.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Kasım 2009 Pazartesi

Orhan Gülle

Bu güzel kardeşimizin ismi Orhan Gülle. müthiş bir orta saha oyuncusu. 1992 doğumlu yani henüz 17 yaşında. Paf takımımızın parlayan değerlerinden biri. 16 ve 17 yaş altı milli takımlarında oynadı, bu sene hem avrupa hem dünya u-17 şampiyonlarında ter döktü. Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan ve İsviçre'nin şampiyonluğu ile sonuçlanan u-17 dünya kupasının Türkiye adına parıldayan yıldızlarındandı. Üç maçını izledim, üç maçta da oyun zekası, tekniği, oyunun iki yanını da eksiksiz oynaması ile beni benden aldı. Maçlarımızı anlatan değerli dostum Caner Eler ile yaptığımız sohbetlerde, Caner de bu çoçuk fazlasıyla heyecan verici, umarım harcanıp gitmez müthiş bir yetenek sözleri ile Orhan'dan ne kadar etkilendiğini belirtti. Beşiktaş altyapı sorumlusu Halim Aydın geleceğin Lampard'ı demiş, bana da böyle Xavi'mtırak bir izlenim verdi bu gencecik adam. Buraya not düşelim, söz uçsa da yazı kalsın. Ey beşiktaş teknik ekibi, ey Beşiktaş'ı yönetenler, ey Beşiktaşlılar. Batu'larımız, Necip'lerimiz, Muhammet'lerimiz, Orhan'larımız ile son derece zengin bir altyapımız varken bu hazineyi ''A'' takımımıza gerektiği gibi yansıtamıyoruz. Bu çocuklara gereken ilgiyi, alakayı gösterelim, dünyanın en zengin en büyük kulüplerinden Barcelona ilk 11'ine 7 altyapı kökenli oyuncu sokarken, Tabata'lara 8 milyon avrolar yuvarlayacağımıza bu çocuklara yer açalım.

22 Yorum:

stfud dedi ki...

önce umutlandırıp sonra kahreden oyunculardan olmaması dileğiyle..

Adsız dedi ki...

sadece kolombiya maçını izlemiştim ben de, ama bu çocuk hep tek pas oynamaya çalışıyordu.. hava toplarında da gayet etkiliydi... o maçta defansta oynayan furkan ve sezer de sanırım beşiktaşlı... furkanı da çokça beğendim... çocuk belli ediyodu kendini, ama penaltıyı kaçırıp üzdü bizi :)
bu güzel kardeşlerimizi 2-3 sene içerisinde a takımda görmek dileğiyle...

pclion dedi ki...

Orhan farklı bir çocuk, birkaç kez izleme fırsatı buldum canlı. Yakında geniş bir yazı yazmak istiyorum...

marpione dedi ki...

bir muhammet vardı ne oldu ona? kaç yaşına geldi şimdi, neler yapıyor bilen var mı?

raul gonzalez dedi ki...

muhammet 15 yaşında, tıpkı messi gibi fiziksel gelişiminde sıkıntılar vardı yine tıpkı messi gibi kulüp şu anda bu sorunları halletti, tıkır tıkır topunu oynuyor şu an altyapıda. umarız sonu da messi gibi olur:))

Adsız dedi ki...

inşallah... batuhanlar, onurlar,necipler,rıdvanlar.. sonra orhanlar furkanlar muhammetler...

şu adamlar yarın obür gün oynayınca serdar özkan'a mehmet sedef'e yapılanlar yapılır mı acaba onu merak ediyorum?

marpione dedi ki...

@Abdullah

Altyapıdan sağlıklı bir şekilde oyuncu getirebilmek için en az 3 senelik istikrar lazım takımda. istikrardan kastım güçlü bir yönetim, tartışılmayan bir hoca, her sene krize girmeyen bir camia, sabreden bir tribün.

Bunlar olmadan 40 tane yetenek de getirsen olmuyor.

Adsız dedi ki...

hocanın tartışılmaması lazım orası kesin... çünkü denizli de görüyodur, şu nobre denen kazmanın yerine batuhan oynasa ne eksik kalır, veya uğur inceman yerine necip... hatta kaş'ın yerine rıdvan.... ama hoca daha ismail'i zar zor oynatıyor...

marpione dedi ki...

@raul gonzales.

yarısı olsun messi'nin ben razıyım :)

@Abdullah

Batuhan'ı çok beğeniyorum ama maalesef o adamdan hayır gelmeyecek bu takıma. Şu Denizli döneminde en beğendiğim özellik takımın sorumsuzca kart görmemesi, abuk subuk şımarıklıklar yapmaması. Batuhan bu kafasıyla ne takıma girebilir ne de tutunabilir. Boyu büyümüş ama maalesef ruhu büyüyememiş henüz.

Adsız dedi ki...

@marpione

bana da öle geliyo ama iyimser olmaya çalışıyorum..normal hayat fm gibi olmuyo tabi :)) ama bu gençlerden 3-4 tane iyi adam çıkmazsa bu altyapıdan bir daha hiç bir şey olmaz gibime geliyor

Crow dedi ki...

Her hoca genç oyunculara şans verecek diye bir şey yok. Geçen sene zaten bunun lafını yapabileceğimiz bi tabloda gelmemişti Denizli. Bu senenin başında da bu yıl gençlere fazla şans vereceğim demişti. Takım oturdu artık beklemedeyiz.

Bu takımın başına gençleri kullanma ve parlatma kanusunda Avrupa'nın sayılı TD lerinden Tigana geldi. Onun gidiş şeklini gördükten sonra şartlar değişmeden hiç bir hocaya laf edemiyorum. Bence bu takımın genç oyunculara şans vermesi için gereken şey önümüzdeki 3 sene şampiyon olması değil planlı bir yönetim. Tigana bir yıl daha kalsaydı ne kaybederdik? Yönetim Tigana'nın yardımcılarını kovarken tribünden gelen baskı bu sene 6. haftadakinden çok muydu ki?

Altyapıda hangi futbolcuların olduğu pek önemli değil aslında. Bu yaşlarda genç yetenek bulabiliyoruz. Aydın Karabulut gibi bir yetenek mesela bizim altyapıda yoktu 150 bin euro ya getirebilmiştik 17 yaşındayken. Tigana gibi birinin elinde 15 milyon euro edebilecekken genç futbolcu harcayan politikalarımız sebebiyle Erhan'a denk geldi. Şimdi de Rıdvan'ı aldık aynı şekilde. Önemli olan kısmı zaten bu yaştaki yetenekleri A2 den A ya çıkartabilmekte. Orhan Gülle'nin bugünkü market değeri ne kadardır sizce?

Orhan'ın hakkında hep olumlu şeyler duydum. Birkaç maçına rastladım ama fazla sağlıklı bir yorum yapamayacağım hakkında. Umarım A takımda şans bulabilir bu sene.

ceyhun dedi ki...

batuhan henüz çocuk. bunu da düşünmek lazım. doğru bir şekilde kullanılır ve idare edilirse neden düzgün bir futbolcu olmasın. bu adamdan hayır gelmez demek kesinlikle kehanette bulunmaktır bu yaştaki birisi için. bazen adamı çileden çıkarmıyor değil ama kullanmak ve oynatmak lazım.

Pamukk dedi ki...

batuhanın aklı başına 30unda gelicek heralde.

SirEvo dedi ki...

1 tane de biz çıkartıp oynatalım artık şu altyapıdan ya...

anilton dedi ki...

Kendisini uzun süredir A.Villa takip ediyor...

Orhan yetenekli bir oyuncu.Mental anlamda bazı zaafları var.Bunları aştığı taktirde mükemmel bir orta saha oyuncusu olabilir.Necip'ten fizik olarak çok daha iyi durumda.Teknik anlamda hiçbir farklılığı yok.Hatta duran topları ve şutları Necip'ten daha iyidir.Ancaaaakk burada Necip'in mental üstünlüğü ortaya çıkıyor.Soğukkanlılığı,nerede ne yapacağını bilmesi yani karar vermesi Necip'ten çok daha geride.Necip'i farklı kılan bu...

Yalnız Orhan geçen senelere göre bu konuda aşama kaydetti diyebilirim.Bu sevindirici bir gelişme...

Sezon başında Necip'in yanı sıra Orhan ve Furkan'da A takımla idmana çıkıp o havayı soludular...

Orhan'ı önlibero oynatın bir anda canavar kesilir.Forvet arkası oynatın "yumuşacık" olur.Orta sahanın ortasında oynattığınız zaman ikisini birleştirip günümüz futbolunda aranan kan olan "box-to-box" futbolcu stiline bürünür...

Akıllı olması halinde geleceği çok sağlam...

Yalnız şu Trabzon sevdasından vazgeçmeli!..

QuaresmA dedi ki...

altyapı seviyesinde harikalar yaratan oyuncuların A takım seviyesinde çöküşüne çokça şahit olduk, zira tam tersine de..

salihler, mesutlar, yusuf tokaçlar.. bu arkadaşı izlemedim ama altyapı kariyeri 100% fikir vermez, bunu belirtmek istedim sadece.

@anilton

Trabzon sevdasi nedir hoca?

anilton dedi ki...

@shelbyl

Kendisi Trabzonlu olduğu için ciddi anlamda Trabzonspor sempatisi var.Profesyonelliğini etkileyecek düzeyde bir sempati bu.Ondan kurtulması lazım...

Hadi yahu. Eh olmamis ama hakikaten bu.

orhanı izlemeyenlere gerçekten imkanları varsa özelliklede canlı izlemeleri tavsiye ediyorum. u17 maçlarında takımın en iyilerindendi. yanlız gerçeklik payından emin olmadan birşeyi sölemek istiyorum. orhanın üzerinde menejer baskısı olduğu söleniyor. inşallah kartal yuvadan uçmaz. iyi bir hocanın takımına kiralık versek en azından bu hengamede kaybolmasa...

geloraptor dedi ki...

La bu bizim Rooney!!! Ben lisedeykene iki alt sınıftaydı. Elemana hep Rooney dediğimde ne adını ne de soyadını biliyordum ki sınıfından bir arkadaşıyla hala görüşürüm o demişti bizim altyapıda diye ama bu kadar iyi olduğunu tahmin etmemiştim. Fena oynamıyordu o yaşlarda da ama bu düzeylere çıkacağını da pek düşünmezdim. Sınıfının en iyi oynayanı olduğu için forvet oynuyordu okul turnuvalarında vs. Sert şut çekebilen, ama beleşte top bekliyordu hatırladığım kadarıyla.

Burundan da belli olduğu üzere Trabzonlu ve Koyu Trabzonsporlu olduğu doğru. En azından o zaman öyleydi. Vazgeçmemiş bu sevdadan demek ki...

Unknown dedi ki...

tabata'Lara ne gerek var diyorsun da, tabata üstünden BEŞİKTAŞ doLandırıLabiLiyor ama aLtyapı'daki gençLerimiz üstünden BEŞİKTAŞ doLandırıLamıyor ! fark işte burada.

Yorum Gönder

Ara