.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Kasım 2009 Cuma

Melih Şendil ile Söyleşi

Siz soracaksınız Melih Şendil cevaplayacak. Lig Tv'nin deneyimli maç spikerlerinden Melih Şendil ile yapılacak söyleşide sorulmasını istediğiniz soruları yorum kısmına yazmanız yeterlidir...

41 Yorum:

baho dedi ki...

2004 yılında inönüde oynanan ve fenerbahçe'nin serhat(2) ve tuncay'ın golleriyle 3-1 kazandığı maçta

2. ve 3. golü neden matem havasında anlatmıştır?

Cherubim dedi ki...

Bu maçı ben anlatmalıydım dediği bir maç var mı Türkiye'den?

memo dedi ki...

hangi takımı tutuyor??

memo dedi ki...

hayatında şu maçı keşke ben anlatsaydım dediği bir maç var mı?

Sertug Ozgur dedi ki...

Avrupa liglerini yakından takip ediyor mu?

Bir de en çok merak ettiğim, Ronaldinho'nun 20 yaşında kullandığı toka rengi, Hakem Rosetti'nin 1 kız 1 erkek çocuk sahip olması gibi bilgiler vermeyi bir spiker olarak doğru buluyor mu,gerekli mi, bu konu hakkında ne düşünüyor?

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Kendisinin Fenerbahçeli olması, maç anlatırken sıkıntı yaşatıyor mu? (ki bence yaşatması lazım, objektif anlattığını söyleyemem)

Beşiktaşlı olduğuna dair iddialar da var, eğer doğruysa Fenerbahçe maçlarında hiç olmadığı kadar coşması nedendir? LigTV'den böyle bir talimat mı gelmektedir?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ekşibeşiktaş'ı takip ediyor mu? :)

esgo dedi ki...

Delgado'nun gollerini çok güzel aktarıyor. Kız arkadaşım yanaşıp da aşkım-canım-cicim dese kulağıma bu kadar hoş gelmez. Benim için bir kere Delgado diye bağırabilir mi acaba ? diye sormayacağım tabiki :)

1- Bugüne dek anlattığı en güzel gol hangisi ?

2- Ankaragücü maçında Ernst için yapmış olduğu ''üstün Alman teknolojisi'' yakıştırması maçtan önce forzabesiktas'ta mevcuttu. Bu da demektir ki taraftar forumlarını takip ediyor. Bu tip taraftar forum ve bloglarının basın medya üzerindeki etkisi hakkında ne düşünüyor ? Bu platformlarda yazılan bir çok şeyin çoğu zaman yazılı - görsel basına sıçraması ve bu ''kolaycılık'' hakkında neler söylemek ister.

serkan dedi ki...

Profesyonel bir kurumdan (TSL takımı ya da federasyon) bir teklif gelse (basın sözcülüğü, oyuncu tarama ekibi içinde yer alma vb..) bu teklife yaklaşımı nasıl olur?

hiç maç anlatırken argo kelime kullandığı oldu mu?

can dedi ki...

dünyanin her yerinde yorumcularla mac anlatilirken, ligtv'de sadece spikerin yorum yapmadan maci anlatmasini nasil buluyor?

1-lig tv'de mac izlerken cogu zaman sesi kisarak izlemek zorunda kaliyoruz.mac spikerleri cok kalitesiz.kendi platformlarindaki spormax'te mesela EPL maclarini sunan spikerleri( ingilizce anlatan) ara sira da olsa takip edip bisiler kapmaya calismiyorlar mi hic.
mac anlatan arkadaslarin kalitesini artirmaya yonelik projeleri varmi?

2-insanlar ingilterede oldugu gibi coluk cocugu ile ne zaman maca gidebilecekler bu ulkede.yayinci kurulusun rating kaygisindan dolayi aksam oynanmak zorunda olan maclar ne zaman gunduz oynanacak.lig tv yuzunden insanlarin maca gidememesi sizi huzursuz etmiyor mu hic?

3-erman toroglu ve sansal buyuka'nin bu kadar tarafli tutum ve davranislari bir futbolsever olark kendisini rahatsiz etmiyor mu hic?

4-inonudeki taraftarin sesini kismayi ne zaman birakacaklar :)

esgo dedi ki...

* Bugüne kadar bir çok yerde maç anlattı, görsel açıdan en beğendiği stadyum hangisi. (taraftar bazında değil)

* Anlattığı(izlediği) maçlar arasında henüz keşfedilmemiş fakat kendisinin dikkatini çeken ve beğendiği bir isim olarak kimi ya da kimleri sıralayabilir ?

turkiye futbol federasyon baskani olsa yapacagi ilk uc is ne olurdu

carlito dedi ki...

Maç anlatırken Lig Tv'nin yanlarına yorumcu diye koyduğu iki lafı bi araya getiremeyen futboldan zerre kadar anlamayan yorumcu bozuntuları ile ilgili ne düşünüyor :)

Jokond dedi ki...

carlito sence bu sorunun sorulma imkanı var mı?

-Fb - Gs macinda ekip arkadasi bir kameramanin kafasi yarildiginda canli yayinda yaptigi "derbi maclarda boyle seyler oluyor" yorumunu hangi duygularla yapti? Bunu kendi dusuncesi olarak mi soyledi, yoksa bir telkin/talimat uyarinca mi?

matiasemilio dedi ki...

geen yıl İnönü'de oynanan bursa maçında takım 10 kişi kaldıktan sonra tribünün desteği üzerine 'İnönü'de taraftar 11. adam benim diyor' yorumunu getirmişti.bu tarz yorumlar hazır kalıp bir yerlerde saklı mı duruyor yoksa bir anda çıkan tabirler midir ?

matiasemilio dedi ki...

@eser gokulu harbiden de çok güzel delgado diyor yahu :)

helldoradotcom dedi ki...

futbol maci anlatanlar bir pozisyonun tekrarinda ofsayt oldugu bariz bir sekilde goruldugu halde neden hala "yorumu size birakiyoruz sayin seyirciler!!!" derler? bu okulda mi ogretiliyor? Objektij olalim derken politik olduklarinin farkindalar mi? Insiyatif almak yasak mi?

1 - Adaşı Gümüşbıçak ile karıştırıldığı oluyor mu ? (Gerçi Şendil'in göğsünde timsah izi yok:)

One Shot dedi ki...

son 15-20 senede gerek ülkemizde gerek dünyada futbol tam anlamıyla yepyeni bir yüze büründe. estetik ön plana cıktı.seyirciler artık sadece destekledikleri takımları ve onların rakiprlerini değil nerdeyse tüm dünyadaki futbol maclarını izler oldular. artık seyirci fanatik destekçi görünümünden estetiğe önem veren görünümüne geçti.
peki tum bunlar olurken ülkemizde futbol spikerliği futbolun ilerlediği kadar ilerledi mi? bu spikerliğin bir kriter toplulugu ne bileyim bir düzeni yok mu ki; ilginç buldugu her cümleyi macta konusan insanlar spiker oluyor?

open your mind dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak tuttuğu takımın maçlarını anlatmaktan mı daha çok keyif alıyor, yoksa diğer takımların maçlarını anlatmaktan mı daha çok keyif alıyor ?

Kartal Bafiler dedi ki...

Genel anlamda futbolu takip etmeye başladığından beri. 3 büyüklerden hangisinin hakemler tarafından daha çok haksızlığa uğradığını düşünüyor,

bombe_ekran dedi ki...

bir futbolcu şut cektiğinde şuuuuuuuuuuuut diye uzatmayı veya yine şut cekildiğinde -mesela baros- milan baroooooooooooos diye gereksiz uzatmalara ne zaman son verecek? ya da azaltacak mı? onun haricinde şeker gibi insan..

Kalten dedi ki...

@Kartal Bafiler
Aynı soruyu Okay Karacan'a sormuştun ama o zaman üç büyükler olarak belirtmediğin için güme gitmişti sanırım, ben de üzülmüştüm tüh be politik cevap vermiş Okay Karacan demiştim :) İyi olmuş bakalım bu sefer nolacak :)

Facchetti dedi ki...

1-) Ligtv'den daha doğrusu Şansal Büyüka'nın yanından ne zaman ayrılacak, bütün kariyeri boyunca orada mı kalacak?
2-) Diğer dijital kuruluştan veya NTVSPOR'dan hiç teklif aldı mı?

sy dedi ki...

Takim kanallarina (BJK TV, FB TV, vs...) bakisi nedir?

ygtylmz dedi ki...

Merak ettiğim tek soru; Hangi takımlı? Net olarak açıklasın. Kıvırmasın :)

Stadlarda meşale yakma ve ozellikle derbilerde; deplasmana toplu halde gitme haklarimizn elimizden alinmasi konusunda ne dusunuyor.

0v3rm1nd

Şendil fenerli,Gümüşbıçak beşiktaşlıdır.Ses tonları birbirine çok benzediği için yıllarca hangisinin hangi maçı anlattığını bir türlü anlayamımışımdır.

delgado dedi ki...

maç içinde yorumcular zaten suskun kalıyorlar, maç sırasında bir pozisyon olduğunda veya ortam gerildiğinde yorumcuyla herhangi bir yorum alışverişi yapamamak, duygularını zaptetmek zor olmuyor mu? veya aynı şekilde öznel bir yorum yapmak isteyip tarafsızlığı(!) korumak gereği konuşamamak nasıl bir duygu? (böyle anlarda nadir de olsa konuşan gümüşbıçak var mesela)

delgado dedi ki...

beşiktaş taraftarını protestolarıyla, tezahuratlarıyla, her şeyiyle nasıl buluyor?

delgado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delgado dedi ki...

türkiye'deki futbol programları hakkında neler düşünüyor? türkiye'de ne zaman sadece futbolun, taktiklerin, futbolcuların konuşulduğu bir program olacak? her fırsatta "her takıma eşitiz, objektifiz, futbol konuşuyoruz" diyen maraton, istese tüm lig maçlarını canlı/veya 90 dakika banttan gösterebilecek lig tv'nin futbol programı olan maraton, hala ve hala 10 senedir sadece 4 büyüklerin maçlarını enine boyuna tartışıyor? anadolu takımları ne zaman çerez olmaktan çıkacak bu ligde, neden lig tv bir anadolu takımı taraftarının kanalı açıp takımı hakkında bilgi bulabileceği bir yer olmayı seçmiyor? ligtv'nin programlarına bağlanan anadolu takımlarının hocalarına hala nasıl oluyor da sezon başlarında maçlar oynandıktan sonra bile "bu sene kimleri aldınız hocam?" gibi sorular soruluyor? 4 büyükler için açık oturum programları yapan, bunları günde birkaç kez banttan gösteren lig tv, neden gençlerbirliği'ni, gaziantepspor'u bir program olsun masaya yatırmıyor? koskoca türkiye ligi'nin yayın haklarını elinde bulunduran kanalın spor servisi müdürü ve hazırladığı programdaki arkadaşı; nasıl oluyor da pozisyonları tek tek değerlendirirken dört büyük takımların futbolcularına isimleriyle hitap ederlerken, anadolu takımı futbolcularına "kırmızılı futbolcu" "yeşilli futbolcu" gibi hitaplarda bulunuyor?

Manu dedi ki...

Bobo mu, Nobre mi? :D

zubi dedi ki...

ligtv yorumcuları nası seçiliyor? Boşta kalan teknik direktörlerden mi? Belli bi kriter var mı? Yoksa işin içinde sadece arkadaşlık-dostluk ilişkileri mi var.

alper dedi ki...

aziz yıldırımın uğurlu spikeri olduğu doğrumu??

haftaya bjk-fb maçını kesin o anlatacak haberi avrmı?::)

Pamukk dedi ki...

bjk-fb maçını anlatmasın . teşekkürler.

Yorum Gönder

Ara