.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Kasım 2009 Cumartesi

Her Boku Bilen Adamın Maç Notları

- Hakan Arıkan Beşiktaş'ın kalecisi değildir. Bank Asya'da bile oynatmazlar bu adamı. Kalede Pancu dursa daha iyi.
- İsmail Köybaşı iyi olabilir ama tecrübesiz. Defansif yönü de çok zayıf. Kulübede oturup bol bol tecrübe kazanana kadar sol bekte, özellikle de büyük maçlarda İbrahim Üzülmez tercih edilmeli.
- Ferrari'nin Gökhan Zan'dan farkı yok. (teşekkürler cha)
- Fink Almanya'da ikinci lig topçusu. Takıma hiçbir katkısı yok.
- Toraman'dan sağ bek olmaz.
- İbrahim Kaş futbolcu değil.
- Nobre her maç altıpastan gol kaçıran bir kazma; yerine altıpastan gol kaçırması imkansız olan Bobo oynasın. Sadece bu sebep yeter, başka hiçbir kıyasa, performans değerlendirmesine falan gerek yok.
- Ersun Yanal Trabzon'a 10 maçta bir sistem oturtamamış bir teknik direktördü, iyi ki kovuldu da yerine bu tecrübeli Broos getirildi. Adamlar sistemli oynuyor yahu, ligin tozunu atarlar.
- Kendi reklamımı da yapayım: Kitabım "Önyargılarım ve Ben" çıktı, bu projeye destek veren Hıncal Uluç, Erman Toroğlu, Ahmet Çakar ve nice okurlara teşekkürü bir borç bilirim.

22 Yorum:

ceyhun dedi ki...

şansa bak ki bobo da altıpastan gol kaçırdı bugün:)

cha dedi ki...

çok güzel olmuş. bir de benden gelsin;

ferrari'nin gökhan zan'dan ne farkı var?

Hakan Arıkan hepimizi morarttı bugün :)) hehehehe

dologala dedi ki...

hakan arıkanın bu maçını çıkar fanatik bir beşiktaşlı olmama rağmen hepsinin altına imzamı atarım bide ekrem dağ gibi adam sadece sağa sola koşuyor diye beşiktaş gibi bir takımda oynamamalı .....

yalnız ferrarinin gökandan farkı yoktur diyenlere şiddetle karşı çıkıp türkiye'ye gelmiş bir numaralı defanstır derim

AQ-47 dedi ki...

Hiciv kelimesinin nesini anlamadınız?

jtr dedi ki...

Gene Bobo-Nobre polemiği :)) Bu bloğun en sevdiğim yanı da bu işte.Altıpastan gol kaçar,çizgiden bile kaçar.
Nobre maç boyu orta sahanın gerisine yaslandı durdu.Sanki defanstan top alsa düzgün kullanabiliyormuş gibi.

İlk yarı sonunda takmın en çok koşan adamı Nobre'ydi şimdi burdan bir kaçı çıkar adam ne kadar koşuyomuş der.
Bilmeyenler için hatırlatayım dünya futbolunda en çok koşan oyuncuların forvet olması pek rastlanan bir olay değidlir..Alakasız yerlere koştu durdu.

İlk yarıda rakip takım kalesine Ernst ve İnceman bizim takımın forveti Nobreden daha yakın oynadı.

Bobo'nun farkı durması gereken yeri bilmesi.Sahada Nobre kalmaya devam etseydi baskı yediğimiz anlarda altıpas etrafında dolaşıp iyice boğulmamıza neden olacaktı.
ilkokula giden çocuklar bile bilir forvetin işi gol atmaktır,sen son adam olarak kendi ceza sahanın etrafında dolandığın sürece rakip iki stoperi kendi kalene çekersin.

Bobo'nun bugun attığı gol, futbolun sadece atletik yeteneklerle yada hırsla oynanmadğını göstermiştir.

Ayrıca seviyorum bu çocuğu ya hem altıpastan gol kaçırarak sevmeyenlerini,hem de atarak sevenlerini sevindirdi.

Not:Bilin bakalım 2.gol geldiğinde yedek kulubesini gösterdiklerinde yüzünde sevinç ifadesi olmayan(sadece o mu göremedim ama en belirgini)futbolcu kimdi?Baş harfi "N" son harfi "E"

jtr dedi ki...

Yukardaki yazımda "polemik" sözcüğü hatalı olmuş,kastettiğim gene "taş atılması" ydı

Aman jtr, amac polemik degil, yanlis anlasilmasin.

Benim kizdigim nokta, butun diger verileri bir kenara koyup "Nobre altipastan gol kaciriyor, o yuzden oynamasin" basitligine indirgenmesi olayin.

Bu post'un butun derdi, boyle bir cumleyle olayi cozmus oldugunu sanip, sonra o bir cumlenin altini doldurmak pahasina bin dereden su getiren adamlar.

Bu macta Bobo da altipastan gol kacirmistir. Bu da bu sezon kacirdigi (Galatasaray maci ile beraber) ikinci altipas pozisyonudur. Ama golunu atmis, katkisini yapmistir. O ayri bir hikayedir.

Duzeltmene duzeltme:

Ben Bobo'ya kesinlikle tas atmiyorum. Attigim tas, her futbolcuya bir etiket yapistirip, o futbolcunun o etikete uygun davranmasini ac kurt gibi bekleyen objektiviteden uzak adam profili.

Unknown dedi ki...

beşiktaş yalnız takım be. ernst golü atınca ve maç bitince öyle hissettim ben.birbirlerine sarılmaları, golden sonraki surat ifadeleri falan. sinirlenipte affettiğin sevgili gibi(:

johnwayne dedi ki...

@umut
umut sarıkaya mısın sen yoksa :)

jtr dedi ki...

tamam shelby haklısında ilk etiket yapıştıranlar "hamile bobo" ifadesini uyduranlardı,etki tepkiyi doğuruyor.

Biz Türk halkı olarak çok duygusal davranıp kendi evladımız-kardeşimiz gibi korumayı seviyoruz beğendiğimiz futbolcuları.

Gene eski ve bir sonuca bağlanmayan konulara girmeyelim der,saygılarımı sunarım:)

Ahahaaha jtr sen yenisin buralarda herhalde, o hamile olayindan once neler dondu :) Gecen sene Bobo'nun her gol attigi mactan sonra "N'aber Jessie ehuehuee" diye gelenleri bilirim ben.

jtr dedi ki...

yoo o zamanları biliyorum ama sen "etiket" kavramından bahsettin.o zamanlar futbolcular daha böyle sıfatlarla nitelendirilmemişti,herkesin ilk hedefi jessie'ydi:)

Etiketi biraz acayim.

Hamile nasil etiket ise, kazma da etikettir, adam degil de. Illa sifat tamlamasi aramaya da gerek yok; bir tane yargiya saplanip kalmak benim elestirim.

Bugun Nobre'yi begenirim, yarin begenmem. Normaldir. Ama her gun Nobre'yi begenmeye ya da begenmemeye calisirsam orada bir sorun vardir. (Nobre'nin yerine istedigin ismi koy.)

jtr dedi ki...

valla gene polemiğe gider bu konu,fazla uzatmaya değmez.
Benim görüşüm de az çok bellidir,etiketlemenin her türlüsüne karşıyım,ilk okuldan master'a kadar defter kaplamadım bile;)

carlito dedi ki...

İsmail'in savunması çok kötü diyenler bu maçı bir kez daha izlesinler.

Evet çok çok iyi savunma yapamıyor ama henüz herşeyin başında bu çocuk daha çok gelişecek inşallah, özellikle Ferrari'den çok şey öğrenmeli.

Yar saçların lüle lüle üzülmez sana güle güle :))

delgado dedi ki...

ismail'in savunması kötü bence. ama en azından umut verici. daha genç olduğu için şu anki taktik ve pozisyon alma zaaflarını kapatabilir, konuşmalarından da anlıyoruz ki adam kendisini her daim geliştirmeye adamış. sonuçta şu an dünyada sağ ve sol bek oynayan tüm oyuncular altyapıda bek eğitimi almamıştır, gökhan gönül de devşirme bekti sanıyorum. ismail'in pozisyon zaafları şu an çok büyük, sadece bu maç için 5 metre ile bozduğu ofsayt var, hakan'ın 2.yarıda colman'ın çıkardığı toptan sonra kullanılan kornerde ön direkte bekledikten sonra yine uyuyup ileri çıkmıyor. diğer maçlara nazaran bu hataları çok yapmadı gerçi, ters kademelere tam zamanında gelmese de dikkat etti örneğin ve bir iki kritik müdahale yaptı. yapısı gereği çok cesur ve fedakar değil ama çok konsantre, tackling'i de bir bek oyuncusuna göre gayet iyi.

man united gibi zorluk derecesi yüksek olan maçlarda üzülmez'in oynaması taraftarıydım, belki gene oynar, yanlış karar diyemem ama ismail oynasın yahu. sol açık falan oynamasın ama, direk defans dörtlüsünün solunda oynasın, her zaman.

tanju dedi ki...

ibrahim kaş'a katılıyorum. o adamdan topçu olmaz :)

menderes mete dedi ki...

Dün gece Rıdvan Dilmen de neredeyse tüm takım için Beşiktaşda oynayamaz kötü futbolcu lafları etti.Kendisini kaale almıyorum ama alanlarda oluyor.Mesela Ekrem için Beşiktaş'ın topçusu değil cümlesi hangi kritere göre veriliyor anlayamıyorum.Ekrem G.Antepte açık oynuyordu ve özellikle Zurita ile birlikte çok etkili oluyorlardı.İnönüde Antep maçında İbo'yu felç etmişlerdi.Çok maçınıda izledim ve alındığında çok sevinmiştim.Şimdi her eleştiride( bence karalama yapılıyor) yaratıcı değil lafı gerekçe gösteriliyor.Bir takımda oyuncunun ilk amaçı verilen görevi en iyi şekilde yapmaktır.Herkes yaratıcı olamaz.Ekrem solbek dahil oynadığı her yerde görevini yapıyor ve kalkıpta hala kötü topçu yapılıyorsa Milan taraftarı boşuna GATTUSO pankartları ile dolaşıyor yani o zaman onlar salak Rıdvan akıllı..

Ze1903 dedi ki...

Birtanede benden gelsin ama ben ciddiyim tabi.Bobo futbolcu değil.
2. gol öncesi girdiği 3 pozisyondan yaptıklarıyla bunu göstermiştir.

Sertug Ozgur dedi ki...

John Toschack teknik direktör olsaydı Nobre'yi stopere çekerdi, Ertuğrul'dan daha iyi performans gösterirdi kanımca.

Yorum Gönder

Ara