.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Kasım 2009 Pazar

2009 Yılı ve Türk Medyasının Hali..!

11 Yorum:

saatçinin mevkisi hariç (ki onu yeryüzünde anlayabilen yoktur zannımca) bu ikiliyi ve muhabbeti yadırgamıyorum ben açıkçası. hepimizin neredeyse her maçtan sonra yaptığı muhabbeti yapmışlar. zaten anladığım kadarıyla canlı yayın değil. montajcının attığı bi kazık muhtemelen :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

biz bu düzeyin gazetesini alıyoruz, televizyonunu seyrediyoruz. arada fark var.

takım tutmaları değil problem, düzeylerinin bu olması. nası s.ktik - ağuna koduk kehkehkehkeh

Benzer sohbeti herkes kendi arasında yapar zaten demek, benzeri olaylara kılıf uydurmaktır ne yazık ki. Çünkü nerede yaptığı önemli. Malum 2 şahıs kendi evlerinde değiller. Fb tv'de çalışıyor bir tanesi,bir kurumda. Ve o kurumun çatısı altında rahatça bu seviyesizliği gerçekleştiriyorlar. Daha da kötüsü onları oraya çıkaranlar da bu durumdan rahatsız değil. Öyle ki kahkahalarla gülüyorlar.

Diğer şahıs ise spor müdürü olacak galiba. Spor müdürü olması takım tutmayacağı anlamına gelmez, fakat ahlaklı olmalı ki işini doğru dürüst yapsın. Gerçi Saatçi'nin bu mevkiye nasıl geldiği ortada. Kimileri çalışarak, kimileri de sırt sıvazlayarak.

Rezillik. İkisine de bu rezillik çok yakışmış, şaşırmadım.

Ege

Jokond dedi ki...

bu olayın doğal karşılanmaması gerektiğini gösteren küçük bir örnek vereyim. bugün galatasaray sivas maçında maç boyunca ercan saatçi'ye ve annesine ağır küfürler edildi. şimdi maçtan sonra ercan çıkıp bu küfürleri kınayabilir mi? hangi yüzle kınayacak? bu akşam bir tane spor adamı çıkıp bu olayı dile getirebilecek mi? ercan'a ayıp edildi diyebilecek mi?

jumaru dedi ki...

Banttan yapılan bir yayın, televizyonda yayınlanmamış bir kayıt, iki kişi küfürlü bölümlerin kesileceği rahatlığıyla konuşuyor. Bu özel alan. Biri kalkıp bu özel alanı medyaya sızdırıyor, siz de kalkıp bunun etik tartışması başlatıyorsunuz.

Oldu olacak insanların evine kamera yerleştirip küfür edenleri tek tek ifşa edin.

Madem 'küfür etmek' seviye tespitinde önemli bir kriter o zaman Saatçi'ye kadar çok kişi var sırada, Rıdvan Dilmen'den başlayabilirsiniz mesela.

Adsız dedi ki...

bir belgeselde derbi öncesi fenere toplu halde küfür edilen bir mekanda kameralara yakalanmıştı osman tanburacı, büyük bir zevkle küfürlere eşlik ederken. yabancı bir belgesel olduğu için adamlar tezahürat yapıyor zannetmişti bu kitleyi.

en sayınından, saygınından en alt düzey taraftara kadar bu ülkenin insanları rakip takıma küfür ediyor. topluma örnek olması gereken kişilerin bunu yapmaması gerektiği konusundaysa itirazınız maalesef o kişiler de gökten inmiyor, aramızdan çıkıyor. bir bakıma nasılsanız öyle yönetilirsiniz olayı. akıllı uslu kaliteli adamların çoğalmasıyla çözülecek bu durum, tıpkı bizlerin de kendine çeki düzen vermesi gerektiği gibi.

Cherubim dedi ki...

Ben etmesem de sen etmesen de küfürbaz milletiz, bu ortada..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Buna ben cok fazla tepki gostermem aslinda. Yani sadece Ercan Saatci'nin malum kelimeleri soylemesine tepki vermem. Normaldir, iki arkadas program yaparken birbirlerine kufurlu saka yaparlar. Ben de olsam ben de yapabilirim, bu sorun degil bence.

Burada takildigim iki nokta var. Birincisi, Ercan Saatci espriyi "Nasil koyduk Galatasaray'a?" diye de yapabilirdi mesela, o zaman bu kadar tepki cekmezdi. Bir medya insaninin, bu goruntulerin sizma ihtimalini bilip, daha akillica espri yapmasini, toplumu daha iyi tanimasini beklerdim. Bu cok da dert degil ama.

Ikinci nokta ise beni en cok rahatsiz eden. Saatci "Buradaki espri cinsel icerikli bir espri degil." diyor. Bu ne demektir yahu? Galatasaray'a penetre etmedik, aman yanlis anlasilmasin falan mi demek istiyor? Bu nasil bir cinsellik anlayisidir, "Kadinlar da izliyor" denince neden hemen bir "namus timsali" kesilmek zorunda hissetmektedir kendini Saatci?

Bu tur sahte hassasiyet gosterileri yapacagina, ya yap espriyi arkasinda dur, ya da hic yapma.

Bence kufur olmalidir, televizyon programlarinda da, eger denk geliyorsa, kufurlu espri yapilmalidir. Kufur bir dilin zenginligidir.

Aptal deyince kizip s.kince aldirmayan bir millet olmamak icin, bazi seyleri normallestirerek elestirmek, standartlari dogru yere cekmek lazim.

gökhan dedi ki...

açıkçası konuşma bana gayet normal gelmekte. asıl anormal bulduğum buna gösterilen tepkiler. hani güzel kızlar pembe sıçar diye bir geyik varya ona benzetiyorum birazda bu olayı.

bu tarz popüler insanlar küfür etmeyen, dört dörtlük, alkol kullanmayan, sigara içmeyen şahane insanlar gibi tasvir ediliyor kafalarda. ardından bu tarz şeyler ortaya çıkınca aşırı tepki veriliyor. bunlarda insan yahu. sanatçı, gazeteci, televizyoncu topluma mal olmuş insanlardır, örnek davranışlar göstermelilerdir falan filan. aşmalıyız bunları.

Varsa içimizde "hiç bir derbi galibiyetinden sonra rakip takıma benzeri söylemlerde asla bulunmadım-bulunmayacağım" diyebilecek birisi-ki dürüst olmak lazım-hiç zannetmiyorum, ona eyvallah...

Eminim ki bir çoğumuz orta okul lise zamanında ve hatta bugün bile en yakın arkadaşımızla konuşurken en ağır küfürleri nokta-virgül gibi kullanmışızdır. Yada arkadaşlarımız bize kullandı. Buna genelde hiç kimse kızmazdı, ne ben ne de arkadasım, ama tanımadıgın biri sana "eşoleşek" dese kavga çıkardı. Bu olayla alakalı benzer bir durum söz konusu.

Çok eleştirmemek lazım bence. Ha Ercan Saatçi derki "bana koro halinde küfür ediyorlar,ayıptır" vs vs, ozaman eleştirmek lazım. Adam şu an ektim biçiyorum modunda. Beter olsun, neticede kendisi ile alakalı bir durum...

Bu arada içinde bulunduğu durum da hoşuma gitmiyor değil hea :)

Yorum Gönder

Ara