.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Kasım 2009 Pazar

Sivasspor 2 - 4 Kayserispor

Pek ilgilendiğimiz bir maç değil elbette... Diğer tarafta Lazio - Milan maçı varken izlenesi bir tarafı da yoktu açıkçası... Maç bittikten sonra ise bu maçla ilgili söylenebilecek bir kaç şey var...
Kayserispor'u bu sezon 4. defa izliyorum. Bizi yendikleri maçta tipik Tolunay Kafkas futbolu oynayan Kayserispor bu maçta adeta şiir gibi bir futbol oynadı. Galatasaray'a karşı kendi kalesine attıkları golle oyundan düşmüşlerdi, Fenerbahçe'yi 70 dakika kendi sahasına kapatıp güçleri ölçüsünde baskı yaşattılar, bugün izlediğim maçta ise bizim Beşiktaş'tan herhangi bir maçta isteyeceğimiz her şeyi yaptılar. Şimdi buradan bir yere geliyorum, evet... Bu takım yaklaşık üç senedir belli bir kadro istikrarı yakaladı. Gökhan Ünal'ı satmadan önce, ona muhtaç olmadıklarını kanıtlamışlardı. Mehmet Topuz'u sattıklarında ise, ona muhtaç durumda değillerdi ve bunu gösteriyorlardı... Görüntü o ki, kendilerini Anadolu Kaplanı zihniyetinden de kurtarabilseler, bu kadro kalitesiyle ve bu genç oyuncularla epey yukarılara tırmanabilecekler... Şu anda iki puan altımızda yer alıyorlar belki, ilerleyen haftalarda iç saha avantajını kullanmayı öğrenirlerse, yukarıyı biraz daha zorlayabilirler...
Sivasspor sezon başında küme düşme adayımız olmuştu. Bu görüntüden uzaklaşma adına hiç bir şey yapmıyorlar. Mehmet Yıldız'ın dönememesi bu takımı artık bitirdi. Buradan dönüşleri de çok zor, nitekim geçen seneki kadroyla uzaktan yakından boy ölçüşemeyecek bir ofansif kadroları var. İbrahim Şahin zihniyetindeki bir adamın ilk 18'de, ilk 11'de sık sık boy gösterdiği bir takımdan fazlası beklenemez zaten...
Öte yandan, üç hafta sonra Sivasspor'la oynayacağımızı hesaba katarsak, 4 Eylül Stadı'nın zemini muhteşem... İstanbul stadyumlarının dahi baş edemeyeceği kadar iyileştirme yapılmış. Alttan ısıtma da şehrin coğrafi problemlerine çözüm olmuş gibi bir görüntü söz konusu. Bu iyileştirmeyi yapan zihniyetin eldeki kadroyu peşkeş çekercesine eritmesi, elde tutmaya çalışmaması çok enteresan. Sivas efsanesi iki yıllık peri masalının ardından koşar adım 1. Lig'e gidiyor...

9 Yorum:

Adsız dedi ki...

yazı her zamanki gibi güzel.. yuki bu arada yenilsen de yensen de programında fan'ın olmuş durumdayım ya... bu kadar mantıklı güzel yorumlar... bi dizide oynasan o diziyi izlerim o derece :)

quanch dedi ki...

bu yazının altına imza atarım ben

kma dedi ki...

valla bu sene sivas kimle oynasa oynadığı takım ligin tozunu atacak gibi görünüyor.
bi takımı değerlendirmek için sivasla oynadığı maçları ölçü almamak lazım aslında :)

delgado dedi ki...

sırf mehmet topuz olayında yaptıklarından dolayı koskoca camiaya nefret besleyecek değiliz tabi, iyi işleri her zaman takdir etmemiz gerekir. tolunay en başından beri doğru seçim miydi bilmem ama iyi kötü bir oyun karakteri yarattılar, belli oyuncularla kaç senedir oynuyorlar. topuzu 9 milyon euro'ya satmaları kadar karşılığında gökhan'ı almaları da mükemmel bir hamleydi. bu istikrarı korudukça, türkiye'nin ülke puanı da yükseldikçe böyle anadolu takımları bir şekilde kendilerini ödüllendirecektir kesinlikle.

ortasahada furkan da dikkat edilmesi gereken bir adam, sezon başından beri oldukça istikrarlı ve gelişime açık bir görüntüsü var. murat ceylan tarzında.

delgado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yuki the zorba dedi ki...

@kma

Doğru söylüyorsun :) Ama bir de bizim karşımızda izleyelim Sivas'ı bakalım... O zaman bugünkü futbolun kıymetini anlarız bence :)

@Abdullah
Eyvallah, Valla okurken mahçup oldum, teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

@yuki

rica ederim... ama sözünü çok kesiyolar, izin verme :P orada mantıklı konuşan ender adamlandarsın.. ya da bi gün oturalım, sabaha kadar beşiktaşı tartışalım :)

theotheo dedi ki...

kayseri en akıllı yönetime sahip takım şu an türkiyede.

iki tane vasat oyuncusunu gökhan ünal+mehmet topuz = 16.500 milyon euro+ gökhan emreciksin .

oldukça güzel bir stad yaptılar.

önce ertugrul sonra tolunay gibi iki tane futbolun içinden gelmiş, hırslı genç vizyonlu teknik adamla çalıştılar.

ucuza oyuncu alarak çarkı döndürmeye çalışıyorlar, tolunay'ın klasik 4.4.2'si de emreciksin ve makakula geldikten sonra doğal olarak daha iyi işlemeye başladı ama tabiki ilk 4 çok zor bu kadroyla.

kayseri kentinin en büyük sorunu taraftar problemi. yozgatta bile yozgatsporu tutan daha çok taraftar bulabilirsiniz, ancak kayseride mutlaka herkesin bir ilk takımı vardır, ardından kayseri vardır, o da yenerse vardır. bu sıkıntıda zamanla ve başarıyla aşılacak bir sıkıntıdır.

ama herşeye rağmen yönetim anlayışı türkiyeye örnek olmalıdır.

ian dedi ki...

kayseri'nin en önemli artısı; oynamadık takım bırakmamış 30 yaş üstü süperlig topçularıyla değil, genç milli takımların potansiyelli futbolcularıyla oynamaya çalışıyorlar. arada bir ikisini parlatıp istanbul'a ya da trabzon'a fahiş fiyatlarla gönderirlerse ne alâ (onlara göre).

ama halâ antipatikler yahu. o genel menajer, forvetteki uzun saçlı lama falan.

Yorum Gönder

Ara