.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Kasım 2009 Perşembe

And the Oscar goes to.... Mustafa denizli!

Şampiyonlar liginde "en kötü performans oscar"ını acaba kim alır diye düşünmeye başlayınca bu yazı aklıma geldi. Evet, biliyorum böyle bir ödül yok ve daha 4. maçlar oynandı şampiyonlar liginde. Puan tablolarına baktığımızda en kötü durumda olan belki Beşiktaş değil. Hiç puan alamayan iki takım var; Maccabi Haifa ve Debrecen. Fakat Maccabi'nin grubuna baktığımızda Bordeaux, Juventus ve Bayern'i, Debrecen'in grubuna baktığımızda da Lyon, Fiorentina ve Liverpoolu görüyoruz. Yani bizim grupla kıyaslanmaz bile. Üstelik her iki takımda 4. torbadan geldi biz ise 3. torbadan. Bu iki takımdan Beşiktaşla kötü oyun açısından boy ölçüşebilecek olanı Maccabi yine de. Henüz golleri dahi yok. Debrecen ise puan alamasa bile futbol adına birşeyler ortaya koyuyor. Gelelim bizle birlikte "1" puanı olan takıma; APOEL. Tek puanlarını kendi sahalarında Athletico Madrid önünde aldılar. Diğer maçlarında hep tek farklı yenildiler ve asla kolay teslim olmadılar. Diyeceğim o ki belli bir sistemleri iyi kötü var ve Beşiktaştan daha iyi durumdalar. Buradan 4 puan toplamasına rağmen belki de en kötü olabilecek performansa geçelim. Şampiyonlar ligi gruplarına seri başı olarak katıldılar. Lakin şu an sadece 4 puanla grup 3.süler ve işleri mucizelere kaldı. Bahsettiğimiz takım elbette Liverpool. Gerard olmayınca bu takım sıradanlaşıyor, sanki Al pacino'nun oynamadığı bir Scarface havası alıyor. Beşiktaşta ise kim oynarsa oynasın ya da kim sakat olursa olsun hiçbir şey değişmiyor. Nasıl olsa Beşiktaş her hangi bir sistemle oynamıyor. Neyse bırakalım bunları gelelim sadete. Liverpoolu bir tarafa koyalım. Adamlar 10 senedir şampiyonlar ligine damga vuruyorlar ve arada bir kötü sonuç alma hakları olsun o kadar. Beşiktaşla kıyasladığım 3 takım hangi ülkelerin takımları; biri İsrail, biri Macaristan, diğeri Kıbrıs Rum Kesimi. Aslında gruplarda bir de oldukça başarılı bir Romen takımı var ama onun performansı Beşiktaşla kıyaslanmaz dahi. Bunlara bakarak benim oyum son 2 maç öncesinde Mustafa Denizliye diyebilirim. Açıkcası Manchester maçına da Mustafa hoca'nın "aman Ertuğrul gibi fark yemiyeyim de" diyeceğini ve oldukça defansif bir kadroyla çıkıp her halukarda mağlup olacağını düşünüyorum.

13 Yorum:

kaba şimşek dedi ki...

oscar demeyelim de ona, "golden raspberry awards" diyelim :/

Cherubim dedi ki...

Bence Wolfsburg'dan aşağı olmaz Manchester maçının skoru. Denizli de Oscar'ı alır zaten o tarihte takımın başında olursa hala. Manchester'ın hiç bu kadar attık yeter diyeceğini sanmam orada. Yeriz yine bir tane 4 temizinden..

tathar dedi ki...

sayın kaba bey bakıyorumda pek bi bilgilisiniz, hayranınızım...

kaba şimşek dedi ki...

kopipeyst yaptım ingilizcesini yaa büyütülcek bişi yok slkdfjlsdkfjsl. bence blog olarak artık işi mizaha dökmenizin vakti geldi. bundan gayrı beşiktaş'tan anca mizah çıkar.

tathar dedi ki...

ne güzel kopyalayıp yapıştırmışsın hayran oldum...
dediğin gibi bundan mizah. yoksa kabir azabı gibi şerefsizim...

Fatih dedi ki...

besiktas boyle devam ederse korkarim ki cogu taraftarin tedavi edilmesi gerekecek.

denizli bir yandan, tupcu bir yandan, maasina zam isteyen tello'su-bonservissiz kacmaya calisan bobo'su-8m euro verilen ama 8bin liralik top oynamayan tabata'si-her onemli mac oncesi bir yerindeki adalesi atan rustu'su diger yandan... bir de ustune tribune alinan/salinan millete saldiran hanzolar. valla sabir muthis. ama tedavi lazim olacak.

ulan fener bile bu kadar karisik degil be. yeter be tupcu, ben bunaldim valla.

Emre Baransel dedi ki...

http://www.uefa.com/competitions/ucl/statistics/clubs/typestat=bpm.html

bu linki, "yaniliyorunuz aslinda biz superiz" demek icin vermiyorum, onun icin polemik konusu yapmaya gerek yok. takimin wolfsburg onunde ne kadar kotu oynadigini ben de gordum ama onceki 3 mac icin aynı seyi dusunmuyorum. son paslarda biraz daha basarili olsaydik su anda grup ikincisi olabilirdik.

smyrnian dedi ki...

haha bu istatistik süpermiş:))ne kadar kısır futbol oynadığımızın en güzel kanıtı bence

smyrnian dedi ki...

bi ünirea pürsiçan kadar olamadık:)

"istatistik yalan söyleme bilimidir" de derler. tabi burda istatistikten kastım kaan kuralın gecenin bir yarısı "steve nash kariyerinin bilmem kaçıncı 3lüğünü atarak dan majerle'nin klüp rekorunu kırdı veya calderon geçen sezon sadece 3 faul kaçırıp %98 le serbest atış kullandı" demesi tarzı bir istatistik değil. yalan olarak kullanılana en güzel örnek ancak linkte verilen istatistik olsa gerek. burdan hareketle "biraz daha dikkatli olsak şimdi 2.dik" demek hayalcilik olur.

manchester maçını sabaha kadar oynasak gol atamazdık ama bir 10 dakika daha oynasak 1-2 gol daha yerdik. cska maçı tam bir faciaydı kimse beşiktaş futbol oynadı demesin. almanyadaki wolfsburg maçında ise rakip 10 kişi kalana kadar pas yapamayan bir takım, 10 kişi kaldıktan sonrada gerekli değişikleri zamanında yapamayan bir teknikdirektör vardı. istanbuldaki son maç ise mağlum...

kaba şimşek dedi ki...

"istatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez.”

sir alex ferguson

ortaam raul gonzalez yazmadan ben yazayım dedim sdlkfjdslkjfdslkfjs

kaba şimşek senden "sinyor terrimi" ve "mönşer wenger"den de laflar bekliyor, ilim irfanına bir kez daha hayran kalıyoruz...

kaba şimşek dedi ki...

istekleriniz seçtiklerimiz:

"sizin örfünüz ananeniz yok mu?! yok mu örfünüz ananeniz?!!!"

sinyor fatih terim

Yorum Gönder

Ara