki...

sivoku gönderirse çocuğumu keserim

ernstle ferrariyi cimboma verip g.zanla baltayı alalım sonra da kulube kilit vuralım.. çocuklarımıza anlatırız bir zamanlar sen benim her gece efkarım dediğimiz beşiktaş vardı diye...

allah korusun sivok mu

o ne biçim laf çarpılırz aga asdfghgf

hükümet düşürür o karar valla bak

ceyhun dedi ki...

her şeyin dışında delgado biraz kıpırdanırsa solda nihat(orası daha uygun sanırım), onun arkasında da ismaille çok iş yapar. zaten çok iyi tek pas yapıyordu delgado ernst ile. çok güzel eşkenar üçgenler çıkar bu gruptan.
sakatlığı kendini zorlamasına engel olmayacak kadar geçmişse, antremanlara da başladığı düşünülürse delgado iyi bir giriş bile yapabilir ikinci yarıya.

Yollanması gereken kişi kesinlikle Fink'tir.Takımda her maç 60'tan sonra oyundan düşen bir futbolcu görmek istemiyorum.Geçen sene ikinci yarılarda maçı kopartan bir takımken şimdi ikinci yarılar maçı veren bir takıma büründük.İşin kötüsü Fink'in uyuşukluğu Ersnt'in performansını da etkilemeye başladı.Hani manager oyunlarda natural fitnessı düşük olan adamlar olur ya 60.dkdan sonra performansı %75'lere düşer.İşte Fink de odur benim gözümde.
Murat Ceylan diyorsunuz ama o da devamlılığı olan bir adam değil.Türk dmc alternatiflerine bakmak lazım.Betis'ten Aurelio,Diyarbakırspor'dan Barış Ataş veya Necip alternatifi düşünülebilir.
Herkes nihat'a yükleniyor ama uzaktan vurduğu isabetsiz şutlar dışında nihat'ı ben bugün beğendim.Devre arası kampıyla 2.yarı istenen seviyeye gelecektir.(Geçen sene de Emre'nin fenerdeki performansı da ikinci yarıdan sonra artmıştı.)
Holosko'nun nasıl döneceği ise tam bir muamma.Fibula kemiği kırığı gibi ciddi bir sakatlıktan sonra 2.yarı eskisi kadar etklili olacağını pek düşünmüyorum.Delgado da keza öyle.
2.yarı Tabata gibi bir yıldız oyuncuyu kazanmak yerine ağır sakatlıklardan çıkmış delgado ve holosko gibi oyuncuları takıma oturtmaya çalışırsak şampiyonluk şansımız çok az olur.Her zaman söylüyorum Tabata Bobo'yla beraber takımın tek yıldız oyuncusudur.Adamı doğru düzgün bir 90 dk. izleyemekdik bile.Zaten bir yere gideceğini de sanmıyorum.2.yarı tabata'yı izleyecek ve özür dileyeceksiniz.

sozcelyk dedi ki...

@bobo

60 dan sonra düşenleri yollayacaksak '' holosko , delgado , tabata , tello '' dehlenmeli.

+ hangi maçı ikinci yarı verdik ?

michael fink beşiktaş için yeterli bir oyuncudur gerek fabianla uyumu gerekse hücuma katkısı sebebiyle, ligde onun oynadığı hiç bir maçı kaybetmedik ki şu ana kadar en çok gol atan futbolcumuz boboyla beraber yanlış bilmiyorsam.

koy o bölgeye uğur incemanı ya da ekrem dağı gör ondan sonra beşiktaş gs oluyor mu olmuyor mu

sy dedi ki...

O degil de sezon basinda Bozuyukspor'dan alinmis bir Onur vardi. Ileri bolgede oynuyordu. O noldu?

aamet jr. dedi ki...

Onur'dan önce Erkan Zengin var bi de. Hem o yarım sezon daha kıdemli :)

@sozcelykk

Bu oyundan düşme zaafını sadece bu maç için söylemedim.Her maçta bunu gözlemliyorum.Ön libero dediğin adamın oyunda düşme hakkı yok.Kanat adamları,bekler,forvet oyuncusu bile oyundan düşebilir ama oynadığı mevki gereği ön libero oyundan düşemez.
İkinci yarı çeviremediğim maçları ben vermiş gözüyle bakıyorum.Beşiktaş,bir Gençlerbirliği değildir her maçını kazanmak için oynar puan kaybettiği her maçta da başarısız sayılır.
Fink'i iyi gibi gösteren oyuncu Ernst'tir.Uğur'u koy Ernst'in yanına Pirlo gibi durur.Nasıl Ernst gelene kadar 2 sene boyunca küfrettiğimiz cisse yarım sezon hayatının topunu oynamış gibi gözükmüştü,yine fenerde christian'ın emreli ve emresiz performanslarında anormal bir değişim olmuştu aynı hesap.

Bir de şunu söyleyeyim.İsmail'e o kadar para vereceğimize neden Aydın'ı oynatamadık anlayamıyorum ya da şu maçta sol kanatta ekrem'in yerine aydın olsaydı şu maçı alamazmıydık pardon düzeltiyorum aydın sol ayaklı olduğu için tello'nun yerinde sağ açık oynatırdı M.Denizli ya da nihat'ın yerinde oynardı ama ne olursa olsun şu takımda bir yerde oynardı.

sozcelyk dedi ki...

fink in son maçlarda oyundan düştüğünü ben de gözlemliyorum lakin bi ön liberonun değil hiç bir oyuncunun oyundan düşmeye hakkı yok beşiktaşta.

benim karşı çıktığım nokta çapulcu yabancılarımız dururken senin maç kazanamamızın tek sorumlusu olarak finki göstermen ve o gittiğinde her şeyin düzeleceği gibi bir yanılgıya düşmen..

beşiktaş ın kazanamamasının sebebi salt ön liberoda oynayan oyuncunun oyundan düşmesi değil ( bu oyuncu essien,gerrard ise bu söylediğim tartışılabilir gayet tabi )hücum oyuncularının ( bobo dışında) formsuz ve isteksiz olması..

ön libero başarılıysa takım gol yemez beşiktaşta olduğu gibi , eğer başarısızsa fbdeki gibi gs deki gibi ne verirsen alır içeri. ( agücü bile üçer attı bu takımlara )

ayrıca ernst mücadele gücü ve pozisyon bilgisi yüksek bir oyuncu, yanında oynayan adam ekrem olduğunda uğur inceman olduğunda takımın ne hallere düştüğünü ilk 8 maçta gözlemledik zaten biliyosundur..

diyeceğim odur ki fink giderse bu takım gol atamadığıyla kalır zaten o belli ayrıca yenilen gol sayısında da gs ile yarışır..

Fink gider Aurelio gelir 30.hafta şampiyonluğumuzu ilan ederiz.Hadi yd gider ayak yap bir güzellik sen seversin eski fenerlileri.

sozcelyk dedi ki...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17507273

iyi geceler....

Veya Sivok ön liberoya çekilip de yabancı sorunu çözülebilir.
Toraman-Ferrari
Sivok---Ernst omurga olur ki bence daha kaliteli olur ama sivok'un ön libero mevkisi için posizyon bilgisi az.Eğer M.Denizli,Tigana gibi eğitici bir antrenör olsaydı bu dediğim olabilirdi ama sir M.Denizli capellovari bir antrenör olduğu için böyle atraksiyonlara girip hiç risk almak istemez.

denizli karıyerı boyunca bugunu dahı planlayamamıs bırısı, nasıl gelecegı planlasın.

ıkı yıldır aynı seylerı yazıyorum. denızlı futbol katılı. dusuncesız,mantıksız,plansız bır futbol katılı.

ıkı yıldır rezalet top oynuyoruz. kımse sesını cıkartmıyor, beraberlıkte yenılgıde denızlı'nın futbol anlayısını tartısıyorsunuz. boyle anlarda mı "bır seylerın eksık oldugunu","10 numero"nın eksık oldugunu gorecegız.

tanju dedi ki...

ferrari-toraman
sivok-ernst

de muazzam bir opsiyon olur, hatta bence şu anki düzenden daha iyi olur.

fink'in şimdiye kadar gösterdiği performanstan memnun olsam ve asla gönderilmemesi gerektiğini düşünsem de, +2'den fazlası olmadığını düşünüyorum.

abarttığımız kadar bir futbolcu değil fink. ama +2 için gayet uygun bir isim.

hakan
rıdvan-toraman-ferrari-köybaşı
ernst-sivok
rosicky
holosko-bobo-?

şöyle fuzuli yabancıların hepsini temizleyip, rosicky ile kaliteli bir yabancı sol forvet alsak fena mı olur? çok güzel olur.

tanju dedi ki...

bobo yazdım ama daha iyisi alınabilir ve kaliteli bir yerli forvet çoklayıcısı(noat'a selam olsun:) bulunabilirse bobo da +2 olabilir.

ters adam sonuçta.

mj23 dedi ki...

fink'in 60. dakikadan dan sonra oyundan düşmesi kadar doğal bir durum yok sanırım.adam daha ne yapsın?bir ön libero olarak imkansızlık ve yanlış kadro seçimi yüzünden 10 numara görevini üstlenmeye çalışıyor?adam tek başına 2 oyuncunun yaptığı işi yapmaya çalışıyor - ki bu durumda 60 dakika dayanması bile bir mucize.
------------rüştü-------------
toraman-sivok-ferrari-delinho(iso)
----------ernst-fink---------
ekrem(serdar)-tabata-tello(ekrem, iso)
-------------bobo-------------

şöyle birşeyler denesek?ki muhtemelen denizli delgado geldikten sonra buna benzer birşeyler yapmaya çalışıcak (kanat oyuncuları farklı olabilir tabi bkz.nihat takıntısı)

devre arasında tabata'yı fenere verelim özeri alalım karşılığında.hem fenere yarar brezilya milli takımını tamamlama yolunda ilerlerler hemde yd'ye uyar eski fenerli gelir takıma hem özere uyar adam gibi oynayabilir.tabi murat ceylan'da fena olmaz:).

şaka bir yana denizli'nin basın açıklamalarına ve dahiyane oyuncu değişikliklerine bakılırsa gönderilecek olan kişi tabata.tabata'nın takımdan ayrılması kendi açısından iyi olur.yd'nin gudik transfer politikası sayesinde bu saatten sonra her maç 2 gol 2 asist yapmadıkça yuhalanır sanırım.gönderilmesi durumunda yd'nin (tabi seçimi kaybetmezse) bahaneside hazır:baskı altında bir hata yaptık, taraftarımızdan özür dileriz.işte beşiktaşlı duruşu budur, yaptığın hatayı kabul etmek.".hele birde genç bir oyuncuya karşı takasta kullanılırsa değmeyin gitsin:"yaptığımız hatadan başarılı bir şekilde döndük ve kara çevirdik."hem bizim açımızdan da iyi olur.en azından "bu adama bukadar para döküldü ne halt yemeye kulübede oturtuluyor." diye kendimizi yemeyiz.

bunun yanında, tello'nun gönderilmeside bir opsiyon, ancak eğer tello giderse takımda duran top kullanabilecek tek kişi kalmaz.tello'da çok formda değil bu konuda, ama o da olmazsa bütün sezon korner ve frikikten gol atmak hayal olur.

sozcelyk dedi ki...

herkesler de sivok u ön liberoya yazmış.. bu sivok ertuğrul sağlam döneminde ve de denizlinin ilk dönemlerinde çapa niyetine ön libero oynadı ama başarılı olamadı o mevkide sivok , adamın essiene dönüşmesini bekleyecek zamanımız da yok malum burası beşiktaş , kurulu düzeni bozup 2 sene öncesine gitmeyelim..

mantıklı olan elbetteki tabata'nın gönderiilmesidir.ama mantıksız insanlar topluluğu yönetimden bunu beklemek çok iyimser.

alper dedi ki...

Dün maçı tribünde izleme şansına sahip olduğum şanslı addediyorum kendimi.TV karşısında bir kaç haftadır beğendiğim beşiktaşımın oyunun aslında bir boka benzemediğini böylece canlı canlı görmüş oldum.
Öncelikle 4-3-3 oynadığı söylenen bu takımın nasıl bir dizilime sahip olduğunu ben hiç çözemedim.Çünkü dün ekrem diye bir adam vardı sahada ama nerede ne iş yapmakla görevli ve yükümlü olduğunu oyunda kaldığı süre içerisinde anlamaya vakıf olamadım.Dünkü diziliş 4-2-2-1 şekline benziyordu.ekremde takımın herhangi bir yerinde oynuyordu.Kendisi bilir artık onu.
Fink için 65 te bitti demiş bazılaırmız ama.Dün benim gözlemlediğim kadarıyla biten fink değil ernstti.65 ten sonra takım tamamen ikiye bölünü.5 kişi ileride 5 kişi geride kalıyordu.ve geride kalan 5 linin içindeki fink arada sırada topu ileriye ve kanatlara atmaya çalıştı.Toraman ın önünde görev verilmiş görülen (özellikle ikinci yarı) nihatın sürekli içeri kaçmasından dolayı toramanın önünde 70 metrelik bir koridor oluştu ve o koridoru kullanacak bir akıla sahip olamadık maçın son 30 dakikasında.34 numaralı eren aydın kendi sol bekinde toraman bizim sağ bekte bekledi maç boyu ve önlerindeki alan bomboştu.oraya birini sokmayı düşünmedik.ki bir yerlerimizi yırttık tribünde nihatın oraya yaklaşması için.sanırım denzli yırtmadı.inanın o ara gözlerim serdar özkanı bile aradı oyuna girmesi için.abdurrahman çelebi olurdu bu maçta oyuna girmiş olsaydı.çizgiye inmeyi beceremeyen ve oyunu enlemesine geniş alanda oynamayı düşünmeyen yada düşünsede yapamayan bir takımız sanırım.
Mnisanın gol ve golcü sorunu olduğunu yakındna bilen biri olarak gol yemeyeceğimiz ve bir şekilde kazanacağımızı düşünüyordum maç öncesi ancak ferrari hatasındna kaynaklanan kalabane vuruşuna engel olamayınca 1 puanla yetindik.bu takım 1 gol yerse berabere kalır 2 gol yerse mağlup olur benim kafamda bu resim şekillendi artık.haa birde yenik duruma düşersek o maçın sonu ne olur hiç bilemem kestiremem çünkü bu takımın oyunu rakip yarı alanda oynama gibi gereksinime düşse nasıl bir reaksiyon göstereceğini bilemiyorum.ve yenik duruma düşmetkten allah korusun diyorum.
son olark bu maç özelinde bir kaç futbolcu değerlendirmesi yapayım.
ismail köybaşı bu haliyle üzülmezin yedekliğinden öte geçemez.daha çok yol katetmesi lazım.
ben bobonun yerinde olsam bu takımda antrenman bile yapmam siz çıkın ben geliyorum derim ve maç başlarken sahaya çıkarım.çünkü bu takımın en komple topçusu olan ernst in bile 2 gömlek üzeridne bir kaliteye ve oyun bilgisine sahip olduğunu çıplak gözle gördüm.rahatlıkla söyleyebilirim bunu.
nihat kötüsün.beşiktaşın çocuğu-evladı-alt yapısı-üst yapısı anlamam ben arkadaş.onunla eksik kaldık dün sahada.holoskoyu arar oldu gözlerim.
manisada ki 4 numara yiğit oğlan iyi topçu.xabi alonsoyu andırıyor stili.sertlikte var.sadece topla münsabetini biraz daha şefkatli hala getirmesi lazım.
not:ismail er ve orhan yıldırım aynı arabada geldiler stada tesadüf mü yoksa ortak menfatlermi bağlıyor bu iki adamı birbirine bilemiyorum.:)

pseudotimes dedi ki...

Tabata transferine anlam veremedim zamanında. Lakin Denizli Tabata'ya ne kadar şans verdi, oyununa ne kadar tahammül etti diğer oyunculara göre bu da ayrı bir konu.

Pamukk dedi ki...

hoca gelecek planlaması yaparken, matematik hesabı yaparken konsantre kaybetti gene..

sinan engin holoskonun dondurulacağını söyledi umarım doğru değildir

twenty_one dedi ki...

Bence Mustafa Denizli ligin 2. devreside, dün sahaya çıkan takımdan sadece Tello-Delgado değişikliğini yapar. Holosko'dan da sıkça yaralanacağını düşünüyorum. Bu adam yazın dünya kupasında oynayacak. Bu onun için iyi bir motivasyon. Ligin 2. devresinde mutlaka katkı verecektir. Mustafa Denizli gidecek oyuncuyu resmen olmasa da birkaç hafta önce tavırlarıyla açıkladı. Güle güle Tabata...

Pamukk dedi ki...

Bobo gitsin takım tamamen sürünsün mis

pseudotimes dedi ki...

umarım doğru değildir. ben holosko'ya bu takımın ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Sade dedi ki...

Bence taraftarın Tabata transferine verdiği tepki ve ardından gelişen olaylara bir nevi (mantıksız) özür olarak ara düzeltme kontenjanından Tabata'ya one way ticket alınıp Gaziantep'e yön verilecek. Taraftar da yerse artık...

erol1903 dedi ki...

seneye napıcaz gordon ve zapo gelince bide. off adamlar resmen enkaz bırakıyor bidahaki yönetime. allahtan puan kaybetmeye basladık ta elleri çok güçlenmedi kongre için.

Yorum Gönder

Ara