.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Sevinmek ve Delgado'yu özlemek!

Sene 2000 Galatasaray uefa'da iyi işler çıkartıyor, bende çok sevdiğim bir arkadaşımla izliyorum maçları, maçların bir kısmı cine 5 den yayınlanıyor 16 mart 2000 Real Mallorca Galatasaray maçına gidiyoruz Ankara'da siyasal bilgiler fakültesi yanında ki bir cafeye... Herkes yeniliriz diyor sonrası malum şimdilerde Galatasaray'ın kalesini koruyan Leonardo Noeren Franco'nunda müthiş oyununun da katkısıyla Galatasaray tarihi bir zafer elde ediyor... Maçtan çıkıyoruz eve doğru yürümeye başlıyoruz arkadaşımın o sıralar çok sıkıntısı var okulu 1 sene uzatmış ve ailesine bitiriyorum diye yalan söylemiş buda yetmezmiş gibi sevgilisi tarafından terk edilmiş durumda, sigarasından bir fırt çekiyor ve ulan Galatasarayım seviyorum seni, sende olmazsan kim güldürecek yüzümü diyor... Bende bu sıralar çok keyifsizim her şey ters gidiyor iş güç kriz sıkıntı her tarafda ulan bari Beşiktaşım sen güldürseydin yüzümü ama olmadı canın sağolsun hem ne demişdik "biz seni sevinmek için sevmedik" Not: yazıyı okuyunca başlık ne alaka diyenler için özledim keretayı...

12 Yorum:

Deniz dedi ki...

Ben de özledim adamı.

Unknown dedi ki...

hakkatten bari beşiktaş güldürse yüzümüzü...

barfilozofu dedi ki...

ben dün tabata yerine delgadoyu koyup maçı birde o şekilde izledim.
2-1 kazanmıştık... bkz: Beşiktaş - Marsilya maçı.. (Frikik öncesi ve asist)

anuka dedi ki...

ben delgadonun tabatadan daha faydalı olacağını hiç düşünmüyorum

tathar dedi ki...

benim burada demek istediğim Delgado oynasa yenerdik değil, tabata nazaran daha çok içime sinerdi...

Delgado'nun özlenmesi hususuna şurda değinildi:

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/10/bu-takma-holosko-gibi-biri-lazm-abi.html

Yarin Adem Dursun'u ilk 11 oynatmaya baslayin, Ah Uzulmez gel kurtar denir.

Gobege Umit - Erman ikilisini koyun, Ah Zan senin kiymetini bilemedik denir.

Burak Yilmaz denen Besiktas'in 1 senesini heba eden futbol beyinsizi ve sahtekari geri donsun, Serdar Ozkan'a methiyeler duzulur.

Yillarca Saddam'in buyrugunda surunen Irak halkinin isgal sonrasindaki hallerine bakip "Ah Saddam sen ne iyiydin, kiymetini bilemedik" demesi gibi birsey.

Bu sekilde bir dusunce yapisiyla ileriye gidemeyiz. Neden takimin/yonetimin/camianin icinde bulundugu bu rezalet durumda bile Ernst/Sivok/Ferrari gibi bazi oyuncularin mevkilerinde eskiden oynayan oyuncular simdi aranmiyor?

Delgado'nun Tabata'dan iyi olup olmadigi tartisilir. Olabilir de olmayabilir de. Ama tartisilmayacak tek sey Delgado'nun Tabata gibi 3 ay degil, 3 sene boyunca bu takimda kaldigi ve takima en buyuk katkisinin gecenin senenin 2. yarisinda maclari bizim gibi izledigi donemde oldugudur.

Evet Ugur Inceman skandal derecede kotu, belki bu takimda antremana bile cikmamali ama bu yuzden Fahri Tatan'a agit yakmayacagim.

AQ-47 dedi ki...

@Starks

Bravo, çok doğru. Delgado da bizi sadece oyaladı durdu, tıpkı İ. Akın gibi, ha oynadı ha oynayacak...Ama bence İnceman yerine Fahri olsaydı ağıdı yakılabilecek bir ağıt.

ceyhun dedi ki...

delgado büyük maçların çoğunluğunda elinden geleni yapmıştır. her maçta aynı performansı sergilememiştir ama tabata'ya göre de çok daha iyi bir oyuncudur. ha çok kötü oyuncu olsun, yine de çok özledim ben bu adamı. kız olsam veririm cinsinden...

yazının delgado ile ilgili olanları da beşiktaşla ilgili olan kısım da çok güzeldi.

Ben hiç özlemedim daha doğru düzgün top kontrolü bile yapamayan bir 10 numara olamaz.Marsilya maçı haricinde de düyük maçların hiçbirinde hiçbir şey yapmamıştır.
Eskiden top Delgado'ya gelince inşallah kaptırmaz diye endişelenirken,şimdi top Tabata'ya gelince onun usta ayaklarına yapışacağına,topu kaptırsa bile bunun çok düşük oranda olacağını görebiliyoruz.
Beşiktaş'ta Rico paşa'dan sonra ilk kez ayağına bu kadar top yakışan bir futbolcu izliyoruz.Rico'yu delgado uğruna harcadık.Aynı haksız muameleyi umarım tabata'ya yapmayız.

geloraptor dedi ki...

Tabata'nın ayağına mı gelince topun ayaklarına yapışacağını düşünüyoruz. Adam saatte 1 km ile gelen topu bir durduruyor ki top 5-10 metre önündeki adamın ayağına gidiyor. Başkalarına sallamak için Tabata'yı yalandan övmeyelim. Diğerlerinden bir farkuı yok.

marpione dedi ki...

bence ikisi de çok üst sınıf oyuncular değiller.

sorun takımın genelinde sorun olması. takım berbat olunca da taraftar ilk olarak 10 numarasına, oyun kurucusuna bakıyor. geçen sene takım düzgün oynarken/işler yolunda giderken (ikinci devre) kimse delgado'yu sormuyordu.

gelsin faydalı olacak. fakat takım ve kulup adam gibi yönetilmeden delgado'dan da, tabata'dan da hayır beklememek lazım.

Yorum Gönder

Ara